Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam egy másik névre (1 db)

Hogy szoktassam át egy másik névre?

Van egy kiskutyám, akinek az el?z? gazdái adtak egy nevet. Nekem ez a név nem tetszik, mert sztem nem illik rá nagyon... Hogy szoktassam rá egy másik névre? Ha másik névvel hívom, nem figyel... Hogy csináljam? Lécci segítsetek!

Legjobb válasz: Hát ez elég nehéz lesz, fõleg ha már nem olyan fiatal a kutyus! Próbáld meg, hogy mindig csak ugyanazt a nevet mondod neki, esetleg jutalomfalattal csald magadhoz és közben mindig csak azon a néven szólítsd! Jobb ötletem nekem sincs! Sok sikert!

Hát ez elég nehéz lesz, fõleg ha már nem olyan fiatal a kutyus! Próbáld meg, hogy mindig csak ugyanazt a nevet mondod neki, esetleg jutalomfalattal csald magadhoz és közben mindig csak azon a néven szólítsd! Jobb ötletem nekem sincs! Sok sikert!
Szerintem ne szólíts a régi nevén, mert akkor soha nem tanulja meg. mindig az újat mond neki, egy idõ után megtanulja, biztos vagyok benne. csak kitartásk igényel ez a dolog.
Egy kutya nem a nevét hanem a hangsúlyt tanulja meg. pl megtanítod neki hogy ülj, ezt hiába mondja egy másik ember neki, ha nem tudja a te hangsúlyiddal mondani, akkor le sem kak´lja. pl amerikában a barátain kutyájának mindig magyarul mondom ülj, pedig senki nem beszél magyarul, és akutya hallgat rá mert olyan hangullyal mondom mint a gazdája angolul. azt kell megtanulnod a gazdája hogy mondta. ha pl Csi volt neve ne and nekik Putyputyuputyu nevet, mert arra nem fog hallgatni, valami hasonlót agy neki, ami olyan hosszúságu mint az elözö, és hasonló hangsúlyal tudod mondani.
na az én kutyám kb ezer névre hallgat:) mert valószínû mindegyiket ugyanazzal a hangsúllyal mondom, annyi beceneve van...:)
próbálj ugyanolyan magánhangzós nevet keresni. pl., ha monnjuk úgy hívták, hogy dolli, te nevezd mollinak.az A lényeg hogy a hangzás megmaradjon.
Szólitsd mindkettõn, elöször mond a régit és mint folytatás mond az ujjat, egy idõ után próbálhatod csak az ujjat.A kutyus a hangsúlyra figyel, próbálj hasonló hangzásu nevet kitalálni.Szerintem egy kutyaiskola is segíthet.Minden jót!
Szia! Ha gyakran mondogatod neki el fogja fogadni az új nevét, az én kutyámnak például van egy csomó beceneve, olyan is ami még hangzásba se hasonló a nevéhez és tudja, hogy róla van szó, figyel rá. Az a lényeg, hogy a kapocs meglegyen köztetek, ragaszkodjon hozzád figyeljen rád és akkor könnyen megszokja.
ahl én lakok van egy kóbor eb , mindenki imádja mert tündéri feje van és vagy ezer nevet adtak neki (pohár, zsepi, kuplung, junkie, szilárd...) és nem iskell a nevén szólítani jön anélkül is :P de ha hasonló neve van mint az elõzõ akkor nem probléma. Rotveilerünket Bettinek hívják, öcsémet meg Petinek. Bármelyiknek szólok jön mind a kettõ.
Elõször is mennyi idõs a kutya? mert ha már nem oan fiatal akkor nem hiszem hogy tul sok sikerrel fogsz járni, bár türelem rózsát terem!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a velemenyetek errol a kennelrol?

http://www.erdoalji.ro leginkabb a goldenek erdekelnenek, de nem igazan tetszik, h 3 fajtaval foglalkozik, es ahogy latom osszesen 13 felnott kutyaja van. Meg nem vettem fel vele a kapcsolatot, kivancsi vagyok a Ti velemenyetekre, milyen kennelnek tunik (hobby celra szeretnek kutyat, szoval nem erdekelnek a dijak, csak a jo egeszsegugyi allapot) Esetleg tudnatok ajanlani mas kenneleket (Magyarorszagon vagy Romaniaban egyarant)?

3

Érdeklődés képp, a spánielek mennyire bírják a magyarországi hideget? !

persze lenne szép óllja kazánházba bemehetne :)

5

Hol rendeznek agility tréningeket Vajdaságban? Akár kutyasuli is érdekelne.

0

Nem eszik a kutyta. Miért?

Anya barátja elhozta ide a kutyáját és azóta mióta elment a gazdája nem eszik semmit! Mi lehet a baj? :( (mini yorki) lehet h csak az időjárás vagy csak hiányzik a gazdája?

2

Miért viselkedik fiúsan a lány kiskutya?

Jó ideje a nőstény 8 hónapos kiskutyám fura módon mindent meghágna... A játékait, az emberek kezét, lábát. Amit csak ér. Képtelen vagyok leszoktatni róla. Egyébként sem értem mi ez a megnyílvánulása?

2

Mitől vakarózhat még mindig a kutyám?

14hetes basset houndom folyton vakarozik es bolhassza magát. Mar frontline combot is cseppentettem, neostomosannal is megfürdettem 2szer is, bolha es kullancs elleni nyakörv is van mar rajta es meg mindig csinálja.

4

Dobermann tulajdonosak! Tudnátok tapasztalatokat és történeteket mesél i a kutyátokról?

Ha tudtok jö dobermann tenyésztőt vagy hohy ti mennyiért vettétek a kutyát akkor lécci írjátok le azt is! :) Engem nagyon magávalragadott ez a fajta, csak a szüleimnek nem nagyon tetszik az ötlet hogy ilyen kutyánk legyen, mert hogy őrző védő fajta. :( Én egy 15 éves lány vagyok ,ti hány évesen kaptatok vagy vettetek dobermannt? Olyan kutyát szeretnék ami agility re is alkamas. Szerintetek a dobermann alkamas?

1

Szerbiában hol rendeznek vizsgákat (különösen ügyességi vizsga érdekel)?

1

Mi legyen a Bichon Havanese lány kutyámnak a neve? (2 közül)

Szofi vagy Luszi?

6

Hol lesz mopsz találkozó?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!