Találatok a következő kifejezésre: Hogy született az első (44 db)

Mikor ismerted meg az ·igazit· és hogyan? Mikor született az első gyereketek

F?leg 30 felettiekre gondolok és n?kre,akik 30 alatt még nem találták meg a megfelel? férfit,csak 30 felett vagy akár 40 felett.

Legjobb válasz: 18 évesen ismertem meg az igazit, 29 évesen született az elsõ gyermekünk, 30 évesen a második.

18 évesen ismertem meg az igazit, 29 évesen született az elsõ gyermekünk, 30 évesen a második.
Jelenleg mindenki az "igazi"-val él.. XD

Kismamák! Nektek hány hetesen született az első babátok és hogyan kezdődött el az egész folyamat? Honnan tudtátok, hogy azok már az igazi fájások? 34hkm

Legjobb válasz: 37 hetesen, elfolyt a magzatvíz, tehát könnyen felismertem. Igazi fájások nem jöttek, csak az oxitocin után, egybõl kétpercesek. Minden jót! :)

37 hetesen, elfolyt a magzatvíz, tehát könnyen felismertem. Igazi fájások nem jöttek, csak az oxitocin után, egybõl kétpercesek. Minden jót! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kicsit megrémít, hogy ennyien szültetek korán. Szombaton megijedtem, mert elég erõs fájásaim voltak szünetekkel, de szerencsére azóta nem jelentkeztek újból.
A szülés erõs fájdalommal indult 34+0 hetesen. Leállították, majd 36+0-n született meg a fiam. Akkor nem tudtam, mi van velem, mert semmi nem volt jó. Aludni nem bírtam, feküdni sem. ülni alig. Estére felment a vérnyomásom, egész éjjel keményedtem, reggelre 6 ujjnyira nyitva voltam. Burokrepesztés után sokkal erõsebbek voltak a fájásaim, 2 óra múlva meglett :) 33hkm
39+6 napra szültem és nem voltam benne biztos, hogy ezek már azok. Reggel óta tompán fájt a derekam és az alhasam. Aztán este 8 körül elkezdett nagyon rendszertelenül keményedni (kb 15-2-6-3-13 percenként). Még ekkor sem gondoltam, hogy menni kell majd. Fé 11 felé többszöri zuhanyzásra sem múlt, hanem elkezdett erõsödni. Na ekkor hívtam fel a szülésznõt, aki mondta, hogy inkább menjünk be. Éjfél körül beértünk a kórházba és reggel 7:46-kor született meg a kisfiam. Könnyû szülést Neked!!! :)
És én nem ismertem fel, hogy szülök, mert totál mást vártam, csak azt hittem, baj van a babával, azért fáj ennyire a hasam meg még amúgy sem volt itt az ideje, de sajnos korán született.
35 hetesen. Nagyon erõs, éles alhasi fájdalmaim voltak. WC-n, amikor könnyíteni akartam magamon nyomás közben még inkább fájni kezdett. Az ügyeleten szóltak, hogy szülni fogok. Én meg vártam, hogy menzeszgörcseim legyenek, meg keményedjen be a hasam, mert mindenki azt mondta, olyanok a szülési fájások. Hát nem.
Mindenképpen felfogod ismerni, hogy ez már az.
Az elsõnél 39. héten a magzatvíz elfolyt így egyértelmû volt! A másodiknál 37+3 megrepedt a magzatburok és elfolyt több mint a fele a magzatvíznek de mire beértem a kórházba beforrt mert elvileg túl magasan repedt a burok és a magzatvíz(ben lévõ apró zavarossága) eltömítette! 10 napos kórházi fekvés után úgy döntöttem ma meg akarom szülni. Eltávot kértem a kórházból és apa segítségével beindult a szülés fájásokkal 38+6. Hidd el ha ott az idõ érezni fogod hogy az lesz az. 5 órával késõbb már a karomban tartottam a fiam. Ez pont ma 1 hete történt. Az elsõ fiam 3, 5 kg a második 3, 85kg. Makk egészségesek. Örömteli babavárást!
40+3 hetesen szültem. Nem tudtam, hogy ez most tényleg szülés lesz. Csak a derekam kezdett el fájni aznap hajnalban, mint amikor menstruálok. Aztán délelõtt kezdtem figyelni, hogy ez mintha ritmikus lenne. Elkezdtem írni a fájásokat, és ekkor jöttem rá, hogy ez az lesz. Este 7-re lett meg a kislányunk.
40+6ra szültem, 5-7 perces fájásokkal kezdõdött. Egybõl éreztem, hogy azok az igazi fájások. Egészen más volt mint amit addig jóslónak éreztem.
40+4, fájásokkal kezdõdött. Sejtettem, hogy ez már az igazi, mert amikor jött a fájás, fel sem tudtam egyenesedni:) Nem lehetett semmihez hasonlítani, de tudtam, hogy ez már az:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jókívánságokat :) ! A 33 hetes kismamának boldog babavárást. Mikorra vagy kiírva?
Az én kislányom 38+4-re született. Hajnal fél 6-kor elkezdett folyni a víz, de nem sok. Fájások még nem voltak, csak össze-vissza keményedett a hasam. 7 után értünk be a klinikára, akkor már 4 centire nyitva voltam, fájás még mindig sehol. Fél 8 után kezdtem csak érezni mensi szerû fájásokat, azok kb. 4 percesek voltak. Aztán azért durvult :) , az utolsó 2 óra kemény volt. De. fél 11-re lett meg a kislányom! Csudijó volt, legközelebb is ilyet szeretnék! :D

40 múltam mikor született az első babánk. Most 3 hónapos, de tudom, kb 2 év múlva szeretnénk még egyet. Nem tudom vállaljunk e? Hogy oldjátok meg segítség nélkül a 2v. Több gyereket?

A férjem 6-kor megy este 8-kor jön. Egy nagyi van, de sajnos Õ nem tud segíteni, anyagiak sem jó irányba alakulnak.

Legjobb válasz: Szia! Bocsi, de nem világos. A korod miatt aggódsz vagy, hogy hogy bírsz két gyerekkel együl, vagy az anyagiak miatt? Esetleg ez mind együtt aggaszt? Ha úgy érzed így nem teljes a család, és meg tudsz birkózni egyedül 2 gyerekkel, illetve anyagilag azért megoldható, akkor vállalj. Ha nem érzed úgy, hogy egyedül boldogulsz és anyagilag is nélkülözni kéne, akkor koncentrálj a meglévõ babádra. Adj meg Neki mindent, mint anyagilag, mint foglalkozásilag.

Szia! Bocsi, de nem világos. A korod miatt aggódsz vagy, hogy hogy bírsz két gyerekkel együl, vagy az anyagiak miatt? Esetleg ez mind együtt aggaszt? Ha úgy érzed így nem teljes a család, és meg tudsz birkózni egyedül 2 gyerekkel, illetve anyagilag azért megoldható, akkor vállalj. Ha nem érzed úgy, hogy egyedül boldogulsz és anyagilag is nélkülözni kéne, akkor koncentrálj a meglévõ babádra. Adj meg Neki mindent, mint anyagilag, mint foglalkozásilag.
35 évesen szültem a lányt, most 37 vagyok, 21 hetes.A férjem rengeteget dolgozik.Segítség nincs.A válság miatt elég meredek anyagi helyzetben vagyunk.Lakáshitel, saját cég...stb.Nem volt kérdés a második gyerek.Ennél nagyobb ajándékot nem adhatunk nekik, minthogy legyen testvérük.
A kérdező hozzászólása: Igen egy kicsit minden miatt aggódom, bár a korom miatt kevésbé. Fõleg, hogy megtudok e adni mindent, meg hogy bírom majd energiával. Tudok majd koordinálni 2 babát? És sajnos már nincs meg annak a lehetõsége, hogy majd a nagyinál élményekkel gazdagodjon.
A kérdező hozzászólása: 21 hónap a különbség
nyugi! a heg csak vajúdáskor válik szét-HA szétválik egyáltalán, amire azért kevés az esély. mennyi lesz a két szülés között? ha nincs 1, 5-2 év akkor császározni fognak most is.
akkor majd doki megmondja nekem 20 hóval nem engedte, más doki másnak 18-al igen. remélem neked sikerül a sima!! de ilyenkor általában az van, h nézik majd a végén a heget, vajúdáskor jobban kell sietned a kórházba és ott is jobban figyelnek, és ha gáz van hamarabb lesz mûtét mint alapból.
Nekem is azt mondta az orvosom, hogy fájások hatására válhat szét a heg. Bár a sok keményedés sem tesz jót neki.
Végig nézni fogja a doki a heget uh-gal. Ha baj lenne, már annyira feszülne a heg, akkor úgyse engedne simán szülni. De a legjobb, ha ezt a kérdést felteszed az orvosnak is.
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott dokim, szóval ügyeletesnél fogok szülni a Margitban, és már 2x voltunk ott CTG vizsgálaton, de doki szóba sem állt velem, a szülésznõ meg csak annyit mondott, hogy majd nézik a heget, aztán majd kiderül.. Tegnap óta szúró fájdalom van a hasam jobb oldalán a köldököm magasságában, egy ideig tart, addig menni sem tudok, aztán abba marad.. még élek, de az éjszakát szinte 1 pozícióban töltöttem, jól el is gémberedtem, nem mertem fordulni miközben aludtam..

Ha az első gyerek 38. heten született spontán akkor valószínűbb, hogy a második is a körül vagy esetleg hamarabb fog?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ 38+2-re született (fiú), a második 39+3-ra (lány). A harmadik lehet kibírná a kiírásig, de õ még csak távoli tervben van. A barátnõmnek az elõ 37 hét 3 napra született császárral, a másodikkal a császárt 38+3-ra tették, de magától még akkor sem akart volna kijönni (mindkettõ lány)!

Nekem az elsõ 38+2-re született (fiú), a második 39+3-ra (lány). A harmadik lehet kibírná a kiírásig, de õ még csak távoli tervben van. A barátnõmnek az elõ 37 hét 3 napra született császárral, a másodikkal a császárt 38+3-ra tették, de magától még akkor sem akart volna kijönni (mindkettõ lány)!
Mindket lanyom 38+3ra jott spontan;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat !!!:-):-):-)
Kicsi lányom 40 hétre, az öcsikéje 42 hétre született. 3.baba még a pociban...
Az elsõ 39.hétre a második 39+3-ra, ikrek a 38. héten.
Az elsõ baba 40+3 érkezett, indítással. Doki szerint bõven maradt volna még, de a toxémia miatt indítani kellett. A második spontán 39+0-nál indult el.

Anyukák! Van itt valaki akinek 5kg körüli babája született? Hányadik gyermek? Ha nem az első, a többi milyen súllyal született? Mit tehetnék hogy a következő babám normál súlyú legyen?

Els? babám kerek 5kiló volt. Most megint babát várok,és NEM AKAROM hogy ? is ilyen óriás legyen! Bár gondtalan terhességem volt,de a vége felé azt hittem megfúlok! A hátam,derekam tönkre van,1,5évesen már alig bírtam felemelni. Most 3éves,meg sem próbálom. Sokan rácsodálkoztak hogy milyen nagy,de nem egy leányálom!

Legjobb válasz: Elsõ és eddig egyetlen fiam.4430 gr volt.Ja,és 61cm.Az elsõ 3 hónapban hízott mint egy kismalac,aztán megállt és most 15 hósan már "átlagos" baba.10600gr és 80cm.Szóval én szerencsés vagyok mert megállt a hízása.De nagyon "parázok"hogy ha lesz tesó az mekkorára fog nõni?!! Szerintem nincs mit tenni,ha megnõnek akkor ezt kell viselnünk.:-))

Elsõ és eddig egyetlen fiam.4430 gr volt.Ja, és 61cm.Az elsõ 3 hónapban hízott mint egy kismalac, aztán megállt és most 15 hósan már "átlagos" baba.10600gr és 80cm.Szóval én szerencsés vagyok mert megállt a hízása.De nagyon "parázok"hogy ha lesz tesó az mekkorára fog nõni?!! Szerintem nincs mit tenni, ha megnõnek akkor ezt kell viselnünk.:-))
Elsõ gyerekem 4 kg lett (lány) második 4, 5 kg (fiú) harmadik 4, 2 kg (fiú) de õ is lett volna 4, 5 kg ha végigviszem a terhességet. Nem lehet ezt érdemben befolyásolni, ez genetika. Hacsak nem voltál a terhességed alatt cukorbeteg, mert akkor ha a következõnél nem leszel az vagy diétázol, akkor õ nem lesz ekkora.
Sztem sem lehet szabályozni:( Bár nekem normál súlyú babáim születtek, de egyszerre, szóval a végén 6 kiló 60 dekányi baba volt bennem...így a derékfájást és társait átérzem, borzasztó!!! Lehet, hogy Te vagy a párod is nagyobb súllyal születtetek? Mert öröklõdik vmennyire, ezért nem lehet nagyon szabályozni.
Még mindig nem tudok neked válaszolni, de nem törvényszerû hogy nagyobb lesz a tesó.Nálunk anyukám 3 lányt szült.Én kerek 4 kilóval születtem, a hugaim pedig sorban -40dekával kevesebbel.Engem ez nyugtat kicsit.
Szerintem nem lehet ezt szabályozni
A kérdező hozzászólása: Hát az enyém nem állt le, inkább csak 2éves kora után! Arra tud valaki válaszolni mit csináljak hogy a 2. ne legyen óriás?
Igaz nem 5 kg, "csak" 4 kg volt a lányom, amikor született. Szépen lelassult a gyarapodása, 1 éves státuszon volt 10.5 kg.
Nekem a barátnõm szült több mint 4 kg-os babát. Most a kicsit közel 5 hónapos és 11 kg... nagyon nagy baba!!! Talán fokozatosan leáll a súlygyarapodás és elindul a növés inkább.
A kérdező hozzászólása: Az enyém már 1évesen 12kg volt, 6hónaposan 9250gramm. Soha nem volt kövér! Inkább izmos, és olyan kemény mint a beton.
A kérdező hozzászólása: Soha nem voltam cukorbeteg, és a terhesség alatt sem! A párom nem volt 3kiló mikor született, én 3800gramm körül voltam. Viszont anyám 3gyereke közül én voltam a legkisebb. A másik két testvérem 4-4, 5kg között született. Akkor nem marad más csak a remény?! Nem tudom mihez kezdek ha lesz egy 5, 5-6kilós gyerekem?! Persze nagyon fogom szeretni!!!

Négy hetes babám már 5, 5 kilós, és aggódom, hogy mitől nő ilyen drasztikusan gyorsan és sokat. ( igaz, 4340 grammal született ) Ilyen gyorsan nőnek az újszülöttek az első hetekben?

Legjobb válasz: nem csak az elsõ hetekben, hanem az elsõ hónapokban. kb 1 kilót, aztán olyan 4-5 hónaptól már fél kilót fog "csak" hízni. ez teljesen normális:)) az én fiam az 1. hónapban 1,5 kilót hízott, pedig 3600 grammal született.

nem csak az elsõ hetekben, hanem az elsõ hónapokban. kb 1 kilót, aztán olyan 4-5 hónaptól már fél kilót fog "csak" hízni. ez teljesen normális:) ) az én fiam az 1. hónapban 1, 5 kilót hízott, pedig 3600 grammal született.
szia!szerintem nem sok, ügyes baba.
Nyugi! Mi is így megugrottunk az elején! Mi 4280-al születtünk, a kórházból 4 kg-val engedtek ki pénteken délben, és szerdán reggel, mikor mentem védõbe a manómmal, már 4, 5 kg volt! Ügyes baba, õt ezek szerint nem kellett tanítgatni a szopizásra.:) Ne aggódj, az elsõ pár hónapban nagyon sokat nõnek, és majd lesz olyan hónap is, mikor szinte alig hínak.
Az Én kisfiam 3350-el született, most 8 hetes és 5900g!(anyatejes)
szia, szerintem nem sok a súlya, mi 3700grammal születtünk, 3450-el jöttünk haza és egy hónaposan Õ is 5kiló volt, most két hónapos és 6120gramm. Az én fiam egy kis zabagép! Szóval ne aggódj szép egészséges babád van, gratula!
Az én kisfiam az elsõ hónapban 1, 2 kilót hízott.
Szia! Az én kisfiam is 4300 gr-al született császárral, anyatejes volt, és 1 hónaposan 5320 gr. A második hónapban is hízott 1 kg.ot, és most 4 hónaposan 7580 gr. Szerintem is szépen fejlõdik a babád, de késõbb már lassulni fog a hízás. Ne félj, nem lesz belõle óriásbébi, a kisebb babák is be fogják õt majd késõbb érni a súlyukkal.

Ha az első gyerekem a 41. hétre született akkor valószinü hogy a második is akkor fog?

Legjobb válasz: Nem! Nekem az elsõ 40+2 született a második 38+3. A második sokkal könnyebb és gyorsabb szülés volt, kevésbé fájdalmas.

Nem! Nekem az elsõ 40+2 született a második 38+3. A második sokkal könnyebb és gyorsabb szülés volt, kevésbé fájdalmas.

A második babát engedik túlhordani ha az első császármetszéssel született? Hogy működik császáros szülés után a következő?

Legjobb válasz: Köszi a választ! Én még nagyon a terhesség elején vagyok,de a két gyerek között ha megszületik több mint 4év lesz. A lányom a 41.héten indítással született,és meg is kellett császározni mert 20óra vajúdás után sem tágultam semmit. Ja és nagyon nagy is volt 4860g.

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Én még nagyon a terhesség elején vagyok, de a két gyerek között ha megszületik több mint 4év lesz. A lányom a 41.héten indítással született, és meg is kellett császározni mert 20óra vajúdás után sem tágultam semmit. Ja és nagyon nagy is volt 4860g.
Nálam is aktuális ez a kérdés. 14 hetes vagyok az elsõ babámat császárral szültem.
Szültem simán az elsõt, a kicsi császáros lett mert a nyakán volt a köldök zsinór. Most 8.-án császároznak, közös döntés a dokival. Õ is azt mondja ez a biztonságosabb, szerintem is jobb így.

Ha valaki 1947-ben született, meddig kell bérletet vennie? Az ingyen utazás függ-e attól is, hogy melyik hónapban született, az év első vagy második felében?

Legjobb válasz: Akkor utazhat ingyen, ha betöltötte a 65. életévét. Vagyis a születésnapján már nem kell jegyet, bérletet vennie, elõtte viszont nem árt, mert megbüntethetik. (pontosabban pótdíjazzák, mert ugye az ellenõr nem büntet)

Akkor utazhat ingyen, ha betöltötte a 65. életévét. Vagyis a születésnapján már nem kell jegyet, bérletet vennie, elõtte viszont nem árt, mert megbüntethetik. (pontosabban pótdíjazzák, mert ugye az ellenõr nem büntet)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, de eddig is nyugdíjas bérlettel jártam, de mivel a bérletemet általában 12-e körül veszem meg, ezek szerint, mivel a hónap második felében van a születésnapom választhatok, vagy 9 napra veszek egy egész hónapra szóló bérletet, vagy 9 napig nem utazom, mert kedvezményes egyszer alkalomra szóló jegy nyugdíjasoknak nincs csak teljes árú, vagy bliccelek - ami nem az én formám - . Na majd meglátjuk mi lesz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!