Találatok a következő kifejezésre: Hogy tehetek kérdést a (42 db)

Fogyasztóvédelmi kérdés. Hogyan teheti meg a Telenor azt, hogy egy szolgáltatásért két összeget von le?

Most olvasom a honlapon, hogy ha családi csomag minire akar váltani egy kártyás előfizető, akkor a váltás ciklusában levonják a rendes havi díjat is, és a mini havidíját is. Ez jogos? "szolgáltatás megrendelése esetén a korlátlan Kártyás Családi Csomagot aktiváljuk (949 Ft/hó). Ha szeretnél átváltani a Mini-re, akkor azt megteheted, azonban adott kártyás ciklusban mindkét havidíj levonásra kerül."

Legjobb válasz: Egyszerû. Közöld velük, hogy te egyet fizetsz és nem kérsz kettõt. Ha nem tetszik nekik, keresel másik szolgáltatót. Az õ gondolatmenetük a következõ: a dolog nem hajtható végre egy perc alatt, tehát lesz egy idõtartam, amikor kettõ szolgáltatás él (papíron). Ez azért van, hogy a dolog jogfolytonos legyen. Ugyanakkor hoztak egy belsõ rendelkezést, hogy minden megkezdett hónapot teljesen fizetni kell. Adót is egész évre fizet, hiába adod el a gépkocsidat január 2-án. Ezt közönségesen hatalommal való visszaélésnek nevezik. Vannak, akiknek ez nem tetszik, ezért õk még trükkösebb megoldással átverik az átverõt. Ettõl olyan sok a "legális" adócsaló is nálunk. Ez egy ilyen ország. Amit magadnak elintézel, az el lesz intézve. A technikáját magadnak kell kitalálnod.

Egyszerû. Közöld velük, hogy te egyet fizetsz és nem kérsz kettõt. Ha nem tetszik nekik, keresel másik szolgáltatót. Az õ gondolatmenetük a következõ: a dolog nem hajtható végre egy perc alatt, tehát lesz egy idõtartam, amikor kettõ szolgáltatás él (papíron). Ez azért van, hogy a dolog jogfolytonos legyen. Ugyanakkor hoztak egy belsõ rendelkezést, hogy minden megkezdett hónapot teljesen fizetni kell. Adót is egész évre fizet, hiába adod el a gépkocsidat január 2-án. Ezt közönségesen hatalommal való visszaélésnek nevezik. Vannak, akiknek ez nem tetszik, ezért õk még trükkösebb megoldással átverik az átverõt. Ettõl olyan sok a "legális" adócsaló is nálunk. Ez egy ilyen ország. Amit magadnak elintézel, az el lesz intézve. A technikáját magadnak kell kitalálnod.

Miért nem azt látjuk, hogy mikor tehetjük fel a következő kérdést?

E helyett:

Legjobb válasz: sztem meg nem kéne fölösleges kérdésekre pocsékolni az oldal szerverét, a memoriát és az emberek idejét. ESETLEG!

sztem meg nem kéne fölösleges kérdésekre pocsékolni az oldal szerverét, a memoriát és az emberek idejét. ESETLEG!
Bár ez a mostani rendszerre már nem vonatkozik, hiszen óránként feltehetünk egy kérdést, de egy visszaszámláló nem is lenne butaság. Csak szerintem nagyon lelassítani az oldal mûködését.
Is Pluto watching it?
Nem egészen értem a kérdést, de ezek jó válasznak tûnnek: – Who is watching it? – What is Pluto doing? – What is Pluto watching?
Why is a planet watching anything? :D G.
Why does anybody think Pluto is a planet? Isn't it a god or a yellow dog? (Hûha… Ha még sokat írogatok így, ki fog derülni, hogy nem tudok angolul…)
Why it have invaded my privacy laws? Surely it is one of the NSA'S trick to collecting people's datas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.


PC +Házimozi Üdv! Lenne egy kérdés ami mostanság nagyon foglalkoztat. Szeretném a PC-met összekötni egy házimozival, hogy tehetem ez meg?

A házimozi egy Sony DAV-DZ780 lenne. A hangkártyám az alapra van integrálva. Alaplapom egy Asus M2N-E SLI. ( Audio: C-Media Superior Quality Audio 7.1 channel CODEC (Vista ready) ) Össze lehet kötni a pct és a házimozit, ha igen, milyen kábelek kellenek hozzá? Természetesen úgy akarom összekötni hogy minden hangfal szóljon.

Legjobb válasz: Mindenképpen digitális kábellel (optikai, vagy koax).

Mindenképpen digitális kábellel (optikai, vagy koax).
A megfelelõ bemenetet kiválasztod (digitális) és jah, mennie kell. A sztereo-ból 5.1-be keverés módját tudod változtatni, például Pro Logic II esetén is van movie, game, music stb mód és van pl DTS Neo is. Ezekkel érdemes játszani, hogy melyi ka legjobb. Az eleve 5.1-es hang meg ugye adott, azt egybõl felismeri a dekóder.
A kérdező hozzászólása: Optikai bemenetet azért nem tudom választani mert a gépembõl koax jön ki :( - Ez befolyásolja a 5.1 hangzást?
Akkor koax kábellel kötöd össze. Az gyak mindegy.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a tájékoztatást! :)
Szívesen.
A kérdező hozzászólása: Nem tudod pontosan milyen kábel kell hozzá ?
nA, a legegyszerûbb megoldás: szerzel egy jack-rca átalakítót a házimozi kábelét beledugod és az szépen szétkeveri a hangokat :) nekem így van :)
A kérdező hozzászólása: Reméljük, még 1 kérdés: a házimozit csak be kell kapcsolni, és mûködik nem? Tehát nem kell ott semmi különöset állítani? Bekapcsolom és akkor szól a hangfal a gépnél?
Akkor csak sikerül :D
A kérdező hozzászólása: Bocs, elnéztem van optikai, koax, meg még analóg bemenet is :)
A kérdező hozzászólása: Szóval ha veszek egy kábelt összekötöm vele, akkor gond nélkül fog szólni 5.1 ben?
Beállítás kérdése, de igen. A normál sztereo jelet maga a házimozi keveri szét 5.1-be (pl Pro Logic II), az 5.1-es jelet (DD, DTS) meg a gép csak kiadja a digit kimeneten, a hifi meg dekódolja.
A kérdező hozzászólása: És ezt magának állítja be?Vagy nekem kell?
Nem ismerem az alaplapodat. Kell lennie egy olyan opciónak, h digit out, vagy digit out only, ilyesmi. Az én Giga alaplapom érzékeli, ha bedugok egy kábelt és automatikusan beállít mindent. Optikai + erõsítõ kombót használok amúgy.
A kérdező hozzászólása: Értem, szóval nem kell semmi átalakító? Csak szimplán összekötöm a hangkártyát és a házimozit?!
Igen. Mit akarsz átalakítani? :) Megnézed, h milyen kimenet van a lapodon, meg hogy milyen bemenet a hifin. Aztán veszel egy oda illõ kábelt.
A kérdező hozzászólása: Oké :) Egyébkén alaplap koax, házimozi optikai.
Az úgy viszont nem fog menni :( Vagy optikai, vagy koax. Nincs többféle bemenet az erõsítõn?
Miért lenne ez egyszerûbb megoldás, mint összekötni egy digitális kábellel? Arról nem is beszélve, hogy 1 jack-rca-val nem lesz 5.1es hangja, valamint az integrált hangkari miatt a hangminõség is lényegesen rosszabb lesz.

Ha egy adott kérdésre itt a gyik-en válaszoltam, majd ezt a választ szeretném visszavonni, hogyan tehetem meg?

Legjobb válasz: Visszavonni nem lehet. ( ha nem tévedek ) És szerintem nem :D

Visszavonni nem lehet. ( ha nem tévedek ) És szerintem nem :D
Az már bent marad
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A visszavonáson, ha törlést értesz: nem tudod törölni. Esetleg kérheted a törlését a lap alján található "Kapcsolat:" levelezõ címen, de a törlés nem szolgáltatása az oldalnak. A válaszok törlése, általánosságban, problémákat okozhat; ugyanis az már nem csak a válasz írójának ügye. Egyrészt, lehet, hogy véleményezték a választ, és számukra ez bekerült a válaszadási hasznosságukat jellemzõ mérõszámba. Másrészt a törölt kérdés után a válaszok újra sorszámozódnak, és rosszá válhatnak a válaszokban esetleg lévõ sorszámra hivatkozások. Olyan módon visszavonhatod, hogy új választ írsz, amiben hivatkozással, esetleg indoklással, visszavonod. Bár ezzel kapcsolatban van fura tapasztalatom. Egy matematikai házi feladat megoldást leíró válaszomnál figyelmetlen voltam, és kimaradt egy fontos, feladatbeli szempont. Más megírta a helyes megoldást, de nem említette az én hibámat. Nem akartam, hogy a kérdezõ bizonytalan legyen a választásban, ezért, elnézést kérve, részletesen megírtam mit hibáztam el, és hogy a másik válasz teljesen jó. És mi volt az értékelés? A rossz válaszom 100%-ot kapott, a jó válasz 63%-ot (úgy, hogy én egy zöld kéz nyomással javítottam rajta), és a hibámat magyarázó válaszom 87%-ot.

(Meleg kérdés) A szüleim nem engedik, hogy a páromnál aludjak. Mit tehetek?

Nagyon szeretnék mellette ébredni, stbstb. Nyilván nem a szex miatt.. De egyszerűen azt mondja apa, hogy nem. Tudom fiatal vagyok (16, baraton 1,5 evvel idosebb), de azért lehetne annyi belátása, hogy AZ akkor történik meg, mikor meg kell neki történnie, függetlenül attól, hogy ott alszom-e vagy sem... Elfogadták a dolgot, apuval jobb is azóta a kapcsolatom, de ez a ami probléma.. Tudom, nem kellett volna kiírnom, hogy meleg kérdés, de ez speciális. Fontos tényező, hogy fiú vagyok. Ergo könnyebben engednek, mint a lányokat. Viszont a szeretőm is fiú, azaz emiatt nehezebben.. Ha valaki tud valamit segíteni, kérem írjon! Homofób népek hozzászólásaira nem tartok igényt. (Telóról írok, a helyesírasi hibákért elnézést.)

Legjobb válasz: Nos ezt ügy is meg tudod oldani , hogy azt mondod , hogy valaki másnál alszol ma este ... Valakinél aki nem a pasid . Esetleg anyudnak ezt elmondhatod. Hogyha majd anyadat megkérdezi apud h hol vagy akk érted kamuzik neki ;-) Jaj de jó lenne ha én is egy homival aludhatnek *.* :P 114/f

Nos ezt ügy is meg tudod oldani , hogy azt mondod , hogy valaki másnál alszol ma este ... Valakinél aki nem a pasid . Esetleg anyudnak ezt elmondhatod. Hogyha majd anyadat megkérdezi apud h hol vagy akk érted kamuzik neki ;-) Jaj de jó lenne ha én is egy homival aludhatnek *.* :P 114/f
Ohh sorry abaut this :D 14/fm
About ;) jaaa és ha sikerül valami kérünk/rek tájékoztatást :PP
A kérdező hozzászólása: De korábban kamuztam és kiderült az igazság egy része..ekkora kamut nem akarok megint..vmi rábeszélõ taktika lenne jo
Én azt mondanám: Tudom apa, hogy szerinted ez meg az fog történni, amikor átmegyek, és ellen vagy annak, hogy vele aludjak, de! Most végre van egy kapcsolatom, nem akarom ezt elrontani, szerelmes vagyok és az életemet akarom élni, aminek egy része az hogy a pasimmal alszok. Egyébként szerintem tudod, hogy úgyis meg fog történni, aminek meg kell, még ha nem is akarod. És nem tehetek arról, hogy ilyen vagyok, mint hogy a balkezesek sem tehetnek arról, hogy balkezesnek születtek. Tudod, hogy úgyis vele fogok aludni egyszer és akkor nem akarok hazudni, hogy mikor hol leszek, ezért jobb lenne, ha megengednéd. Különben is, ha csajom lenne akkor megengednéd, (ha van testvéred és neki engedte, akk az jó ok és felhozhatod) szóval ez így nem fair velem szembe. Szerintem ezzel aránylag jól rá lehet beszélni õket. Nyílván az ezmegaz helyett mondhatsz mást és a de után is valami sokkal konkrétabbat, vagy személyesebbet. Amúgy azt is lehet, hogy felajánlasz valamit az ottalvásért cserébe. Mittomén, kocsimosás, rend rakás, felmosás, mosogatás, fûnyírás akármi. Gondolom megérné, hiszen azt vettem ki, hogy fontos neked a kapcsolatod. A fejleményekrõl kérünk híreket :P 19 mf
Profil oldalaon->névjegy menü->elérhetõség rész->szerkesztés
Az elõzõben minden benne van. A saját oldaladon ha a fogaskerékre kattintasz, m akkor van olyan, hogy Megtekintés, mint... Ha ebbe belemész, akkor mindig meg tudod nézni, hogy mit lát egy ismeretlen, vagy akár egy konkrét ismerõsöd rólad.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt

Hogy tehetek fel kérdést a Teknős forum.hu-n?

Legjobb válasz: Elsõ ránézésre ez egy phpbb alapú fórum, semmi extra nincs a használatában. Gondolom be kell regisztrálni, és után tudsz csak írni bele.

Elsõ ránézésre ez egy phpbb alapú fórum, semmi extra nincs a használatában. Gondolom be kell regisztrálni, és után tudsz csak írni bele.
A kérdező hozzászólása: Regisztráltam. Be vagyok jelentkezve. Mégse megy. nem nagyon értek az ijenekhez, fontos lenne. olvasom a régieket, és nekik megy, nekem miért nem?
NO MAJD KIPRÓBÁLOM HOGY MI A GOND. ÉS IROK OK...
A kérdező hozzászólása: Oksa. Azt megköszönném:D.

16 éves vagyok és a szemüvegem 2.25, és 1.75 dioptriás, nem tudom mit tehetnék, hogy javulhasson a szemem, ez lenne az egyik kérdésem, a másik pedig, hogy rendőr szeretnék lenni, de nem tudom hogy hány dioptriáig vennének fel?

Legjobb válasz: Hát ha rövidlátó vagy nem sok mindent tehetsz.....Sajnos ez tapasztalat. A fõiskola honlapján amúgy megtalálod a leírást, hogy milyen dioptriával lehetsz még rendõr.

Hát ha rövidlátó vagy nem sok mindent tehetsz.....Sajnos ez tapasztalat. A fõiskola honlapján amúgy megtalálod a leírást, hogy milyen dioptriával lehetsz még rendõr.
Szia! http://www.szemtorna.hu, és hozzátenném mindenfajta látásproblémára jó, türelem, kitartás és napi 15-20perc kell hozzá.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
21:19-es vagyok. Ha neten rákeresel sok gyakorlatot írnak le, mint a szemeddel jobbra-balra nézegetsz, fel-le, majd felsõ sarokból az elsó sarokba (pl. szobában) mindkét irányba, szemkörzés, pislogás, orrhegyre kancsalítás, közeli tárgyra, majd messzire fókuszálás, napoztatás, és hasonlók. Könyv is van róla. Valakinek javult ettõl a szeme. De szerintem csak rövidlátók esetén. Állítólag a lutein szedés is segít, én nem próbáltam. Mindezt úgy nézd, hogy rövidlátó vagyok, szóval nem tudom neked hasznos lenne-e ez az egész. Szemorvostól kéne megkérdezned milyen lehetõségeid vannak.
A kérdező hozzászólása: hahó mondom távolra nem látok nem közelre
semmi sem gyógyítja meg a rossz látást. egy hosszútávú megoldás lehet a lézeres szemmûtét, de az is drága. Semmilyen házi praktika nem jó, sem gyakorlat. A rövidlátást a szem görbületi hibája okozza, ami lencsékkel korrigálható.
A kérdező hozzászólása: 21:19-es milyen gyakorlatokat végzel??
Én mínuszos vagyok, szerintem már vagy -3-as vagy nagyobb, nem vizsgáltattam már régen a szemem, de szemgyakorlatokat végzek. Nem tudom ez jó-e a te esetedben, kérlek nézz utána. Nekem sem hiszem nagyon, hogy használna, de azt mondják javíthat. Lézeres szemmûtét is biztos van, de szerintem a te korodban azt még nem végzik.
A kérdező hozzászólása: Sajnos konkrét elképzelásem nincs h hova mennék vagyis honlapot se tudok, egyépként távolra nem látok
A kérdező hozzászólása: Köszönömm :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!