Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam 4 (62 db)

Hogyan szoktassam 4 éves kisfiam szobatisztaségra?

3 és fél éves koráig türelemmel vártunk, mivel sajnos sok változás volt életünkben, ezek nyilvánvalóan megviselték.1 éves korában elváltam apukájától, majd elfogadta új páromat és azóta van egy féltestvére-akikkel jó a viszony, emellett külföldre költöztünk. Néhány hónapja külföldön jár óvodába (sajnos túl későn kezdhette. ) Sokáig nehezen alkalmazkodott a sok változás miatt, de jó ideje biztonságban érzi magát, barátságos kisfiú. Ha viszont a Wc, bili kerül szóba, szabályosan visít, nem tárgyal. Ígértünk már mindent, mostanáig csak kedvesen, az utóbbi hetekben viszont próbálkoztam szigorúan ill. azzal is, hogy kicsúfolják a társai, oldjuk meg, mert ő már ügyes. Tudom, ezt nem ajánlják, de eddig semmi sem hozott eredményt. Amúgy okos kisfiú. Eddig elfogadták a külföldi óvodában, de a pelenka miatt félek, kiközösítik. Ott nem tudnak ezzel érdemben foglalkozni, mivel csak ő a kivétel (csoda, hogy felvették) Minden segítséget nagyon köszönünk!

Legjobb válasz: A 4 éves fiamból kiindulva (bár õ nappalra szobatiszta). Mindent elutasít, ahol nyomást érez. Illetve nagyon nehezen zökkenthetõ ki a megszokott dolgokból. Pl. ha hazaérünk, menjen el kezet mosni. Sokáig így zajlott:belépünk az ajtón, leveszi a cipõjét és mint gombnyomás, anélkül, hogy bármit mondanék, elrohan és tiltakozik, hogy nem mos kezet. Aztán vhol vmi kattant és most gombnyomásra megy kezet mosni. Bili/WC nálunk sem játszott. Helyette volt egy joghurtos vödör és abba pisilt. És az is segített, ha kérdeztük, hol a pisikiengedõ gombja (jármû- és gépmániás)

A 4 éves fiamból kiindulva (bár õ nappalra szobatiszta). Mindent elutasít, ahol nyomást érez. Illetve nagyon nehezen zökkenthetõ ki a megszokott dolgokból. Pl. ha hazaérünk, menjen el kezet mosni. Sokáig így zajlott:belépünk az ajtón, leveszi a cipõjét és mint gombnyomás, anélkül, hogy bármit mondanék, elrohan és tiltakozik, hogy nem mos kezet. Aztán vhol vmi kattant és most gombnyomásra megy kezet mosni. Bili/WC nálunk sem játszott. Helyette volt egy joghurtos vödör és abba pisilt. És az is segített, ha kérdeztük, hol a pisikiengedõ gombja (jármû- és gépmániás)
szerintem egyetlen megoldás, hogy határozott és következetes vagy, leveszed a pelust és nem adod vissza. sok baleset lesz, de ha nincs szervi baja akkor beletörõdik a pelus levételébe és kimegy majd pisilni :)
Én is pelenka levétel mellett szavazok. Szerintem pikk-pakk szobatiszta lesz!
Azonnal le kell venni a pelenkát. Ha nincs szervi baja és egyéb sem (autizmus, stb.) akkor egyszerûen közlöd vele, hogy szóljon, ha kell, mert már nem kisbaba. Nagyfiúknak pedig gatyesz jár, nem pelenka. Ekkora fiúra már nem lehet pelust kapni a boltban, csak kisgatyát. Be fog pisilni, egy ideig. Ezt otthon tudod elkezdeni, ugy, hogy nincs oviban, ne ott pisiljen össze mindent. Óránként, majd kétóránként bilire/wc-re kell ültetni. Nagyon megdicsérni siker esetén. Rengeteget beszélj errõl, látja, te hogy pisilsz? Menjen veled mindig!

Hogyan szoktassam rendre? Egy kb.4 éves beagle gazdija lettem, aki folyvást bepiszkít. Hogyan szoktassam át szobatisztaságra? Nagyon makacs természetű jószág.

Legjobb válasz: Kan vagy szuka? eddig kinnt tartották? ugyanúgy kell, mint egy kölyökkutyát, ha nem jelöl, hanem a lakásba végzi a dolgát... gyakran ki kell vinni, ha kinn végzi a dolgát, megdicsérni, ha benn rajtakapod, szidd meg.. ha jelöl, akkor domináns kan kutya, ivartalanítás után könnyebb lesz

Kan vagy szuka? eddig kinnt tartották? ugyanúgy kell, mint egy kölyökkutyát, ha nem jelöl, hanem a lakásba végzi a dolgát... gyakran ki kell vinni, ha kinn végzi a dolgát, megdicsérni, ha benn rajtakapod, szidd meg.. ha jelöl, akkor domináns kan kutya, ivartalanítás után könnyebb lesz
A kérdező hozzászólása: Eddig szoba kutya volt, de egy ideig kint tartották. Talán pár hetet. Ivartalanítva van és fiú a kutyus. Remélem még ennyi idõsen is van rá lehetõség, hogy megszoktassuk vele az itteni rendet.

3 hónapos múlt a babám! Hogyan szoktassam a 4 óránkénti evésre?

csak anyatejes!már 7 kiló és úgy gondolom jó lenne ha nem 3 hanem 4 óránként enne!ennyi id?s korban már ez lenne az ideális szerintem,hogyan szoktassam át a 4 órás evésre?

Legjobb válasz: Szia, mi épp most tértünk át erre, bár én 4 hónapos kortól olvastam, de a te babád szép súlyban van, ezért lehet, hogy jót tenne neki a 4 órás rend. Én nem tudtam errõl, és egy hétig nem tudtam mi baja a babómnak, sose tudtam, hogy most épp miért sír, ekkor volt kereken 4 hónapos. Aztán a Suttogó könyvében elolvastam ezt a fejezetet és rájöttem, hogy a kisasszony már másképp akarja a dolgai csinálni. A suttogó 15 perces csúsztatásokkal javasolja a szoktatást. Tehát, ha evett 7:00-kor, akkor a következõ legyen 10:15-kor és így tovább. Nekünk megnõtt a játék idõ, amiben jobban kifárad, ezért alszik is két evés között minimum egy órát. Ha ezeket az alvás idõket megzavarom, akkor nyûgössé válik és így éjjel megébred egyszer, ha figyelek rá, és visszaaltatom, akkor rendezett a napunk és az éjszakánk is. Nekem már átállt a 4órás étkezésre minden gond nélkül. Remélem segíthettem.

Szia, mi épp most tértünk át erre, bár én 4 hónapos kortól olvastam, de a te babád szép súlyban van, ezért lehet, hogy jót tenne neki a 4 órás rend. Én nem tudtam errõl, és egy hétig nem tudtam mi baja a babómnak, sose tudtam, hogy most épp miért sír, ekkor volt kereken 4 hónapos. Aztán a Suttogó könyvében elolvastam ezt a fejezetet és rájöttem, hogy a kisasszony már másképp akarja a dolgai csinálni. A suttogó 15 perces csúsztatásokkal javasolja a szoktatást. Tehát, ha evett 7:00-kor, akkor a következõ legyen 10:15-kor és így tovább. Nekünk megnõtt a játék idõ, amiben jobban kifárad, ezért alszik is két evés között minimum egy órát. Ha ezeket az alvás idõket megzavarom, akkor nyûgössé válik és így éjjel megébred egyszer, ha figyelek rá, és visszaaltatom, akkor rendezett a napunk és az éjszakánk is. Nekem már átállt a 4órás étkezésre minden gond nélkül. Remélem segíthettem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!akkor inkább hagyom hogy úgy egyen ahogy õ szeretne!igazából anyósom meg a védõnõm mondta hogy szoktassam a 4 órás evésre!
Az enyém 4 hósan 8 kiló, de idegbajt kapna õ is és én is, ha csak 4 óránként tenném mellre... Igaz, én gondozom õt a szopival, nemcsak etetem.
Ha akarsz szoptatni akkor a suttogót továbbítsd nagy lendülettel a kukába. Akkor etesd a babád ha kéri. ha megérett rá, rá fog állni a 4 óránkénti evésre, ha meg nem akkor csak nyersz magadnak jópár zûrös hetet. Figyeld a jeleket h mikor éhes, de pl cicit nem csak akkor kérhet ha éhes hanem egy csomó más okból is és ilyenkor érdemes kielégíteni ezt az igényét.
Szerintem sehogy. Adj neki, amikor kér, és annyit amennyit kér. Anyatejes babát nem lehet túletetni. Amúgy egyik lányom példája: 4 hónaposan már 7 kiló volt majdnem, de egy évesen meg 8600g. Lemozogta és megnyúlt. Elõre "tartalékolt". Vannak ilyen babák, nem híznak azonos ütemben. Teljesen ösztönlények, kár ezt felborítani. Amúgy a 3 óránkénti szopi még csak gyakorinak sem mondható. Kár generálni, hogy majd lecsökken a tejed, mert nem éri elég inger a melledet. Csak felborítanád a kereslet-kínálatot, ami úgy tûnik, jól beállt NÁlatok. Üdv: 3 gyerekes szoptatós anyuka
Én ezekkel az átszoktatásokkal úgy voltam, hogy mire érne valamit, nõ annyit a gyerek, hogy teljes más lenne amúgy is a ritmusa. Mire észbe kapsz, 6 hónapos lesz és hozzátáplálsz, amivel megint felborul minden. Feleslegesnek tartom ezeket az átszoktatásokat. Ha ilyen ritmusú a baba, akkor ilyen ritmusú. Úgy sem szopik olyan sûrûn. Az elsõ lányom napirendjébe pl bele sem fért volna a 4 óránkénti evés.
Elõzõ vagyok. Úgy is jelez, ha valami nem jó. Nekem mondjuk vagy 2 napba belekerült mindig mire rájöttem mit is szeretne, de tényleg állandóan változnak ezek a picik. Amit fontosnak tartottam, hogy meglegyen az evés, játszás, alvás sorrend, de nem percre pontosan. Fél óra +- olyan mindegy szerintem.
Nana, azért ne beszéljünk már butaságokat: 1. A baba életében messze nem a rendszer a legfontosabb. Semmiképp sem árt neki, de a meleg, szeretetteljes családi légkör, az édesanyja érezhetõ szeretete, a megfelelõ fizikai körülmények sokkal fontosabbak számára, mint a napirend. 2. Az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy a gyerek 0-24-ig rajtam lóg, hanem azt, hogy adok neki enni, ha éhes. 3. Az igény szerinti szoptatás azt sem jelenti, hogy nincs napirend. Kisebbik gyermekem 6 hónapos, pár hetesen felvette a nagy napirendjét, nálunk is ideje van a sétának, a fürdésnek, az önálló és a közös játéknak is. Csak épp közben akkor kap enni, ha kér. Egyébként ennek is kialakult a ritmusa, de nem nézem az órát, hogy letelt-e a 3-4 vagy mit tudom én hány óra.
úgy gondolom.... a babád is úgy gondolja majd?Az enyém 3 óránként eszik, nekem is mondták, hogy túl gyakori.Viszont, ha késõbb kapna, akkor szegénykém olyan mohón szopizna, hogy annak meglenne a böjtje. Elsõ babám, sok mindent nem tudok, gyakran kérek tanácsokat, olvasgatok.Egy valamire rájöttem, minden tanácsot és azt amit olvasok nem kell megfogadni.Amikor úgy csináltam, ahogy tanácsolták, csak a babám látta kárát. Attól még a babádnak lehet bejön a 4 óránkénti evés.
én szeretem a suttogó könyvet!(és szoptatok, azért nem kell mindent készpénznek venni belõle.)Gondolom te sem szeretnél egy maki gyereket, aki állandóan a melleden csüng, azért is kérdezed.hogy a kérdésre is válaszoljak, az én kisfiam is 3 hónapos és 1 hete teljesen magától átállt a 4 óránkéntira.Fantasztikus hogy van idõm mindenre, a férjemre, magamra, a háztartásra, tudom mikor fog legközelebb enni.Nem értem azokat az anyukákat akik csak szoptatnak 0/24-ben.Semmi rendszer nincs a baba életében.(ami a számára a legfontosabb)


A 4, 5 hónapos babát hogyan szoktassam át a babakocsiból az ágyban alváshoz?

Nappal csak a babakocsiban tud elaludni, úgy, hogy tologatom, még a lakásban is(tudom én rontottam el mikor elkezdtem),de ha elalszik és átrakom a kiságyába 20 perc után felébred.A kocsiban is mikor ébredezne ott vissza tudom ringatni, így akár 2 órát is tud aludni.

Legjobb válasz: Nekem is ugyanígy volt. Pont amit leírtál. Most 5,5 hónapos a lányom. 4,5 hónaposan szoktattam vissza az ágyába. 2-3 napon keresztül 20 perceket aludt. Elég fárasztó volt. De 4. nap már 1,5-2 órát aludt a kiságyába délelõtt és délután is (én nappal kicsit be szokta sötétíteni a szobáját). Szerintem próbáld meg pár napig kitartóan a kiságyában altatni..elsõ 1-2 hétben paskoltam a fenekét pár percig..ez elringatta:) Remélem sikerülni fog neked is:)

Nekem is ugyanígy volt. Pont amit leírtál. Most 5, 5 hónapos a lányom. 4, 5 hónaposan szoktattam vissza az ágyába. 2-3 napon keresztül 20 perceket aludt. Elég fárasztó volt. De 4. nap már 1, 5-2 órát aludt a kiságyába délelõtt és délután is (én nappal kicsit be szokta sötétíteni a szobáját). Szerintem próbáld meg pár napig kitartóan a kiságyában altatni..elsõ 1-2 hétben paskoltam a fenekét pár percig..ez elringatta:) Remélem sikerülni fog neked is:)

Hogyan szoktassam be 4 hónapos kan cicámat?

Szegénykém 3 napja lett elszakítva testvérétöl és anyukájától.Éjt nappalá téve nyávog.Állatorvos tanácsára adtam neki nyugtatót.Annyora már nem nyávog és fel szabadultabb is lett.

Legjobb válasz: Szia az enyém egy házicica volt akit elszakítottak és megkaptam.Õ is 4 hónapos volt(mára már fél éves)Eleinte nagyon félt a hûtõ mögé rejtõzött.betettük egy lyukakkal teli dobozba nehogy kiugorjon a kezembõl nagyon remegett simogattam 1-2 napig.Játszottam vele és 4 nap alatt megkedvelt..:)Pár nap és rendbejön. Jó nevelgetést.:)

Szia az enyém egy házicica volt akit elszakítottak és megkaptam.Õ is 4 hónapos volt(mára már fél éves)Eleinte nagyon félt a hûtõ mögé rejtõzött.betettük egy lyukakkal teli dobozba nehogy kiugorjon a kezembõl nagyon remegett simogattam 1-2 napig.Játszottam vele és 4 nap alatt megkedvelt..:) Pár nap és rendbejön. Jó nevelgetést.:)
Foglalkozz vele sokat, simogasd, játsszatok, adj neki finom falatokat. Kell neki egy kis idõ amíg megszokja az új helyzetet. Addig ki kell bírni hogy sokat nyávog.
Pár nap múlva rendbe jön, légy vele kedves!
ilyenkor fõként nagyon sokat kell vele foglalkozni! simogatsd sokat! :)
Nekem az a tapasztalatom, hogy akkor nyavajognak, ha nem foglalkoznak velük. Úgy értem, rendesen dajkálni kell némelyik kiscicát, különben üvölt. Ahogy nõ leszokik róla, 3 nap alatt meg egész jó, hogy megy utánad. Én is most hoztam egy cicát. Eleinte csak nézett, meg illedelmeskedett, most meg hozzámbújva alszik, felmegy az asztalra stb. teljesen otthon érzi magát, csak kellett egy kis idõ neki. A tiéddel is így lesz hidd el, mert elég jól halad, némelyik egy hetet a sütõ mögött képes tölteni elõször. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat igen õ is a sütö mögött volt ma is még..
Játsz vele sokat és szeretgesd, éjszakára vedd magad mellé. Angyalbogárka azért nyávog, mert hívogatja a testvéreit. Meg fog szokni pár napon belül, ne aggódj.

4, 5 éves kislányom mindig sírva fakad, kényes és akaratos. A férjemmel két mondatot nem tudunk váltani anélkül, hogy bele ne szóljon. Hogyan szoktassam le erről?

Nem vagyok engedékeny szülő,sőt talán túl szigrú is vagyok vele,mérleg a horoszkópja,ez illik is rá,de az sem normális hogy mindenért pityeg .

Legjobb válasz: Legyetek következetesek,lehetsz szigorú ha nem vagy következetes, a kettõ egymás nélkül nem sokat ér. Mond meg mosta felnõttek beszélnek várja ki a sorát,ha hisztizik küld a szobájába.Engem gyerekkoromban mindig megkértek legyek halkabb,ne szóljak bele a felnõttek beszélgetéseibe,nézzek körbe,ne lökjek fel senkit,tiszteltem is a felnõtteket,udvarias is vagyok,mert megtanították,manapság nekem kell figyelni,hogy a 4-5 éves gyerek nehogy nekem jöjjön, fellökjön,csendbe maradjon,hogy értsem mit mond az anyja.

Legyetek következetesek, lehetsz szigorú ha nem vagy következetes, a kettõ egymás nélkül nem sokat ér. Mond meg mosta felnõttek beszélnek várja ki a sorát, ha hisztizik küld a szobájába.Engem gyerekkoromban mindig megkértek legyek halkabb, ne szóljak bele a felnõttek beszélgetéseibe, nézzek körbe, ne lökjek fel senkit, tiszteltem is a felnõtteket, udvarias is vagyok, mert megtanították, manapság nekem kell figyelni, hogy a 4-5 éves gyerek nehogy nekem jöjjön, fellökjön, csendbe maradjon, hogy értsem mit mond az anyja.
Nekem is megtanították, hogy legyen udvarias, de az más világ volt.Nem csaka a gyerek a felnõttek is mások voltak.Úhy mond nyugisabb volt minden. Viszont nekem is van egy 4 éves kislányom, dettó hasonló természettel és természetesen oroszlán horoszkóppal/természettel.Mostanában õ is mindenen elsírja magát.Próbálok vele nagyon türelmes lenni, de ez nem mindig sikerül és akkor lehet én is jobban rászólok és akkor õ sír.Mi is beszélgetünk apával...vagy telefonon beszélek és belebeszél tesójával együtt.Rászólok sír.Pedig annyiszor megbeszéltük hogy vár türelmeseben, de mit várok tõle....mást sem hall csak hogy mindjárt mindjárt...És ilyenkor rájövök, hogy jobban járok ha meghallgatom és én is besélgethetek tovább. A mostani gyerekek teljesen más világ mint anno ...szerintem kár összehasonlítani õjket.
Más világ, de attól még lehetne õket nevelni...ez ugye már nem megy sok szülõnél..
A kérdező hozzászólása: Én nem gondolom, hogy nem nevelem, szófogadó Õ, sarokban csak ritkán áll, de ez a belebeszélek , locsogok, majd sírva fakadok már az idegeimre megy.És csak itthon csinálja, az oviban semmi gond vele.
Az én 4, 5 éves lányom nyilas :) Mindenen sir, már kivagyunk tõle. Fõleg az boritja ki, ha nem figyelünk rá, mert éppen egymással beszélgetünk. Szerintem ez életkori sajátosság. Én sem tartom magamat engedékenynek, rá-rá szólok, de ezzel nem tudok mit csinálni. Ha csititgatom, azzal sem érek el semmit. Majd csak kinövi. Egyébként még egyke, önzõ, akaratos. Nem biztos, hogy jót fog tenni a természetének, amikor megszületik a kistestére.
Nekem is van egy ismerõsöm, az õ lánya 7 éves, elsõ osztályos, és sajna az iskolában is gond van vele. Folyamatosan félbeszakítja a tanító nénit, az óra közben kioktatja a társait. Most nevelési tanácsadóba járnak.

Hogyan szoktassam le 4 és fél hónapos babámat az éjjeli evésről?

Kisfiam születésekor sem volt kicsi: 4680g és 53 cm, most pedig 4 és fél hónaposan 8900g és 66 cm. Tápszeres baba, de már eszünk vegyesen gyümit, f?zelékeket. Óram? pontossággal várja az étkezéseket, 150 ml-t eszik alkalmanként. Éjjelente fél 3 körül is eszik egyszer, aztán fél 7-kor reggelizik. Az orvos azt mondta, szoktassam le az éjszakai evésr?l, mert így nehezebben fog megtanulni fordulni stb. Hogyan csináljam? Megissza a teát, de utána ugyanúgy kéri tovább a kaját. Segítsetek!

Legjobb válasz: Amit meg lehet próbálni,hogy este fürdés elõtt tejpépet adj,utána fürdés után jöhet a vacsi tápszer. Nekünk ezt javasolták,megjegyzem nem vált be. :-) 7 hónapos volt ,amikor magától leszokott az éjjeli kajákról,addig trükközhettem bárhogy... Állítólag 3-4 kemény éjszaka,ha ragaszkodsz hozzá,hogy nem adsz enni,és aztán átáll.Nem tudom,én nem bírtam "kínozni".Sok sikert!

Amit meg lehet próbálni, hogy este fürdés elõtt tejpépet adj, utána fürdés után jöhet a vacsi tápszer. Nekünk ezt javasolták, megjegyzem nem vált be. :-) 7 hónapos volt , amikor magától leszokott az éjjeli kajákról, addig trükközhettem bárhogy... Állítólag 3-4 kemény éjszaka, ha ragaszkodsz hozzá, hogy nem adsz enni, és aztán átáll.Nem tudom, én nem bírtam "kínozni".Sok sikert!
Szia. Nekünk ugyenez volt a "bajunk", 3 hónapos lányom már majdnem 7 kg volt...Nekem nem sikerült leszoktatnom az éjszakai evésrõl, csak 8 hónapos korában. (hiába sírt, csak teát kapott pár napig, aztán már nem ébredt fel enni utána). Korábban nem hagyta abba a sírást, úgyhogy nem ment a dolog. De mostmár 27 hónapos, szép vékony, ugribugri kislány lett a duci babámból :)
Szia. 5 hónapja szeretnék erre Én is megoldást találni, kizárva a sírni hagyást. Az Én babám szopizik, üveget nem fogadja el, így a tea kilõve. Te viszont megpróbálhatod, hogy azt adsz Neki, nem kaját, aztán ha rájön nincs kaja, nem lesz miért felkelni.(legalábbis a nagy könyv szerint)
A kérdező hozzászólása: Még nem hagytuk sírni mi se 10 percnél tovább, azt is csak azért, mert meg kellett melegednie a cumisüvegnek. De van ám hangereje.:) Szegény teljesen beleéli magát így is. Remélem, sikerülni fog, mert tudom, hogy tényleg nem jó neki se az ekkora súlygyarapodás. Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Túlvagyunk az elsõ kaja nélküli éjszakán. Rosszabbra számítottam. Tápszer helyett bébiitalt adtam, kicsit méltatlankodott, de egész jól viselte.

11 hónapos kisfiem éjszaka még mindig megébred van hogy kétszer, de van hogy 4-5-ször is, még kétszer szopizik is, mit lehetne tenni, hogy ne kelljen fel éjjel és ne szopizzon, hogy szoktassam le?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem fokozatosan vond meg tõle a cicit. Az én kisfiam igaz még csak 5,5 hónapos, de én úgy csináltam hogy hetente csökkentettem a tápszer mennyiségét és teát adtam neki helyette. 4 hónaposan átaludta az éjszakát. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Szerintem fokozatosan vond meg tõle a cicit. Az én kisfiam igaz még csak 5, 5 hónapos, de én úgy csináltam hogy hetente csökkentettem a tápszer mennyiségét és teát adtam neki helyette. 4 hónaposan átaludta az éjszakát. Remélem tudtam segíteni.
Szia!Az én kisfiam 14 hónapos és még szopizik éjjel még fel ébred vagy 3 4-szer még mindig.Védõnõ azt mondta , hogy megszokásból ébred fel.De nem bírom meg állni, hogy ne adjak neki.NAgy lányom 3éves koráig a kicsi 2éves koráig szopizott.Le szoktak õk is.Most meg kinevetik a kicsit , hogy szopizi.:-DDDDJa és attól függetlenül szépek a melleim sokat tornázok rá.Üdv.Ad amedig lehet és bírod tudom fárasztó néha!

A kisfiam most 4 hós és állandóan az ujjait szopja, félek, hogy csúnya ujjacskái lesznek. Mit tegyek, hogy szoktassam le róla? A cumit sem fogadja el, rögtön kiköpi és csak a keze kell neki.

Legjobb válasz: Az ujjszopás csak egy kellemetlen szokás, nem deformálódik el az ujja tõle, ráérsz 3-4 évesen leszoktatni róla.

Az ujjszopás csak egy kellemetlen szokás, nem deformálódik el az ujja tõle, ráérsz 3-4 évesen leszoktatni róla.
azért ezzel vitatkoznék. én is szoptam az ujjamat és igenis eldeformálódott a nagyujjam. nem nagyon tudsz tenni ellene, pár évesen majd leszokik róla:) ) addig azért arra figyelj, nehogy elfertõzõdjön neki.
Az en babam sajnos mar masfel honapos kora ota szopja ahogy felfedezte a kezet.Probalok olyankor teat itatni vele, vagy tejet, cumit adni a szajaba, de hiaba kilok mindent s ugyis visszateszi.Gondoltam kesztyucsket teszek ra de szerintem nem hasznal semmi ezert hagyom , csak kinovi valahogy.
Én már 35 éves vagyok és semmi baja az ujjaimnak... 9 éves koromig szoptam a hüvelykujjamat... szerintem nem kell vele foglalkozni, csak a higiene ami nagyon fontos. Ha esetleg emiatt a metszõ fogai kifelé állnak...nos én trombitán tanultam játszani, a fogaimat helyretette... ez volt a hasznos fogszabályzó. (lány létemre)
4 hónaposan ez a világ legtermészetesebb dolga. Ne aggódj emiatt. Ált. ezzel nyugtatják magukat a babák vagy jelzik, hogy éhesek. Az is lehet, hogy unatkozik vagy álmos. Nagyon ritka, hogy megmaradjon idõsebb korra, de akkor sem okoz semmilyen elváltozást szerencsére. Már benn a pocinkban is szopják az ujjukat, nincs mit tenni ellene :)
19:41es vagyok. anyukám járványügyi felügyelõ, esetleg tudta, h kell kezelni és nem a higiéniával volt gond, hanem h elfertõzõdött és megmaradt a helye... kente mindennel, amivel anno lehetett, és mégis ilyen lett... megint pontozzatok le, mert leírtam a személyes tapasztalatomat és segíteni szerettem volna vele...

Hogyan szoktassam le a 4 eves kisfiamat arról, hogy éjszaka áthívjon valakit magához aludni vagy ő jöjjön át a mi ágyunkba?

9 hós kora óta saját szobában van. Sokszor csinálta már hogy felébredt és nem akart aludni csak akkor ha valaki fogta a kezét vagy átjött hozzánk. Mostanában már napi szinten csinálja. Van egy 2 eves huga vele nem volt ilyen problémánk szintén saját szobája van és egyedül alszik.

Legjobb válasz: A kicsiket is meg kell érteni! Pont ebben a korban jön elõ a félelem a sötétben,félelem az éjszakai szörnyektõl stb...Õk nem felnõttek,akik tudják,ha be van zárva az ajtó,akkor nem jöhet be betörõ és szörnyek,szellemek nincsenek. Szerintem kegyetlenség félelemben lefektetni és ráeröltetni,hogy egyedül alszol a sötétben és kész,mi nem leszünk veled éjszaka! Nem elrontás,ha ilyen kisgyerekkel alszik a szülõ,ezalatt a szorongós idõszakban. Késõbb õ fogja kérni,hogy hagyjátok egyedül,õ nagyfiú és nem fél semmitõl! Te döntesz,hogy hogy csinálod,de csak bizalmat erõsitesz benne,ha veled alszik.

A kicsiket is meg kell érteni! Pont ebben a korban jön elõ a félelem a sötétben, félelem az éjszakai szörnyektõl stb...Õk nem felnõttek, akik tudják, ha be van zárva az ajtó, akkor nem jöhet be betörõ és szörnyek, szellemek nincsenek. Szerintem kegyetlenség félelemben lefektetni és ráeröltetni, hogy egyedül alszol a sötétben és kész, mi nem leszünk veled éjszaka! Nem elrontás, ha ilyen kisgyerekkel alszik a szülõ, ezalatt a szorongós idõszakban. Késõbb õ fogja kérni, hogy hagyjátok egyedül, õ nagyfiú és nem fél semmitõl! Te döntesz, hogy hogy csinálod, de csak bizalmat erõsitesz benne, ha veled alszik.
Nagy már, 4 éves. Réges-régen tudnia kellene egyedül aludni. A helyedben én azt tenném, hogy ha felébred, szó nélkül halkan gyengéden visszavinném az ágyába, betakargatnám és kijönnék. Mindezt gyorsan, a legszelídebben, de a legkevesebb törõdéssel. Okos nagy fiú már. Ha lefekvés elõtt mondod neki, hogy az ágyába kell aludnia, akkor éjjel nem lesz neki furcsa. Ha nem marad az ágyába, hanem fölkel, csak némán visszafekteted, betakarod. Nem szabad hozzászólni, csak szótlanul tûrni akár a hisztit is. Felkel, leteszed, felkel leteszed, addig amíg el nem alszik. 1-2 nap alatt megtanulja, hogy egyedül kell aludnia az ágyában.
A fiam nemrég sírva jött át, mert viziló áll az ágya mellett. Hiába mutattam neki, hogy az árnyék, nincs ott semmi, félt tõle. Senkinek se lesz baja nálunk, ha a gyerek nem úgy tanulja meg kezelni a félelmét, hogy benne hagyjuk, én magam mellé veszem, ha felriad és fél, max amikor már rajtam alszik mélyen visszateszem az ágyában, de van, hogy összebújva alszunk reggelig. A lányom a kutyáktól fél, ha lefekvéskor ugat a kutya, hiába mondom, hogy a szomszédban van, pórázon, nem tud kijönni, be hozzánk se tud, nem marad el az ágyában. Szintén összebújás, és mindenki nyugodtan alszik.
vegyél neki éjjeli fényt, és beszéld meg vele.
egy ideig én is azon gondolkodtam, hogy nem jó, hogy átjön és velünk alszik, nem volt ez minden nap de heti szinten történt.Én az égadta világon nem csináltam semmit.és észre se vettem, hogy már jó ideje, elég rég fel sem kelt éjszaka.ha neked nem okoz különösebb gondot ha oda bújik hozzátok és együtt alszotok, akkor majd le fog szokik magától.ha meg fáraszt és zavar akkor csináld amit az elsõ tanácsolt.és elalvás elött beszéld meg vele, bár szerintem ezt nem tudatosan teszik.nem hiszem, hogy este eldöntik, hogy 2 kor kelni kell és menni át anyuhoz.
Az én fiam 4 éves, mindig különágyban aludt és kb 1, 5 éves korától külön szobában is. Kicsi korában rászoktattam az egyedül elalvásra. Mese, puszi, kijövök a szobából és szépen elalszik (sötétben), csak reggel jön át hozzánk. Eddig! Néhány hónapja kezdte, hogy fél a sötétben, és ne kapcsoljuk le a lámpát, ne csukjam be az ajtót. Kapott éjjeli fényt és résnyire nyitva hagytam az ajtót (éjjel teljesen tárva van, hogy halljam). Néhány napja már oda kell bújjak mellé mese olvasásnál és még utána is maradjak egy kicsit. És van hogy már éjfélkor megjelenik az ágyunk mellett. Szóval nem csak szoktatás kérdése. Sok minden közrejátszik. Most kezdenek el félni dolgoktól, vége az oviszünetnek, sok minden közrejátszik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!