Találatok a következő kifejezésre: Hogy tanuljak tanulni (42 db)

Hogy tanuljak tanulni? Valakinek van valami jó módszere, hogy tanuljam meg a dolgokat?

Mert olyan vagyok, hogy amit szeretek azt hamar megtanulom viszont ami nem érdekel azt nagyon nehezen.. jó mondhatnátok hogy találjak az anyagban olyan dolgot ami érdekel de nem tudok.. hiába olvasom el, annyira ömlesztett az egész, hogy olyan minta számokat olvasnék :( ..

Mi a bajom? Nem tudok tanulni! Hogyan tanuljak úgy, hogy maradjon is meg bennem valami?

Már próbáltam reggel tanulni, felkeltem 5kor, tanultam délután, és másnapra a fele sem marad meg bennem. Milyen jó tanulási módszerek vannak? Hogyan tudnék úgy tanulni, hogy másnap is tudjam?

Legjobb válasz: Reggel utálok tanulni. Csináld azt,hogy ha megtudod hétfõn,hogy mondjuk csütörtökön írtok, akkor minden nap tanulj rá egy keveset. Nekem így jobban megy,mint egyszerre az egész. Vagy csinálj kártyákat,ha fogalmak/angol(vagy más nyelv:D) szavak vannak. Elolvasod a leckét és próbálj meg kérdéseket feltenni magadnak, mintha a tanár kérdezné. :))

Reggel utálok tanulni. Csináld azt, hogy ha megtudod hétfõn, hogy mondjuk csütörtökön írtok, akkor minden nap tanulj rá egy keveset. Nekem így jobban megy, mint egyszerre az egész. Vagy csinálj kártyákat, ha fogalmak/angol(vagy más nyelv:D) szavak vannak. Elolvasod a leckét és próbálj meg kérdéseket feltenni magadnak, mintha a tanár kérdezné. :) )
olyanról van szó amit órán is tanulsz? ja nekem az szokott lenni ha este tanulok akkorreggelre rögzül igaziból
Állj fel az asztal mellöl! Fogd a kezedbe a könyvet/füzetet és képzeld el, hogy te vagy a tanár és elõtted ülnek a tanulók. Kezd el magyarázni a saját szavaiddal a megtanulandó anyagot! Nyugodtan nézz bele, ha elakadtál...Ha az adott témához kapcsolódik képanyag, azt is használd!

Vasárnap nincs kedvem tanulni! Nem is szoktam tanulni. De hlonap zárnak le és még feleltetnek is, hogy tanuljak?

Legjobb válasz: Döntsd el, hogy neked mi a fontosabb. Egy napot dögleni a tv elõtt vagy kicsit tanulni és jobb jegyeket szerezni.

Döntsd el, hogy neked mi a fontosabb. Egy napot dögleni a tv elõtt vagy kicsit tanulni és jobb jegyeket szerezni.
Ha jobb jegyet akarsz, akkor tanulj. Ilyen egyszerû.
Tényleg marha nehéz ám leülni 2-3 órára tanulni és jó jegyet kapni a döglés helyett. De persze ha csak rissz jegyekkel akarod végigbukdácsolni a sulit, nyugodtan. Ha most leülnél csa 2 órát foglalkozni az anyaggl, egész este pusztulhatnál aztán a TV elõtt.
A kérdező hozzászólása: nem a tévé és a gép elõtt punnyadok hanem látom, hogy ott van amibõl tanulni kéne és tisztára elmegy az életkedvem
Kevés olyan ember van, akinek hobbija a tanulás. Én személy szerint egy óta tanulok, most fél óra szünet. Szóval hajráááá.
A kérdező hozzászólása: köszi


Nincskedvem tanulni! Akkor hogy tanuljak?

Legjobb válasz: Tanulj úgy, hogy közben semmi kedved hozzá. Az életben sajna sok olyan dolgot kell tennünk, amihez semmi kedvünk, hogy utána cserébe olyasmivel foglalkozhassunk, amit szeretünk. Bár kiváló segédmunkás tanulás nélkül is lehet belõled, de gondolom, nem ez az életcélod.

Tanulj úgy, hogy közben semmi kedved hozzá. Az életben sajna sok olyan dolgot kell tennünk, amihez semmi kedvünk, hogy utána cserébe olyasmivel foglalkozhassunk, amit szeretünk. Bár kiváló segédmunkás tanulás nélkül is lehet belõled, de gondolom, nem ez az életcélod.
Szüntess meg mindenféle zavaró tényezõt (telefon, számítógép, tv, rádió stb.)! Vedd elõ a könyveket, füzeteket és nézegesd, majd olvasgasd. Nekem ez mindig beválik. (:
Milyen idõs vagy? (Hányadikos)
Csak van valami kedvenc tantárgyad Kezdd azzal, aztán majd megjön a kedv

Hogyan tudnék eredményesebben tanulni/ Hogyan tanuljak meg tanulni?

11 éves vagyok 5-es általános isk-be, de valahogy nem megy a tanulás...kéne valami módszer ami tényleg beválik mert már nézegettem oldalakat de nem adtak túl nagy segítséget... ja és tudom hogy nem kéne ennyi idősen ettöl paráznom de ha mos megtanulok tamulni akkor késöbb is könnyebb lenne, nem fogok nyüglődni

Legjobb válasz: bromkrezol válasza nagyon hasznos. Azzal tudom még kiegészíteni, hogy mindenkinél más a módszer, amivel memorizálni tud (ezzel van a legtöbb gond). Van, aki szereti a színeket, és az is segít. Ez általában a lányokra jellemzõ (õk jegyzetelnek hatvanféle színnel), elõnye, hogy az adatokat tudod kategorizálni vele (évszám kék, személy piros, helyszín zöld - például), hátránya, hogy arra fogsz emlékezni, hogy a hatodik oldal közepén volt, alatta Julius Caesar, és valahol a Rubicon átlépése után történt. Ez rendkívül idegesítõ. (És a történelemtanárok ritkán elég humorosak ahhoz, hogy ha ezt így leírod, adnak pontot. Én kettõt ismerek, aki adott, de csak felet.) Ha leírod az anyagot az is segít. Ez a puskakészítés hatalmas elõnye. Memorizálod, és mire eljön az ideje, nem is kell használni a lapokat. Segít összefoglalni, zanzásítani. Hátrány, hogy nagy a kísértés a használatára, de kellõen "szórakozott professzor" hozzáállással simán otthon lehet felejteni a két hétig nagy buzgalommal gyártott puskát. Ezért lényeges, hogy kézzel írd. A rajzok is segíthetnek, ha lehetõség van rá. Térképek rajzolása pl. remek földrajzhoz, történelemhez, de még az irodalomhoz is. A logika - a szemléletet kell megváltoztatnod. Minden logikával megoldható, kivétel a "memoritereket". Vagyis ha az alapvetõ adatokat tudod, csak az összefüggésre kell rájönnöd, onnantól minden nyilvánvaló. Ehhez igazán nem lehet segítséget adni... ez a te dolgod lesz. Lehet, hogy nem megy elsõre, de ha kitartóan megpróbálod megérteni, nem fog makacskodni.

bromkrezol válasza nagyon hasznos. Azzal tudom még kiegészíteni, hogy mindenkinél más a módszer, amivel memorizálni tud (ezzel van a legtöbb gond). Van, aki szereti a színeket, és az is segít. Ez általában a lányokra jellemzõ (õk jegyzetelnek hatvanféle színnel), elõnye, hogy az adatokat tudod kategorizálni vele (évszám kék, személy piros, helyszín zöld - például), hátránya, hogy arra fogsz emlékezni, hogy a hatodik oldal közepén volt, alatta Julius Caesar, és valahol a Rubicon átlépése után történt. Ez rendkívül idegesítõ. (És a történelemtanárok ritkán elég humorosak ahhoz, hogy ha ezt így leírod, adnak pontot. Én kettõt ismerek, aki adott, de csak felet.) Ha leírod az anyagot az is segít. Ez a puskakészítés hatalmas elõnye. Memorizálod, és mire eljön az ideje, nem is kell használni a lapokat. Segít összefoglalni, zanzásítani. Hátrány, hogy nagy a kísértés a használatára, de kellõen "szórakozott professzor" hozzáállással simán otthon lehet felejteni a két hétig nagy buzgalommal gyártott puskát. Ezért lényeges, hogy kézzel írd. A rajzok is segíthetnek, ha lehetõség van rá. Térképek rajzolása pl. remek földrajzhoz, történelemhez, de még az irodalomhoz is. A logika - a szemléletet kell megváltoztatnod. Minden logikával megoldható, kivétel a "memoritereket". Vagyis ha az alapvetõ adatokat tudod, csak az összefüggésre kell rájönnöd, onnantól minden nyilvánvaló. Ehhez igazán nem lehet segítséget adni... ez a te dolgod lesz. Lehet, hogy nem megy elsõre, de ha kitartóan megpróbálod megérteni, nem fog makacskodni.
Itt a fórumon tökéletesen jó leírások vannak. Keresd vissza.

Hogy tanuljak meg tanulni?

Az elsõ probléma az, hogy nincs akaraterõm, de kötelességtudatom van egy kevés így mindig próbálkozok tanulni több, kevesebb sikerrel. Tanulás közben mindig máson gondolkozom, nem tudok odafigyelni. Eddig úgy tartottam, hogy azért nem tudom megtanulni az adott anyagot, mert nem érdekel, de ez így hosszútávon nem lesz jó.

Legjobb válasz: Veled is ez van? :O Itt van elõttem a kémiacuccom, holnap dogát írunk. Állítólag tanulnom kéne, erre nézd meg, min kapom magam! :') Egyébként szerintem legfõképpen egy erõs elhatározásra, vasakaratra van szükség. Lehet, hogy pont azt írtad, hogy ezzel nem rendelkezel, de ha igazán komolyan veszed a dolgot, szerintem menni fog.

Veled is ez van? :O Itt van elõttem a kémiacuccom, holnap dogát írunk. Állítólag tanulnom kéne, erre nézd meg, min kapom magam! :') Egyébként szerintem legfõképpen egy erõs elhatározásra, vasakaratra van szükség. Lehet, hogy pont azt írtad, hogy ezzel nem rendelkezel, de ha igazán komolyan veszed a dolgot, szerintem menni fog.
Nincs semmi trükk. Leülsz a seggedre, kinyomod a tv-t, telefont, számítógépet, zenét és az anyagot olvasod figyelmesen. Nem úgy, hogy "jaj érjek már a végére", hanem úgy, hogy figyelj is rá, közben értsd meg az összefüggéseket, ha valami nem világon, olvasd újra. Ezzel a módszerrel ha egyszer végigérsz az anyagon (gondolom nem 400 oldalakat kell megtanulnod), akkor utána még egyszer-kétszer átfutod a lényeges részeket másnap, és menni fog. Vicces, amikor valaki úgy próbál tanulni, hogy minél többször elolvassa az anyagot, csak éppen rohadtul nem figyel rá, és hiába foglalkozik vele egy hétig, olvassa végig 15x, úgy sem fog semmit sem tudni.
A kérdező hozzászólása: Épp ez az ! Nem tudok odafigyelni, mindig elkalandozok agyban.. :/ De köszi a segítségeket
Ez akaraterõ kérdése. Ha nem tudsz odafigyelni, akkor sosem fogsz tudni tanulni.

Földrajz tantárgyra szerintetek hogy tanuljak nem nagyon tudom néha elég rosszul álok belőle van egy 1esem de hogy kéne tanulnom belőle?

Legjobb válasz: hát ha még kvantum fizikát irtál volna megérteném a kérdést de földrajznál... Ott az atlasz sokat segit azt lehet használni, ha nem tudsz valamit kikeresed. A maradékot meg meg kell tanulni.

hát ha még kvantum fizikát irtál volna megérteném a kérdést de földrajznál... Ott az atlasz sokat segit azt lehet használni, ha nem tudsz valamit kikeresed. A maradékot meg meg kell tanulni.

Hogyan tudok minél többet kihozni magamból? Hogyan tanuljak helyesen? Utálok tanulni és unalmasnak tartom nem érdekel az egész, hogy tudnám magam rávenni hogy megtanuljam?

Legjobb válasz: Semmi nem érdekel? Vagy csak egy bizonyos tantárgy nem? Ha az utóbbi, akkor gondolj arra, h ez a szükséges rossz, h aztán felvegyenek egy olyan suliba, ahol csak azt kell tanulnod, ami érdekel:)

Semmi nem érdekel? Vagy csak egy bizonyos tantárgy nem? Ha az utóbbi, akkor gondolj arra, h ez a szükséges rossz, h aztán felvegyenek egy olyan suliba, ahol csak azt kell tanulnod, ami érdekel:)
Bár késõi a válasz: de sztem csak akarat erõvel lehet. Úgy állj hozzá az adott anyaghoz h ki tudja ezt is talán használhatom egyszer v, hogy ez van ezt kell szeretni :P

Hogy tanuljak meg tanulni? Bővebben lent!

16 éves fiú vagyok és tanácsokat szeretnék tőletek kérni, hogy "hogy tanuljak meg tanulni?" tehát egy huzamba 1-2 órát képtelen vagyok tanulni, mert eszembe jut valami más dolog (számítógép) és már megyek is oda. Tehát nem vagyok kitartó! :(

Legjobb válasz: 1. távolíts el a szobádból minden zavaró tényezõt. esetleg azt is meg lehet csinálni, hogy idõkorlátot tenni a gépre, és akkor nem tudsz belépni. 2. jó ha rend van a szobádban amikor tanulsz. 3. ki kell tapasztalnod, hogy melyik tanulási módszer a legmegfelelõbb neked.(hangosan, magadban, vagy zenére esetleg mászkálás közben). a hangosnak az az elõnye, hogy nem kalandoznak el a gondolataid olyan könnyen. 4. ha tanulsz, akkor csak azzal foglalkozz. ne egyél, közbe stb.

1. távolíts el a szobádból minden zavaró tényezõt. esetleg azt is meg lehet csinálni, hogy idõkorlátot tenni a gépre, és akkor nem tudsz belépni. 2. jó ha rend van a szobádban amikor tanulsz. 3. ki kell tapasztalnod, hogy melyik tanulási módszer a legmegfelelõbb neked.(hangosan, magadban, vagy zenére esetleg mászkálás közben). a hangosnak az az elõnye, hogy nem kalandoznak el a gondolataid olyan könnyen. 4. ha tanulsz, akkor csak azzal foglalkozz. ne egyél, közbe stb.
Az eredményes tanulás titka by Christian Grüning -nekem sokat segít.

Szeretnék szobrászatról és festészetről elég részletesen tanulni, de a legfontosabb a szisztéma. Hogy tanuljam a művészetet?

Ezzel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. NIncs könyvem és külföldön élek ezért csak gépen tudok tanulni. Hogyan haladjak, mennyi ideig tanulmányozzak egy fest?t. Hányszor menjek múzeumba egy héten, vagy hónapban. Mi a legfontosabb, amit szem el?tt kell tartani?

Legjobb válasz: Ezt saját magadnak kell érezned ! Az alapvetõ az az hogy mindenben észre kell venni a szépet és a mûvészit . Tudni kell párhuzamot találni és tudni kell elvonatkoztatni . Ha a természetet tanulmányozod vagy az építészetet meg álatlában az épített környezetet az már egy jó alap . A technikai alapokat legjobban a másolással tudod elsajátítani . Ahhoz hogy valakiben egy egyéni mûvészi világ kialakuljon ahhoz szükséges az , hogy a látottakat át tudja alakítani és hozzá tudja tenni önmagát . De annál , hogy valakibõl mûvész legyen fontosabb az , hogy szeresse a mûvészetet és tisztelje mások munkáját . Annyiszor kell múzeumba vagy kiállításra menni ahányszor lehetõséged adódik és kedved is van hozzá . A festõk tanulmányozása is ilyen , ha valakinek tetszik a munkája akkor azt biztos jobban körüljárod...

Ezt saját magadnak kell érezned ! Az alapvetõ az az hogy mindenben észre kell venni a szépet és a mûvészit . Tudni kell párhuzamot találni és tudni kell elvonatkoztatni . Ha a természetet tanulmányozod vagy az építészetet meg álatlában az épített környezetet az már egy jó alap . A technikai alapokat legjobban a másolással tudod elsajátítani . Ahhoz hogy valakiben egy egyéni mûvészi világ kialakuljon ahhoz szükséges az , hogy a látottakat át tudja alakítani és hozzá tudja tenni önmagát . De annál , hogy valakibõl mûvész legyen fontosabb az , hogy szeresse a mûvészetet és tisztelje mások munkáját . Annyiszor kell múzeumba vagy kiállításra menni ahányszor lehetõséged adódik és kedved is van hozzá . A festõk tanulmányozása is ilyen , ha valakinek tetszik a munkája akkor azt biztos jobban körüljárod...
A kérdező hozzászólása: Köszi nagyon, de azt hiszem, félreérthetõen tettem fel a kérdésem. Nem akarok mûvész lenni, csak a felszín alá hatolni, újra elõlrõl kezdeni a mûvészettörténelmet, festõk filozófiájáról, korokról. És csak a szisztéma, hogy pl.: ha trecentoval foglalkozom éppen, akkor mi az, amit meg kell figyelni, mi az, ami még elõzõ korból maradt vissza és mik azok a jelek, amik átvezetnek a quatrocento-ba. Valahogy így. Vagy pl.: miért fedezheti fel Picasso festményeiben Cezanne motívumait. Elõre is köszi a válaszokat.
még az elõzõhöz kapcsolva, szerintem készíts sok jegyzetet, táblázatokat, akár képekkel. ezek sokat tudnak segíteni különbözõ korok összehasonlításában. címszavakat is írj, és a végén kapcsold össze õket. ezért is lenne jó neked egy tankönyv, mert általában vannak visszautalások elõzõ korokra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!