Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam egy másik névre (1 db)

Hogy szoktassam át egy másik névre?

Van egy kiskutyám, akinek az el?z? gazdái adtak egy nevet. Nekem ez a név nem tetszik, mert sztem nem illik rá nagyon... Hogy szoktassam rá egy másik névre? Ha másik névvel hívom, nem figyel... Hogy csináljam? Lécci segítsetek!

Legjobb válasz: Hát ez elég nehéz lesz, fõleg ha már nem olyan fiatal a kutyus! Próbáld meg, hogy mindig csak ugyanazt a nevet mondod neki, esetleg jutalomfalattal csald magadhoz és közben mindig csak azon a néven szólítsd! Jobb ötletem nekem sincs! Sok sikert!

Hát ez elég nehéz lesz, fõleg ha már nem olyan fiatal a kutyus! Próbáld meg, hogy mindig csak ugyanazt a nevet mondod neki, esetleg jutalomfalattal csald magadhoz és közben mindig csak azon a néven szólítsd! Jobb ötletem nekem sincs! Sok sikert!
Szerintem ne szólíts a régi nevén, mert akkor soha nem tanulja meg. mindig az újat mond neki, egy idõ után megtanulja, biztos vagyok benne. csak kitartásk igényel ez a dolog.
Egy kutya nem a nevét hanem a hangsúlyt tanulja meg. pl megtanítod neki hogy ülj, ezt hiába mondja egy másik ember neki, ha nem tudja a te hangsúlyiddal mondani, akkor le sem kak´lja. pl amerikában a barátain kutyájának mindig magyarul mondom ülj, pedig senki nem beszél magyarul, és akutya hallgat rá mert olyan hangullyal mondom mint a gazdája angolul. azt kell megtanulnod a gazdája hogy mondta. ha pl Csi volt neve ne and nekik Putyputyuputyu nevet, mert arra nem fog hallgatni, valami hasonlót agy neki, ami olyan hosszúságu mint az elözö, és hasonló hangsúlyal tudod mondani.
na az én kutyám kb ezer névre hallgat:) mert valószínû mindegyiket ugyanazzal a hangsúllyal mondom, annyi beceneve van...:)
próbálj ugyanolyan magánhangzós nevet keresni. pl., ha monnjuk úgy hívták, hogy dolli, te nevezd mollinak.az A lényeg hogy a hangzás megmaradjon.
Szólitsd mindkettõn, elöször mond a régit és mint folytatás mond az ujjat, egy idõ után próbálhatod csak az ujjat.A kutyus a hangsúlyra figyel, próbálj hasonló hangzásu nevet kitalálni.Szerintem egy kutyaiskola is segíthet.Minden jót!
Szia! Ha gyakran mondogatod neki el fogja fogadni az új nevét, az én kutyámnak például van egy csomó beceneve, olyan is ami még hangzásba se hasonló a nevéhez és tudja, hogy róla van szó, figyel rá. Az a lényeg, hogy a kapocs meglegyen köztetek, ragaszkodjon hozzád figyeljen rád és akkor könnyen megszokja.
ahl én lakok van egy kóbor eb , mindenki imádja mert tündéri feje van és vagy ezer nevet adtak neki (pohár, zsepi, kuplung, junkie, szilárd...) és nem iskell a nevén szólítani jön anélkül is :P de ha hasonló neve van mint az elõzõ akkor nem probléma. Rotveilerünket Bettinek hívják, öcsémet meg Petinek. Bármelyiknek szólok jön mind a kettõ.
Elõször is mennyi idõs a kutya? mert ha már nem oan fiatal akkor nem hiszem hogy tul sok sikerrel fogsz járni, bár türelem rózsát terem!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A lány kutyák szelídebbek mint a fiú kutyák?

Igazából ha én válaszolok számomra így van.
Volt fiú és lány kutyám is.
A fiú kutyám többször volt domináns velem, többször is kapott belém esetleg. Míg a lány kutya élete során egyszer sem.
Miért volt ez??

8

Hogyan oldjam meg hogy a kutya ne szana szét szarjon hanem egy helyre? .13 hónapos. (a régi gazdályánál is mindenhova szart) 1 napja van nálunk.

3

Szerinetetek a németjuhász jó választás lenne?

Tavasszal németjuhász kutyust kapok.Én eddig csak jókat hallottam erről a fajtáról.NOs, most nem tudom h mi lenne vele, mert nálunk az egész család munkahelyen van, vagy suliba. mennyit kéne neki mozogni?? az udvarunk nem túl nagy, napi mennyi idő mozgás kell nekii?? sportos vagyok, csak hát ott a tanulás is..

5

Póráz nélküli lábnál követés. Miért marad le?

Majdnem 8 hónapos kutyámmal rövid távon szoktuk gyakorolni a póráz nélküli sétát, vagyis szoros lábnál követést. Viszont ő ilyenkor szeret egy lépéssel mögöttem battyogni, ami nem is lenne baj, de én meg nem látom, mit csinál, nem-e áll meg felvenni valamit, vagy nem lát-e meg egy macskát, szóval nem tudom szemmel tartani. Próbáltam rávenni, hogy a lábam mellett jöjjön (ha pórázon van ez nem gond, mert megrántom), de egyelőre kevés sikerrel, valamiért mindig lemarad. :P Szerintetek hogyan magyarázzam el neki, hogy oké, hogy követő pozíciót vesz fel, de szeretném, ha a lábam mellett jönne?

3

Baja lehet a műtrágyától?

A kutyusom(utcamix, strapabíró) véletlenül olyan vizet ivott amiben volt valamennyi műtrágya. Lehet valami baja tőle?

4

Etet közületek DOG CHOW val? Az írjon már nekem privibe? ! Hol gyártják ezt a tápcsaládot helyileg, mivan ráírva küldjétek már el?

1

Lassan 5 hónapos németjuhászomnak hányszor adjak naponta enni?

Jelenleg Brit Prémium Junior L táppal etetem és 3x adok neki enni. Reggel szokott inkább éhes lenni, akkor nem gondolkozik hogy egye meg vagy nem. Délután környékén már kicsit hagy a tálban és nem eszi meg mindet, és este is úgyan így. Elég lenne neki a napi 2x etetés és többet?

4

Kutyatáp dilemma?

1 éves keverék, szuka kutyusom van. Kölyök korában Dog Chow és Pro Plan Junior tápot kapott. Most fogy el az utolsó zsák Junior Dog Chow táp és rendelnem kellene neki újat. Tudom a Dog Chow sem a legjobb, de még mindig jobb mint a Pedigree és társai. Fogalmam sincs, hogy milyen tápot vegyek neki, mivel most nem állok túl jól anyagilag viszont nem szeretném szeméttel etetni. Tudtok ajánlani nekem egy olcsóbb, de megfizethető tápot?

5

Nem akarom, hogy mérges legyen rám a szomszéd kutya! Hogy tudnám megnyugtatni?

Folyton rám ugat ha a kerítés közelébe megyek, pedig az éán oldalamon vagyok! Sose próbáltam átmászni, áttörni a kerítést, nem értem miért ugat rám!
Füvet nyírni meg locsolni meg kell!
Ha a kerítés közelébe megyek 2-3 méterrel már megy az ugatás! Ráadásul oda van láncolva!
Sose bántottam, meg semmi, pedig már hónapok óta ismer!
Hogy tudnám megértetni vele, hogy nem vagyok betörő, nem jelentek rá veszélyt, ne ugasson már rám?

8

Mi lehet a kutyámnak a baja?

A kutya 4 éves és bischon bolognese.
Félek hogy valami betegség.
Tünetei: Hányás, gyengeség, étvágytalanság.
Keresgéltem az interneten és találtam egy oldalt ahol kutya vírusokat és tüneteiről írnak.
Írták a parvot meg a lyme - kort de ezek nem hiszem hogy ez lehet az oka.
Kérlek válaszoljatok mert nagyon félek! :S

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!