Találatok a következő kifejezésre: Hogy tudnám a baba és (79 db)

1 éves státuszon kérdezték hogy tud-e önállóan pohárból inni a baba és kanállal enni. Ezeket tényleg kéne már tudnia?

A poharat tuti magára öntené ha odaadnám neki.

Legjobb válasz: Nem ezt 2 évesen kérdezik. szerintem nagyon ritka hogy 1 évesen ilyet tud egy baba. Nekem lányom iszonyat gyorsan fejlödött, de nála ez 14 hósan jött el. Egyszer elkérte a kanalat és már tudott is enni. A hasonló koru gyerekek között ö volt az elsö.

Nem ezt 2 évesen kérdezik. szerintem nagyon ritka hogy 1 évesen ilyet tud egy baba. Nekem lányom iszonyat gyorsan fejlödött, de nála ez 14 hósan jött el. Egyszer elkérte a kanalat és már tudott is enni. A hasonló koru gyerekek között ö volt az elsö.
1 évesen ez még nem elvárás. Az én lányom már jóval 1éves kora elõtt kapott villát és kanalat a kezébe, hogy had próbálkozzon. Nagyon ügyes is volt, de õ is kb 14-15 hónaposan evett úgy-ahogy. De akkor is még ment mellé. Pohárból inni is 1 éves kora után tanult meg normálisan. Nyugi, nincs lemaradva az 1 évesed.
Igen kérdezték egy évesen, az enyém nem tudott, mert nem is próbáltuk utána már odaadtam neki a kanalat és evett vele pár nap után.
Kérdezni kérdezte nálunk is a védõnõ, de a válasz nem volt. A lányom már egészen korán kapott kanalat, villát. Villával egy éves kora körül már eszegetett, kanállal másfél évesen kezdett egyededül enni. A pohárból ivás is másfél évesen jött el, akkor lett bölcsis.
Az enyém 10 hónapos, pohárból iszik, kanállal, késsel és villával eszik és evés után megtörli a száját szalvétával. Semmi nem megy soha mellé. Már az újszülött osztályon is fogta a poharat, de már kanalat is.
A kérdés nem az, hogy tud-e önállóan enni, hanem hogy ráfog-e a pohárra és a kanálra. Nem ugyanaz. De az enyém sem tudta még 1 évesen.
Haha mi ettõl nagyon messze járunk...
Nekem a kisfiam 10 hónapos korától iszik pohárból és 1 éves kora körül evett önállóan kanállal.Persze nem a legszebben, de evett.De egyáltalán nem elvárás ez szerintem még ilyenkor.A fiam ezekben elõbbre járt. Próbálkozzatok esetleg a kádban a pohárból ivással, ott nem baj, hogy, ha kiönti.Idõ kell azért, míg megértik, hogy nem lehet felborítani a poharat.Menni fog majd. Tõlünk ilyet nem kérdeztek az 1 éves státuszon.
"hülyegyerekpohár"...
Miért ne tudná a baba.Egyetlen oka lehet ha leehetõsége sincs rá.Mi van ha magára borítja? Majd gyakorol és ügyesedik. Az enyém 8 hónaposan egyedül iszik pohárból.Bár már az ujszülött osztályon pohárból kapta a lefejt anyatejemet, de késõbb sem volt sem cumi sem hülyegyerekpohár (csõrös) Ugyan ez az evés, lehet hogy elszórja az elején de mikor fogja megtanulni? Hozzátáplálás elsõ percétõl oda a babakanalat is és majd próbálkozik.

Második terhességnél mikor éreztétek hogy megmozdult a baba? Mit éreztetek ponosan? Tudtátok hogy ő az? 10 éve voltam utoljára terhes és nem emlékszem milyen volt. Tudni fogom hogy a manó az?

Legjobb válasz: Persze,h fogod tudni.Az én terhességem között napra pontosan 16 év telt el,és a 2.babámat is a 18.héten éreztem elõször mozogni,akár csak a tesóját.Olyan finom kis nyomkodás volt(én ezt éreztem).És mivel onnantól naponta többször is éreztem,tudtam,h ez Õ.

Persze, h fogod tudni.Az én terhességem között napra pontosan 16 év telt el, és a 2.babámat is a 18.héten éreztem elõször mozogni, akár csak a tesóját.Olyan finom kis nyomkodás volt(én ezt éreztem).És mivel onnantól naponta többször is éreztem, tudtam, h ez Õ.
Szia, Hány hetes vagy? Én most vagyok 22 hetes....Van egy tündéri 8 éves kislányom. Rezegõ érzést éreztem 16 hetesen aztán csendes várakozás.Kb.20 hetes korig.Akkor ott "lent", mintha a méhszájnál "lépcsõzne" rugdosott.Most már hol itt, hol ott érzem.Ha megsimizem a hasamat akkor reagál is.Mindenhol azt olvastam, hogy második babánál elõbb szokták érezni a mozgást.Sajna nekem nem így lett, bár ez szerintem testalkat és terhesség függvénye is.Olvastam ezen az oldalon olyan kismamákat akiknek már igen korán érezhetõ volt.(12-13 hetesen) Jó neki..:-D Az érzés összetéveszthetetlen és biztosan az emlékeid elõtörnek az elsõ alkalommal..Hidd el tudni fogod!! Reméljük Neked szerencséd lesz és nem kell sokáig várnod. Üdv.22 hetes pockós.
Második babámat már 16 hetes korában éreztem. Meg fogod érezni, azonnal észreveszed, hogy ez a baba! Olyan kellemes csiklandós érzés.
A kérdező hozzászólása: 14 hetes vagyok.köszönöm a válaszokat.

Hogy készültök ha 25. Hétben még nem tudni a baba nemét? És 31. hetesen megyek köv uh-ra.

Van fiú meg lámytesó is, úgyhogy ruha szempontból nem gond, csak érzelmileg, lelkileg izgi...

Legjobb válasz: Én nem bírnék várni, bejelentkeznék 4D-re. Ha nincs erre lehetõség, akkor sajnos marad az idegtépõ várakozás. Lelkileg nagyon ingadoznék, az biztos, hogy akkor most mire is számítsak, de ha lenne már fiam is meg lányom is, akkor lényegében annyira nem lennék rá kíváncsi :-)

Én nem bírnék várni, bejelentkeznék 4D-re. Ha nincs erre lehetõség, akkor sajnos marad az idegtépõ várakozás. Lelkileg nagyon ingadoznék, az biztos, hogy akkor most mire is számítsak, de ha lenne már fiam is meg lányom is, akkor lényegében annyira nem lennék rá kíváncsi :-)
Én is bejelentkeznék egy 4D-re, nem bírnám a várakozást :)
Ugyanebben a helyzetben vagyok, annyi különbséggel, hogy én szóltam a dokinak már 3szor, hogy ne mondja meg. 26 hetes vagyok, 31. héten megyünk legközelebb. Még õrlõdöm, hogy akarom-e tudni a nemét, de itt nagyon rábeszéltek, hogy ha már a férjem megtudja, akkor nincs értelme nekem tovább várni. Érzelmileg a fiúhoz húzunk mindketten. Nem vagyunk túl izgatottak, második terhességem. Az elsõnél viszont teljesen kivoltunk. A 24. héten mentünk 4D-re, tulajdonképpen csak a neme miatt. Hogy hogy készülünk? Sehogy. Ruhák vannak, uni is. Meg minden egyéb ami kellhet. Neve is van, 1 lány és 1 fiú név.


szia ide ha beírod a menzesz utolsõ napját mindent kiír neked.http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Remélem ezen az oldalon még nem jártál.Boldog babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Megnéztem, a dilidominó oldal nagyon jó, sok hasznos cikket találtam. Boldog babavárást!

Ps2-t kaptam tegnap és a nővéremnél tökéletesen működött. Én egyszer tudtam játszani egy játékkal. Mi lehet a baja, és hogyan, és hol tudnám megcsinálni/megcsináltatni?

hozzáteszem hogy csippelt a konzol) , utána mivel nem akart elindulni a másolt illetve eredeti játék sem megfogadtam a tanácsokat és resetet nyomtam. Következ?nek bejött egy pirosas képerny? hogy valami format cd-t kér, de nálam ilyen nincs mert használtan vettem a ps2-t. És ezek után még csak érzékelni sem akarja sem a játékokat sem a dvd-ket

Legjobb válasz: Vidd vissza ahhoz, aki eladta, és kérd vissza a pénzed, mivel nem mûxik. Ha nem akarja visszavenni, akkor lehet jogi lépésekkel vagy feljelentéssel fenyegetõzni, az általában bejön:)

Vidd vissza ahhoz, aki eladta, és kérd vissza a pénzed, mivel nem mûxik. Ha nem akarja visszavenni, akkor lehet jogi lépésekkel vagy feljelentéssel fenyegetõzni, az általában bejön:)
A kérdező hozzászólása: jajj... semmi más lehetõség nincs? szakemberhez elvinni és megjavíttatni?
1. Amikor a "format cd"-t kéri, akkor semmi mást nem akar, mint eredeti PS/PS2 játékot. 2. A legtöbb csip általában nem megy folyamatosan (mint a PSX-ben), hanem be kell kapcsolni. Ez gyakran úgy néz ki, hogy kikapcsolt állapotban beleteszed a másolt lemezt, és úgy kacsolod be a gépet, hogy nyomva tartod a joyon az R1 gombot. (Persze ez változhat, de én több ilyen csipet is is láttam, ami így indult be). Ha nem megy, azért próbálkozhatsz más gombot lenyomni induláskor.
Az én PS2-esem csak úgy indította el a másolt játékot, hogy miután beletettem a lemezt kikapcsoltam, majd úgy kapcsoltam be hogy villámgyorsan egymás után 5-ször megnyomtam a bekapcsoló gombot. Nálam ez vált be.

Hogy tudnam magam ravenni h dolgozzak is? Nekem a baban es a szulesen jar az agyam egyfolytaban!

27 hetes varandos vagyok, es a 34. hetig dolgoznom kell. Persze ha semmi baj sem lesz. Totalisan motivacio nelkul ulok itt. Levettek rolam munkakat,tehat nem szakadok meg, de semmi kedvem itt uldogelni. Nem beszelve arrol h faj a hatam-labam mindenem mar,egyebkent egeszsegileg birom. Hogy tudnam magam ravenni h kihuzzam meg ezt a kis idot? A baban jar az agyam, a terhessegen, szulesen es kozben a neten logok :-))

Legjobb válasz: Hát 27 hetesen már jókora az ember hasa.Iratasd magad táppénzre,ha sikerül,aztán kedvedre nézegetheted a hasad,meg netezhetsz is.De azért egy kis mozgás se árt,hogy fitt maradjál!Boldog babavárást!

Hát 27 hetesen már jókora az ember hasa.Iratasd magad táppénzre, ha sikerül, aztán kedvedre nézegetheted a hasad, meg netezhetsz is.De azért egy kis mozgás se árt, hogy fitt maradjál!Boldog babavárást!
Meg tudlak érteni, pedig én még csak holnap töltöm a 17. hetet. Én is "dolgozom", de közben én is ráérek netezni. Iszonyú, mert én is úgy terveztem, hogy ameddig bírom dolgozom, de ha itt vagyok bent, azt kívánom bár otthon lehetnék Maszatkámmal, elgondolkodva... Úgy látszik semmi sem jó. Mert otthon sem tudnám elképzelni a napjaimat! Gondolj arra, hogy már csak 7 hét van hátra, meg még utána egy kicsi és már láthatod is a Babádat! :-)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat :) ) Igen, valoszinu ha otthon lennek, akkor meg az nem lenne jo. Semmise jo. Ki tudnek bekulni felnapos munkaidovel ;-), csak sajna erre nincs lehetosegunk! Kitartas minden kismamanak, aki melozik a legvegsokig! Nha, setalok egyet a salatabarig, addig sem ulok itt, hihi!

Hogyan számolják a heteket a nőgyógyászok, ha febr 15-én volt az utolsó mensim, hány hetes kismama leszek jövőhéten? Csak azért mert dimenziós uh-ra megyünk, és szeretnénk tudni a baba nemét és hogy minden rendben van e?

Legjobb válasz: Ha jól számoltam ma vagy 15 hetes. Mehettek 3d-re deazt mondják a 18. héten többet látni, de ha jól fordul akkor jövöhéten is sokat mosolyoghatsz..

Ha jól számoltam ma vagy 15 hetes. Mehettek 3d-re deazt mondják a 18. héten többet látni, de ha jól fordul akkor jövöhéten is sokat mosolyoghatsz..
Ma vagy pont 15 hetes. Jövõ hét pénteken leszel 16 hetes. Én 16 hetesen voltam 4D-n, még picike volt a baba, de megnyugatató volt a vizsgálat, és már megmutatta a fütyijét. :-) Kellemes babavárást!
A kérdező hozzászólása: és ha nálunk még csak 2 d-t csinálnak ennyi idõsen, szerintetek akkor is meg tudják mondani a baba nemét, és láthatjuk õt rendesen?
Szia.. Itt ki tudsz számolni sokmindent. http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html
Nekem Febr. 10-én volt utoljára meg. És mi 14+3 naposak vagyunk az orvos szerint és a baba méretei alapján. Kalkulátor szerint meg már betöltöttük régen a 15. hetet.
A 2D-ssel meg tudják vizsgálni, minden rendben lesz! Viszont a nemét nekem a 2D-ssel csak a 18-19. heti UH-n tudták megmondani.
Nekem februar 12en volt utoljara a doki szerint es a naptar szerint is 15 hetes es 3 naposak vagyunk.Jovoheten megyek ultrahangra remelem hogy nallam is meg tudjak majd allapitani a nemet..
Szia! Nekem február 11.-én volt meg utoljára és a babám mindig egy héttel ídõsebbnek mutatta magát. A 12. heti uh-on már megmutatta a sima 2ds uh-on, hogy õ bizony kisfiú. A héten is voltam uh-on és most is láttam a fütyijét. Én 15 hetes 4 napos terhes vagyok, de a babám már 16 és néhány naposnak felel meg. A legjobbakat!
A kérdező hozzászólása: köszönöm nektek!

Hogy tudnám elterelni a baba és a terhességről a gondolataim?

Állandóan azon jár az agyam hogy terhes vagyok vagy sem. Tegnap kellett volna megjönni fájt is a hasam tegnap is és ma is. Kb. egy hete volt hányingerem elégé álmos vagyok napközben is, de attól félek be beszélem magamnak. Olyan érzésem van hogy mindjárt megjön, de félek is reménykedek ne jöjjön meg.

Legjobb válasz: Szia. He´tföig ha nem jön csinálj egy tesztet,valószínüleg pozitív lessz.Szorítok.

Szia. He´tföig ha nem jön csinálj egy tesztet, valószínüleg pozitív lessz.Szorítok.
Én is ugyanigy vagyok mint te!Sokat gondolok a terhességre a babára és mindenre ami evvel kapcsolatos!!Próbálom lefoglalni magamat és olyan dolgokat csinálni ami eltereli a figyelmemet...Mindenki azt mondja minnél többet foglalkozom a dologgal annál rosszabb.És majd akkor fog sikrülni mikor nem számitasz rá!De én erre már mindig számitok annyira szeretném!!! Drukkolok nektek hogy BABÁS legyél!!!
En csak sajat tapasztalatbol tudom, h amikor gorcsosen akartam es mindenaron akkor sehogy sem akart osszejonni, aztan gondoltam egyett, h akkor EN meg elni szeretnek utazni, bulizni, baratnozni, na ne felj nem hazudok rogton a kov.honapban sikerult is teherbe esnem. Lehet, h neked kicsit tobb ido kell hozza majd /nem vagyunk egyformak/, de probald meg nem gorcsosen akarni, pl.tervezz nyaralast, jarj el tornazni a baratnoddel stb..Nekem ezek valtak be es mostmar 8 hetes kismami vagyok Neked is kivanom, h mihamarabb kismama legyel
Szia! Ez egy jó kérdés. Mert ugye mondani könnyü, hogy ne gondolj folyton arra, hogy sikerült vagy nem de a gyakorlatban ezt nehéz megvalósitani. Én 4-5 egymást követõ hónapban is ugyanazt éreztem mi Te. Kb félidõtõl már hányingerem volt fájtak a melleim, aztán a kellõ idõben megjött a mensim. Aztán elhatároztam /ez a legnehezebb/, hogy nem gondolok folyton a teherbeesésre, hanem élem az életem, hiszen ha jönni akar jönni is fog a kisbaba. Drukkolok.
Hát... sajnos én ugyanebben a helyzetben vagyok. Nekem úgy sikerült nem gondolni rá, néha, hogy rájöttem, kikészítem ezzel a férjemet és a környezetemet is. Ráadásul nálunk a baráti körben, családban, havonta vki bejelenti, hogy gyermeke lesz. Szóval, vannak nehezítõ tényezõk. Egyetértek az elõttem "szólóval", próbálj élni, élvezni az életet, minden olyasmit csinálni, amit egy kismamam nem tehet, berúgni, tornára járni, bulizni... Aztán egyszercsak pocaklakód lesz, hidd el. Aki ennyire sokat gondol az anyaságra, oda vágyni fog egy kisbaba, hogy a pocakba kerüljön:)

Mi a baja es hogy tudnam meggyogyitani szepseges aranyhalam? Bevorosodott a feje nem sok jo jelenet, ugye?

haliho mindeki, bocsi az ekezet mentes irasert, koltozes kozepette vayunk. Mar egy hete megfigyeltem a kis szepseges halacskam feje egyre vorosebb. Mozgasra, etvagyra, kedvre nem valtozott csak mintha kameleon lenne, szint valtott. Gondolom valami betegseget jelent sajnos, tudna valaki tajekoztatast adni mi zajlik szegenyemmel? Mit tudnek tenni hogy ismet eredeti szineben pompazzon? Annyit hozzatennek, hogy rossz kifogas, de koltozes miatt elhanyagoltam, fenyt sem kapott sokat, kajat meg tobbet a kelletenel, mivel tesom gondozta par hetig. Koszi elore is a valaszt! Udv, LL.

Legjobb válasz: http://kepfeltoltes.hu/view/121024/2012-10-24-420_1_www.kepf.. itt egy kep rola

A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/121024/2012-10-24-420_1_www.kepf.. itt egy kep rola
Így van, egy új akváriumot legalább 2-3 hétig üresen, halak nélkül kell járatni, hogy beálljon a biológiai egyensúly, és csak ezután szabad élõlényeket telepíteni:(
Ui.: Mielõtt bele raktad volna a halat, minden berendezéssel együtt be kellett volna kapcsolni, kis halkaját kellett volna szórni a vízbe, kb. 2 héten keresztül.
Ajaj...úgy látom Te sem olvastál utána, hogy hogyan kell tartani az aranyhalat. Minimum (!!) 150-200 literes akváriumba kellene tenni. És 25 fokos víz?? Az aranyhal hidegvízi fajta! Az aranyhalad most kb. szenved ebben a közegben, ne számíts rá, hogy sokáig fog élni.
50 l nem éppen aranyhalnak való.. Csapatban kell tartani, minimum 3 kell, annak is 150 liter! 25C neki sok, kb. 20 C kellene... Én a helyedben elajándékoznám, és vennék valami olyan halat, aminek megfelelõk a körülmények.. más halaid is vannak? ( Bocs, de nem tudom mitõl vörösödhet) :)
A kérdező hozzászólása: aksi csere volt mar mikor kezdodott nala, de akkor is csak a szokott algareteg volt Nem azt mondom h tiszta volt de koszos sem. Most h megvolt a koltozes, uj az egesz akvarium, felszereles mert kicsi volt. Most h nagyjabol kiderult h fertozes, van vmi gyogyszer amit ajanlotok?
A kérdező hozzászólása: az akvarium 50literes a tisztito meg minden zsir uj, egy hete vettem. Viszont a melegito nem volt benn soha kb ket hete vettem azt is bele25fokra allitva. Van esetleg ilyen vitamin kaja vagy gygyszer erre? Vagy ez ritka jelenseg?
Valami bõrbetegsége lehet, jellemzõ a hidegviziekre. A stressz miatt támadhatta meg, olyankor mindenféle gomba, parazita, stb meg tudja támadni. Nem a fényhiány miatt van, hanem a rossz tartási körülmények miatt. Ha azon nem javítasz, akkor hiába próbálkozol bármilyen gyógyszerrel.
Gondolkoztál azon, hogy nekiment az akvárium falának? Szerintem kenegesd a fejét valami zúzódás elleni kenõccsel (perskindol, fastum gél). A másik lehetõség, hogy kamaszodik és azért zajlik ez szegényeddel..:/ Ez a fránya pubertás...
És mekkora a szûrõ/levegõztetõ?
Mekkora akváriumban tartod?
És hogy gondozta tesód pár hétig ha egy hetes az akvárium?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!