Találatok a következő kifejezésre: Hogy tanulhatnék jól (24 db)

Hogyan tanulhatnék meg igazán jól angolul?

8 éves korom óta (15 éve) küzdök az angollal. Középiskolában brit nyelvi lektorom is volt, emiatt akkor azt az akcentust tanultam meg, azóta viszont elköszöntem szépen tőle a sok hülye amerikai filmnek köszönhetően. Nagyon sok angol nyelvű irodalmat is olvasok, viszont sosem voltam képes rendesen megtanulni angolul. Legjobb esetben is csak egy erős középszintű nyelvtudásnak megfelelő nyelvismerettel rendelkezem. Nem vagyok képes felfogni a logikáját és a nyelvtanát, annyira bonyolult számomra. Lenne rá ötletetek, hogy hogyan lehetne hatékonyan megtanulni a nyelv mögött álló logikát, nyelvtant?

Legjobb válasz: Én ugyanígy voltam,amíg külföldre ki nem jöttem élni.Annyira kuka voltam,hogy az Nemigaz haha.Ezért mondom,hogy ezt a legkönnyebb úgy megtanulni,ha körülötted mindenki angolul beszél.Én aztmondtam,hogy az életbe nemfogok megtanulni és már 8hónap után egész jól, beszéltem.A franciára aztmondtam hogy soha soha!!És már elég jól megy azis.Ha a tv-t angolul nézed,(nekem az sokat segített fõleg a nyelvtani részekben) tedd rá azt a funkciót,hogy kiírja amit beszélnek.Olvassd,és fordítsd a szavakat(volt már a végén,hogy már magamtól is rájöttem a szavakra.következtettem a mondatokból..Kitartás kell hozzá,és türelem.Ezt kívánom neked is.Iskolában valóban nehezebb megtanulni.

Én ugyanígy voltam, amíg külföldre ki nem jöttem élni.Annyira kuka voltam, hogy az Nemigaz haha.Ezért mondom, hogy ezt a legkönnyebb úgy megtanulni, ha körülötted mindenki angolul beszél.Én aztmondtam, hogy az életbe nemfogok megtanulni és már 8hónap után egész jól, beszéltem.A franciára aztmondtam hogy soha soha!!És már elég jól megy azis.Ha a tv-t angolul nézed, (nekem az sokat segített fõleg a nyelvtani részekben) tedd rá azt a funkciót, hogy kiírja amit beszélnek.Olvassd, és fordítsd a szavakat(volt már a végén, hogy már magamtól is rájöttem a szavakra.következtettem a mondatokból..Kitartás kell hozzá, és türelem.Ezt kívánom neked is.Iskolában valóban nehezebb megtanulni.
"Nagyon sok angol nyelvû irodalmat is olvasok, viszont sosem voltam képes rendesen megtanulni angolul." Önmagában az olvasástól nem fog javulni a nyelvtudásod, mert ha aki a szavak 95%-át megérti, az megérti a szövegeket. Ezért nem fejlõdik tovább annál a szintnél, amikor érti a szövegek 95%-át. Ez pedig csak középfok. Minden számodra ismeretlen szót vagy kifejezést ki kellene írni és külön, módszeresen tanulni õket. Majd biztos jön egy-két hozzászóló, aki elkezd ez ellen tiltakozni, de nem kell velük foglalkozni. Tudatos erõfeszítés nélkül nem lehet egy bizonyos szinten túl fejlõdni. "Nem vagyok képes felfogni a logikáját és a nyelvtanát, annyira bonyolult számomra." Az angol nyelvtan piszok egyszerû. Ami a "logika felfogását" illeti, nem mindent kell megérteni. Bizonyos dolgokat tudomásul kell venni, hogy úgy van és kész. "Lenne rá ötletetek, hogy hogyan lehetne hatékonyan megtanulni a nyelv mögött álló logikát, nyelvtant?" Megveszed a középiskolás nyelvtankönyvet és figyelmesen elolvasod. Ha pedig nem értesz egy nyelvtani fogalmat, utánanézel.
Én is angolul szeretnék tanulni. Már vásároltam könyveket nyelvCD-ket. De a legnagyobb nehézségem a kiejtés. Tudom, hogy a szótárban oda van írva a fonetikus írással a kiejtése a szó mellé. Egyszerûen nem tudom. Valami segítség e problémám megszûntetésére?????
00:01 Minden rendes nyelvtankönyvben leírják, hogyan kell képezni az egyes hangokat. Ezt figyelmesen el kell olvasni. Nem viccbõl írják le. Ha nem érted, mi az, hogy alul képzett, vagy ajakkerekítés, vagy hangsúly, akkor mindezt meg kell tanulni nyelvtani mûvekbõl.

Tudnátok segíteni, hogy hogyan vagy milyen módszerrel tanulhatnék jól, hogy ne legyek egy lusta senkiházi utcasöprögető?

8-ban nagyon jól tanultam és az átlagom is 4,5 fölött volt, de most már lusta vagyok a tanuláshoz.

Legjobb válasz: Addig nem fogsz jól tanulni, amíg rá nem jösz, hogy magadnak tanulsz és tényleg fontos. Én is marhára leszart a tanulást, 11-12.ben meg nagyon belehúztam, mert tudtam hogy már számít. Meg próbálj meg mindenben érdekeset találni, valami csak van benne.:)

Addig nem fogsz jól tanulni, amíg rá nem jösz, hogy magadnak tanulsz és tényleg fontos. Én is marhára leszart a tanulást, 11-12.ben meg nagyon belehúztam, mert tudtam hogy már számít. Meg próbálj meg mindenben érdekeset találni, valami csak van benne.:)
Keress egy célt, és azért tanulj. Azért persze mindennel foglalkozz, de pl ha biológus akarsz lenni, akkor töribõl azért legyen meg egy erõs hármas, azt jó napot. Egyébként azt tudom ajánlani, hogy ne tanulj. Én is ilyen vagyok. Negyed óra tanulás után már plafonon mászkálok. Inkább úgy tanulok, hogy közben valamiképp érintkezzek az anyaggal, de nem konkrétan magolok. Mondjuk az is igaz, hogy nekem lyan "matekos" agyam van. Szóval a reál tárgyak szinte nulla tanulással mennek, csak az az átkozott töri, meg földrajz ne lenne.
A kérdező hozzászólása: Én is inkább a reál tantárgyakat szeretem, de a földrajz és a számítás technika is nagyon megy nekem :)

Hogyan tanulhatnék meg (jól) focizni?

Tesin mostanában vagy focizni vagy röplabdázni szoktunk,de röpibõl rémes vagyok..Beálltam pár barátnõmmel focizni,és megtetszett. Otthon a falnak szoktam rugdosni,meg tanulom a lábmozgásokat és pár cselt is..De néha megy néha nem.Kb.mennyi idõ alatt tudnám megtanulni az alapokat?És hogyan?

Legjobb válasz: Ha van a közeletekben valami jó focitanoda stb akkor oda esetleg leigazolhatsz, vagy ha van olyan barátod/rokonod aki jól focizik tõle kérhetsz tanácsokat. Így nehéz megírni kb mennyi idõ, mert nem látom mozgásodat.

Ha van a közeletekben valami jó focitanoda stb akkor oda esetleg leigazolhatsz, vagy ha van olyan barátod/rokonod aki jól focizik tõle kérhetsz tanácsokat. Így nehéz megírni kb mennyi idõ, mert nem látom mozgásodat.
Sok múlik rajtad, h mennyire vagy elkötelezett. Ha mindig ott van a labda a talpad alatt, az nagyon sokat segít. De szerintem bármennyi legyen a lemaradásod, a korosztályos átlag teljesítményét pár hónap alatt hozhatod, ha kitartó vagy, még többet is

Hogyan tanulhatok meg JÓL szopni?

Azt olvastam itt is, hogy sokan azért nem szeretik ha szopják, mert rosszul csinálják. Én szeretnék nagyon jó lenni. Lehet vhol tanulni? Mit?l jó egy jó szopás?

Legjobb válasz: Nem tudom,en jol csinalom legalabbis azt mondjak...De ez valtozo,valaki finoman szereti valaki durvan...csak a fogakkal vigyazz!

Nem tudom, en jol csinalom legalabbis azt mondjak...De ez valtozo, valaki finoman szereti valaki durvan...csak a fogakkal vigyazz!
Gyakorolj. Hülyeség, hogy minél több pasival, mert gondolom van kiszemelt "áldozatod", akinek jól akarod csinálni. A fogadra nagyon vigyázz, nem igazán kellemes, amikor hozzáér. Nem kell egybõl bekapni, szépen finoman térj a lényegre. Játsz a golyóival, izgasd a nyelveddel végig a péniszét, és finoman kapd be, közben próbálj játszani a nyelveddel. Látni fogod rajta, hogy mikor csinálod jól, sõt: esetleg hallani is. De ha van köztetek olyan kötelék, nyugodtan megmondhatod neki, hogy még soha sem csináltad, segítsen hogy hogy jó neki. Mindenhogy jó lenne tisztázni vele, hogy szeretnéd-e lenyelni, mert ha nem, elég lehangoló tud lenni, amikor a lány öklendezni kezd utána, akkor jobb, ha máshová engedi az anyagot.
Telefonszámot adjak vagy címet? Rávezetlek hogyan szopj jól...
az elöttem lévõvel egyetértek adok címet számot és megtanítalak nem viccbõl mondom
Sz.pj le minél több embert. Kezdd az itt válaszolókkal. Liba
minden fiú másképp szereti. ha azt hiszed, jól szopsz és jó a technikád, akkor buktad. Ha valóban jól akarsz szopni, akkor beszélgess, kérdezd, hogy hogy szereti, figyeld a reakcióját. Én speciel szeretem ha én mozgok, ha szájbadughatom, ha nyalathatom a farkam. Nem szeretem az önjáró szopógépet, akár el is tudnék ilyenkor aludni.
A sok gyakorlás tutira segít:) A mostani bnõmmel szûzen jöttünk össze és õ sem cumizott le elõttem fiút meg nekem se csinálta még lány akkor...úgy kezdtünk h szépen közösen utánaolvasgattunk a dolgoknak majd megnéztünk bnõmmel egy-két olyan pornót amiben nem ilyen durva szopás, szopatás van hanem amiben a csajszi lágyabban, szenvedélyesebben szopja le a fiút azt utána kipróbálta bnõm élesben és nagyon ütõs volt már elsõre bnõm, még õ is meglepõdött milyen gyorsan tanul:) Azt onnantól kezdve rendszeresen tartottam neki szopásórákat hogy gyakoroljon és mára a tökéletes technikát is felülmúlja:) Szval lehet a pornókból is tanulni:) 20/F
A kérdező hozzászólása: Nem mondtam h élet cél. De ezek szerint neked ez lehetne az.... Bp igen!
BP? mert ha nem akkor nem leszek a magántanárod
Ez neked életcél? Grat.
Szerintem azt egyszerûbb elmondani h mit ne csinálj!elõször is semmiféleképpen ne a pornófilmekbõl akard megtanulni mert ahogy azok csinálják az eléggé megalázó a nõk számára!a fogaiddal tényleg vigyázz mert az elronthatja a dolgokat!de ezen kívül nem sok mindent kell tanítani!úgyis hallod h mi jó a fiúnak mert ami tetszik neki annak hangot fog adni!és náluk is elég változó h kinek mi tetszik!javaslom h egyszer próbáld ki h minél tovább húzod a fiúd agyát!csókolgasd körülötte szép lassan aztán néha finoman érj hozzá majd kezd el nyalogatni és aztán lassan folytasd majd amikor hallod h tetszik neki begyorsíthatsz!ha megfájdul az állkapcsod pihenhetsz amíg a kezed dolgozik!van aki szereti ha a heréit simogatják közben!de ez változó mert pl a mostani barátomnak csikis!remélem segítettem!
Küldtem privit, de én nem sokáig leszek itt.. :D 10 perc és megyek be a városba.. Onnan már csak három fele érek vissza.. :P Majd akkor tudok csak válaszolni ha nem probléma..
A kérdező hozzászólása: Privibe elérnek a tanárjelöltek!
Mindenkinek megvan a saját technikája.. Én például most megint kitaláltam valamit, ami iszonyatosan tetszik a pasimnak.. eddig olyan 25 perc volt, így viszont alig bírja 15 percig.. :P Végülis elég egyszerû.. :D
hát lesz0patnálak de nem bírom a bajszos pasikat

Hogyan tanulhatnék meg jól főzni?

Már 3 éve "f?zök" De ami egyszer sikerül következ?re katasztrófa!Idegileg nem bírom mert a férjem mindenbe beleköt ami szerintem jó lett neki az is katasztrófa!Szeretnék jól f?zni de nem megy a receptkönyvek sokszor csak azt írják ízesítés só bors stb. de mennyi?Van aki ugyanígy van?Hogyan szerez új er?t egy új próbára?

Legjobb válasz: Én általában azt vallom, hogy a fõzés csak fantázia kérdése. A receptkönyvek mostanában csak arra szolgálnak, hogy megnézzem, mi kell a kajába. Aztán ha szerintem a petrezselyem pl kevés, teszek bele még, függetlenül attól, hogy a recept szerint nem kellene. Mindneki a saját ízlésére formálja a dolgokat.

Én általában azt vallom, hogy a fõzés csak fantázia kérdése. A receptkönyvek mostanában csak arra szolgálnak, hogy megnézzem, mi kell a kajába. Aztán ha szerintem a petrezselyem pl kevés, teszek bele még, függetlenül attól, hogy a recept szerint nem kellene. Mindneki a saját ízlésére formálja a dolgokat.
Ha nem szeretsz fõzni akkor felesleges az egész, én 21 éves vagyok de gyerek ként is fõztem mert imádom, a legjobb hogy ráérezz a dolgokra nézz fõzõs mûsorokat és ne csak figyeld értsd is meg nézd mibõl mennyit és hogyan készítenek, a legjobb a Jamie olviert, river cottage, nigella lawson, nigel slater, õk jók érthetõek, általában olcsó ötletek mutatnak be, én szeretem õket sokat tanultam tõlük is, recepteket hiába olvasod azzal nem jutsz elõrébb de pl fõzõs gasztro blogokat nézel és elolvasod a pontos utasításokat, mi az ami nehéz benne mire ügyelj...legalább is máshogy nem lehet, szeretni kell fõzni a fûszeretek ismerni kell, és tapasztalat :) így már menni fog
Ha férjednek nem tetszik akkor dolgozatok ketten a konyhába és mutassa meg , hogy mit szeretne !!! Vagy mondja meg , hogy õ még mindig a mama fõztjét szereti, és akkor csomagoljon a mama neki minden nap. Vagy menjetek el együtt 1 fõzõ tanfolyamra!! Szerintem ha 3éve fõzõl biztos nem vagy béna. A férjed elvette a kedved.
Egy cipóben járunk, mármit a párunk fõztünkkel való megelégedettségét illeti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Akkor megpróbálok nyugodtan neki állni sajnos valóban mindig azon aggódom vajon ízleni fog-e a férjemnek!Mert mint mindenki én is szeretném tökéletes vacsorával várni a páromat! :)
Ha már elõre streszeled magad, akkor oda az egész. Ezt is nyugodtan kell csinálni, olyan lesz, amilyen. A sót és borsot óvatosan használd, mert ha egy étel sótlan, vagy kevéssé borsos, azt utólag lehet pótolni. Ha viszont több, akkor azt már nem annyira egyszerû kezelni. Egyébként ez is olyan , mint minden más dolog, gyakorlás kérdése, és belejössz. Fõzés közben tessék kóstolgatni. Mindenbõl egy kicsit használj, és úgy is fogod érezni, hogy kell-e még az ételbe vagy sem. A férjednek pedig mondd meg, hogy próbálkozol, és Rómát sem 1 nap alatt építették fel. Kritizálni könnyû, tessék, neki lehet állni házat építenie. Azt te is meg tudod majd mondani, hogy tetszik neked vagy sem. :)
A kérdező hozzászólása: Még egy köszönöm!Sajna a közös fõzés nem jön össze mert szinte csak aludni jár haza!Ebben a témakörben mindenki olyan jó fej!Köszönöm a támogatást!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is utolsó nagyon tetszettek a tanácsok és a vége is nagyon jó! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megértõ válaszokat!Sajnos valóban nem szeretek fõzni!Fõzõs mûsorokat szeretem akkor ezután jobban figyelem õket mit hogyan!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó neked is kitartás!!! :)

Hogyan tanulhatok meg jól sakkozni?

Legjobb válasz: Úgy hogy sokat sakkozol és elemzed a helyzeteket. [link] Itt megvannak a stratégiai és anyagi alapok.

Úgy hogy sokat sakkozol és elemzed a helyzeteket. [link] Itt megvannak a stratégiai és anyagi alapok.

Hogyan lehetek jó szakács? Hogyan tanulhatok meg jól fõzni itthon? Milyen ételekkel kezdjek? (nehézsége szerint)

elõre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat:)))!

Legjobb válasz: Elõször próbáld meg megcsinálni a saját kedvenc ételeidet : Ha pedig valami nem sikerül vagy elszurod ,most majd még bosszú lesz évek múlva már csak nevetni fogsz rajta . de ne agodj senki sem volt profi elõször . Ha van rá lehetõséged ,a nagyitól ,és anyudtól probálj meg elesni dolgokat : levesek tepsibe sült ételek sültek

Elõször próbáld meg megcsinálni a saját kedvenc ételeidet : Ha pedig valami nem sikerül vagy elszurod , most majd még bosszú lesz évek múlva már csak nevetni fogsz rajta . de ne agodj senki sem volt profi elõször . Ha van rá lehetõséged , a nagyitól , és anyudtól probálj meg elesni dolgokat : levesek tepsibe sült ételek sültek
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ!:) )
A legfontosabb a tapasztalat, a rutin. Minnel tobbet fozol vagy sutsz, annal tobb fortelyra josz ra. Az elejen persze mindenki hibazik, egy igy helyes, de rengeteget lehet tanulni a kezdeti bakikbol. En azt mondom, keress egy neked tetszo receptet, barmit, amit szivesen elkeszitenel, nehezsegtol fuggetlenul.Aztan hajra!
Utolso vagyok. Nagymamam isteni kelttesztat, linzert tud sutni, de a legegyszerubb muffin kifog rajta. Nem tudhatod miben vagy jo, mig nem probalod ki magad!
Jamie Oliver a legjobb barátod. Iszonyat egyszerûen fõz, nem flancol, nem szarakodik, többek közt én is tõle tanultam meg csak úgy "érzésre" fõzni. összerak citromlevet és olajat, és fél percen keresztül sorolja, hogy mire jó. :D ha beszélsz angolul, szerintem a Jamie at home a legjobb mûsora, amibõl nagyon sok rész fenn van youtube-on... én mindenképp õt ajánlanám :) arra meg, hogy milyen ételekkel kezdj, õszintén szólva nem tudok mit mondani... én már elég gyakorlott vagyok, sok éve fõzök, mindent meg tudok csinálni, kivéve a palacsintát, valahogy pont arra nem áll rá a kezem soha és nem sikerül jól eltalálni az arányokat, pedig azt nagyon sokat mondják kezdõ szakácsoknak :) de általánosságban véve szerintem az olasz és a magyar konyhák elég könnyûnek mondhatóak (kivéve a spaghetti carbonarat és a halászlevet).

Hogy tanulhatnék meg egy angol szöveget, ha nem tudok angolul? Valami jól bevált tipp, praktika?

Van egy angol szöveg, amit szeretnék megtanulni, de sajnos nem tudok angolul. Anno nagyon régen az oviban tanultam angolul, de hát az semmi, ott csak néhány szót tanultunk (igen, nem, számolni tanultunk, színeket ilyesmiket). :D Hogy tanulhatnám meg a szöveget?

Legjobb válasz: csak magolással akkor. de így elég nehéz lesz, én pl csak úgy tudok megtanulni/bemagolni egy szöveget, ha értem is, hogy mit tanulok. próbáld meg valakivel lefordíttatni vagy nem tudom.

csak magolással akkor. de így elég nehéz lesz, én pl csak úgy tudok megtanulni/bemagolni egy szöveget, ha értem is, hogy mit tanulok. próbáld meg valakivel lefordíttatni vagy nem tudom.
Hallgasd soxor. De ha nem ismered a kiejtést és ráadásul gõzöd nincs arról hogy mit mondasz akkor vicces lesz a végeredmény!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Egy dalszövegrõl van szó, rengetegszer meghallgattam már és az eleje úgy ahogy megy is. A szöveget pedig magyarul is ismerem, így tudom, hogy mirõl szól az egész. :)
Én rengeteget tanulok/tanultam latin verseket, prózákat, úgy, hogy nem tudok egy szót se. :D Egyszerûen megunásig olvastam hangosan és a végén már álmomból felkelve is ment. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én is kitartóan hallgatom ezt a dalt, és amikor tehetem a szöveget is olvasom közben. Naponta 4-5x tuti meghallgatom. A refrén már nagyjából megy, bár a kiejtésen még van mit finomítani. :)

Hogyan tanulhatok meg jól Counter Strikezni?

Régen 3évet Counter Strikeztam 1.6-al ,de utána 4évig wowoztam és most vissza akarok térni cszni ,de ááá annyira gáz nyomorékok mindig hamarabb lel?nek már rájuk vinném a célkeresztet bekap 1 golyót ? meg már addigra lel? .... meg sokszor szarul célzok hogyan tudnék jól megtanulni célozni + vmi taktika esetleg ha valaki megosztana vagy oktató vidiket ha tudnátok linkelni jó lenne :D meg sokszor az a bajom hogy megyek a pályán és egyedül megyek ahol meg megyek 3-4en ott vannak szart nem érek .... hogy tudnám ?ket jól kijátszani? vagy mennyek a többiekkel? de az nekem olyan szánalmasnak t?nik :D please segítsetek megakarok tanulni célozni jól esetleg hova gyakoroljak l?ni mindig hogy head shotot könnyen betaláljam azt mondták ak47nél nyak,mellkhasra kell célozni és headshot meg hogyan lehetne jó reflexem? ak 47el, meg colttal azaz magnummal hova l?jek? please taktikákat :D

Legjobb válasz: Erre nincs oktatóvideó, a tapasztalattal nõ a tudás. Minél többet játszol annál jobb fog menni. Senki sem profin kezdte, és lehet hogy kapni fogod az oltásokat az elején, de ne vedd a szívedre ezeket (gyerekkel játszani amúgy sem nagy élmény, mert hülyén viselkednek sokszor). Vagy szerinted létezik valamilyen önképzõ szakkör ahol elõször megtanulnak játszani az emberek, és csak utána mennek fel a szerverre? Biztos nem. Esetleg gyakorolj botokkal, amiknek a nehézségét emeled folyamatosan.

Erre nincs oktatóvideó, a tapasztalattal nõ a tudás. Minél többet játszol annál jobb fog menni. Senki sem profin kezdte, és lehet hogy kapni fogod az oltásokat az elején, de ne vedd a szívedre ezeket (gyerekkel játszani amúgy sem nagy élmény, mert hülyén viselkednek sokszor). Vagy szerinted létezik valamilyen önképzõ szakkör ahol elõször megtanulnak játszani az emberek, és csak utána mennek fel a szerverre? Biztos nem. Esetleg gyakorolj botokkal, amiknek a nehézségét emeled folyamatosan.
gyere velem gyakorolni , ugyanígy vagyok , régen cséztem most haverok ellen is alig megy :S mongyuk közbe énis wowozok xD küld el pmbe steam neved azt felveszlek havernak.
A kérdező hozzászólása: Nincs steamem sajnos :DDD de benne vagyok hogy együtt cs-zzünk :D Hamstring4 a skype nevem
Nincs taktika, sokat kell játszani, és ráérzel a célzásra. Én általában csak guggolásból lövök, és lehetõleg minél távolabbról. Az emberek felsõtestére szoktam célozni, esetleg nyak körülre, de ezeknél lentebb sose, mert úgy alig sebzõdnek. A többiekkel menni nem csicskaság, bár ahogy néztem, a "profibbak" mindig kerülõutakat használnak, és egyedül, vagy esetleg 1-2 emberrel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Hát akkor gyakorlom sokáig kb mennyi idõ mire már igazán profi leszek?:D 1-2év? vagy több?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :) 1. kérdésem ahol normális komit írt mindenki :) Na akkor nyomatom is a cs-t a jövõbe :) Bár suli miatt nem sok idõm van 4kor hazajövök szal napi 2 órát fogok tudni :D
Sok Easy bot->Normal bot->ÉS tedd Expert re :D

Hogy tanulhatnék meg jól fejben számolni? Soha sem ment! Tudom, hogy ez szégyen.12/L

Legjobb válasz: összeadni, kivonni, két egyjegyû számot szorozni(pl 5*6) nem nehéz fejben, ezzel talán nincs gondod ha pl egy egyjegyû és egy kétjegyû számot kell szorozni sztem még az is könnyû, de ha nem akkor pl 7*14, lebontod h fejben könnyebb legyen számolni úgy mint: 7*10=70 7*4=28 70+28=98 ha két kétjegyû, pl 13*28 én úgy szoktam mint az elõzõt, 10*28=280 3*20=60 280+60=340 3*8=24 340+24=364 ha háromjegyût kell, azt nem kell :D olyat ne számolj fejben ha nem muszáj én elég gyorsan számolok fejben, de fõleg azért mert van egy ilyen "betegségem" vagy megszokás/hülyeség nemtom minek nevezezzem, h régebben mindig megszámoltam a lépcsõfokokat ahol jártam, aztán figyeltem az autók rendszámát és akarva akaratlanul összeadtam azt a 3 számot meg ilyenek, de csak így jön magától :D már a mindennapi életem része lett, néha arra gondolok h meghülyültem

összeadni, kivonni, két egyjegyû számot szorozni(pl 5*6) nem nehéz fejben, ezzel talán nincs gondod ha pl egy egyjegyû és egy kétjegyû számot kell szorozni sztem még az is könnyû, de ha nem akkor pl 7*14, lebontod h fejben könnyebb legyen számolni úgy mint: 7*10=70 7*4=28 70+28=98 ha két kétjegyû, pl 13*28 én úgy szoktam mint az elõzõt, 10*28=280 3*20=60 280+60=340 3*8=24 340+24=364 ha háromjegyût kell, azt nem kell :D olyat ne számolj fejben ha nem muszáj én elég gyorsan számolok fejben, de fõleg azért mert van egy ilyen "betegségem" vagy megszokás/hülyeség nemtom minek nevezezzem, h régebben mindig megszámoltam a lépcsõfokokat ahol jártam, aztán figyeltem az autók rendszámát és akarva akaratlanul összeadtam azt a 3 számot meg ilyenek, de csak így jön magától :D már a mindennapi életem része lett, néha arra gondolok h meghülyültem
Gyakorlás. Én a gyereket az utcán is tanítottam, pl. megyünk a suliba a kocsisor mellett, amikor elsõsök voltak, akkor a rendszámok 3 számát össze kellett adni. Most az elsõ két számot összeszorozzák és az utolsót hozzáadni. Villamosra-buszra felszállnak, nézik a számát és összeadják... Az elején úgy mentünk minta csiga, most meg alig tudom õket követni. Illetve most váltottunk át arra, hogy a rendszámok számát a tanult idegen nyelven mondják, így 1000-ig a számokat hamar begyakorolták.
én elképzelem hogy néz ki, látom magam elõtt amit az elõttem kommentelõ írt, az nagyon jó :)
Szerintem nem szégyen. Fõleg ha nem megy. 15/f

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!