Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam a cicáimat (98 db)

Hogyan szoktassam a cicám arra hogy ne kóboroljon?

Nemrég kaptam egy kiscicát,és nagyon aggódom. Kertes házban lakunk ezért az eddigi macskáimnak szabad kijárást biztosítottam a kertbe. De jellegzetesen átlógtak a szomszédba és az ottani elvetemült kutya mind 2 cicusommal végzett. Most fél év után rászántam magam hogy újra legyen macskám...már nagyon hiányzott egy kis sz?rmók. Nem akarom állandóan csak a lakásban tartani mert neki is kell a szabad,ill. nekem is hogy ne legyen mindig mindenütt macskasz?r stb. De nem tudom mit tegyek. Ha átmegy a szomszédba a kutya végez vele. még csak pár hónapos ezért remélem lehet valahogy arra szoktatni hogy ne lógjon át a szomszédba. Nem tudom mit tegyek! Kérlek segítsetek!

Legjobb válasz: Tudod a cica az cica. Nem tudod korlátozni a mozgását lakáson kívül. Abban lehet reménykedni, hogy nem mer majd átmenni a kutya miatt. 1,5 éve költöztünk a mostani házunkba. A mi kutyáink nem bántották a cicáinkat, jól elvoltak az udvaron. Itt hatalmas kertünk van, és a szomszédban egy nem igazán macskaszeretõ kutya. Féltünk, hogy mit tesznek majd a cicáink, hiszen nem volt még bajuk kutya miatt. 1-2 alkalommal felkergette a fára, kerítés tetejére a kutya a cicáinkat, azóta tiszteletben tartják a kerítést. A közelébe sem mennek, viszont szerencsétlen kutyát az õrületbe kergetik, hogy tõle 1-2 méterre ülnek le kéjesen mosdani. Szerintem ilyenkor állnak bosszút:)

Tudod a cica az cica. Nem tudod korlátozni a mozgását lakáson kívül. Abban lehet reménykedni, hogy nem mer majd átmenni a kutya miatt. 1, 5 éve költöztünk a mostani házunkba. A mi kutyáink nem bántották a cicáinkat, jól elvoltak az udvaron. Itt hatalmas kertünk van, és a szomszédban egy nem igazán macskaszeretõ kutya. Féltünk, hogy mit tesznek majd a cicáink, hiszen nem volt még bajuk kutya miatt. 1-2 alkalommal felkergette a fára, kerítés tetejére a kutya a cicáinkat, azóta tiszteletben tartják a kerítést. A közelébe sem mennek, viszont szerencsétlen kutyát az õrületbe kergetik, hogy tõle 1-2 méterre ülnek le kéjesen mosdani. Szerintem ilyenkor állnak bosszút:)
ivartalaníttasd, kevésbé fog kóborolni
IVARTALANÍTÁS
Mikor kimentek a kertbe tegyél rá hámot és olyan pórázt amit lehet engedni gombnyomásra(nem tudom mi a szakneve):D Igy nyugodtan lófrálhat a kertben, és nem tud átmenni a kutyához...
Pedig csak az a megoldás, hogy nem engeded ki! Ha már nagyobb, felfogja, hogy a kutya veszélyt jelent rá, de egy kiscica nem biztos. Én nem kockáztatnék! Fél éves korától ivartalanítsd, de attól még ugyanúgy át fog járni a szomszédba...

Hogyan szoktassam a cicámat hogy a vc be végezze a dolgát? Láttam már videón h van olyan! Vagy kamu az egész?

Legjobb válasz: Ha a cica a szõnyegre végzi a dolgát akkor szedd fel az ürüléket, szagtalanítsuk a helyét, és tedd bele a ládába.

Ha a cica a szõnyegre végzi a dolgát akkor szedd fel az ürüléket, szagtalanítsuk a helyét, és tedd bele a ládába.
Elvileg van ilyen, és azt mondják, a macskák 80%-át nagyon jól rá lehet erre szoktatni! Én nem próbáltam, kicsit furának tûnt, meg higiéniai okokból sem tartottam annyira jónak. Én azt olvastam, úgy mûködik a dolog, hogy elõször rászoktatod a macskaalomra, és megvárod, amíg rutinosan odajár, azután beteszed a wc helyiségébe az almos ládát, és egy darabig ott tartod, hogy megszokja, h abban a helyiségben végzi a dolgát. Ezt követõen a lecsukott vécé tetõre teszed az almos ládát, és idõt adsz neki, míg ezt is megszokja. Ha ez sikerült, és tényleg felugrál oda, valamilyen erõs papírból, ami nem szakad be alatta, lefeded a wc csészét, és odaszórsz valamennyi almot, hogy ismerõs legyen neki, és odacsináljon. Majd elõször egy nagyon kicsi lyukat vágsz a papíron középen, amit idõvel folyamatosan tágítasz, így megtanulja, hogyan egyensúlyozzon. Végül képes lesz megtartani magát a wc ülõkén. Nem tudom, tényleg érdemes-e ezt bevállalni, és mennyire mûködik, azt hallottam, nagy százalékban igen, de én inkább maradnék a hagyományos(persze nem szõnyegre pisilõs) almos megoldásnál! Ha belevágsz, sok sikert!:)
Igen ezt így kell! De valóban minek is nekem a wc-be van az almos tálca tökéletes nem is akarom hogy a wc-be csinálja vicces de nem normális! Szerintem!De azért ha szeretnéd próbáld ki!írj hogy sikerült e. érdekes lesz! :D

3 hetes a fiam, ciciből nem akar szopizni, fejtem kézzel, és üvegből ivott, de nagyon fáj a mellem, vettem elektromos mellszivót, könnyebb, gyorsabb vele fejni? Hogy szoktassam a cicire?

Legjobb válasz: Nekem 3 napig nem akart szopizni, fejnem kellett. Hazajöttünk a kórházból és azt mondtam ez így nem maradhat. nekem nagyon kemény a cicim és géppel sem tudtam lefejni, már nagyon fájt. Arra gondoltam, ha begyullad tápszer. Nem adtam többet neki cumisüvegbõl. 5 óra éhezés után szopizni kezdett. Azóta is minden simán megy. Kicsit drasztikus, de bevált. Egy 1 hónapos kislány nyukája

Nekem 3 napig nem akart szopizni, fejnem kellett. Hazajöttünk a kórházból és azt mondtam ez így nem maradhat. nekem nagyon kemény a cicim és géppel sem tudtam lefejni, már nagyon fájt. Arra gondoltam, ha begyullad tápszer. Nem adtam többet neki cumisüvegbõl. 5 óra éhezés után szopizni kezdett. Azóta is minden simán megy. Kicsit drasztikus, de bevált. Egy 1 hónapos kislány nyukája
Amit az elõttem író írt, az nagyon jó, nálunk is ez vált be. Az én fiamat elõször csak lefejt tejjel tudtam etetni, mivel nagyon sebes volt a mellem, szétrágta a kórházban. Amikor begyógyult, akkor meg nem akart szopizni. De hát már nagyon macerás volt ez a fejegetés, gondoltam, miért ne tudna õ is szopizni, mint minden baba. Hát egyszer félálomban tettem mellre, és akkor szépen elkapta. Legközelebb nem akarta, de mivel láttam, hogy képes rá, vártam, amíg éhes lesz annyira, hogy így is kelljen neki. Kellett is, elég volt egy óra. Persze ordított, de állandóan ott volt mellen, hát egy óra ordítás után rájött, hogy mást nem kap, és bevállt.
Pro´ba´lj elözször a bimbóból kifejni egy keve´s tejet, hogy felpuguljon a cici.Utánna próbáld mellre tenni.Ha nem válik be, vegyél bimbókiemelöt, (nekem bevált).próba´ld meg, nem veszi´tesz vele.az elektromos fejö nagyon jó, gyorsan lefeji a tejet, és szinte az egészet kilehet fejni vele.Nekem a gyógyszertárból volt 2 hétig bérelve, mert csak addíg lehetett.(sajna)Nekem nagyon jó volt.
Szerintem az elektromossal könnyebb és gyorsabb fejni. De inkább próbáld cicire szoktatni, mindkettõtöknek jobb lenne. Az elõttem szólokét annyival egészíteném ki (én két teljes hétig ezt csináltam, végül rendbejött a mellem, begyógyultak a sebek és 14 hónapig szoptattam a lányomat) Szóval, ha nagyon feltelik a melled, lehet, hogy azért nem tud szopizni, mert nehezebben indul meg. És persze minél jobban szívja, neked annál jobban fáj, ha nem jön a tej, ez pedig újabb sebekhez, fájdalomhoz vezet. Közvetlenül szopi elõtt jó meleg vizes törölközövel (vagy zuhannyal) borítsd be a melled, legalább 3x4x fél percre. Utána, úgy, hogy a meleg törölközõt rajta tartod, masszírozt át az egész melled, a csomót érzel benne, azt különösen. Ezek után próbálj fejni egy pár cseppet. Ha ez sikerül, akkor a baba már könnyen jut hozzá, megládod, akkor majd kelleni fog neki. Ez a macera meg pár hét alatt elhagyható. Sok sikert!
szoktassd cicire. megéri! nekem is voltak gondjaim, csak bimbóvédõvel ment a szopizás, vagy palackból, ki volt sebesedve a mellem. Aztán egyszer nem volt nálam bimbóvédõ, és a pici (2 hónapos) már nagoyn éhes volt... megoldottuk. megtörtént az áttörés.


Hogyan szoktassam a cicát pórázra?

Legjobb válasz: Fajtától is függ hogy tud-e egyáltalán pórázhoz szokni. De biztos az egyén is számít.

Fajtától is függ hogy tud-e egyáltalán pórázhoz szokni. De biztos az egyén is számít.
A kérdező hozzászólása: azok az idióták akiket nem érteklik a macskák és a kutyájukat is elengedik, ha látnak egyet azok miért keresnek rá macskás kérdésekre? inkább menjenek a p*csába! amugy mindenkinek köszönöm a válaszokat, akik nem ezekhez a barmokhoz tartoznak :-)
Szia Az én cicám is annyira ki akart menni, hogy megsajnáltam és vettem neki pórázt és elkezdtem lehordani. Ivartalanított lány cica volt, minden tanítás nélkül "tudta" hogy azért kell a póráz, mert azzal juthat ki. Szeretettel és játékkal rá lehet tenni, az elsõ pár alkalom nehézkes csak. DE!!!! Vigyázz, mert onnantól hogy kivitted, nem lesz elégedett a benti léttel. Velünk mindenesetre így volt. A végén már napjában kétszer le kellett vigyem mint a kutyát, és olyan szépen sétált is, de bent szenvedett. Így el kellett adjam egy kertes házba.... ez egy éve volt. Most két hónapja van megint egy fiú cicám de nem fogom kivinni. Gondold meg te is. Elõször jópofa hogy sétál meg minden, aztán késõbb nyûg lesz. -napsugár-
Meddig kisgyermek egy macska?Mikor szültél macskát?
ja, gondolom a kisgyerekedet is hagyod csak úgy kószálni, hát korlátozni kínzás, nem?
Igaz is akkor az összes embert a be kell zárni mert elüti az autó, megeszik egymást, egészségtelen dolgokat csinál csak a gond és baj van velük.
na, pont az ilyen idióták miatt kell sétáltatni, s nem leengedni, mint a kutyás barom.
miért kínzás? ha szabadon vn, és elüti az autó, megöli egy kutya, megmérgezi valaki, az jobb?
Mondjuk nemtudom miért vitázok a macskáért, ha látok egyet a kertbe kapásból leengedem a kutyákat...
A macska nem a lakásban való életre lett kitalálva
Egy rossz állattartás rossz megoldása.
egy macskát lakásban tartani egész évben nagyobb kínzás mint egy séta hetente 1x
Igen, attól, hogy sokan kínoznak sok fajta állatot, nem lesz humánusabb!
Nem állatkínzás, kutyát, görényt, hörcsögöt is sétáltatják...
Ez is állatkínzás! Ezt miért nem büntetik?
remélem, a nyolcasra is majd valaki egyszer ráuszít egy jó nagy, agresszív kutyát, csak mert nem lesz valakinek szimpatikus. nem lesz kár érte. idióta barom.

Hogyan szoktassam a cicámat az új házhoz?

Most költöztünk át másik kertesházba és ha kiengedem a házból akkor rögtön visszamegy a régi házhoz.

Legjobb válasz: Szerintem pár napig ne engedd ki a házból és foglalkozz vele sokat. Akkor talán majd rá jön, hogy ez az új otthona.

Szerintem pár napig ne engedd ki a házból és foglalkozz vele sokat. Akkor talán majd rá jön, hogy ez az új otthona.
Maximálisan egyet értek az 1-vel. A macsak a házhoz hû. Tegyél úgy, mint mikor kicsiként hozzátok került. Ha nálatok született, akkor zárd be valahová olyan 1 hétre, és valami pórázon vidd ki néha a szabadba levegõzni. Játsz vele sokat. idõ kell neki mire megszokja, de szerintem menni fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Kiprobálom! :D

Hogy szoktassam le arról hogy állandóan a cicimen lóg 3 hetes babám?

Képtelenség t?le bármit csinálni néha, mert ha kiveszem a szájából elkezd sírni pedig csak cumizik rajta, vagy elalszik, rájön hogy nem vagyok ott 15 perc múlva felkel és üvölt.

Legjobb válasz: El kell keserítselek. Errõl szól az anyaság. Ez még el fog tartani néhány hónapig. Cumisüvegbõl ne adjál neki, mert utána nem fogja elfogadni a cicit.

El kell keserítselek. Errõl szól az anyaság. Ez még el fog tartani néhány hónapig. Cumisüvegbõl ne adjál neki, mert utána nem fogja elfogadni a cicit.
Még nagyon pici, neki errõl szól a világ. Legfeljebb adjál neki cumit, azzal ellesz, de még az sem biztos.
szia én ugyanígy voltam. pisilni sem tudtam kimenni sírás nélkül... én a tejcsimet rácsöpögtettem a cumira. na úgy már nem köpte ki!
Kösd hordozókendõbe, tedd neki szabaddá a cicidet és õ meg nyugisan szopizhat és szundikálhat kedve szerint. Neked meg felszabadulnak a kezeid és könnyebben csinálhatsz bármit. Ez az idõszak most neked végtelennek tûnik, de hidd el nagyon gyorsan el fog szaladni, soha vissza nem térõ korszak ez egy gyermeknél és késõbb bánni fogod, lelkiismeretfurdalásod lesz hogy megfosztottad a kicsidet attól ami neki a legfontosabb, mégpedig az anyukája és a szopi. Nyugodj meg és babázzál, élvezd hogy anyuka lettél, minden más ráér. Én az elsõ fiammal átéltem mert hallagattam arra hogy csak 3 óránként lehet szoptatni, meg teáztatni kell, meg a gyereknek el kell lenni a kiságyban is, cumit kell adni ha sír......stb. A fiam elõbb tápszeres lett mert elapadt a tejem, és meg depressziós ami 2 évig tartott. Aztán 3 év múlva elvesztettem egy babát, majd újabb egy év múlva megérkezett a második kisfiam aki 7 hónapos, szinte egész nap szeret szopizni és mi egész nap ezt is csináljuk. Amikor alszik akkor elvégzek, mostmár eljátszik egy rövid idõre egyedül is akkor végzem a házimunkát, ha nagyon bújni akar akkor kendõbe kötöm és rettenetesen boldog vagyok.
3hetes a babád ember!!!!miröl akarod még leszoktatni?drága szivem ezt anyaságnak hivják.kitartás
én is mindenképpen a hordozókendõt javaslom Neked, lesz két szabad kezed, erõs hátizmod és egy nyugodt kisbabád:) Magadat ne vond meg tõle, Te vagy neki most az egyetlen, a biztonság, és csak sírással tudja jelezni, hogy veled akar lenni, hozzád akar bújni. Persze értem, hogy Te közben csinálnád a dolgodat, erre jó a kendõ!
NE bírd még ki néhány hétig.

Hogyan szoktassam le a fiamat hogy ne a cicin aludjon el mivel o meg szopizik, 9honapos, legalabb 6szor szopizik egy nap, alig fejlodik, 73cm, 8100grtobbszor szopik mint eszik?

Legjobb válasz: Az Én Fiam 7 hós, 8000gr kereken és 71cm-er. 6 hós kora óta táplálok hozzá. Szerencsémre jó az étvágya, elfogad mindent. Anyatejes egyébként. Én (nem tudom h szerencsém volt-e)már csak napi 3x szoptatom, plusz éjjel 1x. Azt, hogy ne cicin aludjon el (szerintem) hamarabb el kellett volna kezdeni. Próbáld a cumit, ringatást, paskolást. Én így kezdtem, a saját ágyában, volt 1 hét küzködés de sikerült, és megérte! Egyébként nem fogadja el a kanalas kaját, vagy válogatós? Inkább cicizik állandóan? Védönõ/orvos mit mond?

Az Én Fiam 7 hós, 8000gr kereken és 71cm-er. 6 hós kora óta táplálok hozzá. Szerencsémre jó az étvágya, elfogad mindent. Anyatejes egyébként. Én (nem tudom h szerencsém volt-e)már csak napi 3x szoptatom, plusz éjjel 1x. Azt, hogy ne cicin aludjon el (szerintem) hamarabb el kellett volna kezdeni. Próbáld a cumit, ringatást, paskolást. Én így kezdtem, a saját ágyában, volt 1 hét küzködés de sikerült, és megérte! Egyébként nem fogadja el a kanalas kaját, vagy válogatós? Inkább cicizik állandóan? Védönõ/orvos mit mond?
Alig fejlõdik?Ez a méret teljesen rendben van!Az én 7 hónaposom 66 cm, 7440 gramm, havonta 20-25 dekát hízik(ergo 9 hónaposan még akkora sem lesz, mint a te babád), reggel és este szopizik.Az enyém is cicin alszik el.Próbáltam már mindent, de hiába.Nem cumizik-kb 6-7 félét vettünk már-, a ringatás is kevés neki.Igaz, kb. 5 perc alatt bealszik, és reggelig fel sem ébred.
egyéves múlt, de még mindig cicin alszik el. Igen, tudom, én rontottam el, de vállalom. Leszokathatnám, de hallgatni kellene, hogy sír. Egy percnél tovább nem bírom, inkább felkelek minden éjjel átlag 2 szer. Biztos vagyok benne, hogy nem így fogom férjhez adni. Akkor fog leszokni róla, amikor itt lesz az ideje. A védõnõ meg ne adjon tanácsokat, nem õ van vele 24 órában. A súlya egyébként jó, amiatt ne aggódj. Igen, többször szopizik, mint eszik, de talán nem többet.
Nekem van akkor ilyen óriás gyerekem?6hósan volt 8420gramm és 70centi, most lesz 7hós jövõhéten és 73centi, de van vagy 9kg és már forog meg tolat és kutyázik egész nap.

Pár napja van meg a papagájom de fél tőlem, hogyan szoktassam magamhoz? Cicával hogyan tudom összeszoktatni őket?

Legjobb válasz: Cicával biztosan nem tudod összeszoktatni, mert a macska sunyi állat, ha nem figyelsz, felfalja. A papagájnak próbálj meg kézbõl ennivalót kínálni, beszélj hozzá, legyél vele. Ha a macska a közelben van, akkor nem tõled fél, hanem tõle.

Cicával biztosan nem tudod összeszoktatni, mert a macska sunyi állat, ha nem figyelsz, felfalja. A papagájnak próbálj meg kézbõl ennivalót kínálni, beszélj hozzá, legyél vele. Ha a macska a közelben van, akkor nem tõled fél, hanem tõle.
A kérdező hozzászólása: Csak azért mert sok képen láttam hogy nem bántják egymást, a papagáj sem fél tõle. videók is vannak errõl neten. Azt szeretném elérni hogy azért egy légtérben lehessenek úgy hogy egyikõjük sincs bezárva.
Épp a napokban tettem fel a macskásoknál egy kérdést ezzel kapcsolatban, mert youtube-on láttam papagájról-macskáról rengeteg videót. Szerintem errõl inkább ott kérdezz, állítólag a macska kiskorától kezdve rá lehet nevelni, hogy a papagáj tabu. De, ha a macska régebbóta van meg, akkor szerintem lehetetlen.
a macska ösztönszerûen vadászik, tuti, hogy el fogja kapni. a kérdés az, hogy most vagy 2 hét múlva
Elõször is a macskát tüntesd el a közelébõl, vagy add el a macskát vagy pedig az udvaron legyen és soha ne engedd be a lakásba, mert a papagájodat megeszi! Ne akarj két olyan állatot összeszoktatni, ami lehetetlen és rettentõ kockázatos, veszélyes. A papagáj nem kísérleti állat, hogy a macska vagy megbarátkozik vele, vagy nem. A valószínûbb az, hogy a macska ki fogja nyírni a papagájodat! Én eleve nem tartanék két olyan állatot, akik veszélyesek lehetnek egymásra. Én papagájokat és hörcsögöket tartok, abból baj nem lehet, de eszembe se jutna kutyát vagy macskát tartani mellettük, pláne nem azzal próbálkoznék, hogy hátha megkedvelik egymást, ennek kb. 1% lenne az esélye, szóval ha szereted a papagájodat akkor ne kockáztass és teremts számára biztonságos, nyugodt környezetet és ekkor el kezdhetsz barátkozni vele!
A kérdező hozzászólása: Hát barátnõmnek a hörcsöge és a cicája él együtt de sosem bántotta... együtt alszanak meg ilyenek
Az egy dolog, de én akkor sem kockáztatnék, én a helyedben el is adnám a cicát, vagy pedig a papagájtól válnék meg. Én már azt se merném megtenni hogy a macska az udvaron van és a papagáj meg bent, mert mi van akkor, ha véletlenül valahogy bejut a macska a papagáj közelébe? Szóval nekem ez a véleményem, hogy nem éri meg a kockáztatás, még akkor sem, ha valakinek meg jól elvan a macskája egy hörcsöggel vagy papagájjal. Egy élõlényrõl, egy életrõl van szó, ami szerintem nem játék! Én ezt nagyon komolyan veszem, és ezért írtam így ki magamból. Nagyon szeretem az állatokat, és nem tudnám elviselni hogy véletlenül is baja essen az én hibámból ráadásul!

Hogy szoktassam le cicám a hálószobaágyról?

Nemrég került hozzánk egy cica.

Legjobb válasz: Rakj a kanapéra egy plédet összehajtva ami a cica helye lesz, és oda fog feküdni.Nekünk is így van, nem jön már az ágyra, csak ha simogatásra vágyik, de akkor oda visszük a kanapéra és ott simogatjuk

Rakj a kanapéra egy plédet összehajtva ami a cica helye lesz, és oda fog feküdni.Nekünk is így van, nem jön már az ágyra, csak ha simogatásra vágyik, de akkor oda visszük a kanapéra és ott simogatjuk
A drogériákban általában árulnak ilyen macska távoltartó spray-t, ami ilyen helyzetekre való!
a macskák rühellik a citromfû és eukaliptusz olaj szagát.
a macska nem a házba való hanem az udvarra egerészni

Perzsa cica szőrének ápolása, hogyan, mivel? 4 hónapos hogyan szoktassam a fésüléshez?

A cica már most utálja a fésűt és mintha fájna neki, vinnyog és elszalad. Hogyan lehetne vele megszerettetni a fésülködést? Ti milyen módszereket alkalmaztok? Valamint milyen kefét és fésűt vegyek neki, belinkelnétek. Most van egy fémtüskés kefénk, és egy ritka fogú fésűnk. Ezek jók? Köszi

Legjobb válasz: A Szemesboltban kapni jó fémfésûket.Írd be.Hamarabb kellett volna fésûhöz szoktatni szerintem.Esetleg jutalomfalattal lehetne....Meg sok türelemmel.Ebben a korban más megoldást nem tudok.

A Szemesboltban kapni jó fémfésûket.Írd be.Hamarabb kellett volna fésûhöz szoktatni szerintem.Esetleg jutalomfalattal lehetne....Meg sok türelemmel.Ebben a korban más megoldást nem tudok.
Jutalomfalattal próbáld a fésülést jó dolognak feltüntetni. Idõ kell neki, de megszokja majd.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!