Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam 1 éves (45 db)

Sos. Hogy szoktassam 1 kis önállóságra a 2, 5 éves fiamat? Nemsoká szeptember, és megy oviba.

nagyon anyás,valamilyen szinten érthetö,hisz csak velem van,nincs sajnos nagymama,1-ik meghallt,másik cseszik rá.a lényeg,hogy nem alszik egyedül,ugy kell altatni,melléfeküdni,simizni stb.nem beszél,csak pár szot,nem eszik önállóan,mert azt akarja etessem,mindenhova követ a lakásban is fogja a kezem,bennt is egésznap.mit csináljak?tudom részben az én hibám,mert mindig babusgattam,nem hagytam sirni sem.most már kezdem megelégelni a dolgot,meg az ö szempontjábol nézve muszáj lenne önállositanom,de hogyan?mit csináljak?

Legjobb válasz: nem hiszem, hogy köze van a sírni hagyáshoz, én is mindig babusgattam a fiamat, nem hagytam sírni, össze vissza puszilom egész nap, de egyedül eszik, iszik, egyedül fürdik le, hajat most (persze ott állok és dirigálok hol hagyta ki :D), egyedül megy a wc-re, utána se megyek mert kitörli utána, lehúzza, kezet is most szappannal, egyedül öltözik, vetkõzni még csak deréktól lefele tud, õ is 2,5 éves, kisfiú. mi egymás mellett ülünk, én az enyémet eszem, õ az övét, még egy éves sem volt mikor már csak akkor etettem ha nem boldogult el. fürdés, fogmosás, wc-zés a dac korszak miatt alakult úgy, hogy õ egyedül, sok vitánk is volt belõle mert 2 perc mire kinyitja a fogkrémet majd újabb 2 perc volt mire kinyomta de azt õ egyedül... én meg beletörõdtem és hagytam. öltözést-vetkõzést azt folyamatosan tanítjuk neki mert decemberben ovi és megmondták, hogy nincs idejük ilyenekre, tanítsuk meg mi. comb középig lehúztam a naciját és kértem, hogy próbálkozzon, majd belejött. most a felsõket tanuljuk, segítek kihúzni a kezét majd õ húzza át a fején, ilyesmi. pohárból inni a fürdõkádba tanítottuk. de pl. mikor reggel csináljuk a teáját akkor leteszem a földre a kancsót a forró vízzel, én fogom nehogy magára borítsa õ meg belekanalazza a cukrot, belelógatja a filtertt, citromot nyom bele, nagyon élvezi, igaz sokkal több idõ, de legalább addig se az asztal tetején ugrál ;) kakaót is õ teszi bele a tejébe. mikor megjövünk a bevásárlásból akkor leteszem a szatyrokat és mondom neki mit hova tegyen, õ meg ügyesen elpakol :) a játékait is neki kell helyre tennie ha jövünk fel a kertbõl vagy megyünk el, szintén mondom mit hova, õ meg csinálja :) beszédben szerintem ezek mind nagyon sokat segítenek, enyém is kicsit le van maradva, mondjuk õ mindent mond, de még mindig inkább csak ismétel utánam, szóval ebben nem igen tudok tanácsot adni :/

nem hiszem, hogy köze van a sírni hagyáshoz, én is mindig babusgattam a fiamat, nem hagytam sírni, össze vissza puszilom egész nap, de egyedül eszik, iszik, egyedül fürdik le, hajat most (persze ott állok és dirigálok hol hagyta ki :D), egyedül megy a wc-re, utána se megyek mert kitörli utána, lehúzza, kezet is most szappannal, egyedül öltözik, vetkõzni még csak deréktól lefele tud, õ is 2, 5 éves, kisfiú. mi egymás mellett ülünk, én az enyémet eszem, õ az övét, még egy éves sem volt mikor már csak akkor etettem ha nem boldogult el. fürdés, fogmosás, wc-zés a dac korszak miatt alakult úgy, hogy õ egyedül, sok vitánk is volt belõle mert 2 perc mire kinyitja a fogkrémet majd újabb 2 perc volt mire kinyomta de azt õ egyedül... én meg beletörõdtem és hagytam. öltözést-vetkõzést azt folyamatosan tanítjuk neki mert decemberben ovi és megmondták, hogy nincs idejük ilyenekre, tanítsuk meg mi. comb középig lehúztam a naciját és kértem, hogy próbálkozzon, majd belejött. most a felsõket tanuljuk, segítek kihúzni a kezét majd õ húzza át a fején, ilyesmi. pohárból inni a fürdõkádba tanítottuk. de pl. mikor reggel csináljuk a teáját akkor leteszem a földre a kancsót a forró vízzel, én fogom nehogy magára borítsa õ meg belekanalazza a cukrot, belelógatja a filtertt, citromot nyom bele, nagyon élvezi, igaz sokkal több idõ, de legalább addig se az asztal tetején ugrál ;) kakaót is õ teszi bele a tejébe. mikor megjövünk a bevásárlásból akkor leteszem a szatyrokat és mondom neki mit hova tegyen, õ meg ügyesen elpakol :) a játékait is neki kell helyre tennie ha jövünk fel a kertbõl vagy megyünk el, szintén mondom mit hova, õ meg csinálja :) beszédben szerintem ezek mind nagyon sokat segítenek, enyém is kicsit le van maradva, mondjuk õ mindent mond, de még mindig inkább csak ismétel utánam, szóval ebben nem igen tudok tanácsot adni :/
Hát, rettenetesen ügyes kisfia van az elõttem szólónak. Az én fiam 3 éves, de közel sem jár ezen a szinten. Szerintem csak nagyon lusta, és azért nem akarja csinálni. Mi is azon a szinten vagyunk, mint a kérdezõ :((( Nincs türelmem kivárni amíg megcsinál dolgokat, pedig az õ dolgát nehezítem meg, mert az oviban ebbõl probléma lehet/lesz. Bele kell húznunk!!!!

Elrontottam! Hogy szoktassam le 1 évesemet a babkocsiban alvásról?

Tavasszal a teraszon altattam kislányomat babakocsiban, mert így nagyokat tudott aludni napközben a jó levegőn. A gond az, hogy egy idő után már a lakásban is csak babakocsiban volt hajlandó elaludni, csakhogy kezdi kinőni. Tudnátok nekem ötleteket, tanácsokat adni, hogy hogy tudnám átszoktatni az ágyba?

Legjobb válasz: Várd ki, amíg elfárad, aztán ringasd, vagy tedd le az ágyába és fogd a kezét, amíg el nem alszik. Az enyém is csak babakocsiban aludt 1 éves koráig napközben (este meg cicin, az se volt jobb), mégis megdöbbentõen simán ment az átszoktatás. Igaz, ebben az is közrejátszott, hogy akkor álltunk át a napi egy alvásra, és olyan fáradt volt, hogy nem kellett sokat szórakoznom vele, hogy aludjon.

Várd ki, amíg elfárad, aztán ringasd, vagy tedd le az ágyába és fogd a kezét, amíg el nem alszik. Az enyém is csak babakocsiban aludt 1 éves koráig napközben (este meg cicin, az se volt jobb), mégis megdöbbentõen simán ment az átszoktatás. Igaz, ebben az is közrejátszott, hogy akkor álltunk át a napi egy alvásra, és olyan fáradt volt, hogy nem kellett sokat szórakoznom vele, hogy aludjon.

Hogyan szoktassam össze a 4 éves cicámat (iv. Lány) egy 1/2 éves fiú cicussal? Mire figyeljek jobban?

Legjobb válasz: Mindig legyél a közelben, és csak akkor engedd õket össze, ha te is ott vagy. Nagyon sok türelem kell hozzá. Nekünk a 2 éves ivartalanított kandúrt és egy fél éves kislánykát kellett össze szoktatni. Aranyos volt, ahogy a kicsi próbálkozott a játékkal. Elkezdett ugrálni, de kb fél méterre a kandúrtól megállt, mintha falnak ment volna. Amikor közelebb ment, kapott jó nagy pofonokat. Az etetést úgy kell megoldani, hogy egyszerre kapjanak enni, és egymástól jó messze legyenek a tálkáik, de azért egy helyiségen belül. A legfontosabb, hogy mindig legyél ott velük az elsõ pár hónapban.

Mindig legyél a közelben, és csak akkor engedd õket össze, ha te is ott vagy. Nagyon sok türelem kell hozzá. Nekünk a 2 éves ivartalanított kandúrt és egy fél éves kislánykát kellett össze szoktatni. Aranyos volt, ahogy a kicsi próbálkozott a játékkal. Elkezdett ugrálni, de kb fél méterre a kandúrtól megállt, mintha falnak ment volna. Amikor közelebb ment, kapott jó nagy pofonokat. Az etetést úgy kell megoldani, hogy egyszerre kapjanak enni, és egymástól jó messze legyenek a tálkáik, de azért egy helyiségen belül. A legfontosabb, hogy mindig legyél ott velük az elsõ pár hónapban.
A kérdező hozzászólása: nálunk a nagy cica a lány, de mivel elég félõs, nem bántja a kicsit...eddig fújt rá, most a kicsi kezdte el, mert õ meg ment hozzá közelebb, szagolta a farkincáját, nézegette, bántani szerencsére nem bántották egymást a 3 hét alatt, enni pedig egy helységben kapnak, és távol egymástól.....akkor gondolom még idõ kérdése...Köszi szépen a segítséget!


Ajándékba kaptam egy 1 éves csikót. Mire tanítsam? Hogy játsszak vele? Hogy szoktassam a nyereghez? Mik legyenek az első lépéseim a foglalkozáson és a szereteten kívül?

Legjobb válasz: 1 évesen még elég korai lenne nyereghez szoktatni. Viszont fontos, hogy vezethetõ/kiköthetõ legyen, lábait adja, és nyugodtan tûrje, hogy pucolgasd. Ha ismered a parelli játékokat, akkor azokat már nyugodtan elkezdheted vele.

1 évesen még elég korai lenne nyereghez szoktatni. Viszont fontos, hogy vezethetõ/kiköthetõ legyen, lábait adja, és nyugodtan tûrje, hogy pucolgasd. Ha ismered a parelli játékokat, akkor azokat már nyugodtan elkezdheted vele.
dejó dolgod van :-P :-D
Nehogy nyerget tegyél rá, szétcseszed a gerincét!!! A nyereg 3 éves kortól jöhet, elõbb nem! :) Alakíts ki vele mély bizalmi kapcsolatot. Sokat pucold, vedd fel a lábait, vezetgesd, legeltesd, és játssz vele. Én mindig kergetõset játszottam a csikómmal - aki immár 10 éves - úgy hogy adtam neki egy kis répát, és szaladni kezdtem vele elõtte. Szoktasd kötõfékhez és megkötéshez. Ha már megy a vezetgetés, a patamosáshoz is el lehet kezdeni szoktatni, minél elõbb, annál jobb. Ha harap, arról mindenképp szoktasd le, és ne engedd, hogy durva legyen veled - ha idõsebb lesz megmarad a durvaság, csak már nem lesz olyan hû de aranyos, ha harap. Csinálhatsz vele továbbá körkarámos-kapcsolódós játékot - Monty Roberts - vagy parellit - az alap a 7 játék. Ja, és sok répa, alma, lócsoki, szeretet :)
ját rakj rá nyereg alátétet, ápolásra, pata feladásra tanítsd.Futószárazni is hogy merre kell helyesen menni egy kézen, vezetõszárral menny nyugodtan mellette néha simogasd meg hogy tudja nincs semmi baj és nem kell félnie semmitöl sétálva kimehetsz vele terepre hogy szokja és tanulja (perszee haez lehetséges)az erdõt.Én is kaptam kiskoromba 1 csikót az alegjobb mikor te tanitod be és melletted nõ fel.
nyerget még ne! 3éves koról lehet lovagolni egy lovat. amugy de jó neked. csödi kanca? fajtája? jahajj de fasza dolgod van :P
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kérdéseket, am. pej/mén/magyar félvér.Annyit én is tudok h nem szabad nyerget rárakni még, tényleg jó lenne ha szuper lenne vele a kapcsolatom...
A kérdező hozzászólása: Tudom h megkérdeztem, hogy hogyan kell hozzászoktatni a nyereghez ;csak ezt a késõbbiekben (3 éves korában)értettem:) .
Rengeteg könyv szól a csikók belovaglásáról, ezért ide ezt lehetetlen lenne leírni. Viszont se elmondás, se könyv alapján ne kezdj bele magadtól, tapasztalat nélkül. Egy lovat nagyon könnyû elrontani, és rettenetesen nehéz helyrehozni. Kérj majd ehhez hozzáértõ segítséget.
már kétévesen próbálhatod a dolgokat amúgy meg van olyan jó tulajdonságú ló hogy elsöpróbálkozásra nem ellenkezik mikormég a termelöszövetkezetek mûködtek volt olyan község hogy harmincpár ló is volt ezek igás lovak voltak és mikor szûreti felvonulás volt ezeket a lovakat nyergelték és álták ezek a magyar nóniuszok voltak

Két éves cicám mellé, hamarosan örökbe fogadnék egy 1-3 éves, közepes termetű kutyát. Hogyan szoktassam őket össze?

Menhelyi kutya lesz, valószín?leg a gondozók nem tudják majd, hogy macskabarát-e a kutya.

Legjobb válasz: szia! elõször is, ha a kutyus megérkezik, legyen egy olyan hely, ahová el tudod zárni a kutyust vagy a cicát, ha nem barátkoznának össze. Általában az egyik állatot egy ketrecbe rakták (max 1 órára), hogy a másik állat megszagolhassa, és megbizonyosodhasson róla, hogy kedves és nem bántja õt. Szerintem ez a legemberségesebb módszer. Én így csinálnám.

szia! elõször is, ha a kutyus megérkezik, legyen egy olyan hely, ahová el tudod zárni a kutyust vagy a cicát, ha nem barátkoznának össze. Általában az egyik állatot egy ketrecbe rakták (max 1 órára), hogy a másik állat megszagolhassa, és megbizonyosodhasson róla, hogy kedves és nem bántja õt. Szerintem ez a legemberségesebb módszer. Én így csinálnám.
szia! ez attól függ hogy a kutyus alapból hogy tûri a cicákat, hogy volt neki a régi gazdánál. jó ötletnek tartom amit az elõttem szóló írt, én is hallottam már errõl a hozzászoktatási módszerrõl. az biztos ha a kutya meg is szokja, a cicák annyira önzõek (saját tapasztalat), hogy õk iszonyatosan féltékenyek... sok sikert :) nem lesz egyszerû.
az 1. hozzászóló vagyok!csak annyit akartam ég írni, hogy az állatkertben is így szoktatják egymáshoz az állatokat (a pécsi állatkertben)

Hogyan szoktassam le a verekedésről 1.5 évesemet?

Az utóbbi 2 napban elég hisztis. Ha valamit nem engedek neki meg (pl.: WC-be nyúlkálás), akkor verekszik, meg a falat csapkodja. Ezt most kezdte el, ebben a 2 napban. Nem üti senki, még nem kapott ki egyszer sem. Hogyan akadályozzam meg, hogy ez elmélyüljön nála? Hogy ne csapkodjon és verekedjen?

Legjobb válasz: Szia!Az én fiam 2 éves lesz és õ is csinálta,csinálja ezt.Az enyém még most kezd el beszélni,és régebben az is volt a gond hogy nem értettem meg rögtön hogy mit akar.A nem szóra sokszor reagál így épp oda üt ahova sikerül(fal,én).Én határozottan rászóltam,mérges arcot vágtam hozzá,ez viszont csak egy darabig mûködött,aztán nevetett rajta.Ami bevált,hogy leguggolok hozzá,erõsen fogom a kezét,és mondom hogy nem szabad verekedni,felveszem és elterelem a figyelmét egész másra.Most már hogy nagyobb ha rászólok és folytatja,akkor büntisarok.Ez szitutól is függ kit miért bánt.Ha csak dühös és azt vezeti le akkor elterelek,ha a tesóját bántja akkor bünti.Jól mûködik viszonylag a dolog.Nálatok még az elterelés a megoldás szerintem,és magyarázd el neki hogy nem szereted mikor így viselkedik,határozzottnak kell lenni velük.

Szia!Az én fiam 2 éves lesz és õ is csinálta, csinálja ezt.Az enyém még most kezd el beszélni, és régebben az is volt a gond hogy nem értettem meg rögtön hogy mit akar.A nem szóra sokszor reagál így épp oda üt ahova sikerül(fal, én).Én határozottan rászóltam, mérges arcot vágtam hozzá, ez viszont csak egy darabig mûködött, aztán nevetett rajta.Ami bevált, hogy leguggolok hozzá, erõsen fogom a kezét, és mondom hogy nem szabad verekedni, felveszem és elterelem a figyelmét egész másra.Most már hogy nagyobb ha rászólok és folytatja, akkor büntisarok.Ez szitutól is függ kit miért bánt.Ha csak dühös és azt vezeti le akkor elterelek, ha a tesóját bántja akkor bünti.Jól mûködik viszonylag a dolog.Nálatok még az elterelés a megoldás szerintem, és magyarázd el neki hogy nem szereted mikor így viselkedik, határozzottnak kell lenni velük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves elsõ. Én is így vagyok vele, hogy szeretnék jó embert nevelni belõle.
:) Nem lesz ott baj....úgy látszik ez egy ilyen korszak:)
A kérdező hozzászólása: Így kell hozzá állni. Egyébként nagyon aranyos, kedves fiú, nincs vele baj.

1, 5 éves fiam hogyan szoktassam vissza a kiságyába?

Hever?n altatom, ha elaludt be a kiságyba. Ez déli alvásnál jól m?ködik, és hosszú ideig este is, de már hetek óta amint próbálom betenni a kiságyba felébred és sír, így vele alszok. Egyedül hagyni ágyon még nem akarom, az estékre viszont szükségem van (mosogatás, pakolás, vasalás, készül?dés a másnapra, vagy csak egyszer?en kiereszteni a g?zt)

Legjobb válasz: és muszáj a kiságy? mi egyévesen vettunk rendes (nem tul magas) ágyat a fiamnak, azota azon alszik a saját szobájában, mindegyikunknek jobb így (utálta a kisgyat.....). nem esik le rola...sokág csináltam én is így, hgoy mellette maradtam, mig elaludt, mintegy kárpotlásul azért, hogy nem tudtam szoptatni, ennek a vége az lett, hogy máshogy nem volt hajlando elaludni (érdekes, anyuval, férjemmel nem gond...). ugyhogy ugyanezen átmentem én is, akkor így láttam jonak, de most utolag látom, hol rontottam el...néha még most, 2,5 évesen is megkoveteli, hogy maradjak, de most már legalább nem rendszeres. nem akarom, hogy a nyugodt alvása teljesen tolem fuggjon.

és muszáj a kiságy? mi egyévesen vettunk rendes (nem tul magas) ágyat a fiamnak, azota azon alszik a saját szobájában, mindegyikunknek jobb így (utálta a kisgyat.....). nem esik le rola...sokág csináltam én is így, hgoy mellette maradtam, mig elaludt, mintegy kárpotlásul azért, hogy nem tudtam szoptatni, ennek a vége az lett, hogy máshogy nem volt hajlando elaludni (érdekes, anyuval, férjemmel nem gond...). ugyhogy ugyanezen átmentem én is, akkor így láttam jonak, de most utolag látom, hol rontottam el...néha még most, 2, 5 évesen is megkoveteli, hogy maradjak, de most már legalább nem rendszeres. nem akarom, hogy a nyugodt alvása teljesen tolem fuggjon.
Hagyd benne sírni, egy kicsit, ha mindig kiveszed akkor megtanulja, hogy hisztivel mindent elér. Legyél ott egy kicsit vele a szobában de ne vedd ki.Megfogja szokni újra. Lehet egy hétbe is beletelik, de ne add fel.
Bocs hogy ezt írom, de ezt már hamarabb el kellett volna kezdeni. Minél késõbb próbálod beszoktatni a kiságyba való alvásra, annál nehezebb lesz..
Babám 20 hónapos és mst szokott vissza az ágyába. Elmagyráztam, hogy este van és aludni kell és az okos babák az ágyukban alszanak. Kézenfogtam, lefektettem, (tejet ivott közben) én pedig az ágya mellé ültem. Megitta a tejét beszét hozzám, de nem szóltam vissza. Ahogy teltek a napok egyre távolabb ültem az ágyától. Ha kimászott belõle, akkor visszatettem. 2 hét, és újra az ágyában aludt.

Hogy szoktassam ossze az 1 eves kanduromat es a kiskandurt?

A parommal mar reg beszeltuk,hogy talan jo lenne egy uj cica is,mert mi dolgozunk ,o meg szegeny unatkozik folyton.Na most tegnap a parom felszedett a foutra kidobott kiscicat es hazahozta.O is kandur.De meg pici,szerintem olyan 1 honapos lehet.Hat nem igazan szeretik egymast,este kicsit osszezartuk oket,de morgas meg fujas lett belele+2 meter tavolsagtartas.Az elobb kiengedtem az udvarra oket (kertes hazban lakunk) de kergetik egymast.jobban mondva a kicsi kergeti a nagyot :)) fujnak egymasra es hol egyik ,hol a masik pofozkodik.Ezt most azert hagyom,mert gondolom,ki kell alakuljon kozottuk a hierarhia.Jo,most nyilvan ha durvan osszemennek,beleszolok,de most meg haggyam ugye?Hogy tudnam osszebaratkoztatni oket? 2kor el kell menjek itthonrol,hogy hagyjam itthon oket osszezarva?a kicsit zarjam el?Mit csinaljak,hogy kedveljek meg egymast???koszi elore is a valaszokert!

Legjobb válasz: idõbe telik mire megszokjak egymast, foleg a nagy a kicsit. en nem zarnam ossze oket. meg szerencsések vagytok, hogy a nagy csak egy éves, mert minel nagyobb,minél régebb óta van nalatok, annal fõnököskodobb a kandur probalj mindkettovel egyforman foglalkozni, ne érezzék mellõzve magukat. hibákért bocsi, telefonrol írom:)

idõbe telik mire megszokjak egymast, foleg a nagy a kicsit. en nem zarnam ossze oket. meg szerencsések vagytok, hogy a nagy csak egy éves, mert minel nagyobb, minél régebb óta van nalatok, annal fõnököskodobb a kandur probalj mindkettovel egyforman foglalkozni, ne érezzék mellõzve magukat. hibákért bocsi, telefonrol írom:)
A kérdező hozzászólása: nem gond, koszi szepen a valaszt :)
Szerintem egyelõre ne zárd össze õket.Ha van kajájuk megszokják majd egymást.Egyenek egymás mellett kis távolságban.A közös kajálás természetessé teszi majd egymás társaságát.Pár hét és már játszanak vagy nem is törõdnek egymással.Most még az újdonság erejével ismerkednek.A héten még legyenek külön amíg nem vagytok otthon nehogy a pici addig idegesítse a nagyot amíg az durva lesz.De ha otthon vagytok minél többet legyenek együtt.Szerintem jóban lesznek, bár biztos sokat fognak birkózni.

Hogyan szoktassak össze egy 1 éves macskát kölyökkutyával?

A macskám benti cica, 1 éves volt május közepén, sima házicica és n?stény. Egy szintén n?stény, kölyök szobakutyát (yorki) szeretnék hozzá szoktatni, de nem tudom hogyan kezdjem. Egyáltalán lehetséges, hogy a kiskutya ne bntsa a macskát??

Legjobb válasz: majd a cicus lekever a kutyának 1-2 pofont és megtanulja hogy ki az úr..akarom mondani macska ...a háznál. kiskutya az még játékos és nem fogja széttépni a macsekot.

majd a cicus lekever a kutyának 1-2 pofont és megtanulja hogy ki az úr..akarom mondani macska ...a háznál. kiskutya az még játékos és nem fogja széttépni a macsekot.
A kérdező hozzászólása: remélem, mert azért egy cica megy neki a kutyának megnevelni az nem akkora baj de a kutyának van pár nagyobb foga :S egyébként a cica kicsit félõs. Idegenektõl nagy ismeretlen zajoktól nagyon tart, de kutyussal még nem találkozott csak cicákkal.

Doki szerint sokat eszik 1 hónapos babám, hogyan szoktassam át ritkább/kevesebb evésre? (bővebben lenn)

Sziasztok! Babám 1 hónapos, tápszeres, 10szer eszik egy nap (összesen 600-630 ml), 40-90ml közötti mennyiségeket, 1-3 óra időtartamra. 2,8 kg-mal született, most majdnem 4 kg. Doki szerint nem szabadna ennyit ennie. Segítséget kérek, Ti hogy szoktatnátok át ritkább étkezésre? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: az enyém 1 naposan több volt mint négy kiló. Ezt így nem lehet mondani, hogy sok a 4 kiló. Behozta, amivel soványabban született. Szerintem le fog lassulni ez a gyarapodás. Én nem tennék semmit.

az enyém 1 naposan több volt mint négy kiló. Ezt így nem lehet mondani, hogy sok a 4 kiló. Behozta, amivel soványabban született. Szerintem le fog lassulni ez a gyarapodás. Én nem tennék semmit.
Miért mi a baja a dokinak? Bukik a babád? Vagy hasfájós? Vagy van valami más tünet? Mert, ha semmi baja, és úgy ennyit eszik, akkor szerintem egészségére. Amúgy nekem nem tûnik soknak a 600 ml, ha az átlagot nézzük, akkor ez ideális egy 4 kilós babának!
Második vagyok: én most az egész napi mennyiséget néztem, az nem eget rengetõ. A 10x-i étkezés lehet, hogy az, bár egy 1 hónapos baba van, hogy ennyiszer eszik, épp azért mert kisebb adagokat eszik, de többször. Bocsi, de nekem ez még mindig nem atyaúristen. A napirend majd alakul, persze alakíthatsz rajta, és adhatod neki ritkábban a tápszert, de ha eszeveszettül sírt, mert valóban éhes, akkor inkább anyai megérzéseidre hallgass, és adj neki enni.
Te jó isten!!!!Ez rengeteg!!!Mivel tápszeres én azt csinálnám, hogy 3 óránként adok neki csak!!Közte pedig pár korty vizet, ha nagyon sír.Naponta 5-6 evést kell csinálni.Így nem is nagyon tudsz neki napi rendet csinálni, ami pedig a késõbbiekben nagyon fontos!!!
Igaza van a dokinak. A mennyiség is sok, de egy hónapos korban a 4 kg is. Az elsõ jól írta. Csak 3 óránként etesd, és éjjel ne.
Szia! Hogy haladtok? :)
23.36-os vagyok. Az, hogy most ennyit hízott a babája nem azt jelenti, hogy folyamatosan így fog gyarapodni!Kis súllyal született és behozta a lemaradását, ennyi.De az is lehet, hogy õ egy erõsebb baba lesz.Nem lehet tudni, de éheztetni nem kell.Lesz még olyan is, hogy azért fognak szólni, mert nem hízott annyit amennyit kellett volna neki.Nálunk is mindig így volt, egyik hónapban sokat fejlõdött, másik hónapban visszaesett.Sok minden befolyásolja majd, mozgásfejlõdés, fogzás, hozzátáplálás. Én volt, hogy 8x szoptattam éjjel a kisfiamat, mert fogzott és csak a cicin nyugodott meg.A védõnõk, orvosok teljesen hülyének néztek és folyton azt hallottam, szoktassam le róla.Hát nem szoktattam, leszokott Õ maga amikor már nem fájt neki a kis ínye.Próbáld kicsit kitolni az étkezéseket úgy ahogy írtam, ha nem megy a 10 perc próbáld 5-tel és meglátod minden rendben lesz. :)
én is elsõ babás anyuka vagyok. igaz nekem nem tápszeres volt a babám, de ennyiszer tuti evett mint a tied. 2, 7 kg-al született. eleinte nem mértem, de 2, 5 hónapos korában kórházba került, akkor több mint 5 kg volt. szerencsére mert több mint 1 kg-t fogyott, még jó hogy volt mibõl!
az én babám tisztán anyatejes volt, nem mértem mennyit evett, de igény szerint szoptattam, és bár nekem is mondta a doki, hogy a napi 10 alkalom nagyon sok, egyen csak 3 óránként, de egyszerûen ez nálunk kivitelezhetetlennek tûnt, és én inkább tojtam a jótanácsokra, pláne hogy sokat olvastam akkorra már az igény szerinti táplálásról. az elsõ 4 hónapban havonta közel 1 kilót hízott a babám, aki amúgy 3.38 kg-mal született, aztán lelassult a gyarapodás. sosem volt kövér, és ma már teljesen átlagos testalkatú, kb. 14 kilós három éves. szerintem a legtöbb anyatejjel tápláló anya gyakrabban szoptat 3 óránál, és mégcsak kimérni sem tudják a baba adagját, sokkal könnyebben érvényesülnek így a baba egyéni igényei. a tápszeres babák igényei sem kevésbé változatosak, de mintha tõlük jobban elvárná mindenki, hogy a nagykönyv szerint egyenek. amúgy testsúlykilogrammonként 150 milit kell számolni kábé, így egy négy kilós babánál a 600 mili napi adag egyáltalán nem sok.
És még egyébként tapasztalt két gyerekes anyaként, azt mondom, ha ilyet mond a doki, akkor baj van, de azt neked kell kitalálnod hol és mi. Mert az már egyéni. A doki csak azt jelzi valami nincs rendben, de a többi a te anyai megérzéseidre van bízva. Például az én 8 hónapos kisfiamnál mondták, akit szoptattam, hogy baj van, nincs meg a fél liter tejalapú táplálék, vegyek tápszert vagy tejitalt neki és azt adjam, mert sovány is és nem gyarapodott és valójában én a kimerültségtõl észre sem vettem, párom mondta egész éjjel szoptattam a babát. Ahányszor felnézett szoptattam. És gondolkodtam, bár nem tudtam mennyit szopott a babám, nem tejitalt vettem, hanem egy üveges bébiételt, életében elõször kapott azt, mert addig én fõztem, és ebédre azt adtam neki. Na egész éjjel ott ültünk az ágya felett, mert nem kelt fel egyszer sem szopni és aludt egész éjjel. Doki mondta, valahogy biztos nem jól állítottam össze a kaját vagy nem volt meg benne az a tápanyagmennyiség amire a babának szüksége volt. De a lényeg nem a tejalapú volt kevés és nem is a vacsora. De tudnék hosszan írni történeteket még. Szóval hallgass a dokira, mert tapasztalt, tanult, de neked kell tudnod, mikor adsz gyógyszert, milyen gyógyszert, az én dokim már az antibiotikumot is úgy adja, szükség szerint anyuka, döntse el. Meg a kitöltetlen igazolást, szükség szerint, ahogy látja. Úgyhogy rád van bízva a dolog, kitaláld, mit tegyél. Az orvos csak abban segít felhívja a figyelmed, gond van.
Jó oké az enyém is 4 kiló volt mikor megszületett, de egy hónaposan nem volt 7 kiló. Ha ilyen ütemben gyarapodott volna mint a kérdezõé. És ha az általános dolgot nézem, hogy 6 hónapos korára duplázza meg a súlyát a baba, akkor is soknak tûnik ez a gyarapodás. Mégha azt mondom egy kis súlyú baba gyorsabban dupláz, de nem ennyire gyorsan. Több mint 1 kiló egy hónap alatt. Én is eltolnám az étkezéseket, 1 óránként még anyatejes babát sem tanácsos szoptatni, nemhogy tápszert adni, kizártnak tartom, hogy egy ekkora mennyiségû tápszer után 1 órán belül újra éhes legyen.
A kérdező hozzászólása: 23:36-os Neked is nagyon köszönöm, ez a 10 perces eltolás nem tûnik drasztikusnak, ezt még megpróbáljuk. Köszönöm a bátorítást, a megnyugtatást is, jól esik ilyenkor minden pozitív válasz. Szép estét!
A kérdező hozzászólása: Sajnos a cumit úgy kiköpi, hogy szó szerint röpül... :( Ma a folyadékkal próbálkoztunk, vízzel. Teát nem merünk adni, mert ha jobb íze van, akkor félõ nem kell neki majd a tápszer. Még sajna nem lát olyan messzire, de körberaktuk játékokkal, és mindig másikat mozgatok, zörgetek meg neki. Köszönöm Neked a tippeket, ezzel már el tudok indulni legalább. Tökéletes anyuka sosem leszek, mert szerintem ilyen nincs, de szeretnék minden tõlem telhetõt megtenni annak érdekében, hogy egészségesen fejlõdjön, és boldog, kiegyensúlyozott legyen. :)
Az elején én is így voltam, elsõ babás anyukaként talán mindent elkövettem amit nem szabadott volna :) Nincs itt olyan nagy gond szerintem!A 10 étkezés sok, úgy tudod eltolni az evéseket, hogy minden nap 10 perccel késõbb eteted meg.Nálunk ez bevált.Tehát ha pl 2, 3, 4 órakor eszik, holnap 2.10, 3.20, 4.30-kor kapjon enni.Ezt szépen lassan csináld nála, minden nap kicsi eltolásokkal addig míg be nem áll a "normális" szintre.Nálunk ez 2-3 hétig tartott.Kisfiam hasfájós volt, folyton sírt.Babádnak nem fáj a pocakja?Egyszer azt olvastam, hogy akkor is fájhat ha sûrûn kapnak enni, mert a tápszer megemésztéséhez kb. 3 óra kell nekik. A másik véleményem az, hogy nem kell mindig megfogadni a dokik és védõnõk tanácsát.Õk mindig azt mondják "mennyit kell, mennyinek kell lennie" Ezzel ellentétben minden baba más és tuti nem úgy fog fejlõdni, hogy az mindenkinek jó legyen.Én az elsõ hónapban elkövettem egy nagy hibát, hallgattam a védõnõmre.Elsõ vizsgálatnál azt mondták a kisfiam sokat eszik, nagyon gyorsan gyarapszik és nem szabad ennyit adni neki.Itassam teával ha éhes.Szegénykémnek napokig hallgattam a sírását.:(2 hét múlva a következõ mérésnél, másik védõnõtõl megkaptam, hogy ez a gyerek sovány és nem eszik eleget, etessem sûrûbben.Na akkor eldöntöttem, hogy nem foglalkozok velük többet. Bocsánat amiért hosszú lett, de remélem megtudtalak nyugtatni :) Most 1 éves kisfiam teljesen átlagos testalkatú, mosolygós, ügyes kis fickó.Nálatok is így lesz, csak figyeld a jelzéseit és tudni fogod neki mi a jó.
Most nem azért, de biztos 1000%, hogy éhes? Nem lehet, hogy fáj a hasa?Ilyenkor kezdõdik kb.. A sok tápitól is fájhat neki ám!!Rendesen van széklete?Sok esetleg kevés? Cumizik?ilyenkor lehet elég lenne neki csak a cumi, hogy megnyugodjon! Az elején én is minden nyikkanásra azt hittem, hogy éhes, de mint kiderült ez nincs így egyáltalán!! Anyatejes volt még ilyenkor a babám, amit korlátlanul ehetett, de ha elolvasod a tápszeres dobozon az írást, azon ott van, hogy kiszáradást, és bevizesedést is okozhat a babáknál! Mindent próbálj ki!!Én sokat ökörködtem a lányommal, meg még most is.Énekeltem neki, tornáztunk, sétáltunk a lakásban!Foglald le.És ellenõrizd, hogy nem e fáj valamije!
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm az eddigi hozzászólásokat, és ötlet, hogy hogyan? Mert sír szegényem, nem kicsit... már már inkább ordít, ha nem adok neki ekkor kaját. Melege lenne, vagy fázna, eddig nekem nem tûnt úgy, hogy ez lehetne az indok. Unatkozni, hát nem tudom mivel lehetne jobban lefoglalni, de tornázunk, beszélgetek vele, sétálunk... Kérlek írjatok ötleteket, hogyan tudom kitolni az idõt, mert azért szerintem az nem megoldás hogy esetenként sírjon fél- egy órát, mert még nincs kajaidõ. Köszönöm!
Sehogy! De magadat szoktasd rá, hogyha sír, ne egybõl arra gondolj, hoyg éhes. Másért is sírhat. Ám ha éhes, akkor meg kell etetni. Nem hiszem, hoyg 10-szer éhes. Csak eszik, pedig lehet h fázik, vagy unatkozik, vagy melege van. De ha tényleg éhes, hát akkor egyen.
A kérdező hozzászólása: Szia, lassult a gyarapodása, így valószínû csak be akarta hozni a lemaradását, sõt azóta már nem 1-3, hanem 2, 5-3 óránként kér enni. Így szerencsére most beálltunk erre, éjjelente már csak 2szer eszik, akkor abszolút tartja a 3 órát, napközben van, hogy 2-2, 5 óránként eszik ismét, de akkor eleve kevesebbet kért elõtte. Köszönöm az érdeklõdésedet!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!