Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam egy (248 db)

Egy 9 éves kutyához hogy szoktassak egy kölykök kutyát?

én kutyám elég nyugodt 9 éves kutyus...bizonytalan más kutyákkal de nem agresszív néha odakap ha a kutya nagyon izgatott és rámen?s ,a nyugodt kutyákkal viszonylag jól viselkedik..egyedül van mert a másik kutyánkat pár éve altatuk el viszont vele n?tt fel ezért nem is volt próbléma...most szeretnék egy kölyköt egy 5-6-7 hónapos kutyát ami szintén kistest? lenne és meglenne már az össze oltása.. és arra lenék kíváncsi hogy hogy szoktasuk össze ?ket?? ez az új kutyus még nem 100% csak el?re szeretnék kérdezni ha még is meglesz akkor mit tegyünk... válaszokat köszi!!

Legjobb válasz: Az elsõ találkozás mindenképpen semleges területen történjen, sétáljatok együtt egy nagyot, aztán együtt menjetek haza. Otthon hagyd, hogy felállítsa a szabályait a régi kutyád, hagyj nekik külön pihenõ helyet, és ha a kicsi a nagy helyére pofátlankodik, és láthatóan zavarja a nagyot, akkor zavard el onnan. Kisebb morgások, figyelmeztetések beleférnek, de konkrét bunyó esetén mindkettõt egyformán büntesd.

Az elsõ találkozás mindenképpen semleges területen történjen, sétáljatok együtt egy nagyot, aztán együtt menjetek haza. Otthon hagyd, hogy felállítsa a szabályait a régi kutyád, hagyj nekik külön pihenõ helyet, és ha a kicsi a nagy helyére pofátlankodik, és láthatóan zavarja a nagyot, akkor zavard el onnan. Kisebb morgások, figyelmeztetések beleférnek, de konkrét bunyó esetén mindkettõt egyformán büntesd.
A kérdező hozzászólása: oké..köszi..apával megbeszéltük és jöhet egy új kutyus :) igen mi is úgy gondoltuk hogy kint sétánál ismertesük õket össze az a legjobb de akkor így ahogy leírtad így is fog történni :)

Hogyan szoktassunk egy 1 hónapos házimacskát egy 3 éves kutyához?

A kutyus egy végtelenül ártatlan Basset Hound, és a cicus pedig egy félős macska. :// Help!

Legjobb válasz: Semmit nem kell csinálni, összeszoknak maguktól. Csak adj nekik egy kis idõt, minden rendben lesz.

Semmit nem kell csinálni, összeszoknak maguktól. Csak adj nekik egy kis idõt, minden rendben lesz.

Hogyan szoktassak egy 12 hónapos nyuszit teljes szobatisztaságra?

Kaptam egy kis nyuszit és nállunk az egész lakás az övé... a pisi nagyjábol majdnem mindíg a kijelölt helyen landol, azonban a csokibogyók nem jellemzõen...próbálom felkapkodni azokat és a bilibe teszem hogy érezze a szagát, még fel is mosok hogy csak a bilibe legyen szaga..javaslatok?

Legjobb válasz: Nálam ivartalanítás után minden a wcbe megy.

Nálam ivartalanítás után minden a wcbe megy.


Hogyan szoktassak egy cicát hámra?

Vagy elég ügyes, hogy elugorjon az autók elöl, stb...?

Legjobb válasz: Szerintem eltévesztetted a kategóriát.

Szerintem eltévesztetted a kategóriát.
A kérdező hozzászólása: Hoppá:) Na, most nem az a lényeg
Ha játékos a cica, csinálj neki ilyesmit: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRU_P9Pz0iA1QPGqk30k.. Elõször csak otthon tedd rá csak a hámot póráz nélkül, majd amikor már a játékkal már feszültség nélkül játszik, szépen megy utána, akkor beújítasz, és ráteheted a pórázt. De ne a pórázon vezesd, hanem a pálcás játékot vezesd elõtte! Amikor megszokta a pórázt, lassan az utcához is hozzá lehet szoktatni. Elõször nagyon félni fog, a játékára se fog figyelni, de szép lassan hozzászokik. Eleinte engedd, hogy falak mellett (pl ház fala, kerítés stb) menjen, így biztonságban érzi magát. Persze néha újítsd be a játékokat, de a lényeg, hogy ilyen pálcás játék legyen.
A kérdező hozzászólása: Az utcán nem fél, csak ha elköltözünk, akkor ki kell vinni sétálni( nem lesz udvar)

Hogyan szoktassam egy westi 6 hetes korában szobatisztaságra?

Tudom, hogy még nem lehet kivinni hiszen még csak egy oltást kapott, de még azt sem tudom hogy hány oltás után lehet kivinni. Van egy pelenkája ami le van terítve a földre arra próbálom rászoktatni, dehát eddig reménytelen!

Legjobb válasz: 6 hetesen még nagyon kicsi. Ne várj tõle szobatisztaságot, csak tanítsd. Az én spánielem 9 hetes, és még csakritkán jelez ha pisi van, kakinál már gyakrabban. Annyit tudsz csinálni, ha rajtakapod, gyorsan odaviszed, és ha ott fejezi be, nagyon megdícséred.

6 hetesen még nagyon kicsi. Ne várj tõle szobatisztaságot, csak tanítsd. Az én spánielem 9 hetes, és még csakritkán jelez ha pisi van, kakinál már gyakrabban. Annyit tudsz csinálni, ha rajtakapod, gyorsan odaviszed, és ha ott fejezi be, nagyon megdícséred.
hát. nekünk a kertbe 2 kutya van, és tudom hülyén hangzik, de vidd ki a fûbe pisilni! semmi baja nem lesz. mi 10 hetesen Bp-n sétáltunk de semmi baja se lett galambokat is kergettünk! szóval.. nyugisan a kertbe vidd ki :)
gyakran vidd sétálni, minimum 3-szor és mindig ugyan abban az idõpontban. ha akkor pisil dicsérd meg és adj neki jutalomfalatot, ha bent pisil és rajtakapod akkor zavard a helyére és szidd le. ha csak a nyoma van de nem kaptad rajta hiába veszekedz nem érti és nem tanulja megg
én is 6 hetesen hoztam el a westiemet, és már szobatiszta(10 hetes) vagyis a pelenkára pisil:) úgy szoktattam rá, hogy ha pisilt a szõnyegre, akkor a pelenkával felitattam, és érezte a peluson a szagot:) kakinál pedg 1 kis darabot rátettem:)
A kérdező hozzászólása: kivihetem úgy is ségtálni, hogy még csak 1 óltása van?
Egy hat hetes kiskutyának még az anyja és testvérei mellett lenne a helye. Semmiképp ne vidd ki. Bõven elég neki, hogy elszakadt az anyjától és a testvéreitõl, teljesen idegen környezetben van, nem kell, hogy még egy még idegenebb, zajos környezetben (utca) pórázon kegyen "húzgálva". A pelus maradjon a helyén. Ha rápisil, -kakil, dicsérd meg, ha a lakásban máshol tetten éred, szidd le, ha maradt még benne, gyorsan rakd a pelusra, és ha ott fejezi be, dicsérd meg. Annyira kicsi még, annyira nem ismer semmit, legyél türelemmel, amíg rá nem szokik a pelusra.

Hogy szoktassam egyedul alváshoz, ha lemászik az ágyrol?

14 honapos a fiam, 2 honapja alszik a széthúzhatos, nagy ágyon. A kiságyat nem szerette, a mi ágyunkat nagyon, ezért inkább nagy ágyra váltottunk. viszont mellette kell maradnom, amíg valamennyire elalszik, legalább elszundít, mert kulonben elindul, lemászik és kijon utánam. Kicsi még ahhoz, hogy maga ott maradjon és elaludjon?

Legjobb válasz: Én pont azért altatom járókában, mert a kiságy kicsi, heverõrõl meg lemászna. 4 hós kora óta járókában alszik, de már 2 éves és ideje lenne heverõre rakni. De én is attól félek, hogy majd mindig utánam jön.

Én pont azért altatom járókában, mert a kiságy kicsi, heverõrõl meg lemászna. 4 hós kora óta járókában alszik, de már 2 éves és ideje lenne heverõre rakni. De én is attól félek, hogy majd mindig utánam jön.
A nagy ágyon való alvást miattatok szerette, a közelségetek jó neki. Ha azt szeretnéd, hogy egyedül aludjon el, (ami neki is jó volna)az életkora miatt újra rácsos ágyban kellene aludnia. Az elaltatós rituálé pedig ne álljon abból, hogy mindig visszarángathat téged. Nehéz lesz visszaállni. Ha igy maradtok, akkor viszont még hónapokig õrizheted, nehogy lemásszon. Ne te legyél az alvómacija.
Már nem fogod tudni vissza rakni a rácsos ágyba.Tapasztalat! VAN EGY DRASZTIKUS MEGOLDÁS! De sok turelmet igényel.Leteszed az ágyba és kimész a szobából.Ha lemászik vissza mész és megint letszed, és megint behajtod az ajtót és kimész a szobából.Persze kozben mondod neki hogy csucsukál a baba, anya csak a konyhába megy ...Ezt addig csinálod amíg el nem fárad! Tudom hulyén hangzik de nekunk bevált! Igaz hogy egy teljes hétig szenvedteunk minden este ugyanabban az órában de bevállt!Ja az én lányom is nagy ágyon alszik...
Bocs az off-ért, de nem esik le??? Az én kisfiam is 13 hónapos, de félálomban vándorol mindenfelé. Nem is ébred föl, csak álmában forgolódik, mászik. Borzasztóan féltem hogy a mi ágyunkról leesik, ezért mostmár a járókában alszunk.
A kérdező hozzászólása: koszi a tippeket:) azért váltottunk a nagy ágyra, mert a kiságyban amint fordult, beverte magát vagy beakadt a keze, erre mindig felébredt. szerintem nálunk is azért aludt jobban. olyat vettunk, ami széthúzhatos, így elég alacsony, ha mégis baj lenne, ill. ha muszáj, mellette tudok maradni (pl.mikor beteg volt). van helye forogni, még a széléig sose jutott el. ha felébred, akkor pedig felul, és megvár, de nappal gyakran le is száll is kijon szolni, hogy már fent van:) Sokkal nyugodtabban alszik, mint a kiságyban, csak az elalvás maceráns.

Hogyan szoktassam rendre? Egy kb.4 éves beagle gazdija lettem, aki folyvást bepiszkít. Hogyan szoktassam át szobatisztaságra? Nagyon makacs természetű jószág.

Legjobb válasz: Kan vagy szuka? eddig kinnt tartották? ugyanúgy kell, mint egy kölyökkutyát, ha nem jelöl, hanem a lakásba végzi a dolgát... gyakran ki kell vinni, ha kinn végzi a dolgát, megdicsérni, ha benn rajtakapod, szidd meg.. ha jelöl, akkor domináns kan kutya, ivartalanítás után könnyebb lesz

Kan vagy szuka? eddig kinnt tartották? ugyanúgy kell, mint egy kölyökkutyát, ha nem jelöl, hanem a lakásba végzi a dolgát... gyakran ki kell vinni, ha kinn végzi a dolgát, megdicsérni, ha benn rajtakapod, szidd meg.. ha jelöl, akkor domináns kan kutya, ivartalanítás után könnyebb lesz
A kérdező hozzászólása: Eddig szoba kutya volt, de egy ideig kint tartották. Talán pár hetet. Ivartalanítva van és fiú a kutyus. Remélem még ennyi idõsen is van rá lehetõség, hogy megszoktassuk vele az itteni rendet.

Van egy macsekom, hogy szoktassam magamhoz? Hogy szoktassam rá, hogy velem aludjon?

Az a baj h naon cuki kismacsek, simit is engedi de ha felveszem hamar ki ugrik a kezemből és elmegy... mi lehet a baj?? Ja, és emiatt aludni sem alszik annyira velem, csak ha nem vagyok ott akkor néha az ágyamban alszik.. :(( Mikor kicsi volt mindig engedte, velem aludt, volt amikor a kezemben aludt, olyan mintha a lányom lenne imádom!! Mi lehet a baj? Ha tudjátok lécci irjátok meg, köszi!! :))

Legjobb válasz: A macska meglehetõsen önálló lény, nem hiszem hogy oda tudod szoktatni ha õ nem akarja.

A macska meglehetõsen önálló lény, nem hiszem hogy oda tudod szoktatni ha õ nem akarja.
Ivartalaníttasd.
Ez hülyeség, hogy csak az elsõ alom után lehet. Nem lesz tõle semmi baja, sõt, tovább fog élni, ha ivartalaníttatod, mert akkor nem áll fenn sem az emlõ-, sem a méhrák esélye.
Ha legalább egyszer ellik akkor van esélye az emlõ daganatnak, ha nem ellik akkor tuti nem lesz beteg.
Az hogy rá tudod e szoktatni macskafüggõ. volt olyan macskám aki 10 év azaz TÍZ év után kezdett odajönni hozzám. Addig ha én nem mentem csak ült s nézett a boci szemeivel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, lenne még egy bajom.. elkezdett tüzelni és állandóan nyávog, és valamiért nem eszik.. mostanában amikor nem tüzel eszik de mikor tüzel nem eszik csak nagyon picit, és ez azért aggaszt mert kb. hetente szokott nekm tüzelni, azért is mert egy ideje vettem észre mikor megázott h nagyon vékony, mert a bundája hosszu, nagy és nem látszott, csak most h megázott, és ez is nagyon aggaszt!! :/ Vagy nem kéne aggodni?? Kaját adok neki csak keceset eszik kevés szer... ://
A kérdező hozzászólása: Gondoltam már rá, de az nem jo mert anyum azt mondta h azt inkább az elsõ baba után kéne, mert ha nem lehet mell rákja is so inkább nem kockáztatok!! :) )
ahogy felveszed abban is úgy kell csinálni ha még nem, úgy csinálod, hogy "babapóz"amikor rád néz és hátal van a kezedbe (remélem érted) ez rossz pár macska utálja de van ez a "nagyfiús póz" amikor szó szerint ül, áll az egyik kezeden a másikkal meg fogod, simized ezt minden macska szereti
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor az lesz!! :DDD

Van egy kutyám keverék 1.5éves. Hogyan szoktassam le róla h rám ugorjon? Hogyan szoktassam rá hogy szépen mellettem sétáljon, és ne húzzon? és hogyan fog rám hallgatni ha rászólok?

Legjobb válasz: Ne foglalkozz vele amikor ugrál. Csak azt akarja, hogy figyelj rá. Ha nyugodt, akkor üdvözöld, dicsérd meg. Sétánál, ha eléd megy fordulj meg 8-10 lépés az ellenkezõ irányba és vissza.

Ne foglalkozz vele amikor ugrál. Csak azt akarja, hogy figyelj rá. Ha nyugodt, akkor üdvözöld, dicsérd meg. Sétánál, ha eléd megy fordulj meg 8-10 lépés az ellenkezõ irányba és vissza.
Ha ugrál fordíts neki hátat és amíg le nem nyugszik, ne is foglalkozz vele. Sétánál amint leelõz téged, azonnal lendületesen, szó nélkül fordulj meg és rántsd magad után. Ne a kutya döntse el, merre és milyen tempóban akar menni! Ha következetes vagy, pár nap alatt el fog múlni a húzás. Az, hogy hallgasson rád tekintély és kötõdés kérdése. Ha nincs kellõ tekintélyed, nem tisztel eléggé és nem kötõdik hozzád megfelelõen, persze, hogy nem fog rád figyelni! Nagyon ajánlom a Fennel könyveket. Viszont csak könyv alapján nem fogod tudni megoldani a problémákat, nem fogod tudni helyre tenni a kapcsolatotokat ha eddig nem ment, így mindenképp azt tanácsolom, hogy keress fel egy megfelelõ kutyasulit. Olyat, ahol nem a munka, hanem a kutya-gazda viszony áll az elõtérben.

Kaptam egy 6 hetes Golden Retriever-Labrador Retriever kutyát. Hogyan tanítsam arra, hogy pl. hova kell ürítenie? Vagy hogy ne ugráljon fel? Hogyan szoktassam össze egy 2 éves kandúrral úgy, hogy ne szedjék szét egymást?

Legjobb válasz: Ez nagyon hasznos válasz volt, köszönjük. Egyrészt milyen tenyésztõrõl beszélsz? Tenyésztõnél fajtatiszta kutyák vannak, õ pedig keverék, ahogy a kérdésbõl is kiderül. Szaporító ad oda 6 hetesen kutyát, abban igazad van, hogy az anyjánál és a testvéreinél lenne még a helye. Szóval. Kerten belül szeretnéd egy helyre szoktatni, hogy mindig oda intézze a dolgát? Bent van veletek a házban, vagy kint van egyedül? Csak mert úgy lehet megoldani, ha pl. bent van, tehát tudtok rá figyelni mindig, hogy 2-3 óránként kiviszitek arra a bizonyos helyre, ahova szeretnétek, hogy a dolgát végezze, majd ha pisil/kakil, hatalmas dicséret neki. Ha egyedül van kint az udvaron és csak néha mentek ki hozzá, akkor ez kivitelezhetetlen. Felugrálást egyszerûen nem hagyjátok, ne foglalkozzatok vele olyankor, a figyelmeteket szeretné ezzel felkelteni, bármiféle reakció a részetekrõl a kutyának pozitív, mert elérte, amit akart. Hagyjátok figyelmen kívül ilyenkor. Cica kapcsán: fogd meg a macskát, vedd az öledbe és hagyd, hogy odamenjen a kiskutya, megszagolja stb. Jelenleg nincs mitõl tartani (legalábbis a kiskutya részérõl), inkább a macska a kérdés, nehogy megkarmolja.

Ez nagyon hasznos válasz volt, köszönjük. Egyrészt milyen tenyésztõrõl beszélsz? Tenyésztõnél fajtatiszta kutyák vannak, õ pedig keverék, ahogy a kérdésbõl is kiderül. Szaporító ad oda 6 hetesen kutyát, abban igazad van, hogy az anyjánál és a testvéreinél lenne még a helye. Szóval. Kerten belül szeretnéd egy helyre szoktatni, hogy mindig oda intézze a dolgát? Bent van veletek a házban, vagy kint van egyedül? Csak mert úgy lehet megoldani, ha pl. bent van, tehát tudtok rá figyelni mindig, hogy 2-3 óránként kiviszitek arra a bizonyos helyre, ahova szeretnétek, hogy a dolgát végezze, majd ha pisil/kakil, hatalmas dicséret neki. Ha egyedül van kint az udvaron és csak néha mentek ki hozzá, akkor ez kivitelezhetetlen. Felugrálást egyszerûen nem hagyjátok, ne foglalkozzatok vele olyankor, a figyelmeteket szeretné ezzel felkelteni, bármiféle reakció a részetekrõl a kutyának pozitív, mert elérte, amit akart. Hagyjátok figyelmen kívül ilyenkor. Cica kapcsán: fogd meg a macskát, vedd az öledbe és hagyd, hogy odamenjen a kiskutya, megszagolja stb. Jelenleg nincs mitõl tartani (legalábbis a kiskutya részérõl), inkább a macska a kérdés, nehogy megkarmolja.
Kezdjük ott hogy még a testvéreivel és az anyukájánál lenne a helye, normális tenyésztõ 7-8 hetesen adja a kicsiket. És kicsit utána olvashatnál. Egyébként van helyhez szoktató spray, hogy ne ugráljon fel? hát ha felugrik rád azt mondod neki hogy nem és megfogja tanulni, a macskával meg vagy kijön vagy nem.
bocsi nem vette észre. szobatisztaságra meglehet tanítani de hogy konkrétan hova végezze a dolgát nem nagyon hallottam még hogy hogyan lehetne megtanítani. ha pedig kiskorától összeszoktatod a macskával akkor szerintem jól kifognak jönni.
A kérdező hozzászólása: Kerti kutya, nem jöhet be a házba. Ami kérdéses, az igazából a macska véleménye. Mert ha egyszer lepofozza, akkor már hiába próbálkozok. Jutalomfalatkákat adjak neki, ha pl. jó helyre végzi a dolgát?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!