Találatok a következő kifejezésre: Hogy tegyek saját (73 db)

11 hónapos kisfiamnak négy foga van. Adhatom neki apró darabokban az ételt úgy, hogy a saját kezével tegye a szájába (krumplit, husit, zöldséget, katonákban)?

és fokhagymás dolgot ehet már (nyilván csak enyhén fokhagymázva)?

Legjobb válasz: adhatod, persze, csak figyelj arra, hogy puha legyen a zöldség, hogy az ínyecskéjével össze tudja rágni, és ne tegyen túl sokat egyszerre a szájába. A husit tovább fgja rágni, de nagyon fog neki tetszeni. És mégvalami: ne mindig katonákat adj, mert ha elszoktatod a pépestõl,kanalastól, akkor késõbb nem fogja azt elfogadni már. Fokhagymás? Tényleg enyhén fokhagymás legyen, még annyira nem hiányzik a fûszerezés nekik, kóstoltasd meg vele, de nem kell nekik sok. :)

adhatod, persze, csak figyelj arra, hogy puha legyen a zöldség, hogy az ínyecskéjével össze tudja rágni, és ne tegyen túl sokat egyszerre a szájába. A husit tovább fgja rágni, de nagyon fog neki tetszeni. És mégvalami: ne mindig katonákat adj, mert ha elszoktatod a pépestõl, kanalastól, akkor késõbb nem fogja azt elfogadni már. Fokhagymás? Tényleg enyhén fokhagymás legyen, még annyira nem hiányzik a fûszerezés nekik, kóstoltasd meg vele, de nem kell nekik sok. :)

Alvás gond, mit tegyünk, hogy a saját ágyában aludjon?

19 hónapos a kislányunk,mindig a saját kiságyában aludt.Pár hete az apja szétszedte az ágyát,leszedtük a rácsokat,és kiságy lett bel?le.Örült neki nagyon aludt is pár napig benne.Aztán szépen rászokott,hogy éjjel bemászik hozzánk,ma már ott tartunk,hogy nem hajlandó az ágyában aludni.Az este is annyira sirt,szinte nem vett leveg?t,hogy ? nem alszik ott.Igy ugye ott van köztünk-(Egyenl?re még velünk van egy szobában,de szeretnénk áttenni a saját szobájába.De igy nem lehet.Már arra is gondoltunk hogy visszatesszük a rácsokat,de félek az megint rosszul sülne el.Járt már igy valaki?Hogy szokassuk a saját ágyába?

Legjobb válasz: Nálunk ez úgy alakult, hogy van egy nagy franciaágy amin alszik, de nem úgy alszik el, hogy lerakom aztán aludj, mert ez nálunk nem menne, hanem lefekszik, megissza a tejet, odafekszek mellé, aztán már csukja is a szemét és kb 10 perc után alszik. Próbáld ki, hogy te is ott maradsz mellette míg elalszik, olvass mesét, mondókát,énekelj hátha úgy megnyugszik, és el tud ott aludni. Szerintem ha ez egyszer beválna akkor lehet megszokná. Ja, és nálunk Lillus is külön szobába alszik, nekünk így sikerült ezt megoldani. Nem tudom nálunk is mikor lesz az hogy leteszem és magától elalszik úgy hogy nem vagyok benn vele, de hát nem erõltetem,biztos most még szüksége van rám.

Nálunk ez úgy alakult, hogy van egy nagy franciaágy amin alszik, de nem úgy alszik el, hogy lerakom aztán aludj, mert ez nálunk nem menne, hanem lefekszik, megissza a tejet, odafekszek mellé, aztán már csukja is a szemét és kb 10 perc után alszik. Próbáld ki, hogy te is ott maradsz mellette míg elalszik, olvass mesét, mondókát, énekelj hátha úgy megnyugszik, és el tud ott aludni. Szerintem ha ez egyszer beválna akkor lehet megszokná. Ja, és nálunk Lillus is külön szobába alszik, nekünk így sikerült ezt megoldani. Nem tudom nálunk is mikor lesz az hogy leteszem és magától elalszik úgy hogy nem vagyok benn vele, de hát nem erõltetem, biztos most még szüksége van rám.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Az a helyzet hogy próbáltam már, hogy lefekszem mellé, simizgetem, de ordit, hisztizik, ül fel:-((
Én kislányom is pont 19 hónapos, de mi még nem vettük le a rácsot, pont ezért mert féltem , hogy úgysem marad el. a rácsok nekünk még kötelezõk! :) Tudom ha nem lenne akkor õ is kimászna, meg persze nem aludna. Nálunk úgy van hogy az ágyunk mellett van az õ kiságya. szerintem nem teszel semmi rosszat avval ha visszarakod a rácsot. Lehet hogy neki is ez nyújtott biztonságot. Szerintem õ még pici ahhoz hogy nyitott ágyban aludjon. Azért sok sikert :)

Hogyan csomagoljak ki egyszerre 50 mappát úgy, hogy a saját nevű mappába tegye a kicsomagolt képeket?

Letöltöttem vagy 200 Bleach fejezetet, viszont tömörített mappában. Egyesével ki tudom csomagolni úgy, hogy létrehoz egy új mappát a saját nevével és abba pakolja bele a kicsomagolt képeket. Ez viszont elég problémás, hogyan oldjam meg egyszerűbben?

Legjobb válasz: Kijelölöd az egészet egyszerre , aztán jobb gomb és kicsomagolás winrarral (az egyik opciónál muatni fogja a mappa nevét) vagy total commanderrel is megoldható.

Kijelölöd az egészet egyszerre , aztán jobb gomb és kicsomagolás winrarral (az egyik opciónál muatni fogja a mappa nevét) vagy total commanderrel is megoldható.
A kérdező hozzászólása: Köszi! TC-vel hogyan?
TC: kijelölöd a rar fájlokat, fáj->kicsomagolás , vagy alt + F9 , és amikor kijön az ablak, bepipálod azt a funkciót, hogy ' Kicsomagolás fájlonként külön mappákba ' . Simple.
A kérdező hozzászólása: Húúú mûködik! Köszi! :D


Hogyan tegyem fel a szájkosarat a saját kutyámra, ha odakap a kezemhez?

Sziasztok.. Tudom, hogy elég szomorú ez a kérdés, és én is sajnálom, hogy amikor elhoztam a menhelyről, egyből nem tettem szájkosarat, így valószinüleg ez okozza most a problémát. 1 éve hoztam el menhelyről, akkor 1 éves volt kb. Azóta akárhányszor sétáltattam nemvolt gond vele, de mostanság oda került a helyzet nem merem elengedni a pórázról, mert fut rá az emberekre. Legutóbb a doki is azt mondta következőben hozzam szájkosárral. Nos hát én ma megvettem a szájkosarat de nem engedi, hogy feltegyem. Odakapott a kezemhez majd elfutott. Mit lehet tenni? Hogyan lehet kiküszöbölni ezt a problémát? Vagy dominancia problémák lennének? Németjuhász keverékről van szó.

Legjobb válasz: Szerintem fokozatosan szoktasd rá, én elõször egy kendõt tettem lazán a kutyus pofája köré. Egyébként vannak textilbõl készült "szájkosarak", lehet, hogy azzal könnyebben megbarátkozna.

Szerintem fokozatosan szoktasd rá, én elõször egy kendõt tettem lazán a kutyus pofája köré. Egyébként vannak textilbõl készült "szájkosarak", lehet, hogy azzal könnyebben megbarátkozna.
Ott már régen nagy bajok vannak, ha megteheti, hogy rád a gazdájára morog. próbáld meg elõször odavinni hozzá a szájkosarat, közben beszélj hozzá, adj neki kaját stb. és ne tedd rá. Következõ alkalommal csak kicsit tedd rá és jutalmazd és így tovább... lényeg a fokozatosság és hogy pozitív élménye legyen a szájkosárral kapcsolatban. Amúgy nem gonoszkodásból vagy valami, de el kellene menned vele egy kutyasuliba, ahol segítenek nektek, mert itt nem az a probléma, hogy rosszul teszed rá vagy ilyesmi hanem hogy õ a góré....ezen kell változtatnod. Bocsi, hogy kicsit hosszú lett :)
A kérdező hozzászólása: Újra megpróbáltam közbe, itt a kérdésem kiírása után. Ha szájkosár nélkül megyek be hozzá semmi probléma. Amint meglátja a szájkosarat mintha kicserélték volna.. Még rám is morog. Hát.. Valamit nagyon nemjól csinálok.. Már kezd elszomoritani a helyzet.
Egy gazdájára nem hallgató, agresszív német juhász még szájkosárban is igen veszélyes tud lenni. Elsõ lépést már leírták, szájkosárhoz szoktatás! De kutyasulit még a nyáron feltétlen oldjátok meg valahogy
Nem az a baj, . az a baj hogy semmi közöd a kutyaneveléshez.Keressetek fel az iskolát mert ez a kutya veszélyes, és rád is. Komoly baj!!!Nem mered elengedni , azt sem értem hogy jutott eszedbe.
nézz utánna a falkavezéres szituknak és nagyon szigorúan tartsad be. ***** még jan fennel könyve talán sokat segít a javuláson. ugy értem a ketõtök közti kapcsolaton.* Automatikusan eltávolított tartalom.
Próbáld elõször jól elfárasztani fizikailag. Futás, labdázás, sokáig. Utána szellemi fárasztás: azzal kezd, amit hajlandó megcsinálni: ül, fekszik, pacsi, stb. Jutifalattal majd anélkül is. Ha a kutya már nyugis, mert elfáradt, akkor próbálkozz azzal, amit az elõzõekben szép hosszan leírtak. A kutyádat le kell fárasztani minden nap. Ha neked nincs kedved sokat rohangászni vele, a labda, frizbi, bot eldobása-visszahozása sokat segíthet.
Mi a menhelyes kutyákkal úgy próbáljuk megszerettetni a szájhosarat, hogy beleteszünk egy szalonna, szalámi darabot. Amíg a kutya majszolja a kaját, észrevétlenül rácsatoljuk a szájkosarat. Majd leszedjük, mert nem azzal szoktuk sétáltatni õket. Csak minden séta elõtt ezt eljátszuk. :)
A kérdező hozzászólása: Úgy döntöttem most békén hagyom.. Mindjárt lessz a vacsi idõ, akkor viszem a szájkosarat is, ahogy tanácsoltátok, de nem teszem rá, csak hagyom, hogy szagolja meg meg ilyenek, és békén hagyom. Holnap kezzük újra. Sajnos kutyasulira most nem telik.. Elég gondos most az anyagi helyzetem örülök, ha a kaját megtudom venni neki, még a szájkosárra is alig tudtam kihozni. Megpróbálom megoldani magam, nézek kutyasulis videókat közbe. Hátha sikerül.
sajnos ez egyértelmû ele annak hogy nem te vagy a kutyád vezetõje. mind az emberekre való támadása mind pedig a szákorasaras incidens egyértelmû jel ennek. a legeslegjobb mindenkinek az lenne ha a kutyussal egy olyan kutyasuliba mennétek ahol a fõ hangsúly a gazda kutya kapcsolatán van. akkor nem kellene sem szájkosár, sem pedig attól tartanod hogy rárongyol az emberekre. ha ezt nem akarod bevállalni akkor marad a jutifalatos hozzászoktatás, de még így sem biztos hogy akármikor rá tuidod rakni ugyanis a fõ probléma itt a ti kettõtök viszonyában rejlik. vedd a kezedbe a szájkosarat. minden olyan megnyilvánulását ami nem elfogadott tiltani kell. az elsõ fok hogy a kutya ne kapjon idegbajt a szájkosár láttán. tehát ha még kissé távolabb is van de nyugodt dobsz neki jutit. a cél hogy minél közelebb kerüljön hozzád és ezáltal a szájkosárhoz. míg végül hozzáérintgeted. majd már a szájára teszed de nem kapcsolod be, hanem le fel teszed. a másik végébõl add neki ilyenkor a jutit. és így csinálsz míg végül már rá is tudod kapcsolni. ekkor is juti, mész vele pár kört juti. stb stb. a lényeg hogy egy kellemes dologgal kösd össze a szájkosarat ezesetben a jutival. soha ne te menj felé. hanem te hívd magadhoz. ha jön juti.
Milyen orvoshoz jársz te, hogy tõled kéri a kosarat a kutyára.Ma már a rendelõkben ott lóg a falon minden méret a szájszorítóból, és az orvos maga teszi rá a kutyára. De harapós kutyánál még egy sima gézzel is meg tudja oldani az orvos, hogy beköti a kutya száját.

Hogy tegyek be úgy minecraft skint, hogy ne lássak mindenkit ugyanolyannak mint a saját skinem?

Betettem Sp-be egy skint, de mindenkit ugyan olyannak látok, amilyenre megcsináltam a sajátomat... ez miért van? és hogy oldhatom meg?

Legjobb válasz: Vedd meg a játékot. Más megoldás nincs, csak amit te írtál.

Vedd meg a játékot. Más megoldás nincs, csak amit te írtál.

Microsoft PowerPoint 2007-ben hogy lehet beállítani azt hogy a saját képeim közül tegyek be valamit háttérnek?

Legjobb válasz: Tervezés/Háttérstílusok/Háttér formázása/Kitöltés képpel vagy anyagmintával/Fájl

Tervezés/Háttérstílusok/Háttér formázása/Kitöltés képpel vagy anyagmintával/Fájl
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!!!

Hogy tegyem a saját blogomat népszerűvé, és hogy sokan látogassák?

Legjobb válasz: Érdekes témákkal, egyedi látásmóddal, és fõleg rendszeres, színvonalas postokkal. A többi jön magától.

Érdekes témákkal, egyedi látásmóddal, és fõleg rendszeres, színvonalas postokkal. A többi jön magától.
A kérdező hozzászólása: Igen ám, csak a kezdõ löketet kéne megadni. Valahogy terjeszteni kéne az oldalt. Közzé tenni, hogy nézzék is.
pl. kapásból megírhatod ide is. felteszel egy kérdést a híreszteléssel kapcsolatba, de ide se szúrod be a linket... mutasd haveroknak, ismerõsöknek, fészbúk és hamar körbemegy...
Ameddig az oldalnak nincs olyan tartalma ami bárki számára érdekes lehet, addig felesleges népszerûsíteni. Miután van elég érdekes tartalom, azután meg már maguktól is jönnek.
Tegyél fel szerintem egy klasszikus kérdést itt !Hogy tetszik az oldalam ? Vannak erõszakos linkelõk mindenhez hozásszolnak legyen az konyha, hírek, számítástechnika stb. De tényleg írd ki az elérhetõséget mert így akik válaszoltunk mi sem voltunk a látogatóid pedig ez a cél :)
Hol van már az a link!?
Nekem pl van fb-on a blogomat népszerûsítõ oldal... de nem nagyon használ... így sem több a napi látogatók száma 300nál... szerintem nem is az a lényeg hányan nézik, hanem h te megkönnyebbülsz mikor leírod... az már csak mellékes h el is olvassák... szerintem...
tedd ki ide, fb-re, küld el/ mutasd meg az ismerõseidnek, rokonaidnak, mondd, h küldjék tovább stb.....

Nemrég kezdtem el dolgozni, anyámék elvárják, hogy a fele fizetésemet hazaadjam. Normális ez? Így hogy tegyek félre a saját életemre?

Legjobb válasz: Szia! Beszéld meg velük,hogy TE x összeget szeretnél félre rakni,és szeretnéd,ah magadra is jutna,tehát ennyit és ennyit tudsz adni a kasszába.Vagy bizonyos számlákat Te fizetsz,és rendben vagytok,Ha normálisak,akkor meg fogják érteni.

Szia! Beszéld meg velük, hogy TE x összeget szeretnél félre rakni, és szeretnéd, ah magadra is jutna, tehát ennyit és ennyit tudsz adni a kasszába.Vagy bizonyos számlákat Te fizetsz, és rendben vagytok, Ha normálisak, akkor meg fogják érteni.
ha velük élsz akkor szállj be a rezsibe ha külön akkor ne tedd meg, mert magadat is el kell tartanod.az én szüleim is ilyenek.de mivel nem velük lakok hanem pároméknál ezért nekem egyértelmû volt hogy ide adom a fizum felét.
15:46 vagyok! Számoljátok ki a rád esõ összeget a rezsibõl, kajából, , , de lehet, hogy valóban elmegy erre a fél fizetésed, , hacsak nem keresel nagyon sokat!
azt beszéld meg velük, hogy annyit adsz bele, amennyit költesz. rezsi rád esõ része, kaja rád esõ része. ezzel az erõvel te is elkérhetnéd az õ fizetésük felét
Ha mondjuk például keresel 70 ezer körül, adj nekik egy 20 ezrest, és ha kapsz fizun kívül kajajegyet, akkor azt add nekik, vagy egyéb juttatásokat, azt is ajánld fel, hogy odaadod.Például egészségpénztári kártyából megveheted a családnak a gyógyszereket.Ha ez nem lenne elég anyudéknak, akkor vállalj még valami számlát, például telefon, internet.A többi viszont szigorúan menjen takarékszámlára, illetve magadra is egy kis költõpénz.Egyezz meg velük, csak megértik majd!
Én boldog lennék ha a számlák, kaja, törlesztõ mellett megmaradna a fizetésem fele!Ne lázadj jó dolgod van!
Sajnos a mai helyzetben ez a normális dolog!Otthon eszel melegedsz tisztálkodsz stb.az a természetes ha hozzájárulsz a költségekhez!
Az normális, hogy beszállsz a költségbe, de azért nem mindegy mennyivel. Számoljátok ki a rezsi rád esõ részét és ehhez megy még a kaja pénz. Ha így a fizid fele jön ki akkor gáz, de ha kevesebb akkor beszéld meg velük, hogy kevesebbet adnál, mert szeretnél félre tenni. Nem kell eltartani egy szülõnek a felnõtt gyermekét, de sajnos az ismeretségi körömben is van rá példa, hogy mivel a gyerek dolgozik, ezért leveszik rendesen pénzzel. Azért az sem normális ha a gyerek tartja majdnem el a szülõt.
"Az olyan szülõket viszont sosem értettem, akik kekeckedésbõl, nevelési célzattal veszik el a gyerekük fizetésének egy részét." A bátyám nemrég kezdett el dolgozni és anya NEVELÉSI CÉLZATTAL kéri el minden hónapban a fizetésébõl 40ezer forintot, amit anya külön gyûjt tesómnak, hogy amikor elköltözik, egyben megkapja, mert tesóm nem képes megspórolni 3 forintot se. Úgyhogy igenis van értelme a nevelési célzatú "pénzelszedésnek".
Amikor nekem biztos munkahelyem lett suli után, anyukám leült velem beszélgetni, hogy ennyi és ennyi a rezsi, és most már ugye be tudok szállni. Közösen megbeszéltük, hogy mi az az összeg, amivel be tudok szállni, félre is tudok mellette tenni, és meg is tudok élni. (A számláimat - net, telefon magamnak fizetem ezen felül) Így leadok megbeszéltek szerint x összeget, mellette pedig megoldom ahogy tudom, meg kell tanulni spórolni. Közös megegyezés volt, és nem veszik el tõlem, én adom. És elõfordul, hogy veszek otthonra a családnak még plusz dolgokat, hol kaját, hogy tisztító vagy tisztálkodási szereket, stb... Szerintem így normális. Legalábbis amíg a szüleimmel élek, és van keresetem.
Ha van szüleidnek is fizetése, akkor egyszerû az eset: Leültök, átnézitek a számlát, és elosztjátok annyi fele, amennyi fizetés bejön. Azért, mert te ott laksz, még ne add oda a fizetésed felét, ha az nem a számlákra fog elmenni. Abban az esetben meg fõleg, hogy õk ketten vannak, te meg egyedül. Azért csak nem "fogyasztasz" annyit egyedül, mint két ember...
Teljesen normális, hogy be kell szállnod a családi költségvetésbe, ha otthon laksz. Az is természetes lenne, ha munkádat netán elveszitve szüleid nem tennének ki az utcára. Biztosan akkor is számithatnál rájuk.
egy jo barátomnál ugy van hogy a bátyja fizeti a netet illetve még gáz árának a felét is fizeti:)
Nagyon jó dolgod van! Örülj neki! Én az egész fizetésmet hazaadtam, mert amikor elkezdtem dolgozni, akkor anyukámat baleset érte, és a fizetésemre szükség volt, hogy tudjuk fizetni a rezsit. Apukám rokkantnyugdíjas volt már akkor is. Most már van saját lakásom, hát mit mondjak, visszasírom az otthontöltött éveket. Most nagy a felelõsség. Inkább add oda a felét, minthogy az egészet egy albérlet vigye el. Jobban jársz, hidd el. A másik felével pedig szabadon rendelkezhetsz. Gondolom anyukád fõz rád, mos rád! Ne elégedetlenkedj!
Addig örülj, amíg otthon lakhatsz és "megúszod" ennyibõl. Mert ugyebár gondolom, ha hazaérsz fõtt kaja vár meg minden... Én is odaadtam anno a fizetésem felét, és most is segítem a szüleimet ahogy tudom (igaz mostmár csekély összeggel), de akkor is. És szerintem ennyit megérdemel akármelyik szülõ, cserébe amiért fölnevelte a gyerekét, nem?
Mégis mit gondolsz? Ha már dolgozol, akkor gondolom felnõtt ember vagy, vagy nem? Ha nem tetszik, költözz külön, és akkor megtudod, hogy a fél fizetésed mire elég. Nem a szülõkön kell élõsködni.
Hogy ez normális-e, az elsõsorban azon múlik, anyagilag hogyan állnak a szüleid. Ha egyik napról a másikra élnek, akkor teljesen érthetõ, hogy anyagi hozzájárulást kérnek az eltartásodért. Az olyan szülõket viszont sosem értettem, akik kekeckedésbõl, nevelési célzattal veszik el a gyerekük fizetésének egy részét. Azt viszont teljesen normális megoldásnak tartom, ha a szülõ az eltartásért cserébe nem engedi, hogy a felnõttkorú gyereke zsebpénzként szétszórja a fizetését, hanem ragaszkodik hozzá, hogy jelentõs részét a késõbbiekre félretegye, befektesse. Egyébként van olyan barátom, akitõl az apja minden hónapban elvette a fizetése kétharmadát, aztán amikor elköltözött otthonról, akkor derült csak ki, hogy a szülei valami elõtakarékossági számlára tették neki a pénzt. Még jól is járt, mert magától fele ennyit nem tett volna félre, jól elverte volna.
én 190-bõl adok le itthon apámna havonta 50-et, plusz fizetem netet tv-t telefonomat, stb, kaját veszek, bérletemet, nem kérek tõle ált pénzt magamra. nem õ kért ennyit én ajánlottam fel.
Növérem azért költözött el anyutol, hogy ne kelljen adni semmibe.Csak ugye azt elfelejtik hogy viz, villany, fütés , telefon, internet pénzbe kerül.De étkezni is kellene.Ha minimàlbéred van, és a felét kérik, akkor megértem.A màsik felének a felét lerakod szàmlàra, a maradt összeg elég havi ruhàra, vagy cigire.stb
elõzõ vagyok Ha tényleg félre teszel , és megtehetik akkor biztos belemennek hogy kevesebbet adj nekik
Nem leszek most népszerû de nem tudjuk a szülõk mennyit keresnek, mennyi a rezsi lehet hogy "többe kerül" a gyerek mint a fizuja fele És ha tetszik ha nem tudomásul kell venni, hogy a szülõ nem köteles eltartani a nagykorú, dolgozó gyerekét. Egy albérlet+rezsi +kaja biztos többe kerülne, sõt talán elég se lenne Szóval lehet hogy nem engedhetik meg maguknak hogy ne kérjenek pénzt Lehet hogy nevelési célzattal kérnek pénzt
A kérdező hozzászólása: Ok. Köszi a segítséget mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: Persze, hozzájárulok én szívesen, na de a fele fizummal? Így sohasem fogok tudni külön önálló életet kezdeni. :(
Sajnos be kell, hogy segíts! Én is szülõ vagyok, és mindig azt mondtam, hogy soha nem veszek majd el a gyerekemtõl ha dolgozik, de sajna oda jutott a gazdasági helyzet, hogy alig várom, hogy dolgozzom, és be tudjon segíteni, mert minden hónap egy kûzdelem, most már 2. éve, és egyre nehezebb. Apránként mindenrõl lemondtunk, és sajnos már nincs mirõl lemondani! Tehát ez a család körülményeitõl függ, hogy normális e amennyit elkérnek tõled. Meg, hogy mennyit keresel az is fontos, mert ha keresel 200 eft-ot, akkor valóban nagyon sok a fele, de nem hiszem, hogy annyit keresel! Sajnos nehéz az élet, erre akkor jön rá az ember fia, mikor elkezdi a nagybetûs életet!

Jogosan várom el a páromtól, hogy tegyen félre a saját pénzébõl?

A párommal még nem élünk együtt, én egyelõre az egyetemen tanulok (még 2,5 évem van hátra), õ pedig dolgozik, havonta 100 ezer forintot keres.

Legjobb válasz: Én a helyedben nem támaszkodnék egy ilyen emberre.

Én a helyedben nem támaszkodnék egy ilyen emberre.
Félig jogos, félig nem jogos. Én nem vártam el ilyesmit a páromtól összeköltözésünk elõtt. Közvetlenül elõtte mondjuk már eléggé közös kasszán voltunk annak ellenére, hogy nem éltünk együtt. Ha már most anyagi vitáitok vannak mi lesz késõbb?
el ne hidd azt, hogy az alján fogod kezdeni... én a müvészeti diplomámmal grafikus vagyok Franciaországban (3 éve), az unokatestvérem a bölcsészdiplomájával tolmács az europai bizottságnál Brüsszelben (6 éve), a legjobb barátom programozo egy holland cégnél...mig a volt angol tanárom a madridi egyetemen tanit..egyikük sem szállodai takarioként, vagy gyári munkásként kezdte.
Egy picit talán jogos, de...Én sem spórolok, pedig mindenkitõl azt hallom, hogy "Külföldön vagy, jól keresel, félre kellene tenni belõle!". Én meg azt gondolom, hogy ha megtehetem, hogy elköltsem azt a pénzt, ami nem megy el megélhetésre, akkor miért ne tenném?! Ha õ megteheti, akkor miért ne tenné meg? Hidd el, a külföldre jövetel nem jár olyan anyagi vonzattal, hogy évekig kellene rá spórolni... De azt hozzá teszem, igaza volt annak, aki azt írta, max.a nyelvtudásodnak veszed hasznát itt, meg ha lesz gyakorlatod, akkor annak. Lehet fejebb jutni, de diplomával is az alján fogod kezdeni, hiába a tudás.
El nem várhatod, de elõre kellett volna veled közölnie, hogy mire számíthatsz tõle. Becsapott. Én nem maradnék együtt egy ilyen emberrel az biztos.
Semmi közöd hozzá mit csinál azzal a pénzzel, amiért õ dolgozik, mindaddig amíg nem vagytok közös kasszán. Márpedig nem vagytok.
Az, hogy néha meghív egy vacsira meg, hogy minimum 2.5 évig spórol lamire az azért baromira nem ugyanaz.
Mekkora baromság ez! Mi elsõ perctõl kezdve közös kasszán voltunk és vagyunk a feleségemmel. Amikor még nem laktunk együtt se okozott soha gondot. Amikor randiztunk, egyszer Õ fizetett, egyszer én. Amióta együtt élünk, egy háztartásban, nincs olyan, hogy Te vetted, nincs olyan, hogy én vettem. Csak MI vettük van.
Nem jogos. Ne turkálj más zsebében - akkor sem, ha az a "más" történetesen a párod.
Nem olvastam el a sztorit, de nem kérheted õt számon. Nem kötelessége megfelelnie neked. Pláne nem olyan szempontból, hogy mennyit tesz félre.
Nem az õ pénze, ilyen alapon õ meg azt várhatná el, hogy a szüleid felnõtt életet éljenek és nem te tartsd el õket. Milyen közös életetek lesz ha neked egész életedbe a félfizetésed haza kell adni?
Félig meddig. Nem jogos, mert az az õ pénze, és neked az õ pénzével nem lehetnek elvárásaid. Viszont ha már megbeszéltétek, hogy õ félre tesz (és egy felnõtt felelõs ember már csak a saját érdeke és boldogulása miatt is gyûjt) akkor tény, hogy nem kéne levernie a pénzét. Én egy felelõsségteljes párt szeretnék (az is van) nem egy felnõtt tinédzsert. Szerintem beszéljétek meg, ne itt informálódj.
Elvárni szerintem nem kellene, hogy tegyen félre, maximum elgondolkozni, hogy lesz-e így értelme a kapcsolatotoknak. Mi van, ha késõbb is el fogja verni a pénzt? Akkor már valószínüleg közös kasszátok lesz... Milyen felfogás már az, hogy te adod a tudást, õ a pénzt? a 100 ezer ft mégis mennyire sok pénz? Nem olyan túl jó fizetés 2 emberre nézve... Ha annyira kilátástalannak látszódik a helyzeted, mint írod, akkor engem nem igazán tartana vissza a párkapcsolat a munkakeresésben, akár külföldön is. És õszintén, tudod mi lesz 2, 5 év múlva a kapcsolatoddal? Még együtt sem éltek, és már anyagi probléma van köztetek, én ezen is elgondolkoznék:) 23L
Nem. Az õ pénze, azt csinál vele amit akar. Ha te nem bírsz megspórolni annyit hogy kimenj akkor majd megoldod máshogy. Hihetetlen hogy már most leakarod húzni mert te már "érzed", hogy nem fogsz találni melót (aki nem akar nem is talál..). Csaj vagyok, szóval nekem ne magyarázd meg, hogy neked ez jár...arról meg igazán nem a párod tehet hogy a te családod csóró de olyankor jusson eszedbe amikor leakarod nyúlni a pénzét, hogy basszus ha nem lenne akkor is megkellene oldanom a dolgokat magam. Ha szeret akkor fog félrerakni a jövõtök érdekében, de a követelõzéssel csak magad alatt vágod a fát.
Felig jogos a terveitek miatt, de masreszt nem. Ez az o pénze, amiert o dolgozik meg. Mivel nem éltek egy háztartásban, igy fel se merül a kozoskassza kerdese. Emiatt pedig nincs jogos beleszólni, hogy mire költi el a havi fizetését. Ha ugy gondolod, hogy hosszútávon ez problemat fog jelenteni a jovotokre nézve, akkor gondolkozz el a kapcsolat ertelmen. Egyebkent teljesen mindegy, hogy hany diplomad es nyelvvizsgád van. Kulfoldon se fognak diplomásként alkalmazni, viszont a nyelvtudás jol jon, foleg, hogy három nyelven beszelsz. Azt pedig végképp nem ertem, hogyan szeretnetek "te adod a tudást, én a penzt" jeligével kint eletet kezdeni?! A gyakori az, hogy mindenki a legalján kezdi..nagyon ritkás kivétel.
Teljesen jogosan, nem tudom a párod hány éves lehet, de elég kisgyerekes a gondolkodása. Így nem megy sokra az életben, akár veled, akár egyedül... Meg kell tanulnia, hogy félre kell tennie kisebb-nagyobb összeget. Elkényeztetett gyerekkora volt, így ahogy írod, vagyis szerintem és ezért nem tanulta meg, hogy valójában mennyit is jeent 2000 forint például. Vagy elbeszélgetsz jó mélyen vele, vagy vársz amíg benõ a feje lágya, bár kétlem, hogy ez a közeljövõben bekövetkezne.
Amíg nem éltek vagyonközösségben, addig a szó klasszikus értelmében nincs jogod ilyen elvárást támasztani. Azonban abszolút ésszerûen gondolkodsz és az nem baj, ha másokat is öngondoskodásra buzdítasz.

Van egy nokia 5310 esem de nincs benne magyar nyelv. Hogy tegyem rá a magyar nylvet saját magam?

kösz

Legjobb válasz: sehogy. beviszed egy szervizbe és boxal rárakják.

sehogy. beviszed egy szervizbe és boxal rárakják.
A kérdező hozzászólása: de drága
2000ft


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!