Találatok a következő kifejezésre: Hogy szokjam az (87 db)

Hogy szokjak le az evésrõl? Elegem van belõle, vékony akarok lenni. Mit tudnátok tanácsolni?

Legjobb válasz: Evésrõl ne szokj le, mert belehalsz. Egyél lassabban, rágd meg jól az ételt, válogasd meg a kajáidat: kevesebb cukor és zsírtartalom, kerüld az ízfokozókat, fõleg a nátrium glutamátot, egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, igyál sok vizet! A tea is jó, nekem elveszi néha az étvágyamat, de abba is max édesítõt rakok.

Evésrõl ne szokj le, mert belehalsz. Egyél lassabban, rágd meg jól az ételt, válogasd meg a kajáidat: kevesebb cukor és zsírtartalom, kerüld az ízfokozókat, fõleg a nátrium glutamátot, egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, igyál sok vizet! A tea is jó, nekem elveszi néha az étvágyamat, de abba is max édesítõt rakok.
Persze a tea szálas, nem filteres.
Keress olyan kajákat, amiknek alacsony a glikémiás indexe. Használd a google-t!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szokjál le ezekrõl: kenyér, tészta, péksüti, édesség, üdítõk, rizs, krumpli, tej. egyél tojást, zöldséget , gyümölcsöt, húst, halat. Mellé napi 3-4 liter vizet. Garantáltan lefogysz. Nem tudsz túl sokat enni belõle! ( a banán, szõlõ, egyéb magas cukortartalmú gyümölcsöket nem árt mértékkel) . Az inzulinszinted egyenletes lesz, nincsenek falásrohamok, hûtõnyitogatás, farkaséhség. Bármiylen hihetetlen, de ezekbõl a fehérlisztes, keményítõs cuccokból bármennyit eszel 2 óra múlva már csipegetnél . Én amióta a fent említett táplálkozást folytatom 3 hete egyszer sem kívántam "unalomból" enni, vagy nem tört rám olyan érzés, hogy meg kell ennem egy tábla csokit .. Számomra is hihetetlen , mert elég bélpoklos vagyok, ex-evészavaros, szóval volt a fejemben és az étkezési szokásaimmal kapcsolatban baj bõven!! Én 3 hét alatt 2 kilót fogytam éhezés nélkül , napi 1 óra sporttal heti 5-6szor . Próbáld ki, nincs szenvedés !!
Csak megerõsíteni tudom az elõzõ válaszolót, végre én is ilyen étrenden vagyok, és jómagam is elõtte cukorfüggõ voltam, nem bírtam megállni csipegetés nélkül, a legtöbb fogyási kísérletem ezzel fulladt kudarcba, és sose gondoltam volna, hogy valaha nem jönnek majd ezek a kényszerek. De amióta így eszem valóban nem hiányzik a csoki, a rágcsák és egyéb unalomûzõ dolgok. Komolyan engem döbbentett meg a legjobban, de nagyon örülök neki, úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom. :)
Igyál sok vizet! Ne cukros üdítõket, kávét vagy hasonlót. Étkezés elõtt is ihatsz, így nem fogsz tudni nagyon sokat enni. Étkezésnél pedig: ne egyél zsíros húsokat, inkább zöldségekkel táplálkozz!

Tényleg létezik olyan hogy elaltatják az illetőt 1 hétre? Hogy így szokjon le a cigarettáról?

gondolkodtam róla hogy le akarok szokni a dohányzásról,Nem iszok, nem bulizok, nem drogozok, nem füvezek. Csak sok csokit eszek, :D meg kávézok, Csak a válaszaitokra vagyok kíváncsi. Dohányzáson kívül nem nagyon van más függőségem, csak a csoki. És nem tudom eldönteni hogy ne dohányozzak? vagy még is? általában 1 dobozzal szívok el 1 nap, de van mikor 13-15 szál, az nem annyira sok. Csak már 10 éve cigizem, és valami ösztönzés kellene ez ügyben.

Legjobb válasz: Szerintem nincs ilyen, de hát keress utána. Amúgy a motivációd legyen az egészséged..mármint sokan megússzák anélkül, hogy megbetegednének, de sokan nem, és ez lehetsz Te is. Arról nem is beszélve, hogy mások egészségének is árthatsz vele.

Szerintem nincs ilyen, de hát keress utána. Amúgy a motivációd legyen az egészséged..mármint sokan megússzák anélkül, hogy megbetegednének, de sokan nem, és ez lehetsz Te is. Arról nem is beszélve, hogy mások egészségének is árthatsz vele.
Nincs. Az altatásnak ugyanis szövõdményei vannak.
miért szokna le valaki azért, mert nincs ébren? van akinél egy nap alatt elmúlik a függõség, van aki évek után is küzd, hogy ne gyújtson rá. úgyhogy az egy hét alvás semmit nem jelent így.

Hogyan szokjak le arról, hogy folyton azt érezzem, muszáj kontrollálnom Õt? Tudjam kivel beszél, mit csinál, kivel van, miért van ott, mit beszélnek. Stb. mindketten domináns természetűek vagyunk, nagyon makacsok. Van-e erre hosszú távra megoldás?

Legjobb válasz: Tiszta anyám meg a párja... De az szerintem überelhetetlen kontrolláció amit õk levágtak. Az egésznek a kulcsa a féltékenység, az pedig a bizalmatlanságból fakad. Na ott kell elkezdeni kezelni a dolgot. De most tulajdonképpen kontrollálod is vagy csak azt érzed hogy akarod ennyire kontrollálni?

Tiszta anyám meg a párja... De az szerintem überelhetetlen kontrolláció amit õk levágtak. Az egésznek a kulcsa a féltékenység, az pedig a bizalmatlanságból fakad. Na ott kell elkezdeni kezelni a dolgot. De most tulajdonképpen kontrollálod is vagy csak azt érzed hogy akarod ennyire kontrollálni?
hát ez is mint minden, nézõpont kérdése. szerintem ez nem kontrollálás, hanem szerelmes vagy belé nagyon és szeretnéd tudni állandóan, hogy mi van vele, kicsit lehet féltékeny is vagy, de sztem tök normális megkérdezni, hogy mirõl ment a duma, amikor a bnõjével volt vagy ha vki felhívja éppen megkérdezd hogy ki volt az.. Sztem az lenne a gyanús, ha ezeket nem akarná megosztani veled.Nyilván nem percre pontosan mindent, de körvonalakban, pár szóban. Sztem nem vagy gáz.
sehogyan, ebbõl már nem lehet kiszállni. új kapcsolat ..
Hm.. Bár engem is kontrollálna a párom :) Sajnos nem teszi :) Elég komoly lélektani háttere van ennek, az én tapasztalatom szerint, ha két domináns fél kerül kapcsolatba, az egyiknek általában engednie kell saját személyiségébõl, szerencsésebb esetben ezt a lány teszi meg.
A kérdező hozzászólása: Igen, mindkettõnknek nagyon rossz családképe volt, aztán meg az elsõ párkapcsolatoktól kezdõdõen folyton csak csalódást okoztak párjaink. Mi MEGOLDANI szeretnénk a problémákat, nem pedig abban hagyni, hogy ezen nem lehet változtatni, ( kedves privát üzenõ, aki erre tanácsoltál). Igen, önképünk is nagyon rossz, pedig mindig kapjuk a visszaigazolást másoktól is, hogy nem vagyunk szörnyek...és mégsem vagyunk magunkkal megelégedve. Én vagyok a lány...ezért én kéne többet engedjek? vagy ez hogyan kéne legyen? Komoly terveink vannak együtt a jövõre nézve, de tudjuk, ha egymást marjuk, hosszútávra nem jó és nem szeretnénk egy gyermek életét, gyerekkorát ezzel tönkretenni, ahogy nekünk tették szüleink dulakodása. Vagy ilyen kérdésekkel már inkább egy tanácsadóhoz forduljak?
Próbáld visszafejteni a NÕ és a FÉRFI hagyományos szerepeit. Tudom, hogy a mai világban ez nehéz, de szerencsés esetben a férfi a családfenntartó, a nõ pedig, aki õrzi az otthon melegét és neveli a gyerkõcöket. Ebben a kontextusban a férfinak kell aktívabbnak, dominánsabbnak lennie. #4-es voltam.

Hogyan szokjak le az állandó képezésről?

Legjobb válasz: Nem szívatni akarlak, hanem komolyan mondom: azt gondold végig, hogy milyen káros hatásai vannak. Jelen pillanatban arra sem vagy képes, hogy egy magyar mondatot helyesen leírj, mert állandóan a gép elõtt ülsz, és emiatt beszûkül az érdeklõdésed. (Konkrétan arra gondolok, hogy annyira igénytelen lettél a számítógép elõtt, hogy végig sem nézed, hogy mit írtál, ki, mert ha jól gondolom, nem képezést akartál írni, hanem gépezést. Újra mondom, nem bántani akarlak, segíteni szeretnék, ha kemény is, amit írtam.)

Nem szívatni akarlak, hanem komolyan mondom: azt gondold végig, hogy milyen káros hatásai vannak. Jelen pillanatban arra sem vagy képes, hogy egy magyar mondatot helyesen leírj, mert állandóan a gép elõtt ülsz, és emiatt beszûkül az érdeklõdésed. (Konkrétan arra gondolok, hogy annyira igénytelen lettél a számítógép elõtt, hogy végig sem nézed, hogy mit írtál, ki, mert ha jól gondolom, nem képezést akartál írni, hanem gépezést. Újra mondom, nem bántani akarlak, segíteni szeretnék, ha kemény is, amit írtam.)
Jól van fiam, semmi gond, nyugodj meg, nem nem jól látod, nem az elmegyogyiba megyünk...cseréld le a gépedet...a windows 95 már nem pálya.
Ne fényképezz.
gondolom gépezésre gondolsz. szerintem ne kapcsold be(ha pl olvasni szeretnél). vagy csinálj lakáson kívüli programokat. ha már be van kapcsolva onnantól nagyon-nagyon nehéz megállni, hogy ne üljön ott az ember folyamatosan.
Jöjj össze egy kellemes fehérnéppel, és kérd az õ segítségét.
A kérdező hozzászólása: én a képre értettem mert mert álladóan képeket töltök le és emiatt elszokott romlani a gépünk szóval nem elgépelés
A kérdező hozzászólása: nem is azt használok!!!

Hogyan szokjak le arról, hogy állandóan hazudozok az embereknek?

Állandóan hazudok az osztálytársaimnak,hogy pl. miért nem megyek el velük bulizni, vagy csak beülni valahova. Utálok velük találkozni, mert nincs mit mondanom nekik, nem történik velem semmi,nem vagyok egyetemista, nincs munkám és ezt elég cikinek tartom. Egyébként akik mindig elhívnak valahova, azok közül senkit nem kedvelek, sőt kifejezetten idegesítenek, mert sokszor nagyképűen viselkednek. Mivel nem akarom,hogy kiderüljön,hogy nem szeretem őket és ezért nem megyek velük sehova, mindig történeteket találok ki,hogy éppen mit csinálok, milyen más programom van, vagy beteg vagyok, vagy dolgozom a nem létező munkahelyemen, stb. Szilveszterkor is össze-vissza hazudozok,hogy ismerősökkel buliztam, csak,hogy ne nézzenek hülyének,hogy otthon ülök. Eddig nem nagyon zavart,hogy ennyit hazudok, de mostanában gondolkodtam el rajta, hogy miért "kell" nekem így élnem? Miért "kell" hazugságokat kitalálnom ahhoz,hogy elfogadjanak, ha nincsenek is barátaim, tehát értelmetlen az egész? Szóval miért hazudok számomra érdektelen embereknek? 19L

Legjobb válasz: Te magad írtad le, hogy nem kedveled õket, mondd meg nekik és nem kell velük foglalkozni. Ilyen egyszerû, mit tudnak csinálni, ha megmondod nekik, hogy nem érdekelnek? Semmit. Ha ezt megcsinálod meg is van oldva a problémát, nem kell többet hazudoznod nekik.

Te magad írtad le, hogy nem kedveled õket, mondd meg nekik és nem kell velük foglalkozni. Ilyen egyszerû, mit tudnak csinálni, ha megmondod nekik, hogy nem érdekelnek? Semmit. Ha ezt megcsinálod meg is van oldva a problémát, nem kell többet hazudoznod nekik.
Legyél egyenes!!Nehogy már te érezd magad szarul, azért, mert épp nincs kedved menni velük, mert nem szeretsz velük lenni.Nem hiszem, h te egy hatalmasat esnél a szemükben így...

Éjszaka hogy szokjam meg, hogy a távolságok rövidebbek, mint ahogy én azt gondolom?

pár hete van jogsim. mindig nappal vezetek, egész "tűrhetően" megy, nincs komolyabb bajom a vezetéssel, szeretem is. Eddig egy gondom akadt. Éjszaka vezetve, minden rövidebb, szóval nem látni olyan messzire el olyan jól, tisztán, mint nappal. És, megyek a megszokott tempómba, és elmegyek az utca melett, ahol szoktam jönni, mert azt hiszem, hogy ""áh, az még arrébb van", pedig nem rossz a szemem... Ez csak nekem probléma, vagy mit lehet ezzel csinálni?

Legjobb válasz: Lehet hogy éjszaka fáradtabb vagy, és ezért nem észleled úgy a távolságokat. Használj moha-bát (gps), aki figyelmeztet, hogy be kell fordulnod az utcába.

Lehet hogy éjszaka fáradtabb vagy, és ezért nem észleled úgy a távolságokat. Használj moha-bát (gps), aki figyelmeztet, hogy be kell fordulnod az utcába.
lassabban vezess mint nappal mert az éjszaka tartogat egyéb meglepetéseket is.több idõd van felmérni a távolságot és lereagálni az adott helyzetet.pl késõbb veszed észre a keresztezõdést de nem 70rõl fékezel hanem csak 50rõl. 2 éves a jogsim de este nyugisabb tempóba hajtok mint napközben.
amig nem szokod meg addig vezess lassabban
Nekem soha nem volt ilyen gondom egyszerûen ismerem a környéket és tudom mikor kell és hol kanyarodnom meg látom is. Szerintem nagyon izgulsz vagy rosszul van beállítva a fényszórója az autónak és nem látod rendesen a környezetedet.
Én az éjszakával kapcsolatba csak azt vettem észre, hogy vezetés közbe kétszer olyan gyorsnak tûnik mint nappal.

Hogy szokjak le az ujjropogtatásról?

Legjobb válasz: Próbáld meg magad lekötni valamivel. Én 14 vagyok és ugyanez van velem. Volt olyan, hogy hetekig nem ropogtattam mert elfoglaltam magam de egy idõ után rájöttem, hogy régen csináltam már és azóta kb 10 percenként ropogtatom. Tesóm mindig rámszól, hogy fejezzem be de nem bírom ki. Néha már szokott fájni 1-2 ujjam de mégse fejezem be...

Próbáld meg magad lekötni valamivel. Én 14 vagyok és ugyanez van velem. Volt olyan, hogy hetekig nem ropogtattam mert elfoglaltam magam de egy idõ után rájöttem, hogy régen csináltam már és azóta kb 10 percenként ropogtatom. Tesóm mindig rámszól, hogy fejezzem be de nem bírom ki. Néha már szokott fájni 1-2 ujjam de mégse fejezem be...
A kérdező hozzászólása: épp ez a baj én is pont ugyanilyen vagyok :(

Egy nap sok idot azzal toltok el, hogy elkepzelem milyen ferjem lesz, milyen hazban fogok elni stb, stb. Szerintetek hulyeseg a jovonek elni? Es ha igen hogy szokjak le rola? Mert lassan mar 8 eve ez igy megy.

Legjobb válasz: amíg a jelennel s foglalkozol, nincs semmi baj. Én 14 évesen azzal vagyok elfoglalva, hogy milyen nevet fogok adni a lányomnak/fiamnak és hasonlók ( majd ha egyser megszületik) és hogy mennyire jó lesz magamhoz ölelni õt a szõke fürtöcskéivel :)

amíg a jelennel s foglalkozol, nincs semmi baj. Én 14 évesen azzal vagyok elfoglalva, hogy milyen nevet fogok adni a lányomnak/fiamnak és hasonlók ( majd ha egyser megszületik) és hogy mennyire jó lesz magamhoz ölelni õt a szõke fürtöcskéivel :)
én csak férjet nem tervezek magamnak, mert azt nehéz elképzelnem amúgy meg tökéletes életet álmodtam meg magamnak na nem, azért én nem szeretnék se férjet, se gyerekeket, de egy szép kertes ház azért jó lenne, néhány alkalmi partner, szép kocsi stb. hogy szokj le errõl? valósítsd meg akkor majd máson gondolkodsz ennyit, nézd a rossz oldalát a dolgoknak, nem egy habostorta az ilyen élet sem, hogy családod legyen, sok a probléma
A kérdező hozzászólása: koszi!
A kérdező hozzászólása: Koszi!

Hogyan szokjak le az önkielégítésről?

Bizonyos szempontból, persze, jó, de mégis undorító dolognak tartom, h eképpen kihasználom a lány ismer?seimet, de mégsem tudok ellenállni. Másrészt azért is le akarok szokni róla, mert hív? római katolikus keresztény vagyok, és legf?képpen ez a problémám akadályoz abban, h jó keresztény legyek. Kérem, h a taplók kíméljenek a válaszadással kapcsolatban.

Legjobb válasz: Lány ismerõseid kihasználása kapcsán mire gondolsz? Ha az zavar, hogy ilyen szituációban gondolsz rájuk, akkor miért nem gondolsz arctalan testekre, kitalált személyekre, vagy olyan nõkre akiknek csak a képét látod, de személyesen nem ismered õket? Nem tudom, hány éves vagy. Amíg nem lesz barátnõd, illetve amíg el nem kezdtek szexuális életet élni, úgyis elõ fog Veled fordulni az önkielégítés, felesleges emiatt haragudni magadra, netán ostorozni magad. Nem attól leszel jó keresztény, hogy szétrobbansz a feszültségtõl - vannak fontosabb (és értelmesebb!) értékek is az önmegtartóztatásnál. Pl. szeretet, mások segítése, az "isten által beléd plántált" képességek kibontakoztatása, (egy lelkész ismerõsöm mondta nekem utóbbit egyszer) stb. A vágyak is Istentõl valók, nem? Nehogy már azt mondd nekem, hogy az ördögtõl! Ha meg semmiképpen nem akarsz házasság elõtt szexelni, akkor gondolj arra, hogy önkielégíteni még mindig jobb, mint ha "bûnbe esnél" :D Hypathia

Lány ismerõseid kihasználása kapcsán mire gondolsz? Ha az zavar, hogy ilyen szituációban gondolsz rájuk, akkor miért nem gondolsz arctalan testekre, kitalált személyekre, vagy olyan nõkre akiknek csak a képét látod, de személyesen nem ismered õket? Nem tudom, hány éves vagy. Amíg nem lesz barátnõd, illetve amíg el nem kezdtek szexuális életet élni, úgyis elõ fog Veled fordulni az önkielégítés, felesleges emiatt haragudni magadra, netán ostorozni magad. Nem attól leszel jó keresztény, hogy szétrobbansz a feszültségtõl - vannak fontosabb (és értelmesebb!) értékek is az önmegtartóztatásnál. Pl. szeretet, mások segítése, az "isten által beléd plántált" képességek kibontakoztatása, (egy lelkész ismerõsöm mondta nekem utóbbit egyszer) stb. A vágyak is Istentõl valók, nem? Nehogy már azt mondd nekem, hogy az ördögtõl! Ha meg semmiképpen nem akarsz házasság elõtt szexelni, akkor gondolj arra, hogy önkielégíteni még mindig jobb, mint ha "bûnbe esnél" :D Hypathia
Kihasználod a lányismerõseidet?? Ezt nem igazán értem. Egyébként, mint minden, elhatározás kérdése. Holnaptól nem csinálom! Amikor rádjön, valami más cselekvéssel tereld el a figyelmet pl. testmozgás, ilyesenk.
Második vagyok Tudtad, hogy az egyház, azért vezette be a cölibátust, hogyha a papnak gyerekei lesznek, akkor Õk öröklik utána a földet és fent állt az a "veszély" , hogy a gyerekei saját hasznukra akarják, majd a földet használni és így kikerül az egyház kezébõl a föld. Ettõl rettegtek az egyházi vezetõk és így oldották meg ezt a "problémát".
ne sértõdj meg kérlek, de elég bigott dolog az önkielégítést bûnnek titulálni. nahde errõl évekig tudnék írni, úgyhogy hagyjuk. ha mindenképp le akarsz szokni, akkor a sport télleg bevált módszer, de mégiscsak elhatározás kérdése. amúgy hányszor csinálod? már ha nem vagyok indiszkrét. 16/F
Isten nem fog megharagudni rád ezért, mert ez természetes és elfogadott dolog, megismered a tested. A szex az EMBERI LÉT alapja, tehát nem bûn és nem használod ki a lány ismerõseidet, mert a szexuális fantázia is természetes emberi jelenség, a nemi motiváció jele. Mellesleg ugye a katolikus egyháznál van érvényben a cölibátus és természetesen a papok 99%-a be sem tartja. Szóval ne legyen bûntudatod jó keresztény vagy, de EMBER is egyben. :)
Ne tedd tönkre magad! Mit érsz el azzal, ha jó keresztény leszel? Most is szenvedsz nem? Ez Isten, a Jóságos Teremtõ Atyánk célja? Nem hiszem. Én is sokáig jártam templomba, és hittem az Anyaszentegyházat. Aztán felnyitották a szememet. Még mindig hiszek Istenben, de nem a Katolikus Egyház által teremtett Istenben, akirõl azt hirdetik a templomban, hogy könyörületes, jóságos, mert az ilyen Isten nem várja el tõlünk, hogy szenvedjünk. Miért élvezetes a szeretkezés? Miért élvezetes a maszturbáció? Azért, hogy ne tegyük? Isten miért nem tette fájdalmassá? Miért adott elég hosszú kezet ahhoz, hogy elérd a férfiasságod, és én elérjem a puncim, ha nem azért, hogy megtehessük, ha szeretnénk. Ne fojtsd el magadban a vágyakat, mert úgy jársz, ahogy én jártam. 19 évesen alkalmatlan vagyok egy kapcsolatra, mert úgy érzem, hogy a szex bûn. Azt megértem, hogy zavar, hogy közben ismerõs lányokra gondolsz, mert úgy érzed, hogy "kihasználod" õket, pedig ez nem így van. De akkor fantáziálgass idegen lányokkal, nõkkel. Valószíná a családod eléggé hívõ, így tõlük látod a példát, de azzal nem ártasz sem másnak, sem magadnak, ha eljátszasz a fütykössel, ha úgy érzed, hogy szükséged van rá. Az én Istenem azt tiltja, hogy más embernek vagy magunknak ártsunk, így az ész nélküli kefélésnek szerintem tényleg nem örül az én Istenem ott fent. Ha meg még ezek után is le akarsz szokni az önkielégítésrõl (bár felesleges, mert az nem bûn, nem betegség), akkor tényleg csak elhatározás kérdése, hogy holnaptól nem teszem. Én is így szoktam le róla annak idején. De mekkora ökör voltam. Ha visszaforgathatnám az idõt...
na akkor küldhetem azt a cikket, amit lentébb emlitettem???! a problémádról szól, ami egyben sok ember "problémája" is
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Igen, küldheted, köszi. :) Utolsó elõtti: Igen, látom, protestáns vagy... Sola scriptura, igaz? No most, mint mondtam, katolikus vagyok, és nekünk vannak bizonyos Mária-dogmáink, pl. Mária eredendõ bûn nélkül született. Aztán Mária szûz volt egész életében. Mária - halála után - felment a mennybe, egész testével, és nem csak a lelke. Mi, katolikusok ezt valljuk, ti protestánsok ezt nem fogadjátok el, ezen kár vitatkozni.
Csak egy kis pontosítás: nem felment, felvitetett!
A kérdező hozzászólása: Ok, bocsi..
a cikk-küldõs vagyok. Megkaptad/elolvastad?
Ó, jaj. Most akkor ha eltörli, de mégis bûnös marad, akkor nem tökmindegy, hogy mit gondolunk a keresztségrõl? A lényeg: ha kéred Istent, hogy bocsássa meg a bûneidet, arra hivatkozva, hogy beláttad, hogy Jézus halála tette ezt egyáltalán lehetõvé, akkor leszel Isten szemében kvázi bûntelen (inkább olyan, akinél nem érdekes már, hogy bûnös, mert kiegyenlítõdött a "számla"). Mária pedig ugyanolyan földi, halandó, bûnös és szintén bûnbocsánatra szoruló ember volt, mint te és én. Egy fiatal lányként élt, ugyanúgy követett el bûnöket, fogalma sem volt arról, hogy õ lesz Jézus Krisztus édesanyja egészen addig, amíg egy angyal ezt el nem mondta neki. Azért feltûnt volna a környezetének, hogy nem követ el bûnt, nem igaz? Ez le is lenne írva a Bibliában, ha így lett volna. És szûz is csak addig volt, ameddig Jézus születése után el nem kezdett Józseffel teljesen normális módon házasságban élni, gyerekeket szülni. Természetesen Mária keresztyén lett és a mennyben van, de semmilyen elõjoga nem volt, õs is elfogadta Jézust megváltónak, ahogy bárki más megteheti, és emiatt lett Isten elõtt joga arra, hogy a mennybe kerüljön.
A keresztség az eredendõ bûnt eltörli, de mivel az ember személyisége az eredendõ bûnnel megromlott, tökéletesen nem képes ellenállni a személyes bûnnek. Ezért nem lehetséges még elméletileg sem bûntelen ember. (Kivéve az Úr Jézust, mint embert és a Boldogságos Szûz Máriát.)
Nem törli el a keresztség az eredendõ bûnt. A keresztség annak a jelképe (ha csecsemõkorban történik), hogy a szülõk szándéka, hogy a gyerek megismerje Isten igéjét, Jézus váltságát, és ha AKARJA (szabad akarat, ugye), elfogadja, és így megkapja a bûneire a bocsánatot (ha úgy tetszik, eltöröltessenek a bûnei).
A kérdező hozzászólása: De a keresztség ezt eltörli...
" Elvileg nincs akadálya annak, hogy az ember tökéletes legyen, bár erre nem volt példa." Ez azért nem igaz, hisz ott az eredeti bûn, amely minden emberre kiterjed.
elõzõ vagyok:) amugy én is keresztény vagyok, csak nem egyvallású veled (de azthiszem ez nem is lényeges):
Azt írtad; eleget akarsz tenni a törvénynek, mégha nehéz is. Erre a válaszom, ill. inkább idéztem vhonnan: "Nem a törvény rossz, vagy a Tízparancsolatban van a hiba, hanem mi nem vagyunk alkalmasak arra, hogy eszerint éljünk - a bûneset óta. Megváltóra van szükségünk - de nem csupán életünkben egyszer, amikor elfogadjuk õt, hanem folyamatosan. Krisztusnak kell, hogy bennünk lakjon, akkor tölthetjük be a törvényt.Ha Istentõl újjászületünk, és a Lélek által Isten bennünk lakik, akkor nem cselekszünk bûnt, akkor betöltjük a törvényt." Amúgy van egy nagyon jó cikkem /elmentettem valahol/ pontosan errõl van szó, és hiszem hogy Te is kapnál belõle megfelelõ támpontot! Ha gondolod átküldhetem emailban!
A kérdező hozzászólása: A római katolikus keresztény 1házat Jézus Krisztus alapította. Ha úgy gondolod, õ sokat kaszált vele...
hajj most hadjuk már a szent dumát....mindenki szexel ....Isten ezért találta ki a nemi szervet ha már így istenrõl van szó...meg h jó keresztény?? a mai világba nem számottevõ a vallás senkit se érdekel h [email protected]ál-e vagy nem chhh h vannak még ilyen szerencsétlen emberek a világon...
figyelj a papok azok mind pedofilok
Kedves Kérdezõ!! Csodálatos, hogy ilyen fiatalon ilyen komolyan veszed a hitedet! És ne ijedj meg mindenféle választól, akik tudják, hogy ez a boldog, tartalmas és igaz élet útja, azt is tudják, hogy ez bizony olykor küzdelmes is. [A papok a cölibátusban egyedül Jézusnak adják életük, és sokan köztük ezt hûségesen megélik (semmi 99%...)] Nagyon jó, hogy figyeled egyházunk törvényeit, parancsait, ám ha igyekszel megérteni õket, sokkal könnyebb dolgod lesz a mértékletességben, önmegtartóztatásban: A vágyak tényleg természetesek, Istenrõl jövõk, életünk célját hívatottak közelebb hozni. Csak sajnos sokuk nagyon torzulva válik valósággá. És nem szabad a vágyainkat az ösztöneinkkel összekeverni. A szexualitás éppúgy Istentõl van, arra szolgál, hogy önmagad átadhad tisztán, teljesen átadhasd a másiknak. [had jegyezzem meg, hogy "a férfi elhagyja anyját, apját, s eggyé válik feleségével a házasságban" (És nem elõtte:) ] Ha megcsókolsz valakit, azt fejezed ki, hogy szereted õt. Ha szereted, az azt jelenti, hogy odaadod magadat neki. Épp úgy, mint az Atya odaadta fiát értünk. Most gondolj bele, hogy mennyire öncélú az önkielégítés... Ha közvetlenül nem is ártasz vele Istennek, mégis sokat távolodsz tõle. Hiszen egyszerûen nem arra használod a fütykösöd, amire teremtetett. Nem adsz, ajándékozol vele... De a legfontosabb: "Mindent szabad nektek, csak ne váljatok semminek a rabjává"(Szt. Pál) Nagyon fontos, hogy az önkielégítés, de fõleg a pornó nagyon komoly függõvé tehet. Ez egy tömegbetegség már, és rengeteg kapcsolatot tönkretesz... Nagyon vigyázz a pornóval! Amíg a saját fantáziádra maszturbálsz, addig nem viszel be rengeteg káros, természetellenes képet, ami aljasan, belülrõl fertõz meg... És jól látod, az önmegtartóztató élet sokat segít a férfiasságod kialakításában, ha most Nemet tudsz mondani, kéõbb nagyon sokat fog érni az Igened!!! De azt is tudd, hogy ha elesel, vétkezel, az bizony természetes emberi dolog. Ne görcsölj rajta, csak folyamatosan újítsd meg az elhatározásod, törekedj jobbnak lenni, a következõ apró lépést magad fogod meglelni a tisztaság útján(én 21 vagyok, szintén 13 éves koromban már 'ûztem', és sok törekvés kellett, míg lassan sikerült felhagynom vele, s már elég so ideje nem is kerül energiabefektetésbe, hogy megálljam. Természetes, hogy Isten arra rendelet, szeressek, tegyem boldoggá a kedvesem, akivel lassan készülünk a házasságra, s én is jobban tudom, hogy ez az egész majd ott teljesedik be.) Ám nem azért vagyunk keresztények, mert nem hibázunk, nem vétkezünk, hanem mert ezeket megbánva, ezekbõl gazdagodva újra felállunk. Csak határozd el, az már nagyon jó, ha érzed, nem teljesen helyes, nem teljesen Istennek tetszõ, amit cselekszel. Õ fog segíteni, hogy elõbbrejuss! És imádkozz!! Áldott életet!
A 2009-05-25 01:04 válaszolónak üzenem hogy én nem vagyok hívõ de felháborítónak tartom azt, hogy annyit se tudsz a vallásról mint hajdú a harangöntésrõl, máris ilyen embertelen és hozzávetõlegesen aljas módon kritizálod Jézust. Hogy ha az a bajod hogy szombatonként embereket gyógyított akkor ha rosszul vagy szombatonként te se menjél orvoshoz sõt mentõt se hívjanak hozzád szombaton. Egy. Kettõ. Manapság szoktál látni kereskedõket a templomokban? Oda azért járnak az emberek hogy megisztuljanak és beszéljenek Istennel, az üzletelésnek is meg van a maga helye, tudni kell hogy hol mit szabad és mit illik. Végül de nem utolsó sorban, tanítványaitól pedig azért nem követelte meg a szombat megtartását, mert akkor õk még nem voltak megkeresztelkedve, és elõször válaszút elé állította õket. Elárulom neked annak ellenére hogy nem vagyok keresztény tanultam hittant, és mielõtt elkezdesz valamit vagy valakit fikázni, jó lenne ha elõtte tudomást is szereznél a dologról és utána kezdj bele a kommentelésekbe, de az ilyen típusú véleményt ugyan jogállam nem tiltja hogy kimondjad de nem ártana ha magadban tartanád.
Valoban a pornot kerulni kell, mert fuggoseget okoz, amibol megszabadulni uolyan nehez mint a kabitoszertol. A hivo ember nem a josaga miatt jut a menny e, hanem a kegyelem miatt amit Jezustol lehet elfogadni. A gyonasnak pedig kizarolag akkor van ertelme, ha nem papnak teszed, hnem Istennek. Szerintem a maszturbalas egyeseknel egesz eletuket vegigkiseri, csak a mennyiseg valtozik. Neked sikerult ezt a problemadat megoldani?
a modernista teológia fertõje...
Következõt írta egy katolikus pap egy fórumban: "Az önkielégítésrõl valóban nehéz leszokni, mert ösztön, és azt nem lehet úgy koordinálni mint a dohányzásról való leszokást. A pszichológiai kutatások alapján ma már tudjuk, hogy az egészséges szexuális fejlõdéshez hozzátartozik, hogy a fiúk/lányok bizonyos életkorban (serdülõ, kamaszkor) élnek vele. Ez természetes is, így tanultam én is a teológián. Ami gondot okozhat, amikor magába zárja a fiatalt, amikor túl gyakorivá válik, esetleg valamilyen nehéz körülményt ezzel próbál "megoldani". De a lelkileg érett ember ritkábban esik bele ebbe a bûnbe. A hívõ embernek ebben segíthet a böjt, ami nem a húsról való lemondás, hanem akaratom erõsítése. Pl. az elõbb feltett szexuális problémában segíthet abban, hogy minél ritkábban történjék meg. 1. Halálos bûn ez? Nem halálos, de meg kell gyónni. 2. Le lehet szokni róla? Itt egy ösztönrõl van szó, amit nem lehet kikapcsolni, megszüntetni, de lehet koordinálni. 3. Miért bûn, ha a fiatalok majdnem 100%a ezt teszi? Nem az a bûn, hogy csinálja, hanem az, hogy mennyire él vissza a testével, mint Isten által alkotott fizikai léttel. 4. Nyerhet-e bocsánatot az, aki úgy hal meg, hogy bûneit (köztük a paráznaságot) nem tudta meggyónni? Ha a keresztény bûnbe esett, a lehetõ legelsõ alkalommal keresse meg a lehetõségét annak, hogy rendezze életét Istennel. Isten a szándékomat nézi, a törekvéseimet." Tehát annyi, hogy ne válj rabjává. Nekem is becsúszik idõnként, teljesen nem tudtam leszokni róla.
Azt hiszem, te is csak utólag gondolkodsz ilyesmin. Adott helyzetben a vágy az erõsebb, amit jólesik kielégíteni. Ne gondolkodj szerintem ilyesmin, önkielégíts nyugodtan, ha jólesik. Nem hinném, hogy ez akkora bûn!
A kérdező hozzászólása: Jézusnak jogában állt módosítani a törvényt, és meg is tette...
Még annyit szeretnék írni, hogy Jézus emberi mércével igenis vétkes volt több esetben is. 1.: Szombaton gyógyított. Akkoriban tilos volt szombaton BÁRMIT csinálni. 2.: A Tanítványaitól sem követelte meg a szertartások és a szombat megtartását. 3.: Kidobta a kereskedõket a templomból. (Vandalizmus, ugye...) Ha keresztény akarsz lenni, elég megtartanod a tízparancsolatot. A többi csak sallang.
"Azt érem el, hogy a földi élet után vár rám az örök élet. (ok, tõlem mond6od, h mese, ah gondolod). És ha egy mód van rá, akkor ne szidd az Istenemet. ("húha, mert mi lesz?" nem lesz semmi, csak nem örülök neki.) Azért tette élvezetessé, mert szabad akaratunk van, és azért adott Isten szabad akaratot nekünk, mert csak így van értelme a jutalomnak. Ha mindig odasózna, ha vmi rosszat csinálunk, vagy eleve nem is csinálhatnánk rosszat, akkor mivel érdemelnénk ki az örök boldogságot (ami jóval nagyobb boldogság, mint 1 önkielégítés)." Nem. :D A mennyek országába nem akkor fogsz bekerülni, ha nem vered ki, hanem ha nem szeged meg a tízparancsolatot. Ott pedig csak annyi van, hogy Ne paráználkodj! A maszturbálás mitõl lenne paráználkodás? Egyébként meg a maszturbálást akkor érdemes abbahagyni, ha valamihez kell sok energia, mert tényleg leszív elég rendesen. Ha valamirõl mindenáron le akarsz mondani, ne egyél csokit. Azzal még használsz is magadnak. Ha nem vered ki, akkor csak saját magadat teszed tönkre. Isten soha nem mondta, hogy ne verjük ki és hogy ne élvezzük a szexet. A maszturbálás tilalmát csak az emberek tették hozzá... Ilyent egyébként soha nem mondott a pápa, hogy nem maszturbálhatsz. A hittantanárunkkal (katolikus pap) is beszéltünk errõl a témáról. Õ azt mondta, hogy nem a házasság elõtti szexszel és a maszturbálással van a gond, hanem a diszkó elõtti lépcsõn való szexszel és a metrón vagy buszon való maszturbálással. Nem ilyen baromságokban kell vallásosnak lenni. Mindenkivel kedves vagy? Szüleidnek, tanáraidnak soha sem beszélsz vissza? Minden kötelességedet teljesíted legjobb tudásod szerint? Nem tartasz senkivel se haragot? Mindenhol segítesz, ahol tudsz? Ha a fentiekre igen a válasz, akkor neked akkor is helyed van a mennyek országában, ha reggel-délben-este kivered. Ha meg nem, akkor meg miért pont a maszturbáláson akarsz változtatni?
LOL :D Az, hogy hívõ katolikus vagy, miért ne lenne összeegyeztethetõ a maszturbálással? :D Én például nagyon jól össze tudom egyeztetni. Szerinted Isten miért teremtett meg minket így? Ha hívõ vagy, beszéld meg ezt egy normális(!!!) pappal. Az meg nem kihasználás, ha a lányismerõseidre gondolsz. A kihasználás mást jelent. Az miatt, hogy élvezed az életet, ne legyen lelkiismeret-furdalásod. Ha ki akarod verni esténként, akkor tedd azt. (Már csak egészségügyi okokból is...)
Legyél ateista és akkor nem kell ilyen hülyeségeknek engedelmeskedni. Most attól hogy imátkozol semmitõl nem lesz jobb. Már születésem óta sem nagyon hittem benne, de manapság még az az 1% is elszállt. Semmitõl nem élek rosszabbul, mint nagyon hívõ nagymamám. Õ biztos nem jó szemmel nézni a valláshoz a hozzáállásomat, de õ errõl nem is nagyon tud.
Egyetértek a 10:33- as válaszolóval! Én nemrég olvastam el egy keresztyén irodalmat, amiben errõl is szó volt. Linda Dillow & Lorraine Pintus : Érdemes várni
Omg. Most mért az elveit kell kritizálni. Kérdezett valamit abban segíts vagy nem kötelezõ írni. Én is katolikus vagyok, és tudom h. az Egyház bûnnek tartja az önkielégítést ha egyetértessz vele, akkor tegyél ellene. szerintem elõször csak próbáld meg ritkítani az alkalmak számát majd egy idõ után egyáltalán ne csináld. Mint ahogy azt egy elõttem író írta foglald el magad mással, vezesd le máshogy a felesleges energiáidat. (amúgy nem kell feltétlenül az egyházat követni ha vannak saját elveid a katolikus Isten mellett) Aki meg a papok 99%át cölibátusszegõnek titulálta azt legszívesebben kiherélném^^.
Szia! A 4:11-es válaszolóval együtt én is örülök, hogy már ilyen fiatalon ennyire komolyan veszed a hitedet. Mindig is többen lesznek, akik ezért kinevetnek, megszólnak, el akarnak tántorítani, nem értenek meg, és meg sem akarnak érteni. Merni kell árral szemben úszni és sok erõ kell hozzá, de megéri. A férjemmel együtt veszítettük el a szüzességünket, és el se mondhatom, mennyi áldás származott ebbõl: nincsenek nemi betegségeink, egymást fedezzük fel, nem pedig berögzült szexuális sablonokat ismételünk, nincsenek zavaró emlékeink, az ágyban nem jut eszünkbe senki más, semmilyen zavaró emlékkép. Sokszor megkaptam én is, hogy miért õrizgetem a szüzességemet, ezzel majd csak ártani fogok, mert nem fog menni a szex. Hát üzenem nekik, hogy nagyot tévedtek, mert a szex remekül megy, nagyon élvezzük így is, hogy nem gyakoroltunk együtt a fél országgal, hanem csak a házastársunkkal. :-) Isten így tervezte el, és így tényleg gyönyörû. A válasz a kérdésedre… Az önkielégítésre általában azt szokták mondani, hogy hasznos dolog: le lehet adni vele a felgyülemlett szexuális feszültséget, és megtanulod, hogy magadnak mi a jó. Eddig rendben is van. De Jézus azt mondta, hogy aki kívánsággal tekintett egy asszonyra, az a szívében már paráználkodott. Arról tehát tényleg le kellene szoknod, hogy a lányismerõseidet a tudtuk nélkül "használd". Ha tudnák, nem esne nekik jól (nekem legalábbis baromi rosszul esett, amikor egy barátomról ezt megtudtam). Nem véletlenül szégyelled magad emiatt, a lelkiismereted tudja, hogy mit nem kellene tenned. A pornót kerüld el messzirõl! A való életben nincsenek olyan lányok, akik annyira tökéletesek, és mindent megadnak neked azonnal. Saját magadat csapnád be és állítanád rossz vágányra, mert a papírnõvel mindent szabad, mindent lehet, és ha nem elég szép, akkor keresel másikat. Ha ehhez szoktatod hozzá magadat, akkor soha nem találod meg az igazit, mert mindig majd a még tökéletesebbet fogod keresni, olyan meg nincs. A válaszolóknak igazuk van abban, hogy ha nem a kezed által, akkor nedves álomban, magától, de távozni fog belõled a felgyülemlett ondó, ez biológia. A hormonjaid beindultak, dúl benned a tesztoszteron, ez ellen nem tehetsz semmit. Az orgazmus jó érzés, persze, hogy minél gyakrabban át szeretnéd élni. És ezzel sincs semmi baj, ez teljesen természetes. Ezt azonban arra is kihasználhatod, hogy tanulj, több legyél, és felkészülj a majdani kapcsolatodra/házasságodra. Hogyan? 1. Ne csináld mindig, amikor vágyad támad rá! Tanulj meg nemet mondani magadnak, erre késõbb nagy szükséged lesz, ha a párod fáradt, beteg, menstruál, terhes, szült, vagy éppen csak nincs kedve hozzá. 2. Ne csináld lopva, sietve! Így jól begyakorolhatsz magadnak egy korai magömlést, amivel aztán nem teszed majd boldoggá a párodat. (Nagyon sok fiú kezdi úgy, hogy versenyez a többiekkel: ki tud hamarabb elmenni, és ebbõl késõbb az lesz, hogy nem tud máshogy, csak gyorsan elélvezni, a behatolás után szinte azonnal. Képzelheted… ) Ehelyett inkább megtanulhatod visszafogni magadat. Amikor már érzed, hogy közeledsz, akkor abbahagyod az ingerlést, vagy elszorítod a hímvesszõt, és csak kicsit késõbb folytatod, így kitolhatod az idõtartamát. A kezdeti két percet, ameddig egy önkielégítés tart, érdemes feltornászni 15-30 percre, mert egy nõnek bizony általában eddig tart, és õ nemigen tudja felgyorsítani. Neked kell majd lépést tartanod vele, és visszafogni magadat, a vágyaidat õérte. Ezt már most is elkezdheted. 3. Tudnod kell, hogy Isten nem fog eltaszítani magától azért, mert nem tudsz olyan bûntelen életet élni, mint Jézus. Ne csinálj magadnak lelkiismeretfurdalást az önkielégítésbõl, mert ezzel késõbb komoly tehernek teszed ki a házasságodat. Ha szégyellsz elélvezni most, késõbb is lehet benned egy gát, ami visszatart, amikor majd a pároddal leszel együtt. Ha az orgazmust bûnnek tartod, azzal óriási kárt okozol magadnak és a majdani párodnak is. Rengetegen vannak, akik így indultak, és úgy végezték, hogy a saját feleségükkel is bûnnek tartották, és csak paplan alatt, lekapcsolt villanynál tudtak engedni „bûnös vágyaiknak”. Vigyázz, ne lépj rá erre az útra! Fogadd el, hogy az orgazmus nem bûn, hanem jó dolog, és te is, mint minden más férfi, idõnként magadhoz nyúlsz. 4. Ha sokat sportolsz, az tényleg segíthet levezetni a feszültséget, és el is fáradsz benne annyira, hogy kevésbé kívánod az önkielégítést. Az is segít, ha nem csak ezen jártatod az agyadat, hanem keresel magadnak jó sok elfoglaltságot, hobbit. 5. Bármit teszel, az kihatással van a jövõdre, a majdani házasságodra. Ha továbbra is hívõ keresztyén leszel/akarsz maradni, tartsd észben, hogy amit tenni szándékozol, az építi vagy rombolja-e az eljövendõ kapcsolatodat a pároddal. 6. Keress keresztyén könyvesboltokat, ahol árulnak könyveket a szexrõl, párkapcsolatokról. Meg fogsz lepõdni, ilyen jó írásokat találsz. Különösképp ajánlom Varga Péter: Spielhózni címû könyvét. Bárcsak lett volna ez a könyv, amikor én voltam tini! Nagyon sok fejfájástól megkímélhettem volna magamat.
Nem akarlak megsérteni, de az egész egyház az õsidõk óta csak a hívõk butítása. Nagyot kaszált vele az, aki kitalálta.
A kérdező hozzászólása: Én nem gúnyolok ki senkit, és semmit, én egyszerûen csak rájöttem arra, hogy hazugság úgy kereszténynek lenni, ahogy eddig én az voltam, és próbálok változni. És igen, az embernek az a küldetése, hogy törekedjen a tökéletességre, ugyanis a "keresztény" szó jelentése "Krisztus követõ", és ha Krisztus tökéletes volt, akkor nekünk is erre kell hajtani. Elvileg nincs akadálya annak, hogy az ember tökéletes legyen, bár erre nem volt példa. Igen, utolsóelõtti válaszoló, a hitvallásban is azt mondjuk, hogy "Értünk, emberekért, : a mi üdvösségünkért: leszállott a mennybõl. Megtestesült: a Szentlélek erejébõl: Szûz Máriától, : és emberré lett." Tudom, hogy sok mindent belemagyaráznak mindenbe, hogy a papok így, a püspökök úgy, stb... Túlon túl sok propaganda-anyagot olvasol... Nem mondtam, hogy a pápa tökéletes, de õrá hagyatkozhatunk, mert õ Krisztus földi helytartója...
Isten nem fog téged se pokolra küldeni, se megutálni téged, azért, mert EMBER és lassan FÉRFIVÁ leszel. Szerinted, miért "teremtette az Isten" a férfit és nõt? Egymásnak.. Én nem hiszek Istenben, de a Sátánban sem. Mellesleg képmutatóak a papok. Húsvétkor a templomban nem a Húsvét ünnepérõl beszél, hanem arról, hogy KIRE KELL SZAVAZNI melyik PÁRTRA. Volt egy pap Szentendrén, aki kirakta a templom falára az Árpád sávos zászlót, mit ugatnak bele a politikába ezek?
A kérdező hozzászólása: Fiúk, lányok, megpróbálok mindenki kérdésére válaszolni. 1) 19.44.: A cölibátust azért vezették be, mert a pap örökre elkötelezi magát Istennek, és ha lenne 1 felesége, az olyan lenne, mint a poligámia. 2) 19.45.: Azt érem el, hogy a földi élet után vár rám az örök élet. (ok, tõlem mond6od, h mese, ah gondolod). És ha egy mód van rá, akkor ne szidd az Istenemet. ("húha, mert mi lesz?" nem lesz semmi, csak nem örülök neki.) Azért tette élvezetessé, mert szabad akaratunk van, és azért adott Isten szabad akaratot nekünk, mert csak így van értelme a jutalomnak. Ha mindig odasózna, ha vmi rosszat csinálunk, vagy eleve nem is csinálhatnánk rosszat, akkor mivel érdemelnénk ki az örök boldogságot (ami jóval nagyobb boldogság, mint 1 önkielégítés). 3) 19.47.: Nem az a paráznaság, hanem, ha fûvel-fával, ide-oda baszogatsz.
Kedves Kérdezõ, ez nem igazán érdemi válasz csak egy kis érdekesség: a középkorban a szerzeteseknek a regulákban elõírták, hogy bizonyos idõközönként masztizni kell. (egyébként azért, mert egy felfogás a betegségeket bizonyos testnedvek túltengésére vagy épp hiányára vezette vissza)
És több értelme van a SAJÁT elveidet, értékrendedet kialakítani, mint szellemi rabszolgaként majmolni egy szabályzatot. A saját értékrendedet természetesen alakíthatja a kereszténység, de ne egyél meg mindent amit etetnek Veled, anélkül, hogy megnéznéd, mi az! H.
Én írtam az elõzõ oldalon azt a baromi hosszú választ. Arra a kérdésemre válaszolj, hogy miért szeretnél eleget tenni ennek a törvénynek? Mit vársz tõle? De most komolyan. Hiszed teljes szívedbõl, hogy a mennybe fogsz kerülni, ha nem maszturbálsz. Szerinted hány olyan ember van, aki nem nyúlt a nadrágjába, vagy nem paráználkodott másképpen? Mert szerintem ez nagyon ritka. Ha mindenki aki paráználkodott ilyen módon, nem juthat be a mennybe, hát akkor uncsi lehet nekik ott, mert nem nagy a társasági élet.
Elolvastam a kommentedet. :) Arra még nem válaszoltál, hogy a vágyak szerinted kitõl származnak! A linkbe belenéztem - ne haragudj, ha kiábrándítalak, de errõl a szabályzatról maguk a katolikusok is tudják, hogy betarthatatlan! Legalábbis teljes egészében betartani biztos, hogy lehetetlenség! (És én igazából értelmét se látom - mivel lesz jobb a világ, ha az emberek nem önkielégítenek? És mivel lesz rosszabb a világ, ha az emberek önkielégítenek?) Pl. a katekizmus szerint a fogamzásgátlás is tilos. Szerinted miért van mégis a legtöbb katolikus családban csak 1-2-3 gyerek? Nem szexelnek? Hát ez nem valószínû. Védekeznek, legfeljebb nem dicsekszenek el vele a papnak, meg a többi hívõnek. Ennyi. Attól még lehet valaki jó ember, hogy annyi gyereket vállal, amennyit fel tud nevelni. Járj nyugodtan hittanra, ha akarsz, de csak a lényeget vedd át, és azért gondold át, amiket mondanak Neked… Hypathia
A kérdező hozzászólása: napi 1, olykor 2, ritkán 3, ez a max. Én elhiszem, hogy hülyeség bûnnek tekinteni, és részben szerintem is, de mégis benne van az 1házjogban, és az is, h a pápa ilyen dolgokban tévedhetetlen. Ez olyan dolog, mint, h bevezették a vizitdíjat, a legtöbb orvosnak nem nagyon jelentett semmit, mert úgyse kaptak belõle semmit, sõt 1esek még hülyeségnek is tartották, és mégis szedték. OK, most nem ebbe akarok belemenni, csak mondtam 1 pl-t. A lényeg, h akkor is eleget akarok tenni a törvénynek, még ha nagyon nehéz is.
2396 A tisztasággal súlyosan ellenkezõ bûnök között meg kell neveznünk a maszturbációt, a paráznaságot, a pornográfiát és a homoszexuális cselekedeteket. Komolyan mondom, én is katolikus vagyok, de nehogy már paráznaságnak számítson, ha vki szexel. -.-' Hidd el nekem: A pap bort iszik, vizet prédikál! Mindig azt mondják, adakozzunk, legyünk szerények, és ne éljünk luxusban. Nekik 100milliós (!) házat épültek, amibõl 50milliót úgy gyûjtöttek azon célból hogy felépüljön "szerény" hajlékuk. Na így legyen az ember vallásos...
iDÕVEL RÁJÖSSZ H AZ A LEGJOBB AMIT TE JÓNAK ÉLSZ MEG. a BÛNTUDAT A KÉTSÉG ÉS TÁRSAI NEGATIV DOLGOK nE AKARJ MEGFELELNI HA PEDIG KÖVETNI AKARSZ EGY MINTÁT TEDD AZT DE AKKOR ÕSZINTÉN
Úr isten... Szerintem ne járj többet agymosásra, neked sajnos árt. Ne maszturbálj, rendben van. Jobblesz, hogyha hetente álmodban beleélvezel a kis pizsidbe és reggel minden tiszta g*ci lesz? Mert ha nem maszturbálsz ez lesz. És ezen az atya úr isten se tud változtatni, mert a biológiába nemigen tud beleszólnil
A kérdező hozzászólása: Mint már írtam, 13 vagyok, olvass feljebb.
A kérdező hozzászólása: http://www.katolikus.hu/kek/kek02331.html#K2396
A kérdező hozzászólása: Pill, mindjárt megkeresem neked az erre vonatkozó egyházjogi törvényt.
A kérdező hozzászólása: Még annyi, h engem az nem érdekel, h mások milyen bûnöket követnek el (persze olyan szinten igen, h figyelmeztetem õket). 19.53: Nem 1edül a maszturbálásról van szó, hanem arról, h én tényleg próbálok a törvénynek élni, mert az az ember küldetése, h törekedjen a tökéletességre.
DE TÖKÉLETES EMBER NINCS, NEM VOLT ÉS NEM LESZ!!!!!!
Elegge valoszinu, hogy "jezus nem recskazott" de kedves kerdezo, hidd el, te mint 100%-os ember, nem tudsz (termeszetbol fakadoan keptelen vagy ra) hogy buntelen legyel. Ezert kellett Jezus aldozata. Ezzel a "tokeletes akarok lenni 100%-osan mindenben" hozzaallasoddal azt gondolom, pont a bunbocsanat ingyen es erdem nelkul valo megkapasat gunyolod - "Neked Isten csak ne bocsasson meg csak ugy" - te majd kierdemled a tokeletessegeddel.
Azért látszik fiatal vagy és még azt se érted, amit tanítanak neked hittanon: - Pedálozol a pápával, hogy õ biza szent és sérthetetlen. Aha, nézzük csak meg ki a mostani pápá, Benedek papa aki Hitler jugend tag volt és Magyarországon töltötte a katonai szolgálatát azzal, hogy tankcsapdákat telepített. - Ilyen butaságokat írsz, hogy Jézus ember volt. Javaslom kérdezd meg a hittantanárodat, hogy mirõl döntöttek a nagytiszteletû egyházfõk 325-ben a Niceai zsinaton. - Ahogy az sem egyértelmû, hogy Jézus valóban, keresztény értelemben "bûntelen" lett volna. Ahogy azt tudnod illene, a biblia szó jelentése = könyvek. Ezeket a "könyveket" úgy válogatták össze egy hoszabb mûbõl. Kismillió dolgot kihagytak belõle, ami nem illett össze a fõpapok elképzelésével, mint pl. a gnosztikus evangéliumokat, csak, hogy a legismertebbet említsem. Egyébként meg, hogy polgárpukkasztást végezzek, az egész keresztény vallás nem más, mint egy középkori rendszerhez illesztett olyan vallás, mellyel a középkori parasztot csöndben és nyugton lehetett tartani. Elhitte a barom, hogyha melózik, mint az igásló egész nap egy tál zabkásán és a megtermelt javait leadja az egyháznak és a fõuraknak (akik meg zabálnak és palotában laknak) akkor majd övék lesz a mennyeknek országa. Ha-Ha! Mára elavult és használhatatlan, sõt, értelmetlen is.
A kérdező hozzászólása: Nem, Jézus nem recskázott, hiszen õ nem vétkezett, minden bûntõl mentes volt.
Micsodaaa? Isten a pápának nyilatkozott?:-D Ecséém.. azt hiszed a papok nem rántanak rá? Sõt Jézus is recskázott hiszen férfi volt
Nos, hogy szokj le a onkielegitesrol, ez a kerdes - szexelj minnel tobbet mas emberrel. ( Tiszta megkozelites: a sajat felesegeddel) De mivel a te esetedben a korod miatt ez nem mukodik, igy meg kell elegedned azzal, hogy rad ez nem vonatkozik. Aminek ki kell jonnie, annak ki kell jonnie. Az egyetlen amit tehetsz, hogy onuralmat gyakorolsz, es a leheto legkevesebbszer csinalod. (Azaz egy fel nappal azutan, amikor mar ugy erzed, hogy tenyleg kell, mert szetrobbansz . :) Mas: ne akarj megfelelni az osszes torvenynek. Jezust is azzal "baszogattak" a rabbik, hogy nem tart be bizonyos emberi torvenyeket - kezmosas eves elott, es hogy szombaton gyogyit. Es o sem tartotta be az emberi torvenyeket - es megis bun nelkuli volt. Mindenesetre vallasi dolgokban nem tudok veled vitazni, mert a katolicizmust hibas vallasnak tartom, nem keresztenyi vallasnak. De azert megkerdem, ha Isten azt varja el, hogy onmagunktol tokeletesek legyunk, minek kellett Jezus aldozata?
A kánonjog maga valóban nem egy kinyilatkoztatott valami. Egyes szabályoknak, amik benne vannak, az alapjai igen.
Dehogy nyilatkoztatta ki a pápának... A Biblia íróinak viszont igen, ami ALAPJÁN CSINÁLTÁK az egyházjogot. A pápa ugyanolyan embertõl született, azaz bûnben született, kegyelemre utalt ember, mint te és én és mindenki más. A kérdésedre: szokj le róla, hagyd abba, bajod nem lesz tõle.
A kérdező hozzászólása: Nem tudhatjuk, h Istennek mi tetszik, csak onnan, h Õ kinyilatkoztatta a pápának (és még néhány embernek), aki beleírta az egyházjogba, és ez alapján tudhatjuk, hogy hogy kell élni.
A párom családja katolikus, az apuka nem részletezem... Van egy kedves 20as hugica, aki most baromira szenved, mert Õ eddig csak azt láthatta, ami a Bibliában írva vagyon, semmi mást. A párom és én még nem vagyunk házasok, gyermeket várunk, és még pár hétig egy házban élünk. Azt látja, hogy két normális, a társadalomnak megfelelõen élõ, JÓ ember boldogan együtt él. És baromira felfoghatatlan neki hogy én itt nagy pocakkal rohangálok, mert a törvények, és az is, hogy a szerelem, a szeretett, a tisztelet az nem holmi szövegek olvasásán múlik, meg azon, hogy hetente hányszor vagy templomban. Nem érti, hogy esetleg Õ hogyan találhatna magának párt, mert akárhány sráccal beszélget, mindegyiket meg akarja feleltetni annak a kusza világnak ami az Õ kis fejecskéjében van, egy olyan idillnek, amiben teljesülnek a Bibliai feltételek, de a "pogány" világ is. És hiába tart csendességet, jár templomba, bérmált, elsõ áldozott, érintetlen, hívõ, még nem biztos, hogy jó ember! és nem biztos, hogy úgy él, hogy az istennek tetszõ legyen. Persze a vallás valamilyen szinten jó dolog, aki akarja tegye, de tökéletessé nem ettõl leszel, hanem attól, hogy megtanulod kiszûrni azt, ami valóban fejleszt téged, és elfogadod azt, hogy te egy gyarló ember vagy, ha úgy tetszik két bûnös lélek ÁDÁM és ÉVA leszármazottja vagy, mint mi mindnyájan, akik tökéletesnek lettek teremtve, de ettek a kárhozat gyümölcsébõl.
Kedves válaszolók! Vannak katolikus keresztényként élõk, vannak erre törekvõk és vannak akik csak ezt állítják magukról. De nehogy már ez utóbbiak alapján ítéljük meg az 1. csoportot, és magát a katolicizmust! És azért mert a kérdezõ igyekszik a vallását követni, ne próbálják már megmagyarázni neki, hogy ez baromság, mert mindenki a 3. csoportba tartozik!
Ismerek olyan hívõ katolikust, aki már már fanatikus, ellenben egy nagy rakás sz*r mint ember, és finom maradtam és nõies. Ha jó keresztény akarsz lenni, akkor tégy jót másokkal, és magaddal, viselkedj úgy a szüleiddel és az embertársaiddal, ahogy a Biblia kéri. De a biológiát nem igazán tudod kikapcsolni, ha nem akarsz maszturbálni, ne tedd. Egy idõ után igényed lesz rá. Nem bûn, nem tisztátalan, pláne, hogy a mi világunkban már feltalálták a szappant, és a zuhanyt. Kettõ: azokban az idõkben a fiuk 13évesen férfivá lettek avatva és max három évvel késõbb APÁK voltak, és egy család akkor élt meg, ha sok sok csemete volt, és nem pocsékolták a magjukat, ezért volt bûn, nem igazán tudták mennyivel is rendelkeznek. Namármost, nem hiszem, hogy a 13-14éves haverokkal plusz apukáddal meg a plébánossal "eljártátok a férfiváavatási táncot" elkezdtél egy éven belül használható szakmát tanulni, és közben házat építeni, családot alapítani... Jó keresztény még lehetsz, nem fogsz a pokolra kerülni, és a csajokat sem használod ki, azzal, hogy rájuk gondolsz, miközben, természetes vonzalom.
Én két évig éltem egy vallásos férfival (nem volt soha szex) szerettük egymást, jó volt.már vége.(nem a szex miatt) de összehasonlitva más kapcsolataimhoz a szex a szeretkezés hozzáad az emberhez , egy kapcsolathoz. Amig kölcsönös (vagy a Te esetedben önkéntes és élvezetes) akkor az jó. 10 év mulva tuti másh fogod ezt látni
A kérdező hozzászólása: (Jézus, aki emberré lett.) Nem azt mondtam, h sikerülni fog nekem tökéletessé válni, de törekedni kell a tökéletességre.
A kérdező hozzászólása: Arról van szó, h nincs a szobámban gép, pornóra nincs lehetõség, ezért este a lány ismerõseimre gondolok ilyen céllal. Ja, és még annyi, h ne ajánljátok, h keressek 1 lányt, akivel majd entyempentyemezünk, mert még csak 13 éves vagyok.

Tudom, hogy nem szép és jó dolog, de szinte már rá szoktam arra, hogy vagdosom a csuklóm. Nem az eret vágom, hanem csak szinte "karcolom" a bőrt a pengével, csak vérezzen. Hogy szokjak le arról, hogy vagdosom magam?

Utána mindig sebes marad és fáj. Mindig eldöntöm, hogy többet nem csinálom, de nem tudom betartani, mert nagyobb vágyat érzek az iránt, hogy legalább még egy sebet hadd csináljak, mint afölött, hogy nem. Egyszer elkezdtem, azóta nem tudom abbahagyni, bármennyire szeretném. Nem vagyok bolond vagy valami, emos sem vagyok, de mégis csinálom. Hogy szokhatnék le róla?

Legjobb válasz: az általad leírt jelenség gyakori tünete a borderline személyiségzavarnak, ami ha elhanyagolod, elõbb-utóbb ijesztõ méreteket ölthet, és komoly problémákat okozhat. azt tanácsolnám, hogy menj el pszichológushoz, különben sokkal komolyabb problémáid lesznek ebbõl.

az általad leírt jelenség gyakori tünete a borderline személyiségzavarnak, ami ha elhanyagolod, elõbb-utóbb ijesztõ méreteket ölthet, és komoly problémákat okozhat. azt tanácsolnám, hogy menj el pszichológushoz, különben sokkal komolyabb problémáid lesznek ebbõl.
Kerj a szuleidtol segitseget, menjel el pszichologushoz beszeld ki vele a lelki problemaidat. Van olyan szulod, testvered, baratod, akivel oszinten, batran tudsz beszelgetni? Neki is beszelj, beszelj, ne szegyellj semmit. Gondolom tele vagy lelki gondokkal, es ezert csinalod ezt a butasagot. Menjel el sportolni is, hidd el csodakra kepes a sport! Felszabadulsz, barataid lesznek nagyon jo dolog, iratkozzal be valamelyik egyesuletbe. Amugy pedig akaratero, hogy ne vagd meg magadat.
elsõ vagyok. az akaraterõ valóban fontos, de tipikusan elkövetett hiba laikusok által az, hogy 1. a "butaság" szó kimondása. ez nem butaság, hanem az emberi szervezet (agy) reakciója valamire. a megnyilvánulása, tünete egy problémának. legalább olyan hülyeség butaságnak hívni, mintha egy influenzásnak azt mondanád, hogy lehetsz hogy hülye, hogy lázas vagy. 2. hogy a pszichológus nem jó. de, jó... egy jó pszichológus nagyon is jó. de nem mind jó, ahogy más szakmában is vannak olyan szakemberek, akik alkalmasak, és vannak, akik nem azok. 3. tévedés azt gondolni, hogy az ilyen problémát meg lehet oldani barátokkal való beszélgetéssel. a legtöbb esetben nem. csak szakemberrel.
harmadik vagyok. mint mondtam, én is csináltam. két és fél évig. több pszichológusnál jártam, és tényleg nem voltak jók. barátaim nem voltak. teljesen önerõbõl jöttem ki belõle, bár tudom, milyen nehéz volt, ezért mondom, hogy megértõ barátokkal egyszerûbb lenne. persze az ezt kiváltó okokat (pl depresszió) nem lehet tiszta akarattal megszüntetni, de az már más téma.
én is csináltam. a pszichológus szart sem ér. akaraterõ! pótolhatod valamivel, például törökülésben szándékosan elzsibbasztod a lábad, vagy valami. ami nem tesz kárt benned. aztán ezt is abbahagyod. a legfontosabb, hogy tényleg akard. sokat segít, ha van kinek kibeszélned a problémáidat. vagy gondolj arra, hogy csúnya lesz a csuklód, de ha tényleg rá vagy szokva, akkor ez úgysem fog megállítani. és dobd ki, vagy legalábbis alaposan dugd el a pengéidet. ha végképp nem megy, "engedélyezz" magadnak például havonta 5x... aztán ezt csökkented, és végleg abbahagyod. menni fog.
szia, én fél évig csináltam, most 1éve hogy nem csináltam, és tegnap kihajlítottam a mécseszt, és felületesen megkarcoltam magam, már ez is sokat jelentett, és megnyugodtam tõle(ha lett volna pengém akkro pesze megvágom magam, csak mikor tavaly abbhagytam mindent kidobtam..:/) Én sem vagyok emos, pedig ha vki meglátja a csuklómat rávágja hogy hülye emo, pedig tényleg nem vagyok az, öltözködésem inkább punk(az se vagyok, de ha már valamit mondana rám egy kívül álló). Én elég nagy családi gondok miatt kezdtem ezt el, és annak ellenére hogy nem csinálom, mindig hiányzik:( Most vettem bio cigit, megpróbálom azzal levezetni a feszültségemet. Ha még Te se jöttél helyre ebbõl akkor ha van kedved írj privit. Puszi
A BENNED LEVÕ FÁJDALMAT MÁSHOVÁ AKAROD CSOPORTOSITANI A LELKEDRÕL, A TESTEDRE! A vagdosást megfogod bánni. Minden apró nyom ami rajtad marad, bánni fogod! Engem anno tönkretett egy csaj, vagdostam is magam, szépen, izületig, aztán rá 1 év böjt. 1 év böjt, magány, és elmentem pszichológushoz, TB lapú, 1 forintomba nem került. Az 1 év böjt és sírás után megismertem egy lányt akivel már 2 éve vagyok együtt, boldogságban, a legmegbizhatóbb akit eddig megismertem. Helyrejöttem pár antidepresszánstól, mint Cypralex, és Rivotril (elõbbi kedvcsináló-kedélyjavító, utóbbi görcs-feszültségoldó.) És azok a nyomok az egyedüli emlékei annak a rossznak, ami akkoriban tönkretette az életem, és fûvel fával csalt. Bánom hogy ezek a hegek emlékleztetni fognak rá, amig élek.
Rajzolj egy állatot/figurát a kezedre. Nevezd el olyanról akit szeretsz. Ha megvágod akkor az figura meghal.. Mivel nincs komolyabb okod erre ezért maga a fájdalom tetszik...sajnos tudom milyen érzés engem is vonz nagyon.. ilyenkor szorongass egy jégkockát amíg el nem olvad ez kis mértékû fájdalom .:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!