Találatok a következő kifejezésre: Hogy tehetek kérdést (49 db)

Maximalizálva van, hogy hány kérdést tehetek fel egy kérdésen belül?

Ha egy témán belül több kérdésem lenne, maximalizálva van, hogy hányat tehetek fel egy kérdésen belül?

Legjobb válasz: Egy kiírásban egy kérdés szerepelhet, bár ezt senki nem tartja be.

Egy kiírásban egy kérdés szerepelhet, bár ezt senki nem tartja be.
Szerintem nincs ilyen. Én már rengeteg kérdést tettem fel a gyerekvállalás témakörbe, és még senki sem szólt, hogy ez baj lenne :-) Csak az van maximalizálva, hogy óránként 1 kérdést írhatsz ki.
A kérdező hozzászólása: Most vagy te értetted félre, amit én írtam, v. én értelmezem másképp, amit te írtál! :S A kérdésem lényege nem az, hogyha mondjuk feltettem 20 kérdést az Egyéb támakörben, akkor nem lehet többet, mert így nyilván hülyeség lenne! Az a konkrét kérdésem, hogy ha vki feltesz egy kérdést, de még a témával kapcsolatban van egy-két "kiegészítõ" kérdése, akkor azt mondjuk a "részletekben" leírja. Így ugye nem fog újabb kérdést kiírni amiatt, mert van még az elõzõre vonatkozó kérdése. De ha ez a "kiegészítõ" kérdés nem csak 1-2, hanem egy témában lenne mondjuk 10 kérdésem (csak mondtam egy számot), akkor azt tegyem fel egy kérdésen belül (a kiegészítésben), v. csak néhányat szabad feltenni, és utána írjak ki új kérdést, mert ha többet írok ki, akkor az esetleg már fórumozásnak számít, v. egyéb "szabálysértésnek". Így gondoltam én!
A kérdező hozzászólása: jó, a végét megint elég hülyén fogalmaztam. Szóval: ha van 10 kérdésem (csak mondtam egy számot)egy témán belül, akkor azt feltehetem egy kérdésen belül (a kiegészítésbe írva), v. csak néhányat szabad feltenni, és utána írjak ki új kérdést - a további kérdéseimmel a kiegészítésbe írva? Ettõl jobban már nem tudom megfogalmazni! :S
Nem biztos, hogy teljesen értem... De én sokszor írtam ki kérdést úgy, hogy a kiegészítésnél még megkérdeztem vagy 10 dolgot, hogy "és még meg szeretném kérdezni .... és amennyiben én .... illetve ha.... stb :) " Szóval szerintem ezért nem szólnak. Ezeket nem lehet kérdésenként kiírni, mert egymáshoz kapcsolódnak.
A kérdező hozzászólása: utolsónak: köszönöm! én is így gondoltam, hogy egymáshoz tartozó dolgok miatt nem szeretnék újabb kérdéseket kiírni, mert kapcsolódnak egymáshoz.

Hogyan tehetek fel ugy egy kerdest, hogy azzal senkinek ne sertsem az onerzetet?

Legjobb válasz: Tedd fel pl. a következõ kérdést: "Hova utaljak 20ezer Ft-ot? Számlaszámot írj, egy órán belül utalom a pénzt!"

Diplomatikusan.
Tedd fel pl. a következõ kérdést: "Hova utaljak 20ezer Ft-ot? Számlaszámot írj, egy órán belül utalom a pénzt!"
mivan se9gfej kötekedsz? csak vicc volt :D am nem tudom.
"Hogyan tehetek fel ugy egy kerdest, hogy azzal senkinek ne sertsem az onerzetet?" Ezzel a kérdéssel nem sérted.
Egyszerûen nem tudsz úgy kérdezni. Ha valaki bele AKAR kötni a kérdésedbe, akkor meg is találja a módját. Ebbe is bele lehet kötni. Például: - Hát annyira hülyének nézel minket, hogy ilyen kérdésen megsértõdünk? Mélyen megbántva érzem magam! :-D Pedro
Látom, a kultúrált réteg máris megjelent... Pedro
A kulturált réteg le tudja írni a kulturált szót.
Heckler Látom, neked a vesszõ piszkálja a csõröd a ÚÚÚÚÚÚ betûn. Azzal vajon miért nincs bajod, hogy kultÚÚÚÚÚÚrálatlan, és személyeskedõ megjegyzéseket tesz valaki? (Azért is hosszÚÚÚÚ :-D) Pedro
Úgy hog kiírod: Kolopele te görény! Mi van?
A kérdező hozzászólása: Koszonom az eddigi valaszokat. Kezd alakulni a dolog. Mar csak azt varom, hogy mikor tiltatja le valaki, a kerdesemet!
sehogy
politika témakörben elég nehezen... mindig lesznek olyan emberek, akik belekötnek valamibe, vagy úgy érzik, hogy személyes támadást intézel a nézeteik ellen.
Heckler vs. Pedro Jót nevettem rajtatok, de most (kivételesen) Hecklernek adok igazat! Fõleg azért, mert a Kérdezõ az önérzetrõl kérdezett és Te Pedro a második kommentednél csak azért is hosszú ú-val írtad... Besérültél, pedig nem jellemzõ rád! :) Kérdezõ! Nincs ilyen kérdés! Pl. máris beszólhatnék Neked (ha olyanom volna), hogy "mi a [email protected]ért nem ékezetes betûkkel írsz"? (persze tudom, hogy külhonból írsz!)
A kérdező hozzászólása: Koszonom az eddigi valaszokat, a zold pacsikat kiosztottam! Szlu, "koszonom" a megertesed.

Hogyan tehetnék fel úgy egy kérdést, hogy mégse kérdezzek semmit?

Legjobb válasz: ez már nem kérdés: éppen az elõbb tetted meg ... :-/

ez már nem kérdés: éppen az elõbb tetted meg ... :-/
kézmozdulatokkal
Van egy kérdésem?Semmi közötök sincs hozzá! Burgonya? Uborka? Paradicsom? stb...?
He?
az lehetetlen.
Hát kérdezd meg, hogy miért.
Ez egy jó kérdés!
ugy , hogy írj egy mondatot és tegyél felkiálltójelet pl.és utána meg kérdõjelet esetleg csak így vagy hasonlóan , de más hogy nem lehet..xDD


Fogyasztóvédelmi kérdés. Hogyan teheti meg a Telenor azt, hogy egy szolgáltatásért két összeget von le?

Most olvasom a honlapon, hogy ha családi csomag minire akar váltani egy kártyás előfizető, akkor a váltás ciklusában levonják a rendes havi díjat is, és a mini havidíját is. Ez jogos? "szolgáltatás megrendelése esetén a korlátlan Kártyás Családi Csomagot aktiváljuk (949 Ft/hó). Ha szeretnél átváltani a Mini-re, akkor azt megteheted, azonban adott kártyás ciklusban mindkét havidíj levonásra kerül."

Legjobb válasz: Egyszerû. Közöld velük, hogy te egyet fizetsz és nem kérsz kettõt. Ha nem tetszik nekik, keresel másik szolgáltatót. Az õ gondolatmenetük a következõ: a dolog nem hajtható végre egy perc alatt, tehát lesz egy idõtartam, amikor kettõ szolgáltatás él (papíron). Ez azért van, hogy a dolog jogfolytonos legyen. Ugyanakkor hoztak egy belsõ rendelkezést, hogy minden megkezdett hónapot teljesen fizetni kell. Adót is egész évre fizet, hiába adod el a gépkocsidat január 2-án. Ezt közönségesen hatalommal való visszaélésnek nevezik. Vannak, akiknek ez nem tetszik, ezért õk még trükkösebb megoldással átverik az átverõt. Ettõl olyan sok a "legális" adócsaló is nálunk. Ez egy ilyen ország. Amit magadnak elintézel, az el lesz intézve. A technikáját magadnak kell kitalálnod.

Egyszerû. Közöld velük, hogy te egyet fizetsz és nem kérsz kettõt. Ha nem tetszik nekik, keresel másik szolgáltatót. Az õ gondolatmenetük a következõ: a dolog nem hajtható végre egy perc alatt, tehát lesz egy idõtartam, amikor kettõ szolgáltatás él (papíron). Ez azért van, hogy a dolog jogfolytonos legyen. Ugyanakkor hoztak egy belsõ rendelkezést, hogy minden megkezdett hónapot teljesen fizetni kell. Adót is egész évre fizet, hiába adod el a gépkocsidat január 2-án. Ezt közönségesen hatalommal való visszaélésnek nevezik. Vannak, akiknek ez nem tetszik, ezért õk még trükkösebb megoldással átverik az átverõt. Ettõl olyan sok a "legális" adócsaló is nálunk. Ez egy ilyen ország. Amit magadnak elintézel, az el lesz intézve. A technikáját magadnak kell kitalálnod.

Ha egy adott kérdésre itt a gyik-en válaszoltam, majd ezt a választ szeretném visszavonni, hogyan tehetem meg?

Legjobb válasz: Visszavonni nem lehet. ( ha nem tévedek ) És szerintem nem :D

Visszavonni nem lehet. ( ha nem tévedek ) És szerintem nem :D
Az már bent marad
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A visszavonáson, ha törlést értesz: nem tudod törölni. Esetleg kérheted a törlését a lap alján található "Kapcsolat:" levelezõ címen, de a törlés nem szolgáltatása az oldalnak. A válaszok törlése, általánosságban, problémákat okozhat; ugyanis az már nem csak a válasz írójának ügye. Egyrészt, lehet, hogy véleményezték a választ, és számukra ez bekerült a válaszadási hasznosságukat jellemzõ mérõszámba. Másrészt a törölt kérdés után a válaszok újra sorszámozódnak, és rosszá válhatnak a válaszokban esetleg lévõ sorszámra hivatkozások. Olyan módon visszavonhatod, hogy új választ írsz, amiben hivatkozással, esetleg indoklással, visszavonod. Bár ezzel kapcsolatban van fura tapasztalatom. Egy matematikai házi feladat megoldást leíró válaszomnál figyelmetlen voltam, és kimaradt egy fontos, feladatbeli szempont. Más megírta a helyes megoldást, de nem említette az én hibámat. Nem akartam, hogy a kérdezõ bizonytalan legyen a választásban, ezért, elnézést kérve, részletesen megírtam mit hibáztam el, és hogy a másik válasz teljesen jó. És mi volt az értékelés? A rossz válaszom 100%-ot kapott, a jó válasz 63%-ot (úgy, hogy én egy zöld kéz nyomással javítottam rajta), és a hibámat magyarázó válaszom 87%-ot.
Is Pluto watching it?
Nem egészen értem a kérdést, de ezek jó válasznak tûnnek: – Who is watching it? – What is Pluto doing? – What is Pluto watching?
Why is a planet watching anything? :D G.
Why does anybody think Pluto is a planet? Isn't it a god or a yellow dog? (Hûha… Ha még sokat írogatok így, ki fog derülni, hogy nem tudok angolul…)
Why it have invaded my privacy laws? Surely it is one of the NSA'S trick to collecting people's datas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Profil oldalaon->névjegy menü->elérhetõség rész->szerkesztés
Az elõzõben minden benne van. A saját oldaladon ha a fogaskerékre kattintasz, m akkor van olyan, hogy Megtekintés, mint... Ha ebbe belemész, akkor mindig meg tudod nézni, hogy mit lát egy ismeretlen, vagy akár egy konkrét ismerõsöd rólad.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt

PC +Házimozi Üdv! Lenne egy kérdés ami mostanság nagyon foglalkoztat. Szeretném a PC-met összekötni egy házimozival, hogy tehetem ez meg?

A házimozi egy Sony DAV-DZ780 lenne. A hangkártyám az alapra van integrálva. Alaplapom egy Asus M2N-E SLI. ( Audio: C-Media Superior Quality Audio 7.1 channel CODEC (Vista ready) ) Össze lehet kötni a pct és a házimozit, ha igen, milyen kábelek kellenek hozzá? Természetesen úgy akarom összekötni hogy minden hangfal szóljon.

Legjobb válasz: Mindenképpen digitális kábellel (optikai, vagy koax).

Mindenképpen digitális kábellel (optikai, vagy koax).
A megfelelõ bemenetet kiválasztod (digitális) és jah, mennie kell. A sztereo-ból 5.1-be keverés módját tudod változtatni, például Pro Logic II esetén is van movie, game, music stb mód és van pl DTS Neo is. Ezekkel érdemes játszani, hogy melyi ka legjobb. Az eleve 5.1-es hang meg ugye adott, azt egybõl felismeri a dekóder.
A kérdező hozzászólása: Optikai bemenetet azért nem tudom választani mert a gépembõl koax jön ki :( - Ez befolyásolja a 5.1 hangzást?
Akkor koax kábellel kötöd össze. Az gyak mindegy.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi a tájékoztatást! :)
Szívesen.
A kérdező hozzászólása: Nem tudod pontosan milyen kábel kell hozzá ?
nA, a legegyszerûbb megoldás: szerzel egy jack-rca átalakítót a házimozi kábelét beledugod és az szépen szétkeveri a hangokat :) nekem így van :)
A kérdező hozzászólása: Reméljük, még 1 kérdés: a házimozit csak be kell kapcsolni, és mûködik nem? Tehát nem kell ott semmi különöset állítani? Bekapcsolom és akkor szól a hangfal a gépnél?
Akkor csak sikerül :D
A kérdező hozzászólása: Bocs, elnéztem van optikai, koax, meg még analóg bemenet is :)
A kérdező hozzászólása: Szóval ha veszek egy kábelt összekötöm vele, akkor gond nélkül fog szólni 5.1 ben?
Beállítás kérdése, de igen. A normál sztereo jelet maga a házimozi keveri szét 5.1-be (pl Pro Logic II), az 5.1-es jelet (DD, DTS) meg a gép csak kiadja a digit kimeneten, a hifi meg dekódolja.
A kérdező hozzászólása: És ezt magának állítja be?Vagy nekem kell?
Nem ismerem az alaplapodat. Kell lennie egy olyan opciónak, h digit out, vagy digit out only, ilyesmi. Az én Giga alaplapom érzékeli, ha bedugok egy kábelt és automatikusan beállít mindent. Optikai + erõsítõ kombót használok amúgy.
A kérdező hozzászólása: Értem, szóval nem kell semmi átalakító? Csak szimplán összekötöm a hangkártyát és a házimozit?!
Igen. Mit akarsz átalakítani? :) Megnézed, h milyen kimenet van a lapodon, meg hogy milyen bemenet a hifin. Aztán veszel egy oda illõ kábelt.
A kérdező hozzászólása: Oké :) Egyébkén alaplap koax, házimozi optikai.
Az úgy viszont nem fog menni :( Vagy optikai, vagy koax. Nincs többféle bemenet az erõsítõn?
Miért lenne ez egyszerûbb megoldás, mint összekötni egy digitális kábellel? Arról nem is beszélve, hogy 1 jack-rca-val nem lesz 5.1es hangja, valamint az integrált hangkari miatt a hangminõség is lényegesen rosszabb lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!