Találatok a következő kifejezésre: Hogy történik személyi igazolvány igénylés (1 db)

Hogy történik a személyi igazolvány igénylés?

Hello! Január els? hetében leszek 14 éves (most 2006. 10. 07. van) és azt szeretném tudni, hogyan megy a személyi igazolvány megkapása? Egy ismer?sömnek már két hónappal 14 el?tt megvolt... Mikor kell elindítani a kérelmet, honnan kell a papírokat beszerezni, stb...

Legjobb válasz: Ha van érvényes útleveled, nem kötelezõ kiváltani az igazolványt. Ha mégis kiváltod, akkor 1500 Ft-ba kerül, egyébként az elsõ igazolvány ingyenes. "Az állandó személyazonosító igazolvány kiadását elsõ ízben abban az évben lehet kérni, amelyikben a kérelmezõ a 14. életévét betölti." Az okmányirodába idõpontot kell kérni (ha jól tudom). Vinni kell az útlevelet, ha nincs, akkor a születési anyakönyvi kivonatot. Ha van, a lakcímkártyát is vinni kell, ha nincs, helyben készítenek, és elkészítés után azonnal át is adják (várni kell rá). Fényképet nem kell vinni, azt is helyben készítik el. Az elkészült személyi igazolványt postázzák (ha jól tudom). Ha van még kérdésed, akkor nézd meg ezt az oldalt: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/okmany20050822/.. A mûanyag kártyákat bele lehet tenni egy "Személyi igazolvány" feliratú keményfedeles tokba. Egy "100 forintos bolt"-ban vettem évekkel ezelõtt. Azóta mindig a farmernadrágom oldalsó zsebében tartom, csak a felirat kopott le róla. Nálam csak diákigazolványok törtek el.

Ha van érvényes útleveled, nem kötelezõ kiváltani az igazolványt. Ha mégis kiváltod, akkor 1500 Ft-ba kerül, egyébként az elsõ igazolvány ingyenes. "Az állandó személyazonosító igazolvány kiadását elsõ ízben abban az évben lehet kérni, amelyikben a kérelmezõ a 14. életévét betölti." Az okmányirodába idõpontot kell kérni (ha jól tudom). Vinni kell az útlevelet, ha nincs, akkor a születési anyakönyvi kivonatot. Ha van, a lakcímkártyát is vinni kell, ha nincs, helyben készítenek, és elkészítés után azonnal át is adják (várni kell rá). Fényképet nem kell vinni, azt is helyben készítik el. Az elkészült személyi igazolványt postázzák (ha jól tudom). Ha van még kérdésed, akkor nézd meg ezt az oldalt: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/okmany20050822/.. A mûanyag kártyákat bele lehet tenni egy "Személyi igazolvány" feliratú keményfedeles tokba. Egy "100 forintos bolt"-ban vettem évekkel ezelõtt. Azóta mindig a farmernadrágom oldalsó zsebében tartom, csak a felirat kopott le róla. Nálam csak diákigazolványok törtek el.
a kisfiamnak volt utlevele igy 1500ft volt.okmányiroda fénykép.1-2hét és kapod.de má csak a kártyásat.
Az okmányirodában kell kérni a személyazonosító igazolvány kiállítását, abban az évben kezdheted el, amelyikben a 14. évet be fogod tölteni. Mivel január elsõ hetében leszel 14 éves, így csak a jövõ évben kérheted a személyazonosító igazolvány kiállítását. Amúgy nem személyi igazolványt kapsz, hanem személyazonosító igazolványt. Nem ugyanaz. A személyi igazolvány a bõrfedeles. Olyat már nem állítanak ki. (Tudom, hogy ez kicsit szõrszálhasogatást, de rakjuk tisztába a dolgokat)
Én már nem emlékszem, hogy mit csináltam akkor mikor az elsõt igényeltem. Mindig változik a rendszer. Kérdezz meg egy veled egykorút akinek már megvan. Gondolom bemész az okmányirodába és kérsz egy olyan nyomtatványt ami az elsõ személyihez kell. Kitöltöd. Behívnak odadod az ügyintézõnek és õ beviszi az adataidat a rendszerbe. Utánna csinálnak rólad egy fényképet és aláírod a papírokat és majd leküldik a személyit. csak kártyát kaphatsz. ez azért van mert azt nem lehet hamisítani. Ha Januárba leszel 14 akkor decemberbe már mehetsz. Ja az anykönyvi kivolnatodat vidd magaddal, vagy annak másolatát ami nem régebbi 2 hónapnál és hitelesítva van.
Szia!Én sem most kaptam a személyimet, de annak idején nekünk az általános iskola intézte ezt..csak a fotót kellett vinni-ha jól emlékszem, de ez még a kiskönyves volt. Ma már nem fogsz kapni olyat, ez tuti.Sztem a helyi okmányirodában kell érdeklõdni, de azért az osztályfõnöködet is megkérdezheted.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha a gyereketek feltűnően sok pénzt kéregetne tőletek és kiderülne, hogy az alábbiak közül mire költi, mitől akadnátok ki jobban? Hogy drogra költi, vagypedig szcientológus lett és ott a képzésekre, tananyagokra?

14

Tinik! Kamaszok! Ti hogy kérnétek meg anyutokat?

Sziasztok!
Lényeg:
Ki szeretném festeni a körmeimet de anyukámnem engedi.Persze nem ezekre a neon színekre meg hupikékre meg ilyen színekre szeretném festeni,hanem valami visszafogottabb színre.A suliban nem hiszem hogy leszólnának érte mert másoknak is ki van festve.
Hogyha a boltban megállok a festékek előtt akkor a kérdezi hogy minek és (ha nem vettunk semmit) akkor ki is megyünk a boltból.
Miért?
/L

18

Hogy lehet megszakítani egy baráti kapcsolatot? 15/L

Egy felnőttel..akivel elég közeli a kapcsolat.

5

Szülők, kamaszok! Mi a véleményetek erről? Normális? 15/L

Van egy volt tanarnőm akit nagyon szeretek (baratilag ).. És sokat szoktunk beszélgetni, vele is beszélek meg dolgokat...Neha fel is szoktam hívni..

5

Szülők! Ti megengednétek?

Mondjuk azt, hogy a 16 évs lányotok 11-éjfélig maradjon kint a barátaival (persze csak nyáron, meg esetleg pénteken/szombaton)?
Én vagyok a 16 éves lány.. Attól nem kell tartani, hogy innék/cigiznék, mert kollégista vagyok és kiéltem magam tavaly ilyen téren olyanyira (nem túl sűrűn voltak alkalmak, sőt.. nagyon ritkán, de akkor annyira, hogy az adott dologból nagyon elegem legyen), hogy szerintem soha többé nem fogok vágni a cigarettára (nikotin túladagolás.. és emmiatti hányinger) illetve tömény alkoholra (volt pár szép este.. volt, hogy utána 3 napig nem ettem max vizet ittam, de még attól is rosszul voltam.., maximum egy vadász/sör a haverokkal beszélgetés mellett.. Anyám ezekről nem tud.. Az is kérdés lenne, hogy ezt elmondjam-e neki.. Ezekre egyáltalán nem vagyok büszke, de nem is azért csináltam ezeket, mert hogy "milyen menő" hanem azért, hogy kiéljem magam és felnőtt koromban ne ilyenekre költsem el a nehezen megkeresett pénzt, hanem akkor inkább nem vettem magamnak kaját kollégiumban, akármilyen rossz is volt a koszt, hanem félre tettem, hogy a fentebb említett tervemet véghez vigyem.. Szerintem nagyon jól sikerült is.. :)

8

Kamaszok! Első ránézésre mi a véleményetek rólam?

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/11747..

34

Mit tegyek? Elfelejtsem őt? Vagy kezdeményezzek?

Van egy fiú, aki tetszik. Már nagyon régóta ismerem, de személyesen csak 3 hete ismertem meg. 3 hete az egyik buliba oda akart hozzám jönni táncolni, csak én nagy zavaromban (nagyon bejön, pont a zsánerem) furán néztem rá, és inkább hanyagolt. Neki és nekem vannak közös ismerőseink, így a buli után 2 nappal találkoztunk. Általában nagyon elvagyok vele, hülyülünk, nevetgélünk. Múltkor mondta, hogy jön a városunkba (nem egy településen lakunk) ha van kedvem menjek ki. Kimentem, ott volt ő, és 2 haverja. Mikor elköszöntünk egymástól kaptam 2 puszit az arcomra.
Elkísértem őt az edzésére, fagyiztunk is. Szinte mindig rám vigyorog, szoktunk skype-olni is.
A hétvégén volt egy buli, mondta ha én ott leszek, akkor 100%, hogy eljön. Vártam, nem jött. A válasza erre az volt, hogy összekeveredett rendőrökkel, és nem volt kedve eljönni abba a buliba. (közben haverjával bulizgatott máshol) Ráírtam most facebookon, ma egész nap nem beszéltünk. Beszéltünk vagy két szót, és lerázott egy : "na megyek, szia"-val, közben ugyanúgy fent van. hétfőn is elmentem hozzá, a falujába, én meg a barátnőim, ott voltak a haverjai is, és amikor elköszönt tőlem, akkor teljesen úgy nézett rám, mintha többet érezne barátságnál.
Mondta a haverja, hogy a lányok többsége miatta jár a faluba, igazi nőcsábász, de viszont többre értékeli a komoly kapcsolatokat.
Kezdd teljesen magába bolondítani,de nem bízom benne. Annyi önbizalmam meg nincs, hogy megkérdezzem tőle a dolgot, nagyon félek a visszautasítástól. Hétvégén megint találkozunk, kíváncsi vagyok, hogy fog viselkedni. Az előbb is hívott, hogy jönnek a városba, menjek ki, csak sajnos nincs lehetőségem rá.
Ti mit tennétek? Soha nem volt ilyenben még részem, nem volt még barátom, szűz vagyok ilyen téren. Szerelem/ szex kategóriában nem kaptam érdemlegest választ a kérdésemre, így ide írtam. Idősebbek, szülők véleményére is kíváncsi vagyok.
Köszönöm előre is.

3

Hogyan kell ide képet linkelni?

Bocsi tudom hogy nem jó helyre írtam de itt legalább vannak!Na szóval azt szeretném megkérdezni hogy hogyan kell ide a gyk-ra linelni?sehogy sem sikerül! segítsetek légyszi!!!!!!:)
12/l

9

Ti milyenek vagytok/voltatok 16 évesen?

Gondolok arra, hogy öltözködési, zenei stílus, társasági élet, párkapcsolat, milyen volt a szülőkkel a kapcsolatotok?:)
Kort és nemet is ha lehet.:D

16

A szülők miért mondanak el valamit ezerszer?

Illusztrálandó, hogy mire gondolok:
Megbeszéltük, hogy holnap reggel elmegyek a postára feladni egy levelet, ahogy már azt százszor megtettem édesanyámnak. De előző nap vagy hétszer mondta, hogy akkor vigyem el. Egyszer is megértem!

Amikor megkérdeztem tőle, hogy mikor zár a bank, édesapám miután elmondta az egyszerű számadatot, amire a kérdésem vonatkozot hosszú fejtegetésbe kezdett, hogy miért, és mi okból újra és újra beleékelve azt az egy szót, amire kíváncsi vagyok. Minek a űz egy bekezdés, ha egy szó elég lett volna?

És hasonlók... mi ez? Argumentum ad nauseam? Elég egyszer is elmondani, nem vagyok gyengeelmélyű. Szeretem őket, és nem mutatom ki, de ez rettentően idegesít. Ráadásul, amikor én tőlem kérdeznek valamit, többször hosszasan kell elmagyaráznom valamit, mire megértik pl.: miből lesznek pluszpontjaim érettségin, mi az az egyetemi alapképzés, mik azok az egyetem által felajánlott ösztöndíjak. Én értem, hogy ők mindketten kétkezi dolgozók (szobafestő, takarítónő), és sose vetettem ezt fel nekik, de néha nagyon idegesít magamban, hogy milyen nehezen tudnak pár dolgot felfogni...

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!