Találatok a következő kifejezésre: Hogy tanítsam a kutyámnak (242 db)

Hogy tanítsam a kutyám?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy jól tudd nevelni a kutyád, meg kell értened, hogyan tanul. A kutyák világában a tanulás új viselkedésmódok kipróbálásából, és azok következményeinek és eredményeinek megfigyelésébõl áll. Ha a viselkedést jutalmazás követi, akkor a kutya megismétli azt. Ha például a kutya ételt kér az asztalnál, és kap is néhány falatot, akkor máskor is megpróbálja ezt. Ha nem kap semmit, nem viselkedik így többet. A hatékony nevelésnek ugyanezen elv alapján kell mûködni. Össze kell kapcsolnunk az elvárásainkat (mit csináljon a kutya), a motivációt (miért jó a kutyának, ha úgy viselkedik) és az idõzítést (mikor jutalmazzunk).

Ahhoz, hogy jól tudd nevelni a kutyád, meg kell értened, hogyan tanul. A kutyák világában a tanulás új viselkedésmódok kipróbálásából, és azok következményeinek és eredményeinek megfigyelésébõl áll. Ha a viselkedést jutalmazás követi, akkor a kutya megismétli azt. Ha például a kutya ételt kér az asztalnál, és kap is néhány falatot, akkor máskor is megpróbálja ezt. Ha nem kap semmit, nem viselkedik így többet. A hatékony nevelésnek ugyanezen elv alapján kell mûködni. Össze kell kapcsolnunk az elvárásainkat (mit csináljon a kutya), a motivációt (miért jó a kutyának, ha úgy viselkedik) és az idõzítést (mikor jutalmazzunk).
Ez igaz.
Legegyszerûbb egy kutyaiskola alap engedelmességi képzésén részt venni. Ezenkívül szeretettel, türelemmel, és következetességgel - amit egyszer nem szabad, azt soha nem szabad!
Én az enyémet klikkerrel tanítom, és szépen fejlõdik, de ha rossz, akkor kap egy kis pofont.Szerintem is szeretettel és szigorral kell nevelni, akkor könnyen tanul!De persze ehhez ismerd meg a kutyádat, pl. mi a kedvenc jutalma (teniszlabda, jutalomfalat stb.)!
Majd én segítek!Üdv: Babi néni
szeretettel és szigorral de mindent a megfelelõ idõben mert ha a kutya pl elcsen egy süteményt az asztalról és te nem vagy otthon már csak azt látod hogy ott van a földön az összetört tányér és a süti meg sehol te dühödbe leüvöltöd róla a szõrt és egy kicsit elkalapálod a fejét õ nem fogja tudni hogy mi a bajod de ha épp rajta kapod és akkor dorgálod meg akkor tudni fogja hogy azt miért kapta

Hogy tanítsam a kutyámat az alapokra, ha az ülést tudja, de sehogysem tanulja meg a fekvést?

Legjobb válasz: Ahogy az emberek között, úgy állatok, kutyák között is vannak jobb képességûek és gyengébb képességûek. Ha a "feküdj" parancs nagyon nem megy a kutyádnak, sztem hagyd, mert nem hiszem, hogy túl sok minden kimarad az életébõl, ha ezt nem tudja megcsinálni...Amúgy nem tudom, hogyan próbáltad, de úgy kell tanítani, hogy miután leültetted, megdícséred, mondod neki, hogy "feküdj", közben enyhén nyomod lefelé a lapockáit, de ne attól feküdjön le, hogy lenyomod, tehát ne erõbõl, hanem csak jelezd neki, hoyg ezt kellene csinálnia. Közben az elsõ lábait is "segítsd" elõre felé, ahogyan le kellene feküdnie. De sztem, ha házi kedvencrõl van szó, nem olyan fontos az, hogy bohóckodni tudjon általában az emberek szórakoztatására.

Ahogy az emberek között, úgy állatok, kutyák között is vannak jobb képességûek és gyengébb képességûek. Ha a "feküdj" parancs nagyon nem megy a kutyádnak, sztem hagyd, mert nem hiszem, hogy túl sok minden kimarad az életébõl, ha ezt nem tudja megcsinálni...Amúgy nem tudom, hogyan próbáltad, de úgy kell tanítani, hogy miután leültetted, megdícséred, mondod neki, hogy "feküdj", közben enyhén nyomod lefelé a lapockáit, de ne attól feküdjön le, hogy lenyomod, tehát ne erõbõl, hanem csak jelezd neki, hoyg ezt kellene csinálnia. Közben az elsõ lábait is "segítsd" elõre felé, ahogyan le kellene feküdnie. De sztem, ha házi kedvencrõl van szó, nem olyan fontos az, hogy bohóckodni tudjon általában az emberek szórakoztatására.
Én jártam egy ideig kutyaiskolába a kutyámmal. Az iskolában sokszsor egy kicsit drasztikusnak hangzó módszerekkel tanítják a kutyákat. Sokszor én is sajnáltam, de pl. a láb mellett jövést is úgy tanítják, hogy körbe-körbe kell menni a kutyákkal, és amikor elõrébb megy, mint ahogy te mész, abban a pillanatban meg kell rántani magad felé a pórázát. Ezt általában fojtó nyakörvvel gyakoroltatják. Kialakul benne egy olyan reflex, hogy ha elkezd húzni, akkor ha meghúzzuk, az fáj neki, vagyis a fájdalommal köti össze azt, hogy ha gyorsabban megy, mint te, akkor jön a fájdalominger. Tehát nem érdemes sietni. Ugyanígy van a fekvéssel. Elõször ülnie kell, majd ülésbõl fekvésbe. Nem lapockánál nyomják le, hanem a nyakán a nyakörvet húzzák a föld felé, így a kutya automatikusan lefeküdni kényszerül. A mozdulat közben a parancsszót határozottan mondani kell. FEKSZIK!!! Még egy: a parancsszavak mondásánál egy fontos van: határozottan, és röviden kell kimondani. Nem elnyújtani a szavakat, nem kell hangosan sem, de katonásan.
Mi úgy tanítottuk meg a fekvésre, hogy egy jutalomfalatot fogtunk a kezünkbe, mondtuk, hogy FEKÜDJ! és közben leszorítottuk az öklünket a földre a falattal a tenyerünkben.A kutya látta, hogy mi van a kézben, de ahhoz, hogy ki tudja piszkálni az orrával le kellett feküdnie, hogy odaférjenAhogy fekvõ helyzetbe került, kinyílt a tenyér és kaja!!!!Nem tudom érthetõ-e így, csinálni egyszerûbb....
Ezt a jutalomfalatos módszert én is kipróbáltam és bevált!!Ha így megy, próbáld meg falat nélkül csak a kezedet tedd le hozzá, utánna már azt sem kell és a vezényszóra le fog feküdni.Persze sok-sok gyakorlással:) Sok sikert!
A kutyáknak úgy tanítjuk a fekvést, hogy amikor kimondjuk a vezényszót azt , hogy feküdj a kutya hátát nyomjuk le a földre, vagy alaphejzetbe állunk, a kutya mindig a bal oldalunkon ül jobb kézbe veszem a pórázt, és ahogy kimondom a vezényszót bal lábal erõteljesen rátaposok a pórázraígy az lerántja a földre.

Hogyan tanítsam a kutyámat, van bevált módszer arra, hogy leszoktassam a húzásról?

A láb melletti séta egész jól megy,de amikor hosszú pórázon van,nagyon húz.Próbáltam már a "megállok ha húz" módszert,meg az irányváltásos módszert,de akkor is húz.Tudna segíteni valaki?Köszönöm:)

Legjobb válasz: A mi kiképzõnk azt mondja, hogy ha eléggé lemozgatod a kutyádat és sokat foglalkozol vele, magától elmúlik. Én séta elõtt általában labdázok vele a kertben.

A mi kiképzõnk azt mondja, hogy ha eléggé lemozgatod a kutyádat és sokat foglalkozol vele, magától elmúlik. Én séta elõtt általában labdázok vele a kertben.
Én mindent megpróbáltam, de nekem sajnos fel kellett adnom. Hatalmas mozgásigényû kutyáim vannak. A parkig folyamatosan húznak, ott lecsatolom a pórázt és futkorázhatnak. Mi kutyaiskolába is járunk, ott rendesen közlekednek, de a séták alatt egyáltalán nem. A kutyasuliban mindenképp megtanítják a pórázon követést, hisz a vizsgákban (kíváltképp a BH1-ben) nagyon lényeges. (BH2-ben már inkább szabadon követés van) Ajánlatos felkeresni egy kutyaiskolát! ;)
Kicsit kitartóbbnak kell lenned. Amúgy ha nem csak megállsz, hanem egy rövidet rántasz is rajta, azt jobban érti.


Hogyan tanítsam a kutyámat elveszett tárgyak megkeresésére?

Ha látja hogy hova dugok mondjuk egy fél papucsot, elhívom a kert másik végébe, mutatom neki a másik felet, és mondom hogy "Keresd!", akkor odahozza, de ha nem látja hogy hova teszem akkor nem. :D Meg lehet neki tanítani, hogy így is megkeresse? Hogyan? Amúgy most fél éves. És látszik rajta hogy rettentően élvezi. :))

Legjobb válasz: Egyetértek Akumival. Szinte szóról szóra ugyanezt akartam írni. Kitartást, és jó gyakorlást kívánok !!

Egyetértek Akumival. Szinte szóról szóra ugyanezt akartam írni. Kitartást, és jó gyakorlást kívánok !!
Meg kell tanítanod a kutyádat a keresd szóra, hogy használja az orrát. Füvön a szeme elõtt legalább 10 szem tápot szórj szét. Persze, nem méterekre. Kiadod a keresd szót és a kutyád, amikor rájön, hogy az orrával meg tudja találni, kitûnõen hallani fogod a szuszogását. Ha nagyon eltéved, a kezeddel a föld felett segíts neki az irányban. De ne közvetlen a keresett tápszemre mutassál. Ha már használja az orrát, úgy, hogy ne lássa a közelben dugj el könnyen elérhetõ helyre labdát, papucsot, amit akarsz. A keresd szóra szintén a kezeddel irányíts a kutyát a tárgy felé. Az a jó, ha hallod, hogy szimatol ott, ahol keresgél.Én eleinte labdát kerestetek, amit megtaláláskor el is vihet magával. Bár inkább nekem hozza, hogy folytassuk a játékot.
Nagyszerû h ennyit foglalkozol a kutyáddal, szerintem próbáljatok megy egy kutyaiskolát. Élvezni fogod te is és a kutya is, ott megtanítják tárgyakat keresni.
A kérdező hozzászólása: Jót nevettem a megfogalmazásaidon. :D Alig várom hogy holnap nekilássunk. :) )
De, ha megtanítod neki a tárgy nevét :) Amíg csak egy kutyám volt, rendszeresen vele hozattam be a papucsomat meg a cipõmet :) Tárgycsoportot is elnevezhetsz, ha a kutya össze tudja kötni õket, pl. zoknikat rogyásig cipeltethetsz vele, mert a "gazdiszagú kicsi rongydarab" definíciója ráillik mindegyikre :) Illetve hát végülis a papucs is ilyen, abból is kettõ van, egyszerûen csak újra el kell küldeni a kutyát a párjáért, ha megvan az elsõ :)
A kérdező hozzászólása: Ahaaaa...értem már, köszi. :) Gondolom akkor ezt olyan dologgal nem lehet megcsinálni, amit nem tudok neki megmutatni... :)
Amikor megtalálta a cuccot, mondd neki, hogy vigye oda :) Ezt akkor érdemes elkezdeni, amikor elõször váltasz falatról tárgyra (bármi lehet, lehetõleg szeresse, és mindenképpen mutasd meg neki, hogy tudja, hogy mit kell majd keresni), akkor kezdd elõször megint egy nagyon könnyû kereséssel, rakd le tõle pár méterre és úgy vitesd be, és lassan rejtsd egyre nehezebb helyekre, ahogy a kajánál. Gyorsabban fogsz haladni, mert már ismeri a tanulás menetét, de fontos végigjátszani az elejétõl, hogy biztosan tiszta legyen neki a dolog :)
A kérdező hozzászólása: Ja, és Akumi, hogyan kössem össze a két feladatot?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettetek! :) Most már tudom, holnap mit csinálunk. :D Második, nem az én elveszett cuccaimat akarom vele megkerestetni, bár tény, hogy az alapötlet egy fél pár zokniból eredt. :D
Ha kevésbbé vagy szétszórt, nem kell a kutyának keresgélnie a cuccokat helyetted. :*
Szia! Tényleg nagyon jó szórakozás mindkettõtök számára. Nekem egy 3 éves yorkim van. Elsõ kutya, azért nagyon odatettem magam minden téren, hogy jól nevelt legyen, de õ is jól érezze magát a bõrében. Mivel a terrier nem igazán apportos kutya, viszont imád a földön kurkászni, folyton szimatol, ezért arra gondoltam, hogy megtanítom én is keresgélni. Elsõ körben persze a marad megtanítása nagyon fontos a késõbbiek tekintetében, illetve a játékai nevét tanulta meg, amit eldobtam és vissza kellett hoznia, aztán többet és azt kellett visszahoznia amit kértem. Majd elkezdtük a "bujócskát" is. Vagy tárgyat dugok el úgy, hogy ültetem egy helyiségben, megmutatom neki mit dugok el, marad, elmegyek, elrakom addig ül amig visszamegyek hozzá, legugolok és a keresd szóra kilõhet:) Így keres játékot, jutifalatot, és családtagot is:) Sok sikert és jó szórakozást hozzá!:)

Hogyan tanítsam a kutyám szobatisztaságra? HELP

1 éves a kutyám,és még mindíg nem szobatiszta. kicsi korába,mikor még nem voltak oltásai és nem mehetett ki az utcára,pelust kapott..aztán elkezdtem sétáltani,és egy id? mulva felszedtem a pelust.(azért is mert aput nagyon zavarta..elég drága,ugyhogy nem egy pisi után dobtuk ki,viszont szaga az volt..) és mikor kiviszem,pisil kakil kint,megdicsérem,de ennek ellenére bent is..mivel annyiszor felkellett mosni a parkettát,már van ahol feljött..apu sokszor nagyon ideges,mikor Zozi bepisil,és többször mondta h nembírja ezt hogy lepusztítja a lakást,és hogy jobb lenne neki máshol..de nem,nálunk marad mindenkétt,? is csak dühében mondja,mert nagyon szereti egyébként. mikor bepisil,mindig odaviszem,lenyomom a fejét a fölhöz,(nem bele,csak hogy érezze a szagát) és erélyesen rászólok. de egyszer?en semmi..pepisil. reggel negyed nyolckor megy ki,aztáán délután háromkor,aztán 6 órakkor,és még egyszer miel?tt lefekszem. a házunkba több kutya is van,?k csak reggel meg este mennek ki,mégis teljesen szobatiszták. mit csináljak?:( amugy,egy éves yorki. (nem érdekelnek a fajtájára vonatkozó beszólások.) el?re is köszi!

Legjobb válasz: Az enyémmel úgy csináltuk, hogy amikor láttuk rajta hogy pisilnie kell gyorsan kivittük. Ha véletlenül mégis bepisilt alaposan feltakarítottuk, hogy ne érezze a szagot. Semmi szidás, fejlenyomás nem volt. És egy napon magától soha többet nem pisilt be.

Az enyémmel úgy csináltuk, hogy amikor láttuk rajta hogy pisilnie kell gyorsan kivittük. Ha véletlenül mégis bepisilt alaposan feltakarítottuk, hogy ne érezze a szagot. Semmi szidás, fejlenyomás nem volt. És egy napon magától soha többet nem pisilt be.
Vidd sûrûbben, én csak ezt tduom mondani. Az én kutyám is elég nehezen lett szobatiszta, és az az igazság, hogy még most is simán benyomné, ha nem vinném idõben. Iktass be talán még egy pisiltetést, nálunk az vált be, hogy naponta 6szor vittem, aztán csökkentettem.
Szia Kérdezõ! Elmondom, hogy nálunk hogyan mûködött (szintén oltások miatt benti pelusról kintre): A pelus eredetileg a nappaliban volt, kb 10-12 méterre a bejárati ajtótól. Minden nap kb 1-2 méterrel közelebb húztuk a pelust a bejárathoz, végül kikerült a folyosóra, az ajtó külsõ oldalára. Azóta ha pisilnie/kakilnia kell, leül az ajtó elé és vár. Az lehetett a baj, hogy egyszerûen felszedtétek a pelust, egyik napról a másikra nem volt, ezt ti úgy értelmeztétek, hogy mostantól kintre kell pisilni, õ viszont úgy, hogy "jé, eddig a pelusra pisilhettem bent, most már nincs pelus, tehát BÁRHOVÁ pisilhetek". Ha ezzel a pelus pakolós módszerrel sem oldódik meg az ügy, akkor érdemes meglátogatni egy dokit (biztos, ami biztos), mert egy ilyen korú kutya, ha teljesen egészséges, simán vissza tudja tartani a vizeletét/székletét két séta között. Ha a dokinál minden rendben, és továbbra sincs változás, én felkeresnék egy kutyasulit (ha budapestiek vagytok, akkor pl a Népszigeti kutyasulit), vagy felhívnék egy kiképzõt, hiszen szakmai segítséggel nyilván megoldható a gond :) Bocsánat, ha hosszú lett, remélem, segítettem :) U.i.: A pisit mindig azonnal takarítsátok fel, amint észreveszitek. Mi elõször papírtörlõvel felitattuk, aztán valami olcsó (talán sparos vagy lidlös) nedves törlõkendõt használtunk, abból is a citromosat, a kutya undorodott a szagától :)
17:07-es vagyok, valamit még elfelejtettem: Ha bentre ürít, sose büntessétek, ne is szóljatok érte, egy szó nélkül fel kell takarítani (úgy, hogy ne maradjon szaga, de ezt már leírtam), és megy tovább az élet, hiszen a kutyus nem "direkt" pisil be, egyszerûen valószínûleg csak kicsit "elbeszéltetek egymás mellett" ebben a van pelus/nincs pelus ügyben :)
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! elõször kiirtam az új kérdést, aztán kiemeltem ezt is, hogy több válasz legyen..

Hogy tanítsam a kutyámat ugatni?

Egy 3 éves n?stény németjuhász kutyám van, és szeretném parancsszóra megtanítani ugatni. Az alap dolgokat már tudja pl.: ül, fekszik, lábhoz... Már a tyúkokat is tereli parancsszóra, és majd elmegyünk egy közeli tanyára hogy kipróbáljuk birkákon is, de ahhoz meg kéne tanítanom ugatni!

Legjobb válasz: Ha van olyan dolog, amire tudod, hogy ugat, akkor könnyebb a dolgod (laszti, póráz látványa, hang, bármi.) Amikor ugat, dicsérd meg, kapjon jutalomfalatot, ha klikkereztek, akkor klikkelj a falat elõtt, mikor ugat. Rá fog jönni, hogy ugatni jó dolog. Ezek után, mikor mindez stabilan megy, tedd hozzá az ugat vezényszót, és már csak akkor adj neki falatot, ha vezényszóra ugat, amúgy ne. Sok sikert!

Ha van olyan dolog, amire tudod, hogy ugat, akkor könnyebb a dolgod (laszti, póráz látványa, hang, bármi.) Amikor ugat, dicsérd meg, kapjon jutalomfalatot, ha klikkereztek, akkor klikkelj a falat elõtt, mikor ugat. Rá fog jönni, hogy ugatni jó dolog. Ezek után, mikor mindez stabilan megy, tedd hozzá az ugat vezényszót, és már csak akkor adj neki falatot, ha vezényszóra ugat, amúgy ne. Sok sikert!
30. oldal ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: deee nem ugat semmire.. csak a kutyákra de annak semmi értelme sem lenne megdicsérni mert akkor azt hinné hogy a kutyákkal agresszívnak kell lenni..... :/ vagy valami ilyesmii

Hogyan tanítsam a kutyát?

Örökbe fogadtam egy 1 éves, tacskó keverék kutyust!Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tanítsam a kutyát? Hogyan kell nekik megtanítani:ül, fekszik, lábhoz, pacsi, két lábon járás, két lábon forgás? Tudom, hogy nem egyik napról a másikra tudja! Köszi, az értelmes válaszokat!

Legjobb válasz: Hosszú lenne leírni, de vannak ilyen könyvek amik lépésrõl lépésre elmondja mit kell csinálni. Mint pl a 101 kutyatrükk.

Hosszú lenne leírni, de vannak ilyen könyvek amik lépésrõl lépésre elmondja mit kell csinálni. Mint pl a 101 kutyatrükk.
ül: fogsz egy jkutalom falatot közel az orrához és elkezded a tarkója felé húzni õ meg hátra akar nézni de nem tud állva így hát leül. akkor add oda neki és dicsérd meg. Fekszik: ülj a földre és alkoss a comb vádli föld között egy háromszöget húzd a kezed át az "alagúton", hogy átbujjon a lábad alatt, de a lábad olyan közel legyen a földhöz h a kutyának kúsznia kelljen. a lábhoz meg állsz + jutalom falat, és a lábad mellé teszed (ehhez szükséges az ül. parancs szó) és közel a lábadhoz leülteted. a két lábasokat nem tudom, számomra az már cirkuszi mutatvány ^^
tudod klikkerrel is tanítani. http://www.klikker.hu/ Itt meg is találsz pár gyakorlatot.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: köszi, tudom h vannak olyan könyvek, de nincs lehetõségem megvenni ezért tettem fel a kérdést második: nagyon köszi:D harmadik: neked is:D
A kérdező hozzászólása: pacsit, két lábon járást, két lábon forgást hogyan kell megtanítani??
Nem is kell megvenned: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
A kérdező hozzászólása: Utolsó!Köszi a szépen! Ki fogom próbálni! 3 napja tanítom neki az ül-, fekszik-et és már majdnem tudja!Megvagyok nagyon elégedve vele!
második vagyok. :) az jó, csak így tovább! Gratulálok! :D
A kérdező hozzászólása: Köszike:D Kezdem neki tanítani a pitizz-t csak az baj, hogy két lábra áll nem pedig "guggolva áll"

Hogy tanitsam a kutyam?

Tudja az ul, fekszik, pacsit, gyere, marad, forog parancsokat.+hozd, tedd le, vedd el. Ilyeneket...Meg a kajat csak engedellyel kezdheti el enni. Viszont az ilyen hempereg, piti, szalom es a tobbi trukk nem megy. A 101 kutyatrukk c. Konyvben nagyon szepen le volt irva, de nem olyan konnyu. Kapkod a jutalomfalatert es nem figyel. A hempregenel is nem tudom az orranal huzni a jutalomfalatot, mert kapkod erte. Hogy csinaljam?

Legjobb válasz: ne engedd, hogy kivegye a kezedbõl, zárd a tenyeredbe. Az a baj, hogy így nehéz magyarázni, nincs valaki, aki meg tudja neked mutatni gyakorlatban?

ne engedd, hogy kivegye a kezedbõl, zárd a tenyeredbe. Az a baj, hogy így nehéz magyarázni, nincs valaki, aki meg tudja neked mutatni gyakorlatban?
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy akkor is kapkod a kezem utan:/ harapni sose harapna, de akkor se kellemes, raadasul a trukkoket se tanulja meg. vannak tapasztalt kutyas ismeroseim, majd megkerdezem oket:)
Nálunk is van ilyen.Amíg nem teljesíti a feladatot szerintem ne add oda a jutalmat.Meg kell vele értetni, hogy mikor kaphatja meg.Amikor kapkod mond, hogy nem szabad, ültesd le, érd el, hogy nyugodjon le.
Még valami.Amikor nyugtatod akkor is lássa a jutalmat.Így tudja, hogy nem szabad kapkodnia ha elõkerül a finomság.

Hogyan tanítsam a kutyám szobatisztaságra?

Van egy 3.5 hónapos Labrador kiskutyám. Amióta megkaptuk, az udvarban lakott, de most télre be szeretném költöztetni egy kicsit a házba. Kint az udvaron már megszokta, hogy a homokos rézre végezze a dolgát, de mikor behozzuk a házba, mindig össze pisil-kakil mindent. Azért is nem tudom, hogy hogyan kezdjem el szoktatni rá, hogy továbbra is csak kint ürítsen, mert eddig csak max. 2-3 éjszakán volt bent és nem használtunk pelust meg ilyeneket.

Legjobb válasz: 2 óránként vidd ki a házból és megszokja, hogy kint kakiljon :D 8hetesen elhoztam a labradoromat 2 óránként jártam le vele sétálni (még éjszaka is) és 10hetesen szobatiszta volt! Amúgy egy képet kérhetnék a kutyusodról ?:)

2 óránként vidd ki a házból és megszokja, hogy kint kakiljon :D 8hetesen elhoztam a labradoromat 2 óránként jártam le vele sétálni (még éjszaka is) és 10hetesen szobatiszta volt! Amúgy egy képet kérhetnék a kutyusodról ?:)
Ne is használj pelenkát, azzal pont hogy rászoktatod a bent vécézésre. Vidd el sétálni egy nagyot, ott a legtöbb kutya kipisili-kakilja magát, után lesz egy-két óra nyugtod. Ha látod, hogy kezdi keresni a helyét, vagy ha nem, de eltelt kb. két óra, akkor vidd ki pórázon, a homokos részhez, és dicsérd meg nagyon, ha elvégezte a dolgát, aztán engedd el szaladgálni, játsszatok egy kicsit, aztán vidd be. Két óra múlva újra. Ha már stabilan tudja tartani a két órát, elkezdheted kicsit növelni az idõt, amíg eljuttok a napi néhány kiengedésig. Ehhez persze nappalra is bent kell lennie, hacsak nem akarod ezt éjszaka jászani vele. Éjjelre meg be tudjátok rakni szobakennelbe, ha megengedhetitek magatoknak, oda kevesebb eséllyel csinál be, de ha mégis, könnyebb feltakarítani. A legfontosabb pedig a türelem, némelyik kutya fél évesen vagy még késõbb lesz csak szobatiszta, szóval ne várjatok két hét alatt tökéletes eredményt. Ha baleset történik, szó nélkül takarítsátok fel, ne érezze magát frusztrálva, mert aztán esetleg elkezd a kanapé mögé járni, hogy ne szidjátok le, onnan meg sokkal nehezebb feltakarítani a cumót. De olyanról is hallottam már, hogy a kutya inkább megette a saját kakáját, csak ne lássák meg a gazdák, az gusztustalan és egészségtelen is, úgyhogy csak pozitívan tessék hozzáállni a kérdéshez :)

Hogyan tanítsam a kutyát póráz nélküli sétához?

Egy bolognese kan kiskutyám van, márciusban lesz 1 éves. Nagyon szeretnék vele már póráz nélkül sétálni, de nem merem elengedni mert nem mindig jön oda hozzám ha hívom. Mit csináljak? Hogyan taníthatnám meg arra, hogy odajöjjön hozzám és a póráz nélküli sétára?

Legjobb válasz: Am, erre valóka jutalomfalatok. Kevés töpörtyût vagy sült bacont rakj egy zárható (pl kapuchinós) zacskóba a zsebedbe, és amikor hívod, és odajön akkor adj neki egy falatot, és simizd meg. 3 nap múlva már akármikor hívod oda fog jönni. Legjobb ha füttyentesz neki, az vésõdik be a legkönnyebben.

Am, erre valóka jutalomfalatok. Kevés töpörtyût vagy sült bacont rakj egy zárható (pl kapuchinós) zacskóba a zsebedbe, és amikor hívod, és odajön akkor adj neki egy falatot, és simizd meg. 3 nap múlva már akármikor hívod oda fog jönni. Legjobb ha füttyentesz neki, az vésõdik be a legkönnyebben.
A kérdező hozzászólása: Most nevetnem kéne amúgy? Nem éreztem szükségesnek ezt a kommentárt, máshol viccelõdj szerintem már ha ez viccnek mondható.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:) Fütyülni nem tudok sajnos:D
Egyél sok répát.
Addig sehogy se kezd el, míg nem 100% biztos a behívhatóság. Gyúrj arra, hogy kicsit magasabb pozíciót érj el, csinálj dominancia gyakorlatokat, tedd helyre a falkasorrendet. Ha nem behívható minden körülményben a kutyád, nagyon veszélyes póráz nélkül sétáltatni. Ha a sorrend helyes, már nem lesz probléma a behívhatóság, de a hosszú pórázas megoldás is hatásos lehet. Ha pedig egyedül nem tudsz tenni semmit, érdemes lenne szakképzetthez, kutyasulihoz fordúlnod.
*Ha a helyes sorrend megvan...
poraz nelkuli seta elot meg kell tanitanod neki z alapveto engedelmesegi feladatokst. A behivas 100% os kell legyen. Azt ajanlom, hogy jutalomfalattal tanitsd, etetes elott.
Fordítva gondolkodsz. Elõbb megtanítod, hogy hívásra odamenjen hozzád, és utána engeded el pórázról. Keress rá odafent, hogy behívás, sok hasznos tippet és módszert találhatsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!