Találatok a következő kifejezésre: Hogy szoktassam 1 éves (46 db)

Sos. Hogy szoktassam 1 kis önállóságra a 2, 5 éves fiamat? Nemsoká szeptember, és megy oviba.

nagyon anyás,valamilyen szinten érthetö,hisz csak velem van,nincs sajnos nagymama,1-ik meghallt,másik cseszik rá.a lényeg,hogy nem alszik egyedül,ugy kell altatni,melléfeküdni,simizni stb.nem beszél,csak pár szot,nem eszik önállóan,mert azt akarja etessem,mindenhova követ a lakásban is fogja a kezem,bennt is egésznap.mit csináljak?tudom részben az én hibám,mert mindig babusgattam,nem hagytam sirni sem.most már kezdem megelégelni a dolgot,meg az ö szempontjábol nézve muszáj lenne önállositanom,de hogyan?mit csináljak?

Legjobb válasz: nem hiszem, hogy köze van a sírni hagyáshoz, én is mindig babusgattam a fiamat, nem hagytam sírni, össze vissza puszilom egész nap, de egyedül eszik, iszik, egyedül fürdik le, hajat most (persze ott állok és dirigálok hol hagyta ki :D), egyedül megy a wc-re, utána se megyek mert kitörli utána, lehúzza, kezet is most szappannal, egyedül öltözik, vetkõzni még csak deréktól lefele tud, õ is 2,5 éves, kisfiú. mi egymás mellett ülünk, én az enyémet eszem, õ az övét, még egy éves sem volt mikor már csak akkor etettem ha nem boldogult el. fürdés, fogmosás, wc-zés a dac korszak miatt alakult úgy, hogy õ egyedül, sok vitánk is volt belõle mert 2 perc mire kinyitja a fogkrémet majd újabb 2 perc volt mire kinyomta de azt õ egyedül... én meg beletörõdtem és hagytam. öltözést-vetkõzést azt folyamatosan tanítjuk neki mert decemberben ovi és megmondták, hogy nincs idejük ilyenekre, tanítsuk meg mi. comb középig lehúztam a naciját és kértem, hogy próbálkozzon, majd belejött. most a felsõket tanuljuk, segítek kihúzni a kezét majd õ húzza át a fején, ilyesmi. pohárból inni a fürdõkádba tanítottuk. de pl. mikor reggel csináljuk a teáját akkor leteszem a földre a kancsót a forró vízzel, én fogom nehogy magára borítsa õ meg belekanalazza a cukrot, belelógatja a filtertt, citromot nyom bele, nagyon élvezi, igaz sokkal több idõ, de legalább addig se az asztal tetején ugrál ;) kakaót is õ teszi bele a tejébe. mikor megjövünk a bevásárlásból akkor leteszem a szatyrokat és mondom neki mit hova tegyen, õ meg ügyesen elpakol :) a játékait is neki kell helyre tennie ha jövünk fel a kertbõl vagy megyünk el, szintén mondom mit hova, õ meg csinálja :) beszédben szerintem ezek mind nagyon sokat segítenek, enyém is kicsit le van maradva, mondjuk õ mindent mond, de még mindig inkább csak ismétel utánam, szóval ebben nem igen tudok tanácsot adni :/

nem hiszem, hogy köze van a sírni hagyáshoz, én is mindig babusgattam a fiamat, nem hagytam sírni, össze vissza puszilom egész nap, de egyedül eszik, iszik, egyedül fürdik le, hajat most (persze ott állok és dirigálok hol hagyta ki :D), egyedül megy a wc-re, utána se megyek mert kitörli utána, lehúzza, kezet is most szappannal, egyedül öltözik, vetkõzni még csak deréktól lefele tud, õ is 2, 5 éves, kisfiú. mi egymás mellett ülünk, én az enyémet eszem, õ az övét, még egy éves sem volt mikor már csak akkor etettem ha nem boldogult el. fürdés, fogmosás, wc-zés a dac korszak miatt alakult úgy, hogy õ egyedül, sok vitánk is volt belõle mert 2 perc mire kinyitja a fogkrémet majd újabb 2 perc volt mire kinyomta de azt õ egyedül... én meg beletörõdtem és hagytam. öltözést-vetkõzést azt folyamatosan tanítjuk neki mert decemberben ovi és megmondták, hogy nincs idejük ilyenekre, tanítsuk meg mi. comb középig lehúztam a naciját és kértem, hogy próbálkozzon, majd belejött. most a felsõket tanuljuk, segítek kihúzni a kezét majd õ húzza át a fején, ilyesmi. pohárból inni a fürdõkádba tanítottuk. de pl. mikor reggel csináljuk a teáját akkor leteszem a földre a kancsót a forró vízzel, én fogom nehogy magára borítsa õ meg belekanalazza a cukrot, belelógatja a filtertt, citromot nyom bele, nagyon élvezi, igaz sokkal több idõ, de legalább addig se az asztal tetején ugrál ;) kakaót is õ teszi bele a tejébe. mikor megjövünk a bevásárlásból akkor leteszem a szatyrokat és mondom neki mit hova tegyen, õ meg ügyesen elpakol :) a játékait is neki kell helyre tennie ha jövünk fel a kertbõl vagy megyünk el, szintén mondom mit hova, õ meg csinálja :) beszédben szerintem ezek mind nagyon sokat segítenek, enyém is kicsit le van maradva, mondjuk õ mindent mond, de még mindig inkább csak ismétel utánam, szóval ebben nem igen tudok tanácsot adni :/
Hát, rettenetesen ügyes kisfia van az elõttem szólónak. Az én fiam 3 éves, de közel sem jár ezen a szinten. Szerintem csak nagyon lusta, és azért nem akarja csinálni. Mi is azon a szinten vagyunk, mint a kérdezõ :((( Nincs türelmem kivárni amíg megcsinál dolgokat, pedig az õ dolgát nehezítem meg, mert az oviban ebbõl probléma lehet/lesz. Bele kell húznunk!!!!

Elrontottam! Hogy szoktassam le 1 évesemet a babkocsiban alvásról?

Tavasszal a teraszon altattam kislányomat babakocsiban, mert így nagyokat tudott aludni napközben a jó levegőn. A gond az, hogy egy idő után már a lakásban is csak babakocsiban volt hajlandó elaludni, csakhogy kezdi kinőni. Tudnátok nekem ötleteket, tanácsokat adni, hogy hogy tudnám átszoktatni az ágyba?

Legjobb válasz: Várd ki, amíg elfárad, aztán ringasd, vagy tedd le az ágyába és fogd a kezét, amíg el nem alszik. Az enyém is csak babakocsiban aludt 1 éves koráig napközben (este meg cicin, az se volt jobb), mégis megdöbbentõen simán ment az átszoktatás. Igaz, ebben az is közrejátszott, hogy akkor álltunk át a napi egy alvásra, és olyan fáradt volt, hogy nem kellett sokat szórakoznom vele, hogy aludjon.

Várd ki, amíg elfárad, aztán ringasd, vagy tedd le az ágyába és fogd a kezét, amíg el nem alszik. Az enyém is csak babakocsiban aludt 1 éves koráig napközben (este meg cicin, az se volt jobb), mégis megdöbbentõen simán ment az átszoktatás. Igaz, ebben az is közrejátszott, hogy akkor álltunk át a napi egy alvásra, és olyan fáradt volt, hogy nem kellett sokat szórakoznom vele, hogy aludjon.

Hogyan szoktassam össze a 4 éves cicámat (iv. Lány) egy 1/2 éves fiú cicussal? Mire figyeljek jobban?

Legjobb válasz: Mindig legyél a közelben, és csak akkor engedd õket össze, ha te is ott vagy. Nagyon sok türelem kell hozzá. Nekünk a 2 éves ivartalanított kandúrt és egy fél éves kislánykát kellett össze szoktatni. Aranyos volt, ahogy a kicsi próbálkozott a játékkal. Elkezdett ugrálni, de kb fél méterre a kandúrtól megállt, mintha falnak ment volna. Amikor közelebb ment, kapott jó nagy pofonokat. Az etetést úgy kell megoldani, hogy egyszerre kapjanak enni, és egymástól jó messze legyenek a tálkáik, de azért egy helyiségen belül. A legfontosabb, hogy mindig legyél ott velük az elsõ pár hónapban.

Mindig legyél a közelben, és csak akkor engedd õket össze, ha te is ott vagy. Nagyon sok türelem kell hozzá. Nekünk a 2 éves ivartalanított kandúrt és egy fél éves kislánykát kellett össze szoktatni. Aranyos volt, ahogy a kicsi próbálkozott a játékkal. Elkezdett ugrálni, de kb fél méterre a kandúrtól megállt, mintha falnak ment volna. Amikor közelebb ment, kapott jó nagy pofonokat. Az etetést úgy kell megoldani, hogy egyszerre kapjanak enni, és egymástól jó messze legyenek a tálkáik, de azért egy helyiségen belül. A legfontosabb, hogy mindig legyél ott velük az elsõ pár hónapban.
A kérdező hozzászólása: nálunk a nagy cica a lány, de mivel elég félõs, nem bántja a kicsit...eddig fújt rá, most a kicsi kezdte el, mert õ meg ment hozzá közelebb, szagolta a farkincáját, nézegette, bántani szerencsére nem bántották egymást a 3 hét alatt, enni pedig egy helységben kapnak, és távol egymástól.....akkor gondolom még idõ kérdése...Köszi szépen a segítséget!


Ajándékba kaptam egy 1 éves csikót. Mire tanítsam? Hogy játsszak vele? Hogy szoktassam a nyereghez? Mik legyenek az első lépéseim a foglalkozáson és a szereteten kívül?

Legjobb válasz: 1 évesen még elég korai lenne nyereghez szoktatni. Viszont fontos, hogy vezethetõ/kiköthetõ legyen, lábait adja, és nyugodtan tûrje, hogy pucolgasd. Ha ismered a parelli játékokat, akkor azokat már nyugodtan elkezdheted vele.

1 évesen még elég korai lenne nyereghez szoktatni. Viszont fontos, hogy vezethetõ/kiköthetõ legyen, lábait adja, és nyugodtan tûrje, hogy pucolgasd. Ha ismered a parelli játékokat, akkor azokat már nyugodtan elkezdheted vele.
dejó dolgod van :-P :-D
Nehogy nyerget tegyél rá, szétcseszed a gerincét!!! A nyereg 3 éves kortól jöhet, elõbb nem! :) Alakíts ki vele mély bizalmi kapcsolatot. Sokat pucold, vedd fel a lábait, vezetgesd, legeltesd, és játssz vele. Én mindig kergetõset játszottam a csikómmal - aki immár 10 éves - úgy hogy adtam neki egy kis répát, és szaladni kezdtem vele elõtte. Szoktasd kötõfékhez és megkötéshez. Ha már megy a vezetgetés, a patamosáshoz is el lehet kezdeni szoktatni, minél elõbb, annál jobb. Ha harap, arról mindenképp szoktasd le, és ne engedd, hogy durva legyen veled - ha idõsebb lesz megmarad a durvaság, csak már nem lesz olyan hû de aranyos, ha harap. Csinálhatsz vele továbbá körkarámos-kapcsolódós játékot - Monty Roberts - vagy parellit - az alap a 7 játék. Ja, és sok répa, alma, lócsoki, szeretet :)
ját rakj rá nyereg alátétet, ápolásra, pata feladásra tanítsd.Futószárazni is hogy merre kell helyesen menni egy kézen, vezetõszárral menny nyugodtan mellette néha simogasd meg hogy tudja nincs semmi baj és nem kell félnie semmitöl sétálva kimehetsz vele terepre hogy szokja és tanulja (perszee haez lehetséges)az erdõt.Én is kaptam kiskoromba 1 csikót az alegjobb mikor te tanitod be és melletted nõ fel.
nyerget még ne! 3éves koról lehet lovagolni egy lovat. amugy de jó neked. csödi kanca? fajtája? jahajj de fasza dolgod van :P
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kérdéseket, am. pej/mén/magyar félvér.Annyit én is tudok h nem szabad nyerget rárakni még, tényleg jó lenne ha szuper lenne vele a kapcsolatom...
A kérdező hozzászólása: Tudom h megkérdeztem, hogy hogyan kell hozzászoktatni a nyereghez ;csak ezt a késõbbiekben (3 éves korában)értettem:) .
Rengeteg könyv szól a csikók belovaglásáról, ezért ide ezt lehetetlen lenne leírni. Viszont se elmondás, se könyv alapján ne kezdj bele magadtól, tapasztalat nélkül. Egy lovat nagyon könnyû elrontani, és rettenetesen nehéz helyrehozni. Kérj majd ehhez hozzáértõ segítséget.
már kétévesen próbálhatod a dolgokat amúgy meg van olyan jó tulajdonságú ló hogy elsöpróbálkozásra nem ellenkezik mikormég a termelöszövetkezetek mûködtek volt olyan község hogy harmincpár ló is volt ezek igás lovak voltak és mikor szûreti felvonulás volt ezeket a lovakat nyergelték és álták ezek a magyar nóniuszok voltak

Két éves cicám mellé, hamarosan örökbe fogadnék egy 1-3 éves, közepes termetű kutyát. Hogyan szoktassam őket össze?

Menhelyi kutya lesz, valószín?leg a gondozók nem tudják majd, hogy macskabarát-e a kutya.

Legjobb válasz: szia! elõször is, ha a kutyus megérkezik, legyen egy olyan hely, ahová el tudod zárni a kutyust vagy a cicát, ha nem barátkoznának össze. Általában az egyik állatot egy ketrecbe rakták (max 1 órára), hogy a másik állat megszagolhassa, és megbizonyosodhasson róla, hogy kedves és nem bántja õt. Szerintem ez a legemberségesebb módszer. Én így csinálnám.

szia! elõször is, ha a kutyus megérkezik, legyen egy olyan hely, ahová el tudod zárni a kutyust vagy a cicát, ha nem barátkoznának össze. Általában az egyik állatot egy ketrecbe rakták (max 1 órára), hogy a másik állat megszagolhassa, és megbizonyosodhasson róla, hogy kedves és nem bántja õt. Szerintem ez a legemberségesebb módszer. Én így csinálnám.
szia! ez attól függ hogy a kutyus alapból hogy tûri a cicákat, hogy volt neki a régi gazdánál. jó ötletnek tartom amit az elõttem szóló írt, én is hallottam már errõl a hozzászoktatási módszerrõl. az biztos ha a kutya meg is szokja, a cicák annyira önzõek (saját tapasztalat), hogy õk iszonyatosan féltékenyek... sok sikert :) nem lesz egyszerû.
az 1. hozzászóló vagyok!csak annyit akartam ég írni, hogy az állatkertben is így szoktatják egymáshoz az állatokat (a pécsi állatkertben)

Hogyan szoktassam le a verekedésről 1.5 évesemet?

Az utóbbi 2 napban elég hisztis. Ha valamit nem engedek neki meg (pl.: WC-be nyúlkálás), akkor verekszik, meg a falat csapkodja. Ezt most kezdte el, ebben a 2 napban. Nem üti senki, még nem kapott ki egyszer sem. Hogyan akadályozzam meg, hogy ez elmélyüljön nála? Hogy ne csapkodjon és verekedjen?

Legjobb válasz: Szia!Az én fiam 2 éves lesz és õ is csinálta,csinálja ezt.Az enyém még most kezd el beszélni,és régebben az is volt a gond hogy nem értettem meg rögtön hogy mit akar.A nem szóra sokszor reagál így épp oda üt ahova sikerül(fal,én).Én határozottan rászóltam,mérges arcot vágtam hozzá,ez viszont csak egy darabig mûködött,aztán nevetett rajta.Ami bevált,hogy leguggolok hozzá,erõsen fogom a kezét,és mondom hogy nem szabad verekedni,felveszem és elterelem a figyelmét egész másra.Most már hogy nagyobb ha rászólok és folytatja,akkor büntisarok.Ez szitutól is függ kit miért bánt.Ha csak dühös és azt vezeti le akkor elterelek,ha a tesóját bántja akkor bünti.Jól mûködik viszonylag a dolog.Nálatok még az elterelés a megoldás szerintem,és magyarázd el neki hogy nem szereted mikor így viselkedik,határozzottnak kell lenni velük.

Szia!Az én fiam 2 éves lesz és õ is csinálta, csinálja ezt.Az enyém még most kezd el beszélni, és régebben az is volt a gond hogy nem értettem meg rögtön hogy mit akar.A nem szóra sokszor reagál így épp oda üt ahova sikerül(fal, én).Én határozottan rászóltam, mérges arcot vágtam hozzá, ez viszont csak egy darabig mûködött, aztán nevetett rajta.Ami bevált, hogy leguggolok hozzá, erõsen fogom a kezét, és mondom hogy nem szabad verekedni, felveszem és elterelem a figyelmét egész másra.Most már hogy nagyobb ha rászólok és folytatja, akkor büntisarok.Ez szitutól is függ kit miért bánt.Ha csak dühös és azt vezeti le akkor elterelek, ha a tesóját bántja akkor bünti.Jól mûködik viszonylag a dolog.Nálatok még az elterelés a megoldás szerintem, és magyarázd el neki hogy nem szereted mikor így viselkedik, határozzottnak kell lenni velük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kedves elsõ. Én is így vagyok vele, hogy szeretnék jó embert nevelni belõle.
:) Nem lesz ott baj....úgy látszik ez egy ilyen korszak:)
A kérdező hozzászólása: Így kell hozzá állni. Egyébként nagyon aranyos, kedves fiú, nincs vele baj.

1, 5 éves fiam hogyan szoktassam vissza a kiságyába?

Hever?n altatom, ha elaludt be a kiságyba. Ez déli alvásnál jól m?ködik, és hosszú ideig este is, de már hetek óta amint próbálom betenni a kiságyba felébred és sír, így vele alszok. Egyedül hagyni ágyon még nem akarom, az estékre viszont szükségem van (mosogatás, pakolás, vasalás, készül?dés a másnapra, vagy csak egyszer?en kiereszteni a g?zt)

Legjobb válasz: és muszáj a kiságy? mi egyévesen vettunk rendes (nem tul magas) ágyat a fiamnak, azota azon alszik a saját szobájában, mindegyikunknek jobb így (utálta a kisgyat.....). nem esik le rola...sokág csináltam én is így, hgoy mellette maradtam, mig elaludt, mintegy kárpotlásul azért, hogy nem tudtam szoptatni, ennek a vége az lett, hogy máshogy nem volt hajlando elaludni (érdekes, anyuval, férjemmel nem gond...). ugyhogy ugyanezen átmentem én is, akkor így láttam jonak, de most utolag látom, hol rontottam el...néha még most, 2,5 évesen is megkoveteli, hogy maradjak, de most már legalább nem rendszeres. nem akarom, hogy a nyugodt alvása teljesen tolem fuggjon.

és muszáj a kiságy? mi egyévesen vettunk rendes (nem tul magas) ágyat a fiamnak, azota azon alszik a saját szobájában, mindegyikunknek jobb így (utálta a kisgyat.....). nem esik le rola...sokág csináltam én is így, hgoy mellette maradtam, mig elaludt, mintegy kárpotlásul azért, hogy nem tudtam szoptatni, ennek a vége az lett, hogy máshogy nem volt hajlando elaludni (érdekes, anyuval, férjemmel nem gond...). ugyhogy ugyanezen átmentem én is, akkor így láttam jonak, de most utolag látom, hol rontottam el...néha még most, 2, 5 évesen is megkoveteli, hogy maradjak, de most már legalább nem rendszeres. nem akarom, hogy a nyugodt alvása teljesen tolem fuggjon.
Hagyd benne sírni, egy kicsit, ha mindig kiveszed akkor megtanulja, hogy hisztivel mindent elér. Legyél ott egy kicsit vele a szobában de ne vedd ki.Megfogja szokni újra. Lehet egy hétbe is beletelik, de ne add fel.
Bocs hogy ezt írom, de ezt már hamarabb el kellett volna kezdeni. Minél késõbb próbálod beszoktatni a kiságyba való alvásra, annál nehezebb lesz..
Babám 20 hónapos és mst szokott vissza az ágyába. Elmagyráztam, hogy este van és aludni kell és az okos babák az ágyukban alszanak. Kézenfogtam, lefektettem, (tejet ivott közben) én pedig az ágya mellé ültem. Megitta a tejét beszét hozzám, de nem szóltam vissza. Ahogy teltek a napok egyre távolabb ültem az ágyától. Ha kimászott belõle, akkor visszatettem. 2 hét, és újra az ágyában aludt.

Hogy szoktassam ossze az 1 eves kanduromat es a kiskandurt?

A parommal mar reg beszeltuk,hogy talan jo lenne egy uj cica is,mert mi dolgozunk ,o meg szegeny unatkozik folyton.Na most tegnap a parom felszedett a foutra kidobott kiscicat es hazahozta.O is kandur.De meg pici,szerintem olyan 1 honapos lehet.Hat nem igazan szeretik egymast,este kicsit osszezartuk oket,de morgas meg fujas lett belele+2 meter tavolsagtartas.Az elobb kiengedtem az udvarra oket (kertes hazban lakunk) de kergetik egymast.jobban mondva a kicsi kergeti a nagyot :)) fujnak egymasra es hol egyik ,hol a masik pofozkodik.Ezt most azert hagyom,mert gondolom,ki kell alakuljon kozottuk a hierarhia.Jo,most nyilvan ha durvan osszemennek,beleszolok,de most meg haggyam ugye?Hogy tudnam osszebaratkoztatni oket? 2kor el kell menjek itthonrol,hogy hagyjam itthon oket osszezarva?a kicsit zarjam el?Mit csinaljak,hogy kedveljek meg egymast???koszi elore is a valaszokert!

Legjobb válasz: idõbe telik mire megszokjak egymast, foleg a nagy a kicsit. en nem zarnam ossze oket. meg szerencsések vagytok, hogy a nagy csak egy éves, mert minel nagyobb,minél régebb óta van nalatok, annal fõnököskodobb a kandur probalj mindkettovel egyforman foglalkozni, ne érezzék mellõzve magukat. hibákért bocsi, telefonrol írom:)

idõbe telik mire megszokjak egymast, foleg a nagy a kicsit. en nem zarnam ossze oket. meg szerencsések vagytok, hogy a nagy csak egy éves, mert minel nagyobb, minél régebb óta van nalatok, annal fõnököskodobb a kandur probalj mindkettovel egyforman foglalkozni, ne érezzék mellõzve magukat. hibákért bocsi, telefonrol írom:)
A kérdező hozzászólása: nem gond, koszi szepen a valaszt :)
Szerintem egyelõre ne zárd össze õket.Ha van kajájuk megszokják majd egymást.Egyenek egymás mellett kis távolságban.A közös kajálás természetessé teszi majd egymás társaságát.Pár hét és már játszanak vagy nem is törõdnek egymással.Most még az újdonság erejével ismerkednek.A héten még legyenek külön amíg nem vagytok otthon nehogy a pici addig idegesítse a nagyot amíg az durva lesz.De ha otthon vagytok minél többet legyenek együtt.Szerintem jóban lesznek, bár biztos sokat fognak birkózni.

Anyukák kellene 1-2 jó tanács és tipp hogy hogyan szoktassam a 2 éves kisfiam bilire?

Akár hogy igyekszem nem akar a bilire ülni és elvégezni a kisdolgát illetve a nagyot. 1 már sikerült bele kaksiznia és pisilnie de azota ha ráültetem akkor elkezd sirni .Türelmes vagyok és nem eröltetem a bilizést naponta töbször ültetem rá és mellé ülök közben nézek vele mesét hátha az meg nyugtatja és igy könnyeben szokik a bilire de ez sem segitett . valaki segitsen mert tanácstalan vagyok és a türelmem is kezd elfogyni :( nem tudom mitév? legyek.

Legjobb válasz: Egy 2 évest még nem kell bilire szoktatni. Majd egy év múlva.

Egy 2 évest még nem kell bilire szoktatni. Majd egy év múlva.
Megértelek, engem is azzal traktál mindenki, h az övé már másfél évesen szobatiszta volt, fõleg anyósom....hú de utálom. nekünk van kert ott pelus nélkül van, kirakom a bilit és , momdom h oda pisiljen. ez kint mûködik de bent vhogy nem. a kaki meg egyáltalán nem, az belemegy a bugyiba. szóval ha elkezded, biztos be fog csinálni néhányszor. és most töltöttük a 2 évet. szerintem napokon belül ráveszem magam és leveszem bent is a pelust, tényleg bilizni kellene. a tesó 8 hónapos és nem olcsó mulatság a 2 pelenkás. ja és mivel kint nagyon ügyesen bilizik, ezért szerintem már érett rá, csak rögzülni kell a kis fejében is, h a szobában is bilizünk.
enyém 22 hónapos....õt sem érdekli a bili sõtt, hozza a bilit ráül és követeli a mesét, de smemit nem produkál bele..... képes 1-1, 5 órát rajta ülni mesét néz, játszik de smemi aztán feláll és pisil a szõnyegre :P kb ennyi én ma már bosszankodtam is emiatt, így eltettem a bilit majd pár hét múlva elõveszem megint...
Miért kell mások után menni? Kisfiam 29, 5 hónapos, de még javában pelenkás. Egyáltalán nem érdekli a dolog. De engem nem izgat, mire oviba megy, az lesz. Az még fél év.
semmit.amikor jön a nagyon jó idõ legyen szabadon, hogy lássa hogyan jön a pisi, mutasd meg neki hová szoktak a nagyok pisilni, vidd el magaddal a wc-re amikor mész és szintem meséld el a nagyok már nem pelusoznak.ha úgy gondolod pisilni fog, próbáld meg rá ültetni de ha õ nem akar akkor hagyd.tedd vissza rá a pelust, ha megint jó idõ lesz megint lehet szabadon, és megint mehet a pisi, akár bilibe akár a szabadba, de még bõven rá ér.
Én bepelenkáztam a fiam maciját (tudom, kicsit hülyén hangzik), aztán együtt levettük róla, majd ráültettük a bilire azt játszva, hogy pisil a maci. Akár egy kis vizet is használhatsz hozzá. Utána elkezdte utánozni a maciját, és onnan már ment könnyen. A második születésnapja elõtt egy héttel már kezdett bilizni. Sok sikert és türelmet kívánok!
2, 5 - 3 évesen érdemes, addig nem kell
A kérdező hozzászólása: de rengeteg ismerösöm kicsije már 2 évesen biliznek, csak az én kicsikém van lemaradva vagy átlagba a babákat mikor lehet elkezdeni biliztetni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.
én másfél évesen kezdtem a fiamnál. mégpedig olyan megfontolásból, hogy nnyáron töltötte a 3at, és szerettem volna h ekkorra túl legyünk rajta. Nem jött össze. nem tudom az okát, de mindenesetre, 2éves pár hónapos volt mikor nappalra szobatiszta lett, de éjjelre még nem, persze ennek (betegség) állt a hátterében (mandula). Ez nagyon viszavetette nála, de én játszattam a bilin, könyveket nézegettünk, mesét olvastunk, és mindig játszott. a másik dolog meg a jutalmazás volt, az elején kapott túró rudit ha ráült, aztán ha belement a pisi, majd a kaki. mindent csak fokozatosan, majd akkor kapott jutalmat ha száraz volt a pellus. Nekem az a a véleményem, hogy ezt nem lehet fél év alatt elintézni. Persze ez is gyerekfüggõ, lehet ha nem csináltam volna semmit akkor is ugyanígy állnánk, nem tudom. hiszen két dolgot egy gyereken nem lehet kipróbálni. sok sikert :)

Hogy szoktassam le? 1 éves kisfiam az orrát turja folyamatosan, hiába mondom hogy nem szabad, meg rácsapok a kezére, de semmi. Valami tippek?

Legjobb válasz: Gratulálok anyuka, hogy az egy éves gyerekednek a kezére csapsz. Késõbb mi lesz, ha nem azt teszi, amit szeretnél? Felpofozod, megrugdosod?? Komolyan, szerinted ez a nevelési módszer jó? És még büszke is vagy rá?

Gratulálok anyuka, hogy az egy éves gyerekednek a kezére csapsz. Késõbb mi lesz, ha nem azt teszi, amit szeretnél? Felpofozod, megrugdosod?? Komolyan, szerinted ez a nevelési módszer jó? És még büszke is vagy rá?
Én igenis elítélem az az anyukának mondott egyedet, aki egy egy éves babára kezet mer emelni. Rá kéne, jó nagyon ütni, lehetõleg gereblyével, de talán kettõt is, majd meggondolná, hogy rácsapjon-e a baba kezére.
Fújd v. szivd ki neki biztos zavarja. Nem csaptam rá sose másfél évesen már lehet tanitani hogy kell kifújni most még csak szivni lehet. Elég ha azt mondod nem illik, csúnya dolog anya, apa se csinálja.
Uj neki, biztos abbahagyja majd, minel jobban raszolsz annal jobban csinalni fogja.1evesen meg nem hiszen hogy ezt megertik.Ha nagyobb akkor is inkabb elmagyaraznam neki. Nem hiszem hogy ez miatt barki csunyan nez rad, kesobb le lehet szoktatni.
hát azzal, ha rácsapsz a kezére, nem fogod leszoktatni.nem azért túrja szerintem, mert van benne valami, hanem mert felfedezte, hogy ilyet is lehet.magától le fog szokni róla, tapasztalat.ettõl függetlenül én is rá szólok, mondom, hogy nem szabad, és elterelem a figyelmét
Szerintem senki ne ítéljen el másokat a nevelési módszereik miatt, egyrészt mert magánügy, másrészt meg az sem biztos, hogy Te mindent jól csinálsz, kedves elõttem szóló. A kérdésre válaszolva: nálunk is az jött be, hogy rászóltam és eltereltem a figyelmét. És természetesen nem azért csinálják, mert van benne valami, hanem mert érdekes. Majd kinövi ezt is.:)
A kérdező hozzászólása: na jo köszönöm a válaszokat.akik meg itt itélkeznek nézzenek magukba, ki tudja, hogy ti mit csináltok.ráütni, egy ici oicit meglegyinteni, nem jelent kezet emelést a gyerekre, a kettö egész más dolog.nagyon sajnálom ha egyesek félreértelmezik.és szerintem mindenkinek van mit sepregetni a háza táján.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!