Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam hogy ne (146 db)

nos ne zaklasd! hagyd hogy õ közeledjen feléd. próbáld meg finom falatokkal a kezedben magadhoz csalogatni.
Kis nyúlnál az a taktika, hogy zárd egy ketrecbe 2 hétre, addig ki ne engedd, hogy megszokja hogy az az õ lakása, ott biztonságban van. Aztán kinyithatod a ketrecet, és akkor elméletileg nem fog szanaszét bogyózni a lakásba, hanem mindig vissza fog menni a ketrecbe ha wc-znie kell. De ha már most is szabadon futkos, akkor esélyed nem lesz a szobatisztaságra szoktatni és nem is lesz olyan kezes. Hát nem tudom, végülis megpróbálhatod ezt a bezárás dolgot, aztán majd kiderül hogy milyen lesz.
Légy türelemmel.Talán elõbb-utóbb rájön hogy nálad nincs mitõl félnie.És kényeztesd de csak amennyire hagyja.
Biztos most azért vadul, mert vissza akar bújni a biztonságos helyére, ezek nehezen tûrik a változtatásokat. Jobban szeretnek egy helyen lenni, õ úgy fedez fel, hogy elõszõr kell legyen egy biztonságos kis zuga, ahova elbújhat elõled is akár, aztán kijön, körülnéz, visszamegy, megint kijön, akkor messzebbre merészkedik, aztán visszarohan. Õk ilyenek. Lassan szoknak hozzá az új helyhez, mondom minimum 2 hét.
Nekem ugyanez volt a problémám. Tavaly kaptam egy haveromtol egy akkor 2 éves nyuszit. Olyan vad volt hogy helyböl amputált 3kezet egyszerre kábé.:D Mondjuk nekem az volt a szerencsém hogy volt még 1 törpenyuszim és egy tengeriamalcom is ök együtt voltak egy ketrecben így melléjük raktam a másik nyuszi ketrecét és könnyebben helyhez szokott. Minden nap simogattam meg cuki hangon beszéltem neki olyan fél orán keresztül. Mára elértem azt hogy ok nélkül ne harapjon meg ne legyen olyan agresszív, de a ketrecböl kivenni még mindig nem lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, sokat segítettetek, megpróbálom valahogy magamhoz édesgetni, sokat foglalkozni vele, simizni, meg beszélni hozzá. Hátha sikerül, de én bízom benne hogy fog!

Van egy kutyám keverék 1.5éves. Hogyan szoktassam le róla h rám ugorjon? Hogyan szoktassam rá hogy szépen mellettem sétáljon, és ne húzzon? és hogyan fog rám hallgatni ha rászólok?

Legjobb válasz: Ne foglalkozz vele amikor ugrál. Csak azt akarja, hogy figyelj rá. Ha nyugodt, akkor üdvözöld, dicsérd meg. Sétánál, ha eléd megy fordulj meg 8-10 lépés az ellenkezõ irányba és vissza.

Ne foglalkozz vele amikor ugrál. Csak azt akarja, hogy figyelj rá. Ha nyugodt, akkor üdvözöld, dicsérd meg. Sétánál, ha eléd megy fordulj meg 8-10 lépés az ellenkezõ irányba és vissza.
Ha ugrál fordíts neki hátat és amíg le nem nyugszik, ne is foglalkozz vele. Sétánál amint leelõz téged, azonnal lendületesen, szó nélkül fordulj meg és rántsd magad után. Ne a kutya döntse el, merre és milyen tempóban akar menni! Ha következetes vagy, pár nap alatt el fog múlni a húzás. Az, hogy hallgasson rád tekintély és kötõdés kérdése. Ha nincs kellõ tekintélyed, nem tisztel eléggé és nem kötõdik hozzád megfelelõen, persze, hogy nem fog rád figyelni! Nagyon ajánlom a Fennel könyveket. Viszont csak könyv alapján nem fogod tudni megoldani a problémákat, nem fogod tudni helyre tenni a kapcsolatotokat ha eddig nem ment, így mindenképp azt tanácsolom, hogy keress fel egy megfelelõ kutyasulit. Olyat, ahol nem a munka, hanem a kutya-gazda viszony áll az elõtérben.

Hogyan szoktassam le arról hogy ne legyen rongybaba ha az utcán nem az van amit Õ akar?

19 hós és gyakorlatilag iszonyat természete lett 1 hónapja. ha nem úgy van valami ahogy ő akarja szó szerint összerogyik és üvölt!itthon úgy kezelem hogy nem veszek róla tudomást de valahogy nem akar leszokni róla!az utcán még idegesítőbb mert ő mindig kocsiban ülne vagy biciklin!próbálnék vele sétálni de 2 lépés és rongybaba lesz.szinte csak húzni tudom.kiakar szaladni az útra szépen mondom neki hogy nem szabad szintén földre veri magát!!nagyon elvagyok keseredve hogy Õ irányit engem! Volt valaki ilyen helyzetbe ?hogy csináljam hogy ne nőjön a fejemre!Igenis tudnia kell sétálni szépen akár boltba akár játszótérre!

Legjobb válasz: Az utcán is úgy, mint otthon, ne vegyél róla tudomást. Ha elhajítja magát, kérd meg, hogy álljon fel, ha nem teszi akkor lépj tovább. Üvöltve fogja mondani, hogy ne hagyd ott. Ez általában beválik. Így megtanulja, hogy nem õ a fõnök. Egyébként nem minden gyerek szeret sétálni, az enyém is lusta, ezért nem is nagyon erõltetem.

Az utcán is úgy, mint otthon, ne vegyél róla tudomást. Ha elhajítja magát, kérd meg, hogy álljon fel, ha nem teszi akkor lépj tovább. Üvöltve fogja mondani, hogy ne hagyd ott. Ez általában beválik. Így megtanulja, hogy nem õ a fõnök. Egyébként nem minden gyerek szeret sétálni, az enyém is lusta, ezért nem is nagyon erõltetem.
Jaj te szegenyke! Ez sajnos el fog tartani egy darabig, tenni nem sokat lehet ellene. Ez a dackorszak! Az en lanyomnal igaz 2.5 evesen kezdodott es 4 honapja tart... Csak ido kerdese, ezt kinovik ne aggodj! Addig is sok turelem! Ne vigyel biciklit es babakocsit ha rovodebb utra mesz. Nalam ez bevallt! Igaz sokaig tart az ut mert mindennel megall es megnez minden bogarat stb de inkabb ez mint a rongybabazas es uvoltes...
Az én kislányom is ilyen, õ is 19 hós és kb 1 hónapja van ez :( Néha be szokott válni ha mondom hogy toljuk együtt a babakocsit, aztán ha megunja akkor kész.. Én sem tudom mit kellene vele csinálni, de az biztos hogy nálunk nem mûködik az hogy otthagyom, mert akkor elindul amerre lát és még élvezi is a kis rosszcsont hogy szabad.. :) Kismotorja van? Az enyém ha menni nem is szeret, de motorozni imád, azzal legalább szoktunk sétálni, igaz ha nem arra amerre õ akar akkor már jön a hiszti...
A kérdező hozzászólása: Esze ágában sincs motorozni :( hiába próbálgatjuk! sajnos város szélen lakunk.kell a bolthoz bicó vagy kocsi.Olyan furcsa hogy körülöttem van még 2 kisfiú aki pont ilyen idõs és õk sosem csináltak ilyet. sõt kevesebbet van velük foglalkozva és mégis könnyebb velük! nem monom hogy jobb kisfiúk mert ilyet nem szabad. :(


4, 5 éves kislányom mindig sírva fakad, kényes és akaratos. A férjemmel két mondatot nem tudunk váltani anélkül, hogy bele ne szóljon. Hogyan szoktassam le erről?

Nem vagyok engedékeny szülő,sőt talán túl szigrú is vagyok vele,mérleg a horoszkópja,ez illik is rá,de az sem normális hogy mindenért pityeg .

Legjobb válasz: Legyetek következetesek,lehetsz szigorú ha nem vagy következetes, a kettõ egymás nélkül nem sokat ér. Mond meg mosta felnõttek beszélnek várja ki a sorát,ha hisztizik küld a szobájába.Engem gyerekkoromban mindig megkértek legyek halkabb,ne szóljak bele a felnõttek beszélgetéseibe,nézzek körbe,ne lökjek fel senkit,tiszteltem is a felnõtteket,udvarias is vagyok,mert megtanították,manapság nekem kell figyelni,hogy a 4-5 éves gyerek nehogy nekem jöjjön, fellökjön,csendbe maradjon,hogy értsem mit mond az anyja.

Legyetek következetesek, lehetsz szigorú ha nem vagy következetes, a kettõ egymás nélkül nem sokat ér. Mond meg mosta felnõttek beszélnek várja ki a sorát, ha hisztizik küld a szobájába.Engem gyerekkoromban mindig megkértek legyek halkabb, ne szóljak bele a felnõttek beszélgetéseibe, nézzek körbe, ne lökjek fel senkit, tiszteltem is a felnõtteket, udvarias is vagyok, mert megtanították, manapság nekem kell figyelni, hogy a 4-5 éves gyerek nehogy nekem jöjjön, fellökjön, csendbe maradjon, hogy értsem mit mond az anyja.
Nekem is megtanították, hogy legyen udvarias, de az más világ volt.Nem csaka a gyerek a felnõttek is mások voltak.Úhy mond nyugisabb volt minden. Viszont nekem is van egy 4 éves kislányom, dettó hasonló természettel és természetesen oroszlán horoszkóppal/természettel.Mostanában õ is mindenen elsírja magát.Próbálok vele nagyon türelmes lenni, de ez nem mindig sikerül és akkor lehet én is jobban rászólok és akkor õ sír.Mi is beszélgetünk apával...vagy telefonon beszélek és belebeszél tesójával együtt.Rászólok sír.Pedig annyiszor megbeszéltük hogy vár türelmeseben, de mit várok tõle....mást sem hall csak hogy mindjárt mindjárt...És ilyenkor rájövök, hogy jobban járok ha meghallgatom és én is besélgethetek tovább. A mostani gyerekek teljesen más világ mint anno ...szerintem kár összehasonlítani õjket.
Más világ, de attól még lehetne õket nevelni...ez ugye már nem megy sok szülõnél..
A kérdező hozzászólása: Én nem gondolom, hogy nem nevelem, szófogadó Õ, sarokban csak ritkán áll, de ez a belebeszélek , locsogok, majd sírva fakadok már az idegeimre megy.És csak itthon csinálja, az oviban semmi gond vele.
Az én 4, 5 éves lányom nyilas :) Mindenen sir, már kivagyunk tõle. Fõleg az boritja ki, ha nem figyelünk rá, mert éppen egymással beszélgetünk. Szerintem ez életkori sajátosság. Én sem tartom magamat engedékenynek, rá-rá szólok, de ezzel nem tudok mit csinálni. Ha csititgatom, azzal sem érek el semmit. Majd csak kinövi. Egyébként még egyke, önzõ, akaratos. Nem biztos, hogy jót fog tenni a természetének, amikor megszületik a kistestére.
Nekem is van egy ismerõsöm, az õ lánya 7 éves, elsõ osztályos, és sajna az iskolában is gond van vele. Folyamatosan félbeszakítja a tanító nénit, az óra közben kioktatja a társait. Most nevelési tanácsadóba járnak.

Kaptam egy 6 hetes Golden Retriever-Labrador Retriever kutyát. Hogyan tanítsam arra, hogy pl. hova kell ürítenie? Vagy hogy ne ugráljon fel? Hogyan szoktassam össze egy 2 éves kandúrral úgy, hogy ne szedjék szét egymást?

Legjobb válasz: Ez nagyon hasznos válasz volt, köszönjük. Egyrészt milyen tenyésztõrõl beszélsz? Tenyésztõnél fajtatiszta kutyák vannak, õ pedig keverék, ahogy a kérdésbõl is kiderül. Szaporító ad oda 6 hetesen kutyát, abban igazad van, hogy az anyjánál és a testvéreinél lenne még a helye. Szóval. Kerten belül szeretnéd egy helyre szoktatni, hogy mindig oda intézze a dolgát? Bent van veletek a házban, vagy kint van egyedül? Csak mert úgy lehet megoldani, ha pl. bent van, tehát tudtok rá figyelni mindig, hogy 2-3 óránként kiviszitek arra a bizonyos helyre, ahova szeretnétek, hogy a dolgát végezze, majd ha pisil/kakil, hatalmas dicséret neki. Ha egyedül van kint az udvaron és csak néha mentek ki hozzá, akkor ez kivitelezhetetlen. Felugrálást egyszerûen nem hagyjátok, ne foglalkozzatok vele olyankor, a figyelmeteket szeretné ezzel felkelteni, bármiféle reakció a részetekrõl a kutyának pozitív, mert elérte, amit akart. Hagyjátok figyelmen kívül ilyenkor. Cica kapcsán: fogd meg a macskát, vedd az öledbe és hagyd, hogy odamenjen a kiskutya, megszagolja stb. Jelenleg nincs mitõl tartani (legalábbis a kiskutya részérõl), inkább a macska a kérdés, nehogy megkarmolja.

Ez nagyon hasznos válasz volt, köszönjük. Egyrészt milyen tenyésztõrõl beszélsz? Tenyésztõnél fajtatiszta kutyák vannak, õ pedig keverék, ahogy a kérdésbõl is kiderül. Szaporító ad oda 6 hetesen kutyát, abban igazad van, hogy az anyjánál és a testvéreinél lenne még a helye. Szóval. Kerten belül szeretnéd egy helyre szoktatni, hogy mindig oda intézze a dolgát? Bent van veletek a házban, vagy kint van egyedül? Csak mert úgy lehet megoldani, ha pl. bent van, tehát tudtok rá figyelni mindig, hogy 2-3 óránként kiviszitek arra a bizonyos helyre, ahova szeretnétek, hogy a dolgát végezze, majd ha pisil/kakil, hatalmas dicséret neki. Ha egyedül van kint az udvaron és csak néha mentek ki hozzá, akkor ez kivitelezhetetlen. Felugrálást egyszerûen nem hagyjátok, ne foglalkozzatok vele olyankor, a figyelmeteket szeretné ezzel felkelteni, bármiféle reakció a részetekrõl a kutyának pozitív, mert elérte, amit akart. Hagyjátok figyelmen kívül ilyenkor. Cica kapcsán: fogd meg a macskát, vedd az öledbe és hagyd, hogy odamenjen a kiskutya, megszagolja stb. Jelenleg nincs mitõl tartani (legalábbis a kiskutya részérõl), inkább a macska a kérdés, nehogy megkarmolja.
Kezdjük ott hogy még a testvéreivel és az anyukájánál lenne a helye, normális tenyésztõ 7-8 hetesen adja a kicsiket. És kicsit utána olvashatnál. Egyébként van helyhez szoktató spray, hogy ne ugráljon fel? hát ha felugrik rád azt mondod neki hogy nem és megfogja tanulni, a macskával meg vagy kijön vagy nem.
bocsi nem vette észre. szobatisztaságra meglehet tanítani de hogy konkrétan hova végezze a dolgát nem nagyon hallottam még hogy hogyan lehetne megtanítani. ha pedig kiskorától összeszoktatod a macskával akkor szerintem jól kifognak jönni.
A kérdező hozzászólása: Kerti kutya, nem jöhet be a házba. Ami kérdéses, az igazából a macska véleménye. Mert ha egyszer lepofozza, akkor már hiába próbálkozok. Jutalomfalatkákat adjak neki, ha pl. jó helyre végzi a dolgát?

Hogy szoktassam a kutyámat arra, hogy ne húzza a pórázt?

Amikor elviszem őt sétáltatni, nagyon fél, pedig próbálom őt olyan helyre vinni ahol nincsenek kutyák de akkor is fél.. pedig többször ugyan arra is elvittem de semmi nem javul.. :S kipróbáltam már mindent lehet én csinálok valamit rosszul.. kutyu köbö már oldalasan megy ha viszem őt sétáltatni annyira húz, meg össze vissza mászkálgat..

Legjobb válasz: Ha a kutya ennyire retteg, akkor menjetek terápiára, ahol képzett kutyák ezt fel tudják oldani benne. Látványos és gyors változást okoz. Ha nem tudtok menni, akkor te is tehetsz azért pár dolgot: próbálj vele minél többet játszani, ha apportos akkor dobálj labdát vagy frizbit, amit szeret vagy futhatsz vele. A mozgás szépen oldja a stresszt náluk. Legyen minél több pozitív élmény és semmi büntetés, amíg ideges. Vidd a kedvenc kajáját, akármi az, azzal motiválhatod, tanulhattok is, a lényeg, hogy te minél inkább lelkes legyél. És kérlek, se fojtó, se szöges nyakörvet ne használj (legalább addig ne, amíg ennyire fél a sétán).

Ha a kutya ennyire retteg, akkor menjetek terápiára, ahol képzett kutyák ezt fel tudják oldani benne. Látványos és gyors változást okoz. Ha nem tudtok menni, akkor te is tehetsz azért pár dolgot: próbálj vele minél többet játszani, ha apportos akkor dobálj labdát vagy frizbit, amit szeret vagy futhatsz vele. A mozgás szépen oldja a stresszt náluk. Legyen minél több pozitív élmény és semmi büntetés, amíg ideges. Vidd a kedvenc kajáját, akármi az, azzal motiválhatod, tanulhattok is, a lényeg, hogy te minél inkább lelkes legyél. És kérlek, se fojtó, se szöges nyakörvet ne használj (legalább addig ne, amíg ennyire fél a sétán).
Mijen faja és mnyi idõs ?
Ha húz akkor állj meg vele pár percre és akkor majd eszébe vési hogy ez helytelen:)
Ha idõsebb akkor fojtó nyakörv, ha fiatalabb akkor egy határozott rántással OLDALIRÁNYBA ( mivel ettõl nem lehet sérülése a nyakban ) megrántod a lábadhoz, ettõl majd észbe fog kapni. Ha idõsebb kemény kutya (bár a leírásból nem ez mutatkozik) az ún. torqius is kiválló (szöges nyakörv).
Persze, szögest a félõs kutyára, úgy kell azt! Anyám, de alacsony az a kerítés... Mit próbáltál eddig vele? Hogyan sétáltatod, milyen eszközökkel, és hogyan reagálsz arra, hogy retteg a kutya, meg húz, meg nem figyel rád? Egyáltalán hogy mentek ki a kapun, kierõszakolod, vagy kimegy magától?
Elõször a félelmét kell eloszlatni. Lehet túl gyorsan akartad a pórázon vezetni. Hiszen nem minden kutyánál mûködik egybõl a dolog. A kutyanevelõ könyvekben olyan módszer olvasható, hogy elõször a nyakörvet szokja, majd csak add oda neki a pórázt had ismerkedjen vele, udvaron/házban sétáltasd elõször, csak ezután tedd ki az idegen környezetnek. Ha még ezek után is fél, kérj tanácsot az állatorvostól, mert viselkedési probléma lehet a gond. Az én kutyám nem félelembõl, hanem akaratosságból rosszalkodott a pórázzal: ráharapott és az ellenkezõ irányba kezdett húzni. Egyszer a labdáját a szájába adtam, azóta tökéletesen sétál pórázon, csak a labda a szájában van :)
Valószínûleg nem lett rendesen szocializálva...törõdni kellett volna vele-.-"
Ha felébreszt, ne vedd észre. Feküdj továbbra is, mintha aludnál. Elõbb utóbb rájön, hogy mindegy mit csinál, te alszol.
Én fél ötkor keltem a legelsõ kutyámhoz húsz évvel ezelõtt, hogy munkába menet tudjam még kivinni. Ma már nyugdíjas vagyok és a mostani kutyáimhoz is felkelek fél ötkor, mert megszokták. Ha rendszerességet elvársz a kutyádtól, akkor te is tegyél a rendszerességért. Ha te nem áldozol semmit, hogy várhatsz a kutyádtól mindent?
Az én kiskutyám a tenyésztõnél minden reggel fél 5-kor kapott enni, mikor hazahoztuk, elvárta, hogy ebben az idõpontban kapja a kaját. Na hát mondtam én, hogy igaz hogy reggel 6-kor kelek hétköznap, hogy suliba mehessek, de azért nem fogok csak fél 5-kor kelni, hogy meg tudjam etetni. Ott toporgott õ is a szoba ajtómban, de nem érdekelt, felkeltem háromnegyed 6-kor, kapott enni, játszottam vele. Eljátszottam ezt egy hétig, és fél 5-kor eszébe se jutott már, hogy a szobaajtómban toporogjon.. :) Egyébként 4 hónapos border collie-ról van szó. Napközben általában kint van az udvaron, de saját bejárása van a lakásba. Azt pedig, hogy hogyan szoktasd le arról, hogy felugorjon az ágyra, nem tudom sajnos. :( Az én kutyusom sohasem ugrott fel, ha meg is próbálta, egybõl lekommunikáltam neki, hogy ezt nem kéne.. Remélem tudtam segíteni!
ágyadat rácsozd körbe hogy ne tudjon oda jönni. ha feljön az ágyra akkor szídd le. korán kelésre annyit mondok h a kutya még nyugodtan várhat 1 órát vagy többet.nehogy már azért kelj fel korábban mert így volt megszokva neki.+ fiatal korában a szokásokat könnyebb átalakítani
Nekem is ugrált fel az ágyra, én meg mindig lelöktem, aztán rájött, hogy az õ helye a földön van.Néha nem árt egy kis fenyítés, hogy megtanulja mit szabad és mit nem. Ne kelj fel korábban mint máskor szoktál, egy pár nap, vagy hét alatt megszokja az új rendszert.

Szombaton érkezik egy másik shar pei kan kutyus hozzánk aki most 4éves, nekünk van egy shar pei szuka kutyusunk akivel még nem tudom, hogy hogyan szoktassam össze őket. Adnátok ötleteket hogy ne menjenek egymásnak és hogy ugymond"szeressék"egymást?

Legjobb válasz: Te menj a kutyáddal az új kutyusért és együtt hozzátok haza Õt. Ha ez nem megoldható akkor ne otthon találkozzanak hanem valami semleges helyen (pl: kutyafuttató vagy hasonló). És most egy kicsit foglalkozz többet a "régi" kutyáddal, (de ne túl sokat!).

Te menj a kutyáddal az új kutyusért és együtt hozzátok haza Õt. Ha ez nem megoldható akkor ne otthon találkozzanak hanem valami semleges helyen (pl: kutyafuttató vagy hasonló). És most egy kicsit foglalkozz többet a "régi" kutyáddal, (de ne túl sokat!).

23 hós babát, hogyan szoktassak le arról, hogy ne csak a cicin aludjon el napközben?

Legjobb válasz: Nehéz ügy. Mi most vagyunk túl rajta. 1 hónapja nincs nappal cici. Séta közben simán elaludt, de otthon kellett neki. Ami a legfontosabb, ha elhatároztad, légy kitartó. Nagyon nehéz lesz. Legalább is nálunk az volt, de csak az elsõ nap. Szinte 1 órán keresztül üvöltött, sírt, húzta a pólómat. Utána ringatva elaludt, elsírta magát. nagyon sajnáltam. 2. napon sétálni voltunk. 3. napon csak egy kicsi nyekergés volt és elaludt.

Nehéz ügy. Mi most vagyunk túl rajta. 1 hónapja nincs nappal cici. Séta közben simán elaludt, de otthon kellett neki. Ami a legfontosabb, ha elhatároztad, légy kitartó. Nagyon nehéz lesz. Legalább is nálunk az volt, de csak az elsõ nap. Szinte 1 órán keresztül üvöltött, sírt, húzta a pólómat. Utána ringatva elaludt, elsírta magát. nagyon sajnáltam. 2. napon sétálni voltunk. 3. napon csak egy kicsi nyekergés volt és elaludt.
Azóta nem is keresi. Ma kapott egy picit, mert nagyon korán kelt, és nagyon álmos volt. Túlpörgette magát. De csak egy picit cumizott rajta aztán elaludt. Nálunk annyi hátránya lett a dolognak, hogy nagyon sokszor ringatni kell( 15 kg):(

Hogy szoktassam le a kutyám hogy ne egyen fel az utcán semmit?

Fontos lenne hisz ha a kajában van benne a méreg amit egy okos lakó rakott ki és a kutyám megeszi akkor süthetem. Nagyon okos tanulékony kutya csak én nem tudom a módszert hogy hogyan kezdjek hozzá.

Legjobb válasz: Mi alapjáraton megtanítottuk neki azt hogy Tedd le! Ha valamit felszedett az utcán azt le is tette. De ugye azt akartam h ne is vegye fel. Azt csináltam h vettem erõs fogkrémet, ami nagyon mentolos volt. Amikor felkapta, nagyon picit, tényleg keveset ujjammal belenyomtam a szájába, a szájpadlására; leszokott hamar arról h felkapkodjon valamit is. Néha még elcsábul, és nézi..nézi, rászólok hogy nem és konkrétan néha elrohan az ellenkezõ irányba. :) Ezt a módszert én nem olvastam sehol, és senkitõl nem hallottam, csak azt hogy a mentolos dolgokra érzékenyebbek, már mint a szag miatt is. Ezért gondoltam hogy hátha beválik. De tényleg csak picit kentem a szájpadlására, és csak mikor felkapott valamit.

Mi alapjáraton megtanítottuk neki azt hogy Tedd le! Ha valamit felszedett az utcán azt le is tette. De ugye azt akartam h ne is vegye fel. Azt csináltam h vettem erõs fogkrémet, ami nagyon mentolos volt. Amikor felkapta, nagyon picit, tényleg keveset ujjammal belenyomtam a szájába, a szájpadlására; leszokott hamar arról h felkapkodjon valamit is. Néha még elcsábul, és nézi..nézi, rászólok hogy nem és konkrétan néha elrohan az ellenkezõ irányba. :) Ezt a módszert én nem olvastam sehol, és senkitõl nem hallottam, csak azt hogy a mentolos dolgokra érzékenyebbek, már mint a szag miatt is. Ezért gondoltam hogy hátha beválik. De tényleg csak picit kentem a szájpadlására, és csak mikor felkapott valamit.
Elõször otthon gyakorold vele az élelemmegtagadást. Rakj elé kaját, de szólj rá ha meg akarja enni, fokozatosan növeld az idõtartamot és a távolságot. Gyakorlásképp az utcán is kihelyezhetsz csalikat, így idõben tudsz majd reagálni ha fel akarja szedni õket. Ha már kiszúrta magának, gyorsan és határozottan szólj rá. A lényeg a megelõzés, mert ha már felszedte is megszidhatod, de úgy megtanulja, hogy ha gyorsabb mint te és bármit gondolkodás nélkül bezabál akkor nyert ügye van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!