Találatok a következő kifejezésre: Hogy tanítsam a kutyámnak a (251 db)

Hogyan tanítsam a kutyámnak a "fekszik" parancsot?

Yorkie. :D

Legjobb válasz: Az "ül"-t már jól tudja, jutalomfalattal.

A kérdező hozzászólása: Az "ül"-t már jól tudja, jutalomfalattal.
A legegyszerûbb módszer: várd ki a pillanatot amikor magától lefekszik, mond neki a parancsszót, dícsérd és jutalmazd meg. És ezt mindig csináld meg amikor fekvõ helyzetben van. Bár a fekszik parancs az amúgy is olyan, hogy nem feltétlenül kell tökéletesre, mert a legtöbb kutya csak akkor csinálja meg ha kedve van.
Falattal. Leülteted, utána húzod lefelé a fejét. Eleinte elég, ha csak követi a fejével a falatot, anélkül, hogy felállna, azt már nyugodtan erõsítds meg (add oda a falatot). Ha ezt már érti, egyre lejjebb húzd, és egyre lejjebb add oda a falatot. Idõvel le fog feküdni, ha ügyesen csinálod. Klikkerrel könnyebb amúgy, ha van kedved klikkerezni tanuld meg hogy kell: http://www.klikker.hu
tegyél a kezedbe egy jutifalit szorítsd a kezed ökölbe és rakd oda a földre a kezed(jah elõtte mutast meg)
Hát!Kezdõnek klikkerrel tanítani a fekszik parancsot? Ez is érdekes! Maradj a hagyományos módszernél! Ha nem tudja, nyomd kicsit lefelé, és ha már fekvõ pózban van, mondd neki, hogy fekszik, és utána dícsérd meg!
én ugy csináltam h jutalomfalatot vettem a kezembe megmutattam azt a jelet a kezemmel amit a "fekszik" parancsszohoz párosítottam.és kb 1-2 percenként elismételtem h fekszik fekszik és ezt addig mondogattam amig magátol rá nem jott h mit akarok tole.ezt egy musorban láttam a tv-ben és tenyleg bejott.
Ültesd le aztán végyél a kezedbe egy jutalomfalatotés tedd le a földre de a falatot fogd! Ráfog jönni utána magátol is!

Hogyan tanítsam a kutyámat a játékra?

Van egy 1 éves sztaffordom, szeret játszani de nem sokáig hamar megunja. a juti falat sem jo, mert nemszeret semmit, nemis igen eszik, régen el volt kényesztetve. Apportol, vízbe megy ha melege van, itt ott beúszik apportér is. Mindég csak vadászna, nyulat, macskát, fácánt, nemérdekli a játék, csak ha neki van kedve.azt is megunja. Nezem a videókat és ott a sztaffordok orrommel csinálják azt amit gazdájuk elvár tole, ugranak, húznak, szaladnak, apportolnak és hosszú ideig.Hogyan tanítsam meg neki ez, mert o nagyon lusta. Ha kicsit ki sut a nap, alszik, alig bír felkelni, ha megyek el, akkor ugrik jon velem, de akkor is a mozgások érdeklik, nem pedig én, hogy labdázni akarok vele, vagy játszani....Nagyon elszomorít mert ari mikor játszik, és látom a mások sztaffiját, nagyon irigylem, kérlek adjatok tanácsot mit tegyek vele.....

Legjobb válasz: Hát emberben sem mindenki egyforma...A kutyafutin a sok németjuhász meg labrador rohan a labda után mint a emszes, a mi Huskynk meg legjobb esetben is lepofozza a másikat és egyutt szaladnak pár kört...eszébe nem jutna, hogy labdázzon....pedig azért hamarabb menne a kifárasztás ha csak dobálgatni kellene neki a labdát....Maximum a plüss állatait rágcsálja itthon, más semmi nem köti le.

Hát emberben sem mindenki egyforma...A kutyafutin a sok németjuhász meg labrador rohan a labda után mint a emszes, a mi Huskynk meg legjobb esetben is lepofozza a másikat és egyutt szaladnak pár kört...eszébe nem jutna, hogy labdázzon....pedig azért hamarabb menne a kifárasztás ha csak dobálgatni kellene neki a labdát....Maximum a plüss állatait rágcsálja itthon, más semmi nem köti le.

Hogy tanítsam a kutyám?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy jól tudd nevelni a kutyád, meg kell értened, hogyan tanul. A kutyák világában a tanulás új viselkedésmódok kipróbálásából, és azok következményeinek és eredményeinek megfigyelésébõl áll. Ha a viselkedést jutalmazás követi, akkor a kutya megismétli azt. Ha például a kutya ételt kér az asztalnál, és kap is néhány falatot, akkor máskor is megpróbálja ezt. Ha nem kap semmit, nem viselkedik így többet. A hatékony nevelésnek ugyanezen elv alapján kell mûködni. Össze kell kapcsolnunk az elvárásainkat (mit csináljon a kutya), a motivációt (miért jó a kutyának, ha úgy viselkedik) és az idõzítést (mikor jutalmazzunk).

Ahhoz, hogy jól tudd nevelni a kutyád, meg kell értened, hogyan tanul. A kutyák világában a tanulás új viselkedésmódok kipróbálásából, és azok következményeinek és eredményeinek megfigyelésébõl áll. Ha a viselkedést jutalmazás követi, akkor a kutya megismétli azt. Ha például a kutya ételt kér az asztalnál, és kap is néhány falatot, akkor máskor is megpróbálja ezt. Ha nem kap semmit, nem viselkedik így többet. A hatékony nevelésnek ugyanezen elv alapján kell mûködni. Össze kell kapcsolnunk az elvárásainkat (mit csináljon a kutya), a motivációt (miért jó a kutyának, ha úgy viselkedik) és az idõzítést (mikor jutalmazzunk).
Ez igaz.
Legegyszerûbb egy kutyaiskola alap engedelmességi képzésén részt venni. Ezenkívül szeretettel, türelemmel, és következetességgel - amit egyszer nem szabad, azt soha nem szabad!
Én az enyémet klikkerrel tanítom, és szépen fejlõdik, de ha rossz, akkor kap egy kis pofont.Szerintem is szeretettel és szigorral kell nevelni, akkor könnyen tanul!De persze ehhez ismerd meg a kutyádat, pl. mi a kedvenc jutalma (teniszlabda, jutalomfalat stb.)!
Majd én segítek!Üdv: Babi néni
szeretettel és szigorral de mindent a megfelelõ idõben mert ha a kutya pl elcsen egy süteményt az asztalról és te nem vagy otthon már csak azt látod hogy ott van a földön az összetört tányér és a süti meg sehol te dühödbe leüvöltöd róla a szõrt és egy kicsit elkalapálod a fejét õ nem fogja tudni hogy mi a bajod de ha épp rajta kapod és akkor dorgálod meg akkor tudni fogja hogy azt miért kapta


Hogy tanítsam a kutyámat az alapokra, ha az ülést tudja, de sehogysem tanulja meg a fekvést?

Legjobb válasz: Ahogy az emberek között, úgy állatok, kutyák között is vannak jobb képességûek és gyengébb képességûek. Ha a "feküdj" parancs nagyon nem megy a kutyádnak, sztem hagyd, mert nem hiszem, hogy túl sok minden kimarad az életébõl, ha ezt nem tudja megcsinálni...Amúgy nem tudom, hogyan próbáltad, de úgy kell tanítani, hogy miután leültetted, megdícséred, mondod neki, hogy "feküdj", közben enyhén nyomod lefelé a lapockáit, de ne attól feküdjön le, hogy lenyomod, tehát ne erõbõl, hanem csak jelezd neki, hoyg ezt kellene csinálnia. Közben az elsõ lábait is "segítsd" elõre felé, ahogyan le kellene feküdnie. De sztem, ha házi kedvencrõl van szó, nem olyan fontos az, hogy bohóckodni tudjon általában az emberek szórakoztatására.

Ahogy az emberek között, úgy állatok, kutyák között is vannak jobb képességûek és gyengébb képességûek. Ha a "feküdj" parancs nagyon nem megy a kutyádnak, sztem hagyd, mert nem hiszem, hogy túl sok minden kimarad az életébõl, ha ezt nem tudja megcsinálni...Amúgy nem tudom, hogyan próbáltad, de úgy kell tanítani, hogy miután leültetted, megdícséred, mondod neki, hogy "feküdj", közben enyhén nyomod lefelé a lapockáit, de ne attól feküdjön le, hogy lenyomod, tehát ne erõbõl, hanem csak jelezd neki, hoyg ezt kellene csinálnia. Közben az elsõ lábait is "segítsd" elõre felé, ahogyan le kellene feküdnie. De sztem, ha házi kedvencrõl van szó, nem olyan fontos az, hogy bohóckodni tudjon általában az emberek szórakoztatására.
Én jártam egy ideig kutyaiskolába a kutyámmal. Az iskolában sokszsor egy kicsit drasztikusnak hangzó módszerekkel tanítják a kutyákat. Sokszor én is sajnáltam, de pl. a láb mellett jövést is úgy tanítják, hogy körbe-körbe kell menni a kutyákkal, és amikor elõrébb megy, mint ahogy te mész, abban a pillanatban meg kell rántani magad felé a pórázát. Ezt általában fojtó nyakörvvel gyakoroltatják. Kialakul benne egy olyan reflex, hogy ha elkezd húzni, akkor ha meghúzzuk, az fáj neki, vagyis a fájdalommal köti össze azt, hogy ha gyorsabban megy, mint te, akkor jön a fájdalominger. Tehát nem érdemes sietni. Ugyanígy van a fekvéssel. Elõször ülnie kell, majd ülésbõl fekvésbe. Nem lapockánál nyomják le, hanem a nyakán a nyakörvet húzzák a föld felé, így a kutya automatikusan lefeküdni kényszerül. A mozdulat közben a parancsszót határozottan mondani kell. FEKSZIK!!! Még egy: a parancsszavak mondásánál egy fontos van: határozottan, és röviden kell kimondani. Nem elnyújtani a szavakat, nem kell hangosan sem, de katonásan.
Mi úgy tanítottuk meg a fekvésre, hogy egy jutalomfalatot fogtunk a kezünkbe, mondtuk, hogy FEKÜDJ! és közben leszorítottuk az öklünket a földre a falattal a tenyerünkben.A kutya látta, hogy mi van a kézben, de ahhoz, hogy ki tudja piszkálni az orrával le kellett feküdnie, hogy odaférjenAhogy fekvõ helyzetbe került, kinyílt a tenyér és kaja!!!!Nem tudom érthetõ-e így, csinálni egyszerûbb....
Ezt a jutalomfalatos módszert én is kipróbáltam és bevált!!Ha így megy, próbáld meg falat nélkül csak a kezedet tedd le hozzá, utánna már azt sem kell és a vezényszóra le fog feküdni.Persze sok-sok gyakorlással:) Sok sikert!
A kutyáknak úgy tanítjuk a fekvést, hogy amikor kimondjuk a vezényszót azt , hogy feküdj a kutya hátát nyomjuk le a földre, vagy alaphejzetbe állunk, a kutya mindig a bal oldalunkon ül jobb kézbe veszem a pórázt, és ahogy kimondom a vezényszót bal lábal erõteljesen rátaposok a pórázraígy az lerántja a földre.

Hogyan tanítsam meg kutyám a rendes sétára?

1,5 éves Havanese kan kutyám van. Kisebb korában rendesen sétált, jött a lábam mellett, normálisan viselkedett. Mostanra ahogy kilépünk a kapun úgy húz majd kitépi a karom! A kutya szemből nézve úgy fest mintha a földön fekve kúszna olyan erővel húz, és már nem tudom mit csináljak vele. Arról nem beszélve, hogy az elkerített kutyákat az utcáról ugatja. Attól félek, hogy egyszer kijön az egyik kutya gazdája és elküld a fenébe a kutyámmal együtt, és igaza is lenne mert az én kutyám a felbujtó. Így nem lehet sétálni... már nagyon unom... Ráadásul ha nem viszem sétálni 2-3 napig akkor folyton hisztizik, nézi a pórázát. Mit csináljak, hogy normálisan sétáljon? Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Elõször is mindig pórázon vezesd, és mindig egy oldalon. Ha elkezd húzni, nem szabad engedni, a te tempódban menjetek. Tegyél rá olyan szájszíjat, amit ha egy picit meghúzol, oldalra fordítja a kutya fejét, az elvonja a figyelmét, és lelassít. Amint elkezd ugatni, azonnal fordulj meg vele, és menj másfelé. Az ugatás attól is lehet, hogy nem szocializált. Vidd el kutyaoviba, ahol sok kutyussal találkozhat, és egy udvarban lehet velük. Merthogy a kerítés nagy szájat varázsolhat sok kutyára, de szemtõl szemben már nem is annyira szeretne ugatni. Vidd mindennap sétálni, legyen rendszer az életében.

Elõször is mindig pórázon vezesd, és mindig egy oldalon. Ha elkezd húzni, nem szabad engedni, a te tempódban menjetek. Tegyél rá olyan szájszíjat, amit ha egy picit meghúzol, oldalra fordítja a kutya fejét, az elvonja a figyelmét, és lelassít. Amint elkezd ugatni, azonnal fordulj meg vele, és menj másfelé. Az ugatás attól is lehet, hogy nem szocializált. Vidd el kutyaoviba, ahol sok kutyussal találkozhat, és egy udvarban lehet velük. Merthogy a kerítés nagy szájat varázsolhat sok kutyára, de szemtõl szemben már nem is annyira szeretne ugatni. Vidd mindennap sétálni, legyen rendszer az életében.
Séta elõtt fáraszd ki. Tele energiával nehezebb a tanulás. Sétán szabadon is legyen lehetõsége játszani más kutyákkal, rohangálni. Kerítésnél tereld el a figyelmét kajával-labdával, ha jól viselkedik, jutalom. Ha rossz, akár póráz rántás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nagyon hasznosnak tûnnek. Megfogadom a tanácsokat. :)
Az elsõnek nincs igaza. Igenis kell az, hogy minden nap szabadon is lehessen a kutya eleget. Egy energiával tele, az állandó pórázos séták miatt feszült kutyát nem lehet kontrollálni és nem lehet elvárni tõle, hogy nyugodtan sétáljon. Persze, hogy húzni fog így és õrjöngeni fog! A sétának egy jelentõs része legyen szabad minden nap. És mennyit viszed más kutyák közé? Ha kellõen levezeted az energiáit, utána lehet csak elkezdeni a pórázfegyelmet. Az egyik legjobb módszer hogy amint leelõz téged, azonnal megfordulsz és lendületesen, szó nélkül elindulsz az ellenkezõ irányba. Az elsõ válaszoló által írt halti, szájszíj idõlegesen jó (bár nem hiszem, hogy ilyen kistestûeknek is gyártanak ilyet), de ha leveszed róla, azonnal ugyan úgy fog húzni. Sõt, már olyat is láttam, hogy a kutya kicsavart fejjel húzott. Összességében nem oldja meg a gondot, csak kikerüli azt.
1, 5 éves kutya nem kutyaoviba való. bocsi az off-ért, de két kérdés felmerült, ahogy olvasom a kérdésed: hogy húz el egy ekkorka kutya? ha 2-3 napig nem viszed sétálni, hova pisil, kakil? azért nem egy 60 kilós kutyáról van szó! ha húz, visszarántod, majd enged a póráz. rántásnál azt mondod neki, lábnál. amint pár lépést ott megy megdicséred.
A kérdező hozzászólása: A 4. válasz írónak válaszolnék. Olyan helyen szoktunk sétálni ahol megfordulnak kutyák, és ilyenkor muszáj a pórázt ráadni mert neki menne simán a nagy termetû kutyáknak. Elég idegesen szokott ugatni, húz a kutya felé és morog is. Nem tudom eldönteni, hogy ez dominancia vagy agresszió. Van még két kutya a háznál, mind kettõ nõstény és öregebbek. Az egyik egy 10 éves Tacskó a másik egy 9 éves Puli. A Puli kis termetû, mert hamarabb elvették az anyjától és nem nõtt nagyra. Na most a Pulihoz nagyon kötõdik, vele alszik, ha már nem én vagy a párom hanem a család egy másik tagja szeretné megsimogatni akkor morog és védelmezi. Lehet ezért is viselkedik úgy ha más kutya oda jönne barátkozni.
A kérdező hozzászólása: Az 5.válaszoló kérdéséére válaszolnék. Hidd el ez a kutya úgy húz, hogy hám van rajta mégis köhög és fuldoklik... E miatt is lenne fontos megtanítani a helyes sétára. Amíg nem érünk ki a kisebb placcra ahol elengedem és rohangál, játszik. Addig húz mint a meszes. A másik kérdésedre: Kertes házban lakom, a kutya egész nap kint van, ugat, rohangál. Estére jön be akkor ha sarak fürdik és bent alszik mind 3 kutya a házban. Szóval a kertbe végzi el a dolgát. :)

Hogyan tanítsam a kutyámat, van bevált módszer arra, hogy leszoktassam a húzásról?

A láb melletti séta egész jól megy,de amikor hosszú pórázon van,nagyon húz.Próbáltam már a "megállok ha húz" módszert,meg az irányváltásos módszert,de akkor is húz.Tudna segíteni valaki?Köszönöm:)

Legjobb válasz: A mi kiképzõnk azt mondja, hogy ha eléggé lemozgatod a kutyádat és sokat foglalkozol vele, magától elmúlik. Én séta elõtt általában labdázok vele a kertben.

A mi kiképzõnk azt mondja, hogy ha eléggé lemozgatod a kutyádat és sokat foglalkozol vele, magától elmúlik. Én séta elõtt általában labdázok vele a kertben.
Én mindent megpróbáltam, de nekem sajnos fel kellett adnom. Hatalmas mozgásigényû kutyáim vannak. A parkig folyamatosan húznak, ott lecsatolom a pórázt és futkorázhatnak. Mi kutyaiskolába is járunk, ott rendesen közlekednek, de a séták alatt egyáltalán nem. A kutyasuliban mindenképp megtanítják a pórázon követést, hisz a vizsgákban (kíváltképp a BH1-ben) nagyon lényeges. (BH2-ben már inkább szabadon követés van) Ajánlatos felkeresni egy kutyaiskolát! ;)
Kicsit kitartóbbnak kell lenned. Amúgy ha nem csak megállsz, hanem egy rövidet rántasz is rajta, azt jobban érti.

Hogyan tanítsam a kutyámat elveszett tárgyak megkeresésére?

Ha látja hogy hova dugok mondjuk egy fél papucsot, elhívom a kert másik végébe, mutatom neki a másik felet, és mondom hogy "Keresd!", akkor odahozza, de ha nem látja hogy hova teszem akkor nem. :D Meg lehet neki tanítani, hogy így is megkeresse? Hogyan? Amúgy most fél éves. És látszik rajta hogy rettentően élvezi. :))

Legjobb válasz: Egyetértek Akumival. Szinte szóról szóra ugyanezt akartam írni. Kitartást, és jó gyakorlást kívánok !!

Egyetértek Akumival. Szinte szóról szóra ugyanezt akartam írni. Kitartást, és jó gyakorlást kívánok !!
Meg kell tanítanod a kutyádat a keresd szóra, hogy használja az orrát. Füvön a szeme elõtt legalább 10 szem tápot szórj szét. Persze, nem méterekre. Kiadod a keresd szót és a kutyád, amikor rájön, hogy az orrával meg tudja találni, kitûnõen hallani fogod a szuszogását. Ha nagyon eltéved, a kezeddel a föld felett segíts neki az irányban. De ne közvetlen a keresett tápszemre mutassál. Ha már használja az orrát, úgy, hogy ne lássa a közelben dugj el könnyen elérhetõ helyre labdát, papucsot, amit akarsz. A keresd szóra szintén a kezeddel irányíts a kutyát a tárgy felé. Az a jó, ha hallod, hogy szimatol ott, ahol keresgél.Én eleinte labdát kerestetek, amit megtaláláskor el is vihet magával. Bár inkább nekem hozza, hogy folytassuk a játékot.
Nagyszerû h ennyit foglalkozol a kutyáddal, szerintem próbáljatok megy egy kutyaiskolát. Élvezni fogod te is és a kutya is, ott megtanítják tárgyakat keresni.
A kérdező hozzászólása: Jót nevettem a megfogalmazásaidon. :D Alig várom hogy holnap nekilássunk. :) )
De, ha megtanítod neki a tárgy nevét :) Amíg csak egy kutyám volt, rendszeresen vele hozattam be a papucsomat meg a cipõmet :) Tárgycsoportot is elnevezhetsz, ha a kutya össze tudja kötni õket, pl. zoknikat rogyásig cipeltethetsz vele, mert a "gazdiszagú kicsi rongydarab" definíciója ráillik mindegyikre :) Illetve hát végülis a papucs is ilyen, abból is kettõ van, egyszerûen csak újra el kell küldeni a kutyát a párjáért, ha megvan az elsõ :)
A kérdező hozzászólása: Ahaaaa...értem már, köszi. :) Gondolom akkor ezt olyan dologgal nem lehet megcsinálni, amit nem tudok neki megmutatni... :)
Amikor megtalálta a cuccot, mondd neki, hogy vigye oda :) Ezt akkor érdemes elkezdeni, amikor elõször váltasz falatról tárgyra (bármi lehet, lehetõleg szeresse, és mindenképpen mutasd meg neki, hogy tudja, hogy mit kell majd keresni), akkor kezdd elõször megint egy nagyon könnyû kereséssel, rakd le tõle pár méterre és úgy vitesd be, és lassan rejtsd egyre nehezebb helyekre, ahogy a kajánál. Gyorsabban fogsz haladni, mert már ismeri a tanulás menetét, de fontos végigjátszani az elejétõl, hogy biztosan tiszta legyen neki a dolog :)
A kérdező hozzászólása: Ja, és Akumi, hogyan kössem össze a két feladatot?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettetek! :) Most már tudom, holnap mit csinálunk. :D Második, nem az én elveszett cuccaimat akarom vele megkerestetni, bár tény, hogy az alapötlet egy fél pár zokniból eredt. :D
Ha kevésbbé vagy szétszórt, nem kell a kutyának keresgélnie a cuccokat helyetted. :*
Szia! Tényleg nagyon jó szórakozás mindkettõtök számára. Nekem egy 3 éves yorkim van. Elsõ kutya, azért nagyon odatettem magam minden téren, hogy jól nevelt legyen, de õ is jól érezze magát a bõrében. Mivel a terrier nem igazán apportos kutya, viszont imád a földön kurkászni, folyton szimatol, ezért arra gondoltam, hogy megtanítom én is keresgélni. Elsõ körben persze a marad megtanítása nagyon fontos a késõbbiek tekintetében, illetve a játékai nevét tanulta meg, amit eldobtam és vissza kellett hoznia, aztán többet és azt kellett visszahoznia amit kértem. Majd elkezdtük a "bujócskát" is. Vagy tárgyat dugok el úgy, hogy ültetem egy helyiségben, megmutatom neki mit dugok el, marad, elmegyek, elrakom addig ül amig visszamegyek hozzá, legugolok és a keresd szóra kilõhet:) Így keres játékot, jutifalatot, és családtagot is:) Sok sikert és jó szórakozást hozzá!:)

Hogyan tanítsam a kutyám szobatisztaságra? HELP

1 éves a kutyám,és még mindíg nem szobatiszta. kicsi korába,mikor még nem voltak oltásai és nem mehetett ki az utcára,pelust kapott..aztán elkezdtem sétáltani,és egy id? mulva felszedtem a pelust.(azért is mert aput nagyon zavarta..elég drága,ugyhogy nem egy pisi után dobtuk ki,viszont szaga az volt..) és mikor kiviszem,pisil kakil kint,megdicsérem,de ennek ellenére bent is..mivel annyiszor felkellett mosni a parkettát,már van ahol feljött..apu sokszor nagyon ideges,mikor Zozi bepisil,és többször mondta h nembírja ezt hogy lepusztítja a lakást,és hogy jobb lenne neki máshol..de nem,nálunk marad mindenkétt,? is csak dühében mondja,mert nagyon szereti egyébként. mikor bepisil,mindig odaviszem,lenyomom a fejét a fölhöz,(nem bele,csak hogy érezze a szagát) és erélyesen rászólok. de egyszer?en semmi..pepisil. reggel negyed nyolckor megy ki,aztáán délután háromkor,aztán 6 órakkor,és még egyszer miel?tt lefekszem. a házunkba több kutya is van,?k csak reggel meg este mennek ki,mégis teljesen szobatiszták. mit csináljak?:( amugy,egy éves yorki. (nem érdekelnek a fajtájára vonatkozó beszólások.) el?re is köszi!

Legjobb válasz: Az enyémmel úgy csináltuk, hogy amikor láttuk rajta hogy pisilnie kell gyorsan kivittük. Ha véletlenül mégis bepisilt alaposan feltakarítottuk, hogy ne érezze a szagot. Semmi szidás, fejlenyomás nem volt. És egy napon magától soha többet nem pisilt be.

Az enyémmel úgy csináltuk, hogy amikor láttuk rajta hogy pisilnie kell gyorsan kivittük. Ha véletlenül mégis bepisilt alaposan feltakarítottuk, hogy ne érezze a szagot. Semmi szidás, fejlenyomás nem volt. És egy napon magától soha többet nem pisilt be.
Vidd sûrûbben, én csak ezt tduom mondani. Az én kutyám is elég nehezen lett szobatiszta, és az az igazság, hogy még most is simán benyomné, ha nem vinném idõben. Iktass be talán még egy pisiltetést, nálunk az vált be, hogy naponta 6szor vittem, aztán csökkentettem.
Szia Kérdezõ! Elmondom, hogy nálunk hogyan mûködött (szintén oltások miatt benti pelusról kintre): A pelus eredetileg a nappaliban volt, kb 10-12 méterre a bejárati ajtótól. Minden nap kb 1-2 méterrel közelebb húztuk a pelust a bejárathoz, végül kikerült a folyosóra, az ajtó külsõ oldalára. Azóta ha pisilnie/kakilnia kell, leül az ajtó elé és vár. Az lehetett a baj, hogy egyszerûen felszedtétek a pelust, egyik napról a másikra nem volt, ezt ti úgy értelmeztétek, hogy mostantól kintre kell pisilni, õ viszont úgy, hogy "jé, eddig a pelusra pisilhettem bent, most már nincs pelus, tehát BÁRHOVÁ pisilhetek". Ha ezzel a pelus pakolós módszerrel sem oldódik meg az ügy, akkor érdemes meglátogatni egy dokit (biztos, ami biztos), mert egy ilyen korú kutya, ha teljesen egészséges, simán vissza tudja tartani a vizeletét/székletét két séta között. Ha a dokinál minden rendben, és továbbra sincs változás, én felkeresnék egy kutyasulit (ha budapestiek vagytok, akkor pl a Népszigeti kutyasulit), vagy felhívnék egy kiképzõt, hiszen szakmai segítséggel nyilván megoldható a gond :) Bocsánat, ha hosszú lett, remélem, segítettem :) U.i.: A pisit mindig azonnal takarítsátok fel, amint észreveszitek. Mi elõször papírtörlõvel felitattuk, aztán valami olcsó (talán sparos vagy lidlös) nedves törlõkendõt használtunk, abból is a citromosat, a kutya undorodott a szagától :)
17:07-es vagyok, valamit még elfelejtettem: Ha bentre ürít, sose büntessétek, ne is szóljatok érte, egy szó nélkül fel kell takarítani (úgy, hogy ne maradjon szaga, de ezt már leírtam), és megy tovább az élet, hiszen a kutyus nem "direkt" pisil be, egyszerûen valószínûleg csak kicsit "elbeszéltetek egymás mellett" ebben a van pelus/nincs pelus ügyben :)
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! elõször kiirtam az új kérdést, aztán kiemeltem ezt is, hogy több válasz legyen..

Hogyan tanítsam a kutyámat?

Kb fél éve találtam egy kistestû spicc keverék szuka kutyus, rossz állapotban volt, rengeteg bántották, nagyon félt, jo pár hétbe telt mire megtudtam közeliteni és sikerült befogni. Azota nálam van, fokozatosan probáltam hozzászoktatni mindenhez, megmutatni neki hogy soha többet nem fogják bántani és nem kell félnie. A többi kutyátol eleinte iszonyatosan félt, menekült minden fajtársátol. Abszolút nem nyitott feléjük. Annyit sikerült elérni hogy már nem menekül,hagyja hogy megszagolják, és õ is szaglászik,de különösebben nem foglalkozik más kutyákkal, játékról szo sem lehet nála. Egyáltalán nem mutat agresszivitást, inkább közönyös. Emberekkel valamivel barátkozobb volt. Most már emberek felé nyitott, oda megy simiért. Póráz nélkül is szépen jön, viszont mániája h a hátam mögött kullog, ami nagyon rossz dolog szerintem, nem szeretem, el kellene érnem nála h vagy mellettem vagy elöttem menjen, ezt hogyan tanitsam meg neki? Az ül parancs már szépen megy neki,ezzel nincs gond, viszont a fekszik még nem megy. Szeretném mindenre fokozatosan megtanitani, illetve a kutyákkal való viszonyán javítani, de ebben nincs tapasztalatom, tud valaki segiteni? Köszönöm.

Legjobb válasz: Az, hogy mögötted megy, azt jelenti, hogy néz téged és arra megy, amerre Te mész. Ha Õ megy elõtted, akkor Õ fog vezetni és Õ lesz a falkavezér. Én ezt nem akarnám a helyedben.

Az, hogy mögötted megy, azt jelenti, hogy néz téged és arra megy, amerre Te mész. Ha Õ megy elõtted, akkor Õ fog vezetni és Õ lesz a falkavezér. Én ezt nem akarnám a helyedben.

Hogy tanítsam a kutyámat ugatni?

Egy 3 éves n?stény németjuhász kutyám van, és szeretném parancsszóra megtanítani ugatni. Az alap dolgokat már tudja pl.: ül, fekszik, lábhoz... Már a tyúkokat is tereli parancsszóra, és majd elmegyünk egy közeli tanyára hogy kipróbáljuk birkákon is, de ahhoz meg kéne tanítanom ugatni!

Legjobb válasz: Ha van olyan dolog, amire tudod, hogy ugat, akkor könnyebb a dolgod (laszti, póráz látványa, hang, bármi.) Amikor ugat, dicsérd meg, kapjon jutalomfalatot, ha klikkereztek, akkor klikkelj a falat elõtt, mikor ugat. Rá fog jönni, hogy ugatni jó dolog. Ezek után, mikor mindez stabilan megy, tedd hozzá az ugat vezényszót, és már csak akkor adj neki falatot, ha vezényszóra ugat, amúgy ne. Sok sikert!

Ha van olyan dolog, amire tudod, hogy ugat, akkor könnyebb a dolgod (laszti, póráz látványa, hang, bármi.) Amikor ugat, dicsérd meg, kapjon jutalomfalatot, ha klikkereztek, akkor klikkelj a falat elõtt, mikor ugat. Rá fog jönni, hogy ugatni jó dolog. Ezek után, mikor mindez stabilan megy, tedd hozzá az ugat vezényszót, és már csak akkor adj neki falatot, ha vezényszóra ugat, amúgy ne. Sok sikert!
30. oldal ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: deee nem ugat semmire.. csak a kutyákra de annak semmi értelme sem lenne megdicsérni mert akkor azt hinné hogy a kutyákkal agresszívnak kell lenni..... :/ vagy valami ilyesmii


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!