Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam az ugatásrol (17 db)

2 kilos 8honapos kutyust hogyan szoktassam szobatisztasagra? Meg hogyan kell leszoktatni az ugatasrol

Probaltam hogy egy nap kiviszem tobbszor de mindig becsusztak veletlenek.. foleg este meg reggel mert van hogy kicsit tovabb alszok ha tehetem plusz van hogy epp amikor bejovunk akkor o elkezd pisilni.

Legjobb válasz: Gyorsan írtam, úgyhogy bocsi a hibákért.

A kérdező hozzászólása: Gyorsan írtam, úgyhogy bocsi a hibákért.
Gondold el egy 2 kg-os kutyusnak mekkora a hólyagja. Amúgy ivás, evés, játék után szóval kb 2-3 óránként ki kell vinni ha eddig nem így vitted.Aztán szépen lehet csökkenteni a séták számát, de egy 2 kg-os kutyát sztem napi 4x-5x tuti le kell vinni, hogy kibírja.Balesetek meg elõfordulhatnak.Nálunk most 3 éves a kutya és pl ilyen melegbe sokat iszik.Ezért be csúszik egy-egy baleset.Vagy ha vmi miatt késõbb érek haza 2 órával már akkor is tócsa vár.Szóval 9 óránál tovább nem bírja ki, pedig csak 5 kg.

Hogyan szoktassam le a 2 éves kutyát az ugatásról, ha elmegyünk otthonról?

Júniusban lesz 2 éves a szuka törpe pincherünk. Ha elmegyünk otthonról és egyedül hagyjuk (mivel dolgoznunk is kell), amint leérünk a lifttel (6. -on lakunk) el kezd vonyítani, kaparássza az ajtót...stb. Sajnos már odáig fajult a helyzet, megfenyegettek, hogy feljelentenek. Nem szeretnénk megválni tõle, a kislányom (3 éves) imádja és igazából mi is nagyon szeretjük. Naponta 2x mindig levisszük egy jó hosszú körre, benézünk a futtatóba is. A szóra hallgat; visszajön, lefekszik, meg várja amíg oda adom az ételt, és nem vetõdik rá egybõl, mindent megért és hallgat is rá. CSAK EGYSZERÛEN UGAT, NYÜSZÖG, HA EGYEDÜL HAGYJUK. Pedig kb 3-4 órát van egyedül. Kérlek segítsetek hogy valahogy leszokjon róla. Nem szeretnék elköltözni, és azt sem szeretnénk, h õ költözzön el, hiszen már családtag.

Legjobb válasz: Rengeteget kell sétáltatni, futtatni, lefárasztani. Ha közvetlen azelõtt sétáltatjátok, mielõtt elmentek, az hatásos lehet már. Más kérdés, hogy akkor hogyan készülõdtök... De megpróbálni nem árt, és akkor hátha le is szokna egyben errõl.

Rengeteget kell sétáltatni, futtatni, lefárasztani. Ha közvetlen azelõtt sétáltatjátok, mielõtt elmentek, az hatásos lehet már. Más kérdés, hogy akkor hogyan készülõdtök... De megpróbálni nem árt, és akkor hátha le is szokna egyben errõl.
A kérdező hozzászólása: Több, mint fél éve dolgozom, (ezelõtt a lányommal voltam otthon gyesen) 6-10-ig. Fél 5kor kelek, és egyszerûen nem tudok felkelni elõbb..A párom 8-ra viszi a lányomat a napközibe, õ fél 8-kor kel.Tehát kb. 3 órát van egyedül. Így a "reggeli séta" 11-kor van mikor hazaérek a munkából. A wc-t megoldottuk, kakilni nem kakil be... Azon is gondolkodtunk, hogy örökbe fogadunk egy cicát mellé.. mert ilyenrõl is olvastunk...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem szeparációs szorongása van a kutyának. Lehet, hogy nem jól gondolom, és akkor elnézést érte, de szerintem a kutyátok el van kényeztetve és a 3 éves kislányod ágyába is bemehet? És mikor otthon vagytok, akkor mindenki vele tünci-bünciziok? Mert ha ez van, akkor nem kell csodálkozni, hogy a kutya kikészül, ha egyedül hagyjátok. Eddig középpontban volt, most meg tök egyedül. Illetve ha úgy érzi, hogy Õ a falkavezér, neki kell irányítani, akkor meg az a probléma, hogy a "falkája eltûnt" és így nem tudja a "kötelességét" végezni. Itt egy módszer, ami esetleg segíthet. Ha nem válik be, akkor szakértõ vagy kutyasuli: "Az elsõ idõkben rengeteg türelemre és kitartásra lesz szükség, de megéri! A kutya amellett, hogy megtanulja, ki is az úr a háznál, megtudja tõlünk, mi az a viselkedés, ami nekünk nem tetszik. Ez leginkább azoknál a kutyáknál fontos, akikben régóta és mélyen rögzült a helytelen viselkedés. Elsõ lépésben mindössze öt percre hagyjuk magára a kutyát, és várakozzunk az ajtó elõtt. Amint meghalljuk, hogy elkezd nyüszögni, kaparni, abban a pillanatban határozottan lépjünk be, és egyetlen hang nélkül dobjunk mellé egy üres mûanyag palackot, majd újra hagyjuk magára. Nagyon lényeges, hogy a kutya érezze, komolyan mérgesek vagyunk rá – testtartásunkkal, mimikánkkal is sugalljuk ezt – azért, amit csinál, mert nagyon hamar képesek felismerni, ha a gazdi nem gondolja komolyan a szidást, és így hamar játékba fulladhat az egész. Az elsõ olyan alkalom után, amikor sikerül fél órát csöndben kibírnia, akkor lépjünk be az ajtón, de nagyon fontos, hogy ilyenkor se szóljunk hozzá, várjunk 10-15 percet, majd amikor már nem ugrál fel ránk, nem tütül, akkor hívjuk magunkhoz, és vigyük el sétálni, játsszunk vele, miközben folyamatosan dicsérjük õt. Minél többet gyakoroljuk ezt vele, annál mélyebben fog az új, helyes viselkedés rögzülni benne. "
Valahogy meg kellene oldani, hogy reggel is kivigyétek. A fáradt kutya a jó kutya....
Igen, gondoltam, hogy nem megoldható a reggeli séta, különben már megoldottátok volna. Azért a párod mégis nem tudna néha korábban kelni (+korábban feküdni...)? Kertes házban még egy fokkal jobb lenne, de vannak kinti kutyák közül is sokan, akik elég anyátlanok gazdi nélkül szóval.... Esetleg nincs egy állatbarát a házban vagy a környéken, aki néha bevállalná pár órára? (Cserébe hasonló szolgáltatásokért.) Pl ha mondjuk én rendszeresen sokat otthon lennék, mondjuk gyesen, vagy ilyesmi, és hallanám, hogy pár órát mindig kínlódik az a kutya, akkor én szívesen beengedném a lakásomba, ha tudom, hogy nem megyek el sehová... Érdemes lenned beszélned 1-2 lakóval, szerintem van sok állatbarát és nem csak feljelentõs szomszéd... Leginkább eleve kutyásokkal lenne érdemes beszélni, vagy kedves nyugdíjasokkal..
A kérdező hozzászólása: A kislányom szobája tabu neki, oda nem mehet be elsõ-perctõl kezdve, és nem is okozott neki ez gondot. Persze szoktuk simizni, ölelgetni, játszani vele..Nem is bírnánk ki. Megpróbáljuk a szeparációs szorongásra való módszert, hátha.. Muszáj lesz erõt venni magamon, végül is meg kell érnie korábban kelnem...
A kérdező hozzászólása: A páromnak más véleménye van a kutyákról..... Ha véletlen fel is kelne elõbb, a lányom biztosan nem, egyedül meg nem szeretném, ha hagyná, hiszen még csak 3 éves.
Van még egy megoldás arra, hogy ne maradjon egyedül... Lányod biztos örülne egy tesónak ;) ( mielõtt elkezdene a sok "kutyaörült" pampogni.... Igen ez nem megoldás, én is tudom)

A kutyám ugat, ha csengetnek, és, ha bejön valaki, addig nem fejezi be, amíg az érkezõ meg nem simogatja. Hogyan szoktassam le az ugatásról?

Legjobb válasz: Netán letiltanád? Rászólnál, hogy nem. Persze, a kutyának tisztában kellene lennie a NEM szó értelmével.

Netán letiltanád? Rászólnál, hogy nem. Persze, a kutyának tisztában kellene lennie a NEM szó értelmével.
A kérdező hozzászólása: Azzal nem lenne baj, ha kettõt vakkantana, csak, mikor 10perce folyamatosan ugat, már zavaró a vendég számára is. Felfogja a NEM-et, csak ilyenkor nem érdekli, a víz spricceléssel is próbálkoztam már, de az se válik be :/
Az én németjuhászom is ezt csinálja, csak õ nem azért, hogy simogassák :D:D:D én azt csináltam, hogy rászóltam, hogy elég már, nyilván erélyes hangon. Ha meg nem hagyta abba, akkor elzavartam onnan, és akkor már értette, hogy kuss legyen, mert én döntöm el, hogy bejöhet-e, s ha meg bejöhet, akkor fogja be!Volt, amikor újra kezdte, pl mikor gyerekek jöttek hozzánk és egy fél óra múlva elkezdett az egyik ordítozni a saját gyerekemmel. Akkor azonnal odarohant és elkezdte ugatni a gyereket, mert védte az enyémet. De ott voltam és rászóltam. A gyerekre nem kellett, annyira megijedt. Szóval le kell inteni.
Akkor akár egy használaton kívüli kulcscsomót vágj mellé és mondd, hogy csend!. Vagy kis mûanyag palackba kavicsokkal ugyanez. és ne várd, hogy elsõre mûködni fog. De másodikra sem.


Hogyan szoktassam le az ugatásról?

A 9 hónapos bolognese kiskutyám, ha meglát egy kutyát rögtön féktelen ugatásba kezd. És hiába állok be elé,rászólok,visszarántom nem reagál semmire. Mit kéne tennem ?

Legjobb válasz: ezzel ne is foglalkozz szerintem, ez természetes a kutyáknál.ez legyen a legnagyobb baj hogy megugatja a kutyákat.

ezzel ne is foglalkozz szerintem, ez természetes a kutyáknál.ez legyen a legnagyobb baj hogy megugatja a kutyákat.
mondjuk elvinni egy megfelelõ kutyasuliba ahol MEGMUTATJÁK mit kellene tenned!

Hogyan szoktassam le a kutyám az esti/éjszakai ugatásról?

Hajlamos arra hogy mikor az úton kutyaugatást hall ő is el kezd bent ugatni. (van kerti kutyánk is). Hogyan lehetne erről leszoktatni?

Legjobb válasz: Egyszerûen mindig szólj rá, tiltsd le 1-2 vakkantás után. Miután elhallgat, nagyon dicsérd meg. De ha azt akarod, hogy este aludjon, ne ugasson, akkor délután-este egy nagy kimerítõ séta, labdázás, kutyákkal játék csodákat tud tenni! Fáradt kutya a jó kutya... Az én kutyám reggel bõ 2 órát, este 1,5 órát sétált, futott, labdázott, bandázott. Most itt horpaszt mellettem, miközben a szomszéd kutya fél órája vakkantgat

Egyszerûen mindig szólj rá, tiltsd le 1-2 vakkantás után. Miután elhallgat, nagyon dicsérd meg. De ha azt akarod, hogy este aludjon, ne ugasson, akkor délután-este egy nagy kimerítõ séta, labdázás, kutyákkal játék csodákat tud tenni! Fáradt kutya a jó kutya... Az én kutyám reggel bõ 2 órát, este 1, 5 órát sétált, futott, labdázott, bandázott. Most itt horpaszt mellettem, miközben a szomszéd kutya fél órája vakkantgat
Mi egész kiskoruktól fogva szoktatjuk õket ahhoz, hogy felesleges õrjöngés ne legyen, ebbe a járókelõk ugatásának tiltása is beletartozik. Persze le is kell fárasztani a kutyát, ahogy az elõttem író javasolta! Mi pár másodperc után kikopogunk az ablakon és csend lesz, tudják, hogy utána, ha mégis folytatják, bezavarjuk õket a hátsó kertbe, és bezárjuk õket. Ezért általában ha ugatnak is valamit, az csak jelzés értékû és néhány vuff az egész, erre éjszaka se kelünk fel. Már csak akkor riadóznak, ha hozzánk jött valaki, esetleg szórólapoznak (ez nekik annyit tesz, hogy valaki gyanúsan babrál a kapunál). Olyat is gyakoroltunk, amíg picik voltak, hogy ha be vannak zárva, az ugatásra nem figyelünk. Az ajtó mellett volt akkor az ideiglenes ketrecük. Akkor mentünk csak ki, ha befejezték a hisztit. Ha erre újrakezték, egy dühös "nem" kíséretével azonnal visszamentünk. Néha éjszaka hisztiztek, ekkor nagyon hirtelen kidörrentünk az ajtón, hogy ijedten beiszkoljanak a házukba. Türelemjáték, de megéri, most ha be vannak zárva, többnyire alszanak, pedig van helyük játszani.
A kérdező hozzászólása: A válaszokat köszönöm!
Én azt ajánlom, hogy szólj rá, de csak 1 féle képen. Így könnyebben jegyzi meg pl.: -Hé, -Csönd, -Csöndet. Nem ajánlom, h ijezdgesd mert félelmet gerjesztesz a kutyádban. Ha ijezdgeted a végén örökké félni fog tõled.(A kutyáknak nagyon jó az emlékezõ képességük.) Mikor abba hagyta az ugatást simogasd meg, akár adhadsz is egy kis jó falatot neki. Ne légy türelmetlen vele, egy kis idõt kell neki adni. Sok szerencsét hozzá. :)

Hogy szoktassam le a kutyámat az ugatásról akkor amikor nem vagyok itthon? Társasházban lakom. Még csak most lesz 3hónapos.

Legjobb válasz: Amikor otthon tartózkodtok, akkor is hagyjátok néha magára pár percre, fõleg séta, játék, evés után, mikor is nagyobb eséllyel alszik el. Menjetek át pár percre a másik szobába, csukjátok be az ajtót, és ha csendben van/abba hagyta a sírást, akkor menjetek vissza, ne foglalkozzatok vele továbbra sem pár percig, aztán ha lenyugszik, akkor hívjátok oda magatokhoz. Fontos, hogy ha sír, akkor ne ugorjatok azonnal "megvigasztalni", mert akkor megtanulja, hogy sírok, gazdi jön szórakoztatni :) És távozás elõtt, hazaérkezés után 5-10 perccel ne foglalkozzatok vele egyáltalán, ne nézzetek rá, ne szóljatok hozzá, ne is simogassátok meg!

Amikor otthon tartózkodtok, akkor is hagyjátok néha magára pár percre, fõleg séta, játék, evés után, mikor is nagyobb eséllyel alszik el. Menjetek át pár percre a másik szobába, csukjátok be az ajtót, és ha csendben van/abba hagyta a sírást, akkor menjetek vissza, ne foglalkozzatok vele továbbra sem pár percig, aztán ha lenyugszik, akkor hívjátok oda magatokhoz. Fontos, hogy ha sír, akkor ne ugorjatok azonnal "megvigasztalni", mert akkor megtanulja, hogy sírok, gazdi jön szórakoztatni :) És távozás elõtt, hazaérkezés után 5-10 perccel ne foglalkozzatok vele egyáltalán, ne nézzetek rá, ne szóljatok hozzá, ne is simogassátok meg!
Keress rá, hogy falkavezérség, meg szeparációs stressz, és alkalmazd az olvasottakat ;)
3 hónapos kutyánál ne csodálkozz, azért ugat, mert fél egyedül...Az én kutyám még 1 éves korában is ugatott mikor egyedül volt itthon

Hogyan szoktassam le Bichon Havanesemet az ugatásról?

Van egy boltunk a háznál és ha jönnek a boltba akkor megugatja ?ket és valaki fél bejönni a kapun annyira ugat. Valahogy le kéne rólla szoktatni, hogy ne ugasson ha jönnek. remélem tud valaki segíteni

Legjobb válasz: nekem is volt egy havanese-m elég nehéz leszoktatni mert nagyon ugatós ..a miénk is az volt..bökd meg a nyakánál ne túl erõsen ne túl gyengén és mond hogy cst..remélem sikerül..

nekem is volt egy havanese-m elég nehéz leszoktatni mert nagyon ugatós ..a miénk is az volt..bökd meg a nyakánál ne túl erõsen ne túl gyengén és mond hogy cst..remélem sikerül..
amúgy a csodálatos kutyadokiból nézel részeket akkor ott is mondanak jó dolgokat sokat lehet tanulni belõle a kutyákról a national geographicon szokott lenni hétköznap 18:00 kor és pénteken 23:00 kor...
Keress fel egy olyan kutyasulit, ahol problémás kutyákkal foglalkoznak! Egyik barátnõm harapós yorkiját ide hordta és 6 hét alatt teljesen rendbe jött a probléma, ráadásul van kifejezetten kistestû kutyusoknak foglalkozásuk! http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t..

Hogyan szoktassam le kölyökkutyámat az ugatásról?

Még id?ben szeretném ha leszokna az állandó ugatásról. 12 hetes és nagyon sokat ugat. Ha ideges, ha jókedve van akkor is, állandóan. Panelban lakunk és félek a szomszédok el?bb-utóbb besokallnak. A házban lakó többi kutya nem ugat ennyit. Mit tegyek? Ha rászólok, akkor is ugat. Így nem tudom megdicsérni, mivel nincs miért. Állandóan mondja a magáét, addig amíg ki nem fárad. Volt már, hogy 20-25 percig folyamatosan bírta.

Legjobb válasz: Tereld el a figyelmét és ha elhallgat mond neki hogy csend(vagy valami szavat hogy rászólj) és ha elhallgat jutalmazd meg.elöbb utobb fogja tudni hogy akkor lesz jutalom ha elhallgat. amugy ha valami játék vagy valami falat van a kezedben akkor is ugat?mert ha igen akkor szólj rá erélyesen de ne úgy hogy megrémüljön csak tudja hogy ne ugasson.

Tereld el a figyelmét és ha elhallgat mond neki hogy csend(vagy valami szavat hogy rászólj) és ha elhallgat jutalmazd meg.elöbb utobb fogja tudni hogy akkor lesz jutalom ha elhallgat. amugy ha valami játék vagy valami falat van a kezedben akkor is ugat?mert ha igen akkor szólj rá erélyesen de ne úgy hogy megrémüljön csak tudja hogy ne ugasson.
talán foglalkozni kéne vele, levinni sétálni, vagy lekéne fárasztani, hogy fusson stb. milyen fajta?
Szia ! Az az egyik legfontosabb dolog, hogy ugymond t elegyél a falkavezér! Ha folyamatosan ugat akkor hangosan kiabalj rá, ha továbbis csinálja igenis rákell verni egyet a seggére. És akkor meghuzzamagát és utánamajd tudnifogja, hogyha rászolsz akkor engedelmeskednie kell ! Remélem segítettem üd.:Kuti
panelban kutya? no comment :)
Bocs Kuti, de hülyeség amit mondasz. Falkavezér nem attól leszel, hogy megütöd a kutyát. De tényleg ez a legfontosabb, ezért kb minden kérdésnél ajánlja valaki a Jan Fennel Halgassunk a kutyákra címû könyvet, illetve a Tanuljunk meg kutyául címût is. Látom a suliban az oktatókat, még sosem javasolták, hogy üssük meg a kutyát, és azt is látom, hogy az õ kutyáik mennyire tisztelik õket. Az ugatásért szólással meg újra és újra bebizonyítod a kutyának, hogy ha ugat, akkor megnyeri a figyelmed. Ráadásul nyilván fogalma se lesz mit akarsz tõle, ha korábban nem tanítottad meg neki a csend szót, ezért tanácstalanságában csak még jobban fog ugatni.
http://letoltesek34.5mp.eu/web.php?a=letoltesek34&o=bHNAlddYO1 keresd meg azt, hogy its me or the dog, és töltsd le a... talán 2-3-4-5 nem emlékszem már melyik részben, de leszoktatják a kutyut az ugatásról. amúgy érdemes ezeket mind megnézegetni, de tudom, hogy egy olyan rész ahol 6 kutyát tart egy nõ, és abból az egyik állandóan ugat. na azt nézd meg:) az a címe, hogy kutyából is megárt a sok.
na, megnéztem, a második részében van egy ilyen kutya. azt nézd meg:)

Hogy szoktassam le a kutyámat az ugatásról?

Nagyonsokat ugat szinte regelt?l estig és már nemhogy csak a szomszédokat de sokszor minket is zavar már, és félek nagyon, hogy nehogy valaki bántsa vagy megmérgezze mert már volt ilyesmire példa az utcánkban, hogy valakinek nem tetszett mennyit ugatott más kutyája vagy csak úgy megmérgezte... :S MEG IS ÖLNÉM ha bántani mernék a kutyusomat :@ KÉRLEK adjatok tanácsokat!!! Minél el?bb szeretném leszoktatni!!!!!!4

Legjobb válasz: Van oka is rá, hogy ugat? Láttam egy mûsorban ( föld legrosszabb állatai vagy mi volt a címe) hogy egy kutyát ami minden kereket megugatott akár autó volt akár fûnyíró, úgy szoktattak le róla, hogy kapott egy vizet spriccelõ nyakörvet: akárhányszor feleslegesen ugatott meg kerek tárgyat vagy autót a kutya, a gazda megnyomott egy távirányítón egy gombot, és a kutty kapott egy kis vízpermetet alulról a pofijába. Hamar megoldódott a probléma. de próbálkozhatsz pl klikkerrel meg jutalomfalattal is, olcsóbb megoldás. és egyébként vannak ugatósabb fajták meg hangsokodó szélyiségû kutyák is, lehet hogy alapbeállítás nála...

Van oka is rá, hogy ugat? Láttam egy mûsorban ( föld legrosszabb állatai vagy mi volt a címe) hogy egy kutyát ami minden kereket megugatott akár autó volt akár fûnyíró, úgy szoktattak le róla, hogy kapott egy vizet spriccelõ nyakörvet: akárhányszor feleslegesen ugatott meg kerek tárgyat vagy autót a kutya, a gazda megnyomott egy távirányítón egy gombot, és a kutty kapott egy kis vízpermetet alulról a pofijába. Hamar megoldódott a probléma. de próbálkozhatsz pl klikkerrel meg jutalomfalattal is, olcsóbb megoldás. és egyébként vannak ugatósabb fajták meg hangsokodó szélyiségû kutyák is, lehet hogy alapbeállítás nála...
Szabadon van? Nincs megkötve? Lehet ott a környéken valaki vagy valami, amit ugat. Nem tudod kideríteni, mi lehet az? A mi szomszédunk kutyája is folyamatosan ugat, a szemben lévõ kutyával "társalognak":)
Foglalkozol vele eleget? Tanítod? Lehet, hogy unatkozik, nem találja a helyét+fel akarja hívni a figyelmet magára. Mennyit sétáltok naponta?

Hogyan szoktassam le kutyamat a harapdalasrol es az allando ugatasrol?

Legjobb válasz: Milyen esetekben harap és ugat, mennyi idõs?

Milyen esetekben harap és ugat, mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: Hat ha nem faradt es elkezdem simizni rogton harapdalja a kezem, latszik rajta, hogy nem azert mert zavarja, hogy hozza nyulok. Hanem 'elemeben lesz' es jatekbol..csak aztan ez odaig fajul, hogy nem tudja hol a hatar es sebeket is hagy rajtam a foga
A kérdező hozzászólása: 9 honapos
Le kellene mozgatni, futással, sétával, mert egy kilenc hónapos tele van energiával.Játékot mindig te kezdeményezz és te fejezd be.Ha harap vagy ugat azonnal fejezd be és hagyd ott.Ha már látod, hogy lenyugodott, azaz nem zaklat, hanem közönyösen heverészik és nem foglalkozik veled, akkor hívhatod oda egy kis simire.Hosszú idõ kivárni, de ha következetes vagy, néhány alkalomból tanul.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!