Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam egy másik névre (1 db)

Hogy szoktassam át egy másik névre?

Van egy kiskutyám, akinek az el?z? gazdái adtak egy nevet. Nekem ez a név nem tetszik, mert sztem nem illik rá nagyon... Hogy szoktassam rá egy másik névre? Ha másik névvel hívom, nem figyel... Hogy csináljam? Lécci segítsetek!

Legjobb válasz: Hát ez elég nehéz lesz, fõleg ha már nem olyan fiatal a kutyus! Próbáld meg, hogy mindig csak ugyanazt a nevet mondod neki, esetleg jutalomfalattal csald magadhoz és közben mindig csak azon a néven szólítsd! Jobb ötletem nekem sincs! Sok sikert!

Hát ez elég nehéz lesz, fõleg ha már nem olyan fiatal a kutyus! Próbáld meg, hogy mindig csak ugyanazt a nevet mondod neki, esetleg jutalomfalattal csald magadhoz és közben mindig csak azon a néven szólítsd! Jobb ötletem nekem sincs! Sok sikert!
Szerintem ne szólíts a régi nevén, mert akkor soha nem tanulja meg. mindig az újat mond neki, egy idõ után megtanulja, biztos vagyok benne. csak kitartásk igényel ez a dolog.
Egy kutya nem a nevét hanem a hangsúlyt tanulja meg. pl megtanítod neki hogy ülj, ezt hiába mondja egy másik ember neki, ha nem tudja a te hangsúlyiddal mondani, akkor le sem kak´lja. pl amerikában a barátain kutyájának mindig magyarul mondom ülj, pedig senki nem beszél magyarul, és akutya hallgat rá mert olyan hangullyal mondom mint a gazdája angolul. azt kell megtanulnod a gazdája hogy mondta. ha pl Csi volt neve ne and nekik Putyputyuputyu nevet, mert arra nem fog hallgatni, valami hasonlót agy neki, ami olyan hosszúságu mint az elözö, és hasonló hangsúlyal tudod mondani.
na az én kutyám kb ezer névre hallgat:) mert valószínû mindegyiket ugyanazzal a hangsúllyal mondom, annyi beceneve van...:)
próbálj ugyanolyan magánhangzós nevet keresni. pl., ha monnjuk úgy hívták, hogy dolli, te nevezd mollinak.az A lényeg hogy a hangzás megmaradjon.
Szólitsd mindkettõn, elöször mond a régit és mint folytatás mond az ujjat, egy idõ után próbálhatod csak az ujjat.A kutyus a hangsúlyra figyel, próbálj hasonló hangzásu nevet kitalálni.Szerintem egy kutyaiskola is segíthet.Minden jót!
Szia! Ha gyakran mondogatod neki el fogja fogadni az új nevét, az én kutyámnak például van egy csomó beceneve, olyan is ami még hangzásba se hasonló a nevéhez és tudja, hogy róla van szó, figyel rá. Az a lényeg, hogy a kapocs meglegyen köztetek, ragaszkodjon hozzád figyeljen rád és akkor könnyen megszokja.
ahl én lakok van egy kóbor eb , mindenki imádja mert tündéri feje van és vagy ezer nevet adtak neki (pohár, zsepi, kuplung, junkie, szilárd...) és nem iskell a nevén szólítani jön anélkül is :P de ha hasonló neve van mint az elõzõ akkor nem probléma. Rotveilerünket Bettinek hívják, öcsémet meg Petinek. Bármelyiknek szólok jön mind a kettõ.
Elõször is mennyi idõs a kutya? mert ha már nem oan fiatal akkor nem hiszem hogy tul sok sikerrel fogsz járni, bár türelem rózsát terem!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A kutyakakát tehetem rendes szemetesbe?

Sajnos nálunk csak 2 db kijelölt gyűjtő van, viszont nem sokszor visszük arra a kutyát, meg még szobatisztaságra szoktatom.

8

Spániel kutyám a fülét rágja és nem hagyja abba, mit csináljak?

Spániel nagy fülü kutyám nemrég lett ivartalanítva és ugyebár viselnie kell a gallért még több mint egy hétig. Viszont nagyon hosszu fülei vanak, amik túl lognak a fején is és nagy unatkozásában a galérnak köszönhetően rászokott hogy rágja. Sose rágta eddig. Amikor hazajötem már tiszta nyál volt és folyton rágja. Ha rászólok, hogy ne meg fuj akor abahagyja egy darabig de utána folytatja.:S nem lehetne rá valami roszizű valamit tenni vagy valami?:SS Mert elég sok szőrt benyel így:SS

3

Mi a véleményetek erről a kennelről?

nekem elég szimpi , innét szeretnék német juhászkutyát.

3

Roti tulajdonosok! Nektek is ilyen bújós, kíváncsi a kutyátok?

Már felnőtt korában került hozzám, így nem tudom milyen előélete volt. Viszont velünk (a család tagokkal) úgy viselkedik mint valami kis cica és árnyék egyszerre. Mindig mindenhová velünk akar jönni, minden érdekli, egyfolytában várja a simogatást a játékot, a sétát sosem unja meg, teljesen mindegy hogy épp virágot ültetek, vagy havat lapátolok, akkor is ott van mellettem, ha főzök ha teregetek, stb.

11

Eladó Ónémetjuhász kutyát keresek, tudtok?

A páromnak szeretnék karácsonyra egy kölyök kutyust, de nem találtam számomra elérhető áron, és remélem valaki tud ingyen, vagy tényleg olcsón, mert 16 évesen nincs túl sok keretem rá, de ő azt szeretne mindennél jobban, és gondoltam ezzel meglephetném :) Köszönöm a segítséget

20

Hogy hívják azt a mellényt, amit frisbeeben freestyle-nál használnak a versenyzők, hogy megvédje őket a kutya karmolásától? És hol lehet ilyet kapni?

3

Milyen kutyafajtáknak vágják a fülét?

A dobermann és a boxeren kívül.

8

Van egy 3 hónapos Border Collie kölyökkutyám és 10 kg az normális?

order collie 3 hónapos és 10 kg az sok vagy jó?

18

Border collie VS Golden retriver?

Melyik az okosabb jobban tanítható,még nem tervezem hogy kiállításra, csak hobbira szeretném

21

Nagyon nehéz lenne magyarországon beszerezni egy ilyen kutyafajtát? (képekkel)

Az a neve hogy Ausztrál Kelpie.

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!