Találatok a következő kifejezésre: Hogy tágítsam hogy (48 db)

ujjaddal, ujjazással.
A kérdező hozzászólása: dehiába csak 1 újjam fér be már hónapok óta ujjazom magam
Túl feszült vagy, nem engeded el magadat eléggé...
probáld felizgatni magadat..te tudod mire izgulsz be :) Aztán simogasd a csiklódat..stb :) Ahogy .éppen jól esik..és utána kezd el magad újjazni
Mondjuk ha közösülés elõtt egy fél órát nyalogatná a puncid, csiklód, hüvelybemenetet biztos kitágulnál.

Hogyan tágítsak az ánuszomon?

Üdv! Szeretnék tágítani az ánuszomon, hogy tudjam magam hátulról is izgatni, de eddig nem sikerült... elég kellemetlen, fájdalmas 10 perc után is. Mit tegyek, hogy tágabb legyen(2 ujj beférjen kb.)? Mit hogyan csináljak? Köszönöm a normális válaszokat előre is!

Legjobb válasz: Olvastam egy leírást, ami nekem bevált, de sajnos már nem találom meg, így leírom, mire emlékszem nagyjából. Az ánuszt "tágítani" nemigen lehet. Alapból elég tágulékony, de a tested szorosan összehúzva tartja az izomgyûrûket, amik megakadályozzák, hogy bármi ki- vagy bejusson engedély nélkül. Ezt kell megtanulni tudatosan kontrollálni. A külsõ záróizom egyszerû, ezt többé-kevésbé mindenki tudatosan kontrollálja. Amikor pl. nagyon wc-re kell menned, vagy szellentened kell, de visszatartod, akkor ezt az izmot használod. Ezt tudatosan elengedni általában könnyû. A belsõ záróizom nehezebb eset. Ezt általában ösztönösen kontrollálod, a tudatos kontrollt megtanulni idõ és gyakorlás kérdése. Ami nekem bevált, az az, hogy az ujjammal szép lassan behatolok a belsõ záróizomig, és ott tartom, miközben figyelek, hogy mennyire szorítja az ujjam. Ha érzem, hogy kicsit elenged, akkor arra koncentrálok, ha szorul, akkor arra. Így kapok egy tudatos visszajelzést arról, éppen mit csinál az az izom, amit egyébként nem tudatosan kontrollálok. Ez a "kapcsolat" egy idõ után kétirányú lett, azaz képes vagyok tudatosan is lazítani a belsõ záróizmon. És kb. ennyi a trükk :) Ha ott el tudod engedni magad, akkor könnyen becsusszan két ujjad, vagy más is :) Természetesen fontos, hogy nyugodt körülmények között, türelemmel csináld az egészet. Minél jobban stresszelsz, a tested annál jobban befeszíti a záróizmokat.

Olvastam egy leírást, ami nekem bevált, de sajnos már nem találom meg, így leírom, mire emlékszem nagyjából. Az ánuszt "tágítani" nemigen lehet. Alapból elég tágulékony, de a tested szorosan összehúzva tartja az izomgyûrûket, amik megakadályozzák, hogy bármi ki- vagy bejusson engedély nélkül. Ezt kell megtanulni tudatosan kontrollálni. A külsõ záróizom egyszerû, ezt többé-kevésbé mindenki tudatosan kontrollálja. Amikor pl. nagyon wc-re kell menned, vagy szellentened kell, de visszatartod, akkor ezt az izmot használod. Ezt tudatosan elengedni általában könnyû. A belsõ záróizom nehezebb eset. Ezt általában ösztönösen kontrollálod, a tudatos kontrollt megtanulni idõ és gyakorlás kérdése. Ami nekem bevált, az az, hogy az ujjammal szép lassan behatolok a belsõ záróizomig, és ott tartom, miközben figyelek, hogy mennyire szorítja az ujjam. Ha érzem, hogy kicsit elenged, akkor arra koncentrálok, ha szorul, akkor arra. Így kapok egy tudatos visszajelzést arról, éppen mit csinál az az izom, amit egyébként nem tudatosan kontrollálok. Ez a "kapcsolat" egy idõ után kétirányú lett, azaz képes vagyok tudatosan is lazítani a belsõ záróizmon. És kb. ennyi a trükk :) Ha ott el tudod engedni magad, akkor könnyen becsusszan két ujjad, vagy más is :) Természetesen fontos, hogy nyugodt körülmények között, türelemmel csináld az egészet. Minél jobban stresszelsz, a tested annál jobban befeszíti a záróizmokat.
Hát jó akkor piszkáld, majd bedagad pávián méretûre :D vagy elfertõzõdik
Annak az a feladata, hogy szûk maradjon..:) használsz valami sikosító anyagot?
A kérdező hozzászólása: Jójó... akkor maradjon szûk, mikor kell:P Igen használok... Durex vagy masszázsolaj.
Ja...hát inkább ne piszkáld ha úgy se mûködik...am kor, nem? :D
A kérdező hozzászólása: 17/F. De ha ki akarom próbálni, muszály piszkálni.
Ja, és "MUSZÁJ"! Bocs, de nem tudok elmenni mellette szó nélkül.
Fokhagymanyomóval.
Dugja be az ujját, kezdje el körkörösen mozgatni, te közben lazulj el teljesen és ha már elég tág, jöhet a következõ ujj is. Ha már kitágult, akkor pedig jöhet a lompos. De valóban megírhattad volna szebben is a kérdést.
A kérdező hozzászólása: nem nõ 29L,
Fiú vagy?
A kérdező hozzászólása: Nem soxszor 1*2 szer és abba kellett hagyni mert fájt pedig sikosítót is használtunk
Az elejen sehogy, sokat kell csinalni es egy ido utan mar nem lesz nagyon kellemetlen! Hanyszor probaltatok mar?
Fújjon fel levegõvel, mint a lufit
Már ne is haragudj, de egy normális válaszhoz minimum normális kérdést kéne kiírni. Komolyan nem találtál egyetlen kulturáltabb szót sem a "megb_szni"-nál?
A kérdező hozzászólása: Ha lehet normális válaszokat várok. Köszönöm!!
ha nem nõ akkor fiú

Hogy tágítsam a fülemet?

8 milliméteresre szeretném házilag szeretném hogy kezdjek hozzá ? mivel kezdjem ?

Legjobb válasz: Elõször nézd meg a fülbevaló furatot hogy középen van-e szúrva, ha igen, akkor valami vékony cuccot beleteszel, mondjuk fogpiszkálót érdemes celluxal körbetekerni hogy ne rohadjon bele Ha jól haladsz, lehet növelni nyalókás pálcával, én sokszor celluxxal egészítettem ki egy mûanyag darabot ami kicsi volt 21/F

Elõször nézd meg a fülbevaló furatot hogy középen van-e szúrva, ha igen, akkor valami vékony cuccot beleteszel, mondjuk fogpiszkálót érdemes celluxal körbetekerni hogy ne rohadjon bele Ha jól haladsz, lehet növelni nyalókás pálcával, én sokszor celluxxal egészítettem ki egy mûanyag darabot ami kicsi volt 21/F
Szerintem teljesen felesleges, nem szép, és késõbb megbánod.. Na mindegy nem ez volt a kérdés! Nekem nincs , de egyik ismerõsöm vett valami csigát amit mindig egy picivel beljebb kell fordítani, és úgy tágította ki. Nem tudom mi a pontos elnevezése, de mindjárt utána nézek hátha találok valamit, de ez kifejezetten erre való. :)
Megtaláltam ! fültágító csiga a pontos neve Remélem segítettem
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget
FÁT SOHA NE RAKJ BELE! mert belerohad. csak mûanyag, acél stb. házilag ugy írom le ahogy én csináltam. megvan a fülbevaló lyuk. abba fülpiszkáló pálcika. utána nyalóka pálcika. utána a nyalókapálcikára 2-3 réteg cellux, szigszalag amelyik van otthon. ez kb 4 mm. utána tollkupak. stb stb stb ami van othon és egy kicsit nagyob tedd bele.
én is egyénileg csináltam 1.egy nyelv pc 2.egy nyelv pc és egy fülbevaló 3.kettõ nyelv pc és így tovább a claire's-be lehet venni olcsón nyelv pc-t és úgy én igy csináltam remélem hasznos tanácsot tudtam adni

Hogyan tágítsam az ereimet?

akármikor vérvételre megyek kb. az 5-7. szúrásra sikerül csak vért venni t?lem, mert soha nem találnak vénát az orvosok.. azt mondják, hogy igyak sok folyadékot és attól tágul, de én iszok is rendesen.. milyen megoldás van még? hogyan tágítsam?

Legjobb válasz: Vérvétel elõtt igyál, az a lényeg. Valamint azt is szokták kérni, hogy az öklöddel "pumpálgass" elõtte, de ezt már csak akkor, ha beültél a székbe. A vizet ihatod már elõtte 1-2 órával is, hogy legyen hatása. Ja, és lehetõleg lazítsd el magad, mert ha izgulsz, félsz, attól is összeszûkülnek az erek.

Vérvétel elõtt igyál, az a lényeg. Valamint azt is szokták kérni, hogy az öklöddel "pumpálgass" elõtte, de ezt már csak akkor, ha beültél a székbe. A vizet ihatod már elõtte 1-2 órával is, hogy legyen hatása. Ja, és lehetõleg lazítsd el magad, mert ha izgulsz, félsz, attól is összeszûkülnek az erek.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm :)
Én múlthéten voltam dokinál, nekem napi 2 deci vörösbort és sötét színû gyümölcsöket (szeder, szilva, ribizli, kékszõlõ...) ajánlottak értágítás céljából.
Öltözz melegen, a fázás is érszûkítõ.
Vörösbort elsõsorban nõknek szoktak tanácsolni, ha az ereken kívül még mást is kell széthúzni.
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm szépen :)
Gyúrjál

Nem szeretném, hogy tágítson a barátom! Így is lefeküdhetek vele?

Mindenhol azt olvasni, hogy sz?z lányokat SZÜKSÉGES ahhoz ujjazni, hogy bemenjen a hüvelybe a férfi pénisze. Én viszont ki nem állhatom az ujjazást, nem esik jól. 1 ujj az simán bemegy, a 2 fáj és egyáltalán nem élvezem, pedig már hónapok óta csináljuk. És ?szintén megmondom, hogy sajnálom a pettingeket az ujjazásra szánni, mert ha 2 ujjal próbálkozunk, a fájdalomtól utána már elmegy a kedvem az egész pettingt?l. Tudom, hogy még megvan a sz?zhártyám is...

Legjobb válasz: Félreértettetek! A pettinget imádom a barátommal, mindig eltudok menni! Gyengéd, segítõkész, van amikor orálisan elégít ki. Sokszor lovagolok rajta, persze a behatolás nem történik meg, csak a péniszén huzogatom a csiklómat. Kivétel nélkül mindig eltudok menni, egyszerûen fantasztikus érzés amit csinál....az ujjazást kivéve....de itt is inkább a 2 ujjal van bajom. Azt pedig onnan tudom, hogy megvan még a szûzhártyám, hogy nõgyógyász mondta :).

A kérdező hozzászólása: Félreértettetek! A pettinget imádom a barátommal, mindig eltudok menni! Gyengéd, segítõkész, van amikor orálisan elégít ki. Sokszor lovagolok rajta, persze a behatolás nem történik meg, csak a péniszén huzogatom a csiklómat. Kivétel nélkül mindig eltudok menni, egyszerûen fantasztikus érzés amit csinál....az ujjazást kivéve....de itt is inkább a 2 ujjal van bajom. Azt pedig onnan tudom, hogy megvan még a szûzhártyám, hogy nõgyógyász mondta :) .
Jajj, én is 18 leszek, és szóról-szóra pont így vagyok mindennel. Tanácsot azt nem sûrûn tudok adni, mivel nekem is a "problémám", meg van, aki azt mondja, hogy ha fel leszek izgulva, nem lesz semmi gáz, még ha nem is fér be a 2 ujj, van aki meg kb az egész kézfejét feldugja, és ezt teljesen szükségesnek tartja... Hát, nemsokára eldõl, én nem hiszem, hogy sokáig számolgatom még az ujjakat:P (9 hónap után vagyunk, szal ne szóljatok be!!)
Én egyáltalán nem is értem honnan találták ezt ki....engem soha nem ujjazott a barátom, mert egyszerûen nem esett jól és mégis csak egy kicsit fájt az elsõ...szóval sztem nyugi nem kell.. az ujjazástól amugy sem értem hogy gondoljátok a tágulást...a hártya marad és után a a lány vissza szûkül, mint sex után..ugyh..
Hát, ha két ujj nem megy be, akkor nem valószínû, hogy a pénisze be fog... Vagy iszonyatosan fog fájni. Az egyébként biztos, hogy ha azt sem élvezed, hogy az ujjaival benned van, akkor azt fõleg nem fogod, ha a pénisze lesz benned, mivel az azért nagyobb... Próbáljon a barátod orálisan is kielégíteni, hátha attól jobban meg jön a kedved.
Ez a dolog, nem úgy megy, hogy hooppá, feküdj le, és majd újjaznak. Mint ahogy a sex sem. sok idõ kell hozzá. Semmi köze az újjazásnak ehhez, szerintem. A fájdalom már nem is érdekel? Ennyi erõvel, kipróbálhatsz egy uborkát is. Ez nem errõl szól, Úr Isten.Az elõjáték, petting, nem z újjazásról szól....
Elsõ dolog, ami eszembe jutott : Mennyire vagy tájékozott a témában? írtad ugye h tudod h van szûzhártyád, vagy mi... mégis honnan? ha csak nem orvos vizsgálta meg és jelentette ki, nem kizárt h nincs... tamponhasználattól is kitágulhat a hártyán lévõ lyuk.. ez nem egy téglafal:D egy HÁRTYA, kihangsúlyoznám... tudtommal az érzéshez semmi köze, max akkor ha vmi genetikai bibi van, pl össze van nõve " de azt már rég diagnosztizálták volna, hiszen ezen a menstruációs váladék is távozik... akkor az nem tudna... aztán... ha ennyire görcsös, és makacs vagy, nem fog menni... igen, nemárt a tágítás, akármilyen módon ahogy jólesik, h ne fájjon... az se árt, ha nedves vagy... vagy ha nem eléggé, akkor sikosító rlz. És szerény véleményem szerint ha az ujjazást ennyire rühelled, fájdalmas netán, a szex nem fog menni :) szted egy f*sz vajpuha, és ceruzavékony?... furcsa így elsõ olvasásra ezeken akadtam fenn:D
Ha tényleg ennyire jó a szex, és ennyire utálod az ujjazást, akkor meg lehet próbálni a behatolást is. Hány éves vagy? Kicsit fiatalnak tûnsz még hozzá. De, ha készen vagytok, el lehet kezdeni. Ha nem megy, térjetek vissza a régebbi technikákhoz, és majd próbáljátok késõbb.
Sokáig én sem élveztem az ujjazást, megszenvedtük rendesen a barátommal. Nekem is a 2 ujjal voltak fennakadásaim. Idõ volt, míg egyáltalán odáig eljutottunk, hogy ne legyen kellemetlen érzés. De szerintem nem feltétlenül szükséges. Nekem mondjuk volt utána egy mûtétem (be kellett metszeni a szûzhártyámat, mert túl erõs és vastag volt, ami természetes úton nem tud átszakadni:S rendellenesség..), utána 2 hétig várni kellett mindennel. Aztán megpróbûltuk a szexet, de akkor a görcsölés miatt nem ment (kissé megviselt lelkileg a mûtét-dolog) Aztán egy spontán pillanatban megtörtént. Az elején fájt a behatolás, de ahogy fokozatosan beljebb haladt a farkával, úgy tágultam és egyre inkább enyhült a fájdalom (akkor már nem volt szûzhártya amit át kellett volna szakítani, megtette az orvosi szike :( ) Végül is szép élményként maradt meg bennem :) Akármilyen nyakatekerten jutottunk el idáig. Szóval ha ennyire irritál a gondolat, hogy az ujjai bent vannak, és nem élvezed, szerintem nem kell annyira ragaszkodni hozzá. Pettingeljetek, melegítsétek be egymást, és ha úgy érzitek, tegyetek egy próbát. De ajánlom a síkosítót én is, mi használtuk, sokat segített. Sok sikert! (19 vagyok amúgy)
utolsó elõtti vagyok... Tegnap megtörtént, (pedig nekem se fért nagyon be a 2 ujj) és bár persze egy kicsit kellemetlen volt, azért egyrészt sokkal jobb, mint a két ujj, másrészt meg valahol a kellemetlenség mellett kellemes is, szal jó élményként maradt meg.:) Orgazmusom nem volt, de ami késik, nem múlik. Ja, és mi legalább egy kiló síkosítót használtunk, szerintem elsõre az mindenképpen kell, fõleg ha a pasi is érintetlen (mint nálunk) és nem nagyon tudja a szöget, mert így kb magától becsúszik. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, picit most megnyugodtam. Én meg abból indultam ki, hogy réges-régen, amikor a a nászéjszakán veszítette el a nõ a szüzességét, akkor sem tágították, nem pettingeltek hónapokkal az aktus elõtt.... Csak mégis olyan nehéz elképzelni, hogy be fog férni a barátom pénisze abba a picike lyukba. :)
Hat ujjazas nelkul pedig nem fog menni, vagy esetleg nagyon nehezen es az meg iszonyatosan fog fajni. Azert kell az ujj, hogy megszokja a huvelyed kb egy penisz vastagsagat. Ha nem szereted, akkor kuszkodjetek a szex-el. Az ujjzas meg nem kell evekig huzodjon, parszor csinaljatok es utana probalhatjatok a szex-et, amirol nem sok mindent tudhatsz ilyen hozzaalassal.
A kérdező hozzászólása: 18 leszek. Azért nem érdekel annyira, hogy majd mennyire fog fájni az elsõ, mert inkább fájjon akkor az egyszer, mint hogy állandóan 2 ujjal. Meg talán taszít is valamilyen szinten, hiszen az nem odavaló! Meg gondolom azért jobb érzés egy pénisz, már maga a gondolat, hogy bennem van a barátom....
úr isten te nagyon buta lány vagy.. hogy lehetnek az emberek ennyire tájékozatlanok a mai világban??????!!!!!

Szükség van a szűzlányoknál arra, hogy tágítsák magukat?

27 éves lány vagyok(csak azért tartom fontosnak, hogy leírjam, hogy tudjátok, nem egy konzervatív öreglányról van szó) de mi a franc ez, amit itt olvasok gyakran, sz?z lányok esetében, hogy tágítják magukat? (11-12 évesen pláne... )

Legjobb válasz: SAJNOS PONTOSAN EZ A BAJ,HOGY ELÉG SOK SZÜLÕ EGYÁLTALÁN NEM FOGLALKOZIK E TÉREN ÉS MÁS TÉREN SEM A GYEREK FELVILÁGOSÍTÁSÁVAL.ÍGY AZOK A TINIK AKIK ILYENEKET CSINÁLNAK,EGYMÁSTÓL TANULJÁK EL A NAGY-NAGY HÜLYESÉGEKET.ÉN PL AZT NEM FOGOM SOHASEM MEGÉRTENI,HOGY MINEK SZÜL AZ EMBER GYEREKET HA NEM IS FOGLALKOZIK VELE.

SAJNOS PONTOSAN EZ A BAJ, HOGY ELÉG SOK SZÜLÕ EGYÁLTALÁN NEM FOGLALKOZIK E TÉREN ÉS MÁS TÉREN SEM A GYEREK FELVILÁGOSÍTÁSÁVAL.ÍGY AZOK A TINIK AKIK ILYENEKET CSINÁLNAK, EGYMÁSTÓL TANULJÁK EL A NAGY-NAGY HÜLYESÉGEKET.ÉN PL AZT NEM FOGOM SOHASEM MEGÉRTENI, HOGY MINEK SZÜL AZ EMBER GYEREKET HA NEM IS FOGLALKOZIK VELE.
:) ) Köszönöm a kérdést. Már bennem is ágaskodott egy ideje. Mellesleg 40 éves vagyok és teszek rá, ha konzervatívnak tartanak. Az én tinikoromban sem volt ez divat. (vagy nem tudtam róla :P:P:P) Valószínûleg rengeteg töredék infóból állt össze ez a hülyeség aminek hódolnak a tinik. (gondolok itt olyasmire, hogy a hüvely szüléskor tágul és utána bõvebb lesz, aztán ott vannak az anális tágítól amiról szerintem sokan közülük nem is tudják micsoda, ott van az, hogy szülés közben mondják, hogy "1-2 stb ujjnyit tágult" a kismama... szóval rengeteg félreérthetõ dolog) Leszólni csak azért nem szoktam a kérdezõt, mert az sem jó ha gátlás épül ki bennük e téren. Aki maszturbálni akar, tegye azt. Legalább tudja, hogy mi jó neki. :) Gyakorlatban meg... én azokhoz tartozom akiknek 2 szülés után sem lett tágabb a hüvelye. Az elsõ szex olyan volt amilyen... kedves és béna :) )) Aztán voltak késõbb más pasik és nagyon sok idõ telt el amíg az összes ostoba kényszerképzetet, görcsöt, gátlást és téveszmét magam mögött hagyva végre olyan lett a szexuális életem ami szuper. :) :) Azon igyekszem, hogy a lányomnak nem menjen rá a fél élete a "tanulásra". :) :) :)
Én igaz elég fiatal vagyok(14 éves) de amiket látok a suliban is...A kis 11-12 éves kislányok tangába, miniszoknyába és hasonlók...és az a divat náluk ha masztiznak.(sõt, sajnos már vannak akik már el is vesztették a szüzességüket).Én nem élek ilyenekkel, de néha én is rácsodálkozom, hogy te jó ég! 11 évesen még a babáimmal játszottam!Szörnyû!
Jah, 11-12 évesen tágítják magukat, majd szülés után szûkítik. Ez a jövõ paradoxona!
:-)) Én is konzervatív vagyok, tehát: szerintem tanuljanak meg szopni, abból nagy baj nem lehet. :-)
MÁR MIÉRT LENNE SZÜKSÉG RÁ??????!!!!!!
:) én is 14 éves vagyok. teljes mértékben egyetértek a "konzervatív" felnõttekkel. ott tart a korosztályom, hogy a fiúk szemében úgy jó egy csaj, ha már lehet dugni. bocsánat a csúnya kifejezésért.. szerintem pont ellenkezõleg. egyébként nagyon is igaz, hogy a szülõk nem nagyon foglalkoznak az efajta témákkal gyerekeikkel kapcsolatban.:S tapasztalatból mondom. Igaz én szerencsésnek tartom magam, mert szinte felnõttek közt nõttem fel, eléggé koraérett vagyok, de nemmindenki van evvel így. és bele mennek a hasonló korúak mint én, mert evvel olyan "tapasztaltak" lesznek.. mellékesen még rühes ribancok is, de az nem érdeklik õket.. nekem anyukám egyszer nem ült le velem ilyenekrõl beszélni, szerintem tart a témától. de van még idõm még szóba jöhet ;)

Hogyan tágítsam magam odalent?

Sziasztok! 17 éves lány vagyok, sajna még szûz (Vagyis sráccal még nem voltam,lánnyal viszont igen...), és talán ebbõl kifolyólag, vagy alapból, de nagyon szûk vagyok, 2 ujj is nehézkesen megy. A kérdésem az lenne, hogy vegyek egy normál méretû dildót, és azzal próbálkozzak, vagy várjak, amíg lesz srác? Igazából félek,hogy gáznak találná,hogy ennyire szûk vagyok.. De lehet a saját hülyeségem ez. ^^"

Legjobb válasz: Szerintem várd meg a srácot, és nem hinném, hogy gáznak találná, mert szûk vagy.

Szerintem várd meg a srácot, és nem hinném, hogy gáznak találná, mert szûk vagy.
szia...en a ' szuk ' lanyokat szeretem... :D nyugi, nem baj ha szuk vagy odalent...
Nem gáz. Mivel még szûz vagy, így ez teljesen természetes.
Nehogy elkezd magad tágitani.. Minél szûkebb vagy annál jobb.. Ha küldesz képet, azt is megmondom hogy tényleg "nem vagy egy szép lány" vagy csak az önbizalmaddal van gond.. :) 16/F
Te válaszolj azért.:)
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok egy szép lány. :D Szóval szerintem gondold át újra. :P
A kérdező hozzászólása: 1. Neked pedig köszi, azt hiszem várok. Habár sokan azt mondják, az sem jó, ha valaki túl tág. Szóval, lehet , jó ez így. Majd kitágít, ha úgy van.. :)
ha gondolod, kitágítalak. egy srác
A kérdező hozzászólása: Ne magadból, és a nagy többségbõl indulj ki. Én a kérdést komolyan gondoltam, teljesen õszintén. Kíváncsi voltam más véleményére.
Fake
szép agy segítek
Ne itt kamuzzal mar.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, így hogy többen így gondolják, nem tartom már cikinek. :) Egyébként nem kifejezetten csúnya vagyok, inkább fiús típus, emiatt is van nagyobb sikerem lányoknál, mint fiúknál. :) De ezt üzenetben le is írtam pár embernek. :D

Mit csináljak, ha nagyon fáj? Hogyan lehetne másképp? Hogyan tágítsam?

Szeretnék tampont használni. Többször is próbáltam, de nem sikerül. Feldugom egy darabig és utána nem megy tovább.

Legjobb válasz: Ha fáj, akkor maradj a betétnél.

Ha fáj, akkor maradj a betétnél.
Vagy guggolva próbáld.
Szia! Hogy sikerült? Megpróbálhatod különbözõ pozíciókban, én elõször hanyatt fekve, felhúzott lábakkal csináltam.
A kérdező hozzászólása: pont ma jött meg, így meg is próbálom, remélem sikerül
Próbáld akkor felhelyezni mikor megjön, akkor még könyebben mehet.
Felhorzsolja a hüvelyed belsõ falát a tampon, ami fáj, ég, és fertõzéseket is elkaphatsz.
A kérdező hozzászólása: Minivel próbálkozom. Mi az a felmaródás?
Minivel próbálkozol? Van, akinek annyira problémás, hogy csak a szüzessége elvesztése után tud tampont használni. Ha kellemetlen, ne erõltesd, mert felmaródásokat okozhat, az meg kellemetlen.
A kérdező hozzászólása: Nincs más választás? Mert van, hogy nem tudok elmenni WC-re és akkor mindig az jár a fejembe nehogy átázzak. Nagy éjszakait használok és vattát is használok.
Nem olyan fontos a tampon. Maradj az eddigieknél!

Az esküvőmre vettem egy magassarkút. Hordjam előtte hogy tágítsam?

Anyukám és a párom is azt mondja hogy hordanom kéne az esküvő előtt hogy hozzá szokjon a lábam, és a lábamra formáljam úgy mond.. Itthon is hordjam és mászkáljak az utcán is benne. Szerintem nincs értelme, egy magassarkú sosem lesz kényelmes, akármennyit lehet a lábamon. Ti hordtátok/hordanátok esküvő előtt a cipőtöket?

Legjobb válasz: Vettél magadnak egy kényelmetlen magassarkút? Na, be fogsz pisilni a fájdalomtól, még mielõtt az eseménynek vége lesz... Én megpróbálnék mindent: szerintem hordd, sõt vegyél egy bõrtágító sprayt is, ha meg semmi se sikerül, legalább tudni fogod, hogy hol töri fel a lábad és le tudod ott ragasztani ragtapasszal a nagy nap elõtt.

Vettél magadnak egy kényelmetlen magassarkút? Na, be fogsz pisilni a fájdalomtól, még mielõtt az eseménynek vége lesz... Én megpróbálnék mindent: szerintem hordd, sõt vegyél egy bõrtágító sprayt is, ha meg semmi se sikerül, legalább tudni fogod, hogy hol töri fel a lábad és le tudod ott ragasztani ragtapasszal a nagy nap elõtt.
Mindenképpen hordjad! Én minden nap 1-2 órát benne voltam itthon, így lett kis rásegítéssel (zselés talpbetét) kényelmes... Ha nem töröd be, jó, ha a szertartást ki fogod bírni benne :S
Én kivétel nélkül az összes magassarkúmat így avatom be: Legvastagabb zokni vizesen felvesz, rá magassarkú, otthon 1-2 órát billegek benne (lehetõleg ne lásson senki!). Utána sosem töri fel a lábam :)
Igen, nem árt ha "betöritek" egymást. Én akárhányszor veszek magassarkút, ami amúgy kényelmes, az elsõ pár viseletnél mindig az én lábam marad alul, vízhólyagok sora lesz a lábfejemen tõle mindenfelé. Javarészt minden cipõ ugyanott tör, úgyhogy gyanús, hogy az én lábammal van baj. :) A lényeg, hogy utána viszont abszolút kényelmes viselet lesz, ha fáj is a lábam/bokám benne, mert hétköznap nem rohangálok magassarkúban, de nem tojom össze magamat, amiért mindenhol dörgöl, ég.
Én nem hordtam, és várandósan volt az esküvõ, a lábam is dagadt picit, szinte sírni tudtam volna, annyira fájt a lábam benne! Mindeképp baráti, hasznos tanács, hogy hord és tágítsd! :)
a vizes sokni azért kell, hogy jobban táguljon, igazodjon :) ha valahol nagyon tör, ott be kell pálinkázni! :) és mindenképp vedd fel otthon, hogy betörd, ha meg nagyon kényelmetlen 1-2 óra után is, érdemes elgondolkodni egy másik cipõn, vagy váltócipõn (mondjuk ez meg a szoknya hossza miatt nem mindegy), mert meg fogja keseríteni az egész napodat!
Vizes zokniról nem hallottam még, de igen, hord elõtte otthon, mászkálj benne hogy a lábadra formálodjon, mert másképp az egész napot el lesz cseszve :) Én száraz vastag zoknit szoktam felvenni, és úgy a cipõt.
Nem hordtam elõtte, de eleve kényelemes volt, pedig magassarkú.
Szerintem is mindenképpen törd be elõtte. Nekem is minden cipõ feltöri a lábam (nem csak a magassarkú), de 1-2 héten belül már teljesen jó. Nem rég vettem egy magassarkú szandált, elsõ pár használat szörnyû volt, tiszta vízhólyag volt a lábam. Elmúlik.
"Utolsó, értsd már meg. A terhelésrõl van szó. " Te meg azt értsd meg, hogy a jó cipõt ennek figyelembe vételével tervezik. Úgy oszlik el a súlyod, hogy nem fogod a falat kaparni akkor sem, ha nem mindennap hordod. Milliméterek számítanak ennél, hiába divatos, meg viszonylag drága valami, ha szarul van tervezve.
A jó magassarkú nem kényelmetlen. Ha mûbõr akkor tök mindegy milyen vizes zoknit húzol bele, semmit sem ér. Ha bõr, akkor meg nem tesz jót neki. De tényleg hordhatnád, mert ha kényelmetlen, akkor legalább kiderül. Elég kellemetlen, ha déltõl (vagy még korábbtól) éjfélig abban kéne lenned és egy óra múlva már csak sántikálsz.
Hát nekem nem sokat segít speciel. Mondjuk az én lábam speciális, a legkényelmesebb (de új) és márkás, vagy noname cipõ (akár sport, akár balett) feltöri, és valahol tuti nyomja. Na magassarkúnál, még a kis talppárnám is fáj. Nem tudom milyen a kérdezõ lába, de ha hasonlóan rossz, akkor nem fogja bírni magassarkúban. Szerencsére leveti.
16: a 13-asban te magad írod, hogy nyom a cipõ. Most akkor mi a probléma vele tulajdonképpen? Hol fáj? Ha a talpad csontjai fájnak elöl, azon a zselés párnácska segíthet.
Utolsó, értsd már meg. A terhelésrõl van szó. Én aki 22 évig csak ünnepekkor vettem fel magassarkút, ahhoz vagyok szokva (mármint a lábam) hogy a teljes talpamra nehezedik az összes súly. Egy magassarkúnál ugyanez a lábfejre nehezedik. Akármilyen magassarkút hordok, 10 perc múlva sírva tudnám kaparni a falat. Nem azért, mert bevág valahol, hanem mert az a terhelés annyira fáj.
Igen, tudom elõre. Már felvéterkor érzem, hogy melyik az a része, ami nyomna. A pánt nyomhatja a lábfej bármelyik pontját, de van cipõ, ami a lábujjaim tetején sérti fel a bõrt a rossz kialakítás miatt. Van rosszul kiképzett sarok, amit akármeddig hord az ember, nem lehet betörni. Ezt általában már ránézésre tudom, de a próba meg szokott erõsíteni.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: hol írtam olyat hogy nyom a cipõ vagy feltöri a lábam?! Egyébként te tudod elõre, ha egy cipõ feltöri majd a lábad? Áruld már el hogy csinálod.. :) Ma felvettem utcára, igazából az volt a baj vele hogy nekem magas. Egyéb gond nincs. A szertartás alatt rajtam lesz, aztán leveszem. Egyébként gyakran hordok magassarkút. De ennyire magasat nem.
Az egy dolog, hogy nincs hozzászokva a láb, és maga a láb, a csontozat fáj. De egy olyan cipõt miért vesz meg valaki, ami nyom itt, nyom ott, bevág, feltör, stb.? Nem mondtam, hogy az én lábam sosem fárad el, DE olyan fájdalmaim még sosem voltak, amit a cipõ okozott azzal, hogy rossz volt a kialakítása. Itt a különbség.
Már ne haragudj de ez hülyeség, hogy nem tud normális magassarkút venni. Nyilván, aki megszokta a magassarkút annak kényelmes. Nekem például van egy hiper-szuper magassarkúm, ami tartja a lábamat és még mezítláb sem töri fel, de mivel csak ünnepnapokon hordok magassarkút, ezért fáj benne a lábam, ugyanis máshol van terhelve, mint ahol megszoktam. A menyasszonynak: a kérdésbõl azt veszem ki, hogy te sem vagy nagy magassarkú viselõ, így azt javaslom (az elõbbiek tanácsain túl persze), hogy vegyél egy másik hasonlóan magas cipõt, és hordd azt nap mint nap, így hozzászokik a lábad ehhez a terheléshez. Ha nem akarod ezt csinálni (én nem tenném) akkor legyen egy szintén csinos váltócipõd, hogy amikor már kényelmetlen, kicserélhesd.
A kérdező hozzászólása: Jólvan utolsó, akkor neked szerencséd van. Tudod.. nem vagyunk egyformák. A te lábad bírja, az enyém nem. Egyébként nem egész nap lesz a lábamon, és nem klasszikus esküvõi cipõ. Csak polgári szertartás lesz, utána pedig 2-3 órás vacsi, de ott valószínûleg át is veszem. Bár ma volt rajtam 1 órát, és marhára nyomott, úgy hogy nem jósolok neki nagy jövõt. Azért még hordom természetesen, biztos jobb lesz.
"egy magassarkú sosem lesz kényelmes, akármennyit lehet a lábamon" - erre csak annyit, hogy nem volt még kényelmetlen magassarkúm. A 13-14 centis sarkú cipõkben is legyaloglok kilométereket (munkahelyemre néha BKV-zok, ilyenkor kénytelen vagyok sokat sétálni is). Aki nem tud normális cipõt venni, az szenvedjen a tágítással, bár valószínûleg az esküvõd alaphangulatát már így is meg fogja adni, hogy dek**vakényelmetlen ez a cipõ.
Szoktál magassarkút hordani? Bírod pár órán át? Csak mert én sose hordok, és nem bírja a lábam csak 10 percig (3-szor mûtötték, de amúgy is feltör) Én ilyet veszek majd: http://image.dhgate.com/albu_216763432_00-1.0x0/fashion-shoe.. Akinek nem fog tetszeni az esküvõn egyrészt nyaljon be, másrészt nem érdekel. Ha bírod, akkor is járasd be legalább otthon (utcán ne, megsérülhet), de ha nem bírod, vagy nem szoktál hordani, vagy nem bírsz benne legalább 4-6 órát állni, akkor próbálj alterntívát keresni.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: miért kell vizes vastag zokni? :D Én most egy vékonyabb zoknival vettem fel, de ennek van jelentõsége? 1.: Nem volt kényelmetlen amikor megvettem, de ha megyek benne 1-2 órát BÁRMELYIK magassarkúmban, akkor fáj a lábam. Köszi a válaszokat, örülök hogy feltettem a kérdést. Igazatok van, ha feltöri a lábamat esetleg, akkor tudom hogy hol. :) Külön köszi a zselés talpbetét tippet! :)
Figyelj, én hordanám napi rendszerességgel az esküvõig (utcán nem)és kétlem, hogy addig nem szoknád meg kérdezõ! Nem tudom hány napod van az esküvõig, de valamennyire hozzálehet szoktani a lábat az "új" dologhoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!