Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam hogy (2118 db)

Hogyan szoktassan hogy 1 helyre piszkítson?

Hogyan tudom rászoktatni a kutyám,hogy egy helyre piszkítson az udvarba???

Legjobb válasz: Ha látod,hogy kell neki akor gyorsan vidd el arra a helyre egy idõ útán megszokja

Ha látod, hogy kell neki akor gyorsan vidd el arra a helyre egy idõ útán megszokja
Ha egész nap a kertben van, akkor sehogy, mert ahhoz a nap 24 órájában figyelni kéne rá, de ha kennelben vagy a lakásban tartod, akkor mindig vidd oda, ahol a "kutyawc" van és ne engedd elmenni, amíg el nem végezte a dolgát, ha megvan, jutalmazd meg.
Az általad kijelölt kutyawc helyre tedd a régi ürülékét. Ha odateszi nagyon jutalmazd meg, fontos! Pár alkalom és megszokja.

Van egy macsekom, hogy szoktassam magamhoz? Hogy szoktassam rá, hogy velem aludjon?

Az a baj h naon cuki kismacsek, simit is engedi de ha felveszem hamar ki ugrik a kezemből és elmegy... mi lehet a baj?? Ja, és emiatt aludni sem alszik annyira velem, csak ha nem vagyok ott akkor néha az ágyamban alszik.. :(( Mikor kicsi volt mindig engedte, velem aludt, volt amikor a kezemben aludt, olyan mintha a lányom lenne imádom!! Mi lehet a baj? Ha tudjátok lécci irjátok meg, köszi!! :))

Legjobb válasz: A macska meglehetõsen önálló lény, nem hiszem hogy oda tudod szoktatni ha õ nem akarja.

A macska meglehetõsen önálló lény, nem hiszem hogy oda tudod szoktatni ha õ nem akarja.
Ivartalaníttasd.
Ez hülyeség, hogy csak az elsõ alom után lehet. Nem lesz tõle semmi baja, sõt, tovább fog élni, ha ivartalaníttatod, mert akkor nem áll fenn sem az emlõ-, sem a méhrák esélye.
Ha legalább egyszer ellik akkor van esélye az emlõ daganatnak, ha nem ellik akkor tuti nem lesz beteg.
Az hogy rá tudod e szoktatni macskafüggõ. volt olyan macskám aki 10 év azaz TÍZ év után kezdett odajönni hozzám. Addig ha én nem mentem csak ült s nézett a boci szemeivel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, lenne még egy bajom.. elkezdett tüzelni és állandóan nyávog, és valamiért nem eszik.. mostanában amikor nem tüzel eszik de mikor tüzel nem eszik csak nagyon picit, és ez azért aggaszt mert kb. hetente szokott nekm tüzelni, azért is mert egy ideje vettem észre mikor megázott h nagyon vékony, mert a bundája hosszu, nagy és nem látszott, csak most h megázott, és ez is nagyon aggaszt!! :/ Vagy nem kéne aggodni?? Kaját adok neki csak keceset eszik kevés szer... ://
A kérdező hozzászólása: Gondoltam már rá, de az nem jo mert anyum azt mondta h azt inkább az elsõ baba után kéne, mert ha nem lehet mell rákja is so inkább nem kockáztatok!! :) )
ahogy felveszed abban is úgy kell csinálni ha még nem, úgy csinálod, hogy "babapóz"amikor rád néz és hátal van a kezedbe (remélem érted) ez rossz pár macska utálja de van ez a "nagyfiús póz" amikor szó szerint ül, áll az egyik kezeden a másikkal meg fogod, simized ezt minden macska szereti
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor az lesz!! :DDD

Van egy kutyám keverék 1.5éves. Hogyan szoktassam le róla h rám ugorjon? Hogyan szoktassam rá hogy szépen mellettem sétáljon, és ne húzzon? és hogyan fog rám hallgatni ha rászólok?

Legjobb válasz: Ne foglalkozz vele amikor ugrál. Csak azt akarja, hogy figyelj rá. Ha nyugodt, akkor üdvözöld, dicsérd meg. Sétánál, ha eléd megy fordulj meg 8-10 lépés az ellenkezõ irányba és vissza.

Ne foglalkozz vele amikor ugrál. Csak azt akarja, hogy figyelj rá. Ha nyugodt, akkor üdvözöld, dicsérd meg. Sétánál, ha eléd megy fordulj meg 8-10 lépés az ellenkezõ irányba és vissza.
Ha ugrál fordíts neki hátat és amíg le nem nyugszik, ne is foglalkozz vele. Sétánál amint leelõz téged, azonnal lendületesen, szó nélkül fordulj meg és rántsd magad után. Ne a kutya döntse el, merre és milyen tempóban akar menni! Ha következetes vagy, pár nap alatt el fog múlni a húzás. Az, hogy hallgasson rád tekintély és kötõdés kérdése. Ha nincs kellõ tekintélyed, nem tisztel eléggé és nem kötõdik hozzád megfelelõen, persze, hogy nem fog rád figyelni! Nagyon ajánlom a Fennel könyveket. Viszont csak könyv alapján nem fogod tudni megoldani a problémákat, nem fogod tudni helyre tenni a kapcsolatotokat ha eddig nem ment, így mindenképp azt tanácsolom, hogy keress fel egy megfelelõ kutyasulit. Olyat, ahol nem a munka, hanem a kutya-gazda viszony áll az elõtérben.


Hogyan kell alomra szoktatni a kiscicát? Miért eszik meg az almot, amikor még száraz/nedves tápot sem akarnak enni? Tudtok tippeket adni, hogyan szoktassam őket alomra, és hogyan szoktassam le őket az alom evéséről?

A nagy cicámnak szilikonos almot veszünk mindig. A két 6 hetes kiscicám viszont inkább megeszi a szilikonos almot, és nem végzi a dolgát bele. Nem akarom, hogy kiszáradjanak, és bajuk essen ezért homok szer? almot hoztunk nekik. Sajnos ugyan ez a helyzet, ezt is inkább megeszik. :( Próbáltam már belerakni ?ket amikor láttam pisilniük kell, vagy beleraktam a székletüket, hátha utána felismerve az alomba mennek, de semmi. Nem tudom mit tegyek. Ett?l a homok szer? alomtól is lehet bajuk? Egyébként még mindig szopiznak, mást enni nem is akarnak, de bezzeg az almot megeszik. Tudtok nekem tanácsot adni? Hogyan szoktassam rá ?ket az alomra?

Legjobb válasz: Majd az anyjuk megtanítja,de féregtelenítened kell õket,mert bélgörcseik vannak ami a parazitákra is útalhat,azért eszik az almot.

Majd az anyjuk megtanítja, de féregtelenítened kell õket, mert bélgörcseik vannak ami a parazitákra is útalhat, azért eszik az almot.
a kiscicák viselkedése nem változott meg ?
A kérdező hozzászólása: Semmi változás nincs a viselkedésükben. Aranyos, nagyon játékos kiscicák! :) Kis zsiványok! Valójában elírtam, csak Kedden lesznek 6 hetesek, a doktor bácsi jövõhét kedden vár féregtelenítésre minket. Viszont 5 prece észrevette valami nagyon jót. Bár csak az egyik kiscica, de neki látott a nedves tápnak. :) Csak úgy habzsolja. Õ.Õ Nagyon meglepett, de nagyon örülök neki!! :) ))) Az anyukájuk simán nézi amint végig pisilik az egész folyosót. Általában mikor kellene elkezdeniük alomra járni? Én segíthetek még valahogy?
A mi kiscicáink másfél hónapos korukig be voltak zárva a garázsba éjjel-nappal, (néha kivittük õket dobozzal együtt) az alom mindig ott volt nekik a dobozuk mellett a garázsba és õk valahogy oda végezték a dolgukat automatikusan :D Tedd a dobozuk mellé az almot hátha úgy jobban rászoknak. Egyébként automotikusan rá kéne, hogy szokjanak , mert a macskák elássák a székletüket
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Úgy látszik, szerencsét hozott, hogy ide leírtam a "problémát" (már, ha annak lehet mondani). *Lekopogom* A kiscicák kis, és nagy dolog elõtt hangosan elkezdenek nyávogni, amire a mamájuk hasonlóképpen válaszol. Próbálkoztam már kicsik alomra helyezésével amikor úgy láttam pisilni kell, de egyszer sem sikerült, alom evés lett a vége. Viszont most már biztos, hogy jelzik ha WC-re kellene menniük. Amint meghallottam, hogy a kiscica újra kiadja azt a hangot, kisiettem hozzá, de lassú voltam így pisi megtörtént, késõn raktam rá az alomra. Viszont kb. 5 percre rá ismét hallottam ahogy az anya cicával hangosan "beszélgetnek". Odamentem, és éppen akkor állt be "kakilós" pózba. :) Óvatosan felemeltem, és beleraktam az alomba. Hihetetlen módon a kiscica nem hagyta abba, és az alomba végezte el a dolgát. Örömömben felébresztettem az egész családot. XDD Nagyon ügyes volt, büszke vagyok rá, remélem a másik kiscicánkkal is ilyen "simán" fog menni. :) Köszönöm szépen még 1x a segítséget! :)

Hogyan szoktassam le a kutyusomat folytonos ugrálásról, hogy tanítsam meg hogy ha hívom jöjjön oda hozzám és hogy szoktassam pórázhoz?

A kutyusom 1 foxi és farkaskutya keverék (elég ritka) és nagyon virgonc (3 éves lesz pár hét múlva)

Legjobb válasz: Vidd el kutyaiskolába, ahol segítenek megtanítani ezeket a dolgokat. És/vagy használd a gyakorikérdésekes keresõt, már egy könyvnyi anyagok összeválaszolgattunk, csak elõ kell kotorni.

Vidd el kutyaiskolába, ahol segítenek megtanítani ezeket a dolgokat. És/vagy használd a gyakorikérdésekes keresõt, már egy könyvnyi anyagok összeválaszolgattunk, csak elõ kell kotorni.
Felugrálás kezelése (tükör módszeres): "Vajon miért teszi? Örül nekünk, mert egész nap unatkozott, figyelmet akar magának kicsikarni. Hogy tudjuk róla lenevelni? Ha kellõ tekintélyünk van és a megfelelõ technikával ki tudjuk fejezni nemtetszésünket, akkor tiszteletben fogja tartani óhajunkat (=ösztönkezelés). Megtaníthatjuk neki, hogy ha leül, akkor foglalkozunk vele, viszont ha ugrál, akkor tudomást sem veszünk róla (=tanítás). Persze fontos a következetesség, mert ha idõnként örülünk neki ilyenkor, vagy birkózunk vele, akkor ne számítsunk eredményre, csak egy összezavart kutyára. És bár a kutyát nem vihetjük el a munkahelyünkre, szakítsunk elég idõt a sétára, játékra, hagyjunk neki otthon egy csontot és így kevésbé lesz besózva (=életmód)." (http://nepszigeti.kutyasuli.hu/tukormodszer)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, várom a többi kommentet. utolsó válaszolónak azt üzenném hogy sajnos nem találja a böngészõ a linket, amit adott
http://nepszigeti.kutyasuli.hu/tukormodszer Remélem, így jó lesz :)

21hetes kismami vagyok. Van 2 szobacirkáló kutyám (tacskó, Foxi). Hogy szoktassam ki a kutyikat? Hogy szoktassam őket ahhoz, hogy baba jön és nem körülöttük forog a világ?

A Foxi már kiskora óta a szobában van, az ágyban alszik velünk. Júliusra várjuk a lányunkat. Megfér egymás mellett a kutyi meg a babó? A másik kutyi csak napközben van a szobában. Elég csak az ágyból kiszoktatni vagy a szobából is szoktassam ki? Nem tudom mit tegyek, hogy tegyen. A kis foxi olyan, mintha az els? gyerekünk lenne. értitek?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a kutyusom ( 30 kiló:) ) még abba a szobába is bemegy ahol a kicsi alszik. Makk egészséges a kisfiam, soha nem volt beteg. A mi kutyánk nagyon jó lelkû, azonnal elfogadta a kicsit, sõt, már az elsõ hónapban behódolt! neki. Azóta õrzi, szereti. Persze azért nem maradhatnak kettesben. :) Szerintem az ágyból azért célszerû kiszoktatni, merthát onnan Rád kerülhet a kutyáról minden, aztán meg magadhoz fogod a babát.Meg például mi reggel bevisszük magunk közé a babát is.

Szia! Nekem a kutyusom ( 30 kiló:) ) még abba a szobába is bemegy ahol a kicsi alszik. Makk egészséges a kisfiam, soha nem volt beteg. A mi kutyánk nagyon jó lelkû, azonnal elfogadta a kicsit, sõt, már az elsõ hónapban behódolt! neki. Azóta õrzi, szereti. Persze azért nem maradhatnak kettesben. :) Szerintem az ágyból azért célszerû kiszoktatni, merthát onnan Rád kerülhet a kutyáról minden, aztán meg magadhoz fogod a babát.Meg például mi reggel bevisszük magunk közé a babát is.
1 ! Ja, és a lényeg: mi már születése elõtt mondogattuk neki, hogy jön a "kistestvére" :) Rámutattunk a kiságyra, megszaglászta a kocsit és mindig mondogattuk: "Baba". Aztán mikor hazahoztuk, megmutattuk neki a babát, soha nem tiltottuk tõle.
Szia! nekünk egy yorkink van a lakásban és az udvaron két nagyobb kutya. A babaszobába esetleg az elsõ 2 hónapban nem engedem majd be.. Úgy gondolom, hogy igazán közel majd csak 8 hét után engedem. De tiltani sosem fogom. Elõbb volt kutyám mint gyerekem, ezért is imádom. Ha egy szobában lesz a baba a kutyákkal akkor max az elsõ 1-2 hónapban ne engedd hogy nyalják az arcát, de utána mehet a dolog! A barátnõm kislánya mikor már kúszott a földön, véletlen megtalálta a szobakutyájuk szárazeledelét kitéve és elkezdte majszolni.. semmi baja nem lett tõle!! Pedig a barátnõm egy tisztaságmániás csaj, de szó szerint és nem csinált ügyet belõle. Én sem fogok. Azt mondják, hogy félévente adjál majd a kutyáknak féregírtót, ne évente mint eddig és rendesen legyenek ápolva.. fürdetve. Akkor nem lesz gond hidd el!!!!

Hogy szoktassam le róla? A kisfiam csak úgy alszik el ha ringatom, járkálok vele és ütögetem a popsiját. Hogy szoktassam le róla?

most 6 hetes és 5600 gramm.Leszakad a kezem és a derekam.Nagyon nehéz 2 órákat tartani.Ha berakom a kiságyba a zenél?-forgót bekapcsolom neki azt nézegeti 5 percig és megunja.Ha nem kapcsolok be neki semmit akkor 2 percig van el magában.

Legjobb válasz: Bar en soha eletembe nem altattam, azt tudnam tanacsolni hogy fektesd le es simogasd,enekelj neki.Esetleg ringasd fekve,kicsit mozgasd.Meg nem keso,meg fogja szokni hogy ugy is el kell aludjon hogy nincs kezben.Bar az babam most lassan 4 honapos 5700gramm(67cm),szoval birtam volna altatni csak szuletese ota agyban aludt,igy szokta meg.

Bar en soha eletembe nem altattam, azt tudnam tanacsolni hogy fektesd le es simogasd, enekelj neki.Esetleg ringasd fekve, kicsit mozgasd.Meg nem keso, meg fogja szokni hogy ugy is el kell aludjon hogy nincs kezben.Bar az babam most lassan 4 honapos 5700gramm(67cm), szoval birtam volna altatni csak szuletese ota agyban aludt, igy szokta meg.
Én bebugyoláltam egy vékony puha takaróba, azt nagyon szerette, talán úgy érezte az anyaméhben van. Én se akartam rászoktani a ringatásra, mert tesóm sajnos így altja el a babáját (másfél éves) mindig, aztán most gericsérv gyanús.:( Most már 6 hós és hálózsákba rakom és ha álmos csak berakom az ágyba és cumi, aztán hátsimi, cirogatás a két szeme közt, stb. Így általában elalszik. Ha nem kiviszem játszani majd egy picit késõbb újra megpróbálom.Vagy még szopi közben szokott elaludni.
én is szenvedek most vele, de lehet h a fogzás miatt? most nem hagyja h ringassam simogassam az ágyában, megfeszítí magát és sír. eddig mindig elaludt a kiságyban.. nem fog hozzászokni, ha most kiveszem, amíg ennyire szenved a fogával??
Az én fiam 11 hetes, 6 kilo, és én is ringatom, dajkálom, és úgy altatom el. Nehéz, fáj mindenem, de ha éberen teszem le, csak sír és sír, és én azt nem bírom hagyni. :) )
A kérdező hozzászólása: Pont ez a bajom nekem is.Nem alszik el egyedül és ha ébren teszem le akkor nagyon sír és nem hagyja abba hiába simogatom, puszilgatom.Csak akkor van csönd ha kiveszem a kiságyból.

Kiscicám fújtam, hogy szoktassam le róla?

Egy fél napig macskás helyen volt, 8 hetes, és azóta fúj. Párom hiába üt az orrára csak jobban csinálja. Azt mondja be fog kattani, és neki esik majd az embernek. Volt már így macskája. Két napon belül elviszi a kiscicát, ha mégegyszer ráfúj. Mit tegyek? SOS :(

Legjobb válasz: Kiscicám fújtat, hogy szoktassam le róla?*

A kérdező hozzászólása: Kiscicám fújtat, hogy szoktassam le róla?*
Szerencsétlen valószínûleg azért fúj, mert megütitek az orrát így már tudja hogy ha "jön a bácsi meg akar ütni gyorsan ráfújok hátha megijed" És miért baj ha fúj? Ettõl még nem lesz gyilkos macska.Meg ha figyelmen kívül hagyjátok azt hogy fúj, és nem törõdtök vele csak néha simogatjátok meg és nem babusgatjátok annyira, akkor szerintem elõbb utóbb le fog szokni róla. És lenne még egy kérdésem: pontosan mikor kezd el fújni? Ha hozzányúltok? Vagy ha a közelébe mentek?...
A kérdező hozzászólása: Ha leszidja párom, és megragadja akkor kezd rá fújni... Volt egy macskája aki ilyen volt, és rátámadt, azt mondja bekattan a macska :/ Párom nem hagyja figyelmen elborul az agya ha ráfúj, hiába mondom neki hogy hagyja rá :( Simogatni sem tudjuk, mert harap karmol... Rám nem fúj csak páromra..
Hülyeség, hogy be fog kattanni.Nem lehet, hogy valaki bántotta azon a helyen?Valószínûleg azért fúj rá a párodra, mert mindig megüti.Próbáld megmagyarázni neki, hogyha megüti, csak jobban csinálja a cica, gondolván, hogy így meg tudja ijeszteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ megpróbálom elmagyarázni neki :)
A kedves párod igen ostoba sajnos. És igen, a macska be fog kattanni, a durva és hozzá nem értõ bánásmódtól. A macska fél, fenyegetve érzi magát, ezért védekezik és fújtat. Ha türelemmel, szeretettel fordultok felé akkor abba fogja hagyni. Nekem több macskám volt már és egyikkel sem volt semmi ilyen gond, pedig volt köztük nehéz természetû is. De lehet hogy jobb is ha másik gazdához kerül a macska, a párodnak nagyon rossz a hozzáállása.
Azért fúj mert párod számára veszélyforrás!Soha nem ragadjuk meg -rángatjuk meg és ütjük meg a macskát. Bekattanhat a cica, de az a párod hibája és egy életre törést okoz a cicában és ezáltal nem fog bízni az emberekben amin nem is lehet meglepõdni.Ha nem tud változtatni nagyon gyorsan a párod a cicával való bánásmódon akkor minél hamarabb egy kedves gazdinak adjad a cicát ahol nem érik ilyen hatások.
Miért ragadja meg akkor a párod ha nem is fúj? Szerintem szegény macskát már elkönyvelte egy vérengzõ fenevadnak. Jobb is ha elviszi egy lehetõleg jobb gazdához...

Hogyan szoktassam rendre? Egy kb.4 éves beagle gazdija lettem, aki folyvást bepiszkít. Hogyan szoktassam át szobatisztaságra? Nagyon makacs természetű jószág.

Legjobb válasz: Kan vagy szuka? eddig kinnt tartották? ugyanúgy kell, mint egy kölyökkutyát, ha nem jelöl, hanem a lakásba végzi a dolgát... gyakran ki kell vinni, ha kinn végzi a dolgát, megdicsérni, ha benn rajtakapod, szidd meg.. ha jelöl, akkor domináns kan kutya, ivartalanítás után könnyebb lesz

Kan vagy szuka? eddig kinnt tartották? ugyanúgy kell, mint egy kölyökkutyát, ha nem jelöl, hanem a lakásba végzi a dolgát... gyakran ki kell vinni, ha kinn végzi a dolgát, megdicsérni, ha benn rajtakapod, szidd meg.. ha jelöl, akkor domináns kan kutya, ivartalanítás után könnyebb lesz
A kérdező hozzászólása: Eddig szoba kutya volt, de egy ideig kint tartották. Talán pár hetet. Ivartalanítva van és fiú a kutyus. Remélem még ennyi idõsen is van rá lehetõség, hogy megszoktassuk vele az itteni rendet.

Hogy szoktassam le fiamat a hisztiről? És hogy szoktassam a kiságyba?

Egyszerüen nem léphetek ki a teraszra mert elkezd hisztizni.Nem tudom mindig letenni mert elkezd ordítani , ha nem is a kiságyba teszem akkor is . De nem loghat egész nap a nyakamban nekem is vannak dolgok amit meg kell csinálni itthon. Na a kiságy hiába vagyok ott és probálok játszani nem meg. 3 napja ez a hiszti megy ha leteszem majd abba hagya egy id? után?????8hós lesz

Legjobb válasz: ez nem hiszti, kezdõdik nála a szeparóciós szorongás szerintem. légy vele állandóan, játszál vele a szõnyegen, h hozzád érhessen, akkor megnyugszik kicsit.

ez nem hiszti, kezdõdik nála a szeparóciós szorongás szerintem. légy vele állandóan, játszál vele a szõnyegen, h hozzád érhessen, akkor megnyugszik kicsit.
A kérdező hozzászólása: És ez meddig tart???
Szerintem is szep. szorongás. Néhány hétig tart, el fog múlni, meglásd. Nem kell mindig felkapkodni, elég sokszor, ha lát Téged, melletted van.
kicsit több azért , mint néhány hét:) 10-12 hó között a legdúrvább. persze vannak könnyebb hónapok is. kitartás:) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!