Találatok a következő kifejezésre: Hogy született az (307 db)

Az előbb hallottam a tévében, hogy valakinek az 1972 -ben született anyósa. A mondtat többi részére nem emlékszem. De hogy lehet egy 72-ben született nő már anyós?

Legjobb válasz: Volt ismerös, aki 30 évesek lett nagymama: ö 15 évesen szült meg a lánya is - és szeretnék, ha a pici lány is folytatná, hogy 45 évesen már dédi lehessen...

Volt ismerös, aki 30 évesek lett nagymama: ö 15 évesen szült meg a lánya is - és szeretnék, ha a pici lány is folytatná, hogy 45 évesen már dédi lehessen...
nem 39, hanem 37. simán lehet..
Én 72-ben születtem, és igaz nem vagyok még nagymama(szerencsére) de van egy 17 éves fiam...A barátnõm is 72-es Õ 18 évesen szülte a lányát aki most 19 éves.Idén volt a leányzónak az esküvõje, és babát vár..Szóval így lehet valaki nagymama..
az én anyósom 41 éves, és 8 éve vagyok együtt a fiával, (5 éve vagyunk házasok), aki akkor 19 volt, most 27. Nagyon fiatalon szült. Így lehetséges.
Úgy, hogy nagyon fiatalon szült. Régebben nem volt ritka, hogy egyes lányok 16 évesen szültek...dehát manapság is van ilyen még. Engem nem lep meg.
tök egyszerûen....ha '72-ben született, akkor most 39 éves. Tegyük fel, hogy fiatalon, mondju 20 évesen szült. A fia nagyon szerelmes, és már boldog házasságban él az érettségi óta. Ergo a fiú feleségének az anyósa a fiú anyja, aki '72ben született.
Az én anyukám '70-ben született és már nagymama:)
Kolléganõm 38 éves, a 21 éves lánya pedig 39 hetes terhes. Azért ez se semmi...
Hogyne lehetne? Simán lehet nagymama is. Mondom, az ismerõsünk 38 évesen nagypapa lett. Igaz, após nem. 16 évesen egy lány férjhez mehet, és ezzel nagykorúsítja magát.Ha az õ lánya is így tesz, illetve rögtön szült, akkor 33 évesen lehet anyós, vagyis az 1976-osak már lehetnek anyósok.
Férjem anyósa (gyengébbek kedvéért az anyám) '68-as születésû. Engem 18 évesen szült, én 22 évesen mentem férjhez tavaly. De ha teszem azt 18 évesen én is férjhez megyek, akkor õ már 36 évesen anyós (vagy akár nagymama) lett volna. Mi ebben a hihetetlen?

Ha valaki 1947-ben született, meddig kell bérletet vennie? Az ingyen utazás függ-e attól is, hogy melyik hónapban született, az év első vagy második felében?

Legjobb válasz: Akkor utazhat ingyen, ha betöltötte a 65. életévét. Vagyis a születésnapján már nem kell jegyet, bérletet vennie, elõtte viszont nem árt, mert megbüntethetik. (pontosabban pótdíjazzák, mert ugye az ellenõr nem büntet)

Akkor utazhat ingyen, ha betöltötte a 65. életévét. Vagyis a születésnapján már nem kell jegyet, bérletet vennie, elõtte viszont nem árt, mert megbüntethetik. (pontosabban pótdíjazzák, mert ugye az ellenõr nem büntet)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, de eddig is nyugdíjas bérlettel jártam, de mivel a bérletemet általában 12-e körül veszem meg, ezek szerint, mivel a hónap második felében van a születésnapom választhatok, vagy 9 napra veszek egy egész hónapra szóló bérletet, vagy 9 napig nem utazom, mert kedvezményes egyszer alkalomra szóló jegy nyugdíjasoknak nincs csak teljes árú, vagy bliccelek - ami nem az én formám - . Na majd meglátjuk mi lesz.

Mikor ismerted meg az ·igazit· és hogyan? Mikor született az első gyereketek

F?leg 30 felettiekre gondolok és n?kre,akik 30 alatt még nem találták meg a megfelel? férfit,csak 30 felett vagy akár 40 felett.

Legjobb válasz: 18 évesen ismertem meg az igazit, 29 évesen született az elsõ gyermekünk, 30 évesen a második.

18 évesen ismertem meg az igazit, 29 évesen született az elsõ gyermekünk, 30 évesen a második.
Jelenleg mindenki az "igazi"-val él.. XD

Volt, hogy valakinek az időre született babáját átvitték PIC-be? Mi volt a gond? Most hogy vagytok?

Mi voltunk, halálra rémísztettek minket. Közben a gyereknek semmi komoly baja nem volt. Azóta is fájó szívvel gondolok a kezdetekre.

Legjobb válasz: Szia! A kisfiam 4290 grammal született, szerintem idõre, de a doki és a kiskönyv szerint 37.hétre. Nos, megszületett és elõször minden oké is volt, de pár óra múlva levitték a PIC-re, mert besûrûsödött a vére. Részleges vércserét kapott,infúziót, kék fény alá is tették, mert besárgul. 10 napig voltunk bent. Már jól van, most 9,5 hónapos. Én is nagyon aggódtam, de megnyugtattak. Na meg nálam is ez volt, amikor pici voltam.

Szia! A kisfiam 4290 grammal született, szerintem idõre, de a doki és a kiskönyv szerint 37.hétre. Nos, megszületett és elõször minden oké is volt, de pár óra múlva levitték a PIC-re, mert besûrûsödött a vére. Részleges vércserét kapott, infúziót, kék fény alá is tették, mert besárgul. 10 napig voltunk bent. Már jól van, most 9, 5 hónapos. Én is nagyon aggódtam, de megnyugtattak. Na meg nálam is ez volt, amikor pici voltam.

Érdekelne, hogy akinek a kisbabája július 22-én született, az milyen természetű?

Legjobb válasz: Hát már nem éppen kisbabák, de a férjem július 22-én született, épp az anyukája születésnapján :) Két tündéri jó természetû ember!!! Családcentrikus, figyelmes, odafigyelõ, csupa-csupa jó tulajdonság...

Hát már nem éppen kisbabák, de a férjem július 22-én született, épp az anyukája születésnapján :) Két tündéri jó természetû ember!!! Családcentrikus, figyelmes, odafigyelõ, csupa-csupa jó tulajdonság...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a kedves megnyilvánulásodat! A pici fiam született akkor és tényleg tündéri jó természetû! Mégegyszer köszönöm!
Nekem a kislányom júli 21.-én.Nagyon aranyos, mosolygós baba, reméljük az is marad.Kis örökmozgó, szeretnivaló csöppség.Persze anyaként mit írhatna az ember, de valóban mindig mosolyog. Boldog babázást !
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a te válaszodat is! Valóban tünemények ezek a "júli" bébik:-))))

Lehet oka a hajnali kelésnek, hogy abban az időpontban született a babám?

Lányom minden éjjel felkel 1 óra körül és általában 5 - fél 6 felé aszik vissza.

Legjobb válasz: Elõször butaságnak tartottam a kérdést, de ahogy belegondolok az én fiam 2-kor született és ált. 2-3 között kel fel. Lehet hogy tényleg van benne valami. :)

Elõször butaságnak tartottam a kérdést, de ahogy belegondolok az én fiam 2-kor született és ált. 2-3 között kel fel. Lehet hogy tényleg van benne valami. :)
Én sem gondoltam bele, de az én lányom 7kor született, Õ is akkor kel általában:)
Akkor én vagyok az ellenpélda! A lányom 6 óra 9-kor született, és örülnék ha kibírná reggelente addig. Fél 6 körül általában felkel.
A kérdező hozzászólása: Én meg annak örülnék ha nem csak 3 órát aludna éjjel:) Szeretnék már ott tartani, hogy csak 6-kor kel fel-és nem addig van fent:(
Az én babám is a születési idõpontja környékén nyûgösebb picit. Valószínûleg posztraumatikus stressz emléke miatt teszik ezt a babikák. Ha ennek enyhítésére vkinek van tapasztalata, 5lete léci írjon nekem is!
Akkor mi vagyunk az ellenpélda, bár én császárral szültem. Tök össze-vissza volt fent éjszakánként, kb. 3 és fél hónapos koráig. Éjjel fél 12-kor született. De egy viszont biztos: hajnalban 3-4 között a hasamban szambázott rendszeresen, és miután megszületett ezt az idõpontot még véletlenül sem hagyta ki, hogy egy jót bulizzon:(
igen-lehet.a környezetemben megkérdeztem-és mindenkinek felébredt a babucija a születés idõpontjában..nekem is.de nem tart olyan sokáig....kitartás

Azok, akik felánlják a petesejtjüket egy közeli családtagnak, utána hogyan viszonyulnak az abból született gyermekhez?

Lehet mondani, hogy az "csak" egy petesejt, és lehet mondani azt is, hogy a terhesség és szülés alatt alakul ki a kötõdés, de biológiailag akkor is a donor gyereke.

Legjobb válasz: Szerintem érzelmileg így nem kötõdik az ember a gyerekhez.. Nem alakul ki, ez olyan, hogy nem kötõdök a véradáson adott véremhez sem, hiába tudom, hogy x ember életét megmentem vele és bennük folyik tovább

Szerintem érzelmileg így nem kötõdik az ember a gyerekhez.. Nem alakul ki, ez olyan, hogy nem kötõdök a véradáson adott véremhez sem, hiába tudom, hogy x ember életét megmentem vele és bennük folyik tovább
A kérdező hozzászólása: Tényleg ennyire értelmezhetetlen a kérdésem?
figy nekem van egy féltesóm, aki nem tud rólam...ugynúgy viszonyulok hozzá, mint akárki máshoz, akit ismerek, sõt még anynira sem.. azt szoktam nézni, hogy mennyire baromira hasonlít a szülõmre, és hogy nem jön rá, hogy nem az apja az apja... aztán ennyi.. semmi több
Azért azt se felejtsük ki, hogy az a beültetett blasztociszta annak a testébõl veszi az anyagot a növekedéshez, akiben 9 hónapon keresztül él. Szóval azért nõi oldalról sem kizárólag abból van a gyerek, aki a petesejtet adományozta. Genetikailag valóban õ az anya, de biológiailag már nem csak õ.
Van, aki el bírja viselni ezt pszichésen, van, aki nem. Nem vagyunk egyformák, de ez nem baj, csak ha valaki rászánja magát ilyesmire, akár adja, akár kapja a petesejtet, legyen tisztában azzal, hogy õ alkalmas rá vagy sem.
"nekem is van bioapám, és 20 éve nem láttam" Ne felejtsd el anyunak is megköszönni, te szerelemgyerek.
A kérdező hozzászólása: #4 biológiailag az övé. És erre irányul a kérdésem, hogy milyen érzés lehet úgy ránézni egy gyerekre, hogy tudod, hogy biológiailag a tiéd. Tudom, hogy ezzel nem alakul ki sem szeretet, sem kötõdés, de akkor is érez valamit az ember. #5 köszönöm a válaszod, teljesen egyetértek veled.
Mikor valaki odajut, hogy felajanlja, akkor mar ugy nezi, hogy valakinek segiteni akar, nem nezi a gyereket sajatjanak, vagy hogy a gyerek otole is szarmazik.. Epp ezert, nem mindenki alkalmas erre. Nagyon onzetlennek kell lenni, odaadonak es jozan agyunak. Tobbfele teszten kell keresztul esni, hogy alkalmassa legyenek nyilvanitva.
Attól, hogy a sperma vagy a petesejt tõle származik még nem az övé a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Nem is arra gondolok, hogy érzelmileg kötõdne hozzá, hanem magára a tudatra, hogy az õ gyereke.
Szerintem a "biológiailag akkor is a gyereke" semmit nem számít, nekem is van bioapám, és 20 éve nem láttam.
Úgy viszonyulnak hozzá, mint a másik gyerekéhez. Annyi köze van hozzá, hogy boldogságot okozott a másiknak. Sok családban a gyereknek nem is mondják el soha (vagy nagyon sokáig), hogy adományozott petesejtbõl született. Nem ezen múlik. A lombikos babáknak sem dörgölik az orruk alá, hogy anyuék csak petri-csészével tudták összehozni. A másik oldalról, ha valaki adományozott petesejttõl esik teherbe, akkor õ már mindent megtett, hogy gyermeke lehessen. Nem úgy éli meg, hogy ez a Maris és Pityu gyereke, hanem ez az Õ gyerekük, aki sok kínkeserves nap után a Maris segítségével végre megfoganhatott. Több évnyi sikertelen próbálkozás után Ha valaki kisbabát fogad örökbe, akkor sem azon tépelõdik, hogy mikor bukkan fel a vér szerinti anyuka, hanem hogy mindent megadhasson a gyerekének és boldog család legyenek. Nálunk most pont van ilyen "adományozott" kislurkó a családban, és nincsen semmi kínos szituáció, hogy "kinek a gyereke". Anya az, aki a szíve alatt hordta.

Olvastam már itt olyan kérdést hogy melyik politikusról feltalálóról és más történelmi személyről kívánnátok azt hogy bár csak ne született volna meg vagy ne ért volna el odáig hogy megtehesse azt amit megtett. Szerintetek?

Az én kérdésem viszont az volna hogy melyik politikus, feltaláló vagy egyéb történelmi személy a kedvencetek? Kiről gondoljátok azt hogy nélküle a világ rosszabb lenne mint most?

Legjobb válasz: Hitler a kedvenc történelmi személyiségem, mert az egyik legjobb politikus volt, ma meg az egyik legmegoszóbb személyiség. De akik utálják, azoknak a nagy része semmit nem tud róla, rengeteg hazugság terjeng róla, amit azok elhisznek. Direkt a média miatt megírta a Mein Kampf-ot, szóval csak az tud véleményt alkotni róla, aki azt is elolvassa, szóval ha valaki gyûlölködik iránta anélkül, hogy megnézte volna a másik oldalról is a dolgot, az a mérhetetlen ostobaságának tudható be.

Hitler a kedvenc történelmi személyiségem, mert az egyik legjobb politikus volt, ma meg az egyik legmegoszóbb személyiség. De akik utálják, azoknak a nagy része semmit nem tud róla, rengeteg hazugság terjeng róla, amit azok elhisznek. Direkt a média miatt megírta a Mein Kampf-ot, szóval csak az tud véleményt alkotni róla, aki azt is elolvassa, szóval ha valaki gyûlölködik iránta anélkül, hogy megnézte volna a másik oldalról is a dolgot, az a mérhetetlen ostobaságának tudható be.
Higgs, Einstein, Hitler.
Legjobb válaszoló: Hitlert csak az tudja megítélni, aki élt abban az idõben. Nem terjesztenek róla annyi hazugságot. Ha nem élt volna, akkor jobb lenne a világ. A kérdésre nehéz válaszolni. Kedvencem nincs, de akinek kár volt megszületni az Hitler, Sztálin, Szálasi, Rákosi.
Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Medgyessy Péter, Antall József, Horn Gyula.
Abraham Lincoln , Winston Churchill , Vladimir Putyin , Benjamin Franklin , Neumann János , Albert Einstein, Charles Darwin , Isaac Newton ! kb. ezek ;)
A kérdező hozzászólása: Az én kedvenceim:Augustus, Oliver Cromwell, Mahatma Gandhi és még néhány más politikus. De azok akik nélkül a világunk rosszabb lenne mint most:Szilárd Leó, Teller Ede, Robert Oppenheimer és a többi nagyszerû fizikus akik a Manhattan-tervben résztvettek.
A kérdező hozzászólása: Mindkettõt. Így a válasz úgy hangozna. Rosszab:valaki, valaki, valaki, stb... Jobb:valaki, valaki, valaki, stb...
De tedd egyértelmûvé a kérdést, most akkor azt kérdezed ki nélkül lenne szebb, vagy rosszabb a világ?
A kérdező hozzászólása: Ja hogy õk hárman azok akiket a kedvenceidnek mondanád?Hitler miért?
De õt nem azért mondtam, mert nélküle rosszabb lenne úgy általánosságban a világ, hanem mert a kedvenc "feltalálóm", tanultam hogy mit csinált õ és hogyan, és nagyon angyra tartom.
A kérdező hozzászólása: Nélküle miért volna szebb a világ?
Peter Higgs, elmfizikus.
A kérdező hozzászólása: Milyen Higgs?
Nem tudok olyat mondani, akinek megszületése szebbé tette volna a magyarok sorsát - engem elsõsorban ez érdekel. Ugyanis mit mondhatnék? Ha I. Szulejmán nem születik meg, a törökök nem hódoltatják meg Magyarországot? Dehogyisnem... Bár lehet, hogy késõbb. Ha I. Ferdinánd nem születik meg, nem szerzik meg a Habsburgok a magyar trónt? Valószínûleg de. Ha Kohn Béla nem születik meg, nem lett volna tanácsköztársaság? De. És ugyanilyen véres lett volna. Nincs egy-egy ember, aki történelmet alkotott, legfeljebb annak tulajdonítjuk. Kohn Béla jobbkeze például Szamuely Tibor volt. És már az akkori bizottságban is ott volt Rákosi. De Rákosi sem ment volna semmire egymagában Farkas, Gerõ, Révai nélkül. És õnélküle is ugyanaz lett volna. Talán Sztálin az, aki nélkül tényleg nem lett volna olyan világot meghatározó terror, mint õvele. Hiszen sem elõtte, sem utána nem volt így (bár emberarcú kommunizmus sem létezett, Leninn ugyanúgy véreskezû volt, a táborok is léteztek végig.) Egyet mondhatnék. Dzsingisz kán, akinek karizmája nélkül valóban nem született volna meg a világot bekebelezõ Mongol Birodalom - és nem irtotta volna ki többek között Magyarország népességének a felét, szûk egy év alatt, ami késõbb sokmindent befolyásolt. Viszont õ olyan régen élt történelmi személy, és azóta annyi minden változott, hogy ma már gyakorlatilag semmilyen hatása nincs a világ eseményeire, ezért kétlem, hogy ha nem születik meg, akkor mai életünk másképpen zajlana, alakulna. Illetve szintén a magyarságra tekintve volt káros még I. István megszületése is, nélküle nem lett volna az a kultúrarombolás - ugyanakkor a kereszténység nélküle is elterjedt volna. Akik maradandóan kedvezõ irányba változtatták a magyarság sorsát? Rákóczi Ferenc, Károlyi Sándor, Széchenyi István, Kossuth Lajos, Deák Ferenc. Több ilyen személyt nem tudnék mondani. (Több ennél az általam tisztelt, vagy a saját korában nagyot alkotó történelmi személy, de kevesek eredménye volt maradandó, és a késõbbi korokra is meghatározó.) Globális szinten Washington, Mandela, Gandhi lehetne az, aki nélkül nem olyan lenne a világ, mint jelenleg.

A barátnőm azt mondja hogy szűz de mikor szeretkeztünk akkor nem vérzett mondta már hogy ő az ujjával átszakította magának de akkor-sem vérzett. Most nem meri bevallani? Vagy tényleg van ilyen hogy szűzhártya nélkül született? őszinte típus!

Legjobb válasz: Ha a barátnõd tampont szokott használni, az is elõsegíthette, hogy nem vérzett. Ezt az õszinteség dolgot az én barátom is elõvette, mert én sem véreztem az elsõ együttlétnél. Attól még én sem hazudtam. meg kellene benne bíznod...

Ha a barátnõd tampont szokott használni, az is elõsegíthette, hogy nem vérzett. Ezt az õszinteség dolgot az én barátom is elõvette, mert én sem véreztem az elsõ együttlétnél. Attól még én sem hazudtam. meg kellene benne bíznod...
Te nagy okos!Nem mindenki vérzik az elsõ együttlétnél! Hol van az kõbe vésve, hogy vérezni kell?Én se véreztem mikor elvesztettem!
Nem véreztem, nem is volt szûzhártyám. Megnéztem magamat kistükörrel, és nem volt. Van ilyen, sport közben is átszakadhat, tamponnal is, vagy egy erõsebb mozdulat következtében. Ritka esetben meg szülés után sem. Szép dolog, hogy nem bízol a barátnõdben... :/
De utálom az ilyen gyerekeket, akik a szexhez nem értenek, de azárt már dugdossák ide-oda a farkukat... Egy biosz könyvet kéne elolvasni mielõtt barátnõt keresel magadnak, szerencsétlen. Nem minden lány vérzik elsõ együttlétkor és elárulom, hogy téged meg nem a gólya hozott.
Van ilyen pesze. De Te is erezheted, hogy szuz volt e a csaj vagy nem. Lathatod is rajta, nem hiszem, hogy szimulalna. Nalunk is ilyen a helyzet, hogy a szuz hartyajat mar atszakitottak ujjal, de meg nem szexelt senkivel.. Aztan amikor oda jutottunk, akkor nem verzet, csak minimalisan nagyon. Ha nem szol, hogy az ver, akkor eszre sem vettem volna. Szoval nem is verzes volt, inkabb csak veres volt egy picit a cucc.
3 lány szüzességét vettem el, egyik sem vérzett.
Én sem véreztem az elsõnél. Egyébként tampon használat, bizonyos sportok, ujjazás stb. mind-mind szerepet játszhat ebben.
Én se véreztem, sõt nem is fájt picit se, pedig szûz voltam:)
Nem mindenki vérzik elsõnél...de ha õszinte típusnak tartod, miért kérdezel minket?
Ilyen nincs..valaki már elvette neki
nem született szûzhártya nélkül, és nem igényel sok tudást hogy nem minden lány vérzik amikor elveszíti a szüzességét, nem egy olyan nagy dolog
Igen, sok lány nem vérzik elsõre és sok lány füllenti, hogy õ nem vérzik elsõre, így "valójában" te vagy az elsõ. Aztán rengeteg olyan "becsületes" lány is van, aki évekig szajkózza minden fiújának, hogy: "csak egy volt elõtted és az se komoly, de persze te..." Mondjuk be kell ismernem, olyat is ismerek, aki -bár a fél baráti körömet leszopta-, technikai értelemben még tényleg "szûz". Ezért, ha rutinos versenyzõ vagy én azt tanácsolnám, hogy sose a lány beszámolói, hanem az elsõ(?) éjszakás viselkedése, rezdülései, tekintete alapján döntsd el az volt-e. Ennek kielemzõ-megfigyelõ technikának még nagy hasznát fogod venni a késõbbiekben is! :-))
Nyugi, simán lehet, hogy igazat mondott, én is véletlenül szakítottam át, de ettõl függetlenül szûz vagyok.
Lányok, lányok... :-)) Kb. 20 év ez irányú élettapasztalatát írtam le õszintén. Látom, sokan magukra is ismertek... Így rögtön egy újabb kérdésre is megkaptad a választ kedves kérdezõ, mégpedig: Mennyire tûrik a nõk az õszinte és megalapozott kritikát? Nem a tükröt kell összetörni, ha nem tetszik amit mutat!
Az Csehszlovakia volt. Es most az átkos utan valt kette Csehorszag-ra es Szlovakiara.
Mert Szlovákia csak 1993 óta létezik önálló államként. Így én is idõsebb vagyok nála a magam 21 évével. Egyébként rossz a kategória...
Szlovákia 1993-óta létezik. Elõtte nem volt... Csehország rendelkezik nagy múlttal, aztán lett Csehszlovákia.
"szerintem teljesen fölösleges ez a köpködés szomszédokra" Szerintem nem felesleges. Ennyit nyeljenek csak le, ha mar nekunk ennyit kell nyelnunk: http://hu.wikipedia.org/wiki/Bene%C5%A1-dekr%C3%A9tumok http://hu.wikipedia.org/wiki/Malina_Hedvig http://www.bumm.sk/32574/szoboravatas-kepek-solyom-laszlot-n.. http://videa.hu/videok/sport/utik-a-magyarokat-szlovakiaban-..
Mármint az ezer éves ország területébõl tákolt ország lekörözte az ezeréves országot? Ennek sok értelme volt.
ui: én már cask azér sem vennék fel ilyen pólót, mert ez nekünk ciki.. hogy egy ilyen fiatal ország lekörözött minket ezer évess országot..
Frusztrációból. Ha már nem vagyunk képesek összefogni, és munkával, szorgalommal lehagyni a szomszédainkat, legalább hitessük el magunkkal, hogy genetikailag különbek vagyunk mindenkinél.
De csinálhatnánk olyat is hogy: Idõsebb vagyok mint a Magyar Köztársaság.. igazából szerintem teljesen fölösleges ez a köpködés szomszédokra.. Mi van ha az fiatal állam? Mi is kezdtük valahol anno nem?Mi se 1000 éves államnak születtünk....
21:10 nek van igaza, Szlovákia valóban volt 1. Világháború után és utána lett Csehszlovákia és majd 1993 tól ismét Szlovákia lett.
A kérdező hozzászólása: ismereteim hiányosak? persze hogy azok mert középiskolába járok 11-es vagyok! Majd pótolom ha oda érünk!
* "azokat, akik [...] SEGÍTENEK" - bocs...
"(ülsz pár évet)" Oké, akkor térjünk vissza a témához, mikor fognak a tótok, oláhok, rácok ülni pár évet?
ma 14:27 Miert beszelsz indulatokkal teli? Az egesz vilag ugy mukodik, hogy csoportokat alkotnak, es a csoporton belulieknek "KEDVEZOBB" jogai, lehetosegei vannak, mint az azokon kivulieknek. Es Szlovakia rohadtul mutatja is ezt az ott elo MAGYAROKKAL szemben. En nem vertem meg senkit MO-on azert, mert szlovakul beszelt. Es a foldjeiket sem koboztam el. Szerintem egyaltalan nem KOSER az, hogy a fejunket a homokba dugjuk, ugyhogy ennyit nyugodtan benyelhet Szlovakia. Amugy most adtam el egy kocsimat. IDOSEBB VOLT, MINT SZLOVAKIA.
"Oké, akkor térjünk vissza a témához, mikor fognak a tótok, oláhok, rácok ülni pár évet?" Helyesen: mikor fog az a néhány ülni vagy valami? Remélem erre gondoltál...
Oké, akkor térjünk vissza a témához, mikor fognak a tótok, oláhok, rácok ülni pár évet? Miért is? Mit tettek amiért ülni kéne?
Szerintem a kérdezõnek kellene ülnie még pár évet - az iskolapadban.
Én idõsebb vagyok mint Magyarország. (Mert csak most lett Magyarország az ország neve. Azelõtt Magyar köztársaság volt, de attól is jóval idõsebb voltam)
Azért mert idõsebb vagyok nála, és ebbõl következõen az is maradok. Akkor meg miért ne mondhatnám? De akár ezt is mondhatnám: Idõsebb vagyok, mint Dél-Szudán.
Engem meg az idegesít hogy vissza Trianonoztok, de most is szidjátok a szlovákokat, pedig nem is egy országban laktok velük. Mi lenne ha visszacsatolnák Felvidéket, és még ide is költöznének? Meg indulna a belsõ migráció? Kedves bumbi02! Nem is egy országban lakunk velük? El vagy tévedve. Ebben az országban rengeteg szlovák él. Azért mert nem tudsz róla, még nem jelenti, hogy nincsenek. Tovább megyek. Rengeteg német él. Rengeteg román, szerb, horvát, szlovén. Más néven: tótok, svábok-szászok, oláhok, rácok, stb. Csak mert nálunk nem köpködik, ütik õket, senki nem kérdõjelezi meg magyarságukat, még nem ok arra, hogy ne vegyünk róluk tudomást. Ráadásul nem állami szinten ütik õket, mint sajnos mostanság divat. Hogy leköröznek minket? Talán igen. De az elsõ világháború után se vasutat, se gyárat, se villanyvezetéket, se utakat, se mást nem kellett nekik építeni, azt ugye tudod? Hogy a hidakat felrobbantották, nem a királyi honvédség tette. Tudod olyan ez a fene nagy lekörözés, mint ha valakinek házat kellene építeni, utána meg berendezni, másnak meg odaadnak egy szépen berendezett házat és az elsõ röhögne a másikon, hogy még mindig nincs úszómedence a kertjében, mert a barom szekrénysorra gyûjt.
a fenébe már ! MIért kell 2 szomszédos nemzetnek egyfolytában harcolni ?! Én szlovákiai magyar vagyok , büszke vagyok rá , hogy magyar avgyok , de ez nem azt jelenti , hogy lenézek minden más nemzetet , Európaiak vagyunk , össze kell tartani ! És a szlovákokat nem úgy kell elképzelni , hogy kitudja milyen gonosz népség meg magyargyûlölõ stb ... perzse itt is vannak faszok , a magyarok közt is van ... Több szlovák haverom is van , nincs bajuk a magyarokkal csak úgy , ahogy nekemis a szlovákokkal - ha szidják egymás nemzetét . Az emberek se Magyarországon se Szlovákiában nem birják megérteni , hogy a politikusok és bizonyos népségek okozzák a konfliktusokat állandóan . És most várom a kommenteket , hogy menjyke tanulni mert biztos nem értek ehhez , ha az érintett térségben élek ha nem :) F/16 Felvidék !
"Csak mert azt hittem hogy Szlovákia az 1. világháború utáni békében született, " Akkor bizony eléggé rosszul hitted. Ismereteid rendkívül hiányosak. Pótold!
emberi jogokat nem tisztelõ kirekesztõ állam szlovákia semmivel sem körözött le minket eu-ban azt hiszik, van helye annak, amit mûvelnek köztárs.elnök kvázi be nem engedése miközben szabadon járhatunk-kelhetünk elképesztõ nyelvhasználat szankcionálása elképesztõ ezeket nem lehet szeretni még a zsidókat is mind megölették 2. vh. alatt tiso nevezetû katolikus pap, akibõl min.elnök lett a
Ui: További jó gyülölködést!" Akik itt gyûlölködnek és általánosítanak (ahogy be is ismerted) azok ti ballibek vagytpok.
Valóban szlovákia az I. vh. utáni idõszakban született. Nézd meg pl Magyarországot. Több ezer éves múltra tekint vissza. De sok ilyen ország van még. Szlovákia nagyon fiatal országnak számít. Innen jön a mondás. Idõsebb vagyok, mint Szlovákia. Irónia van benne.
A kérdező hozzászólása: azzal semmi gond nem lenne hogy fiatal ország, Montenegró még fiatalabb, és tényleg nekünk ciki hogy Szlovákia lassan fejlettebb lesz mint mi, de engem konkrétan idegesít hogy a Szlovákoknak milyen nemzettudatuk van és hogy Magyarországot úgy állítják be mint az ország aki a szabadságuk útjába állt. Pedig akkor még az Magyarország volt, nem tudom hova ez a nagyképûség!
A szabadságuk útjába pont az állt, mint a cigányoknak meg az oláhoknak, baromi kényelmes más földjére betelepedni, aztán maguknak követelni, és végül felvenni a nagy mellényt, a magyarok meg hogy nem mosolyognak?
A kérdező hozzászólása: ennyi
Igazatok van srácok!
A kérdező hozzászólása: vissza a királyságot. majd én leszek király. jó király leszek.
A kérdező hozzászólása: nem a Szlovákokkal kéne foglalkozni? attól hogy mi itt errõl beszélünk még nem fogjuk romba dönteni a magyar gazdaságot (ugyis romokban van) mert ez nem rajtunk múlik. És azt mondtad hogy a magyarok csak másokkal törõdnek és keresik az ellenséget, aztán azt hogy ne általánosítsuk a Szlovákokat. Akkor most ki általánosít? Ja meg hogy mondhatod azt hogy a magyarok ilyenek? Mindegy egyes ki baszott nemzet ilyen keresi az ellenséget. Az egész világban ez van!És mi itt nem lehordtuk a Szlovákokat csak a tényekrõl volt szó, fõleg hogy a kérdésemnek nem is ez volt a célja csak nem tudtam valamit.
bocsánat ha általánosítottam. de ennek ellenére tartom a véleményem hogy a magyarok JELENTÕS része nem képes saját magával törõdni, nem képes elismerni hogy õ hibázott.
Nekem meg ebbõl az elõre nézés, nem hátra mentalitásból van elegem, amit lépten-nyomon látok-hallok. Ha rádgyújtom a házadat, akkor is ilyen végtelenül pacifista leszel? Elvégre ami történt, megtörtént, nézzünk a jövõbe, legyünk barátok!
A kérdező hozzászólása: mire gondolsz hogy HIBÁZOTT? konkrét dolog vagy úgy egyébként?
<covenant> Te nem vagy normális. Ki beszél itt genetikáról. Aki itt rasszista az te vagy.
"És most várom a kommenteket , hogy menjyke tanulni mert biztos nem értek ehhez , ha az érintett térségben élek ha nem :) " Fiatal korod ellenére sokkal reálisabban és bölcsebben látod a helyzetet, mint rengeteg "Szlovákiánál idõsebb" egyén.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!