Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam az egy éves kisfiamat (3 db)

Hogyan szoktassam át egy éves kisfiamat a saját kiságyába? Tudom sokszor feltett kérdés, de nem találtam a problémámra idáig választ. A helyzet az, hogy elrontottuk. Velünk alszik, cicin alszik el és éjjel felkel többször, cicit kéri.

És úgy alszik vissza cicin. Próbáltam, hogy vizet adok neki, először még bevált, de kiköpi. Tehát nem elég, hogy velünk alszik, éjjel még többször felkel cicizni is. Várnám az ötleteket.

Legjobb válasz: Ne csinálj semmit, meg fog oldódni magától, de egy ilyen pici gyerektõl mit vársz? Az enyémek is velem aludtak, az enyémek is szopiztak éjjel többször még ennyi idõsen, aztán másfél éves koruk körül maguk mentek a saját ágyukba. Kivártam, míg õk akarják. A legkisebb most 13 hónapos, cicizik, cicin alszik el, velem alszik. Mi ezzel a gond? Elõbb-utóbb minden gyerek a saját ágyában fog aludni, fõleg, ha nem erõltetsz semmit. Egy gyerek amint megérik valamire, megcsinálja. Lehet, hogy ez csak két vagy két és fél évesen jön el, mert gyerekenként változó, de eljön. Addig pedig aludjatok jókat együtt továbbra is.

Ne csinálj semmit, meg fog oldódni magától, de egy ilyen pici gyerektõl mit vársz? Az enyémek is velem aludtak, az enyémek is szopiztak éjjel többször még ennyi idõsen, aztán másfél éves koruk körül maguk mentek a saját ágyukba. Kivártam, míg õk akarják. A legkisebb most 13 hónapos, cicizik, cicin alszik el, velem alszik. Mi ezzel a gond? Elõbb-utóbb minden gyerek a saját ágyában fog aludni, fõleg, ha nem erõltetsz semmit. Egy gyerek amint megérik valamire, megcsinálja. Lehet, hogy ez csak két vagy két és fél évesen jön el, mert gyerekenként változó, de eljön. Addig pedig aludjatok jókat együtt továbbra is.
Elsö kérdés: Neked soha de soha nem aludt másik fekhelyen a gyermeked, se délben, se este? Pl se nagymamánál, se babakocsiban, se nyaralás alatt? Ha igen akkor ennyire egyszerü. Fogod átrakod és ott alszik. Lehet elsö nap kicsit nyügibb lesz, de ha normál jó helye van akkor simán ott is el fog aludni. Ordítani nem kell hagyni, maradj vele míg elalszik, vagy simogazsd a hátát. Adjál neki cumit, nem ördögtöl való, de nem a tej miatt cicizik, hanem mert orális inger még nagyon nagy.
A kérdező hozzászólása: Még nagyon az elején kiságyba aludt. Aztán beteg lettem szülés után (lázas) és alig hallottam meg ha sírt. Úgyhogy átkerült hozzánk. A másik ok amiért velünk alszik, mert mind a ketten elaludtunk szoptatás közben (ülve), s így fekve szoptattam az éjjel, nehogy kiessen a kezembõl. A cumit elfogadja. Kiveszem a cicit a szájába és kicserélem cumira. De ha éjjel felkel és csak azt nyomom a szájába kiköpi, mint a cumisüveget vízzel. Igazán azt se tudom, hogy miért kel fel sokszor az éjjel. A férjem meg attól fél, hogy nem hallom meg ha sír, ha külön rakjuk.
Az unokatestvéremék is együtt aludtak a kislányukkal, késõbb a kisfiukkal is amikor õ is megszületett, tehát 4-en aludtak együtt. Õk nem csináltak semmit, a kislány egyszer úgy döntött, hogy õ inkább a saját ágyában alszik, ekkor olyan 4-5 éves lehetett.:) Tudom, ezzel a válasszal nem lettél kisegítve...
Megpróbálhatnád elalvás után (vagy ahogyan írták, félkómásan) áttenni a kiságyba, és ha éjjel szokás szerint felébred cicizni, apa menjen át és itassa meg vízzel. Pár nap alatt megszokja az új helyzetet, és valószínûleg nem is fog felébredni (mert nem lesz miért). A másik megoldás az, hogy vársz még pár hónapot, elõbb-utóbb kell majd neki egy új, leesésgátlós ágy. Tegyél bele olyan ágynemût, alvós állatokat, ami tetszik neki, és addigra már el tudod neki magyarázni, hogy ez az õ ágya, itt fog aludni. Ha éjszaka átmegy hozzátok, visszakiséred az ágyába, és elmagyarázod neki, hogy a cici most alszik, nem ad tejecskét, majd csak reggel. De ehhez már picit nagyobbnak kell lennie.
mi úgy oldottuk meg, hogy fogtuk a kiságyat és kivittük a nappaliba, ahol napközben sokat voltunk és láthatott minket ha kinyitotta a szemét. Cicin elaludt, aztán be a kiságyba. A harmadik nap éjszakáján már a saját ágyában aludt. Tudom macera, hogy reggel-este oda-vissza kell vinni a kiságyat, de megérte :) kitartás!

Tudnátok segíteni hogy hogyan szoktassam le egy éves kisfiamat az éjszakai felébredésekről? 2X adok neki éjjel tápit, plussz inni, mert nem alszik vissza.

Kb hajnali egykor és ötkor kap tápit,sok víz kevés tápszer benne és a kett? között nem ritka hogy még inni is adok neki mert nem alszik vissza,vagy ha visszaalszik kb fél óra múlva megint felkel,nyöszörög nyöszörög és ha nem történi semmi,sírni kezd.Olvastam néhány módszert de nem tudom,hogy melyik az amelyik igazán beválik.

Legjobb válasz: Mennyit eszik napközben? Tényleg azért ébred fel, mert éhes? És ha éhes, nem lenne jobb, ha nem hígított tápszert kapna, hanem rendes arányokkal? Mit eszik estefelé, vacsorára? Nálunk az vált be, amikor a tejpép helyett vacsorára bevezettem a húsos fõzeléket. (Délre is azt kap amúgy.) Este 7 körül kapja, majd fél 9 körül, elalváshoz még 2 dl tápszert. Amikor átköltözött külön szobába, az is segített, illetve 8 hónapos kora körül hagyta abba a szopizást. Na, azóta aludja át az éjszakát, csak néha-néha sír fel álmában, de nem igényel beavatkozást, illetve néha vizet kér. Szóval érdemes lenne tudni, mennyit eszik napközben, és este.

Mennyit eszik napközben? Tényleg azért ébred fel, mert éhes? És ha éhes, nem lenne jobb, ha nem hígított tápszert kapna, hanem rendes arányokkal? Mit eszik estefelé, vacsorára? Nálunk az vált be, amikor a tejpép helyett vacsorára bevezettem a húsos fõzeléket. (Délre is azt kap amúgy.) Este 7 körül kapja, majd fél 9 körül, elalváshoz még 2 dl tápszert. Amikor átköltözött külön szobába, az is segített, illetve 8 hónapos kora körül hagyta abba a szopizást. Na, azóta aludja át az éjszakát, csak néha-néha sír fel álmában, de nem igényel beavatkozást, illetve néha vizet kér. Szóval érdemes lenne tudni, mennyit eszik napközben, és este.
A kérdező hozzászólása: Napközben szerintem elég jól eszik, reggeli, tízórai, ebéd teljesen rendben van, aztán uzsira már kevesebbet eszik, a vacsi meg úgy néz ki, hogy 6-6:30 között eszik, pl.joghurt kenyérrel, vagy az ebéd maradéka, fürcsi és utána kb 7 körül megiszik 2-3 deci tápszert. 8-9 között megy aludniés 7-7:30 között kel reggel, csak ugye közötte is ébred minimum 3X. Akkor lehet hogy adni kéne nekimég fürdés utan szilárd ennivalót és utána a tápit? Mindenképpen adni fogok neki este több szilárdat! Köszönöm!
az nem lehet, h túl jól eszik és megterheli a gyomrát és ég a pocija? Nálunk fele ennyit sem eszik a gyermekem és elég jól alszik, max. inni kel fel éjjel ebben a melegben. Õ anyatejes, 14 hónapos. vacsira szerintem vagy tápszer vagy vmi könnyû vacsora

Hogy szoktassam le az egy éves kisfiamat a ciciről?

Sajnos er?s gyógyszert kell szednem,így abba kell hagynom a szoptatást.Igazán már csak cuminak használja este és éjszaka. Nem szeretném durván leszoktatni.Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nekem azért kellett,mert kórházba mentem.Én drasztikusan csináltam és bevált.Egyszerûen nem adtam oda.

Szia! Nekem azért kellett, mert kórházba mentem.Én drasztikusan csináltam és bevált.Egyszerûen nem adtam oda.
Csökkentsd a szoptatási idõt naprl napra, ha nem vagy nagyon cumiellenes, adj neki játszó cumit, vagy egy jó anyaszagú kendõt, hogy azzal aludjon.
Szia! Én csak a saját módszeremet tudom leírni.Azt mondtam neki hogy leharapta a boci (a mesekönyvében van).Aztán leragasztottam és hiába kérte mondtam neki hogy nagyon fáj anyának a cicije, és megértette.Igaz voltak nehéz pillanatok, de 1hét és már nem is kellett neki.Hozzáteszem az én Dorotim már 2 éves volt!Sok sikert.Babi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!