Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam az egy (70 db)

Egész pici korától arra törekedtem, hogy a kisfiam egyedül is eljátszon, de most 10 hónapos és úgy tűnik valamit nem jol csináltam. Hogy szoktassam az egyedül játszásra?

Fontos neki, hogy ott legyünk ahol éppen játszik, de sokszor az sem elég. Ha éppen leül?k a számítógép elé, neki ott kell mászkálni ahol én vagyok. Elhagynom a szobát nem lehet, mert akkor kezd?dik a hiszti. Ti, hogy csináltátok, csináljátok?

Legjobb válasz: Úgy, hogy semmit nem csinálok mikor ott van, és hát itt van mindig. A férjemre néha itthagyom és elmegyek jógázni (ott feltöltõdök) vagy csinálok amit akarok, ha leviszi sétálni. HA fõzök a lábam alatt mászkál, mindig adok neki vmi falatkát. ja és 100x félbehagyom..Az hülyeség, hogy egy ilyen pici baba elvan 10 percnél tovább. Én néha beteszek neki micimackós mesét, imádja.

Úgy, hogy semmit nem csinálok mikor ott van, és hát itt van mindig. A férjemre néha itthagyom és elmegyek jógázni (ott feltöltõdök) vagy csinálok amit akarok, ha leviszi sétálni. HA fõzök a lábam alatt mászkál, mindig adok neki vmi falatkát. ja és 100x félbehagyom..Az hülyeség, hogy egy ilyen pici baba elvan 10 percnél tovább. Én néha beteszek neki micimackós mesét, imádja.
Az én 10 hónapos fiam detto, pedig én is igyekeztem ot nem elkapatni...Ma nagyon ki is borultam, mert nem bírtam volna megfozni tole, arra meg hiába vártam, hogy aludjon...Már én is arra gondoltam, hogy valamit elrontottam, mert korulottem csupa szuperbaba meg szuperanyuka van...Legalább itt látom, hogy nem csak nálunk van igy...Remélem, kinovi ezt is, és ellesz újra maga is a játékaaival. Addig pedig jon velem, játszik mellettem.
Ez a szeperációs félelem, amit 8-9 hó körülre mondanak, de pl az én fiam 12 hósan kezdte.Õ addig akár 1 fél napot is elvolt magának.Most viszont, ha nem lát kiabál esetleg sír utánam, ha kiengedem a szobából velem van, mint 1 kis árnyék.Most jött rá, hogy Õ egy külön lény és ha nem lát azt hiszi elhagytad.Ha egyedül hagyod a szobában és sír utánad hangosan beszélj hozzá a másik helyiségbõl vagy gyakrabban menj oda hozzá, hogy lássa nincs egyedül.Ha pl fõzõl vidd ki magadhoz.Lassan majd rájön, hogy nem hagyták teljesen magára:)

Egy "lelkileg sérült" kutyát hogyan szoktassa az egyedül léthez?

A kutyus durván 3,5 éve és kb. 1,5 éves kora óta van velünk. Előtte menhelyen volt, oda pedig az utcáról került. Elég valószínű, hogy anno kiabáltak vele és verték bottal, majd bezárták valahova... ugyanis max annyira lehet egyedül hagyni, hogy kivisszük a szemetet. Nagyon sokáig és nagyon hangosan nyüszít, ugat és kapar is ha egyedül marad. Nem piszkít be de félek, hogy valamit szétszedne, meg hát amúgy sem jó ha stresszel. Tudom jól, hogy kölyök kutyát hogyan kell hozzászoktatni, hogy míg a gazdák dolgoznak ő egyedül is meglegyen... de ezzel a kutyámmal kudarcot vallottam ilyen téren. Amúgy okos és nagyon éber kutya, sok trükköt tud, az utcán szépen sétál pórázon, ha nem akar idegből rárontani egy kutya, akkor jól kijön mindenféle kutyával. Gyerekkel, idősekkel, fiatalokkal is jól megvan. Itthon lett egy cicánk, vele sincs gond, nem akarja szétszedni. :D Az állatorvos azt mondta, hogy így is egy csoda az, amit elértünk vele. És amúgy nagyon sokan is dicsérek, ma is azt kérdezték, hogy honnan hoztuk el, meg ugye visszük versenyekre? Javasolták már, hogy vigyem iskolába de őszintén szólva nincs rá keret, hogy 30-40 ezerért segítsenek... legalábbis ahol írtak árakat, ott ennyi volt. Szóval szép és okos és tudom hogy szereti minket, de ezzel az egy dologgal nem tudunk megbirkózni. :(

Legjobb válasz: Olvas utánna a szeparációs szorongásnak, és a falkasorrendnek. http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Jan Fennel Kutyapszihológia könyvét is ajánlom.

Olvas utánna a szeparációs szorongásnak, és a falkasorrendnek. http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Jan Fennel Kutyapszihológia könyvét is ajánlom.
Lehet, hogy tényleg szorong de az is lehet , hogy csak annyira megszokta, hogy mindig van vele valaki, hogy azért csinál ilyeneket ha nincs. Az én kutyusomat kb 1 hete kaptam és vele állandóan voltak hozzá kellett szoktatni, hogy nem leszek vele napi 24-ben. 2 nap alatt megszokta de ehhez neked mint gazdinak is nagy erõ kell, hogy mikor nyüszít ne menj oda hozzá.
A kérdező hozzászólása: Tudom mi a szeparációs szorongás és ismerem ezt a könyvet. :) Amikor elhoztuk akkor udvarban volt úgy fél évig. Akkor semmi gond nem volt vele, HA tudta, hogy bent vagyunk a házban. Ha látta, hogy kimentünk a kapunk és a házban sem volt senki, na akkor elkezdte a kiabálást. Szoktattuk mi ehhez hozzá, csak elõzõ helyen, ahol laktunk, ott az elsõ alkalommal letoltak minket a lakók és cseppet sem voltak megértõek... Most már máshol lakunk és itt nem is hallatszódik az sem, ha ugat egyet-kettõt a kutya. No de ha egyedül hagyjuk, akkor nem vakkant, hanem ordít...
A kérdező hozzászólása: Azt kihagytam, hogy amúgy cseles nagyon, mert amikor kiviszem a szemetet, akkor hallja, hogy nem zárom kulcsra az ajtót, akkor persze csendben van... Múltkor bezártam kulcsra, amíg kiértem a ház ajtajáig, kettõt nyüszített elég hisztisen, aztán csend... mikor mentem vissza, hallgatóztam és csend volt. Biztos vagyok benne, hogy 100%-ban tudta, hogy nem mentem el, csak ki a házból... A linket, melyet küldtél, már olvastam régebben is. De valahogy akkor ez a flakonos dolog kimaradt. Ez bevált már valakinek?
Olyan körülmények között kellene hozzászoktatni a kutyát ahhoz, hogy elmész otthonról, amik megegyeznek azzal, mint amikor tényleg elmész. Nagyon jól megfigyelik ám a részleteket, mint a kulcsra zárást, vagy a szemetet a kézben. Ha tehát a táskádban pakolászva, az ajtót kulcsra zárva, a kutyára még csak rá sem nézve mész el otthonról, akkor azt hiszi, hogy tényleg elmentél, de ha fél perc múlva visszamész, még mielõtt nyüszíteni kezd, rájön, hogy nyüszítés nélkül is visszajöttél. Ilyenkor nincs örülés, szemkontaktus, semmi. Jössz-mész, nem a kutya dolga. Elég hosszadalmas dolog lesz, ezenkívül gyakorláshoz (meg napi szinten is) le kellene fárasztani úgy a kutyát, hogy a nyelve a térdét verje.

Én friss yorki tulajdonos vagyok, hogyan szoktassam az egyedül létre? Esténként még ki zárjuk a biztonságos csempés helységbe. Ne törődjek vele amikor nyüszít? Bármilyen más tapasztalat is jól jönne.

Legjobb válasz: Ha pisilne tedd a pelenkára, késõbb keresni fogja. De nem értem miért nincs veled éjszaka. Még nagyon kicsi, ugyan mi baj érheti a szobádban? Vidd be szépen a dobozát és ha félted hogy leesik ne engedd fel az ágyra, ennyi az egész.

Hagyd a pelenkát, nem fogod tudni róla leszoktatni. És soha nem lesz szobatiszta a kutyád. Minden héten van egy ilyen kérdés, hogy hol rontották el, mindig kiderül, hogy pelenka vagy alom van a dologban. A kutyát egyszer rászoktatod arra, hogy ott fent végezze a dolgát a pelenkára, majd elveszed tõle és hirtelen nem lehet, leszidod érte. Ezt nem fogja érteni. Fogd meg a kutyust, vidd le, keress olyan helyet, ahol nem érintkezhet más állat ürülékével és más állathoz se engedd oda. Tudom mirõl beszélek, 1 oltással levittem így a kutyámat, az elejétõl fogva arra neveltem, hogy kintre végezze a dolgát, semmi problémánk nem volt.
Ha pisilne tedd a pelenkára, késõbb keresni fogja. De nem értem miért nincs veled éjszaka. Még nagyon kicsi, ugyan mi baj érheti a szobádban? Vidd be szépen a dobozát és ha félted hogy leesik ne engedd fel az ágyra, ennyi az egész.
Van egy csomó könyv ami yorkikról szól vagy a neten utána tudsz olvasni -ez olcsóbb is-. De amúgy esténként miért kell a kutyát külön zárni? A yorki szoba kutya, és nagyon is igényli a törödést. Nekem is yorkim van, bár nekem az egyedül hagyásával sosem volt gondom, van egy csomó játéka -ladba, plüss, stb- amivel elfoglalja magát amég egyedül van! Nyüszít? Én még a kutyámat sosem hallottam nyüszíteni! Az elején az elsõ pár napban kell neki lefektetni a szabályokat, s utána tudni fogja hol a helye. Nem kell hozzá túl durvának lenni, de ha rosszat csinál fel kell világosítani, hogy nem szabad!
A lényeg, hogy csak akkor figyelj rá, ha nyugodt, ha ugrál, nyûszít, izgatott stb, akkor tégy úgy mintha ott se lenne. És ne legyenek kivételek
a minimum, hogy egy-két könyvet elolvasok mielõtt kutyát veszek magamhoz! pótold a hiányosságaid pl. C.M. hogyan neveljünk tökélete kutyát...-minden benne van amire sükséged lehet
Cesar Millannál olvastam, hogy a felnõtt kutyáinál használja, ha olyan helyre viszi õket elõadásra vagy ilyesmire, ahol nem tudja õket kivinni. De egyrészt belõle kinézem, hogy meg tudja oldani, másrészt biztos nem úgy csinálta, hogy beszoktatta õket aztán ki, hanem elõbb ki és utána pelenkára, az meg nem mindegy.
Egyébként úgy tudom, hogy a kutyapelenka rendeltetésszerû használata a pár hetes almoknál szokás, az elletõ ládába, amíg nem mozognak máshol. De ott is, amint ki tudnak jönni a szabadba, egybõl elveszik tõlük.
A pelenka hosszú távú hatékonysága legalábbis megkérdõjelezhetõ dolog. Biztos van egy csomó ember, akinek sikerült rendeltetésszerûen leszoktatnia róla a kutyát, de van legalább annyi, akinek nem, és szakmai szemmel nézve sem szerencsés dolog a kutyának elõbb megtanítani valamit, megdicsérni érte, aztán egyik napról a másikra büntetni. A kutyát összezavarja, sérül a gazdába vetett bizalom, nem egészséges, akkor sem, ha sikerül a leszoktatás.
Példa értékû, 10-bõl 1 ilyen van. Rendszeresen jönnek ide a GYIK-re a kérdések a pelenka kapcsán, hogy elvették, de még mindig odapisil/odakakil a pelenka helyére. Ritka az olyan, akinek sikerült. Persze, van olyan, aki egybõl azzal próbálkozik, hogy elveszi, de olyan is van, aki próbálta egyre közelebb vinni fokozatosan a bejárati ajtóhoz, majd szépen lassan teljesen megszüntetni, mégse sikerült, a kutyus ugyanúgy bepisil.
Nem igaz a pelenka, van több ismerõsöm, aki pelenkáról atszoktatta, de ez türelmet igénylõ hosszú folyamat lesz,
Nekem ugyan kb nyolcvanszor akkorák a kutyáimmint egy yorki, de egy se nyüszített.Nem is csuktam õket be a fürdõszobába, az elején szépen felkeltem 3 óránként és kimentünk pisilni, kapott egy kicsit enni. Ez a normális egy kölyökkutyánál. Ha most bepisilhet a padlóra vért fogsz izzadni míg szobatisztaságra neveled, mert te most azt tanítod neki, hogy a padlóra kell pisilni.
mennyi idõs a kutyus?-egyáltalán nem mindegy a kérdés szempontjából....!
A kérdező hozzászólása: olvastam róla könyvet, de a valóságban nem mindig válik be:) pont ezért kérdem, hogy aki már át ment hasonlón mik a tapasztalatai.
A kérdező hozzászólása: 3napja van nálam, 8 hetes még nem vihetem le.tettem le pelenkát, fekvõ helyet és egy ruhámat mellé, de így is keres.panelban lakom kicsi a szobám és magas az ágyam, ezért nem hozom be.annyira kicsi még, hogy a nevére sem hallgat, meg semmire nem reagál még.próbálom pelenkára nevelni amíg nem vihetem le.erre nincs valami praktikátok?
ici pici yorkika, és külön kell lennie?? elsö nap, mikor elhoztam a kicsit, hagytam, keressen magának helyet bárhol. bolyongott egész éjjel, nem talált. talán nem is aludt. 8 heteske volt. következö este már ágaskodott, hogy be akar mászni az ágyamba, pedig az ágyam mellé tettem az ö babaágyát. de velem akart alukálni :) . hát odattem. nagyon szép volt vele aludni, azota is velem alszik. mért nem alhat veled a kutyus?? ennél szebb nincs is, minthogy a kis puha szörét simized és puszilgatod a fejecskéjét, ö meg ott szuszog. nagyon boldog kutyuska lenne, hidd el.

Hogyan szoktassam az egyedül elalvásra 10hónapos kisfiam?

Sajnos csak kézben alszik el éjjel is felébred 2-3x. A felvesz letesz módszert próbáltam de ha oda mentem és kivettem vigyorgott és játszani kezdett az orommal (Düdütt)ha vissza tettem az ágyába sírásba kezd. Ti hogy csináltátok? várom a tapasztalatokat

Legjobb válasz: Köszönöm a kérdésedet, én is hasonló cipõben járok, remélem kapunk jó tippeket.

Köszönöm a kérdésedet, én is hasonló cipõben járok, remélem kapunk jó tippeket.
Én csak egy oldalt tudok ajánlani, (kismamablog.hu) nekem és az egyik barátnõmnek csak ez jött be. Lányomat 5, 5hónaposan tanítottuk meg egyedül elaludni, barátnõm a fiát 11hónaposan. Nekünk 3-4napba telt, a kisfiúnak egy hét kellett, mert 6 hónapos kor után valamivel nehezebb már. Mi megrendeltük a könyvet, nagyon jó, csak ajánlani tudom. Úgy emlékszem itt az oldalon volt olyan anyuka akinek megvolt a letölthetõ könyv(álomba ringató praktikák)
Nem túl nagy már ahhoz hogy csak kézben aludjon el...? Kicsit korábban kellett volna rászoktatni...amúgy annyi, hogy leteszed és ott hagyod...elsõ néhány alkalommal sírni fog, de idõvel megtanulja, hogy egyedül aludjon el.

Hogyan szoktassak szobatisztaságra egy 8 hetes törpespicc kuytust? Nem szeretném, hogy a lakásban össze-vissza végezze a dolgát, amíg nincsenek meg az oltásai és nem vihetem le!

8 hetes törpespicc szuka kutya, egy hete hoztuk el (lakásban volt végig). Mivel még nem kapta meg az oltásait nem vihetjük sétálni, viszont addig nem szeretnénk ha ide-oda inézné a dolgait. Ezer féle dolgot olvastam errõl, és mindenhol mást írnak/mást tartanak jónak, ezért elsõ sorben SAJÁT TAPASZTALATOK érdekelnének hasonló kutyákkal!

Legjobb válasz: A kutyák alapvetõen is szobatiszták lesznek idõvel, még akkor is, ha erre különösebben nem kényszerítik õket. Ahogy megtanulja tartani a végterméket, ösztöne, hogy nem piszkít a saját "fészkébe". Több helyre tegyél le kutyapelenkát, és legyen kicsit pisiszagú (azaz, ha máshová pisil, azzal töröld fel, és tedd oda neki.). Tudom, hogy nem tûnik túl higiénikusnak, de csak így lehet odaszoktatni. Ha odatalál, nagyon dicsérd meg,ahogy eddig, és elõbb utóbb a szagtalan pelus is megteszi. Ahova nem akarod, hogy pisiljen, ott moss föl hipós vízzel. A kakievés gusztustalan, de semmi baja nem lesz tõle. Állítólag jele lehet vitaminhiánynak is. Egyébként meg a türelem az egyetlen biztos módszer. Sok sikert és kitartást, egy-két hét és túl lesztek rajta!

A kutyák alapvetõen is szobatiszták lesznek idõvel, még akkor is, ha erre különösebben nem kényszerítik õket. Ahogy megtanulja tartani a végterméket, ösztöne, hogy nem piszkít a saját "fészkébe". Több helyre tegyél le kutyapelenkát, és legyen kicsit pisiszagú (azaz, ha máshová pisil, azzal töröld fel, és tedd oda neki.). Tudom, hogy nem tûnik túl higiénikusnak, de csak így lehet odaszoktatni. Ha odatalál, nagyon dicsérd meg, ahogy eddig, és elõbb utóbb a szagtalan pelus is megteszi. Ahova nem akarod, hogy pisiljen, ott moss föl hipós vízzel. A kakievés gusztustalan, de semmi baja nem lesz tõle. Állítólag jele lehet vitaminhiánynak is. Egyébként meg a türelem az egyetlen biztos módszer. Sok sikert és kitartást, egy-két hét és túl lesztek rajta!
Elsõ körben döntsd el, hogy piszkíthat a lakásba, vagy nem. Ha igen, akkor pakold nyugodtan a pelenkákat. Ha nem, akkor viszont szedd fel az összeset, és a második oltása után (ami nyilván már megvan) szépen kezdd el lehordani két-három óránként, lent dicséret, fent szó nélkül takarítás. [link]
nem fogja egyikpillanatról a másikra megtanulni az enyém 5 hónaposan tanulta mmeg pedig már 6 hetes volt mikor el kezdtem szoktatni naponta 5-6 szpr is le vittem (még akkor is amikor nem volt meg az összes oltása)nem lett semmi baja.
nálam a 12 hetes kiskutya 90%-ig szobatiszta. Minden alkalommal amikor felébred irány le vele, ha evett irány le vele. Olyan helyre ahol nyugi van és szeret ida kakilni. Neki ehhez avarra van szüksége. És már szól, hogy menni kell, elkezd körözni körbe körbe, nyugtalan lesz. Amit te most csinálsz az éppen az ellenkezõjére nevelés mint amit az ösztöne diktál. Azaz azért kap dícséretet ha a saját fészkét (ami a teljes lakásotok) piszkolja össze. Neki a kutyapelenka csak egy rongy vagy egy szõnyeg, ezért késõbb sem fogja tisztán hagyni a szõnyegeket ha egyszer rászokott. Valószínû a kakievés is ennek a következménye. õt zavarja annyira, hogy eltüntesse.
Miért van az, hogy az én kutyám 2 azaz kettõ darab nap alatt szobatiszta lett? :D Pedig nem hiszem, hogy sokkal okosabb lenne bármelyik másiknál. Csak ugye én nem pakoltam körbe pelenkával a lakást, hanem vittem szépen iszonyú óvatosan olyan helyekre ahol tuti nincs másik kutya ürüléke, nem találkozik senkivel, és közben minden szimatán ott volt a két szemem. Sosem pisilt be itthon, mert akkora bulit csináltam a lenti pisilésbõl hogy mindig oda tartogatta, kapott sajtot, virslit, ujjongást és örömódát... Ha leteszed a pelenkát az olyan, hogy oké nyugodtan pisilhetsz a lakásban. Õ nem érti azt, hogy "hugyozzál be nyugodtan, de CSAK IDE!"... 1. kutyapelenka kidob 2. kutya 2 óránként le 3. lent boldogság és jutalom 4. fent szó nélkül összeszeded
Azt már meg se kérdezem, hogy 8 hetesen miért van nálatok egy hete már, és ilyenkor miért hagyjátok egyedül... Mindegy. Szobakennelbe is be lehetne szoktatni éjszakára, meg az egyedül töltött idõre.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); #1 Köszönöm a választ! :) #2 Nincs még meg a második oltás, akkor kapta az elsõt, amikor elhoztuk (7 hetesen), mert az állatorvosunk szerette volna a kezdetektõl kezdve "ellátni" #3 Köszi! Amint vihetõ lesz mi is hordjuk majd le 2-3 óránként, csak addig nem tudjuk még mit csináljunk.. #4 Köszi a választ! Logikusan hangzik, amit írtál..inkább nem fogjuk erõltetni a pelenkát. #5 Elõzõ kutyánk nekünk is pár nap alatt szobatiszta lett, 2 óránként vittük le, aztán 3, 4 és nem is kellett már utána takarítani. Viszont ott még nem tudtuk, hogy nem lenne szabad levinni, úgy mondták, csak kutyák közé nem mehet az elsõ oltásig. Most viszont nem mertük még levinni, mert elég kutyás környék, erdõ, plusz a kertben is több kutya szokott lenni. #6 Nem kellene egybõl rosszat feltételezni.. :) Azért hoztuk el, mert a testvéreit egy kereskedõ már 6, 5 hetesen elvitte és egyedül maradt volna egész napra, az anyja már nem igazán gondozta, mert leszívták a kicsik. Itt csak 1-3 naponta van egyedül hagyva max. 1-3 órára, amiben szerintem semmi kivetnivaló nincs. Vagy minden kutyatartó 0-24ben a kutya mellett ül és még bevásárolni sem megy el? A helye pedig természetesen a szobában van kialakítva, hogy ne legyen elszeparálva tõlünk, de mégse rohangásszon fel-alá felügyelet nélkül. Végigalussza az éjszakát, mert napközben rendesen kifárasztjuk..vagy ebben van valami kivetnivaló? Illetve szobakennel alatt mit értesz? Amit leírtam?
Nincs az az állatorvos, akinek joga van elõre megmondani, hogy õ szeretné végig beoltani meg kezelni, fõleg, hogy ezzel a kutyának ártott. Ráadásul a szaporító, akitõl hoztátok már 2 oltással kellett volna, hogy adja...Szóval egy ilyen helyrõl származó kutyánál, én a helyedben már elkezdenék félrerakni az esetleges késõbbi betegségekre, mert van rá esély. Nem mellesleg, max fajtajellegû keverék, de azon se csodálkozz, ha felnõve nem is hasonlít rá. A kérdésedhez: a kutyapelenka csak összezavarja, nem érti, hogy mit kellene lent csinálnia, ha odabent pisilhet... Tehát kutyapelenka kuka, alom eszedbe se jusson, 2-3 óránként le kell vinni, elvégzi a dolgát, akkor öröm és boldogság, megdicséred stb. majd mentek fel.Ennyi. A kakit vagy azért eszi meg, mert sz.r tápot kap, vagy ha leszidjátok ha bekakil, akkor igyekszik eltüntetni a nyomokat. Tehát, jó tápra váltsatok (a pedigree, chappi stb. nem jó tápok)és soha ne szidjátok le, ha becsinál. Jó tápok: Acana, Brit, Brit Care, Carni Love, Orijen, Flatazor, Taste of the wild..
Hát ez baromira nem így van. Meg kellett volna lennie az oltásnak már azelõtt, hogy elhoztátok a szaporítótól, ilyen meg nincs hogy az orvos akarja elvállalni a kezdetektõl. :D Szaporítós kutyánál meg gyakorlatilag bármi befigyelhet. Kereskedõ, meg már elvolt az anyja nélkül is... Ilyenkor mutatkozik meg a hozzá nem értés. Mármint nem részetekrõl, annak a részérõl akitõl hoztátok. Jó nagy kókler, csak el akarta passzolni szerencsétlen kölyköket minél hamarabb, kellett karácsonyra a pénz... PFUJ.

Hogyan szoktassam át egy éves kisfiamat a saját kiságyába? Tudom sokszor feltett kérdés, de nem találtam a problémámra idáig választ. A helyzet az, hogy elrontottuk. Velünk alszik, cicin alszik el és éjjel felkel többször, cicit kéri.

És úgy alszik vissza cicin. Próbáltam, hogy vizet adok neki, először még bevált, de kiköpi. Tehát nem elég, hogy velünk alszik, éjjel még többször felkel cicizni is. Várnám az ötleteket.

Legjobb válasz: Ne csinálj semmit, meg fog oldódni magától, de egy ilyen pici gyerektõl mit vársz? Az enyémek is velem aludtak, az enyémek is szopiztak éjjel többször még ennyi idõsen, aztán másfél éves koruk körül maguk mentek a saját ágyukba. Kivártam, míg õk akarják. A legkisebb most 13 hónapos, cicizik, cicin alszik el, velem alszik. Mi ezzel a gond? Elõbb-utóbb minden gyerek a saját ágyában fog aludni, fõleg, ha nem erõltetsz semmit. Egy gyerek amint megérik valamire, megcsinálja. Lehet, hogy ez csak két vagy két és fél évesen jön el, mert gyerekenként változó, de eljön. Addig pedig aludjatok jókat együtt továbbra is.

Ne csinálj semmit, meg fog oldódni magától, de egy ilyen pici gyerektõl mit vársz? Az enyémek is velem aludtak, az enyémek is szopiztak éjjel többször még ennyi idõsen, aztán másfél éves koruk körül maguk mentek a saját ágyukba. Kivártam, míg õk akarják. A legkisebb most 13 hónapos, cicizik, cicin alszik el, velem alszik. Mi ezzel a gond? Elõbb-utóbb minden gyerek a saját ágyában fog aludni, fõleg, ha nem erõltetsz semmit. Egy gyerek amint megérik valamire, megcsinálja. Lehet, hogy ez csak két vagy két és fél évesen jön el, mert gyerekenként változó, de eljön. Addig pedig aludjatok jókat együtt továbbra is.
Elsö kérdés: Neked soha de soha nem aludt másik fekhelyen a gyermeked, se délben, se este? Pl se nagymamánál, se babakocsiban, se nyaralás alatt? Ha igen akkor ennyire egyszerü. Fogod átrakod és ott alszik. Lehet elsö nap kicsit nyügibb lesz, de ha normál jó helye van akkor simán ott is el fog aludni. Ordítani nem kell hagyni, maradj vele míg elalszik, vagy simogazsd a hátát. Adjál neki cumit, nem ördögtöl való, de nem a tej miatt cicizik, hanem mert orális inger még nagyon nagy.
A kérdező hozzászólása: Még nagyon az elején kiságyba aludt. Aztán beteg lettem szülés után (lázas) és alig hallottam meg ha sírt. Úgyhogy átkerült hozzánk. A másik ok amiért velünk alszik, mert mind a ketten elaludtunk szoptatás közben (ülve), s így fekve szoptattam az éjjel, nehogy kiessen a kezembõl. A cumit elfogadja. Kiveszem a cicit a szájába és kicserélem cumira. De ha éjjel felkel és csak azt nyomom a szájába kiköpi, mint a cumisüveget vízzel. Igazán azt se tudom, hogy miért kel fel sokszor az éjjel. A férjem meg attól fél, hogy nem hallom meg ha sír, ha külön rakjuk.
Az unokatestvéremék is együtt aludtak a kislányukkal, késõbb a kisfiukkal is amikor õ is megszületett, tehát 4-en aludtak együtt. Õk nem csináltak semmit, a kislány egyszer úgy döntött, hogy õ inkább a saját ágyában alszik, ekkor olyan 4-5 éves lehetett.:) Tudom, ezzel a válasszal nem lettél kisegítve...
Megpróbálhatnád elalvás után (vagy ahogyan írták, félkómásan) áttenni a kiságyba, és ha éjjel szokás szerint felébred cicizni, apa menjen át és itassa meg vízzel. Pár nap alatt megszokja az új helyzetet, és valószínûleg nem is fog felébredni (mert nem lesz miért). A másik megoldás az, hogy vársz még pár hónapot, elõbb-utóbb kell majd neki egy új, leesésgátlós ágy. Tegyél bele olyan ágynemût, alvós állatokat, ami tetszik neki, és addigra már el tudod neki magyarázni, hogy ez az õ ágya, itt fog aludni. Ha éjszaka átmegy hozzátok, visszakiséred az ágyába, és elmagyarázod neki, hogy a cici most alszik, nem ad tejecskét, majd csak reggel. De ehhez már picit nagyobbnak kell lennie.
mi úgy oldottuk meg, hogy fogtuk a kiságyat és kivittük a nappaliba, ahol napközben sokat voltunk és láthatott minket ha kinyitotta a szemét. Cicin elaludt, aztán be a kiságyba. A harmadik nap éjszakáján már a saját ágyában aludt. Tudom macera, hogy reggel-este oda-vissza kell vinni a kiságyat, de megérte :) kitartás!

Hogyan szoktassak össze egy 10 éve nálunk élő nőstény macskát egy ugyancsak idős kutyussal akit az utcáról fogadtunk be?

A macska benne lenne a barátságban de a kutya neki akar ugrani és morog.1 napja van nálam a kutya, és rendesen viselkedik ezt leszámitva. Welsh Corgi keverék.Aki találkozott hasonlóval segitsen.kösziii

Legjobb válasz: Ez nem lesz könnyû, mert valószínû a kutyus, nincs macskákhoz szokva, az elõ élete sem ismert. Mivel idõs is már, nem biztos, hogy nagy barátok lesznek...Talán idõvel elfogadja majd, de felügyelet nélkül semmiképpen ne hagyd õket együtt.

Ez nem lesz könnyû, mert valószínû a kutyus, nincs macskákhoz szokva, az elõ élete sem ismert. Mivel idõs is már, nem biztos, hogy nagy barátok lesznek...Talán idõvel elfogadja majd, de felügyelet nélkül semmiképpen ne hagyd õket együtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot.A kutyust tél óta ismerem, eddig kint volt a tömbházunk mellett.Mindennap etettem, de a gonosz szomszédok elvitették menhelyre.Onnan hoztam haza, cicákat kint is kergetett.Szerintem volt már gazdija mert pórázzal nagyon ügyesen lehet vinni sétálni
Szerintem ha nem is lesznek puszi pajtások, de meg fogják szokni egymást, pláne ha a cica nyitott rá. A nehezebb az, ha a cica ellenkezik, mert õk nehezebben szoknak hozzá egy új élõlényhez. De mint írtad a cicus benne lenne, így ha odafigyelsz, hogy a kutyus ne tudja bántani, és adsz idõt nekik, akkor nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!

Hogyan szoktassam rá egy éves lányomat az önálló elalvásra?

3 és 6 hós kora közt simán átaludta az éjszakát. Féléves kora óta nem alszik éjjel rendesen. Sajnos cicin aludt el, túl kényelmes volt nekem ez a megoldás. Csak 10 hósan tudtam leállítani a cicis alvásról, azóta vizet iszik cumisüvegb?l és így álmosodik el a karomban. Két hónapja próbálkoztam azzal, hogy még félig éberen rakom a kiságyba és ott próbálom elaltatni. Itt is igényli a cumisüvegét. Van, hogy eredményes (els? két nap sír, de 3. naptól simán elalszik pici cumisüvegezéssel, s?t végig is alussza az éjszakát, de aztán ismét éjszakai ébredések, néha ismét egy-egy végigaludt éjszaka. Nem is tudom kiszámítani, hogy mit?l lehet így, hiszen kb mindent ugyanúgy csinálunk este. Bocsi a hosszú leírásért. Szóval milyen praktikák válnak be?? Köszönöm el?re is a segítséget! Ja, és ? olyan, hogy ha elkezd sírni, rögtön feláll a kiságyban. A cumit is utálja :(

Legjobb válasz: Ilyen korban szerintem nem elvárás az önálló alvás. A mi családunkban is cickózik a baba és egy ágyban is alszunk. Így alig kell fel, de legtöbbször át is alussza az éjszakát. Ebben a korban a kisgyerekeknek szükséges a szülõk közelsége.

Ilyen korban szerintem nem elvárás az önálló alvás. A mi családunkban is cickózik a baba és egy ágyban is alszunk. Így alig kell fel, de legtöbbször át is alussza az éjszakát. Ebben a korban a kisgyerekeknek szükséges a szülõk közelsége.
A kérdező hozzászólása: szerintem fontos, hogy el tudjon aludni egyedül. valószínûleg azért is ébred éjjel, mert nem tudja visszaaltatni magát. születése óta külön szobában alszik, és ez nem azt jelenti, hogy nem termettem mellette minden pisszenésére :) továbbra is várnék hasznos hozzászólásokat!! lehetõleg olyanokat, akik hasonló cipõben jártak/járnak. köszi!!
nekem 13hónapos a fiam.6hetesen átaludta külön szobába az éjjelt, majd 4hónaposan a hozzátáplálás miatt újra kelt szinte 2óránként, majd nagy nehezen leszoktattam az éjjeli evésrõl, eleinte ivott csõribõl, most már csak ha nagyon muszáj, itatom.Viszont nálunk a fogak miatt nagyon nyûgös, fõleg így 11-03hónap között.Ha nagyon nyûgös, sokat kel és átviszem magamhoz. Sajnos nagyon jó praktikám nincs, mert nem merem kivárni, mit tenne, ha nem mennék át hozzá.attól félek, hogy csak jobban fölkelne.Néha segít ha visszaadom a cumiját. Pl éjjel is fölkelt, fölült és beszélgetett nevetgélt magának.Persze áthoztam és akkor visszaaludt.
hát nálunk is ez van csak õ még 8 hós 6 hetes korától 4 hóig kicsi nyöszivel magától elaludt aztán 7 hós koráig csak pihenõszék vagy kézben vagy Paffra a sárkányra, aztán amikor egyszer jól befáradt betetem az ágyba csak azért hogy játszon míg a fürdõvizet kiöntöm(akkor férjem éjjeles volt nem votl itthon)s akkor 2 hétig nappal is este is elaludt önállóan aztán elmentünk orvoshoz akkor megbolydult a nap azóta megint csak hintában alszik néha egyedül de csak ha fáradt ha leteszem sír, kb 5 alvásból egyszer egyedül alszik el, szerintem nagyon ki kell fárasztani s csak akor kell letenni ha már tényleg álmos nekünk ez beválna csak én van hogy félreértem a jelzéseit vagy már túl fáradt és akkor sem megy neki egyedül, próbálkozz szerintem hogy csak úgy tedd bele ne úgy hogy most aludnia kell ne vegye észre és hátha elnézelõdik és egyszer csak elalszik ja és lámpát hagyj nála égve csak somfordálj ki aztán nézz vissza rá sûrûn majd egyre ritkábban ez vált be nekünk akkor de most valahogy nekünk sem semmi jó most jön a foga is,
A kérdező hozzászólása: hjajj.. most a kiságyban aludt el, közben cumisüvegezett.. kivettem párszor a szájából, de elkezdett bömbölni.. pedig nagyon fáradt volt. a cumisüvegrõl kell leállítanom valahogy, mert ugye az helyettesíti neki most a cicit..

Hogy szoktassam kb. egy éves cicámat az alomra?

Mivel nem szobacicáról van szó, eddig nem láttam szükségesnek az almot, csakhogy most ahogy beköszöntött a nyár elkezdtük locsolni a füvet, és ezért a cica a szomszédnál végzi a dolgát, mivel ott nem vizes a föld. Imádja a szomszéd a cicát, meg minden, de azért mégsem kellemes neki, hogy a mi macskánk nála piszkít. Már elkészítettünk neki egy almot, és a másfél hónapos kölyke már csak azt használja, de az anya még mindig nem. Pedig a kicsi mindig ott végzi a dolgát, ezeket a szagokat az anyának nem kéne éreznie? Nyilván nem tudjuk az alomra tenni, mert automatikusan a szomszédhoz megy. A füvet meg muszáj locsolni.

Legjobb válasz: Én azt a tanácsot kaptam, hogy az alomba keverjek homokot is és akkor megszokja a cica. Mondjuk az én cicám még csak 2 hónapos, de õ megtanulta. A nagy cicával nehéz dolgod lesz, mivel õ nem ahhoz szokott.

Én azt a tanácsot kaptam, hogy az alomba keverjek homokot is és akkor megszokja a cica. Mondjuk az én cicám még csak 2 hónapos, de õ megtanulta. A nagy cicával nehéz dolgod lesz, mivel õ nem ahhoz szokott.

Hogyan szoktassak hozzá egy 6 hónapos labrador németjuhász keverék kutyát arra hogy, ne az első kertbe kakiljon, hanem a kívánt helyre?

sajnos nincs id?m kifigyelni mikor végzi a dolgát, próbálkoztunk már azzal is hogy, oda vittük a kakit ahova kell de sajnos ez sem vált be.

Legjobb válasz: Pedig figyelni kell, hogy mikor fogja a dolgát végezni és amikor látjátok, hogy wcnie kell odaviszitek. Meg lehet olyan sprayt kapni aminek olyan illatavan, hogy a kutyát odacsábítja a kívánt helyre. De semmi kép ne dörgöld bele az orrát a termésébe se kiabáld le mert azon csak rontassz a helyzeten :/

Pedig figyelni kell, hogy mikor fogja a dolgát végezni és amikor látjátok, hogy wcnie kell odaviszitek. Meg lehet olyan sprayt kapni aminek olyan illatavan, hogy a kutyát odacsábítja a kívánt helyre. De semmi kép ne dörgöld bele az orrát a termésébe se kiabáld le mert azon csak rontassz a helyzeten :/
Nálunk az vált be, hogy hátra vittük a kertbe a kakit, ha éppen elõre kakilt. De nagyon hamar megtanulta, hogy hátra, a kertbe kell kakilni. Ne aggódj, meg fogja tanulni. Kitartást :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!