Találatok a következő kifejezésre: Hogy tanítsam a kutyámnak a maradj! (4 db)

Hogy tanítsam meg a kutyámnak a maradj! parancsot?

Legjobb válasz: elõször ültesd le (ha azt már tudja), és mondd neki maradj (legyen nálad fincsi falat, de ha nem, úgy is jó, de elõször próbáld ki így), menj kicsit távolabb. Ha feláll és utánadmegy, akkor picit dorgáld meg (ne legyél nagyon mérges! csak max annyit hogy "neeeem"), és ültesd le megint, megint hátrálj, "maradj"... És ha végül ülve marad biztosan, dícsérd meg nagyon, add oda neki a jutalomfalatot, és ismételjétek párszor! Gyorsan rá fog jönni!

elõször ültesd le (ha azt már tudja), és mondd neki maradj (legyen nálad fincsi falat, de ha nem, úgy is jó, de elõször próbáld ki így), menj kicsit távolabb. Ha feláll és utánadmegy, akkor picit dorgáld meg (ne legyél nagyon mérges! csak max annyit hogy "neeeem"), és ültesd le megint, megint hátrálj, "maradj"... És ha végül ülve marad biztosan, dícsérd meg nagyon, add oda neki a jutalomfalatot, és ismételjétek párszor! Gyorsan rá fog jönni!
Olvasd el ezt, mert itt leírják az alapdolgokat: http://www.kutyapszichologia.hu/2008/03/01/kutyakikepzes-ala..

A 8 éves kutyámat hogyan tanítsam meg hogy éjszaka aludjon és csendben maradjon? Mindig éjjel nyalakszik, kaparja a párnáját, meg minden ami eszébe jut, meg morog.

Legjobb válasz: Úgy látszik, 8 évesen még nagyon eleven :) A lényeg az, hogy tele van ilyenkor is energiával. Alvás elõtt 1-2 órával vidd le a közeli parkba, kutyafuttatóba, fáraszd le, játssz vele, engedd el, játsszon kutyákkal is, és akkor biztosan el fog fáradni, így jól fog aludni :) A fizikai lefárasztás mellett a szellemi lefárasztás is fontos, ez alatt a trükkök tanítását, vagy az eddig megtanultak átgyakorlását, fejlesztését, pontosítását értem.

Úgy látszik, 8 évesen még nagyon eleven :) A lényeg az, hogy tele van ilyenkor is energiával. Alvás elõtt 1-2 órával vidd le a közeli parkba, kutyafuttatóba, fáraszd le, játssz vele, engedd el, játsszon kutyákkal is, és akkor biztosan el fog fáradni, így jól fog aludni :) A fizikai lefárasztás mellett a szellemi lefárasztás is fontos, ez alatt a trükkök tanítását, vagy az eddig megtanultak átgyakorlását, fejlesztését, pontosítását értem.
A kérdező hozzászólása: az a baj hogy õ nem olyan kutya mint a többi. nem lehet vele játszani, nem lehet sétáltatni mert a pórázt nem szereti, õ egy szobakutya, ha ki kell mennie akkor csak a kertbe engedjük ki, ha olyanja van akkor csak a kertben el van... amugy õ palotapincsi és csivava keverék.
Hát gratulálok, ennek a kutyának nincsenek levezetve a fölösleges energiái, arról nem beszélve h a szükségletei sincsenek kielégítve. Az meg h egy kutya h viszonyul a pórázhoz, az a gazdáján múlik. Ennyi.... Istenem... mindig megdöbbenek h milyen emberek vannak és h milyen kifogásokat kreálnak a lustaságukra, tudatlanságukra, hihetetlen.
Akkor talán itt lenne az ideje hozzászoktatni a pórázhoz. :D Hogy érted azt, hogy nem szereti? Morog ha meglátja? Vagy esetleg lefekszik? Még nem késõ pórázhoz szoktatni, mivel minden kutya tanítható kortól, fajtától és nemtõl függetlenül.
A kérdező hozzászólása: a pórázt ráadom és mennék vele, de õ megáll és így nem lehet vele semmit, vonszólni meg nem akarom. Amugy mi 2 éve kaptuk a kutyát, a régi gazdája miatt is ilyen mert õ sem vitte pórázon, meg õnála be is volt zárva a házba(panelba lakik)... de mindegy, az a lényeg hogy miért nem alszik õ is éjjel? én ugy tudom hogy a kutya nem éjszakai állat... õ néha nappal is fenn van, van amikor akkor alszik, van amikor etse is, de éjjel mindig miatta ébredek fel...
A kérdező hozzászólása: úgyhogy nem az én hibám, a régi gazdájának kellett volna még ezt, nálunk meg ilyen... és egy felnõtt kutyát nehezebb betanítani dolgokra mindegy kölyköt..
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

A kutyámnak most a tolatást tanítom. De ahhoz kell az hogy állva maradjon. Ezt hogy tanítsam meg neki?

elõtte muszáj hogy ismerje az állj fel parancsot. mert ha elkezdeném neki tanítani mindig leül és így nem fogunk haladni. köszönöm a segítségeteket!

Legjobb válasz: Nem az állj kéne szerintem megtanítani, hanem követõpálcával próbálkozni.

Nem az állj kéne szerintem megtanítani, hanem követõpálcával próbálkozni.
Nem kell, hogy ismerje az állj parancsot. Egyszerûen csak állj szembe vele és kezdj el felé menni. Hátrálni fog. Kapcsold hozzá a parancsot, gyakorold vele sokat és kész.
A kérdező hozzászólása: ülve hátrál, az a baj ha fel kell akkor meg elmegy jobba/balra mintsem hogy hátra lépjen, ha állva maradna akkor könnyebb lenne véleményem szerint.
Tolj a fal mellé egy pár széket, akkor nem tud kifordulni. Vagy fogj a tenyeredbe egy falatot és tolt hátra vele. Ha csak egyet is lép hátra, mehet a falat. Aztán persze egyre többet lépjen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segítséget. mindenkinek ment a zöld kéz! még egy kérdés ti milyen vezényszót kapcsoltatok hozzá vagy mit kapcsolnátok? köszi!
Én a "tolat"-ot kapcsoltam hozzá, de igazából ez tök mindegy...
Én azt szoktam mondani, hogy tolass :)
ne magad elõtt tartsd a kezed, hanem kétoldalt. itt egy video ezen pont van egy ilyen feladat. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Jmr..
Én személy szerint nem így csináltam ahogy a többiek leírták, hanem tényleg az állásból indult. Az állást is meg tudod neki tanítani elég egyszerûen, úgy hogy hívd magad mellé ("lábhoz" vagy "mellém" ha jobb oldalra, de ez biztos megy) aztán ülés közben nyúlj a hasa alá és finoman húzd föl, és közben mondd, hogy "áll". Más hangsúllyal próbáld mondani, mint az "ül"-t, mert könnyen összekeverik a hasonlóság miatt. Nálunk az vált be, hogy az á betût kissé elhúzom kicsit dallamosabban, szóval úgy mondom, hogy "áááll". :) Ha ez megy (gyorsan menni fog) akkor kezdhettek tolatni. Nálam erre a parancsszó a "hátra", mert nekem a tolat valahogy nehezebben jön a nyelvemre. :D Igazság szerint legegyszerûbben és leggyorsabban klikkerrel haladnál, én azzal tanítottam. Ha kell és ha tudok abban is szívesen segítek, már ha nem baj, hogy ilyen kisregényt írok. :D :D


Hogy tanítsam meg a kutyámnak a "Maradj! "?

Most már leül, meg fekszik, de hiába mondom, hogy maradjon a parancsolt pozicióban, õ mindig feláll a jutalomfalat megkapása után. Mit tegyek, hogy addig helyben maradjon, amíg nem hívom?

Legjobb válasz: Nem korábban kell odaadni a jutalomfalatot, ahogy te teszed. Leültetni, marad, marad, marad, marad, gyere! Amikor odaszalad akkor add oda a jutit, máskülönben rosszul értelmezi a feladatot, hiszen, amikor megjutalmazod, elvileg ott a feladat vége. Tehát olyan, mintha csak ültetni szeretted volna.

Nem korábban kell odaadni a jutalomfalatot, ahogy te teszed. Leültetni, marad, marad, marad, marad, gyere! Amikor odaszalad akkor add oda a jutit, máskülönben rosszul értelmezi a feladatot, hiszen, amikor megjutalmazod, elvileg ott a feladat vége. Tehát olyan, mintha csak ültetni szeretted volna.
[link]
Mi nem jutifalatozunk. Vacsoraosztásnál tanítottam meg rá a kutyát. Leültettem, mondtam neki, hogy marad, aztán letettem a tálját, közben a feje elõtt tartottam a tenyeremet. Ahogy megindult (néha még a tál sem ért le) felemeltem. Megint leültettem, mondtam, hogy marad. Elõször vagy 15-20 percig játszottuk ezt. Aztán rájött a dologra. Nem vártam túl sokat, mondtam hogy ehet. Késõbb lehet növelni a várakozási idõt. Gondolom jutifalattal is így mûködne. Ha teljesíti a feladatot akkor adod oda neki. Még annyit, hogy benti kutyus, csak ezt az egy parancsot tanítottam kajával, mert szerintem ez az egyik legnehezebb. A többit mind kaja nélkül tanulta, azért, mert annyira ragaszkodik hozzám, hogy bõven elég volt neki ha megdicsértem.
Türelemmel. Mindig hosszabb idõt kitartva és a távolságot is kicsinyenként növelni. . Marad-ból sosem hívunk el kutyát. ha már bizonyos idõt kibír, lehet odalépni és megerõsíteni egy szóval és jutalomfalattal . Aztán ismét eltávolodni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek
Fokozatosan kell vele haladni, eleinte állj mellette egy helyben és úgy nyújtsd az ülés/fekvés idejét. Aztán elõször lépj el tõle 1 lépésnyire, majd 2-re, és így növelheted fokozatosan mind a távolságot, mind az idõt. Érdemes váltogatni a gyakorlás során a távolságot és az idõt is, hogy a kutya sose tudja kiszámítani, mikor lépsz vissza hozzá és jutalmazod meg, így kisebb valószínûséggel fogja önállósítani magát, és magától abbahagyni a gyakorlatot, mert megszokja, hogy pl. mindig 10 m-re mész el tõle és fél perc után megjutalmazod. Én a jutalomfalatot is mindig abban a pozícióban adom oda neki, ami a feladat volt, pl. ha fektetem, és visszamegyek hozzá, õ meg magától felül, mielõtt megjutalmaztam volna, akkor visszafektetem és csak utána jutalmazom meg, esetleg néhány lépésre ellépek tõle, majd vissza és utána jutalom.
Ha az ül/fekszik mellé tanítasz egy kioldószót (pl. Oké! vagy Köszi!) akkor egybõl azt is megtanulja, hogy csak a kioldószóra hagyja el a pozíciót: https://www.youtube.com/watch?v=ksBLKi6lj1s


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!