Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam a babámat az (22 db)

Hogyan szoktassam a babám az önálló alvásra?

Régebben egyedül is el aludt. Most 6 hónapos, amióta megfordul nem alszik egyedül, csak ölben. Ha leteszem rögtön hasra fordul, de vissza nem, hason pedig nem alszik el. Ezért ölben altatom, de szeretném vissza szokatni. Van megoldás? Ha ott vagyok mellette és simogatom, nem jó, igényli a ringatást.

Legjobb válasz: Sokmindent kirpóbáltam:) Nálunk is akkor kezdõttek a gondok, amikor forogni tudott, mindig felébredt és egybõl fel is ült. Én próbálkoztam hintaszékkel, lábon ringatással, ölben csak úgy simán de semmi nem tetszett. Már egy éves múlt, sajnos még mindig ringatom :( 10kg, nem könnyû, ne ess ugyanebbe a hibába!!! De megoldást sajnos nem tudok nyûjtani.

Sokmindent kirpóbáltam:) Nálunk is akkor kezdõttek a gondok, amikor forogni tudott, mindig felébredt és egybõl fel is ült. Én próbálkoztam hintaszékkel, lábon ringatással, ölben csak úgy simán de semmi nem tetszett. Már egy éves múlt, sajnos még mindig ringatom :( 10kg, nem könnyû, ne ess ugyanebbe a hibába!!! De megoldást sajnos nem tudok nyûjtani.
A kérdező hozzászólása: Az én kisfiam is több, mint 7 kiló. Rendesen izmosodik a karom, meg a vállam. Nem kell konditerembe járnom:) )). És ez napi 3-szor. Én szeretem babusgatni, de szerintem ez nem jó így. Hátha most neked is nyújtanak megoldást.
Hintaszék, gimnasztikai labda(az a nagy, nem tudom, pontisan, hogy hívják), ezek ugyan nem a kézben altatás problémáját(?) oldják meg, hanem könnyebbé teszik azt, de hátha jó ötlet:) . Egyébként pedig: ha számotokra a karizom- problémán kvül nem gond ez a fajta altatás, szerintem ne akarjatok változtatni:) . Egy kisgyerek 2- 3 éves korára jut el agyi- idegrendszeri fejlõdésében odáig, hogy az elalváshoz szükséges ellazult állapotba tudjon kerülni(ami valljuk be, nem egyszerû folyamat, hiszen sokszor nekünk felnõtteknek is nehéz ellazulni), nem tesztek rosszat a ringatásos altatással, sõt, elõsegítitek az ellazulás "tudományának" elsajátítását:) .

Hogy szoktassam a lanyomat az ujszulott babahoz?

Nem reg szultem, van meg egy 2 eves kislanyom, aki nagyon erzekeny a zajokra. Egy 2 szobas lakasunk van, es a lanyom nem tud aludni a kicsitol. Ti is jartatok igy? Hozza fog szokni a kicsihez?

Hogyan Szoktassam le a babát az éjszakai evésrõl? Ha van itt olyan aki leszoktatta a babáját ossz meg velem Legyen szíves!

Lassan 7 hónapos a kislányom (tápszeres)és éjszaka még mindig egyszer kelünk enni. De én szerintem ez csak berögzõdése mert egy mozgalmas nap után végig alussza az éjszakát nem rég például este fél 9-tõl reggel negyed 8- ig aludt és meg se nyikkant éjszaka , én mentem oda ,hogy vesz e levegõt.Sok helyen olvastam is ,hogy fél éves kortól már csak berögzült dolog a kelés. Nem mellesleg az orvosom is azt mondta ,hogy ne adjak neki enni mert csak ráfogom szoktatni adjak helyette neki vizet vagy teát cukor nélkül. 2 napja ki is próbáltam szokásos 3órakkor kelt ivott 80ml teát, aludt fél 7 ig. de ma éjjel nem akart vissza aludni nem sírt csak nyûglõdött én megsajnáltam megetettem és aludt. (bár szerintem már nem sok kellett volna ,hogy vissza aludjon lehet kitartobbnak kellett volna lennem és nem megsajnálni a férjemet is aki már nagyon nem bírta a nyöszörgést...) HOgy csináljam inkább a tápszeradagját csökkentsem ha igen akkor mennyi idõnként adjak neki kevesebbet? Vagy próbálkozzak tovább ezzel a teás dologgal? Nem akarom ,hagyni sírni ezt már most szögezzük le szóval baba barát módszert szeretnék alkalmazni! JAh és mindegy ,hogy 9-10-vagy 11 kor etetem akkor is 3kor kel mint a kakukkos óra, pocakban is mindig ekkor ébred! Nem érdekelne az etetés akármit mond az orvos és az internet ,ha nem kéne márciusba visszamennem dolgozni! A válaszokat elõre is köszönöm és bcsánat ,hogy hosszúra sikerült!

Legjobb válasz: Ha leakarod szoktatni, akkor hagyd nyöszörögni és sírni! Néhány nap után átalussza majd az éjszakákat. Egy kis sírás még egyetlen babának sem ártott meg.

Ha leakarod szoktatni, akkor hagyd nyöszörögni és sírni! Néhány nap után átalussza majd az éjszakákat. Egy kis sírás még egyetlen babának sem ártott meg.
Ha nagyon fáradt és nem kel fel éjszaka, az nem azt mutatja, hogy máskor nem éhes, csak megszokásból ébred. Ha kimerült az ember, nem ébred fel olyan könnyen, ha kellemetlensége van is. Napközben próbáld többször etetni. Kicsit hízik, és akkor nem lesz szüksége az éjszakai evésre, lesz tartaléka. Emellett fáraszd le jobban napközben, hogy mélyebben aludjon. Ha ezek nem segítenek, akkor kénytelen leszel kivárni, amíg magától elhagyja. Mert el fogja, mindenféle erõszak nélkül is, ha már nincs szüksége rá. Nem egyformák a babák, más az igényük. A tiéd ilyen, fogadd el így:) , és kitartást!
Én sem szoktattam le róla.Igazából egyetlen okom volt rá, pedig másfél éves koráig kelt, igaz, akkor már nem minden éjjel.Ugye nekik azért még nem olyan az alvókájuk, mint egy felnõttnek(bioritmus pl....)Én magamon megfigyeltem, hogyha 2-3 óra között ébredek fel, bizony iszonyatos éhséget szoktam érezni(ugye álmunkban is emésztünk)szerintem addigra pont kiürül a gyomrom.De én meg tudom állni, h ne egyek és elég nehezen, de visszaalszom.El tudom képzelni, h náluk is ez megy végbe és lehet, h tényleg éhesek, jól jön egy kis meleg tejecske a gyomrukba.Szóval én nem szoktattam le róla, szépen eljött az az idõ, amikor már végigaludta az éjszakát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) ohh nem kell aggódni jó súlyban van ezért is mondják , hogy át kéne már aludnia:) megpróbálom jobban lefárasztani, de ha nem fog menni nem erõltetem nem minden áron akarom leszoktatni, Sírni hagyással meg pláne nem, csak hát jó lenne :) További szép estét és jó hétvégét mindenkinek.mindenkinek megy a zöld kéz
Atyaúristen, mindig elképedek itt, hogy milyen barbár gyerekorvosok vannak, és ilyenkor mindig hálát adok magamban a saját gyerekdokinkért. Egyáltalán nem kell leszoktatni ilyen pici korban az éjszakai evésrõl. Még a szigorúbb elvek szerint is 1 éves kor körül "illik" róla leszokni, de én ezzel sem értek egyet. Nekem 2 évesem van, és néhány hete kezdi elhagyni az éjszakai tápszerét. Sosem erõltettem semmire és nem vontam meg tõle semmit, amire igényt tartott. Ha kért éjszaka enni, akkor megetettem, nagyon kegyetlen dolognak tartom a sírni hagyást, pláne ha azért sír, mert éhes. Én is eszek/iszok, ha esetleg éjszaka éhes/szomjas lennék, és akkor egy pici babától vonjam meg ezt? Tényleg barbár dolognak tartom. Szóval szerintem nem kell ezt túlbonyolítani, ha kér enni éjszaka, akkor etesd meg szépen. Ha meg nem igényli, akkor úgysem fogja kérni. Az sem indok a kajamegvonásra, hogy vissza kell menned dolgozni. Sajnos egy baba mellett bele kell kalkulálni hogy éjszaka néha kelni kell hozzá, és akkor még nagyon szerencsésnek mondhatod magad, ha csak egyszer ébred éjszaka és csak az evés erejéig.


7 hónapos tápszeres baba mikor mit eszik? Az én babám reggel 5 és 9-kor tápot kap, hogyan szoktassam a 5-i tápizást későbbre? éjjel már csak teát kap!

Legjobb válasz: Az enyém ezt eszi: reggel 8-kor ébred, tápszert kap. Tízóraira gyümit, ebédre fõzeléket husival, uzsira újabban tápszert, és vacsira, elalvás elõtt tejpépet. Az én babám este 10- kor alszik el, és ezért ébred csak 8-kor. A tied mikor alszik el? Esetleg te is cseréld fel neki, elalvás elõtti kajának ne tápit kapjon, hanem pl. Jó éjt tejpépet. Lehet az jobban elnyomná a hasát, és nem ébredne fel 5-kor enni, hanem csak 7-8 órakor.

Az enyém ezt eszi: reggel 8-kor ébred, tápszert kap. Tízóraira gyümit, ebédre fõzeléket husival, uzsira újabban tápszert, és vacsira, elalvás elõtt tejpépet. Az én babám este 10- kor alszik el, és ezért ébred csak 8-kor. A tied mikor alszik el? Esetleg te is cseréld fel neki, elalvás elõtti kajának ne tápit kapjon, hanem pl. Jó éjt tejpépet. Lehet az jobban elnyomná a hasát, és nem ébredne fel 5-kor enni, hanem csak 7-8 órakor.
A kérdező hozzászólása: A vacsi 8 körül van és 260ml. mildibé tejpép táppal és már el is alszik, de éjjel sokszor fent van, mert napközben is kb.3* alszik fél órát, voltam babaneurulógusnál és babapszihiáternél a rossz alvás miatt és azt mondta hogy hát õ egy rossz alvó (mondjuk ezt én is tudom) és éjjel már nem kéne neki enni csak teát adni!
Én is azt gondolom, hogy késõbb kapjon vacsit és tartalmasabbat, mint a táp, pl. erre jó a tejpép. Én már éjjel teát sem adnék neki, ha van cumija, csak azt add oda neki, ugyanis a tea csak átszalad rajta...elképzelhetõ, hogy ha tartalmasabb ételt kap este késõbb kel reggel, bár nálunk 3 hónaposan az volt, hogy megszokásból meg-meg ébredt, de a cumival visszaaludt. nyilvánvaló, hogy nem volt éhes, mert akkor nem lett volna elég a cumi.
Az Én kisfiam is 7 hós, így eszik: Kb 7körül ébred-MAXIMUM 100-120gr tápszer 10-kb 180-200 gr gyümi 13-kb 200 gr fõzelék 16-17 140-160gr tejpép (vagy gyümis joghurt, krémtúró) 20- MAXIMUM 160-180 gr tápszer Hamik között kap babapiskótát, üres zsömit-kiflit vagy túrórudit. Éjjel nagyon ritkán ébred fel, de akkor meg kell etetnem tápszerrel, különben nem alszik vissza.
Elõzõ vagyok, az Én babám sem nagyon alszik napközben.Max 3xfél óra.
A kérdező hozzászólása: Azt szeretném kérdezni, hogy rendes gyümölcsös joghurtot adsz neki és túrórudit? azt csokistól vagy leszeded a csokit rólla és milyen fajtát? mert már ezekre én is gondoltam csak nem mertem adni neki! köszi a válaszokat!
Danone (actíviát nem) vagy Szivecske gyümiseket(meggyeset vagy sbarackosat), rudiból pedig a Piros Pöttyöset(úgy adom ahogy van csokival együtt), meglátja a csomagolását és már "remeg" érte :) .

Hogyan szoktassam vissza a babámat az ágyába?

Beteg volt a babóm és sajnos szinte óránként kelt a 3 nap alatt éjszaka.És már az utolsó naqp annyira kivoltam merülve hogy nem tettem vissza a kiságyába hanem elaludtam szopi illetve altatgatás alatt és ott aludt velünk a kicsi. Mostmár rendben van de mégsem akar a kiságyában aludni ha a hajnalui szopi után viszateszem csak forgólódik és el?bb utóbb sír is.Mivel a férjemnek kemény a munkája inkább visszatettem eddig csak ne sírjon hogy ? tudjon pihenni. Ez az elmúlt 2 éjjel volt. Van még esély hogy visszatudom szoktatni?Este az ágyában alszik el...5 hós

Legjobb válasz: Szia!Én ugyan ezzel a dologgal küszködöm,mi még csak 4hónaposak vagyunk,de nem tudom milesz.Én a babával alszok de annyira ki vagyok merülve ,lévén,hogy nekem semmit sem alszik a baba nappal,hogy lusta mód én is beteszem magam mellé az ágyba sõt van ,hogy cicin alszik el.Már most kezdek aggódni,mert egy eszköznek használja a cicit és lassan nem is alszik el nélküle.nem tudom én sem mit csináljak,mert közben annyira ki vagyok már,hogy sokszor minden porcikám fáj.Ha tudsz valamit üzenj majd.köszi

Szia!Én ugyan ezzel a dologgal küszködöm, mi még csak 4hónaposak vagyunk, de nem tudom milesz.Én a babával alszok de annyira ki vagyok merülve , lévén, hogy nekem semmit sem alszik a baba nappal, hogy lusta mód én is beteszem magam mellé az ágyba sõt van , hogy cicin alszik el.Már most kezdek aggódni, mert egy eszköznek használja a cicit és lassan nem is alszik el nélküle.nem tudom én sem mit csináljak, mert közben annyira ki vagyok már, hogy sokszor minden porcikám fáj.Ha tudsz valamit üzenj majd.köszi
A kérdező hozzászólása: akkor nem csak én vagyok így...üzenek ha kapok választ.

Hogyan szoktassam le a babámat az éjszakai evésrõl?

próbàltunk màr esti tàpszert,tejpépet...de nem hasznàlt..januàrban tölti az egy évet..úgy gondolom,hogy ennyi idõsen màr nem kellene éjszaka is ennie...hogyan àlljak neki?ti mit csinàltatok?

Legjobb válasz: hánykor eszik (az éjszakai ébredés elõtt) utoljára?

hánykor eszik (az éjszakai ébredés elõtt) utoljára?
Jó kérdés! Nem akarlak elkeseríteni, de ez nehéz ügy lesz, és közel sem biztos, hogy sikerül. Hogy miért? Adóttság kérdése is lehet. Ha õ ilyen típus, nem fogsz vele tudni mit kezdeni. Kislányom elmúlt egy éves, ugyanezt gondoltam ami te, már mindent próbáltam, de semmi és semmi nem használt. Elfogadtam, ha eszik akkor eszik. Nem tudok vele mit csinálni. De ha van vmi ami beválik neked, azt légyszi oszd meg velem is! :)
A kérdező hozzászólása: hàromnegyed7kor eszik utoljàra és negyed8kor rakom le aludni...tovàbb nem bír fent maradni...pedig próbàltam màrneki kihúzni...

Hogy szoktassam le a babámat az állandó kézben hurcolásról?

Nemsokára 3 hónapos a kislányom és nagyon nehezen boldogulok Vele, mindig kézben lenne. Szinte amint érzékeli, hogy a kis feje leér az ágyra, abban a pillanatban elkezd sírni.

Legjobb válasz: Sehogy...Ahogy mászni fog vége.

Sehogy...Ahogy mászni fog vége.
Hát sajnos úgy hogy hagyod sirni, vagy lekötöd a figyelmét mással amég nincs kézben. És igy lassan megszokja hogy más is van nem csak a hurcizás. a kicsik nagyon akaratosak tudnak lenni. Nekik még az egyetlen elérési módszer a sírás, és ez nagyon jól be is válik náluk. Ha egybõl ugrasz ahogy sír, akkor azzal érezteted hogy õ a fõnõk, õ pedig ezt kihasználja :) De persze melyik anyuka hagyja sírni a gyermekét?
én hagyom sírni. nem kegyetlenség bár a szivem fáj de az eszem tudja h ez nem baj mert pár nap alatt rájött h nem veszem fel és azota max 1-2percet sír (probálkozik) és abbahagyja vagy elalszik vagy nézeget. nálunk is 3hos a baba több mint 5kg és orákon át nem birom cipelgetni és pedig ha hozzászokik 15kg-osan is igényelni fogja. a másik véleményem vagyis tapasztalatom a témárol hogy így sztem sokkal elõbb kezd el forgolodni, kinyomni magát, mászni stb. mert ugye mindent látni akarnak nézelõdni és így neki kell elérnie hogy láthassa ami érdekli és nem viszik oda a kezek
Én mindig hurcolom, ha igényli, mégis mindent egy ici-picit elõbb csinált. Azért van a földön is, csak nem mikor sír. Olyan rövid ez az idõszak. Higyjétek el, késõbb bánni fogjátok, hogy mérlegeltetek. Kicsik még, nem tudnak beszélni, ha sír, annak oka van. Az meg, hogy álomba sírja magát....persze, mert feladja.
Mi úgy csináljuk, hogy amikor lerakom, rögtön játszok is vele. Most még könnyû elterelni a figyelmét valamivel. Egy pár percet játszunk, utána elmegyek 1-2 percre, visszamegyek, megint játszunk és így tovább egyre hosszabb ideig hagyom lennt. Persze van hogy sír, de általában akkor dícsérem meg és megyek oda amikor abbahagyta a sírást.Így azt tanítom, hogy sírással nem ér el semmit. Egyébként szerintem sem jó állandóan ölben tartani, kell egy egészséges egyensúly, de meg kell tanítani játszani is. Iszonyú okosak a babák ilyenkor!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nekem is fáj a szívem, mikor sír, de meg kell tanulnia, hogy nem lehet állandóan ölben. És nem is csak amiatt, mert nem bírom, hanem belegondolok, hogy késõbb nehogy az ilyenek miatt legyen belõle akaratos, hisztis gyerkõc. Ezért én is már most próbálom nevelni, persze szeretettel és ha leteszem akkor beszélek hozzá, nem hagyom magára. Már 4. napja csináljuk egyelõre nincs túl sok eredménye, úgy veszem észre, nehéz lesz, ezért kérdeztem, más milyen "praktikákat" vetett be.
Esetleg adjál neki csörgõt, babát vagy színes kendõt.Talán azzal eljátszik egy darabig.Beszélj hozzá a távolból is, amikor nem lát.Vagy kapcsolj be neki zenét.
Nem tudom miért kellett az elsõt lepontozni. Mert tényleg ha mászni kezd akkor már bizti nem kell hurcibálni, addig meg túl lehet élni!
A kérdező hozzászólása: Utolsónak: nem én pontoztam le.

Hogyan szoktassam le a babámat az éjszakai evésről?

tápszeres baba,fél éves!este 7kor eszik utoljára,de éjszaka éjfél és 1 között még megébred,mert éhes!egyszer már sikerült átaludnia kb 1 hétig az éjszakát,de aztán kórházba került és azóta felborult ez a rend...nem tudom,hogyan kellene visszaszoktatnom rá...ötletek?vagy majd egyszer csak magától abbahagyja?

Legjobb válasz: Túl korai a 7 órai utolsó evés talán ha még kapna tápszert 9-10 óra körül akkor talán végigaludná az éjszakát. Az én fiaim csak egy éves koruk után aludták át az éjszakákat.

Túl korai a 7 órai utolsó evés talán ha még kapna tápszert 9-10 óra körül akkor talán végigaludná az éjszakát. Az én fiaim csak egy éves koruk után aludták át az éjszakákat.
Az en fiam 15 honapos koraig evett ejszakankent..a 7 orai eves tenyleg korai ahhoz hogy kitartson vele reggelig..de ha biztos vagy benne hogy ehes es azert ebred nem a fogzas miatt vagy esetleg hascsikaras miatt akkor ne szoktasd le rola sehogy sem..tudom milyen faraszto..nekem 15 hos koraig legalabb 4szer ebredt ejjel..volt hogy enni volt hogy a foga fajt de volt hogy csak ugy megebredt es jatszott volna persze azt nem hagytam...de kutartas..
Ha 7 órakor vacsorázik, akkor még etesd meg egyszer, amikor elmennél te is aludni, mert a 7 óra az elég korán van ahhoz, hogy kibírja reggelig vele!

Hogyan szoktassam le a babam az 5 orasi kelesröl?

10 honapos, fel 8-kor fekszik le este. Reggel megissza a tejet, de utana mar nem akar visszaaludni. Ilyenkor magunk köze vesszük es 2 ora jatek utan beajul es alszik 2-2.5 orat. Mit csinaljak maskepp?

Legjobb válasz: Ennyi idõsen a lányom is ezt csinálta, csak õ nem 2,5 óra után aludt legközelebb, hanem mondjuk 4-5. De aztán leszokott róla. Nem mondom, hogy most szuper minden, mert általában 6-fél 7 között kelünk, de ez azért elviselhetõbb. Én annak idején mindent megpróbáltam, tologattam a fürdetést, az alvást, a vacsorát, mindent. De hiába.

Ennyi idõsen a lányom is ezt csinálta, csak õ nem 2, 5 óra után aludt legközelebb, hanem mondjuk 4-5. De aztán leszokott róla. Nem mondom, hogy most szuper minden, mert általában 6-fél 7 között kelünk, de ez azért elviselhetõbb. Én annak idején mindent megpróbáltam, tologattam a fürdetést, az alvást, a vacsorát, mindent. De hiába.
A kérdező hozzászólása: köszi, remelem igazad lesz.:)
Nem tudod leszoktatni. Hogy is tudnád. Hdd el ídõvel rendezõdni fog.Majd mindig kicsit késõbb fog ébredni. Az én fiam mindig 6-kor ébredt, mostanában elkezdett 7-7:30-kor ébredni, 14 hónapig ezért rimánkodtam, hogy aludjon tovább, hát most már tovább alszik, de õ már 14 hónapos. El fog jönni az az idõ a Te babádnál is amikor tovább fog aludni. türelem.
A kérdező hozzászólása: Amikor kesön kelt fel a delutani alvasabol, akkor fel 9 körül tudtam csak elaltatni. Ugyanugy kelt fel 6 körül. Tehat ez sem jött be. Ezert vagyok tanacstalan.
Én lányom még csak 7 hónapos, de este 9.30-tól csak reggel 6-ig alszik. (ezalatt is kétszer kel) Ha én fél 8-kor fektetném le már reggel 4-kor fent lenne... Próbáld meg késõbb lefektetni a babádat, minden nap negyed órával késõbb, így majd tovább tud reggel aludni.
A kérdező hozzászólása: Igy csinaljuk. Nem beszelek hozza, mikor beviszem a tejet. Egyedül megissza es varunk, hatha bealszik. De egy kis jatek utan elkezd unatkozni egyedül es sir. Ekkor megyünk at erte.
Ha õ így alakította ki az alvását akkor nem érdemes leszoktatni róla.Nem is nagyon lehet.Majd kialakul magától.Vagy próbáljátok meg hogy nem veszitek magatokhoz, hanem csöndben megitatni, mintha még éjszaka közepe lenne.Nem beszélni hozzá.Utána visszarakni ágyába.Ha nem sír akkor hagyjátok ott.
A kérdező hozzászólása: Tovabb nem bir fent maradni este, meg en azt vallom, hogy egy ekkora gyereknek fel 8-8 körül aludnia kell. Neha tud aludni fel 7-ig is, ezert nem ertem miert ez a korai keles.
Szerintem nagyon korán fekszik le...
Most nálunk is ez a helyzet. Reggel fél 9-9 ig alszik, aztán délben beájul 2 órára. és sajnos többet nem akar aludni nappal. Este 8 felé meg olyan álmos h alszik is. (eddig 9kor feküdt le). Hajnalban megébred enni, aztán fél óra amíg vissza alszik, õ is játszik, aztán feláll, nem hajlnadó egyedül maradni. Állítólag javulni fog.Kitartás

Hogyan szoktassam rá a babámat az ivópohárra?

Vettem a kicsimnek aki mindjárt 9 hónapos egy 6 hónapos kortól való ivópoharat. de nem akarja megszívni hanem csak rágja egyfolytában. mit tegyek?

Legjobb válasz: Ez most akkor csõrös pohár? Az én kislányom most 10 hónapos és a csõröspoharat egyáltalán nem akarta használni. Viszont ivópohárból, aminek a széle egy kicsit kifelé hajlik gyönyörûen tudja használni.

Ez most akkor csõrös pohár? Az én kislányom most 10 hónapos és a csõröspoharat egyáltalán nem akarta használni. Viszont ivópohárból, aminek a széle egy kicsit kifelé hajlik gyönyörûen tudja használni.
Hehe :) Az én lányom 19 hónapos. Már jóideje van neki csõrös pohara, de õ is csak a rágcsálásig jutott. Én nem erõltettem, pohárból szépen iszik. Ha útra kelünk, visszük ezt a csõrös poharat, mert nem folyik ki, de szerintem az kislányom az egyetlen több km-es körzetben, akinek le kell csvarni a csõrt, hogy az aljából igyon ;) Ám a védõnõm szerint elõbb-utóbb rájönne mit is kell csinálni. Úgyhogy, ha te akarod, akkor csak türelem és ráérez :)
mindenre úgy tudod szoktatni, h 1: idejében kezded, 2: onnantól csak az van.
Ez az én fiamnál is nagy dilemma volt. :) Én úgy oldottam meg, hogy kivettem a szelepet a pohárból, és egy pár napig úgy ivott, így rájött, hogy mire való lényegében (mármint, hogy inni kell belõle) aztán kb 5-6 nap ilyen használat után visszatettem a szelepet, és ivott rendesen belõle, akkor már tudta, mit kell vele csinálni.
ha nem akar inni belõle, akkor próbáljatok másfélét. Nálu nk ugy volt h alig akart inni a nubysból, mamosból. Aztán most vettünk tommee tippee-st abból iszik. Hozzá kellett szoknia, néha most is jól megszívja, de már rájött. 8, 5 hónapos


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!