Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam a babámat és (21 db)

7 hónapos tápszeres baba mikor mit eszik? Az én babám reggel 5 és 9-kor tápot kap, hogyan szoktassam a 5-i tápizást későbbre? éjjel már csak teát kap!

Legjobb válasz: Az enyém ezt eszi: reggel 8-kor ébred, tápszert kap. Tízóraira gyümit, ebédre fõzeléket husival, uzsira újabban tápszert, és vacsira, elalvás elõtt tejpépet. Az én babám este 10- kor alszik el, és ezért ébred csak 8-kor. A tied mikor alszik el? Esetleg te is cseréld fel neki, elalvás elõtti kajának ne tápit kapjon, hanem pl. Jó éjt tejpépet. Lehet az jobban elnyomná a hasát, és nem ébredne fel 5-kor enni, hanem csak 7-8 órakor.

Az enyém ezt eszi: reggel 8-kor ébred, tápszert kap. Tízóraira gyümit, ebédre fõzeléket husival, uzsira újabban tápszert, és vacsira, elalvás elõtt tejpépet. Az én babám este 10- kor alszik el, és ezért ébred csak 8-kor. A tied mikor alszik el? Esetleg te is cseréld fel neki, elalvás elõtti kajának ne tápit kapjon, hanem pl. Jó éjt tejpépet. Lehet az jobban elnyomná a hasát, és nem ébredne fel 5-kor enni, hanem csak 7-8 órakor.
A kérdező hozzászólása: A vacsi 8 körül van és 260ml. mildibé tejpép táppal és már el is alszik, de éjjel sokszor fent van, mert napközben is kb.3* alszik fél órát, voltam babaneurulógusnál és babapszihiáternél a rossz alvás miatt és azt mondta hogy hát õ egy rossz alvó (mondjuk ezt én is tudom) és éjjel már nem kéne neki enni csak teát adni!
Én is azt gondolom, hogy késõbb kapjon vacsit és tartalmasabbat, mint a táp, pl. erre jó a tejpép. Én már éjjel teát sem adnék neki, ha van cumija, csak azt add oda neki, ugyanis a tea csak átszalad rajta...elképzelhetõ, hogy ha tartalmasabb ételt kap este késõbb kel reggel, bár nálunk 3 hónaposan az volt, hogy megszokásból meg-meg ébredt, de a cumival visszaaludt. nyilvánvaló, hogy nem volt éhes, mert akkor nem lett volna elég a cumi.
Az Én kisfiam is 7 hós, így eszik: Kb 7körül ébred-MAXIMUM 100-120gr tápszer 10-kb 180-200 gr gyümi 13-kb 200 gr fõzelék 16-17 140-160gr tejpép (vagy gyümis joghurt, krémtúró) 20- MAXIMUM 160-180 gr tápszer Hamik között kap babapiskótát, üres zsömit-kiflit vagy túrórudit. Éjjel nagyon ritkán ébred fel, de akkor meg kell etetnem tápszerrel, különben nem alszik vissza.
Elõzõ vagyok, az Én babám sem nagyon alszik napközben.Max 3xfél óra.
A kérdező hozzászólása: Azt szeretném kérdezni, hogy rendes gyümölcsös joghurtot adsz neki és túrórudit? azt csokistól vagy leszeded a csokit rólla és milyen fajtát? mert már ezekre én is gondoltam csak nem mertem adni neki! köszi a válaszokat!
Danone (actíviát nem) vagy Szivecske gyümiseket(meggyeset vagy sbarackosat), rudiból pedig a Piros Pöttyöset(úgy adom ahogy van csokival együtt), meglátja a csomagolását és már "remeg" érte :) .

Hogy szoktassam át a babámat (és magamat) arra, hogy a saját ágyában aludjon?

Már 4 hónapos. A születése óta mindig mellettem alszik, egyszer kétszer kipróbáltuk, hogy a sajátjába aludjon, és ha 5 óra eltelt a következ? etetésig, akkor 5 órán át forgolódtam, figyeltem mit csinál, minden egyes mozdulatára felriadtam. Egyszer?en nem tudok nélküle aludni, pedig már lassan lehet jobb lenne. Napközben egyedül alszik, de ilyenkor is sokszor fekszem mellé, és úgy hamarabb megy neki. Tudom, hogy ezen nem most kellene elgondolkodni... Olyan tanácsot légyszi ne adjatok, amit ha megfogadnék tuti sírna a kislányom, mert ilyet biztos nem fogadok meg. Pl "fektesd le, had sírjon, majd elalszik". Szerintem ez nem túl humánus... El?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Csak arra figyelj,h ne kényeztesd el nagyon,mert kamaszkorban te látod kárát! Ah látom nem is a babának a nagy gond a másik ágy, hanem inkább neked.H õ könyebben megmaradjon,fogj egy pólót,ami egész nap rajtad volt,így jó anyaszagú,és terítsd a kiságyba.(Én egy macit érlelek az ágyunkban,eleinte kabalám volt,most meg szándékosan csinálom,h legyen majd a kiságyban valami anya és apaszagú.)Ugye sötétben õ sem lát és érzi az illatodat.Napközben is jó lenne ha a kiságyban aludna,és ne feküdj mellé!Simogatni szabad elalvásig,de ha ennyire magadhoz láncolod,az majd neked fog nagyon fájni felnövés közben.Anya sosem kötött nagyon magához,de mégis eléggé nehezen ment neki az elengedésem,és annak megértése,h felnõtt nõ lett a kislánya.Mi lesz veled?!Ha meg a szereteteddel bebörtönzöd az meg neki sem jó,és fölös vitákat szül.Hugom 11éves koráig anya mellett aludt,és így gyakorlatilag az éjszakai házaséletük megszünt.

Csak arra figyelj, h ne kényeztesd el nagyon, mert kamaszkorban te látod kárát! Ah látom nem is a babának a nagy gond a másik ágy, hanem inkább neked.H õ könyebben megmaradjon, fogj egy pólót, ami egész nap rajtad volt, így jó anyaszagú, és terítsd a kiságyba.(Én egy macit érlelek az ágyunkban, eleinte kabalám volt, most meg szándékosan csinálom, h legyen majd a kiságyban valami anya és apaszagú.)Ugye sötétben õ sem lát és érzi az illatodat.Napközben is jó lenne ha a kiságyban aludna, és ne feküdj mellé!Simogatni szabad elalvásig, de ha ennyire magadhoz láncolod, az majd neked fog nagyon fájni felnövés közben.Anya sosem kötött nagyon magához, de mégis eléggé nehezen ment neki az elengedésem, és annak megértése, h felnõtt nõ lett a kislánya.Mi lesz veled?!Ha meg a szereteteddel bebörtönzöd az meg neki sem jó, és fölös vitákat szül.Hugom 11éves koráig anya mellett aludt, és így gyakorlatilag az éjszakai házaséletük megszünt.
Az én véleményem errõl az, hogy amíg igénylitek mind a ketten, addig maradjon így! Az én fiam 15 hónapos és velem alszik. A kamaszkori problémákat nemhogy elõidézed azzal, ha kicsi korában kielégíted a lelki igényeit is, hanem éppenhogy megelõzöd! Ugyanis valahol nagyon mélyen rögzül benne, hogy mindig bízhat benned. Anélkül, hogy tudatosan tudná, kialakul benne az az érzés, hogy ha igénye van rád, ott vagy, bármi problémája van, ha segíteni épp nem is tudsz, de hozzádbújhat, szereted. Kamaszkorában ezt bizony meghálálhatja azzal, hogy (hacsak közben nem történik bizalomrombolás valamiért) akkor is bízni fog benned. Amíg Neked is jó így, aludjatok csak együtt! Itt van egy szoprtatási szakértõ (ne zavarjon, hogy nem a szoptatással van gondod), én nagyon adok a véleményére, ha gondolod, kérdezd meg, sok jó tanácsot adott az alvással kapcsolatban is: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=..
Szia. pedig sírás ne´lkül nemfogod a saját á´gyába szoktatni.Nem kellett volna eleve a nagyágyba szoktatni.Most még csak 4 hónapos.Késöb még nehezebb lessz. Nektek sem lessz mindeggy, hogy ott alszik veletek, vagy csak etten vagytok az ágyban.és mi lssz, ha jön egy kistesó esetleg??majd mind ketten eletek alszanak???
Szia Nekem mind a kettõ gyerekem köztünk aludt, sõt még sokszor most is elõfordul, h a 3 éves lányom éjjel átjön a mi ágyunkba. Mi úgy oldottuk meg hogy kb 6-7 hónapig köztünk aludt mind kettõ majd a kiságyukat oda tettem az én oldalam mellé. Kivettünk az oldalából 4-5 rácsot h kényelmesen ki be tudjon mászni, és ha akart ki jött ha nem akkor csak fogtam a kezét éjjel és így nekem is könnyebbek voltak az éjjelek mert ha keresett ott voltam a közelben nem kellett az éjszaka kellõs közepén a sötétben botorkálni a másik szobába, nekem is megnyugtató volt h ott van mellettem. Én azt mondom probáld ki ezt a kiságyas dolgot és majd idõvel 2-2, 5 évesen ugyis majd a saját ágyába ill. kis kuckójába át fog szokni. Én soha nem erõltettem semmit és nem hinném h ebbõl nekik v.milyen problémájuk is származna. Hiszen nekik az a fontos h mindig a közelükben legyünk. Nem így van?
A fiam születésekor a védõnõ azt mondta, hogy kb 2 hónapos korában már nyugodtan tegyem át a saját kis ágyába(addig mellettem aludt egy mózeskosárban), mert a baba ekkortól már megszokja, ismeri a saját kis helyét és nyugodtan fog ott aludni. Igaza volt. Mégis sokszor délutánonként csak úgy aludt el, ha Anya ott volt mellette.Meg is bántam késõbb, mert született egy hugicája, akit "leraktam, picit sírt, de elaludt egyedül", míg a báttyónak, volt, hogy a kezét kellett fogni a délutáni alvásnál, mert annyira kisajátította Anyát. A történetnek nincsen vége, mert ma már ovis (2. éve járja), az elsõ évben nem volt az alvás körül gubanc, hiszen amikor itthon aludt, hát Anya is vele volt a szobájában ez sokkal kényelmesebb volt nekem is. A gondok a 2. évben kezdõdtek el: Az egész csoport nem tudott aludni, sõt egy mellettük lévõ sem, mert egy másik óvónéni volt náluk és õt nem ismerte ezért aztán csak sírt, de vigasztalhatatlanul!!! Az óvónénivel beszéltem, aki azt kérdezte, hogy én a gyerkõccel alszok- e még. Tudnillik az Anyai énképet kívetítette rájuk és nem türt ezen változást. Most már a hugicával egy szobában délután szépen Anya nélkül alszanak. Éjjel mind a kettõ a saját ágyában alszik, de ha valamiért átjönnek, utána mindig visszakísérem õket az ágyikójukba és jóéjt puszit is kapnak.Remélem segítettem egy kicsit neked, sok kitartást a változtatáshoz!!!!!!

Hogy szoktassam le? 16 hónapos a babám és még mindíg cicizik hogy tudnám leszoktatni rólla?

Már unom azt ha itt van nállunk valaki akkor kotorászik hogy kell kell és nem lehet neki mondani hogy nem mert akkor ordít. Meg hát az apja sem akarja hogy leszoktassam mert öszerinte még kell az neki

Legjobb válasz: Fokozatosan be kell vezetni más kajákat is, ha az apuka agodalmaskodik próbálja ki milyen ha harapdálják valamelyik testrészét.

Fokozatosan be kell vezetni más kajákat is, ha az apuka agodalmaskodik próbálja ki milyen ha harapdálják valamelyik testrészét.
Miért akarod minden áron leszoktatni róla? Egyébként a fokozatos átállás a megoldás, egyre kevesebbszer, egyre több mást, keress rá a google-ben a "hozzátáplálás"-ra.


Hogy szoktassam a mindjárt 5 hónapos babám a kiságyba? Nem akar ott aludni. Vagy hogy ellegyen ott? Ha leteszem akkor elkezd ordítani és abba sem hagyja amíg ki nem veszem.

Legjobb válasz: Tegyél be neki játékokat és játszál te is vele, fokozatosan nyújtsd az ott töltött játékidõt, majd lassan 1-2 percre hagyd magára. Megszokja hamar.

Tegyél be neki játékokat és játszál te is vele, fokozatosan nyújtsd az ott töltött játékidõt, majd lassan 1-2 percre hagyd magára. Megszokja hamar.

7 hónapos a babám és nem igazán akar enni, hogyan szoktassam rá?

Ha eszik is valamit, akkor az valami édes étel kell hogy legyen, mint pl. gyümölcsjoghurt, sárgarépa, keksz, gyümölcsök, de a zöldséget meg a húst nem akarja elfogatni, 1-2kanál és fordítsa el a fejét. Egyébként még szopizik, az a f? étkezés, és naponta max 10 kanálnyi ételt eszik meg. Ne idegeskedjek, vagy már kellene többet ennie?

Legjobb válasz: Akkor keverd bele a gyümölcsbe a husit, hátha úgy megeszi.

Akkor keverd bele a gyümölcsbe a husit, hátha úgy megeszi.
Az én lányom mindent elfogad, de csak pár kanállal, utána feltétlenül kell a cici. Délelõtt gyümölccsel, délben húsos fõzelékkel, délután sima fõzelékkel kínálom, és direkt igyekszem kihagyni még az édesebb ízeket, mert gyanítom, hogy akkor õ se kérné a natúr fõzeléket többé. Szóval így naponta többször keveset megeszik ezekbõl, engem ez a mennyiség már megnyugtat, lévén ez még csak HOZZÁtáplálás, legalábbis részünkrõl. Szerintem ne aggódj, sok baba semmit nem fogad el még ebben a korban.

Hány órakkor fürdeted a babát? Éjjel hányszor kel fel és milyen időközönként? Hogy szoktassam a kiságyba?

Én :7-7,30 körül. 2 óránként szopizik éjjel.Nem sok ez? kiságy,eddig elvolt benne napközben de ma már nem aludt benne.Ha betettem úgy h elaludt a cicin rögtön felkelt.Ráadásul ha nagyon álmos volt eddig elaludt benne cumival is ma semmi. Éjjel meg egyáltalán nem!Most ma 2 hetes és nem szeretném ha hozzászokna h mellettem alszik.tanácsokat kérnék. köszi mindenkinek aki használható értelmes választ ad!

Legjobb válasz: Ne altasd cicin, szoktasd a kiságyba (lesz egy kis sírás, de fiatalka még, hamar megszokja) Én az igény szerinti szoptatásban nem hiszek, a lányom akkoriban 2.5-3 óránként szopizott. Nap közben fel is keltettem, ha nagyon túlaludta az idõt, de éjszaka hagytam. Ettõl hamar átaludta az éjszakát és nem volt vele semmi gond. Jó babázást.

Ne altasd cicin, szoktasd a kiságyba (lesz egy kis sírás, de fiatalka még, hamar megszokja) Én az igény szerinti szoptatásban nem hiszek, a lányom akkoriban 2.5-3 óránként szopizott. Nap közben fel is keltettem, ha nagyon túlaludta az idõt, de éjszaka hagytam. Ettõl hamar átaludta az éjszakát és nem volt vele semmi gond. Jó babázást.
Ha nem akarod magad mellé szoktatni, akkor ne hagyd ott melletted az ágyban, ezt másként nem lehet csinálni. Ha elaludt a cicin, akkor rakd be az ágyába, ha felébred vedd fel és próbáld vissza altatni. Akkor egyen amikor akar, ha két óránként akkor úgy. Még nagyon kicsi és egyszerre csak keveset tud enni. Ne aggódj emiatt, tudni fogja mennyire van szüksége. Ma érezhette az idõjárás változást. Sõt a szél miatt is lehetett nyûgös. Lányom 20 hós , de ha nagyon fúj a szél, akkor a mai napig nagyon nyûgös.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek.Akkor nem aggódok:-) ma már jobb napunk van.
fuu kedves elsõ, mintha csak magamat olvasnám. :) Mi is éppen így csináljuk. Nagyon kiegyensúlyozott baba, már 4 hónapos. Elnézelõdik a kiságyában. Én a vateráról rendeltem a falra a nevét színes betûkkel, hercegnõ díszítéssel. Azt nagyon szereti nézegetni és nagyokat mosolyog neki. Amikor elálmosodik jelzi, hasraforditom és alszik is. A babakocsiban is hason alszik nekünk is. Szóval tényleg az elsõvel megegyezõen gondolkodunk és csináltuk a dolgokat . :) Ilyen kicsi korban az a jo (sztem) , ha megvigasztalod és teszed vissza a kiságyba. Valami oka van, hogy sir. Nálunk többnyire a büfi miatt volt. után már meg is nyugodott.
Az elején 7 és 8 óra között fürdettük. Mostanra ez kitolódott 9re. Így mindketten többet alsazunk éjszaka. Eleinte az enyém is 1.5-2óránként evett, de most már bírja a 3 órát is, éjszaka 5-6-7et is. Aludni nem nagyon alszik a kezdetektõl. Mármint nappal. Vannak idõszakok amikor csak kézben alszik, és van olyan is amikor nagyágyon. Kiságyában csak éjszaka szokott. Most 3 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Na igen a nagy ágy.Ma hatalmasat aludt délelõtt a nappaliba a francia ágyon.Pedig ment a tv ment a számítógép.Nem volt cseppet se csend mint a szobájába. Na és mit csináljak h büfizzen????Szegénynek ritkán sikerûl.Ráadásúl valamiért nem szeret úgy ölbe lenni ja a vállamin van a feje.Nagyon sír tõle.Csak a karomon van el ölbe.Ezt se értem miért van.
3. vagyok. Szopizás után úgy marad a kezedben ölben, és úgy teszed le? Szerintem akkor tutira a büfi hiánya miatt ébred fel. Muszáj lenne valahogy függõlegesen fogni, egy picit próbáld meg lejjebb fogni, hogy a vállad magasságában legyen a buksija, és picit simizni a hátát. Nálunk is az volt a baj eleinte, hogy elaludt a cicin, és így nem jött büfi, hiába tettem vállra. Próbáld hasra tenni, hátha így kibüfizi, és hátha vissza is alszik. Ez nehéz idõszak tudom...nekem állandóan kézben volt, és rajtam aludt...de kitartás...jobb lesz ez.

Hogyan szoktassam hozzá 8 hós babámat a darabos ételekhez? érdeklödik iránta nagyon, de általában öklendeznni kezd töle, és visszahányja.

pedig párszor már sikerült lenyelnie, söt még nagyobbacska adagot is megenni belöle, de a következö alkalommal, meg visszaöklendezi...

Legjobb válasz: Én is olvastam a BLW-rõl, de 1. arról már lekéstünk 2. nem lettem volna bátor, olyan negatív élményeim voltak darabos kajákkal (a kiflibõl, piskótából nagy darabot próbált nyelni, fulladozott, én azóta rettegek). De szép apránként haladunk: a banánt már karikában kapja, kenyérfalatkákat is kap, de csak kisebbeket. Viszont továbbra sem mernék banánt adni a kezébe, semmi olyat,, amit "ledughat", mert iszonyatosan mohó... Igazából semmi olyat nem merek a szájába adni, ami nagyobb annál, mint amit le tudna nyelni rágás nélkül. Keményebbek (alma, keksz, meg szóba sem jöhetnek). Igazából neten tájékozódtam: a rágás független a fogak számától és idegrendszeri érés következménye, 15-18 hónapos korra már minden babának mennie kellene. De azt nem tudom összeadni, hogy akkor 7-8 hónapos babák hogyan birkóznak meg pl. a kiflivel? Akkor még csak "elnyammogják"? Az én 13 hónaposomnak nincs türelme nyammogni :(( Bocs, hogy nem adtam normális választ, csak a tapasztalataimat írtam le. De arra én is kíváncsi lennék, hogy mi történik, ha nagyobb darab étel kerül a szájába?

Én is olvastam a BLW-rõl, de 1. arról már lekéstünk 2. nem lettem volna bátor, olyan negatív élményeim voltak darabos kajákkal (a kiflibõl, piskótából nagy darabot próbált nyelni, fulladozott, én azóta rettegek). De szép apránként haladunk: a banánt már karikában kapja, kenyérfalatkákat is kap, de csak kisebbeket. Viszont továbbra sem mernék banánt adni a kezébe, semmi olyat, , amit "ledughat", mert iszonyatosan mohó... Igazából semmi olyat nem merek a szájába adni, ami nagyobb annál, mint amit le tudna nyelni rágás nélkül. Keményebbek (alma, keksz, meg szóba sem jöhetnek). Igazából neten tájékozódtam: a rágás független a fogak számától és idegrendszeri érés következménye, 15-18 hónapos korra már minden babának mennie kellene. De azt nem tudom összeadni, hogy akkor 7-8 hónapos babák hogyan birkóznak meg pl. a kiflivel? Akkor még csak "elnyammogják"? Az én 13 hónaposomnak nincs türelme nyammogni :(( Bocs, hogy nem adtam normális választ, csak a tapasztalataimat írtam le. De arra én is kíváncsi lennék, hogy mi történik, ha nagyobb darab étel kerül a szájába?
tegnap 22:24 A gyereked fogakkal született??? Mert csak olyan baba tudja megenni a darabosat, akinek van legalább alul és felül 2-2 foga, hogy rágni is tudjon. Amíg nincs foga tilos a darabos étel adása!!! Hülyeséget azért ne írjál, hogy darabos kaját kapott a gyereked elejétõl fogva... Szerinted van aki ezt beveszi???
Szia! Az öklendezés a baba védekezési reflexe, mikor nagyobb darab kerül a nyelv hátsó részére, és teljesen normális. Én sosem pürésítettem, kezdettõl fogva darabosat eszik, ezt nevezik BLW-nek. Ha érdekel még valami a témában írj nyugodtan privit, vagy nézz be a Mamamira.
Kedves utolsó! Ez nem baromság, az én fiam is darabosat eszik, kb 4 hónapos kora óta. Kiflit, kekszet, kenyérhéjat rágott azóta, hogy fogni tud. Soha nem is volt baj az evéssel. Most 1 éves, hihetetlen jóevõ makk egészséges kislegény :) Szerintem adj neki rágható kajákat, és majd magától rákap :)

Majdnem 4 hós babám az utóbbi 2-3 hétben rászokott, hogy karban legyen és most már néhány perc után irtóra sír, ha magára hagyom, hogy játsszon egyedül a kiságyában, pihenőszékében. Hogy szoktassam vissza arra, hogy ellegyen magában is?

Legjobb válasz: Nálunk is ugyanez a helyzet. Õ max 10 percet van el a kiságyban, de csak a reggeli szopi után. Utána csak kézben lenne, ha lehetne. Én a hordozóban viszem magammal mindenhova, konyhába, fürdõszobába, vagy ahol dolgom van, és közben beszélgetünk, énekelünk. Ha megunja, megyünk a szobába, és a földön játszunk, amit nagyon szeret. Én úgy gondolom, legalábbis az én babám valószínû nagyon unatkozik, ha egyedül hagyom.

Nálunk is ugyanez a helyzet. Õ max 10 percet van el a kiságyban, de csak a reggeli szopi után. Utána csak kézben lenne, ha lehetne. Én a hordozóban viszem magammal mindenhova, konyhába, fürdõszobába, vagy ahol dolgom van, és közben beszélgetünk, énekelünk. Ha megunja, megyünk a szobába, és a földön játszunk, amit nagyon szeret. Én úgy gondolom, legalábbis az én babám valószínû nagyon unatkozik, ha egyedül hagyom.

Hogyan szoktassam le 3 hós tápszeres babámat az éjjeli evésről? Az esti fürcsi után eszik kb.7kor majd valamikor 11kor, ezután 1-2 körül hajnalban és reggel 5kor. A hajnali 1-2 ora körüliről szeretném leszoktatni. Hogyan csináltátok?

2hós koráig átaludta az éjszakákat.

Legjobb válasz: 2 hónapos koráig nem kelt fel enni éjjel? Az igen. Nem tudod esetleg, hogy mi változott meg? Esetleg próbálj napközben többet adni egy kicsivel neki, és esetleg kipróbálhatod, hogy estére "besûríted" az etetéseket(2 óránként), utána pedig nem várod meg, hogy felébredjen enni, hanem megeteted álmában fél 11 körül! Hátha így nem ébred föl 1-2 körül arra, hogy éhes. Feltéve, hogy tényleg azért kel, és nem megszokásból.

2 hónapos koráig nem kelt fel enni éjjel? Az igen. Nem tudod esetleg, hogy mi változott meg? Esetleg próbálj napközben többet adni egy kicsivel neki, és esetleg kipróbálhatod, hogy estére "besûríted" az etetéseket(2 óránként), utána pedig nem várod meg, hogy felébredjen enni, hanem megeteted álmában fél 11 körül! Hátha így nem ébred föl 1-2 körül arra, hogy éhes. Feltéve, hogy tényleg azért kel, és nem megszokásból.
Én is azt tanácsolom, hogy az este -es etetést próbáld meg álometetésben csinálni. És próbáld ki a Sinlac-ot. Az sokkal laktatóbb mint a sima tápszer. Mert ha eddig átaludta az éjjeleket és most nem akkor lehet hogy neki már nyomósabb tápira van szüksége éjszaka. Neki sem jó ám ha felébred éjjel. Õ tápis baba. Más mint az anyatejes babák. Az én lányom is tápis. Higgy nekem. Sokkal kiegyensúlyozottabb az én lányom aki öt hetes kora óta átalussza az éjszakákat, pedig akkor még anyatejes volt, mint az ismerõseim babái akik még nyolc tíz hónaposan sõt túl az egy éves koron is éjjelelnte többször is felébrednek. Ez egy rosz szokássá tud alakulni náluk. És most aztán lehet lepontozni.
Miért szeretnéd leszoktatni? Szerintem nem véletlenül kel fel, gondolom éhes.Te sem örülnél ha leszoktatnának egy étkezésedrõl:-)Ha már nincs rá szüksége, ugy is elhagyja az éjszaka evést.
4, 5 hósak vagyunk és 3 hónap után átaludta a lányom az éjszakát este 10tõl reggel 7ig. Most 2 hete nem hajlandó aludni, fel kel enni 2kor es 6kor is.
nekem 2és fél éves a fiam, de egyszer minimum felkel éjjel és üvöltve követeli a kakaóját. A 4 éves lányom szinte mindig felébred rá, és õ is sír, mert nem tud pihenni. Nem tudom róla leszoktatni, pedig úgy alszik el, hogy 1 üveg kakaó a kézben, és irány az ágy. Tanusíthatom, hogy rossz szokássá tud alakulni, de szerintem õ még nagyon kicsi ahhoz, hogy szokássá válljon. Lehet, hogy csak téged akar érezni, én is így voltam velük, mikor picik voltak. Póbáld meg, hogy nem veszed fel, és nem eteted meg egybõl, hanem paskold a fenekét, és csitítgasd. Az enyémek nagyon szerették.
Igaza van annak az anyukának aki álometetésrõl ír!!! Nekem is tápszeres a 11 hetes lányom. kb. 2 hete már csak egyszer kell föl enni az is álometetés. Nem várom meg míg teljesen felébred. Az is lehet hogy most pótolja az elmaradt evéseket.

Valami otlet arra, hogy hogy szoktassam ra a 10 hetes anyatejen elo babamat, hogy aludjon tobbet ejszaka es ne 3 orankent egyen mint nappal?

Altatas

Legjobb válasz: O ezt szokta meg, hogy 3 óránként enni kap. Én is igy szoptattam anno, majd áttértek nappal is a "majd szol, ha enni ker" kategóriára. Illetve én a kórházba se kelltettem fel, feleslegesnek tartottam. Ha aludt, akkor minek zargassan x óránként?! Persze, más, ha besargul, de nalunk nagyon enyhén jelentkezett csak.

O ezt szokta meg, hogy 3 óránként enni kap. Én is igy szoptattam anno, majd áttértek nappal is a "majd szol, ha enni ker" kategóriára. Illetve én a kórházba se kelltettem fel, feleslegesnek tartottam. Ha aludt, akkor minek zargassan x óránként?! Persze, más, ha besargul, de nalunk nagyon enyhén jelentkezett csak.
10 hetes babát még ne nagyon akarj semmi ilyesmire szoktatni... Ha õ így éhes, így kell adni neki, Nem kell azt a gyereket az elsõ hónapjaiban máris regulázni. Különben is igény szerinti szoptatás nem arról szól, hogy beállítom, mikor egyen a gyerek. Nagyon kicsi még ahhoz, hogy ne egyen, amikor akar.
Szerintem ne erõltesd, beállítja majd magának úgy ahogy neki jó. A fiam 6 hónaposan magától elhagyta az éjjeli evést (jól le is lassult a növekedése, de ez 6 hónaposan normális), addig éjjel is 2-3 óránként evett. A nappali evését kb 8 hónaposan állította át 4 óránkéntire (a védõnõnek meg sem mertem mondani hogy 3 óránként eszik, neki az lett volna a normális hogy 2 hónapos korától 4 óránként), a hozzátáplálás sok mindent megold majd 6 hónaposan. Onnantól ha pl este tejpépet kap, átalussza az éjszakát mert az nagyon laktató.
10 hetesen még hagy egyen amikor akar. Kisfiam 6 hós koráig éjjel-nappal 2, 5-3 óránként evett. 20 hós koráig szopizott éjjel is 1-2x. Nálunk ezen nem változtatott a hozzátáplálás sem. Bár az õ tempójában haladtunk, és inkább elõnybe részesítette a cicit, mint a bébihamit .
teljesen természetes hogy ennyi idösen még éjszakai is ennyit eszik.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenki segitseget!Teat probaltam neki adni izesites nelkul de nem akarja inni sajnos.Lehet, hogy megprobalom a baba vizet.
Ennyi idõs babánál nem jó ha éhes és helyette vizet vagy teát adsz neki. Attól még, hogy átvered éhes marad! Még kicsi hozzá. Õk még nem passzióból kelnek fel esténként hanem mert éhesek. Majd pár hónap múlva változik vagy akkor már könnyebben változtatsz rajta! Az elsõ kislányom végigaludta az éjszakát. A mostani eleinte 2Xkelt most már csak 1x. De ezt õ állította így be. Az elsõ hetekben pedig úgy mint a tiéd, 3 óránként. Tudom, hogy fárasztó de a vízzel nem ûzöd el az éhségét!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!