Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam a saját (26 db)

Hogyan szoktassam a saját ágyába?

2éves a kisfiam és eddig szépen aludt au ágyába( kiságy)de most rájött hogy ki tud mászni bel?le és jön megy esténként..nem hajlandó a helyén maradni..ha lefekszem mellé akkor meg azt hiszi hogy játszani megyek oda hozzá..

Legjobb válasz: köszi..bocsi azt elfelejtettem írni hogy van neki saját gyerek heverõje is..de abba sem fekszik le..ha mellé fekszem akkor még jobban ugrál..a bölcsibe meg szó nélkül fekszik és alszik..:) Még kicsi hozzá hogy megértse hogy fekvés van...és alvás?

A kérdező hozzászólása: köszi..bocsi azt elfelejtettem írni hogy van neki saját gyerek heverõje is..de abba sem fekszik le..ha mellé fekszem akkor még jobban ugrál..a bölcsibe meg szó nélkül fekszik és alszik..:) Még kicsi hozzá hogy megértse hogy fekvés van...és alvás?
nekem is két éves...én este odafekszem és alszik nálad az lehet hogy játszópajtásnak néz este egy teendö van amikor alvás idö van megmondod neki mostmár aludni kell anya addig marad amig el nem alszol ha ujgrálsz játszol anya kimegy
vegyél Junior ágyat feküdj oda mellé esténként ha elalszik kijösz a szobájából
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Kislányomat hogy szoktassam a saját szobájába?

Még mindig nem akar egyedül aludni, lámpát is raktam neki be a szobájába hogy ne legyen sötét de azt mondja fél ,pedig világos van a szobába, mit csináljak hogy szoktassam a szobájába ? Ti hogy oldotátok meg? Eleinte még ott is aludtam vele amíg elnem aludt és átjöttem a saját szobámba de éjjel mindig felkelt és vissza kellett mennem ezt már 2 hónapja játszuk.

Legjobb válasz: 5 éves a kislányom 6 lesz :)

A kérdező hozzászólása: 5 éves a kislányom 6 lesz :)
Mennyi idõs a kislányod? Az a baj, hogy már korábban kellett volna átszoktatni a saját szobájába. Ha már nagyobb, próbáld meg vele megbeszélni. Tudom sokan ellene vannak és biztos le is fognak pontozni, de hagyd egy kicsit sírni. 5 percenként menj be hozzá, amíg sír, de ne nyúlj hozzá, ne beszélgess vele, hanem mond el, hogy este van, aludni kell. Jó éjszakát és gyere ki a szobájából. Eleinte sokáig is eltarthat, de egy hét múlva tuti a siker!
Én nem hiszem, hogy ez a kicsit radikális dolog bejönne, én ugyan csak a saját példámból indulhatok ki, de nekünk nem használt volna az tuti. Hozzáteszem, lehet hogy én nem bírtam volna "megsiratni" a gyerkõcöt. Minden gyerek más. Én nem ítéllek el, hogy csak most tartasz a szoktatásnál, biztosan volt valami oka, hogy most tartatok itt. A mi esetünkben egy majdnem végzetes félrenyelés volt kéthetesen. Innentõl kezdve 3 és fél éves koráig velem ill. rajtam aludt a kislányom. õ is igényelte és bevallom én is, mivel csak így éreztem "biztonságban". Szóval próbálkozz türelemmel, és el fog jönni az a pont, amikor már õ igényli a saját kuckót. Szerintem az a lényeg, hogy õ akarja és nem mi, mert ha fél, akkor még nem fog ott nyugodtan aludni. Tudom, hogy fárasztó néha éjjel átmászkálni hozzá, de elõbb-utóbb megnyugszik, mert tudja, ha kell akkor ott vagy neki.
A kérdező hozzászólása: Amiért nem volt külön szobára szoktattva hogy eddig en mvolt 2 szobás lakásunk szóval anyagiak miatt. Próbáltam azt is hogy magára hagytam és 5 percenként bementem hozzá, mondtam neki hogy aludjon meg jó éjt , a második próbálkozásnál amikor bementem nem volt szívem ott hagyni , úgy sajnáltam szegényt hogy sírt :(. Az a baj mi már eljutottunk odáig a gyerekkel hogy szinte õ dirigál nekem . Az a baj túl sok minden meglett engedve neki és nem volt úgy rászólva.Amikor mondom neki hogy aludjon nem anyja nem alszom vissza kiabál, szóval szerintem azt fogom csinálni amit a 2 ik válaszoló írt továbbra is átmegyek éjszakánként amikor felkell és majd csak eljön az ideje annak hogy egedül fog aludni és kérni fogja hogy anya most már menni fog.

6 hetes múlt a kisfiam. Hogyan szoktassam a saját kiságyába?

Éjszaka mellettem alszik az ágyban. Napközben is csak akkor alszik a helyén ha elaltatom és utána teszem be a helyére. Ha napközben ébren van és lerakom, akkor rögtön sír.

Legjobb válasz: Amikor elalszik a cicin, berakod az ágyba. Ha idõsebb lesz és forgolódni kezd, úgyis rá fogsz kényszerülni, mert félsz majd hogy lepotyog.

Amikor elalszik a cicin, berakod az ágyba. Ha idõsebb lesz és forgolódni kezd, úgyis rá fogsz kényszerülni, mert félsz majd hogy lepotyog.
Nem szokta meg az ágyát. Ezen nem segít, ha elalvás után teszed oda, mert amikor felébred, nem érti, hogy került oda, amikor nem is ott aludt el. Tehát amikor álmos lesz, akkor tedd a kiságyba. Persze ha sír, nyilván meg kell nyugtatni, de utána próbáld megint visszatenni.


Hogy szoktassam a sajat hazaba a kutyamat?

Van 3 keverek kutyam,2 szuka,egy kan,befogadott kutyak.A kan oreg mar,oregen fogadtam be az utcarol,a szukak meg fiatalok,kolyokkent talaltam oket,aztan felnottek,egyik nagy,masik kistermetu szuka.Ok kinti,benti kutyak,de ejszakara kint alusznak,mindharomnak van sajat hazikoja.Eddig mind a harom a sajat hazaban aludt,nem volt gond,de a kistermetum kinotte a hazat,es kapott egy kicsit nagyobbat,amiben kenyelmesen elfer,de meg mindig az o merete csak.A ket nagynak,nagy,kenylemes haza van,megis miota a kicsinek az uj haza van,a kanom folyton kiugatja onnan,es benyomoritsa magat oda,pedig szinte nem is fer,es a kicsi meg ul kint,mert o es a masik szukam is tiszteletben tartjak egymas hazat es nem mennek be a masikeba,igy a kicsi se megy be a kanomeba,hanem szegeny ucsorog kint es egy ido utan ugat,hogy jelezze nekem.Mar tobbszor ejjel fel kellett kelnem mert hallottam hogy jelez a kicsi,es ki kellett menjek hogy kikuldjem a kanomat a hazbol es be a sajatjaba.De olyan mint egy megszallott,folyton azt lesi mikor tud beosonni.Mondjuk a masik szukam hazaba is rendszeresen beoson mikor adodik ra alkalma es nyomorognak ketten,az ove meg all uresen,pedig egyforma nagy haz.Nem tudom mit csinaljak,hogy csak a sajatjaban aludjon.Legyszi segitsetek,adjatok tanacsot!!

Legjobb válasz: Ne csinálj belõle nagy ügyet, öregszik a kutya, vannak rigolyái. Rakjátok egymástól távol a házakat, hogy a kicsi is be tudjon menni valamelyikbe anélkül, hogy a kan észrevenné és kizavarná.

Ne csinálj belõle nagy ügyet, öregszik a kutya, vannak rigolyái. Rakjátok egymástól távol a házakat, hogy a kicsi is be tudjon menni valamelyikbe anélkül, hogy a kan észrevenné és kizavarná.

9 hónapos kislányom hogy szoktassam rá, hogy elaludjon a saját ágyában?

8 és fél hónapos koráig cicin aludt el, mióta nincs tejem nem akar cicin elaludni (megértem :-) ) Most úgy altatom hogy kézbe veszem leülünk a fotelba és mozgatom a popsiját. Néha álomba sírja magát néha csak úgy elalszik a kezemben. Szeretném ha a kiságyában aludna el!

Legjobb válasz: SZerintem picit várj még, fél hónapja szokott át erre a mostani elalvásra, én még nem kezdenék bele újba(persze ha nem nagyon megerõltetõ ez neked). Ha már szépen elalszik szopi nélkül, akkor próbálnám meg a kiságyban elaltatást, mellé üléssel, simogatással, énekléssel:).

SZerintem picit várj még, fél hónapja szokott át erre a mostani elalvásra, én még nem kezdenék bele újba(persze ha nem nagyon megerõltetõ ez neked). Ha már szépen elalszik szopi nélkül, akkor próbálnám meg a kiságyban elaltatást, mellé üléssel, simogatással, énekléssel:) .
A kérdező hozzászólása: Nekem nem megerõltetõ sõt!!!! :-) Lehet igazad van és még várok egy kicsit!
Elsõ vagyok. Ha Neked nem az, és a családnak, Nektek így jó, akkor valóban ráértek:) . Bocsánat, nem vájkálni szeretnék, de ha Neked nem megerõltetõ, akkor miért szeretnéd az ágyában elaltatni? Valaki más súlykolja ezt Neked?
A kérdező hozzászólása: Nem más mondja, csak van egy barátnõm õ lerakja a gyerkõcöt a kiságyba és elalszik magától! :-) Az én kicsi kincsem ha ébren van és kiságyba teszem addig sír még ki nincs onnan véve. Pedig abban alszik mióta megszületett. De gondolom majd eljön annak is az ideje amikor majd úgy alszik el. Addig is élvezem hogy hozzám bújva alszik!
Jól teszed:) ! Tudom, közhely de minden gyerek más, nekem is van ismerõs család, ahol a nagy mindig is leteszem- elalszik baba volt, mindenféle tréning és szoktatás nélkül, most a kistestvére az ellentéte, vele együtt is alszanak. Az a lényeg, hogy igazodj a babád igényeihez, természetesen addig amíg mindenkinek megfelel ez, és ez meghálálja magát:) .

Hogyan szoktassam rá, hogy végig a saját ágyában aludjon?

3 éves a lányom, minden este a saját ágyában alszik, el, de csak ha mellé fekszem, úgy viszont hamar. Hajnalban mindig átjön közénk, és szépen alszik reggelig. Most viszont úton van a kistestvér, szeretném elérni, hogy maradjon az ágyában reggelig. Hogyan érjem el nála? Vagy ha meglesz a kicsi, magától is a sajátjában marad?

Legjobb válasz: Szerintem, ha megjön a kistestvér, még inkább ilyen lesz. Az én nagyobbik fiam is ilyen volt, képes volt az ágyam mellé a földre lefeküdni, hogy ne vegyem észre, hogy átjött. Megkérdeztem egy gyerekpszichológust, aki azt mondta: eljön az idõ, amikor annak is örülni fogok, ha otthon alszik, és nem az ágyamban. (ma 21 éves:) És valóban, ahogy nem csináltunk ügyet a dologból, ha bebújt közénk, aludtunk tovább, és pár hónap alatt lassan elmaradtak a "mászkálások".

Szerintem, ha megjön a kistestvér, még inkább ilyen lesz. Az én nagyobbik fiam is ilyen volt, képes volt az ágyam mellé a földre lefeküdni, hogy ne vegyem észre, hogy átjött. Megkérdeztem egy gyerekpszichológust, aki azt mondta: eljön az idõ, amikor annak is örülni fogok, ha otthon alszik, és nem az ágyamban. (ma 21 éves:) És valóban, ahogy nem csináltunk ügyet a dologból, ha bebújt közénk, aludtunk tovább, és pár hónap alatt lassan elmaradtak a "mászkálások".
A kérdező hozzászólása: Van abban valami, amit a pszichológus mondott... :) Tehát az élet megoldja, majd igyekszem türelmesen kivárni. Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Most sok lesz a változás, nemcsak a baba miatt, hanem másik lakásba költözünk, és ott igyekszem olyan szobát kialakítani neki, ami igazán rá jellemzõ, amit szeretni fog, talán az is segít, de ezt a módszert is ki fogom próbálni, köszönöm!
Mi is a dadus módszerrel próbálkoztunk eleinte - persze akkor még nem tudtuk, hogy ez tudományos, csak így tûnt logikusnak - egészen addig, amíg egy téli reggel arra nem ébredtem, hogy az én gyerekem az ágyam mellet egy szál pizsamában alszik a földön. Akkor kértünk segítséget. És valóban eljön az az idõ, amikor már neki lesz szüksége arra, hogy saját zuga legyen, akkor nem mászkál át többet. Ma már két nagy fiam van (21 és 19 évesek) és úúúúgy szeretném, ha hagynák magukat úgy igazán megszeretgetni. Örülj ennek a feltétlen ragaszkodásnak, akkor is, ha néha kicsit terhes, mert nem tart sokáig:)

Hogyan szoktassam át a babámat, hogy éjjel a saját kiságyában aludjon?

Mióta hazajöttünk a kórházból, egy ágyban alszunk, így volt kényelmes a sok szoptatás miatt. Már lassan 6 hós lesz a lányom és még mindig mellettem alszik, egyszer?en nem hajlandó a kiságyában lenni. Ha este elringatom és megpróbálom betenni a kiságyba, ahogy leér a pelus a matracra, máris kipattan a szeme és iszonyat sírás veszi kezdetét. Többször próbálkoztam már, de végül feladtam. Már ott tartunk, hogy csak lapjával tudok feküdni, mert a gyerek el?bb-utóbb mindig mellém fészkel?dik, alám gurul. Egyrészt nagyon féltem ?t, másrészt nem tudok aludni. Régebben csak kétszer kelt fel éjjel, mostanában 4-5-ször kel szopizni. Van, hogy nem is kortyol, csak nyammog rajtam aztán visszaalszik. Mit tegyek, hogy végre a saját ágyában aludjon? El?re is köszönök minden segítséget!!!

Legjobb válasz: 16hónapos a babám, szoktatási idõ alatt van. Este velem elalszik, majd berakom a kiságyba. Az én drágám csak úgy tud aludni, ha a lába alá kispárnát teszek. Éjjfél és hajnali kettõ között szokot megébredni. Ilyenkor tisztába teszem és adok 150ml tápot neki (nekem nem volt tejem) ha vissza alszik visszarakom, ha nem megy nem erõszakoskodom. Én nem vagyok híve a fennt írt módszernek (és az sem érdekel ha leírnak emiatt). Szerintem mi is az anyukánk mellett aludtunk sokáig, aki nem hiszi, kérdezze meg. Olyan hamar felnõnek és eljön az idõ, amikor már cikinek tartják gyermekeink a közeledésünket. Úgy gondolom, amíg lehet, ki kell használni a közelségüket. Én még napközben is együtt alszom a babámmal legtöbbször.

16hónapos a babám, szoktatási idõ alatt van. Este velem elalszik, majd berakom a kiságyba. Az én drágám csak úgy tud aludni, ha a lába alá kispárnát teszek. Éjjfél és hajnali kettõ között szokot megébredni. Ilyenkor tisztába teszem és adok 150ml tápot neki (nekem nem volt tejem) ha vissza alszik visszarakom, ha nem megy nem erõszakoskodom. Én nem vagyok híve a fennt írt módszernek (és az sem érdekel ha leírnak emiatt). Szerintem mi is az anyukánk mellett aludtunk sokáig, aki nem hiszi, kérdezze meg. Olyan hamar felnõnek és eljön az idõ, amikor már cikinek tartják gyermekeink a közeledésünket. Úgy gondolom, amíg lehet, ki kell használni a közelségüket. Én még napközben is együtt alszom a babámmal legtöbbször.
Én a helyedben nem kézben ringatnám el a picit, hanem egybõl betenném az ágyába és ott próbálnám megnyugtatni. Ha sír, vedd ki, vígasztald meg és irány vissza (még ébren) az ágyba. Ez mehet így percekig, akár fél óráig, óráig. De ha határozott vagy, akkor hidd el, elõbb-utóbb meglesz a hatása. Valószínûleg az elsõ éjszakák borzasztóak lesznek, de kitartással rá tudod nevelni, hogy ott kell elaludni. Ha kézben ringatod el, azzal az a baj, hogyha sikerül is becsempészned az ágyába, amint felébred nem tudja hol van és ettõl ijed meg. A szopizás helyett pedig ha amúgy is csak nyammog a cicin adjál cumit a szájába, valószínûleg csak megnyugtatásra vágyik a szopizástól.
Szia, nekünk is volt alvás gondunk és alkalmaztuk az Aludj jól gyermekem könyv módszerét. Bevállt, ha gondolod átküldöm mailen.
A kérdező hozzászólása: 17:05-ös válaszoló: Nem fogadja el a cumit, már 4 félét vettem, egy se kell neki. :-( Több mint egy órán át sírt a lányom, de paprikavörös fejjel és még én sem tudtam megnyugtatni, mikor legutoljára bepróbálkoztam nála, hogy az ágyában aludjon el. Olyankor annyira sír, hogy alig vesz levegõt és még rá is tesz egy lapáttal, szinte reszket. Nagyon ijesztõ.
A kérdező hozzászólása: 17.09-es válaszoló, nagyon köszönöm, de az nálunk nem hiszem hogy beválik, nagyon sír a babám, nem tudom megcsinálni ezt vele. 7:20-as válaszoló:nagyon szívesen alszom a babámmal, nem az a gond, hanem hogy nem férek el mellette, már 6 hónapja nem aludtam a hátamon és félek, hogy reggel, ha elõbb felkelek mint a kicsi, és kimegyek pl a konyhába, akkor leesik az ágyról, mivel már át tud fordulni. Nem könnyû, hidd el. Éjjel fél órákat kuksolok a sötétben, hogy szopi után visszaaludjon a gyerek és ki tudjak menni a mosdóba, vagy inni a konyhába. Mindenkinek köszönöm!!!
azt nem próbáltad, hogy mikor elaltatod leteszed a ti ágyatokra, majd késõbb, mikor már jól bealudt akkor rakod át az ágyába(fiam 8 kor elalszik és mikor én fekszem le(9-10 körül)akkor átrakom).nálunk ez vált be, meg egy polár takarót kellett raknom a lepedõre mert hideg volt a fiamnak a matrac. de sokan mondják hogy az egy pólót kell berakni a kiságyba, hogy a baba érezze anya illatát.(ezt nem tudom h beválik e mert mi nem próbáltuk. egyébként veletek van 1 szobába? ha igen próbáld meg hogy odahúzod a kiságyat az ágyhoz, amelyik oldalon Te alszol, és ha mocorogna akkor könnyen be tudsz nyúlni hozzá megnyugtatni.nálunk így van.sokszor csak úgy benyúlok hozzá és úgy alszunk hogy fogom a kis kezét. egyébként az én fiam is 2-3x felkel, és van hogy csak nyammog cicin, de akkor nem jó a cumi(cumis), csak a cicin nyugszik meg.de akkor már nem rakom vissza. 8 hós a fiam remélem tudtam valamit segíteni. /S/
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, mindent ki fogok próbálni, remélem beválik!R Szép napot!!!

Hogyan szoktassam át egy éves kisfiamat a saját kiságyába? Tudom sokszor feltett kérdés, de nem találtam a problémámra idáig választ. A helyzet az, hogy elrontottuk. Velünk alszik, cicin alszik el és éjjel felkel többször, cicit kéri.

És úgy alszik vissza cicin. Próbáltam, hogy vizet adok neki, először még bevált, de kiköpi. Tehát nem elég, hogy velünk alszik, éjjel még többször felkel cicizni is. Várnám az ötleteket.

Legjobb válasz: Ne csinálj semmit, meg fog oldódni magától, de egy ilyen pici gyerektõl mit vársz? Az enyémek is velem aludtak, az enyémek is szopiztak éjjel többször még ennyi idõsen, aztán másfél éves koruk körül maguk mentek a saját ágyukba. Kivártam, míg õk akarják. A legkisebb most 13 hónapos, cicizik, cicin alszik el, velem alszik. Mi ezzel a gond? Elõbb-utóbb minden gyerek a saját ágyában fog aludni, fõleg, ha nem erõltetsz semmit. Egy gyerek amint megérik valamire, megcsinálja. Lehet, hogy ez csak két vagy két és fél évesen jön el, mert gyerekenként változó, de eljön. Addig pedig aludjatok jókat együtt továbbra is.

Ne csinálj semmit, meg fog oldódni magától, de egy ilyen pici gyerektõl mit vársz? Az enyémek is velem aludtak, az enyémek is szopiztak éjjel többször még ennyi idõsen, aztán másfél éves koruk körül maguk mentek a saját ágyukba. Kivártam, míg õk akarják. A legkisebb most 13 hónapos, cicizik, cicin alszik el, velem alszik. Mi ezzel a gond? Elõbb-utóbb minden gyerek a saját ágyában fog aludni, fõleg, ha nem erõltetsz semmit. Egy gyerek amint megérik valamire, megcsinálja. Lehet, hogy ez csak két vagy két és fél évesen jön el, mert gyerekenként változó, de eljön. Addig pedig aludjatok jókat együtt továbbra is.
Elsö kérdés: Neked soha de soha nem aludt másik fekhelyen a gyermeked, se délben, se este? Pl se nagymamánál, se babakocsiban, se nyaralás alatt? Ha igen akkor ennyire egyszerü. Fogod átrakod és ott alszik. Lehet elsö nap kicsit nyügibb lesz, de ha normál jó helye van akkor simán ott is el fog aludni. Ordítani nem kell hagyni, maradj vele míg elalszik, vagy simogazsd a hátát. Adjál neki cumit, nem ördögtöl való, de nem a tej miatt cicizik, hanem mert orális inger még nagyon nagy.
A kérdező hozzászólása: Még nagyon az elején kiságyba aludt. Aztán beteg lettem szülés után (lázas) és alig hallottam meg ha sírt. Úgyhogy átkerült hozzánk. A másik ok amiért velünk alszik, mert mind a ketten elaludtunk szoptatás közben (ülve), s így fekve szoptattam az éjjel, nehogy kiessen a kezembõl. A cumit elfogadja. Kiveszem a cicit a szájába és kicserélem cumira. De ha éjjel felkel és csak azt nyomom a szájába kiköpi, mint a cumisüveget vízzel. Igazán azt se tudom, hogy miért kel fel sokszor az éjjel. A férjem meg attól fél, hogy nem hallom meg ha sír, ha külön rakjuk.
Az unokatestvéremék is együtt aludtak a kislányukkal, késõbb a kisfiukkal is amikor õ is megszületett, tehát 4-en aludtak együtt. Õk nem csináltak semmit, a kislány egyszer úgy döntött, hogy õ inkább a saját ágyában alszik, ekkor olyan 4-5 éves lehetett.:) Tudom, ezzel a válasszal nem lettél kisegítve...
Megpróbálhatnád elalvás után (vagy ahogyan írták, félkómásan) áttenni a kiságyba, és ha éjjel szokás szerint felébred cicizni, apa menjen át és itassa meg vízzel. Pár nap alatt megszokja az új helyzetet, és valószínûleg nem is fog felébredni (mert nem lesz miért). A másik megoldás az, hogy vársz még pár hónapot, elõbb-utóbb kell majd neki egy új, leesésgátlós ágy. Tegyél bele olyan ágynemût, alvós állatokat, ami tetszik neki, és addigra már el tudod neki magyarázni, hogy ez az õ ágya, itt fog aludni. Ha éjszaka átmegy hozzátok, visszakiséred az ágyába, és elmagyarázod neki, hogy a cici most alszik, nem ad tejecskét, majd csak reggel. De ehhez már picit nagyobbnak kell lennie.
mi úgy oldottuk meg, hogy fogtuk a kiságyat és kivittük a nappaliba, ahol napközben sokat voltunk és láthatott minket ha kinyitotta a szemét. Cicin elaludt, aztán be a kiságyba. A harmadik nap éjszakáján már a saját ágyában aludt. Tudom macera, hogy reggel-este oda-vissza kell vinni a kiságyat, de megérte :) kitartás!

Hogyan szoktassam at a sajat agyaba?

Kisfiam 20 honapos es mindig koztunk alszik el, aztan en atteszem a sajat agyaba, de ejjel, hajnal tajt megebred es megint vissza kell tegyem magam melle, hogy visszaaludjon, amibe altalaban en is belealszok,ugyhogy reggelig ugy marad. A hazaseletunket nem zavarja, viszont mikor harman fekszunk az agyban szukos a hely, mivel allandoan forgolodik es rug-vag:)) szeretnem ovatosan arra szoktatni, hogy sajat agyaban aludjon el, es ott is maradjon reggelig. Kimeljetek azokkal a hozzaszolasokkat h ezt az elejetol kellett volan, tudom, ennek is megvan a sztoryja h mert alakult igy.

Legjobb válasz: Ilyenkor már elég értelmesek a gyerekek,mondd neki hogy a nagyfiúk egyedül alusznak,legyen neki a szobába éjjeli fény /hátha fél/.De semmiképp ne vidd át a Ti szobátokba ha azt akarod hogy ott aludjon a saját ágyában. Inkább ha éjjel sír nyugtasd meg és simogasd,ülj le az ágya elé,hogy lássa hogy ott vagy,maradj csendben, ne nagyon beszélgess vele. Nehéz dolgod lesz,nem irigyellek,nem fog menni egyik napról a másikra,és biztos lesznek álmatlan éjszakáid is. Remélem sikerülni fog.

Ilyenkor már elég értelmesek a gyerekek, mondd neki hogy a nagyfiúk egyedül alusznak, legyen neki a szobába éjjeli fény /hátha fél/.De semmiképp ne vidd át a Ti szobátokba ha azt akarod hogy ott aludjon a saját ágyában. Inkább ha éjjel sír nyugtasd meg és simogasd, ülj le az ágya elé, hogy lássa hogy ott vagy, maradj csendben, ne nagyon beszélgess vele. Nehéz dolgod lesz, nem irigyellek, nem fog menni egyik napról a másikra, és biztos lesznek álmatlan éjszakáid is. Remélem sikerülni fog.
itt csak egy megoldás van, -ami nagyon fárasztó pár napig de megéri. meseolvasás vagy az esti összebújás után mond neki amit szoktál alvás elõtt:pl hogy: most már alvás van, jó éjt-aztán gyere ki. amikor ki jön akkor mond neki megint, hogy: alvás van! (vagy amit gondolsz) utána meg már ne is beszélj hozzá csak vidd vissza takargasd be. ezt nyílván rengetegszer elfogja játszani. de ha kitartó vagy ellõbb-utóbb feladja, és elalszik. Erre kíméletes módszert sajnos nem fogsz találni.
A kérdező hozzászólása: egyelore egy szobaban vagyunk, csak a sajat agyaba akarom szamuzni, nem a szobabol, meghat nincs is ra lehetoseg egyelore:(

Hogy szoktassam át a saját szobájába?

20hós a kisfiam. Most lett kész a szobája, és most kapott új ágyat is. (jön a kistesó)Aludt már az új ágyban délután, de éjszakára nem merem otthagyni. Félek, hogy megijed ha felébred. Vagy ez h..ség, tegyem csak le ottaludni és majd el?jön?

Legjobb válasz: Szia.Nyugodtan hagyd ott aludni.Az ajtót hagyd nyitva.Ha kell,aludj vele pár éjjelt.

Szia.Nyugodtan hagyd ott aludni.Az ajtót hagyd nyitva.Ha kell, aludj vele pár éjjelt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!