Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam egy másik névre (1 db)

Hogy szoktassam át egy másik névre?

Van egy kiskutyám, akinek az el?z? gazdái adtak egy nevet. Nekem ez a név nem tetszik, mert sztem nem illik rá nagyon... Hogy szoktassam rá egy másik névre? Ha másik névvel hívom, nem figyel... Hogy csináljam? Lécci segítsetek!

Legjobb válasz: Hát ez elég nehéz lesz, fõleg ha már nem olyan fiatal a kutyus! Próbáld meg, hogy mindig csak ugyanazt a nevet mondod neki, esetleg jutalomfalattal csald magadhoz és közben mindig csak azon a néven szólítsd! Jobb ötletem nekem sincs! Sok sikert!

Hát ez elég nehéz lesz, fõleg ha már nem olyan fiatal a kutyus! Próbáld meg, hogy mindig csak ugyanazt a nevet mondod neki, esetleg jutalomfalattal csald magadhoz és közben mindig csak azon a néven szólítsd! Jobb ötletem nekem sincs! Sok sikert!
Szerintem ne szólíts a régi nevén, mert akkor soha nem tanulja meg. mindig az újat mond neki, egy idõ után megtanulja, biztos vagyok benne. csak kitartásk igényel ez a dolog.
Egy kutya nem a nevét hanem a hangsúlyt tanulja meg. pl megtanítod neki hogy ülj, ezt hiába mondja egy másik ember neki, ha nem tudja a te hangsúlyiddal mondani, akkor le sem kak´lja. pl amerikában a barátain kutyájának mindig magyarul mondom ülj, pedig senki nem beszél magyarul, és akutya hallgat rá mert olyan hangullyal mondom mint a gazdája angolul. azt kell megtanulnod a gazdája hogy mondta. ha pl Csi volt neve ne and nekik Putyputyuputyu nevet, mert arra nem fog hallgatni, valami hasonlót agy neki, ami olyan hosszúságu mint az elözö, és hasonló hangsúlyal tudod mondani.
na az én kutyám kb ezer névre hallgat:) mert valószínû mindegyiket ugyanazzal a hangsúllyal mondom, annyi beceneve van...:)
próbálj ugyanolyan magánhangzós nevet keresni. pl., ha monnjuk úgy hívták, hogy dolli, te nevezd mollinak.az A lényeg hogy a hangzás megmaradjon.
Szólitsd mindkettõn, elöször mond a régit és mint folytatás mond az ujjat, egy idõ után próbálhatod csak az ujjat.A kutyus a hangsúlyra figyel, próbálj hasonló hangzásu nevet kitalálni.Szerintem egy kutyaiskola is segíthet.Minden jót!
Szia! Ha gyakran mondogatod neki el fogja fogadni az új nevét, az én kutyámnak például van egy csomó beceneve, olyan is ami még hangzásba se hasonló a nevéhez és tudja, hogy róla van szó, figyel rá. Az a lényeg, hogy a kapocs meglegyen köztetek, ragaszkodjon hozzád figyeljen rád és akkor könnyen megszokja.
ahl én lakok van egy kóbor eb , mindenki imádja mert tündéri feje van és vagy ezer nevet adtak neki (pohár, zsepi, kuplung, junkie, szilárd...) és nem iskell a nevén szólítani jön anélkül is :P de ha hasonló neve van mint az elõzõ akkor nem probléma. Rotveilerünket Bettinek hívják, öcsémet meg Petinek. Bármelyiknek szólok jön mind a kettõ.
Elõször is mennyi idõs a kutya? mert ha már nem oan fiatal akkor nem hiszem hogy tul sok sikerrel fogsz járni, bár türelem rózsát terem!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Varratszedés után már nem tudja szétnyalni a sebét a kutyám?

ma lesz varratszedése, 14 napja műtötték. szerintem még nincs teljesen összeforrva neki a seb. ha ma már kiszedik a varratot, a gallért is levehetjük, de biztos hogy nyalogatni fogja, mert ha 5 percre levesszük róla, az az első dolga. így már nem tehet kárt magában?

4

Ez normális, hogy ilyen a szeme?

van egy fél éves kaukázusi juhászkutyusunk és a szeme olyan piros és lógós mint pl a bordeauxi dognak hasonló.

3

Miért vakarózhat? Shih tzu fajtiszta kutyum mostanság a hajlatait vakarja, de valami borzasztóan. átnéztem, semmi nincs ott, semmiféle elváltozás, semmi szokatlan. Mitől lehet ez?

7

Ismerösöm kutyajá megölte a másik kutyáját! Többi lent Vélemény? Tapasztalat?

ismerösöm kutyajá megölte a másik kutyáját

16

Hogyan kell otthon gyakorolni a kutyakiállításra?

Mit hogyan kell, lábát, fejét igazgatni? Esetleg könyv vagy videó róla lépésről lépésre.

2

Egy tenyésztőnek mi lenne a véleménye erről? Döntő lehet negatív értelemben?

Van egy fajta,beszélsz a tenyésztővel, megvan milyen jellemű kölyök kell. De az ami jó lenne olyan színű ami neked nem tetszik és te inkább szín szerint választanál.

6

Ha a kutyám hasán lóg a bőr, az azt jelenti hogy szült?

Elhoztam volna egy kutyát (bichon) de kiütött az influenza, így a húgomat kértem meg, hogy menjen el érte. El is hozta, iszonyú édes két éves bichon (gazdája öreg volt, meghalt, a fia adta fel a hirdetést). De észrevettem, hogy a hasán meg van ereszkedve a bőr, mintha kinyúlt volna, ez azt jelenti, hogy szült? Csak mert nem volt még szuka kutyám, és ez totál kimaradt, nem kérdeztem rá amikor felhívtam a pasit. Ha szülés miatt van,akkor ez vissza fog húzódni? Vagy van vele valami tennivaló?

3

Azzal fordulok hozzátok, hogy a kutyám 3 napja beteg levert gyenge hányt ment a hasa elvittem orvoshoz és kapott is oltásokat és infúziót, másnap megint. Az állapota nem javul ma már véres-nyálkás volt a széklete egyre gyengébb! Mi okozhatja ezt?

67

Tudtak vhol olcsón tappancsos láthatósági mellényt M-es méretben? (akár használtat is)

4

Kan kutya mellbimbója fekete, kosz vagy lehet baj is? (Állatorvos szerint normális! )

Két éves nagytestű kan, a pocakjánál alul egy részen nincs szőr. A mellbimbói közül amik azon a területen ahol van szőr néhány fekete, és olyan mintha befelé nőtt volna vagy nem tudom. Többször kérdeztem a dokit mi ez, de mindig azt mondta normális. A kutyának nem fáj, nyomogattam is, semmit nem reagál, szóval nem akkor a baj, csak nekem fura. Segítene olyan akinek szintén ilyen a kutyusa? Köszi!

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!