Találatok a következő kifejezésre: Hogy történik el akarunk (16 db)

Lányomnak (15 éves) tegnap óta váladék jön a mellébõl ha megnyomja. Holnap el akarom vinni orvoshoz de nem tudom hogy nõgyógyászhoz vigyem e vagy elõször csak a háziorvoshoz. Történt már ilyen valakivel?

Legjobb válasz: el fogják küldeni vérvéelre, valószinüleg emelkedett a prolaktin szintje az szokta ezt a tünetet okozni. gyógyszerrel könnyen helyrehozható.

el fogják küldeni vérvéelre, valószinüleg emelkedett a prolaktin szintje az szokta ezt a tünetet okozni. gyógyszerrel könnyen helyrehozható.
Igen, nekem volt, igaz nem 15 évesen. Én a nõgyógyászhoz mentem vele, elvileg magas(abb) prolaktin szint okozza. Nekem mondjuk nem foglalkozott vele, nem kaptam rá semmit, bár a határértéken belül volt. Mondta, hogy ha akarom elküld koponya CT-re, mert az agyalapi mirigy jóindulatú daganata is okozhatja, de én nem mentem el.
Magas prolaktin szint okozza. Nõgyógyászhoz vinném. Szimplán csak azért, mert õ jártasabb ennek kezelésében és 15 évesen már nem korai találni egy fix nõgyógyászt, aki majd segíti a nõvé válás során. HPV oltást is ilyen korban szokták javasolni, és a vizsgálatok is lassan aktuálisak lesznek, 1-2 éven belül biztosan.
A kérdező hozzászólása: Kicsit megnyugtattatok, remélem nem lesz semmi baj, köszönöm mindenkinek a válaszát.
Csak egyetérteni tudok az elõttem szólókkal, még egy kérdés: szed fogamzásgátlót? Mert nekem a tabletta nyomta föl úgy a prolaktinom, hogy váladékozott a mellem tõle.
Magán nõgyógyászatot javaslom, oda hamarabb be lehet jutni, mint az sztk-ba. Háziorvos ilyen esetben nálam szóba sem jöhetne a miénkbõl kiindulva. Másra nem jó, csak gyógyszert írni és igazolást adni.
Én javasolnám, hogy nõi orvost keressetek elsõ alkalomra, az mégiscsak elviselhetõbb, aztán majd késõbb meglátja a lányod mit akar.

Mit jelent az, hogy a kicsi el/leválasztja magát? Hogy történik? Nem ijedtetek meg először h nem akar enni?

sokszor olvasom hogy x hónaposan elválasztotta magát a kicsi egyik napról a másikra. hogy kell ezt elképzelni? mellre tennéd de nem hajlandó bekapni és szopizni egymás után többször? én szerintem megijednék hogy nem akar...meddig kell ilyenkor probálkozni-kinálni? 7hós a kicsim,még elég sokat szopizik.köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: 7 hónapos volt, amikor elhagyta. Nem fordult el, csak játszadozott vele, de nem szívta.

7 hónapos volt, amikor elhagyta. Nem fordult el, csak játszadozott vele, de nem szívta.
Nekem fokozatosan hagyott el egy-egy szopizást, kb. 7 hónapos kortól kezdõdõen, aztán 9 hónaposan egyszer csak teljesen elfordult a cicitõl. Párszor még próbálkoztam, de nem kért. Addigra már szerencsére jól álltunk a hozzátáplálással, szinte mindent evet, így nem kellett tápszereznünk (párszor megpróbáltam, de nem kérte azt sem), hanem csak átálltunk szépen a szilárd ételekre.
Az egyik lányom 9 hónaposan, a másik 6 hónaposan kiköpte a cicit. Akkor már mindketten elég sok mindent ettek, és kaptak helyette tejet.
Ha hirtelen választja el magát, azt szopási sztrájknak nevezzük. Igény szerint szoptatott babák 1 éves kor alatt inkább sztrájkolnak, nem választódnak el. Az elválasztás lassabb folyamat, még akkor is, ha az anyuka forszírozza. Az elválasztódás (amikor a gyerek irányít) pedig még lassabb lehet, évekig is eltarthat.

Hogy történik amikor el akarunk vetetni egy gyereket?

onnanstol mikor megtudjuk hogy terhesek vagyunk mit kell tenni? az aborzusz hogy történik és milyen áru?

Legjobb válasz: Menj el dokihoz és õ majd elmond mindent.

Menj el dokihoz és õ majd elmond mindent.
szörnyü árú, egy életre elkísér. ahogy kiderül a terheség rögtön elmenni orvoshoz, minél kisebb a magzat annál kevesebb nyoma marad és annál kevésbé fáj. én külföldön éltem mikor tehres lettem és tudtam nem tarthatom meg. egy magán dokihoz bejelentkeztünk a klinikájára. ott idöre mentünk megvizsgáltak, de annyira pici volt hogy még az ultrhang szinte nem is látta. elaltattak és mikor felébredtem zokogtam pedig nem akartam. a doki azt mondta hogy mivel kb 2 hetes lehettem ezért szinte olyan volt mint egy egészségügyi kaparás. én rögtön felálltam és mentem volna haza de a doki nem engedett így plussz félórát ott ücsörögtem. fájt mindenem de onnan csak szabadulni akartam, nyomasztó volt és sokszor gondolok rá. de 19 éves au-pair lány voltam.
A nõgyógyász elméletileg meg is kérdezi mikor megállapítja a terhességet, hogy megtartod-e. Ha nem , akkor õ elmond mindent. Kapsz egy idõpontot, befekszel a kórházba, ha még nem szültél elõzõ este kapsz egy méhnyaktágitót, ami általában igen kellemetlen fájdalommal és görcsökkel jár. Elaltatnak , megcsinálják a mûtétet és másnap hazamehetsz, ha nincs probléma. biztos, hogy fáj, testileg, lelkileg, talán még vérzés is van utána, ebben nem vagyok biztos. Valami ilyesmi, de én még nem estem át rajta, csak hallottam másoktól, mikor bent voltak a kórházban, ezt látták...
Ha fiatal korú vagy, szülõi beleegyezés is szükséges. De gondold meg szerintem jól.
Szia! Nagyon gondold át azt javaslom, hisz hányan szeretnének bébit és mégsem sikerül. Nehogy pár év múlva megbánd! Ugyan én emiatt nem ítélek el senkit, mindenki maga tudja mit vállal be. Én soha nem tudtam volna/tudnék ilyet csinálni. Egyik ismerõsöm épp nemrég vetette el a 12!!hetes bébijét, elõzõleg már mozgott szépen az uh-n, és mégis úgy döntött, hogy nem kell neki! Ha így vagy minél elõbb vetesd el, amíg az a pici sem érzi "annyira", elõzõ este kap tágítót, majd másnap megmûtenek, azt hiszem darabokba szívták le õneki!!! Szerintem azért, mert már nagy volt! Utánna pedig még egy darabig vérzel! 6 hetes kismama
onnastól? milyen árú? Vagy namvagy magyar, vagy nagyon buta vagy, de az már abból kiderült, hogy nem védekeztél. Nem akarlak bántani, nem te vagy az egyetlen, de el kell menni a nõgyógyaszhoz és neki szólni, hogy nem szeretnéd, vagy nem tudod megtartani. Ha még nem vagy 18, csak apa vagy anya engedélyével(vagy gyámod) együtt kell menni. Kb 50 000 ft. Meg amitegész életedben viselhetsz fájdalom , de remélem még nagyon korai , mert 12. hét után már nem veszik el csak ha beteg a magzat vagy életveszélyben vagy.
A kérdező hozzászólása: nem vagyok terhes nem is élek nemi életet még csak tudni szerettem volna.
A kérdés írója kommentben az imént közölte, hogy nem is terhes! Akkor miért kell letámadni, mint egy utolsó bûnözõt? Csak kíváncsi, tudni szeretné, hogy hogyan is mûködik ez az egész, gondolom azért, hogy minél kevesebb valószínûséggel jusson késõbb ebbe a helyzetbe! Egyébként akkor sem kéne, ha terhes lenne, de nem tudja megtartani a gyerekét, mert elõfordulhat az ilyen. Szerencsére velem nem fordult elõ, de voltam már olyan helyzetben, amikor egy esetleges bébit nem tudtam volna megtartani, mert nem voltak meg a körülmények. Aki születésétõl fogva gazdag, jó családi háttere van, jó állása, az könnyen ítélkezik, mert nem is került, nem is kerülhetett volna soha ilyen szörnyû helyzetbe. Onnan könnyû ítélkezni. Jobb az, ha valaki egy WC-ben megszüli a gyerekét és utána megfojtja?? Próbáljatok meg egy kis empátiával gondolkozni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a váalszokat meg mindnet

Mi történik akkor, ha egy egyedül álló anyától el akarja venni a gyerekeket a gyámügy veszélyeztetés miatt, de az anya kitalálja hogy gyorsan összeköltözik az egyik gyerek apjával megtévesztéskén?

Nem rólam van szó,de van ilyen.

Legjobb válasz: attól, hogy egyedülálló anya még nem veszélyezteti a gyerekeket, itt valami más van a dologba...

attól, hogy egyedülálló anya még nem veszélyezteti a gyerekeket, itt valami más van a dologba...
Akkor is elveszik.
Hülyeség attól még elvennék, ha már megállapították.
A kérdés az, hogy MIVEL veszélyezteti a gyerekeket???? Mert ha csak anyagi okokat értenek alatta, akkor esetleg változtat a helyzeten, ha nem egyedül keres, de más esetben nem jelent semmit az összeköltözés
Az egyedülállóság NEM veszélyeztetési ok. Magam is egyedülálló édesanya vagyok, soha felém sem nézett a gyámügy. Tehát a történetbõl LÉNYEGES rész hiányzik, írd le, ne csak részeket kiragadva és akkor lehet rá érdemben válaszolni. Egyébként pedig úgy gondolom, hogy soha nem vezet jóra, ha már egy hatóságot vagy bárkit megtéveszteni kell, hazudozni, kijátszani. Ám ha a történetben szereplõ anya így tesz, akkor PONTOSAN tudja, hogy mi a gond, különben nem találna ki ilyeneket. (egyébként pedig miért is jó a gyerekeknek, ha össze-vissza ráncigálják meg költöztetik õket a különbözõ kanokhoz?)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Nos igen, nekem se nagyon tetszik ez a hazudozás általi cselezgetés.Ez sose vezet jóra!Annyit tudok, hogy az Anya az Édesanyjával lakott, aki gyógyszeres kezelés alatt áll, mert "nem komplett"!Kedély javítókat szed.Ez volt a veszély.Ordítás, veszekedés, néha verekedés hónapokig.A szomszédok nem bírták és kiment a rendõrség.A Családtagok meg közösen kitaláltak egy sztorit, hogy gyorsan összeköltöznek a palival, akivel élt már ugyan, de az se volt felhõtlen.Nincs is köztük semmi, csak van egy közös gyerek.A pali közben impotens is lett, mert beteg.A pali okos szülei találták ki a cselt.Most ott van az Anya a gyerekekkel.Vakolat nélküli szobába, és csak morognak.
A kérdező hozzászólása: Ja és a pali nem dolgozik hónapok óta, anyuci látja el, nem is keres munkát, mert azt várja hogy valaki keressen neki.Szóval link ember, akit az anyucija fogja segíteni gondolom.Így akarnak albérletet nézni.Az Anya tán dolgozik.
A kérdező hozzászólása: A gyámügy oldalán annyit írta ezzel kapcsolatban, hogy ha a szülõ nem tud vagy nem akar lépés tenni a gyerekek érdekében, akkor gondozás alá helyezik a gyerekeket.Kíváncsi vagyok, ha már megtette a lépést, hogy elment onnan, a gyámügy mit csinálna.Nem tudom hogy áll az ügy.

Feltelepítettem a Fifa 14et, mikor el akarom indítani, kijön az eleje, rámegyek, hogy Játék és semmi. Nem történik semmi. Mi lehet a gond?

Régebben játszottam a Fifa 13-ast is, ráadásul originál CD volt és az is ugyanezt csinálta, pár hónapig ment gond nélkül, utána meg nem lehetett elindítani, mert rámentem és nem történt semmi ... A 14est nem vettem meg, viszont becrackeltem, szal nem az a baj. Hiába törlöm le és telepítem megint, semmi változás. Előre is köszi a segítséget! :)

Mi történt akkor ha el akarom indítani a minecraftot és azt írja ki hogy az alkalmazás incializálása nem megfelelő?

Legjobb válasz: Nekem ezt a telóm írja ki ha meghekkelem a google play áruházat

Nekem ezt a telóm írja ki ha meghekkelem a google play áruházat
A kérdező hozzászólása: hát köszi de nekem a gép csinálja nem tudod mit lehet vele csinálni?

Megvan az EREDETI Medal of Honor Airborne, fel is telepítem, meg minden, de amikor el akarom indítani, semmi sem történik. Hogyan tudnám elindítani?

Pedig többször is leellen?riztem, és a gépem megfelel a játék rendszerkövetelményeinek.Valami tipp az indításhoz?

Legjobb válasz: Esetleg nem vírusos a géped? Hirtelen ez jutott eszembe. :)

Esetleg nem vírusos a géped? Hirtelen ez jutott eszembe. :)
A kérdező hozzászólása: kizárt dolog... amúgy köszi, hogy írtál!
Tölts le hozzá egy Cracket, próbáld + úgy! Bár akkor már nem eredeti...
A kérdező hozzászólása: eredetihez szerintem nem segít a crack.de azért köszi.

Hogy ha megszivattak és aláírattak velem olyan papírt, amin igazolom az elszámolási papír és a pénz átvételét (ami persze nem történt meg), azzal tudok valamit csinálni akár jogi úton is? (tudom, hogy én voltam a hülye, hogy nem olvastam el)

Legjobb válasz: Elméletileg van lehetõség jogi úton vitatni, hiszen a szerzõdéseket is a bíróság utólag felülvizsgálhatja, pl. nyilatkoztatja a szerzõdõ feleket, hogy az volt-e a szándékuk a szerzõdéssel, amit írásba foglaltak stb. Természetesen az ügyvéd el fogja kérni a pénzét, és nem garantál semmit. Egy kisebb munkabér elszámolási vitánál legolcsóbb, ha nem jogi úton keresel megoldást, mert az jó eséllyel többe fog kerülni, mint amennyivel megrövidítettek.

Elméletileg van lehetõség jogi úton vitatni, hiszen a szerzõdéseket is a bíróság utólag felülvizsgálhatja, pl. nyilatkoztatja a szerzõdõ feleket, hogy az volt-e a szándékuk a szerzõdéssel, amit írásba foglaltak stb. Természetesen az ügyvéd el fogja kérni a pénzét, és nem garantál semmit. Egy kisebb munkabér elszámolási vitánál legolcsóbb, ha nem jogi úton keresel megoldást, mert az jó eséllyel többe fog kerülni, mint amennyivel megrövidítettek.
Ügyes vagy.... jól megszívtad! :((
A kérdező hozzászólása: Jol...raadasul tuloraztam is...azt mondjuk megmondtsk hogy nem lesz kifizetve.... Jogi uton van megoldas erre?
Nem hinném hisz aláírtad, de érdeklõdj valami munkaügyi ügyvédnél!
Nem nagyon, hisz ott az aláírásod...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!