Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam a 6hetes (2 db)

Van egy 6hetes Jack Russel -em aki mindig harapdálja a lábunkat :D Hogyan szoktassam le róla?

Az jó nevelési taktika, ha kiveszem a szájából a lábam, beteszem az ő lábát és finoman "ráharaptatom" (össze csukom az állkapcsát), hogy érezze, hogy ez fáj? Ti tudtok esetleg valami jobbat? (Még nem lehet megsétáltatni)

Legjobb válasz: "Még nem lehet megsétáltatni" Még az anyjától sem lehetett volna elhozni, de mindegy... Egyébként nem jó módszer, semmit nem használ ha a szájába rakod a lábát. Szólj rá hangosan, hogy nem vagy állj meg egy helyben és ne reagálj rá, így hamar megunja.

"Még nem lehet megsétáltatni" Még az anyjától sem lehetett volna elhozni, de mindegy... Egyébként nem jó módszer, semmit nem használ ha a szájába rakod a lábát. Szólj rá hangosan, hogy nem vagy állj meg egy helyben és ne reagálj rá, így hamar megunja.
A "tenyésztõ" szaporító, és azért "lehetett" már elvinni, mert nem akarta még két hétig tartani - pedig most már nem csak a józan ész, de a törvény is kötelezi rá. Azért harapdál erõsen, mert az anyjának nem volt ideje megtanítani az úgynevezett gátolt harapásra - ezzel most ti fogtok szívni, nem is kicsit. Akárhányszor harap, éles hangon "felvisítasz" (nem kell üvölteni :) ), és azonnal ott hagyod legalább 10-15 percre.
Nem fog rájönni, ezzel azt fogjátok elérni, hogy félni fog a kutyáktól, mellesleg ugyan úgy harapni fog titeket, LE KELL NEKTEK NEVELNI! Ilyen embernek Jack russel atya ég -.-
Tény, nem vélemény: a módszeretek rossz, a kutya problémás lesz, kiképzõ nélkül pár hónap múlva az lesz a kérdés, hogy kinek kell egy neveletlen, beteg Jack Russel, aki megharapta a gazdáját....
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! A tenyésztõ azt mondta, hogy most már el lehet vinni. Nem születése óta van meg, tegnap vettük...
A kérdező hozzászólása: Okés, köszönöm szépen :D
A kérdező hozzászólása: Az igaz, hogy sétáltatás közben megharapja õt pár kutya, akkor rájön, hogy a harapás fájdalmas dolog, ezért már nem fog harapdálni??
A kérdező hozzászólása: Csak választ kértem, véleményt nem ...
a mi Jack russelünk is harapott csípett.és tényleeg az vált be ha éles hangon felvisittasz, és ott hagyod. vagy még határozott hangon mondasz egy nemet! egyébként ezt a fajtát rengeteget kell nevelni..!!

Hogy szoktassam rá a 6hetes kiscicát az alomra?

Most hoztuk ?ket 3napja, családi ház hátsó teraszán vannak, bekakiltak a polc mögé, ma raktam nekik almot. Mindjárt bele is raktam a cicákat hogy hátha rájönnek hogy oda kell, de ez elég? Tudni fogják hogy oda kell? Hogy szoktassam rá ?ket?

Legjobb válasz: Igen, a cicák hihetetlen módon szinte azonnal megtalálják az almot. Ha egyszer kétszer mégis "mellé menne", tedd a kakit az alomba, a szagról tudni fogják, hogy ezentúl oda kell járniuk. Tudni kell, hogy ha már rászoktak, a cicák nagyon igényesek, csak a tiszta almot szeretik.

Igen, a cicák hihetetlen módon szinte azonnal megtalálják az almot. Ha egyszer kétszer mégis "mellé menne", tedd a kakit az alomba, a szagról tudni fogják, hogy ezentúl oda kell járniuk. Tudni kell, hogy ha már rászoktak, a cicák nagyon igényesek, csak a tiszta almot szeretik.
Ha látod hogy éppen kakilnak valahová szólj rá és dugd az orrát a kakiba , majd vidd az alomba hátha ott folytatják. Elöbb utobb megtanulják hogy hova -szabad és hova nem.
Semmi baj nem lesz. :) Nagyon hamar rászoknak majd. Az én cicám 2 napig az elõszobában volt, ügyeltem, hogy ne tudja eldugni sehova máshova a "mellékterméket". (Szekrényt elbarikádoztam, szõnyegeket felszedtem ... stb.) Mivel a cica ösztönösen elássa, elkapargatja a székletét, vizeletét, ezért nem volt más választása, csak a ládika. :) 2 nap alatt fixen rákapott az alomra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Én úgy szoktattam rá a cicámat, hogy evés után beraktam az alomba, és következõ alkalommal már magától ment. És tényleg csak a tiszta almot szeretik, cserélni kell gyakran.
Egyszerüen tedd az alomba õ tudni fogja, hogy mire való, legalábis az enyémmel nem volt gond. Amikor meghoztuk megmutattuk neki az enni, innivalóját. keveset evett is. Utána vittük a fürdöbe az alomhoz, beletettük és onnantól kezdve nem volt kérdés hol végzi a dolgát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!