Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam a 14 hónapos (5 db)

Hogyan szoktassam vissza 14 hónapos lányomat a kiságyába?

Próbálkoztam csak lerakni és otthagyni de képes másfél órán keresztül üvölteni. Végül ? nyer. Rossz hallgatni. Valaki adjon tanácsot. Azt még hozzátenném hogy még mindig szopizik és azon szokott elaludni, de mivel már foga van és eléggé harap, próbálom lassan leszoktatni is. Más hogy csinálja? Berill

Legjobb válasz: Szopihoz nem tudok szólni:( talán a babatejet meg fogja inni. Vagy esetleg hig tehéntej? Én azt csinálom, hogy ebéd után fél órával fektetem, biztosan fáradt legyen. Besötétitek. Beteszem a kiságyba a kedvenc könyvét, rögtön elkezdem lapozni, mint mikor délután együtt olvassuk. Egy ideig ülve nézi, majd lefekszik...elkezdem simizni, 5 perc és alszik.

Szopihoz nem tudok szólni:( talán a babatejet meg fogja inni. Vagy esetleg hig tehéntej? Én azt csinálom, hogy ebéd után fél órával fektetem, biztosan fáradt legyen. Besötétitek. Beteszem a kiságyba a kedvenc könyvét, rögtön elkezdem lapozni, mint mikor délután együtt olvassuk. Egy ideig ülve nézi, majd lefekszik...elkezdem simizni, 5 perc és alszik.

Hogy szoktassam le a 14 hónapos babámat a ciciről?

AZ JÓ HA ELKEZDEK HOMEOPÁTIÁS BOGYÓT SZEDNI,HOGY ELAPADJON A TEJCI ÉS AMIKOR ÉSZREVESZI,HOGY NINCS BENNE MAJD LESZOKIK RÓLA?

Legjobb válasz: Sajnos tanácsot nem tudok adni, mert nekem egy hét után elapadt a tejcsim. Nagyon kiborultam, mert szerettem volna szoptatni a babámat, de az elsõ válaszolókkal nem értek egyet. A babának fél éves koráig van a legnagyobb szüksége az anyatejre. Egy éves vagy annál nagyobb gyermeket már én sem szoptatnék, mert fölsölegesnek tartom. Addigra már eszik szilárd ételt, van foga (ami nem hiszem, hogy kellemes az édesanya mellének), és az anyatej minõsége sem olyan már mint korábban. Sõt, úgy tudom addigra már nincs is tápértéke az anyatejcsinek és a babó már csak megszokásból "jár" a cicire. Tehát ne ítéljétek el a kérdezõt azért mert le szeretné szoktatni a gyermekét a cicirõl 14 hónaposan! Sok sikert kívánok a leszoktatáshoz, és ne haragudj, hogy nem tudtam tanácsot adni.

Sajnos tanácsot nem tudok adni, mert nekem egy hét után elapadt a tejcsim. Nagyon kiborultam, mert szerettem volna szoptatni a babámat, de az elsõ válaszolókkal nem értek egyet. A babának fél éves koráig van a legnagyobb szüksége az anyatejre. Egy éves vagy annál nagyobb gyermeket már én sem szoptatnék, mert fölsölegesnek tartom. Addigra már eszik szilárd ételt, van foga (ami nem hiszem, hogy kellemes az édesanya mellének), és az anyatej minõsége sem olyan már mint korábban. Sõt, úgy tudom addigra már nincs is tápértéke az anyatejcsinek és a babó már csak megszokásból "jár" a cicire. Tehát ne ítéljétek el a kérdezõt azért mert le szeretné szoktatni a gyermekét a cicirõl 14 hónaposan! Sok sikert kívánok a leszoktatáshoz, és ne haragudj, hogy nem tudtam tanácsot adni.
szerintem ne apaszd el mert nem tudni hogy reagál rá a babád. elõbb szokjon le róla csak utánna apaszd el. cicizés helyett probálj meg csak hozzábujni vagy ringatni hogy érezze a közelséged. nálam bevált mert megnyugvásbol cicizett vagy ragaszkodásbol.
Szia! Sajna én nem tudom, de az utcsó két hozzászólónak írnám, hogy kb. annyit segítettek a kérdezõnek mint én...és azt hiszem megoldást várt, nem ilyen véleményeket.
Szerintem ne szedj semmit! Miért akarnád leszoktatni? Én elképzelni sem tudok annál jobbat... :-)
Egyetértek az elsõ hozzászólóval. Én boldog lennék, ha akkor is még szopizna a kislányom.
Akkor mi motivált arra, hogy ide beírj?:)

14 honapos fiamnak szeretnék üzleti tejet adni, ma probáltam, elösször 60ml, de nem kéri, amint belekostolt ellökte az üveget. Csak a tápszert kérte. Igy hogyan szoktassam a tejre?

mert már jo lenne áttérni,mert anyagilag már nem nagyon birjuk.mit csináljak?

Legjobb válasz: Én úgy kezdtem, hogy elõször 3/4 rész tápszer, 1/4 rész tej. Egy hét múlva fele-fele, újabb egy hét múlva 3/4 tej, 1/4 tápszer. Utána már csak tej. Így simán ment az átállás.

Én úgy kezdtem, hogy elõször 3/4 rész tápszer, 1/4 rész tej. Egy hét múlva fele-fele, újabb egy hét múlva 3/4 tej, 1/4 tápszer. Utána már csak tej. Így simán ment az átállás.
Én is kakaóport kevertem bele, úgy itta, hogy öröm volt nézni, aztán napról napra kevesebb kakaót tettem bele, a végén már semennyit és megszokta az ízét.
Tegyél egy kis kakaóport a tejbe, az én egy éves lányom úgy megissza, simán õ sem. Nem kell sok, csak épphogy legyen egy kis íze, kb. 1 teáskanálnyi.
Elsõ vagyok: amúgy mi is a Müllerest vesszük, és tényleg ott van árban mint a tej. Én is csak azért kezdtem el bevezetni a tejet, mert bölcsis lett és ott elõbb-utóbb kapni fog.
Mármint hogy tejet keverni a tápival, és fokozatosan, napról napra növelni a tej mennyiségét a keverékben. Így gondoltam, csak nem fogalmaztam egyértelmûen, bocsi.
Én is elõször keverném, ha kell, akkor 10 ml-enként növelni a tej mennyiségét. Ha nagyon nem megy: Müller nincs a környéketeken? Ott lehet Bebivita tejitalt kapni, 1090 Ft az 500 grammos. Ez nekünk 10 napig elég. Ennél olcsóbban még a tejjel sem lehet kijönni.
Készítsd el elõször rendesen a tápszert, és önts hozzá meglangyosított tejet.
A kérdező hozzászólása: én külön probáltam egyik üvegbe tej, másikba tápszer
A kérdező hozzászólása: a tápszerbe keverjek tejet is?hát ez elég furán hangzik, lehet ugy?de azt hogyan?
Nekem a doki azt mondta, hogy tegyek hozzá cukrot, mert így könnyeben emészti meg, dolgozza fel. 1 dl tejhez 1 kanálka cukor. (Még nem próbáltuk, mert nincs még 1 éves, csak rákérdeztem). Mivel édesebb lesz, hátha úgy elfogadja. A tápszerbe pici vaníliás cukrot teszek, mert simán már azt sem issza. :(


14 hónapos kislányom hogyan szoktassam le a cicin elalvásról?

Egész nap elvan a kislányom cici nélkül de csak azon alszik el este és még minden éjjel felkell 2-3-szor szopizni (megszokásból) mostmár szeretném leszoktatni. Segitsetek nektek hogy sikerült! Ki mit csinálna a helyembe? Tudom hogy elrontottam annak idelyén de más is nevelte így gyermekét azok válaszát várom akiknek sikerült!!

Legjobb válasz: Köszönöm válaszod!

De õ nem retteg!Nincs semmi baja!Nyugodtan alszik éjszaka, elég mélyen!És nem úgy történt a szoktatás, hogy egyik nap 3 órát aludt, utána + 8at!Mindig csak 1 órával növeltem és ha nagyon sírt, akkor hamrabb megetettem.1 hét alatt legkésõbb megszokta, hogy 1 órával késõbb kap enni.Valamikor magától nem kívánta csak 1 órával késõbb a kaját.Szal nemcsak én szoktattam, magától is kitolta.És amúgy ha éjszaka nem bírtok ki 20 perc sírást, akkor hogy megy a napirend?Mi van, ha nem állítja be a baba?Akkor össze-vissza minden?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod!
A 4hós baba anyukájának! Persze, elhallgat 20perc után...a babákat AKÁRMIHEZ hozzá lehet szoktatni, de attól hogy elhallgat, nem biztos, hogy megnyugszik...csak rájön, hogy semmi értelme sírni, és az anyukájára nem számíthat..
Úristen az utolsó hozzászóló tényleg a 4hós babáját szoktatta "éjszakai alvásra"?? Sírni hagyni a babát bûn... aztán meg csodálkozol, ha nem fog kötõdni hozzád, mikor már ilyen korán magára hagyod??
Teljesen egyet értek az utolsó hozzászólóval. Az ilyennek minek gyerek? Nem azért szülünk, hogy nyugtunk legyen.
Tudom, most mindenki le fog pontozni, de szerintem akkor is ez a jó megoldás:hagyd egy kicsit sírni.Máshogy nem megy.Én fokozatosan szoktattam anyatejes babámat az éjszakai alvásra.Mindig egy kicsivel késõbb kapott enni.Most 4 hónaposan általában 10 órát alszik(persze azért ezt nem várom el mindig), de ha felkel 7 óra alvás után, akkor megetetem.Sok sikert!
Nekem van a 4 hós babám, aki nagyon is kötõdik hozzám.És nem tudom, hogy miért bûn, ha sír egy kicsit.Nem 1 órán keresztül persze...Amikor anyáék beállították a napirendemet babaként, akkor én is sírtam, amíg megszoktam.De aztán persze hozzászoktam.És szeretm anyáékat nagyon és õk is engem.De ezen az oldalon mindenki csak panaszkodik, hogy a gyereke nincs el egyedül, fel kel éjszaka...stb.Hát pont ezért!Nem fog belehalni 20 perc sírásba!
Az én kislányom is 15 hónapos és elég sokszor felkel éjjel. Õ ráadásul alig eszik mást, 90%-ban szopizik. Már én is alig bírom. Én nem hagyom sírni, így semmi ötletem sincs. néha vissza tudom ringatni, vele alszom.., de nem mindig megy. Én viszont nem érzem úgy, hogy bármit is elrontottam volna. Szerintem neki ez nagyon jótékony, csak nekem nem:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát nem egyszerû a gyereknevelés!
A lányom 15 hónapos.Èn 1 hete jutottam el odáig, hogy nem bírom tovább abba kell hagyni az éjjeli szopikat.születésétöl minden éjjel 4-6x ébredt, és csak szopival aludt vissza..Eddíg "türelmes"voltam, de belefáradtam.... Ìgy mikor ébred éjjel, nem kap semmit csak kiveszem a kiságyból, megnyugtatom, utánna visszateszem az ágyikójába és már alszik is tovább.Ma éjjel már csak egyszer ébredt..Hurrááá!!!!!! A lányom szerencse már szopival alszik el, de szopizik alvás elött.Èn a szopis elalvásról úgy szoktattam le (sírás nélkül)mikor szopizott, de még nem aludt betettem az ágyába, és mellette maradtam amíg el nem aludt.volt , van mikor felakar ülni, akkor visszafektetem...Most már nem is akar a cicin elaludni.Tudja, ha szopizott, megy a helyére, és anya ott marad mellette. nekem a lányom se nem cumizik, se nem üvegezik.De szerencse úgy látszik sikerül szépen lassan leállnunk a szopival.....
Én már válaszoltam, csak még annyit, hogy az utolsó hozzászólónak maximálisan igaza van.
Persze egy éves kor után már más, de addig MAXIMÁLISAN szüksége van a törõdésre a babádnak! Ha éjszaka 4-5x, akkor annyiszor! Azt hiszed, jaj de jó, rászoktattam, hogy ne sírjon..de azt nem tudod, hogy lehet ugyanúgy felkel éjszaka, csak nem sír (mert tudja, hogy úgyse kap segítséget), és egyedül retteg!! És ezt szakirodalom is alátámasztja! Ilyenkor még nem lehet elkényeztetni a babát, én is megkaptam mindent (szeretetre értem), és teljesen normális felnõtt vagyok! Persze, mindenki csinálja úgy, ahogy gondolja, de azért ha már babát vállalunk, az õ érdeke és lelke legyen már a legfontosabb!
Szerintem nem rontottál el semmit, ez teljesen természetes, így érzi magát biztonságban. Az én lányom lassan 3 éves lesz, és most jutunk el odáig, hogy már nem minden este cicin alszik el, viszont éjszaka még mindig felkel néhányszor cicizni. Szerintem vannak gyerekek, akiknek egyszerûen erre van szükségük. Legyél türelemmel. :)

14 hónapos kislányom mindent a szájába vesz hogyan szoktassam le rolla hogy ne tegye?

Ritkán le is nyeli pl:papír honnan tudom meg hogyha baj van mondjuk nem nyelte le ha nem megakadt etesek vele kenyeret? Kinnt az udvaron is amit megtalál egyb?l a szájába veszi kavics elszáradt virág stb!

Legjobb válasz: Ebben a korban ez természetes,nem tudod leszoktatni róla.Papír pedig nem akad le a torkán.Ha valami megakad,akkor fulladozik tõle.Kenyeret csak akkor szoktak vele etetni,ha pl.tût nyel le,mert abba beleragad a tû.Ha nagyon fullad valamitõl,akkor irány az ügyelet.De ez csak nagyon ritkán fordul elõ.

Ebben a korban ez természetes, nem tudod leszoktatni róla.Papír pedig nem akad le a torkán.Ha valami megakad, akkor fulladozik tõle.Kenyeret csak akkor szoktak vele etetni, ha pl.tût nyel le, mert abba beleragad a tû.Ha nagyon fullad valamitõl, akkor irány az ügyelet.De ez csak nagyon ritkán fordul elõ.
Leszokik magától róla nemsokára! Nálunk is így volt 1 éves kora körül, de már 16-17 hónaposan csak nagyon elvétve fordult elõ.
Nekem még nincs babám, csak 11 hetes kismama vagyok, de asszem sokat segíthet neked Raschburg Jenõ: Szülõk könyve címû alkotása, többet között a te problémádról is ír a könyvében. A baba ismerkedik a világgal, azért csinálja ezt és majd idõvel elmúlik. Mert a világ sok-sok izgalmas dolgot rejt még számára:) .


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!