Találatok a következő kifejezésre: Hogy tervezzem az esküvő (3 db)

Hogy hangzana ha x Kornélné nevet venné fel valaki? A párom azt mondja nevetséges de nekem tetszik aranyos és ritka. Tervezzük az esküvőt és a néven gondolkodom felvegyem e a párom nevét. Tippek?

Legjobb válasz: engem az ilyen elnevezéseknél az zavar,hogy így úgy érezném,hogy: "nincs" nevem. hiszen ha azt mondom bemutakozásnál,hogy: Kis Kornélné vagyok-ebbõl nem derül mi a nevem,és mindig vissza kérdeznek,hogy:és hogy hívhatom? de nem lebeszélni akarlak,csak nekem ez a véleményem

engem az ilyen elnevezéseknél az zavar, hogy így úgy érezném, hogy: "nincs" nevem. hiszen ha azt mondom bemutakozásnál, hogy: Kis Kornélné vagyok-ebbõl nem derül mi a nevem, és mindig vissza kérdeznek, hogy:és hogy hívhatom? de nem lebeszélni akarlak, csak nekem ez a véleményem
Elsõ vagyok. Hány évesek vagytok? Sok boldogságot, kedves x Kornélné. :)
Szerintem a -né végzõdésû nevek kivétel nélkül katasztrofálisak. Angolszász nyelvterületen még a legjobb a megoldás, de szerintem teljesen fölösleges felvenni egymás nevét.
Ha neked tetszik akkor nyugodtan:) Igazából nekem se tetszenek a "né" végzõdésû nevek, de ha neked igen akkor ne törõdj másokkal!:)
Én ki nem állhatom a "né"összes variációját, így ez sem tetszik.
A "nem lenne nevem" eset elkerülésére: xné majd a te teljes neved jobb lenne, de a Kornélné jól hangzik :)
Szerintem aranyos "Kornélné". :) Fõleg ilyen Vezetéknévvel , hogy "x". :)
Gratulálok. Ismét egy kérdés, amiért kár volt koptatni a billentyûzetet...
Jesszusom! A sok ellenszólás miatt, már csak azért is!Hát, te tudod Kornélné, ha nevetséges akarsz lenni, így vedd fel mindenképpen!
A kérdező hozzászólása: De gondolkodtam rajta és a sok ellenszólás erõsített meg benne hogy ennél maradjak.
akkor ezekszerint te nem gondolkodsz, hogy felvegyed-e a leendõ férjed nevét, hanem:fel akarod venni!és inkább csak kiváncsi voltál ki mit gondol errõl..
A kérdező hozzászólása: Az nem olyan.De még az a jó nem vagyunk egyformák, mindenkinek már a véleménye és ez a helyes.Engem nem érdekel régimódi-e vagy, hogy nem derül ki a neven nekem nem esik nehezemre többet beszélgetni, hogy megtudják a neven akinek nehezére esik azt lehet nem is érdekli.De ez visszafele is igaz ha mondjuk 3 testvérek és 2 iker akkor meg azt magyarázza az ember melyikhez ment férjhez??
Nem divat, de én is X Y-né lettem 3 évvel ezelõtt :) Ezzel is kifejezem az összetartozásunkat. Mindenünket egymásnak adtuk/adjuk, a nevet miért ne :) A gyermekünk is a férjem vezetéknevét viseli, így mind a hárman egy névvel élünk, ez a hagyományos családmodell tetszik nekem :) Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, mi nem akartunk csak úgy együtt élni sem, lánynevet megtartani sem. X-né Z W pedig nem lett volna jó, mert nagyon hosszúak a vezetékneveink. Ezek miatt lettem X Y-né, és szeretem :) Kornélné is tök jó :)
mostanság már nemigen választják ezt a megoldást névválasztáskor, mert úgy érzik a nõk, hogy akkor így már nincs saját nevük..! neked csak ezt tetszik? azon nem gondolkodtál pl. hogy: Kisné Nagy Éva (csak mert így is felvennéd a nevét)
Engem egyáltalán nem érdekel, hogy idegenek mit gondolnak, hogy házas vagyok e vagy sem.Én a férjem vezetéknevét vettem fel az Én keresztnevemhez, és ezáltal gyönyörû nevem lett.Ha nem lett volna ilyen szép vezetékneve a páromnak, fel sem vettem volna, maradtam volna lánynéven.nem a név számít, teljesen más.
Mi az hogy minek házasodik az ember ha nem veszi fel a férje nevét? Ez hülyeség. Attól még én is külön egyéniség vagyok, és õ is. A -né toldalék pedig a birtoklást fejezi ki. Engem eleve idegesít ha valaki a x y-né nevet veszi fel, mert így fingom sincs a keresztnevérõl, csak akkor ha külön elmondja.
Fel lehet úgy is venni a nevet, hogy mindkettõtõké benne legyen. Takácsné Nagy Anna, például ilyen formátumban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy érted mire gondoltam.Akivel meg tovább kommunikálok annak úgyis kiderül ki vagyok.
Én mondjuk nem tudnám elképzelni, hogy úgy mutatkozzak be, hogy pl. Kovács Péterné. Akkor hol vagyok én? De végül is igaz, ha házas vagy, akkor azt fejezd ki a neveddel is. Szép gesztus, mert jelzi, hogy összetartoztok.
A kérdező hozzászólása: De ha belegondol az ember akkor viszont minek házasodik össze ha nem veszi fel a férje nevét.Nekem tetszik és ez mellett döntök.Számomra idegen lenne egy kötõjeles megoldás, vagy ha marad a lánykori név akkor olyan mintha tagadnám, hogy házas vagyok.
A kérdező hozzászólása: Még csak tervezzük de nem tudom vagyis én tudom melyik név legyen csak Kornélnak :D nem nagyon tetszik a Kornélné pedig nekem tetszik.Én 24 vagyok õ meg nem árulja el :D
A kérdező hozzászólása: Ugye szerintem is :D de nem a vezetéknév a fontos azért csak x et raktam.
hát, nehéz kérdés! két példanév, hogy könnyebb legyen magyarázni:) Nagy Péter és Kovács Éva. nekem nem tetszik az, hogy Nagy Péterné, mert elnyomást fejez ki, eldobtam a nevemet, ahogyan hívtak. A legmodernebb és nekem a legtetszõbb, hogy Nagy Éva. Persze csak ha illik a vezetéknév a keresztnévhez. De így meg eldobom apám nevét. És elõbb néznek testvérnek, mint párnak, a bemutatkozásnál:D Az, hogy Nagyné Kovács Éva is szép szerintem. de a legjobb a Nagy Péterné Kovács Éva meg túl hosszú:DD
Gondoljátok ki a pontos dátumot!Majd keress helyszínt, zenekart, võfélyt, fotóst, videóst, meg akit még szeretnél. Võfély azért is jó, mert ha beszélsz vele, egybõl felvilágosít hogy zajlik egy esküvõ, meg lagzi, valamint a nagy napon amellett, hogy szórakoztat, koordinálja az eseményeket! Ez nagyon hasznos volt nálunk is, szerintem 50 fõ felett nagyon hasznos!:) Zenekart tudsz keresni neten is, belehallgatsz...stb, vagy valakiktõl, akik ismernek zenészeket, tapasztalat alapján, de úgy ne foglaljátok le, hogy nem halljátok hogy zenélnek! Fotós, videóst is tudsz nézni neten, itt is nézd meg a referenciamunkáikat, melyik tetszik! étterem lefoglalása, majd érdeklõdd meg a helyi anyakönyvi hivatalban, mi a szokás nálatok, mikor kell bejelentkezni, hogy tutira megkapd a kitalált idõpontotokat. Ugyanez templomnál is. Én ruhákat is a neten nézegettem elõször, majd mikor megtaláltam melyikek tetszenek (márkanév alapján), utánanéztem melyik szalonok forgalmazzák, és oda mentem. Csak a szalonban nézelõdni nem túl szerencsés, mert a fogason másképp néz ki a ruha mint felvéve, nameg az ember hirtelen hajlamos lenne mindet felpróbálni:) Jobb ha célirányos vagy! Ezeken kívül még millió részlet van, de ha lagzit nem is, azért egy tanácsi meg templomi esküvõt meg tudnál nézni, ha még tényleg nem láttál, ha elmész szombati napon, majd beáramolsz a tömeggel, ott nem nézik, hogy ki vagy, úgyis sok az idegen, és megnézel párat. Valamint a http://www.mennyegzo.hu fórumán és más esküvõs fórumokon tájékozódhatsz, szánj rá jó pár naot, és olvass vissza bennük, és így kiokosodhatsz! Sok sikert!
Szia! Huu ha elkezdenék neked leírni mindent akkor igen megunnád olvasni ezért írok neked egy honlapot ahol rengeteg ember esküvõjének folyamatos szervezését követheted végig megismerkedésüktõl-a nászútig.Én is itt blogolok és nagyon sok hasznos dolgot találtam.Díszítés, virág ruha bármi ami érdekel:itt megtalálod. http://www.weddings.hu
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kommenteket! Nagyon sokat segítettetek az induláshoz! :)
én 10 napja vagyok feleség :-) 1.tervezzétek meg nagyvonalakban, kezdj el ruhát próbálni (kb.9-6 hónappal elõtte) 2.foglaljátok le az idõpontotkat (5-6 hónappal elõtte), elõleget is hagyjatok pl. az étteremben, mert sok rosszat hallani 3.készítsetek meghívót, kezdjetek el beszerezni mindent pl. öltöny, cipõ, fátyol..., kérjetek fel fotóst, videóst, võfélyt (4-5 hónappal elõtte) 4. készíttess ruhát, vagy kölcsönözd, osszátok a meghívót, keresstek virágost, cukrászdát (2 hónappel elõtte) 5. utolsó hónapban egyeztessetek midenkivel még egyszer, a fotóssal, võféllyel üljetek le átbeszélni az esküvõ menetét, kéréseiteket, foglaljatok nászuitas uticélt, esküvõi jármûrõl gondoskodjatok mi kb. így szerveztük, és így nem bolondulunk bele, mert egyszerre csak pár dologra kellett figyelni. Annyi biztos, hogy egy ütemtervet írjaok össze a naptárba, hogy mindennek legyen helye, és ne felejtsetek el semmit.
Nekem most lesz augusztus végén, és június végén döntöttük el hogy lesz esküvõ, és mindent megtudtam szervezni kb egy hét alatt. A polgári szertartás kastélyban lesz, kint a kertben, ha rossz az idõ, akkor bent a kastély egyik termében, majd utána háznál lesz a lagzi. A ruhám gyönyörû lesz külföldrõl hozták be, és szerintem minden klappol, már csak a gyûrûket kell megvennünk. Ja és nem egy egyszerû esküvõt hoztam össze ilyen hamar, bár lehet hogy szerencsém volt, és szerintem pénz kérdése. Úgyhogy szerintem még ráérsz, bár ha lesz templomi is, akkor biztos hamarabb kell neki állnod.
Igaza van az utolsó hozzászólónak, én is két alatt zavartam le mindent. Nem kell túllihegni a dolgot. A ruhákat varrattam, a lagzi meg háznál volt.
Szerintem mindent idobe kell megszervezni ha van penz ha nincs mert ha valaki nem tud eljonni nem lehet az utolso napokba kapkodni elvezni is kell meg a helyzetet! !!!!!!Nagyon-nagyon sok boldogságot Nektek!!!!!!

Hogy tervezzem meg az esküvő időpontját? Először hova menjek időpontot egyeztetni: tempomba vagy az polgári esküvő helyszínéhez?

Lehet olyat csinálni,h még nem foglalaom le, hanem beszélek az atyával is, vagy foglaljunk, és változtassunk,ha nem jó az atyának?

Legjobb válasz: Szerintem beszéljetek a templomban az Atyával, ha most még nem biztos, de távolabbi idõpontról van szó, kérdõjelesen egyeztessetek 2 vagy 3 idõpontot. Úgyis kell jegyesoktatásra járni és majd letisztul. A polgármesteri hivatal izgalmasabb, fõként egy nagyobb városban, mert vannak, fõként nyári napok, vagy ünnepek, amikor futószalagon esketnek. Ott jobb minél elõbb lefoglalni egy idõpontot. Bár, sajnos a mai világban egyik helyen sem szaggatják szét az esketõt, egyre kevesebben merik elkötelezni magukat ily módon az emberek. Ez felelõsség, összeköltözni meg nem az. Úgyhogy elõre is gratulálok, legyen szép az ünnepetek aztán az életetek.

Szerintem beszéljetek a templomban az Atyával, ha most még nem biztos, de távolabbi idõpontról van szó, kérdõjelesen egyeztessetek 2 vagy 3 idõpontot. Úgyis kell jegyesoktatásra járni és majd letisztul. A polgármesteri hivatal izgalmasabb, fõként egy nagyobb városban, mert vannak, fõként nyári napok, vagy ünnepek, amikor futószalagon esketnek. Ott jobb minél elõbb lefoglalni egy idõpontot. Bár, sajnos a mai világban egyik helyen sem szaggatják szét az esketõt, egyre kevesebben merik elkötelezni magukat ily módon az emberek. Ez felelõsség, összeköltözni meg nem az. Úgyhogy elõre is gratulálok, legyen szép az ünnepetek aztán az életetek.
Lelkiekben készülj fel, h elég nagy az elõjegyzés.Ma gívtam fel az anyakönyvezetõt, és annak ellenére, h tél van április elejére tudott volna csak minket elvállalni.A szomszédos kisebb községben hamarabb.Ha jól sejtem nagyobb esküvõt szeretnél.Esetleg nyárra?Akkor ha most intézed, mindkét helyen lesz méd idõpont.De siess!Ellõször az atya a célszerûbb, ott mennek lassabban a dolgok.
A polgármesteri hivatalban kell kezdened. A tervezett nap elõtt 6 hónappal menj idõpontot foglalni, mert még így is elég sokan vannak.Azután tudsz menni a templomba, ott nem lesz gond az idõponttal. Elõre is gratulálok!
Ha lesz lagzi akkor azt kell elõször lefoglani, mert a jobb éttermek, már januárban nagyon nem tudnak helyet adni a májustól szeptemberik tartó idõszakra. Ha a hely meg van és több lehetõség van idõpontra akkor még aznap vagy másnap hivatal, ha ott nincs hely menjetek a szomszéd faluba vagy kerületbe. (az lehet plussz költség) Aztán ha van idõ akkor templom, de a templomi esküvõket nem viszik túlzásba. Ha kell zenész võfély vagy ceremónia mester akkor ezzel párhuzamosan azt is lefoglalni. A jó minõségü és árú szolgáltatások már január februárban megteltek. (hely, hivatal, templom, zenész, võfély)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!