Találatok a következő kifejezésre: Hogy tanulhatnék jól angolul (3 db)

Hogyan tanulhatnék meg igazán jól angolul?

8 éves korom óta (15 éve) küzdök az angollal. Középiskolában brit nyelvi lektorom is volt, emiatt akkor azt az akcentust tanultam meg, azóta viszont elköszöntem szépen tőle a sok hülye amerikai filmnek köszönhetően. Nagyon sok angol nyelvű irodalmat is olvasok, viszont sosem voltam képes rendesen megtanulni angolul. Legjobb esetben is csak egy erős középszintű nyelvtudásnak megfelelő nyelvismerettel rendelkezem. Nem vagyok képes felfogni a logikáját és a nyelvtanát, annyira bonyolult számomra. Lenne rá ötletetek, hogy hogyan lehetne hatékonyan megtanulni a nyelv mögött álló logikát, nyelvtant?

Legjobb válasz: Én ugyanígy voltam,amíg külföldre ki nem jöttem élni.Annyira kuka voltam,hogy az Nemigaz haha.Ezért mondom,hogy ezt a legkönnyebb úgy megtanulni,ha körülötted mindenki angolul beszél.Én aztmondtam,hogy az életbe nemfogok megtanulni és már 8hónap után egész jól, beszéltem.A franciára aztmondtam hogy soha soha!!És már elég jól megy azis.Ha a tv-t angolul nézed,(nekem az sokat segített fõleg a nyelvtani részekben) tedd rá azt a funkciót,hogy kiírja amit beszélnek.Olvassd,és fordítsd a szavakat(volt már a végén,hogy már magamtól is rájöttem a szavakra.következtettem a mondatokból..Kitartás kell hozzá,és türelem.Ezt kívánom neked is.Iskolában valóban nehezebb megtanulni.

Én ugyanígy voltam, amíg külföldre ki nem jöttem élni.Annyira kuka voltam, hogy az Nemigaz haha.Ezért mondom, hogy ezt a legkönnyebb úgy megtanulni, ha körülötted mindenki angolul beszél.Én aztmondtam, hogy az életbe nemfogok megtanulni és már 8hónap után egész jól, beszéltem.A franciára aztmondtam hogy soha soha!!És már elég jól megy azis.Ha a tv-t angolul nézed, (nekem az sokat segített fõleg a nyelvtani részekben) tedd rá azt a funkciót, hogy kiírja amit beszélnek.Olvassd, és fordítsd a szavakat(volt már a végén, hogy már magamtól is rájöttem a szavakra.következtettem a mondatokból..Kitartás kell hozzá, és türelem.Ezt kívánom neked is.Iskolában valóban nehezebb megtanulni.
"Nagyon sok angol nyelvû irodalmat is olvasok, viszont sosem voltam képes rendesen megtanulni angolul." Önmagában az olvasástól nem fog javulni a nyelvtudásod, mert ha aki a szavak 95%-át megérti, az megérti a szövegeket. Ezért nem fejlõdik tovább annál a szintnél, amikor érti a szövegek 95%-át. Ez pedig csak középfok. Minden számodra ismeretlen szót vagy kifejezést ki kellene írni és külön, módszeresen tanulni õket. Majd biztos jön egy-két hozzászóló, aki elkezd ez ellen tiltakozni, de nem kell velük foglalkozni. Tudatos erõfeszítés nélkül nem lehet egy bizonyos szinten túl fejlõdni. "Nem vagyok képes felfogni a logikáját és a nyelvtanát, annyira bonyolult számomra." Az angol nyelvtan piszok egyszerû. Ami a "logika felfogását" illeti, nem mindent kell megérteni. Bizonyos dolgokat tudomásul kell venni, hogy úgy van és kész. "Lenne rá ötletetek, hogy hogyan lehetne hatékonyan megtanulni a nyelv mögött álló logikát, nyelvtant?" Megveszed a középiskolás nyelvtankönyvet és figyelmesen elolvasod. Ha pedig nem értesz egy nyelvtani fogalmat, utánanézel.
Én is angolul szeretnék tanulni. Már vásároltam könyveket nyelvCD-ket. De a legnagyobb nehézségem a kiejtés. Tudom, hogy a szótárban oda van írva a fonetikus írással a kiejtése a szó mellé. Egyszerûen nem tudom. Valami segítség e problémám megszûntetésére?????
00:01 Minden rendes nyelvtankönyvben leírják, hogyan kell képezni az egyes hangokat. Ezt figyelmesen el kell olvasni. Nem viccbõl írják le. Ha nem érted, mi az, hogy alul képzett, vagy ajakkerekítés, vagy hangsúly, akkor mindezt meg kell tanulni nyelvtani mûvekbõl.

Hogy tanulhatnék meg jól angolul magamtól?

az iskolában a csak kezdöangol van de azon már túl vagyok. különórákra nincs pénzünk. de nagyon jól meg szeretnék tanulni annyira hogy esetleg majd külfödlön élhessek. vmi tipp? az használ ha eredeti nyelven nézek filmeket? és akkor felirattal vagy felirat nélkül inkább?

Legjobb válasz: Én úgy gondolom, hogy valakit mégiscsak kellene keresned, akit legalább néha meg tudsz kérdezni, ha valahol elakadtál. Vagy felteheted a kérdéseidet itt. :) Négyfajta nyelvi készség van: írás, olvasás, beszéd, beszédértés. Ezeket kell tehát célzottan fejleszteni. Jó, ha van egy önálló tanuláshoz megfelelõ tankönyved, munkafüzettel, hanganyaggal együtt, amiben tudnál haladni. Kezdetnek teljesen jó még pl. a Dohár Péter: Kis angol nyelvtan c. könyve. A nyelvtant tesztelheted a neten is, pl. itt mindenféle feladat van: http://www.englisch-hilfen.de/en/exercises_list/alle_grammar.. Szerintem jó módszer, ha feliratos filmeket nézel, de valahol interaktívvá kellene tenni az angolozást. Pl. keresel valakit, akivel tudnál angolul msn-ezni vagy levelezni. Szerintem akkor hatékony a nyelvtanulás, ha rendszeresen foglalkozol vele. Nem kell egyszerre sokat, de foglalkozz vele minden nap. Hát nagyjából ennyi így egy szuszra, de ha még eszembe jut valami, megírom.

Én úgy gondolom, hogy valakit mégiscsak kellene keresned, akit legalább néha meg tudsz kérdezni, ha valahol elakadtál. Vagy felteheted a kérdéseidet itt. :) Négyfajta nyelvi készség van: írás, olvasás, beszéd, beszédértés. Ezeket kell tehát célzottan fejleszteni. Jó, ha van egy önálló tanuláshoz megfelelõ tankönyved, munkafüzettel, hanganyaggal együtt, amiben tudnál haladni. Kezdetnek teljesen jó még pl. a Dohár Péter: Kis angol nyelvtan c. könyve. A nyelvtant tesztelheted a neten is, pl. itt mindenféle feladat van: http://www.englisch-hilfen.de/en/exercises_list/alle_grammar.. Szerintem jó módszer, ha feliratos filmeket nézel, de valahol interaktívvá kellene tenni az angolozást. Pl. keresel valakit, akivel tudnál angolul msn-ezni vagy levelezni. Szerintem akkor hatékony a nyelvtanulás, ha rendszeresen foglalkozol vele. Nem kell egyszerre sokat, de foglalkozz vele minden nap. Hát nagyjából ennyi így egy szuszra, de ha még eszembe jut valami, megírom.

Hogy tanulhatnék meg egy angol szöveget, ha nem tudok angolul? Valami jól bevált tipp, praktika?

Van egy angol szöveg, amit szeretnék megtanulni, de sajnos nem tudok angolul. Anno nagyon régen az oviban tanultam angolul, de hát az semmi, ott csak néhány szót tanultunk (igen, nem, számolni tanultunk, színeket ilyesmiket). :D Hogy tanulhatnám meg a szöveget?

Legjobb válasz: csak magolással akkor. de így elég nehéz lesz, én pl csak úgy tudok megtanulni/bemagolni egy szöveget, ha értem is, hogy mit tanulok. próbáld meg valakivel lefordíttatni vagy nem tudom.

csak magolással akkor. de így elég nehéz lesz, én pl csak úgy tudok megtanulni/bemagolni egy szöveget, ha értem is, hogy mit tanulok. próbáld meg valakivel lefordíttatni vagy nem tudom.
Hallgasd soxor. De ha nem ismered a kiejtést és ráadásul gõzöd nincs arról hogy mit mondasz akkor vicces lesz a végeredmény!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Egy dalszövegrõl van szó, rengetegszer meghallgattam már és az eleje úgy ahogy megy is. A szöveget pedig magyarul is ismerem, így tudom, hogy mirõl szól az egész. :)
Én rengeteget tanulok/tanultam latin verseket, prózákat, úgy, hogy nem tudok egy szót se. :D Egyszerûen megunásig olvastam hangosan és a végén már álmomból felkelve is ment. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én is kitartóan hallgatom ezt a dalt, és amikor tehetem a szöveget is olvasom közben. Naponta 4-5x tuti meghallgatom. A refrén már nagyjából megy, bár a kiejtésen még van mit finomítani. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!