Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam 2 (135 db)

Hogy szoktassam 2 honapos kisfiamat az autos hordozoba?

Amint beleteszem egybol el kezd sirni, s nem hagyja abba mig ki nem veszem.. A kisagyaban is csak hason hajlando elaludni, a hatan sir. Pedig lassan majd ki kene mozdulnunk autoval is..

Legjobb válasz: Mennyi ideig hagyod sírni benne?

Mennyi ideig hagyod sírni benne?
A kérdező hozzászólása: 30 max. 40 percet, megallas nelkul sir, pedig figyelek ra hogy elotte kapjon enni, pelus tiszta, nem ertem miert nem birja. A haton fekvessel ugyanez a gond, es amint hasra teszem megnyugszik. (kap hasfajas elleni cseppeket) Orulnek ha megszokna, mivel nem ulhetunk egesz nap itthon, es lassan kinovi a mozeskosarat..
Az autós hordozóban van olyan fejtámasz, háttámasz, amit állítani lehet? Nem lehet, hogy az a baja, hogy nagyon mélyen fekszik?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem allithato a hordozo, teljesen fix.

Hogyan szoktassam 2, 5 éves gyermekem az éjszakai szobatisztaságra?

Nappalokkal már nincs gond kb. fél éve nem pisil,kakil be, de éjszaka még muszáj alárakni a pelenkát.

Legjobb válasz: Miért muszáj? Õ kéri, vagy azért mert ágyba pisil éjjel?

Miért muszáj? Õ kéri, vagy azért mert ágyba pisil éjjel?
sehogy, 205-évesen még korai, ha magától még nem az.Az éjszakai szobatisztaság nehezebb kérdés.5 éves korig elfogadott.én 3, 5 évesen próbálkoztam vele elõször, mert véletlenül nem kapott pelust, és nem pisilt be, aztán már nem is akart pelenkát éjszakára igy muszáj voltam felébreszteni pisilni, de hónapokig simán kibírta reggelig, de nagyon látszik hogy bizony lelki okai is vannak az ágybavizelésnek, mert ahogy nyár után visszamentünk az oviba, rögtön bepisilt, pedig imádja, és semmi gond nincs vele se és neki se.szerintem még hagyd, várd meg még elmúlik 3.
hihi, nem 205 hanem 2, 5 éves akart lenni:) )))
Nekem elmúlt 5 éves a gyerekem és még midnig kell neki pelus éjszakára. Elvittük mindenféle ultrahangokra, minden OK. Mondjuk hozzá kell tennem, hogy borzasztó mélyen alszik, volt, hogy a szomszéd szobában fúrókalapáccsal törtem a betonpadlót, arra sem ébredt fel. Jövõre suli, remélhetóleg addira leszokik.

21hetes kismami vagyok. Van 2 szobacirkáló kutyám (tacskó, Foxi). Hogy szoktassam ki a kutyikat? Hogy szoktassam őket ahhoz, hogy baba jön és nem körülöttük forog a világ?

A Foxi már kiskora óta a szobában van, az ágyban alszik velünk. Júliusra várjuk a lányunkat. Megfér egymás mellett a kutyi meg a babó? A másik kutyi csak napközben van a szobában. Elég csak az ágyból kiszoktatni vagy a szobából is szoktassam ki? Nem tudom mit tegyek, hogy tegyen. A kis foxi olyan, mintha az els? gyerekünk lenne. értitek?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a kutyusom ( 30 kiló:) ) még abba a szobába is bemegy ahol a kicsi alszik. Makk egészséges a kisfiam, soha nem volt beteg. A mi kutyánk nagyon jó lelkû, azonnal elfogadta a kicsit, sõt, már az elsõ hónapban behódolt! neki. Azóta õrzi, szereti. Persze azért nem maradhatnak kettesben. :) Szerintem az ágyból azért célszerû kiszoktatni, merthát onnan Rád kerülhet a kutyáról minden, aztán meg magadhoz fogod a babát.Meg például mi reggel bevisszük magunk közé a babát is.

Szia! Nekem a kutyusom ( 30 kiló:) ) még abba a szobába is bemegy ahol a kicsi alszik. Makk egészséges a kisfiam, soha nem volt beteg. A mi kutyánk nagyon jó lelkû, azonnal elfogadta a kicsit, sõt, már az elsõ hónapban behódolt! neki. Azóta õrzi, szereti. Persze azért nem maradhatnak kettesben. :) Szerintem az ágyból azért célszerû kiszoktatni, merthát onnan Rád kerülhet a kutyáról minden, aztán meg magadhoz fogod a babát.Meg például mi reggel bevisszük magunk közé a babát is.
1 ! Ja, és a lényeg: mi már születése elõtt mondogattuk neki, hogy jön a "kistestvére" :) Rámutattunk a kiságyra, megszaglászta a kocsit és mindig mondogattuk: "Baba". Aztán mikor hazahoztuk, megmutattuk neki a babát, soha nem tiltottuk tõle.
Szia! nekünk egy yorkink van a lakásban és az udvaron két nagyobb kutya. A babaszobába esetleg az elsõ 2 hónapban nem engedem majd be.. Úgy gondolom, hogy igazán közel majd csak 8 hét után engedem. De tiltani sosem fogom. Elõbb volt kutyám mint gyerekem, ezért is imádom. Ha egy szobában lesz a baba a kutyákkal akkor max az elsõ 1-2 hónapban ne engedd hogy nyalják az arcát, de utána mehet a dolog! A barátnõm kislánya mikor már kúszott a földön, véletlen megtalálta a szobakutyájuk szárazeledelét kitéve és elkezdte majszolni.. semmi baja nem lett tõle!! Pedig a barátnõm egy tisztaságmániás csaj, de szó szerint és nem csinált ügyet belõle. Én sem fogok. Azt mondják, hogy félévente adjál majd a kutyáknak féregírtót, ne évente mint eddig és rendesen legyenek ápolva.. fürdetve. Akkor nem lesz gond hidd el!!!!


Hogyan szoktassam le 3 hós tápszeres babámat az éjjeli evésről? Az esti fürcsi után eszik kb.7kor majd valamikor 11kor, ezután 1-2 körül hajnalban és reggel 5kor. A hajnali 1-2 ora körüliről szeretném leszoktatni. Hogyan csináltátok?

2hós koráig átaludta az éjszakákat.

Legjobb válasz: 2 hónapos koráig nem kelt fel enni éjjel? Az igen. Nem tudod esetleg, hogy mi változott meg? Esetleg próbálj napközben többet adni egy kicsivel neki, és esetleg kipróbálhatod, hogy estére "besûríted" az etetéseket(2 óránként), utána pedig nem várod meg, hogy felébredjen enni, hanem megeteted álmában fél 11 körül! Hátha így nem ébred föl 1-2 körül arra, hogy éhes. Feltéve, hogy tényleg azért kel, és nem megszokásból.

2 hónapos koráig nem kelt fel enni éjjel? Az igen. Nem tudod esetleg, hogy mi változott meg? Esetleg próbálj napközben többet adni egy kicsivel neki, és esetleg kipróbálhatod, hogy estére "besûríted" az etetéseket(2 óránként), utána pedig nem várod meg, hogy felébredjen enni, hanem megeteted álmában fél 11 körül! Hátha így nem ébred föl 1-2 körül arra, hogy éhes. Feltéve, hogy tényleg azért kel, és nem megszokásból.
Én is azt tanácsolom, hogy az este -es etetést próbáld meg álometetésben csinálni. És próbáld ki a Sinlac-ot. Az sokkal laktatóbb mint a sima tápszer. Mert ha eddig átaludta az éjjeleket és most nem akkor lehet hogy neki már nyomósabb tápira van szüksége éjszaka. Neki sem jó ám ha felébred éjjel. Õ tápis baba. Más mint az anyatejes babák. Az én lányom is tápis. Higgy nekem. Sokkal kiegyensúlyozottabb az én lányom aki öt hetes kora óta átalussza az éjszakákat, pedig akkor még anyatejes volt, mint az ismerõseim babái akik még nyolc tíz hónaposan sõt túl az egy éves koron is éjjelelnte többször is felébrednek. Ez egy rosz szokássá tud alakulni náluk. És most aztán lehet lepontozni.
Miért szeretnéd leszoktatni? Szerintem nem véletlenül kel fel, gondolom éhes.Te sem örülnél ha leszoktatnának egy étkezésedrõl:-)Ha már nincs rá szüksége, ugy is elhagyja az éjszaka evést.
4, 5 hósak vagyunk és 3 hónap után átaludta a lányom az éjszakát este 10tõl reggel 7ig. Most 2 hete nem hajlandó aludni, fel kel enni 2kor es 6kor is.
nekem 2és fél éves a fiam, de egyszer minimum felkel éjjel és üvöltve követeli a kakaóját. A 4 éves lányom szinte mindig felébred rá, és õ is sír, mert nem tud pihenni. Nem tudom róla leszoktatni, pedig úgy alszik el, hogy 1 üveg kakaó a kézben, és irány az ágy. Tanusíthatom, hogy rossz szokássá tud alakulni, de szerintem õ még nagyon kicsi ahhoz, hogy szokássá válljon. Lehet, hogy csak téged akar érezni, én is így voltam velük, mikor picik voltak. Póbáld meg, hogy nem veszed fel, és nem eteted meg egybõl, hanem paskold a fenekét, és csitítgasd. Az enyémek nagyon szerették.
Igaza van annak az anyukának aki álometetésrõl ír!!! Nekem is tápszeres a 11 hetes lányom. kb. 2 hete már csak egyszer kell föl enni az is álometetés. Nem várom meg míg teljesen felébred. Az is lehet hogy most pótolja az elmaradt evéseket.

Sos. Hogy szoktassam 1 kis önállóságra a 2, 5 éves fiamat? Nemsoká szeptember, és megy oviba.

nagyon anyás,valamilyen szinten érthetö,hisz csak velem van,nincs sajnos nagymama,1-ik meghallt,másik cseszik rá.a lényeg,hogy nem alszik egyedül,ugy kell altatni,melléfeküdni,simizni stb.nem beszél,csak pár szot,nem eszik önállóan,mert azt akarja etessem,mindenhova követ a lakásban is fogja a kezem,bennt is egésznap.mit csináljak?tudom részben az én hibám,mert mindig babusgattam,nem hagytam sirni sem.most már kezdem megelégelni a dolgot,meg az ö szempontjábol nézve muszáj lenne önállositanom,de hogyan?mit csináljak?

Legjobb válasz: nem hiszem, hogy köze van a sírni hagyáshoz, én is mindig babusgattam a fiamat, nem hagytam sírni, össze vissza puszilom egész nap, de egyedül eszik, iszik, egyedül fürdik le, hajat most (persze ott állok és dirigálok hol hagyta ki :D), egyedül megy a wc-re, utána se megyek mert kitörli utána, lehúzza, kezet is most szappannal, egyedül öltözik, vetkõzni még csak deréktól lefele tud, õ is 2,5 éves, kisfiú. mi egymás mellett ülünk, én az enyémet eszem, õ az övét, még egy éves sem volt mikor már csak akkor etettem ha nem boldogult el. fürdés, fogmosás, wc-zés a dac korszak miatt alakult úgy, hogy õ egyedül, sok vitánk is volt belõle mert 2 perc mire kinyitja a fogkrémet majd újabb 2 perc volt mire kinyomta de azt õ egyedül... én meg beletörõdtem és hagytam. öltözést-vetkõzést azt folyamatosan tanítjuk neki mert decemberben ovi és megmondták, hogy nincs idejük ilyenekre, tanítsuk meg mi. comb középig lehúztam a naciját és kértem, hogy próbálkozzon, majd belejött. most a felsõket tanuljuk, segítek kihúzni a kezét majd õ húzza át a fején, ilyesmi. pohárból inni a fürdõkádba tanítottuk. de pl. mikor reggel csináljuk a teáját akkor leteszem a földre a kancsót a forró vízzel, én fogom nehogy magára borítsa õ meg belekanalazza a cukrot, belelógatja a filtertt, citromot nyom bele, nagyon élvezi, igaz sokkal több idõ, de legalább addig se az asztal tetején ugrál ;) kakaót is õ teszi bele a tejébe. mikor megjövünk a bevásárlásból akkor leteszem a szatyrokat és mondom neki mit hova tegyen, õ meg ügyesen elpakol :) a játékait is neki kell helyre tennie ha jövünk fel a kertbõl vagy megyünk el, szintén mondom mit hova, õ meg csinálja :) beszédben szerintem ezek mind nagyon sokat segítenek, enyém is kicsit le van maradva, mondjuk õ mindent mond, de még mindig inkább csak ismétel utánam, szóval ebben nem igen tudok tanácsot adni :/

nem hiszem, hogy köze van a sírni hagyáshoz, én is mindig babusgattam a fiamat, nem hagytam sírni, össze vissza puszilom egész nap, de egyedül eszik, iszik, egyedül fürdik le, hajat most (persze ott állok és dirigálok hol hagyta ki :D), egyedül megy a wc-re, utána se megyek mert kitörli utána, lehúzza, kezet is most szappannal, egyedül öltözik, vetkõzni még csak deréktól lefele tud, õ is 2, 5 éves, kisfiú. mi egymás mellett ülünk, én az enyémet eszem, õ az övét, még egy éves sem volt mikor már csak akkor etettem ha nem boldogult el. fürdés, fogmosás, wc-zés a dac korszak miatt alakult úgy, hogy õ egyedül, sok vitánk is volt belõle mert 2 perc mire kinyitja a fogkrémet majd újabb 2 perc volt mire kinyomta de azt õ egyedül... én meg beletörõdtem és hagytam. öltözést-vetkõzést azt folyamatosan tanítjuk neki mert decemberben ovi és megmondták, hogy nincs idejük ilyenekre, tanítsuk meg mi. comb középig lehúztam a naciját és kértem, hogy próbálkozzon, majd belejött. most a felsõket tanuljuk, segítek kihúzni a kezét majd õ húzza át a fején, ilyesmi. pohárból inni a fürdõkádba tanítottuk. de pl. mikor reggel csináljuk a teáját akkor leteszem a földre a kancsót a forró vízzel, én fogom nehogy magára borítsa õ meg belekanalazza a cukrot, belelógatja a filtertt, citromot nyom bele, nagyon élvezi, igaz sokkal több idõ, de legalább addig se az asztal tetején ugrál ;) kakaót is õ teszi bele a tejébe. mikor megjövünk a bevásárlásból akkor leteszem a szatyrokat és mondom neki mit hova tegyen, õ meg ügyesen elpakol :) a játékait is neki kell helyre tennie ha jövünk fel a kertbõl vagy megyünk el, szintén mondom mit hova, õ meg csinálja :) beszédben szerintem ezek mind nagyon sokat segítenek, enyém is kicsit le van maradva, mondjuk õ mindent mond, de még mindig inkább csak ismétel utánam, szóval ebben nem igen tudok tanácsot adni :/
Hát, rettenetesen ügyes kisfia van az elõttem szólónak. Az én fiam 3 éves, de közel sem jár ezen a szinten. Szerintem csak nagyon lusta, és azért nem akarja csinálni. Mi is azon a szinten vagyunk, mint a kérdezõ :((( Nincs türelmem kivárni amíg megcsinál dolgokat, pedig az õ dolgát nehezítem meg, mert az oviban ebbõl probléma lehet/lesz. Bele kell húznunk!!!!

2, 5 éves lányom harap, hogy szoktassam le?

A bölcsiben kétszer megharapták elég durván (egyszer a körömházánál vérzett az ujja, másodszor pedig az arcán harapták meg, 3 hétig lila volt a pofija). Azóta ? is elkezdett harapni, hiába a szép szó, a tiltás, nem ér semmit. A héten megharapott a bölcsiben egy kislányt, pénteken pedig a fél csoportot végig harapta. Már itthon is kezdi, hol a bátyját, hol minket próbál harap. Néha úgy érzem játékból csinálja, néha pedig dühb?l. Mit tanácsoltok? Hogyan szoktassam le? Köszönöm el?re is.

Legjobb válasz: nálunk is a bölcsi a ludas ebben, sõt, mióta oda jár, köpköd(!)mar, hajat tép,stb. mi errõl úgy szoktattuk le,hogy mi is úgy tettünk mintha fájna, és sírtunk, ha meg ez sem használt, mi rácsaptunk a szájára, kezére. néha nagyon durva volt, 1-2 hét alatt leszokott errõl a dologról, legalábbis itthon. most lehet azt mondani, ahogy a legtöbben: 'én soha nem ütném meg a gyerekemet" de nem csaptam nagyot, sõt. épphogy annyira, hogy elkapta a kezét, és/vagy nem harapott tovább,sokszor alig tudtam magamról leszedni.. (engem egyszer annyira megharapott, hogy bekékült) de mostmár õ kér bocsánatot, és mondja, hogy nem szabad, mert anyának, apának, tesónak fáj. és aztán még puszit is ad, nekünk ez vált be. természetesen a szájára, kezére csak akkor kapott ha nagyon bedurvult, ezt kb. egy kezemen meg tudom számolni. szintén 2 és fél éves kislányról van szó :)

nálunk is a bölcsi a ludas ebben, sõt, mióta oda jár, köpköd(!)mar, hajat tép, stb. mi errõl úgy szoktattuk le, hogy mi is úgy tettünk mintha fájna, és sírtunk, ha meg ez sem használt, mi rácsaptunk a szájára, kezére. néha nagyon durva volt, 1-2 hét alatt leszokott errõl a dologról, legalábbis itthon. most lehet azt mondani, ahogy a legtöbben: 'én soha nem ütném meg a gyerekemet" de nem csaptam nagyot, sõt. épphogy annyira, hogy elkapta a kezét, és/vagy nem harapott tovább, sokszor alig tudtam magamról leszedni.. (engem egyszer annyira megharapott, hogy bekékült) de mostmár õ kér bocsánatot, és mondja, hogy nem szabad, mert anyának, apának, tesónak fáj. és aztán még puszit is ad, nekünk ez vált be. természetesen a szájára, kezére csak akkor kapott ha nagyon bedurvult, ezt kb. egy kezemen meg tudom számolni. szintén 2 és fél éves kislányról van szó :)
Nálunk is probléma volt ez ennyi idõsen a lányomnál! Õ dühböl harapott! Nálunk egyszer csak elmult magátol az oviba már semmi gond nem volt! De írtad hogy bölcsis ugyhogy a közösség nem segít... szerintem elfogja hagyni csak ki kell várni szerintem ez is olyan rossz szokás féle
A kérdező hozzászólása: Köszi ment a zöld kéz.
Nálunk is gond volt ez. Mikor engem megharapott úgy tettem, mintha sírnék és mondtam neki, hogy anyának ez fáj. Megértette pár alkalom után.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm !! ++++++

Hogyan szoktassam vissza 2 éves gyerekem a gyümölcsre?

Amikor kisebb volt mindent megevett, kb fél éve nem hajlandó semmilyen gyümölcsöt megenni, meg sem hajlandó kóstolni. Egész nyáron nem evett semmilyet sem, de ha esetleg sütiben volt megbújva, akkor szó nélkül megette, vagyis akkor nem az ízével van gond. Valószín? hibás vagyok én is ebben, mert szívesen adtam neki perecet vagy nápolyit gyümölcs helyett, és most nem eszi meg. Drasztikus lépéshez folyamodtam, nem kapott enni, csak reggelit, és mondtam neki, hogy csak akkor kap ebédet, ha el?bb eszik egy cikkely almát. Egész nap nem evett, csak hogy ne kelljen a gyümölcsb?l ennie. Ez nem jött be! pedig biztos éhes volt. A tesó most kezdte az almapürét pár napja, és még abból sem hajlandó enni. Abban bízok, ha mindennap egy két falatot bele tudok tukmálni, akkor lassan megszokja az ízeket és szívesen megeszi majd, addig pedig semmi egyéb rágcsát nem kap, csak gyümölcsöt. Bocsi, hogy hosszú lett, de a hugom 2 éves kora óta nem eszik EGYETLEN GYÜMÖLCSÖT ÉS ZÖLDSÉGET SEM, most 25 éves, és a ami napig nem ismeri az ízeket. Aki tud valami jó tanácsot, kérem ossza meg velem!Köszönöm!

Legjobb válasz: Mi is így voltunk, mármint hogy nem akarta enni a gyümölcsöt. Ne erõltesd, majd megkívánja. Ha erõlteted, meg feltételhez kötöd (nem kap addig ebédet, amíg nem eszik gyümölcsöt) csak meg utáltatod vele. Egyébként az én kisfiam most már szalad a kertbe és szedi le az általa megkívánt gyümölcsöt. (2 éves és 2 hetes) Lehet, hogy az tetszett meg neki, hogy saját maga szedheti le és azt, amelyiket õ akarja.

Mi is így voltunk, mármint hogy nem akarta enni a gyümölcsöt. Ne erõltesd, majd megkívánja. Ha erõlteted, meg feltételhez kötöd (nem kap addig ebédet, amíg nem eszik gyümölcsöt) csak meg utáltatod vele. Egyébként az én kisfiam most már szalad a kertbe és szedi le az általa megkívánt gyümölcsöt. (2 éves és 2 hetes) Lehet, hogy az tetszett meg neki, hogy saját maga szedheti le és azt, amelyiket õ akarja.
Szia!Én akkor megpróbálnák az gyümölcsöseket fõzni mert azt megeszi!Hátha bejön a gyümölcs leves almás pite vagy rétesek és bepróbálnám bevonni a fõzésbe hátha gyümölcs mosás elõkészítés közbe bele-bele kóstol! Esetleg ha egyenlõre csak gyümölcslébe megissza az sem gond majd visszaszokik! mindenki elcsábul a pereceknek nápolyinak én is! :) Sok sikert remélem tudtam segíteni!

Anyukák kellene 1-2 jó tanács és tipp hogy hogyan szoktassam a 2 éves kisfiam bilire?

Akár hogy igyekszem nem akar a bilire ülni és elvégezni a kisdolgát illetve a nagyot. 1 már sikerült bele kaksiznia és pisilnie de azota ha ráültetem akkor elkezd sirni .Türelmes vagyok és nem eröltetem a bilizést naponta töbször ültetem rá és mellé ülök közben nézek vele mesét hátha az meg nyugtatja és igy könnyeben szokik a bilire de ez sem segitett . valaki segitsen mert tanácstalan vagyok és a türelmem is kezd elfogyni :( nem tudom mitév? legyek.

Legjobb válasz: Egy 2 évest még nem kell bilire szoktatni. Majd egy év múlva.

Egy 2 évest még nem kell bilire szoktatni. Majd egy év múlva.
Megértelek, engem is azzal traktál mindenki, h az övé már másfél évesen szobatiszta volt, fõleg anyósom....hú de utálom. nekünk van kert ott pelus nélkül van, kirakom a bilit és , momdom h oda pisiljen. ez kint mûködik de bent vhogy nem. a kaki meg egyáltalán nem, az belemegy a bugyiba. szóval ha elkezded, biztos be fog csinálni néhányszor. és most töltöttük a 2 évet. szerintem napokon belül ráveszem magam és leveszem bent is a pelust, tényleg bilizni kellene. a tesó 8 hónapos és nem olcsó mulatság a 2 pelenkás. ja és mivel kint nagyon ügyesen bilizik, ezért szerintem már érett rá, csak rögzülni kell a kis fejében is, h a szobában is bilizünk.
enyém 22 hónapos....õt sem érdekli a bili sõtt, hozza a bilit ráül és követeli a mesét, de smemit nem produkál bele..... képes 1-1, 5 órát rajta ülni mesét néz, játszik de smemi aztán feláll és pisil a szõnyegre :P kb ennyi én ma már bosszankodtam is emiatt, így eltettem a bilit majd pár hét múlva elõveszem megint...
Miért kell mások után menni? Kisfiam 29, 5 hónapos, de még javában pelenkás. Egyáltalán nem érdekli a dolog. De engem nem izgat, mire oviba megy, az lesz. Az még fél év.
semmit.amikor jön a nagyon jó idõ legyen szabadon, hogy lássa hogyan jön a pisi, mutasd meg neki hová szoktak a nagyok pisilni, vidd el magaddal a wc-re amikor mész és szintem meséld el a nagyok már nem pelusoznak.ha úgy gondolod pisilni fog, próbáld meg rá ültetni de ha õ nem akar akkor hagyd.tedd vissza rá a pelust, ha megint jó idõ lesz megint lehet szabadon, és megint mehet a pisi, akár bilibe akár a szabadba, de még bõven rá ér.
Én bepelenkáztam a fiam maciját (tudom, kicsit hülyén hangzik), aztán együtt levettük róla, majd ráültettük a bilire azt játszva, hogy pisil a maci. Akár egy kis vizet is használhatsz hozzá. Utána elkezdte utánozni a maciját, és onnan már ment könnyen. A második születésnapja elõtt egy héttel már kezdett bilizni. Sok sikert és türelmet kívánok!
2, 5 - 3 évesen érdemes, addig nem kell
A kérdező hozzászólása: de rengeteg ismerösöm kicsije már 2 évesen biliznek, csak az én kicsikém van lemaradva vagy átlagba a babákat mikor lehet elkezdeni biliztetni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
én másfél évesen kezdtem a fiamnál. mégpedig olyan megfontolásból, hogy nnyáron töltötte a 3at, és szerettem volna h ekkorra túl legyünk rajta. Nem jött össze. nem tudom az okát, de mindenesetre, 2éves pár hónapos volt mikor nappalra szobatiszta lett, de éjjelre még nem, persze ennek (betegség) állt a hátterében (mandula). Ez nagyon viszavetette nála, de én játszattam a bilin, könyveket nézegettünk, mesét olvastunk, és mindig játszott. a másik dolog meg a jutalmazás volt, az elején kapott túró rudit ha ráült, aztán ha belement a pisi, majd a kaki. mindent csak fokozatosan, majd akkor kapott jutalmat ha száraz volt a pellus. Nekem az a a véleményem, hogy ezt nem lehet fél év alatt elintézni. Persze ez is gyerekfüggõ, lehet ha nem csináltam volna semmit akkor is ugyanígy állnánk, nem tudom. hiszen két dolgot egy gyereken nem lehet kipróbálni. sok sikert :)

Hogyan szoktassam le 2 éves kisfiamat a szopizásról?

Már próbáltam megtagadni t?le, de olyan dührohamot kapott és annyira kiborult, hogy nem bírtam.Ha odaadom nagyszül?knek, akár napokig is elvan cici nélkül, nem hiányzik neki, nincs semmi baj a viselkedésével. Ha újra meglát viszont rögtön kéri szinte, egyértelm?, hogy nyugtatásra, meg a köt?dés miatt igényli, de nekem már néha terhes a dolog és idegesít? is. Kenjem be a mellem? Vagy hagyjam szopizni amíg szeretné?

Legjobb válasz: Az en fiam 2 eves es 3 honapos volt, amikor leszoktattam, ö is nagyon ragaszkodott a szopihoz, feltem is, hogy mi lesz, ha mar nem lesz. En bekentem mustarral a mellemet, meg sem kostolta, eleg volt annyi, hogy azt mondtam, megbetegedett es most faj, nem lehet szopizni. Elfogadta a dolgot, kb. masfel hetig neha kereste, de nem volt belöle különösebb gond. Ez volt 2 honapja.

Az en fiam 2 eves es 3 honapos volt, amikor leszoktattam, ö is nagyon ragaszkodott a szopihoz, feltem is, hogy mi lesz, ha mar nem lesz. En bekentem mustarral a mellemet, meg sem kostolta, eleg volt annyi, hogy azt mondtam, megbetegedett es most faj, nem lehet szopizni. Elfogadta a dolgot, kb. masfel hetig neha kereste, de nem volt belöle különösebb gond. Ez volt 2 honapja.
Szia! Unokatesóm 4 és fél évig szoptatta a fiát. Nem viccelek, komolyan mondom, oviból ezért hozta délben haza mert akkor volt szopi idõ. Aztán mikor rájött hogy ez így már nem normális dolog kijött a fián pár pötty valamitõl, de lehet csípések voltak és ezt mondta neki hogy ez azért van mert még szopizik, beteg lesz tõle. így nem kellett neki többet. Most 5 éves egyébként.
Lehet gyorsan és keményebben, de lehet lassan és fokozatosan is. Rajtad múlik, hogy melyiket választod. Én a másodikat csinálom és ezt is szoktam javasolni, mert sokkal kíméletesebb, mint az elõbbi (kivéve, ha sürgõsen muszáj elválasztani a gyerkõcöt).
A kérdező hozzászólása: A fokozatosság nem igazán célravezetõ, nem kivitelezhetõ. Kipróbálom h bekenem ezzel azzal, hátha valamelyik bejön. Engem már így is elítél anyósom, meg az õ anyja teljesen, mondjuk õk kb egy percig nem szoptattak, mondván h ez beteges, mert a gyerek már túl nagy...

Hogyan szoktassam össze tacskó kutyámat 2 kb.2-3 hónapos kiscicámmal?

A kutyám tacskókeverék,3 éves múlt áprilisban.Nemrég hoztunk 2 kiscicát,kb 1-2 hónapja.Amikor elengedjük a kutyumat,akkor odamegy a cicáimhoz és megszagolja,utána pedig megugatja ?ket.Mikor megszagolja az egyik cicát,akkor ? elkezdi karmolászni és fúj rá.

Legjobb válasz: Maguktól szerintem nem fognak összeszokni. Nekem még régebbrõl van egy olyan emlékem,hogy a nagyszüleim úgy szoktatták egymáshoz a kutyát,és a cicát,hogy megfogták mindkettõt,elõször kb 1,5 méterre egymástól,aztán egyre közelebb engedték õket,és végül az orruk szinte összeért.Ezt megcsinálták minden nap.Egy hét után a 2 állat egymással játszott. Sok sikert!(akármivel is próbálkozol:))

Maguktól szerintem nem fognak összeszokni. Nekem még régebbrõl van egy olyan emlékem, hogy a nagyszüleim úgy szoktatták egymáshoz a kutyát, és a cicát, hogy megfogták mindkettõt, elõször kb 1, 5 méterre egymástól, aztán egyre közelebb engedték õket, és végül az orruk szinte összeért.Ezt megcsinálták minden nap.Egy hét után a 2 állat egymással játszott. Sok sikert!(akármivel is próbálkozol:) )
igen , meg fogját szokni 1-2 nap allatt egymást .a kutyus csak haverkodik a cica meg ugye fél töle de meg fogják szokni egymást csak ne hagyd a cicának hogy bele kapjon a kutyusba mert abol baj lehet.amugy pár nap és már játszani fognak :D sok sikert
Ja és azt elfelejtettem, hogy ha a cica fúj a kutyára, akkor nagyon gyengén meg kell ütögetni a fejét, de csak úgy, hogy ne fájjon neki.A kutyának meg-szintén gyengén-az orrára kell koppintani, ha ugat.
Ja, és ami még bevált trükk: dörzsölgesd át a macskákat a kutya pokrócával, hogy olyan szaguk legyen, mint neki, illetve én azt is csinálom, hogy két pokrócot cserélgetek kettõjük között, így mindkettõnek megszokottá válik a másik szaga.
kend be a mAcsakát csilível hidd el a tacskó meg nyalni sem fogja XD
Inkább a macskát szoktasd a kutyához. Láthatóan a kutyád nem támadja, a cica viszont fúj rá. Majd megszokja.
Nálam épp két hete volt aktuális ez a "probléma". Mi nem szórakoztunk sokat. Kutya ez a macska, macska ez a kutya, ha tetszik, ha nem együtt fogtok lakni. Persze ott voltunk, a kutya minden rezzenését figyeltük, de nem aggódtuk túl. A macska volt inkább problémás, mert fújt mint egy idióta, de mára már teljesen jól elvannak, a kutya arra sem moccan ha evés közben a macska belepofátlankodik a táljába. Úgyhogy szerintem a tacsitok ha akarta volna már kicsinálta volna a két macskát, úgyhogy innentõl már csak idõ kérdése, és nagy pajtik lesznek.
Nálam úgy történt, hogy mondtam a tacsinak: picike, vigyázz rá, mamáé.Kész.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek! remélem sikerülni fog!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!