Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam 2 éves kislányom (12 db)

Hogyan szoktassam le 2 éves kislányomat a pelenkáról?

Legjobb válasz: Még sehogy 2,5 éves kor körül lesz agyban elég érett hozzá. Próbálkozhatsz, lehet, hogy hónapok munkájával sikerül is, de ugyanezt kb. 2,5-3 éves kor között maguktól, önként, csesztetés nélkül, 1 nap alatt megteszik.

Még sehogy 2, 5 éves kor körül lesz agyban elég érett hozzá. Próbálkozhatsz, lehet, hogy hónapok munkájával sikerül is, de ugyanezt kb. 2, 5-3 éves kor között maguktól, önként, csesztetés nélkül, 1 nap alatt megteszik.
Nálunk a következõ történt. Nyár felé jártunk, nem akartam pelenkáben dunsztolni a gyereket, így levettük a pelust, maradt a rövidgatyesz. Ha bepisilt, már jött is, hogy Vedük le! . Én meg ugrottam és kissé morogva, de már kaptam is le róla, megszüntetve nyomban a méltatlan helyzetet. Így ment ez heteken át, mikor anyukám egyszer meglátta és megjegyezte, hogy ezzel így elszórakozhatunk jó ideig. Legközelebb, mikor bepisilt és jött hogy vegyük le, szépen, kedvesen megnyugtattam, hogy nincs ezzel semmi gond, hiszen õ kicsi, természetes hogy még bepisil, de épp most vettük fel ezt a nadrágot és nem kell még levenni, nem baj ha pisis, engem nem zavar. És folytattam a fõzést. A gyerek egyhelyben állt vagy öt percig, döbbent arccal emésztette az eseményeket. Aztán vagy negyedórás lézengés után odajött és közölte: Inkább leveszem. Mondtam neki, hogy jó. Levette és felvett egy szárazat. Soha többé nem pisilt be nappal. Éjjel még elõfordult egy ideig.
Nekem a kisfiam majdnem 3 éves volt amikor leszokott a pelusról, viszont 1 nap alatt.Én ráültettem a bilire közben mesét nézett, kb.fél órát ült a bilin amikor elkezdett pisilni, elõször megijedt egy kicsit hogy nincs rajta pelus, de amikor rájött hogy õ most a bilibe pisilt nagyon büszke volt magára.Megdicsértük hogy milyen ügyes nagyfiú, és utána már nem is kellett a pelus.
Szerintem azért nem is igyekeznek leszokni a gyerekek a pelusról, mert a mai hiper-szuper-extradry-nedvességelvezetõs pelusokban semmi diszkomfortérzetet nem okoz a bepisilés. Akkor meg minek vacakolni a leszokással? :) )))
detox

Hogy szoktassam le 2 éves kislányom arról hogy ne tépkedje a haját?

Mikor álmos,jobb kéz hüvelykujj szájba,bal kézzel pedig a haját csavargatja és a fejtet?n már alig van haj.Pedig elég rövidre vágattam neki.

Legjobb válasz: Kedves Anyuka!! A kislányodat én szerintem úgy tudod leszoktatni a hajtépkedésrõl, ha éppen tépkedi haját csapjál rá a kezére és határozottan szólj rá: Nem szabad! Amit javasolok teljes szeretettetbõl irom bizom benne nem sértõdsz meg. A kezére legyintgetsz mondjuk úgy 4-5 alkalommal szerintem le fog róla szokni. Én kisfiam is igy szokott le. Kitartást kivánok!

Kedves Anyuka!! A kislányodat én szerintem úgy tudod leszoktatni a hajtépkedésrõl, ha éppen tépkedi haját csapjál rá a kezére és határozottan szólj rá: Nem szabad! Amit javasolok teljes szeretettetbõl irom bizom benne nem sértõdsz meg. A kezére legyintgetsz mondjuk úgy 4-5 alkalommal szerintem le fog róla szokni. Én kisfiam is igy szokott le. Kitartást kivánok!
idiota állat alvás elõtt csapkodja a kezét??????,
A kérdező hozzászólása: 1.Én tanácsot kértem nem azt hogy am ásikat minõsítsük le 2.Az ilyen válaszadókat a moderátoroknak már rég ki kellene b...ni a p...ba 3.Meg lehetett volna fogalmazni a dolgot szebben is pl:kedves anyuka nem szép dolog a gyerek kezét csapkodni elalvás elõtt. Mindenkinek van saját véleménye amit többnyire jószándékbol ir és segíteni akar vele.Köszönöm az elsõ válaszadónak a segítõ szándékát.

Hogyan szoktassam le 2 éves kislányomat a mindennapi éjszakai "programokról"?

Kislányom 1 hónapos kora óta átaludta az éjszakákat, ráadásul soha nem kellett altatni sem. Most is rendre elalszik magától este miután beteszem az ágyába, viszont kb. 5-6 hónapja napi rendszerességgel felébred éjjel fél egy körül. Hisztivel kezdődik (nyűglődés, pisilni kell, inni kell, ki akar jönni...), majd "mulatozásba" csap át (beszélget, ugrál, énekel, játszik,stb.)... Ez tart kb. hajnali 3-4 óráig. Eleinte mikor elkezdődtek ezek az éjszakai kelések, simogatással, csitítgatással, öleléssel próbáltam újból álomba szenderíteni, majd pár hét/hónap elteltével elkezdett fogyni a türelmem, határozottsággal próbáltam rávenni (Éjszaka van, tessék aludni!). Tegnap már nem bírtam tovább, kiabáltam vele, sőt sírva is fakadtam. Nagyon szégyellem magam, hogy felülkerekedett rajtam egy két éves, és nem tudtam megőrizni a hideg véremet. Nem bírom tovább, kérlek adjatok tanácsot mit tehetnék! Délután szokott 1-2 órát szokott aludni, olyankor nincs gond vele.

Legjobb válasz: hagyd ott egy kicsit, hogy játsszon magában. Ha megunta, remélhetõleg visszaalszik.

hagyd ott egy kicsit, hogy játsszon magában. Ha megunta, remélhetõleg visszaalszik.
Azt mondják ha nem sír akkor nincs baj, valószínû nem álmos vagy annyi inger éri a nap folyamán, hogy nem tud tõlük aludni.Szerintem hagyjad játszani az ágyában, had szórakoztassa magát.Az én lányom 2 éves múlt, nálunk bevált ez.Majd ha álmos alszik.Lehet szeparációs idõszak is. Kitartás bár ez nem könnyû néha azért nálam is elszakad a cérna, és szerintem mindenkinél.Hozzáteszem hogy az én lánykám még a mai napig is felkel és kéri a tejcsiét van hogy egy éjszaka 3szor is, és még pluszban szórakozik, vagy hisztizik.Azzal vígasztalom magam, hogy nem tart örökké és lesz majd olyan idõszak amikor én sírom vissza azt, hogy engem hiányol vagy hogy foglalkozzak vele. Kitartás.
Mindenfelekeppen ..turelem...szep szoval...2-3 eves gyermek felebred tobb oka is lehet..rosszat almodott, szomjas. vagy ehes...megkerdezni tejcsit, teat /gyumolcs tea / vagy kakaot...iszik.. es alhat tovabb... elofordul-hat...rosszat almodik..a tv-be latott valamit...vagy ...mesebe sokszor ilyeszto figurak szamukra.. befolyasolhatja...csak hangulat viloagitas legyen...es turelemmel ...nem kell sokat magyarazni ...beszelgetesbe elegyedninem szabad csak roviden roviden aludni kell...ilyenkor mindenki alaszik es holnap reggel majd jatszunk...ez egy idoszak...semmi nem tart orokke...legy turelmes...es kedves...udv. Marcsi
Legyél türelmes vele.Megértem a problémádat maximálisan! Éjjeli fény vagy valami fény ég-e nála éjjel, mert ha nincs teljes sötétség, akkor felébredhet simán! Egyik ismerõsömnél ugyanígy volt, aztán az éjjeli fényt megszüntették és mát másnaptól kezdve egész éjjel aludt....


A 2 éves kislányom bohockodik, azzal, hogy bekancsalít. Lehet valami baja a szemének? Egyszerűen hiába mondok bármit, csinálja, mikor kedve tartja. Hogy szoktassam le róla, félek baja lesz.

Legjobb válasz: Nem lesz baja, ne félj! A szemmozgató izmok rugalmasak, visszaállnak eredeti helyükre :)) Ne foglalkozz vele, ha csinálja, így nem lesz számára érdekes a reakció, így idõvel megunja...

Nem lesz baja, ne félj! A szemmozgató izmok rugalmasak, visszaállnak eredeti helyükre :) ) Ne foglalkozz vele, ha csinálja, így nem lesz számára érdekes a reakció, így idõvel megunja...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Megnyugtattál. :)
Az én fiam, meg fölakasztja a szemét, úgy hogy csak a fehérje látszik:) szörnyû!

2 és fél éves kislányom nem akar a bilibe kakilni és a wcbe se. Hogyan szoktassam rá a wc használatra?

A pisilés már 4 hónapja megy.Magátol is ráül a bilire, de csak akkor ha pisilnie kell.Ha kakil elbújik vhova .

Legjobb válasz: Én azt vallom, hogy meg kell érnie a gyereknek mentálisan a szobatisztaságra. Az én elsõ lányom 3 évesen ordított ha le akartuk róla venni a pelenkát. Aztán egyszer csak elhagyta és azután sem volt sose balesetünk. A kicsi pedig leutánozta a nõvérét és már 2 éves kora után és WC-re akart ülni (a bilit csak utazásnál használtuk) ezért õ hamarabb elhagyta a pelust.

Én azt vallom, hogy meg kell érnie a gyereknek mentálisan a szobatisztaságra. Az én elsõ lányom 3 évesen ordított ha le akartuk róla venni a pelenkát. Aztán egyszer csak elhagyta és azután sem volt sose balesetünk. A kicsi pedig leutánozta a nõvérét és már 2 éves kora után és WC-re akart ülni (a bilit csak utazásnál használtuk) ezért õ hamarabb elhagyta a pelust.
Próbáld meg rávenni, hogy a kakihoz vigye magával a bilit. Elsõ lépésnek lehet, beválik.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat.

Nekem már majd 2 éves a kislányom valaki segítene hogy hogyan szoktassam le róla? már enni sem akar mást mindíg csak szopizna. És már nagyon kellemetlen. Köszi a segítséget

Legjobb válasz: És még annyit,hogy ma Születés hetén voltam,szoptatás volt a mai téma.Sok anyuka elmondta,hogy a 2 év a kritikus,akkor érzed,hogy ebbõl elég volt.Ez nálam is így volt.

Enyém 2 és fél éves koráig ébredt, volt, hogy tízszer.Ma az elõadáson azt hallottam, hogy ez tök normális.az nem normális, ha egy szoptatott gyerektõl elvárjuk, hogy átaludja az éjszakát.
És még annyit, hogy ma Születés hetén voltam, szoptatás volt a mai téma.Sok anyuka elmondta, hogy a 2 év a kritikus, akkor érzed, hogy ebbõl elég volt.Ez nálam is így volt.
Miért nem akar enni? Nem a nagyõrlõi jönnek?
Ja és Stefixnek üzenem, ismerjük egymást, neki köszönhetem , hogy eddig eljutottunk.Erdélyben elõször rendezték meg a Születés hetét, és tegnap döntöttem el, szopis tanácsadó leszek, egyelõre persze önkéntes.Itt nagy igény lenne rá.
Utolsó elötti, hallottál fogzós kisgyerekrõl?Ha nem, olvass utána.
Üdvözlöm a 3 éve szoptató anyukát, én is pontosan így vagyok. :) 2-2, 5 éves korban nálam is volt egy kis megingás, bár én már régóta tudom, hogy hagyni fogom magától leválni. Így tovább tart ugyan, de mindenféle hiszti nélkül megy. Komolyan, egyetlen nyekkenés sem volt még miatta! Mostanában már teljesen változó a gyakoriság és a hossz is, de ennek semmi negatív hatása nincs a lányomra, hiszen õ irányítja a folyamatot.
2 és fél évesen 10* ébredni egy éjszaka nem normális, bármilyen elõadást is hallottál/láttál
bocs tenyleg felreertettuk egymast es "tamadasnak " vettem a valaszodat pedig van benne igazsag. Az en esetemben volt meg egy + ok. Terveztuk a kistesot de nem jott ossze amig szoptattam. az elso cicimentes honapban teherbe estem. (sajnos el is ment) valoszinunek tartom hogy ha nem terveztuk volna tesot akkor is leszoktattam volna mert mar nagyon belefaradtam az ejszakai ebredesekbe. Sajnos a fiam 2 orankent letszamellenorzest tartott es nagyon kimerito volt de szerencsere ennek mar vege.
Utolsó elötti vagyok Istenem, tévedés ne essék.Bocs ha rosszul fogalmaztam.3 éve szoptatok, és személyes tapasztalatom, hogy 2 évesen csak cirkusszal lehetne.Ezt én nem tudtam megtenni.Ez csak személyes vélemény.Én úgy gondolom, hogy vagy 1 éves kor körül , kell elválasztani, ha nem sikerül akkor hadd szopjon amíg akar.
akkor kedves utlos ugy erted hogy inkabb szoktassuk le 6 honaposan mert ugy meg nem olyan maceras? en peldaul a gyerek szuletesekor eldontottem hogy ha lehetseges akkor 2 eves korig szoptatom
Ha erõvel elveszed tõle, akkor meg minek hagytad mostanig?Csak kíváncsiság nem kötekedés.
Az en tapasztalatom is az, hogy az elso lepes az, hogy ne cicin aludjon el. Utana szepen le kell csokkenteni a nappali szopizasokat. En ekkor elvittem a kisfiam a mamahoz 4 napra nyaralni. Mikor hazajott 1x sirt a ciciert, utana tudomasul vette...
elhatarozas es kitartas...ennyi kell hozza. Amikor eldontotted hogy nem szoptatod tobbe akkor nem adod neki es slussz. Lesz hiszti siras rivas de 5 nap utan mint aki soha nem szopott ugy elfelejti. az en 2 eves fiam is nagyon sokat szopott ejszaka es nap kozben is. 1 honapig szoktattam arra hogy csak ejszaka van cici es megtanult egyedul cici nelkul elaludni es csak ejszaka felalomban szopizott. Mikor ezt megszokta akkor jott a vegleges leszoktatas. Egyszeruen nem adtam neki. Sokan ilyenkor bevetik apukat vagy elkuldik a nagyihoz a gyereket gondolvan igy konnyebb lesz de en erre nem voltam kepes. Mikor kereste a cicit probaltam elterelni a figyelemt simogatassal es ringatassal. 5 ejszakan keresztul szenvedtunk es felkeltunk 3szor sirva majd az olembe nagy nehezen elaszunyalt. a 6. napon vegigaludta az ejszakat es azota soha tobbe nem kerte. Piszkosul nehez volt de megerte. A legnagyobb hibat akkor koveted el ha nem vagy kovetkezetes. ha egyszer azt mondod neki hogy nincs cici akkor ha a fene fenet eszik akkor sem adod neki mert ha meggondolod magad azzal csak rajon hogy kitarto sirassal es hisztivel elri a celjat es ujrakezdeni meg nehezebb lesz.
2, 5 éves koráig szoptattam a kisfiam. Nekem sem volt szívem elvenni tõle, ezért szép fokozatosan szoktattam le, elöször a nappali szoptatásokat ritkítottam , ha kérte próbáltam elterelni a figyelmét , így szép fokozatosan egyre kevesebbszer kérte, majd éjszaka is mondtam neki, hogy fáj már anyának , inkább csak fogja így szép fokozatosan leszokott. Sokszor felakartam adni , mert már nagyon fájt , de sajnáltam , így legalább nem viselte meg és nem voltak sírós éjszakáink.
Most sehogy, majd egy év múlva
Nekem szeptemberben lesz 2 éves a kisfiam. Õ sem hajlandó ráülni a bilire, de én ráhagyom, elmagyarázom neki, hogy majd oda kell, és szóljon ha rá szeretne ülni. Ebben maradunk.:)
Nekem januárban 2 éves a kisfiam, és Õ is utálja a bilit! Ha mondom ráül, de csak 2 másodpercre, utána mondja, hogy "elég". Szerintem én is megpróbálom majd a wc szûkítõt, mert tudja, hogy én ott pisilek.
Én pl. egyáltalán nem biliztem, hanem egybõl a wc-re ültem.
Jövõ nyárig ezzel bõven ráérsz.
Még nincs 2 éves, miért erõlteted? Csak ártasz vele. Várj, majd megérik rá. Lehet, hogy csak 2.5-3 évesen, de hidd el, eljön az idõ. Addig tegyétek el azt a bilit.
Ja, és az enyém most 2, 5 éves már.
Akkor hagyd, majd fogja akarni ne aggódj, erõltetni nem szabad mást meg nem tudsz tenni úgysem. Nálunk ugyanígy kezdõdött de pár hét múlva már érdekelte is a dolog teljesen magától akart a WC-be menni. Pl. rájöttem, hogy utálja a bili csak a wc-be akart menni és eleinte bámilyen furcsa csak kakinál szólt, a pisi pelusba ment. Volt rajta pelus egyébként de a kakinál mindig magától szólt, hogy Õ a wc-be akar menni. Azóta már úgy ahogy szobatiszta bár még mindig vannak balesetek. Már nincs pelus itthon (csak ha alszik vagy elmegyünk) de már lassan 2 hónapja gyakoroljuk a dolgot. Szóval türelem, türelem...hagyd, majd késõbb megpróbáljátok.
Decemberben lesz 3 éves a lányom, nem bilizik, nem tudom sehogy rávenni. Az utóbbi pár napban a wc-re hajlandó ráülni, de még kell a pelus.Ez van nem szabad erõltetni.
a legfontosabb a türelem. ki kell várni hogy megérjen rá lehet hogy majdnem 3 éves koráig várni kell rá. egyébként ilyenkor még korai rászoktatni a bilire. én kivártam mindegyik gyereknél és nem volt gond soha gondolok itt az éjszakai bepisilésre meg hasonló dolgokra
Kisfiam sose ült bilire, azt mondta szorítja. Van wc szûkítõje, de már állva pisil. Kaki sajnos még a gatyóba megy. 2 éves + 5 hónaposan került le róla a pelus. Elõtte többször próbálkoztunk de nem ment. Egy reggel õ kérte, hogy ne pelust kapjon hanem kisgatyót.
egy lolitának még nem kéne ilyesmivel foglalkoznia
Az én gyerekem 26hós és õ sem szobatiszta, viszont a vele egykorú barátai már mind azok. Pedig értelmes kis lurkó, nem értem hogy nincs megérve rá. De nem erõltetem, próbálgatjuk inkább.

2 éves a kislányom és még cicizik. Már elég kellemetlen ésmegterhelő számomra. Hogyan szoktassam le?

Napközben és éjjel is többször cicizik, illetve azon is alszik el, máshogy nem birom elaltatni.Hiába mondon neki h fáj meg ilyesmi nem érdekli.

Legjobb válasz: Kedves elsõ. Én egy teljesen egészséges gyereket sem hagynék sírni, nemhogy olyat akinek ilyen gondja van. Nekem kttõ van, mielõtt kiakadnál hogy nem tudom mirõl beszélek. A kicsi 13 hónapos, még többször kel éjszaka, és szopik, de kibírjuk, mert errõl szól az anyaság hogy nem az én kényelmem az elsõ. Nem hiszem hogy a nevelés arról szól hogy hagyom sírni, mert legfeljebb azt tanulja meg hogy hiába sír, nem segít rajta senki. Ha a te gyereked ráadásul ilyen problémával küzd, akkor tuti rohannék hozzá elsõ nyikkanásra nehogy a saját hányadékába fulladjon bele. Annak az orvosnak viszont aki olyat tanácsol hogy hagyd sírni annak kívánom ezt.

Szerintem is hagyjatok beken az elso valaszolot, van neki epp eleg gondja, biztosan nehezebb neki nevelni a gyereket ugy, hogy van ilyen betegsege. Nem kell itt elhordani mindennek, egy hozzaszolasbol nem lehet kideriteni, hogy ki hogy nevel gyereket. Konnyu felreerteni a masikat. Senki sem tokeletes, mindenki megprobal a leheto legjobb anya lenni.
neken nem kell beszelnetek az anyasagrol mert ha szamomra csak arrol szolna hogy ejszaka kelunk akkor azzal nem lenne semmi baj...en a kerdesre valszoltam es azert irtam hogy kipihent vagyok. Imadtam szoptatni es nem zavart hogy kelnem kell csak az hogy nem estem teherbe...gonoszak vagytok ...elet untak ha ilyen dolgokon kepesek vagytok megakadni...inkabb oltoztesd a gyerekeidet es vidd ki oket hogolyozni minthogy nekem beszologass te hos anya
Kedves elsõ. Én egy teljesen egészséges gyereket sem hagynék sírni, nemhogy olyat akinek ilyen gondja van. Nekem kttõ van, mielõtt kiakadnál hogy nem tudom mirõl beszélek. A kicsi 13 hónapos, még többször kel éjszaka, és szopik, de kibírjuk, mert errõl szól az anyaság hogy nem az én kényelmem az elsõ. Nem hiszem hogy a nevelés arról szól hogy hagyom sírni, mert legfeljebb azt tanulja meg hogy hiába sír, nem segít rajta senki. Ha a te gyereked ráadásul ilyen problémával küzd, akkor tuti rohannék hozzá elsõ nyikkanásra nehogy a saját hányadékába fulladjon bele. Annak az orvosnak viszont aki olyat tanácsol hogy hagyd sírni annak kívánom ezt.
jesszusom hova jutottunk...soha de soha nem szoktam hagyni sirni a gyereket csak akkor eloszor hagytam akkor is az apja oleben volt...mas esetben csak akkor sir ha meguti magat veletlenul...hamarosan oda jutunk hogy ramhivjatok a gyamugyet mert rossz anya vagyok...ertsetek mar meg hogy ez nem errol szol...ne mondjatok mar nekem hogy a ti gyerekeitek soha nem sirnak...az enyem is sir de csak 2 percet hagyhatom...az az anyanya aki azt mondja hogy nem hagyta meg ennyit sirni a gyereket az hazudik...legyunk mar komolyak egy kicsit...a gyerekemnek szpasztikus izomzata van es ezert hamar gorcsberandul a gyomra es ezert oklendezik egybol. Sajnos latszik is rajta hogy nincs megnevelve mert sajnalok barmilyen nemu fenyitest vagy buntetest hasznalni vele szemben...olyan nagy mintaanyaknak hiszitek magatokat pedig egyik sem kulomb nalam sott...itelkezzetek egy egyhazi oldalon de ne itt es ne ebben a temaban amirol fogalmatok sincs...
soha nem szabad minositeni egy anyat mert nem tudhatod hogy milyen a gyereke. Az en lanyom masfel eves koratol ajulast szimulalt amikor valami nem tetszett neki. Orvostol orvoshoz vittem mire ez kiderult. Akkor most en is rossz anya vagyok amiert hagytam osszeesni a lanyomat az utcan egy pottyos labdaert amit nem akartam megvenni neki? Amugy a gyerekneveles szerintem is csak elhatarozas es kitartas kerdese.
Te büszke vagy rá hogy hányásig hagytad sírni a gyereked? Gratulálok! Milyen jó neked hogy mostmár kipihent vagy, és még osztod is a jótanácsot!
az elso vagyok ...ne legy okos ...az en fiam 2 perc utan elkezd oklendezni a sirastol mert van egy veleszuletett betegsege ami tobbek kozt ezt okozza de ez nem jelenti azt hogy nem kell hagynom sirni csak azt hogy nem hagyhatoma annyit mint mas...ezert sokkal nehezebb a nevelese is...ha figyelmesen elolvastad volna a valszomat akkor lathattad volna hogy pont azert mentem be hozza mert elkezdte...nagyon buta vagy amiert ilyeneket irsz a nelkul hogy tudd mirol van szo...lehet hogy neked egy makk egeszseges gyerekd van akit konnyu kezelni de nekem nem...8 orvos latta mar a fiamat es mielott eljottem volna a rendelokbol minig megkerdeztem hogy hagyhatom-e sirni a diagnozis ismereteben es az volt a valasz hogy igen...akkor te ne ugassal nekem itt arrol hogy en milyen anya vagyok...szegyeld el magad
Pontosan ugyanez van nálunk is, csak nekem kisfiam van. Van, aki nem érti meg, hogy sok gyerek nagyon-nagyon tud ragaszkodni az anyatejhez, a cicihez. Nálunk is így történik az alvás, de nem fog örökké tartani. Hagyom, hogy a saját tempójában leszokjon róla, úgy, ahogy a többi gyerekem. Én sem hagytam volna, hogy hányjon, zokogjon... Meg szerintem a férjem sem nézte volna jó szemmel. Nekem mondjuk nem fáj, nem igazán harap. De a cici megnyugtatja, ha beteg, álmos, fáradt, mindenre gyógyír:)
koszonom
Na ez az amit én sem értek, hogy egy anyában, akinek most kéne átélnie életének legboldogabb idõszakát hogy lehet ennyi agresszió, rosszindulat, kegyetlenség. Nagyon sok az elvakult ember aki csak a maga igazát szajkózza és ha valaki mást mer mondani azt legszívesebben belefojtaná egy kanál vízbe. A kérdésre rátérve, én bizony nem vagyok híve a sokáig szoptatásnak pont emiatt, mert késõbb már ilyen nehézségekbe ütközik a leszoktatás. Egy ekkora gyereknek meg lehet mondani egyébként hogy nincs több cici, meg fogja érteni. Lehet hogy lesz pár hisztis nap de aztán majd elfelejti. Nem is értem, másnak a gyereke soha nem hisztizik, soha nem sír? Vagy inkább engedtek neki mindig mindenben csakhogy ne sírjon? Egy 2 éves gyerek bizony már keményen tud a sírással, hisztivel manipulálni hogy megkapja amit akar, szerintem nem megoldás engedni neki.
2 ismerösöm is azt mondta a gyereknek , hogy anyának fáj a cicije és a kicsi megértette és nem kellett neki a cici...

Februárba lesz a kislányom 2-éves, és iszonyat hisztis. Ha valami nem úgy van ahogy ő elképzeli akkor kiabál, sikít, befeszíti magát. Utcán is. Hogy szoktassam le róla? Néha oda csapok egy nagyon picit a popsira, de utána sajnálom.

Legjobb válasz: egyetértek az elsõ szólóval, túl kell élni ezt az idõszakot! (aztán jön egy másik :-))))) ha utcán, házon kívül hisztizne a gyerekem - amit eddig szerencsére nem tett meg - akkor én is felkapnám és szó nélkül vinném haza! ha otthon hisztizik, akkor a szobájába küldöm és addig nem szólók hozzá, amíg be nem fejezi be, nem veszek róla tudomást... tudom nehéz, mert engem is rettentõen tud idegesíteni a sírva üvöltése és legújabb szokása, a toporzékolás - de biztatásul mondom, hogy pár hónapja tart nálunk, és már egyre ritkábban fordul elõ!

egyetértek az elsõ szólóval, túl kell élni ezt az idõszakot! (aztán jön egy másik :-))))) ha utcán, házon kívül hisztizne a gyerekem - amit eddig szerencsére nem tett meg - akkor én is felkapnám és szó nélkül vinném haza! ha otthon hisztizik, akkor a szobájába küldöm és addig nem szólók hozzá, amíg be nem fejezi be, nem veszek róla tudomást... tudom nehéz, mert engem is rettentõen tud idegesíteni a sírva üvöltése és legújabb szokása, a toporzékolás - de biztatásul mondom, hogy pár hónapja tart nálunk, és már egyre ritkábban fordul elõ!
hónod alá kapod és viszed. Popsira nem éri meg ütni mert ugysem lesz jobb. Elmulik csak kitartás kell. Ez ilyen ezen mindenki átesik kisebb nagyobb utcán fetrengéssel. Én a lányomat a hónóm alatt vittem haza neegyszer nagy pocakkal:-) Elhagyta most már nyugi van:-)
Sziasztok, az enyém azt csinálja, hogy ha nem tetszik neki vmi, lefekszik a földre, ha dokinál vagyunk.Vagy éppen a boltba.Addig ott fekszik hiába szólok neki, .Remélem nemsokára abbafogja hagyni mert már tele a hócipõm.

2 éves nagyon anyás kislányomat hogyan szoktassam rá, hogy egyedül aludjon el?

Sajnos velem alszik és ha nem vagyok mellette mikor felébred akkor sír. Szeptemberben kezdi a bölcsit és félek, hogy gond lesz az altatással.

Legjobb válasz: Lehet kicsit kegyetlennek tûnik, de muszáj hagyni sírni. Elõször kevesebb idõre, majd fokozatosan többre.. más megoldást nem nagyon látok.

Lehet kicsit kegyetlennek tûnik, de muszáj hagyni sírni. Elõször kevesebb idõre, majd fokozatosan többre.. más megoldást nem nagyon látok.
Nem biztos, hogy le kell szoktatni. Az otthoni és a bölcsõdei alvás két külön dolog. Ha majd már beszokik és megszereti a gondozónõt, játékokat, gyerekeket, akkor már nem lesz gond az ottalvással.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!