Találatok a következő kifejezésre: Hogy tartson az (229 db)

Valaki letudja írni azt hogy hogyan tartsam az afrikai óriáscsigáimat úgy hogy jól érezzék magukat? PL: Nedves legyen a talaj alattuk? Mikor kell locsolni a házukat? Stb

Legjobb válasz: Én tõzeget rakok alájuk, minden nap spriccelem a terrát (nem a házuknak kell víz, hanem a csigáknak a nedves környezet, meg hogy tudjanak inni), néha reggel-este, de este mindig, mindenféle zöldséggel meg gyümölccsel megkínálom õket (favorit a saláta, uborka és pitypanglevél), havonta egyszer kapnak egy-egy szem kutyatápot, van szépiájuk, és boldogok. Röviden ennyi a csigászás, nem komplikált :) Illetve nemrég vettem nekik kismedencét lábvízzel, azt is élvezik nagyon.

Én tõzeget rakok alájuk, minden nap spriccelem a terrát (nem a házuknak kell víz, hanem a csigáknak a nedves környezet, meg hogy tudjanak inni), néha reggel-este, de este mindig, mindenféle zöldséggel meg gyümölccsel megkínálom õket (favorit a saláta, uborka és pitypanglevél), havonta egyszer kapnak egy-egy szem kutyatápot, van szépiájuk, és boldogok. Röviden ennyi a csigászás, nem komplikált :) Illetve nemrég vettem nekik kismedencét lábvízzel, azt is élvezik nagyon.
Ez miért halak, akvarisztika? Ez egy szárazföldi csiga. Nedves tõzeg vagy kókuszrost kell alájuk, az nem penészedik annyira és nem ázik gusztustalanra. Nedvesen kell tartani, locsolgatni nem kell, csak ha szárad a talaj. Én zúzott tojáshéjba forgattam a kajájukat, fõleg uborkával mûködött jól. Szeretik a zabpelyhet is.
Ja, és amúgy szeretnek langyos vízben fürdeni (csak tartsd a fejüket a nyitott csap közelébe, nagyon viccesek :) ), meg az emberi társaságot is kedvelik, kézen mászkálás, simogatás, ilyesmik. Sokkal okosabbak, mint azt kinézné belõlük az ember :D
De amúgy google is válaszol minden kérdésedre, én is onnan tanultam meg csigászni :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat :)
És ha még itt van valaki, akkor fõtt fejtett bab! Nekem egy hetesek, és most kisérletezek mi a kedvenc kaja! Az uborkát imádják, az almát nem igazán szeretik, viszont fõztem nekik két szem fejtett babot, és arról le sem akart mászni! :D Egész de.rajta voltak, pedig reggel el szoktak bújni, és nappal nem esznek! :) Szóval próbáld ki! Ja, és én félbe vágtam! :)

Hogy tudom rávenni anyámat, hogy tartsa az ígéretét és megvegye nekem karácsonyra?

Anya megígérte nekem, hogy karira megkapom az ACER Aspire notebookot, és lesz hozzá hordozható net, erre kijelentette, hogy vesz otthonra egy asztalit és a netet kapom ajángékba, mert úgyis csak én használom és a notebookra nem fog hitelt felvenni.

Legjobb válasz: Ennek olyan mese szaga van..de hát ti tudjátok..

Ennek olyan mese szaga van..de hát ti tudjátok..
Icurka 20ezer, Laptop... 80? 100? Vagy még több? Látszik, hogy még nem dolgoztál. Fogalmad sincsen a pénz értékérõl... Amúgy pedig nem hiszem, hogy anyukád direkt szemétkedni akar veled és azért nem veszi meg. Nyilván utólag jött rá, hogy még sincsen elég pénze. Azt pedig ne haragudj, de nem veszem be, hogy a 13 éves takony barátnõid notebookkal járnak iskolába... Ez még egyetemen is ritka látvány, pedig ott az igazgatóság is engedélyezi (csak mert más iskolákba külön engedély kell)
a viselkedésedbõl lerí, hogy egy magát túl sztároló h*lye gyerek vagy, már ne haragudj. szerintem azért van különbség a 20ezres játék és a 150-200ezres notebook között.minek kellett neked eldicsekedni?ez a te hibád és nem anyukádé, hogy nem akarja csõdbe vinni a családot egy sz*r kölcsönnel.
Majd ha a hitel miatt jövõre nem lesz étel a karácsonyi asztalon gondolkozz el az értékrendeden...
Mindig elszorul a szívem, ha ilyesmit olvasok, most is folynak a könnyeim... Micsoda igazságtalanság, hogy nem vesz fel hitelt! Mégis hogy képzeli? A kislánynak vesz 1000 Ft-ért plüssállatot, neked meg arra nem képes, hogy felvegyen több tízezer kölcsönt! Milyen sanyarú sors! Tisztára mint Hamupipõke. Mondom, bõgni fogok.
Azt ugye tudod, hogy sok család az ilyen húzások miatt megy anyagilag tönkre? Laptopot TILOS hitelbõl venni! Anyukádnak teljese igaza van, hogy nem veszi meg. Hány éves vagy? Ha nyárig betöltöd a 15-öt, akkor el tudsz menni nyári munkára és abból simán veszel magadnak egy saját kölün laptopot. Anyukád nem igazságtalan, csak van esze és látja, mivel jár itt a válság.
Az élet nagy gondjai...
Gondolom nem két fillér a különbség a kettõtök ajándéka közt. Nem tudom hány éves vagy, de ha ilyen ajándékokra vágysz akkor gondolom vagy már olyan idõs, hogy lassan illene fölfognod a pénz értékét. Ettõl függetlenül nem szép dolog anyukádtól, hogy valamit megígért és mégsem tartja be. Szólj neki, hogy legközelebb ne ígérjen meg olyasmit amit nem tud betartani.
De gáz vagy eldicsekedsz vele közbe meg még hitelbõl se futja rá.Nincs sok pénzetek de még azzal a kevéssel is eldicsekedsz.Hát elég szar életed lehet.Nekem simán megvennének egy laptopot de most nincs rá szükségem.ja és nem vagyok elkényeztetett.
Nagyon sok pénz egy notebook. Hitelbe ilyenér nem szabadna verni magát egy családnak. Fõleg, ha csak egyik tagja kap ennyiért valamit... Nem szabad önzõnek lenni. Mi tudod mit kaptunk karácsonyra? Volt hogy számológépet. És tudod hogy örültünk neki? Napokig csodáltuk! Nem a Te hibád persze, mert más vágyakat kényszerítenek rátok. De nem jár automatikusan minden egy tininek. Anyukád kár hogy megígérte, de gondolom te is ígértél már sok mindent, amit nem tudtál megtartani. Ha tehetné, biztos megtenné. És arra gondoltál már, hogy anyukád mit kap? Ha Te 100ezer felett kapnál, akkor a többieknek is járna annyi legalább, nem? Akkor kb 400ezret kellene összeszednie anyukádnak. Nem tudom, hogy ilyen jó anyagi helyzetbe hány család van. Karácsonynak nem az a lényege, hogy milyen anyagi javakat tudtok egymásnak adni, ki milyen ígéret miatt tegye a következõ éveit nehezebbé anyagilag. A karácsony a szeretet ünnepe. Inkább öleld meg anyukádat és szeresd a 9 éves "mostoha"tesódat is, örülj, hogy vagytok egymásnak! Ha veletek lakik, anyukája biztos hiányzik neki. Neki nincs vele az anyukája, veled viszont ott van a Tied. Becsüld meg inkább. Idén karácsonykor mikor a díszeket és fényeket csodálod, arra gondolj, hogy szerencsés vagy, mert vannak akik szeretnék és akiket szerethetsz. Sokkal fontosabb az anyagi vágyaknál.
Jaj, most mindjárt felvágom az ereidet .. Anyukád nem veszi meg neked a 120 000 Ft-os ajándékodat ... :'( Azért gondolkozz már, ember! Biztos nem azért nem veszi meg neked, mert rosszat akar .. Arra nem gondolsz, hogy esetleg nincs pénze rá? Hülyegyerek ... 14/L
ereimet* Bocs. Elõzõ voltam.
Szerintem jóval nagyobb árkülönbség van az Icurka akármi és a notebook között, meg a kislány még 9 éves, te meg lehetnél már érettebb hogy felfogd a pénz nem az égbõl hullik.
Ez ugye nem komoly? 1.Ez a notebook kb. 100 000 Ft.A tesódé 20 000.Van különbség nem? Teljesen normális ha nem akar hitelt felvenni.Gondolom azért mondta el neked, hogy ne azt gondold, hogy elfelejtette mit kértél, hanem tudd hogy nem volt rá elég pénz, ezért nem kaptad meg.Gondolom azt hitte el tudod fogadni, meg tudod érteni.Úgy látszik tévedett...Meg azért feltûnhetett volna, hogy igenis meg akarja adni neked azt amire vágysz, hiszen asztali gépet és netet kapsz...Azért lehetnél hálásabb... 2.Figyelj!Általában úgy van ha két gyerek van, hogy mondjuk mindkettõre 20000 Ftot költenek.Tehát karácsonyra a gyerekeknek 40000ért vesznek ajándékot.Nem valószínû hogy a mostohatesód karácsonyi ajándékára szánt pénzt elköltik a tiedre. 3.Mikor ígérte meg? Valószínûleg nem avatnak be téged a pénzügyeikbe(nem csodálnám), honnan tudod hogy azóta nem csökkent-e a fizetés, kellett-e valami másra, valami fontosabbra.Kár ennyire felháborodnod.... Ja és a válasz a kérdésre: sehogy...vagy ha rá is tudnád venni NE csináld...
ma 17:14 Nekem a notebookom kevesebb volt 100-nél. Azért kaptam, mert én azt kértem, oszt kész. Közben házimunkát is végzek stb... -.-
Kamu. Jó lett, de a megfogalmazást túlzásba vitted.
Gyerek vagy még! Ennyi válasz bõven elég.
Nem fogsz belehalni!! :S Anyukám nekem is megígérte hogy karácsonyra Iphonet kapok de múlt hónapban csökkentették a fizuját így nem tudná megvenni. Úgyhogy megállapodtunk hogy x10 mini prot kapok ami kb. fele annyiba kerül. És nem vagyok megsértõdve mert van annyi eszem hogy felfogjam, nincs pénzünk az Iphonera. Szerintem te is elgondolkozhatnál azon hogy miért hisztizel és hogy jogosan csinálod e.....:/
Ezek után a válaszok után is biztosan mi leszünk a rosszak, hogy miért nem értünk veled egyet. Amúgy tényleg, a barátnõcskéid miért járnak notebook-al suliba?órán neteznek?tökjó.bizonyítván hányas?:) vagy puskáztok?:D
Nem azért, de a notebook kb 100ezer forintért már lehet kapni (mi 80 ezerért vettük, újonnan) És az asztali gép se sokkal olcsóbb már manapság, fõleg +monitor+hangfal+egér+asztal stbstb Szóval a végén ugyan ott lesz kb. és arra nem kell hitel?? Egyébként meg még nincs szenteste szóval lehet, hogy megkapod (bár én neked nem vennék..) És gondolom te is elég sokmindent megígértél már neki és nem csináltad meg, ha nem így van akkor bocsi. Egyébként melyik suliba jársz te?? Nekünk egyetemen se nagyon lehetett vinni, és alig volt pár ember akinél volt, az se heccelésbõl vitte magával, olyan álltalános iskoláról meg még nem is hallottam.
Én is viszem a laptopomat suliba, ha kiselõdást kell tartanom, mert ha powerpointtal csinálod, kapsz plusz pontot infóból is. Mondjuk én Ausztriában élek, de jártam Magyarországon is, az itteni oktatásban pedig nem látom értelmét. 13/L
És miért venné meg neked??? Gondolom te is vinnéd a suliba hogy henceghess vele. Minek vegye meg ha 1 hét múlva már sehol sem lesz mert ellopják?? -.-"
Szerintem kamukázol. Mindenki notbookkal járkál iskolába?? Minek?? 10 perces a szünet és marad 5 perce hogy használja mert be kell kapcsolni meg ha úgy van akkor netre is csatlakozni kell. Max. olyan laptop amit a kicsi 7 éveseknek vesznek iskola elõtt. :DDD
bocsánat, nem a viselkedésedbõl, hanem amit írtál, abból. utolsó voltam.
A kérdező hozzászólása: msot nem tom mit kell izélni velem, megígérte nem? AmúgyIcurkák rohatt drágád, csaknem 20et ráköltenek. Egy csomó barinõm notival megy suliba, tök izé lesz már én is eldicsekedtem vele. 13, 5/l
De folytatva, megértem, hogy megígérted, és mivel sok ismerõsödnek van, úgy érzed, neked is jár. (megsúgom, nekik sem jár, sok szülõ nem vesz magának cipõt évekig, és megveszi a gyerekének a nem szükséges dolgokat... milyen példát mutat? Hogy legyél önzõ! -Én sokkal boldogabb lennék, ha tudnám, hogy anyukám kap valamit végre, ami az õ vágya, mint ha én kapok újra valamit-) El is dicsekedtél vele és ciki lesz hogy meg kell mondani, hogy mégsem kaptál? Gondolom ez zavar. Egyetlen dolgot tehetsz, megmondod, hogy azt a rengeteg pénzt fontosabb dolgokra költitek, és elszánod magadat, hogy Te magad fogod összegyûjteni rá a pénzt. Ha elég idõs leszel, diákmunka

Hogy tartsam az ebihalakat? (varangy)

lécci ne szúrjatok le ezért h milyen hülye kérdés vidd vissza a természetbe stb.. lepetéztek nálunk a varangyok és lelett szivattyúzva a víz én csak megmentetem párat. kint vannak a kertben egy kis medencében a kérdés csak az h mit esznek meg? kell-e valami nekik a vízbe?...stb..

Legjobb válasz: Vidd vissza a természetbe.... Fogságban nem fognak táplálkozni, nem tudod biztosítani nekik a megfelelõ körülményeket. Amúgy élõ eleség kellene nekik, szúnyoglárva, tubifex, férgek, apró halak. Ezeket sem fogod tudni beszerezni.

Vidd vissza a természetbe.... Fogságban nem fognak táplálkozni, nem tudod biztosítani nekik a megfelelõ körülményeket. Amúgy élõ eleség kellene nekik, szúnyoglárva, tubifex, férgek, apró halak. Ezeket sem fogod tudni beszerezni.
Egyik évben vízben állt az egész kertünk. Tele lett ebihallal. ( így ismerkedtem meg a béka petéivel is.) Szóval borzasztó sok volt belõle, és mikor már jöttek a jó idõk, elkezdtük leszivattyúzni. Mikor már voltak száraz szigetek, a kacsákat, és a tyúkokat kiengedtük. Nagyjából egy hét kellett nekik hogy mind megegyék. Egyébként a kérdéshez.: aranyos a pici béka.
A kérdező hozzászólása: ja és bocsi rossz a témakör:(
demete..Tudod feltalálták a kis kezecskédet meg a vödröt és a vizet amibe összegyûjtheted õket és elviheted egy patakba.-.- ez állatkínzás akkoris neharagudj..-.-
Kérdezeõ..neem ez nem neked szolt.:) A helyedben én is ezt tettem volna.Jó döntés volt.:) Ha egy kis vödörben vannak az is jobb mintha leszivattyúzták volna a tóból õket.
""Úristen..Milyen szánalmas paraszt vagy..ÁLLATKÍNZÓÓ!!! az ilyeneken úgy felhúzom magam!!Ha tudnám a neved olyan biztos hogy feljelentenélek!!!!"" Mekkorát nevettem! Látom nem olvastad csak a válaszom végét! Mire jelentenél fel te paraszt? A kertünk volt víz alatt és még évekkel ezelõtt. Mivel ez nem természetes, így mit gondoltál mi lesz a vége? Megvárjuk míg horgászparadicsom lesz belõle? Vagy ha nem szivattyúzzuk le a vizet mára már élményfürdõnk lenne? Mégis melyik a jobb nekik? Hogy élõ eleséggé váltak, vagy az ha a napon száradnak el? Tetû.
A kérdező hozzászólása: Kedves 07:09..... ja, milyen állatkínzó vagyok, annyira sajnálom hogy nem hagytam megdögleni õket;) legközelebb azt teszem ha az megelel-.- egyébként azt se tudod hogy mekkora helyük van... a többieknek nagyon szépen köszönöööm sok segítséget aadtatok!:)
Elõzõ vagyok: Csak még annyi, hogy nem árt, ha egy kis homokot, vagy iszapot teszel a vizük aljára. Úgy természetesebb lesz a környezet.
Én is mentettem ebihalakat egy kis pocsolyából nemrégiben. Az enyémek akváriumban vannak(nincs tavacskánk). Van egy könyvem az a címe, hogy A természet ösvényein. Itt van pár tipp az ebihalak gondozását illetõen: "Az akváriumot világos helyre tedd, de tûzõ nap ne érje! Amint a víz elkezd büdösödni, cseréld le! Ha az ebihalakból kifejlõdtek a békák, vidd vissza õket a vízpartra, ahol a petéket gyûjtötted! A kikelõ ebihalak az akváriumi növényzettel fognak táplálkozni. Egy héttel késõbb azonban már nyers húst is kell nekik adni. A húsdarabokat spárgára kötve lógasd bele a vízbe, és minden második napon adj friss húst az állatoknak!" Ez persze csak idézet, de szerintem a lényeg benne van. Tehát kell vízinövény, és nem kell szúnyoglárvát sem fognod, akár a csirkehúst is vígan megeszik. Nekem bevált, remélem segítettem! ;)
Úristen..Milyen szánalmas paraszt vagy..ÁLLATKÍNZÓÓ!!! az ilyeneken úgy felhúzom magam!!Ha tudnám a neved olyan biztos hogy feljelentenélek!!!!
Védett állatokat megmenteni a szivattyú általi haláltól szerintem nem rossz dolog. A fiatal ebihalak bevonatokkal táplálkoznak, minden további nélkül el szokták fogadni a lemezes halkaját. Ilyenkor még olyan "csókos" szájuk van, azzal reszelgetik a felületeket. A gond akkor kezdõdik, amikor elkezd megjelenni a mellsõ lábuk, mert onnantól már csak mozgó élõ kaját fogadnak el. Ilyenkor már a szájuk is megváltozik, szélesebb lesz, olyasmi mint a kifejlett békáknak. Ilyenkor a helyüket is át kell alakítani akvaterráriummá. Ez a része a nevelésüknek nagyon macerás és sok benne a hibalehetõség. Ha nincs egy régóta zavartalanul üzemelõ, stabil kerti tavatok(és gondolom nincs, mert leszivattyúztátok), akkor a legjobb ha keresel egy megfelelõ természetes élõhelyet a közelben.
A kérdező hozzászólása: jó köszönöm majd megpróbálom õket minél hamarabb elvinni a természetbe õket, csak addig amíg nem találok nekik helyet, addig maradnak nálam, és megpróbálom minél természetesebben kialakítani nekik a környezetüket és mégeyszer köszönöm a válaszokat:)
na hát ezért már ugy is mindegy , az ebihalak apro egysejtueket, algákat , és elhullt szerves anyagokat esznek . inkább szállitsd át egy másik tóra (ahol nincsenek halak)
A kérdező hozzászólása: nem vödörben vannak hanem egy gyerekmedencébe ami nem is olyan kicsi:)

Hogyan tartsam az IR diétámat ilyen áremelések mellett? Inkább akkor sokszor eszem de keveset a hagyományos ételekből és nem eszem édességeket. és persze sok mozgás.

Legjobb válasz: Én is ezen vagyok! Naponta készítek egy kancsó teát édesítõvel, meg mindent azzal iszok amit lehet. Neked nem megy a hasad, ha édesebb dolgokat eszel? Párizsit, virslit, lehet, zöldségeket, saláta..... Sajnos nagyon felment mindennek az ára...:(

Én is ezen vagyok! Naponta készítek egy kancsó teát édesítõvel, meg mindent azzal iszok amit lehet. Neked nem megy a hasad, ha édesebb dolgokat eszel? Párizsit, virslit, lehet, zöldségeket, saláta..... Sajnos nagyon felment mindennek az ára...:(
A kérdező hozzászólása: merckformin 500-at szedek kb. fél éve 80-ról 34-re csökkent a 120 perces inzulinom.A pcos is elmúlt.Csak néha tudom betartani a diétát ha találok akciós élelmiszereket.A folyékony édesítõ az amit megtudok venni.
A kérdező hozzászólása: Hú nagyon megy a hasam az édességektõl, tejtermékektõl.Ja és most ettem sajtos tejfölös tócsit.Annak is meglett a hatása.Bizony a tojás, túró, húsok nagyon drágák lettek.Egy normál ebédhez is drágák az alapanyagok nemhogy egy cukorbetegnek.
Én csak a xilit árával nem vagyok kibékülve. Igaz pl. kenyér is sokkal drágább, de kevesebbet eszek belõle, így nem tûnik drágábbnak...
Nekem terhességi cukor miatt kell diétázni, és szembesültem hirtelen, hogy az olcsó dolgok tele vannak szénhidráttal. :o( És vettem egy doboz xilitet, de az ára nekem sem tetszett, és sajnos másfélszer annyi kell belõle, mint cukorból, ha ugyanazt a hatást akarom elérni... Bár nekem csak 3 hónapig kell kibírni, azért próbálok újítani. Ami nagyon finom szerintem: rántott zeller, sült hagymás-cékla, cukkini saláta, olíván párolt répa köretnek. Kitartást Nektek!
Elsõ vagyok. Én Meforalt szedek 2x1000 mg-ot. A hasam nekem is megy, nálam sokszor van, hogy tök mindegy mit eszem, kaja után kb öt perc, és szaladok.... Egyébként ha sokszor eszel és keveset a hagyományos ételekbõl, ugyanott vagy, mintha egy ültõ helyedbe megetted volna, hiszen a szénhidrátmennyiség így is megvan. Nézz szénhidráttáblázatot, illetve az Update táblázat is nagyon jó ha megtalálod, ezzel sacc/kb be lehet lõni a szénhidrátmennyiséget... ....de ugye sok Pco-s nak ismerõs a falási roham. Most is egy tányér sütivel ülök a gép elõtt..... nem mindig megy ez diéta....
A kérdező hozzászólása: Nagyon is ismerõs a falási rohamok.De mostanában azt vettem észre hogy a ciklus második felében jön rám a falási roham.Amint megjön már kevésbé vagyok éhes.Na akkor megy jól a diéta.

Ez nem gonoszság? Hagyják éhezni a babát, csak hogy tartsa az időt. Igény szerinti szoptatás vagy 3óránként?

Nemrég jöttünk haza a kórházból a kislányommal. Szegénykém eléggé megszenvedte,mert ? igény szerint szopik. Hol 2,hol 3,5 óránként eszik. Általában azért tartja a 3órát. Ott benn mereven ragaszkodtak a 3órához. A legdurvább az volt amikor egy picike fiúcskát,alig pár hetesen hagyták sírni. Bealudt a cicin és nem szopizott csak 30ml,nem hagyták enni mikor kb 1óra múlva felkelt. Inkább elvitték az anyukától,de tartani kellett az id?t. A szívem szakadt meg! Szerintük egy 1hónapos babának már át kellene aludni az éjszakát.

Legjobb válasz: Én 3 óránként etettem, de nem éhezett, mivel még akkor is alig akart enni. Így evett egy nap 6x, de alig akart belekezdeni. Majd lecsökkentettem napi 5 evésre, és így már jobban volt étvágya. Végülis, ha úgy nézzük ez is igény szerinti, csak Neki ilyen volt az igénye. 1 hónaposan már átaludta az éjszakákat.

Én 3 óránként etettem, de nem éhezett, mivel még akkor is alig akart enni. Így evett egy nap 6x, de alig akart belekezdeni. Majd lecsökkentettem napi 5 evésre, és így már jobban volt étvágya. Végülis, ha úgy nézzük ez is igény szerinti, csak Neki ilyen volt az igénye. 1 hónaposan már átaludta az éjszakákat.
3 óránként szoptatok ami elég neki este 2* kel fel és most 4 hónapos, kezdettõl fogva elég volt így szerintem nem véletlen találták ki régen ezt a szopi idõt eddig bevált.Persze az , más ha valakinek kevés a teje vagy nem tud rendesen szopni a baba.1 hósan még nem kell átaludni az éjszakát, de a mostani ultramodern nevelés mást diktál hiszen sok anyának már szobatiszta, jár, beszél a gyerek aztán alig fél éves.Na ezek a mesék.....ne dõlj be senkinek ösztönösen ráérzel.
ja és nekem nem megy 3 óra alatt a szopi mert akkor nincs annyi tejem amivel jóllakna már próbáltam.
Miért voltatok kórházban? Ha nem a gyomra, meg az emésztõrendszere miatt, akkor mondjuk az a kórházi dolgozó megnézhette volna magát, aki elviszi tõlem az éhes gyermekemet, hogy nem szoptathatom meg. A k**a anyjáért dolgozik az ilyen az egészségügyben. El kéne tõle is venni az ebédjét, mikor leül éhesen enni, mert mondjuk délelõtt nem volt ideje, hogy bocs, most nem lehet, majd 2 óra múlva.
Az mit jelent, hogy keveset alszik? Az én babám alig tud napközben valamit aludni, és nem tudom, hogy mi lehet az oka. Nagyon nyûgös tud lenni. Éjjel alszik 7-8 órákat egyszerre. Lehet, hogy nekünk is ki kéne vizsgáltatni? A gyerekorvos javasolta nektek a kivizsgálást?
A kérdező hozzászólása: Szia. Nálunk is ugyan ez volt nappal alig aludt, volt hogy semmit. Éjjel is nehezen aludt el és sokat fenn volt. Sokat sírt. Ezenkívül nagyon hasfájós is volt és sokat bukott. Nagyon nyugtalan is volt állandóan. Végül majdnem 3hónap huzavona után adott a doki beutalót a kórházba, ahol megnézték nem e allergiás valamire. Nézték hogy nem e laktóz és tejfehérje érzékeny. Én sokáig teljes tejmentes diétán voltam. Végén megállapították hogy kevés neki a tejem, azért nyugtalan és kapott pótláskén tápszert. Ezenfelül rámondták hogy ilyen a természete, majd kinövi.
Igényszerint.... A lányom 14 hónapig nem aludt át egy éjjelt sem....5x6x ébredt.... Most a fiam ismét igény szerint kap enni, és 1x kel éjjel...
Nekem is ilyen nappal kb 2*20 percet aludt pedig rendesen evett hasfájós is volt de éjel csak 1* kelt fel.Nem küldtek orvoshoz azt mondták érdekli a világ jobban érzi magát ébren és nem fárad el mint más baba.
Kérdésedre a válasz : ez gonoszság! Szoptatni igény szerint KELL, törvény adta jogod!!! Nem vicc. Majd utánanézek és küldök linket. Szabályellenes volt a gyereket elszakítani az anyjától. Nagyon durva. Hol történt ez? Ha ez a rendszer a kórházban , akkor bizony ki kell vizsgáltatni! A többi kisgyerek miatt is, akik még csak ezután kerülnek oda...
Tényleg gáz amit írsz :( Viszont a 3 óránként és az igény szerint nem teljesen ellentéte egymásnak. Ezt csak azért írom, mert tõlem kérdezték páran hogy szopik a babám, mondtam kb 3 óránként, erre megkérdezik, hogy miért nem igény szerint??? Erre nekem rendszerint felment a pumpa, hogy tán azért mert kb 3 óránként igényli, mi olyan hihetetlen ebben??? Ha nem éhes és nem akar enni sûrûbben, akkor miért kellene beleerõltetni (nem mintha engedné)? Bocs, kicsit elkanyarodtam, csak már kikívánkozott...
Bocs, lányok, csak párat olvastam el, de mi az, h a kórházi dolgozó rendelkezik bárki babájáról????? Mi az, kórház, v börtön? Én igény szerint szotatom az 1 hónapos lányomat, fõleg ebben a melegben, amikor a szomját is az anyatejjel oltja... Tegnap éjjel pl óránként cicin volt 15 perceket. Nem akarok okoskodni, mert nem voltam még ilyen helyzetben, de tuti tarkón verném azt, aki kiveszi a gyerekemet a kezembõl:O
A kérdező hozzászólása: Megfigyelésen voltunk, a nyugtalansága miatt és azért mert keveset alszik. Allergia tesztet is végeztek. Szerencsére nincs semmi baj, nem találtak semmi szervi bajt. Azt mondták hisztis és akaratos, ilyen a természete. 15 hetes.
ja és nekem nem megy 3 óra elött a szopi mert akkor nincs annyi tejem amivel jóllakna már próbáltam.
Szerintem igény szerint. Bár az én fiam mindig 3 óránként kért enni, és 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát, fél éves koráig reggel 5-kor ébredt, azóta most lesz kettõ, este nyolctól reggel nyolcig alszik. A gyereknek igénye van a többszöri evésre, az éjszakai kelésre, akkor hagyni kell, de én semmi pénzért nem ébresztettem volna fel éjszaka az alvó fiamat. Valahol ez is igény szerinti szoptatás:)
Szia! Gondolom nem szülés után voltatok most a kórházba. Egyik ismerõsömnek is voltak rossz tapasztalatai, mikor babája megbetegedett és be kellett feküdniük a kórházba. Rá is állandóan rászoltak, hogy nem jól eteti a babát. Meg, hogy nem szabad 3 óránál rövidebb idõn belül újra cicire tenni stb. Szerintem ez butaság. Anyatejjel úgy tudom nem lehet túleteni. Ráadásul egy beteg kicsi nem is úgy kívánhatja mint rendesen, vagy egyszerre csak kevesebbet. Én igény szerint szoptatok 3 óránként általában, de ha elõbb éhezik akkor kap vagy ha késõbb akkor nem eröltetem. Babóm most 4 hós 1 hónapja alszik este 10-tõl reggel 6-ig. Nagyobbik fiam viszont 2 éves korában is még felébredt 1x éjjel amíg szopizott. Anyatejes babáknál mindegyik teljesen normális.
08:09-es vagyok Eddig szépen hízott a kisfiam, ezért nem gondolom, hogy kevés lenne neki a tejem. Lehet, hogy neki is ilyen a természete, nem szeret aludni. Ma is talán kb. 1, 5-2 órát aludt napközben 10-20 percekben.

Arra tart az életed, amerre szeretnéd, hogy tartson? Van olyan, amit máshogyan csinálnál? Megbántál dolgokat?

Legjobb válasz: Arra tart az életed, amerre szeretnéd, hogy tartson? Ezt nem tudhatja az ember. Tervez, ötvenszer átrág mindent, érveket és ellenérveket keres, de a végeredméyn még így is kétséges. Per pillanat úgy néz ki, hogy jó irányban haladok, de hgy megérkezem-e az még a jöv zenéje. Van olyan, amit máshogyan csinálnál? Nincs. Ja, most látom, van. Az elõzõ mondatban úgy írnám: végeredmény. Megbántál dolgokat? Nem vagyok az a sopánkodós fajta. Ami volt, elmúlt, nekem meg a faterom a fejem elejére csinált szemeket. S ha így van, elõrefelé nézek velük.

Arra tart az életed, amerre szeretnéd, hogy tartson? Ezt nem tudhatja az ember. Tervez, ötvenszer átrág mindent, érveket és ellenérveket keres, de a végeredméyn még így is kétséges. Per pillanat úgy néz ki, hogy jó irányban haladok, de hgy megérkezem-e az még a jöv zenéje. Van olyan, amit máshogyan csinálnál? Nincs. Ja, most látom, van. Az elõzõ mondatban úgy írnám: végeredmény. Megbántál dolgokat? Nem vagyok az a sopánkodós fajta. Ami volt, elmúlt, nekem meg a faterom a fejem elejére csinált szemeket. S ha így van, elõrefelé nézek velük.
-Arra tart az életed, amerre szeretnéd, hogy tartson? Nem mondhatnám. -Van olyan, amit máshogyan csinálnál? Van egy pár, igen. -Megbántál dolgokat? Igen.
Igazából ugyanazokat mondanám, mint a legelsõ válaszoló. De mégis, minden tapasztalat azzá alakított, amilyen most vagyok, és ha így történt, hát így történt. Utólag néha kesergek miatta, hogy bezzeg ez így, meg így történhetett volna, de ha akkor nem is tudtam jó döntéseket hozni, azon vagyok, hogy most ezt tegyem.
*hogy **jövõ

Szerintetek, hogy vegyem rá a szüleimet arra, hogy megengedjék azt, hogy tartsak tengerimalacot? Már nagyon szeretnék, de ők nem akarják.

Úgy szeretném rávenni, hogy nem veszekszem velük! Mert ha elkezdek vitatkozni úgyse fogják megengedni. Válaszaitokat, véleményeteket el?re is köszi!

Legjobb válasz: Azt kell bizonyítanod,hogy te TELJES FELELÕSSÉGGEL EGYEDÜL gondját viseled az állatnak,és gondoskodsz a tisztán tartásáról,és az etetésérõl annak ÉLETE VÉGÉIG. Ez a lényeg mert sok gyerek,megunja hamar a kis kedvencét és elfelejti azt amit ígért, hogy a kis állatkával foglalkozni,etetni kell MINDENNAP (2-3év múlva is),és nem csak most,amíg újdonsült barátocskád 1 hete van nálad az újdonság varázsában. Ez a feltétel nélküli gondoskodás,ezt ígérd meg és talán megengedik anyudék. De tartsd is be !!!

Azt kell bizonyítanod, hogy te TELJES FELELÕSSÉGGEL EGYEDÜL gondját viseled az állatnak, és gondoskodsz a tisztán tartásáról, és az etetésérõl annak ÉLETE VÉGÉIG. Ez a lényeg mert sok gyerek, megunja hamar a kis kedvencét és elfelejti azt amit ígért, hogy a kis állatkával foglalkozni, etetni kell MINDENNAP (2-3év múlva is), és nem csak most, amíg újdonsült barátocskád 1 hete van nálad az újdonság varázsában. Ez a feltétel nélküli gondoskodás, ezt ígérd meg és talán megengedik anyudék. De tartsd is be !!!
dehogy válnak unalmassá!!!!!!
Én is legalább fél évet könyörögtem anyának. Õ elég tisztaságmániás, és az állatokat sze szereti annyira (azért szereti) De mostmár komolyan elszereti tõlem! :D Becézgeti, simogatja, a malacka pedig dorombol neki. :D Bár szegénykék nem annyira okosak, egy idõ után unalmassá is válhat, szóval jól gondold meg, tényleg kell-e! Inkább egy kiskutyát ajánlanék, de a te döntésed. ;)
Szerintem sz.rd le. :D Fogd meg elmész a boltba megveszed a cuccokat és hazahozod a tengerimalacot:D Becsempészed a szobába úgy hogy a szülõk ne vegyék észre. Majd ha észreveszik a ketrecbe a malacot mehet a csuda. De figy tökmind1 úgyse tudnak mit csinálni. Kiabálnak és? Ha neki álsz vitázni, hogy neked kell akkor is kiabálás lesz csak belõle. :D Így már úgy lesz kiabálás, hogy megvan a t. malac. Én ugyan ezt megcsináltam madárpókoknál összeszen (442dbnál) skorpióknál(35) kígyóknál(10) és így mostmár leszarják miket hozok a házhoz :D. Múltkor hoztam két csuklyás patkányt már nemszóltak érte. :D Kaméleon, gekkók, agámák, botsáskákra a reakciójuk egy fejfogás volt csak. :D és még sorolhatnám... :D
A kérdező hozzászólása: Minden választ köszönök. Mindet megtettem, és most az a helyzet, hogy anyu nem mond rá nemet sem igent. Most csak azt hajtogatja hogy nem akar minden nap errõl beszélni.
hát nekem már arany szive 6 éves és átesett egy mûtéten, mert rákos volt:( de énis nagyon nehezen vettem rá anyámékat, de mostmár odavannak érte és teljesen a család tagja:) elõször anyám se akarta...úgy látszik mindig az anyák a szigorúabbak ilyen téren..."ebbe a házba nem jön be semilyen állat se" biztosan sokan hallottátok már.hát ez velünk is így volt 6 évvel ezelõtt...aztán most ott tartunk, hogy egy tengerimalac és 3 papagáj:D.mindenesetre azt ne tedd meg hogy csak ugy megveszed és hazaállitasz vele, mert akkor kész vége biztos h kinyirnak.énis így voltam az 1.papagájommal xD én:megyek a boltba anyu:oké (megjöttem) anyu:na mit vettél? én:papagájt na hát aztán kezdõdött az ordibálás:S:S szal...bár nekem annyi szerencsém volt h nem kellett visszavinnem, mert megkellett volna tennem, hogy apukám már régóta akart csak titokban, mert neki sem engedte volna meg anyu xD aztán végül beleegyezett és igy van 3:D szóval legyél "nyalizós" meg csinálj ugy mintha sírnál, úgy h lássák, feltûnöen vegyél ki malis könyvet könyvtárból hogy lássák h tényleg érdekel a téma és h utána néztél rendesen. na remélem tudtam segíteni sok sikert:)
Elõzõ vagyok, nekem csak 1volt, és még túl is élte a többi tengerimalac életét...Amúgy nem élnek 4-5ésvnél tovább.Az enyém 5-5, 5éves lehetett:)
3-4 évvel ezelõtt én is nagyon szerettem volna, és az ismerõsöméknek volt, de nem akarták megtartani, mert a páros férfi tagja nem akarta megtartani, így elhoztuk mi...:) Szegény pont most halt meg nem rég:'(( Amúgy menj el egy állatkereskedésbe érdeklõdd meg, hogy mennyibe kerül stb. és add be a szüleidnek, hogy nem is drága, meg hogy nem eszik nagyon sokat, meg, hogy te fogod gondozni, te fogod takarítani és, hogy legyenek szívesek megengedni, mert te nagyon szeretnéd...:) Remélem tudtam segíteni:)
A kérdező hozzászólása: Ha nem tartok kettõt meghal?
Ha kapsz akkor 2 lényt vegyél! ha akarsz kölyköket akkor 1 lány fiú! de ha 2 fiút raksz eggyütt az halálos is lehet! ja és társas lények ha nincs barátjuk meghalnak a depresszióban! (tapasztalat! ja és a kicsinyek szõrössen születnek! és ha valami huji huji huji hangot adnak ki akkor éhessek ! de nagyon cukik!)
Csinálj úgy mint egy kisangyal és próbálj valahogy nem annyira feltünõen sírni de azért lássák hogy sírsz! ja és tanulj meg minden! nekem ez mindig bevállik! ja és ha megkeptad utánna is legyél kisagyal legalább 2 hétig!!!! és ha megkaptad nagyon sokat játsz vele hogy lássák mennyire szereted és érdemes volt megvenniük!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem vált be.:-( Mivel tudnám be is bizonyítani? Végezzek több házimunkát?
A kérdező hozzászólása: Köszi ezt a sok választ. Remélem beválik, de ha nem mit tegyek?
Csak azt ne mondd emg nekik, hogy a tengerimalacok megeszik a kakájuk puhább felét és újból megemésztik, mert akkor tutira nem fogják engedni XD
Mondd meg az anyudnak hogy te nagyon szeretnál egy tengerimalacot mindig fogod gondját viselni és még anyukád is megfogja szeretni nagyon , a tenegri malacok kényes állatok szoval ha kapsz akkor ne huzatos helyen legyen nagy hely kell neki de nem magas hej mert nem tudnak mászni az etetésük nagyon olcsoba kerül mert megeszik a füvet nagy szeretik a pitypangot a lucernát minden növényt és a mérgezõt számukra nem eszik meg és sok sötét zöldet agyjj neki mert a C vitamint potolja (nem tudják maguknak elõ állitani ) , hetente takaritsdd !! Büdi tud lenni amit maguk után hagynak .. nagyábol ennyi .. ha van kérdésed még irjj : [email protected]
A kérdező hozzászólása: Jó ötlet bár nem vált be. :-( Anya túl szigorú ehhez a tipphez. DE azért nagyon köszi!!!!
A kérdező hozzászólása: Minden választ köszönök, az ügy megoldódott. 1 hónap múlva kapok. Persze ehhez a ti segítségetek kellett. Úgyhogy mindent köszönök!!!!!!

Újszülött babámat kénytelen vagyok cumisüvegbő is etetni. Hogyan tartsam őt az ölemben?

Eléggé mohón tud enni. Tartsam kissé ülve vagy maradnia kell fekve?

Legjobb válasz: Szia! Mindenképpen kissé ülve tartsd. Ha nagyon mohó, akkor néha vedd ki az üveget a szájából és hami közben legalább egyszer böfiztesd meg.

Szia! Mindenképpen kissé ülve tartsd. Ha nagyon mohó, akkor néha vedd ki az üveget a szájából és hami közben legalább egyszer böfiztesd meg.
Az enyém is cümisüvegezik, én az elejétõl a hordozóban etettem, most 9 hós és még mindíg ott szeret enni.
Minden képpen kissé ülve, fekve félrenyelhet.Sajna amugy is elõfordul. Ugyan ugy kell odaadni mint a tápszert.

Hogyan tartsa vissza egy nő az orgazmust?

A probléma az (ami nem is igazán probléma, legalább is számomra nem az) hogy a párom eléggé gyorsan élvez el,és elég hamar eléri azt a pontot amikor már nincs visszaút. Mi lehet ennek az oka, és hogyan tehetnénk hosszadalmasabbá az együttléteket?

Legjobb válasz: ne tartsa vissza! élvezzen minél többet egy aktus alatt!!! :-D vagy ha egyszer megy neki, akkor utána túl érzékeny lesz a puncija? :-(

ne tartsa vissza! élvezzen minél többet egy aktus alatt!!! :-D vagy ha egyszer megy neki, akkor utána túl érzékeny lesz a puncija? :-(
Nem kell azt visszatartani, egy nõ többször is el tud élvezni. Nekem is volt már 10 feletti orgazmusom egy aktus alatt.
Remélem én is kifogok egyszer egy ilyen csajt. Ez nagyon király lehet úgy.
szerintem örülj neki, mert az a gyakoribb, hogy a nõ bírja tovább és a férfi emiatt visszaesik, bántja, hogy õ nem bírja olyan sokáig.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!