Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudnám a tejcsi (5 db)

Lehet elöre tudni hogy lesz-e tejcsi a babanak? Sargas elötej mar 20. het ota van, akkor ez jot jelent?

most 31 hetes vagyok es mindig csak annyi van,az a sargas,es csak pici pötty a bimbon.a cicim egyebkent sokat nött,amugy sem volt pici.

Legjobb válasz: Nem lehet tudni. Nekem soha nem volt a szülés elõtt elõtejem, mégis 1-1 évig szoptattam. Ismerõsömnek volt elõteje, és szülés után elapadt.

Nem lehet tudni. Nekem soha nem volt a szülés elõtt elõtejem, mégis 1-1 évig szoptattam. Ismerõsömnek volt elõteje, és szülés után elapadt.
Sajna az elõtejbõl nem lehet következtetni hogy lesz-e tejcsi. Boldog babavárást!
Szia! Egyetértek az elõttem szólókkal, elõre sajnos nem lehet tudni és következtetni se, hogy mennyi tej lesz!Sok minden befolyásolja, sajnos!:)
Nekem volt elotejem boven, de anyatejem nem. Ot hetig szoptattam ennek ellenere a babamat, napi 7*1 orat volt cicin ezen idoszak alatt, plusz amikor o aludt, akkor naponta tobbszor csinaltam a szaporito fejest. Az elotejem szules utan 2-3 hettel eltunt, ahogy kezdtek urulni a terhessegi hormonok a szervezetembol (legalabbis a doki ezzel indokolta), az anyatej nem indult meg. Elore ne parazz ezen, allj hozza ugy, mint a vilag legegyertelmubb dolgahoz es raersz akkor gondolkodni, ha gond lenne.
Igazuk van az elõttem íróknak, állítólag a tejcsi-elõtejcsi léte között nincs összefüggés. Nekem is volt a 20. héttõl elõtej és szoptatok, úgyhogy ez szerintem akkor is jó jel :) Két ismerõsömnek akik szintén mostanában szültek viszont nem volt, és nem is szoptatnak. Persze ez nem túl nagy minta egy statisztika készítéséhez :) Igazuk van, ne parázz ezen. Én nem paráztam, tesóm is tápszeren nõtt fel és egészséges. Szerintem nagyrészt a fejben dõl el a dolog, ezért vedd természetesnek hogy szoptatni fogsz, és kész.
Nem, semmi összefüggés az elõtej és a majdanai szoptatás között. Nekem egy csepp elõtejem sem volt, most 14 hósan választottam le lányom, mert babás vagyok.
Nyugi, ha szoptatni fogsz, lesz tej. Nagyon ritka kivételektõl eltekintve csak annak nincs aki aki nem szoptat.
Nekem sem volt elõtejem , mégis 3évig szoptattam a fiam, most 26 hetes pocis vagyok, még semmi, hál' Istennek.Ne aggódj, ha igény szerint szoptatod a babád, nem lesz semmi gond!

Mit csináljak, ha már nem igazán szopik a fiam de még kicsi tejcsim van nem sok, hogy ne gyulladjon be a mellem? Hogy tudnám elapaszatni hogy ne legyen baj?

Legjobb válasz: Inkább fejd le és tedd a fõzelékébe. Le is fagyaszthatod, és késõbb felhasználhatod ételbe.

Inkább fejd le és tedd a fõzelékébe. Le is fagyaszthatod, és késõbb felhasználhatod ételbe.
A kérdező hozzászólása: De hogy tudnám elapastani , nincs sok...
nekem is így volt.pár napig lefejtem egy kicsit, hogy ne csomósodjon, de tényleg picit.aztán már nem termelõdött tovább, mert nem volt kereslet.így el is apadt magától
Ha leborogatod, elapad. Fokozatosan egyre kevesebbet fejjél, nehogy begyulladjon. Jegelheted is. Amit még le tudsz fejni, jól jöhet fõzelékbe a fiadnak-amíg van.

Befelé forduló az egyik mellbimbóm, csak fejni tudok belőle, hogy tudnám így sokáig anyatejjel etetni. Mit hogy csináljak, hogy sok tejcsim legyen mind a kettő cicibe?

Legjobb válasz: Nekem is befelé forduló mindkét mellbimbóm, én Avent mini bimbóvédõvel szoptatom a fiamat elsõ perctõl kezdve, aki már 9 hónapos és még mindig napi 6x szopik. Tudom ajánlani Neked is ezt a bimbóvédõt, próbáld ki.

Nekem is befelé forduló mindkét mellbimbóm, én Avent mini bimbóvédõvel szoptatom a fiamat elsõ perctõl kezdve, aki már 9 hónapos és még mindig napi 6x szopik. Tudom ajánlani Neked is ezt a bimbóvédõt, próbáld ki.
Én is bimbóvédõvel szoptattam, mert az egyik mellemen nagyon befelé forduló a bimbó, de ahogy egyre erõsebb lett a fiam, úgy hagytuk el fokozatosan a védõt. Szerintem is próbáld ki, vagy ha van fejõd, akkor szoptatás elõtt fejj egy kicsit, hogy a vákum kifordítsa. ҝ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Már próbáltam a bimbóvédõt és nem vált be pedig elõször elfogadta aztán nem, be kentem én anyatejjel is akkor se.Mellszívóval is próbálkoztam elõször ki is jön a bimbó de aztán megint vissza megy és nem tudja szívni.Most úgy szoktam kifejem aztán oda adom neki, de azt nem tudom így is fog nõni a tej mennyisége, nem tudom mi tévõ legyek.
Ha másként nem megy fejd a tejet ki és utána azt add oda neki, ezzel is fent tudod tartani a tejtermelõdést, így is serkented.
Szia! Nkem is befeléforduló a jobb mellbimbóm. Szépen kifordítottam a mellszívóval, a baba és a mellszívó teljesen felszakította a szöveteket, iszonyatos fájdalmaim voltak. Megkerestük a helyi szoptatási tanácsadót, aki mikor meglátta mellem pihentetést, gyógytást javasolt.Azóta csak a bal mellembõl etetem a kisbabám, a másikból naponta fejem 3X az anyatejet. Holnap fogom -egy hét után- megpróbálni újra megkínálni vele a babát. Ha fájni fog, nem erõszakoskodom magammal, mert elmegy a kedvem az egész szoptatástól.Egy mellbõl is lehet szoptatni, egy hátránya van: az egyik cici így nagyobb, mint a másik. Elapasztani nem fogom a "rossz" cicibõl, most egy örökbefogadott kisbabának küldözgetem a lefejt tejet, ha tud enni belõle az én kisbabám, akkor ok, ha nem küldöm tovább az említett babának, vagy leadoma tejleadó állomáson. Az én kisfiam, nem hajlandó a bimbóvédõs cickót a szájába venni. Minden jót kívánok nektek!


A kérdező hozzászólása: Köszi a címet!

Hogy tudnám növelni a tejcsi mennyiségét?

A szopi után 1-2 teáskanálnyi marad csak a ciciben, de szükség lenne többre, hogy félre tudjak tenni arra a pár órára amikor el kell mennem suliba.

Legjobb válasz: Fejjed akkor is 20-20 percig, amikor nem jön, mert az inger is serkenti a tejtermelõdést! Pár nap kell így is, hogy számottevõen több legyen. Próbáld emg a kézzel való fejést, lehet, hogy hatékonyabb lesz: http://www.lll.hu/node/9

Fejjed akkor is 20-20 percig, amikor nem jön, mert az inger is serkenti a tejtermelõdést! Pár nap kell így is, hogy számottevõen több legyen. Próbáld emg a kézzel való fejést, lehet, hogy hatékonyabb lesz: http://www.lll.hu/node/9
Nekem az elsõ két hétben szinte nem is volt, de fejtem mindig minden szopi után. Kb. 5-20 ml volt amit szopizott. Aztán folyamatosan több lett. Minden szopi után eröltettem és fejtem, még akkor is ha csak 5 csepp volt. A tej folyamatosan termelõdik, mindig van a ciciben. Tedd minél sûrûbben mellre.Ne adj neki csak cicit és elindul 1-2 héten belül. Én már 1 hónap után fagyasztani is tudtam le, azóta is minden nap teszek a fagyóba és hála, van elég tejem. Nehezen indult és kicsi a cicim, de van tejcsi a kislányomnak. És én szedek homeos bogyókat is, némi szünetekkel. Nekem a szopis tea nem jött be, a kislányom nem bírta egyiket sem. Az alkoholmentes sört meg nem iszom.:(Fúúú. A homeós bogyó jó szerintem és szopiztatni sûrûn és fejni-fejni!Én kb 2 hós koráig csináltam ezt, most már csak akkor fejek ha muszáj. Mindenjót és kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok, remélem beválik a dolog!
Nagyon gyorsan kezdjél el szedni More Milk Plus kapszulát. Nagyon jó és nagyon hatékony!!!! Négy gyermekem van, sajnos csak a negyediknél ismertem meg ezt a terméket, az elsõ háromnál még nem szedtem, nem is volt tejem, csak max. 3-4 hónapig. Most a legkissebb már elmúlt egy éves, és még szopik!!! A http://www.boldogmama.hu oldalon mindent megtalálsz errõl a kapszuláról, de én is szívesen válaszolok, ha van kérdésed.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!