Találatok a következő kifejezésre: Hogy számolok nem (75 db)

Ha nem jelentem le a januári óraállást, hogyan számol az Eon alacsonyabb díjat?

Éves elszámolásban vagyok. Tehát egy évben csak egyszer megyek be lediktálni az óraállásomat és ez alapján számláz az Eon, ez pedig hagyomásnyosan augusztusban történik. Ha nem jelentem le, most külön januárban az óraállást, akkor mit és hogyan fog számolni az Eon? Honnan tudja majd, hogy mennyit kell a tavalyi magasabb és mennyit az idei alacsonyabb díjon számolnia?

Legjobb válasz: Átalányt számol, majd egy jó magas összegért kimegy leolvasni, diktáldd be, jobban jársz

Átalányt számol, majd egy jó magas összegért kimegy leolvasni, diktáldd be, jobban jársz
Éves egyszeri leolvasás és elszámolás esetén az éves -várható- fogyasztást egyenlõ részekre osztva havonta számlázzák. Ha közben árváltozás, ÁFA változás történik, akkor -a változással érintett idõszakot (most pl. dec. 21-jan.20)- két részre bontják és nap arányosan számítják a két részlethez a fogyasztást és ehhez a díjat; majd az új hónapnál teljesen az új ár- ÁFA értékkel számolnak. - Leolvasáskor (elszámolás) szintén arányítanak (a két leolvasás közti különbséget eltelt napok alapján); ha több ár- ÁFA változás volt az idõszakban, akkor több szakaszra bontva és így keletkezik az elszámoló számla. Ez eddig is így történt.

Akik nem támogatják a szegregált oktatást, azok hogy számolnak el azokkal akik szeretnének tanulni csak nem hagyják őket?

Tényleg ez a rendszer a jó, ahol azokat büntetik akik szeretnének tanulni, csak akiket le kellene választani a főáramú rendszerről azok nem hagyják őket. Milyen érdekesek a libsik, az áldozatok nem számítanak.

Legjobb válasz: Akik nem támogatják a szegregált oktatást, azok a saját gyerekeiket drága alapítványi iskolákba járatják, mégcsak közelébe sem kerülnek a hátrányosoknak, nem is tudják, hogy mennyit ártanak, és szerintem magasról le is sz*rják a többieket. ("Akinek nincs semmije, az annyit is ér")

Akik nem támogatják a szegregált oktatást, azok a saját gyerekeiket drága alapítványi iskolákba járatják, mégcsak közelébe sem kerülnek a hátrányosoknak, nem is tudják, hogy mennyit ártanak, és szerintem magasról le is sz*rják a többieket. ("Akinek nincs semmije, az annyit is ér")
Akik nem támogatják azok hülyék , naivak vagy módosak és magán vagy alapítványi iskolába küldik a gyerekeiket. Ez nem faji alapú elkülönítés , hanem viselkedés miatti.Amelyik gyermek nem viselkedik civilizáltak azt el kell különíteni és speciális oktatást biztosítani neki.
aki akar az nem tud tanulni ... oylan közegben, ahol a 4évvel idõsebb barna kisfiú hormonoktól megkergülve folyamatosan inzultálja a szebbik nem képviselõit ... hogy a versenytrársak milyen megaláztatásban részesülnek ebben az idõszakban arról ne is beszéljük ...
6. A Jobbik sem faji alapút akar. Õk cigány tanárokat akarnak képezni speciálisak, akik a problémás cigány gyerekeket tanítanák. Mondjuk Gyurcsány is akart hasonlót anno , csak nem lett belõle semmi.
Akik nem támogatják a szegregált oktatást, azok lelkileg sérültek.
#9 Akkor mégis csak faji alapút akarnak. Szerintem nem az alapján kellene különválogatni a gyerekeket hogy cigány vagy nem cigány hanem az alapján hogy hülye vagy nem hülye. Ha csak a cigányokat veszed ki az osztályokból semmit nem javul az oktatás mert a figyelem zavaros rossz tanuló nem cigányok ugyanúgy visszafogják az tempót.
Akik nem támogatják a szegregált oktatást, azok talán hisznek még valamennyire a hátrányos helyzetûek társadalmi integrációjában. És ez nem csak a hátrányos helyzetûeknek lenne fontos, hanem mindenkinek. Mert ha kitaszítjuk pl. a cigányokat, vagy más lecsúszott, elesett rétegek gyerekeit, és eleve lemondunk róluk, akkor ezt a réteget csak bõvítetten újratermeljük, és a nyakunkba szakad a probléma. Talán ezért is kéne erõltetni az integrált oktatást. És hallottam a rádióban szomorú példákat, ahogy pl. a nyíregyházi görög katolikus iskolában a szülõk, az általuk felheccelt tanulók és a tanárok egységes hecckampányt indítottak szegény cigánytanulók ellen, és a legváltozatosabb formákban gyötörtek kiszolgáltatott kislányokat például azzal, hogy széttépték a füzetét, ellopták a kabátját, csúfolták, megverték. És a tanárok mindezt jóváhagyták. Ez akkor most így jobb?
#4 Ez sok helyen most is létezõ dolog. Csak az a baj hogy a jobbik által erõltetett szegregáció faji alapú. Úgy meg nehéz lesz a cigányságban egy értelmiséget kialakítani, akik kihúzzák a többieket a [email protected]ól, hogy minden gyereket válogatás nélkül a gyp-s osztályba rakunk csak mert cigány.
Aki akar az tud tanulni. A mai oktatás sok sebbõl vérzik. Aki abból próbál elõbbre jutni amit az iskolában tanítanak az sehova nem fog eljutni. És ennek semmi köze ahhoz hogy van-e cigány az osztályban vagy nincs.
Én nem támogatom a szegregált oktatást, mert szeretem a cigányokat. Bírom a kultúrájukat, zenéjüket stb. és nem támogatok olyan intézkedéseket amik negatívan kivételeznek velük, csak olyanokat, amik pozitívan.
egyesek mintha még sose jártak volna iskolákba ...
A Lauder a szegregáció mentes?
Feltettem egy kérdést. Mégis ki nem hagy itt kit tanulni?
sokan válaszoltak ... te tudsz úgy tanulni, ha közben beszélnek hozzád, dobálóznak, megszégyenítenek, ha válaszolsz, kiközösítenek ha tudásodat megvillantod ... vagy egyéb körülményeket nézzük, ha üvöltözik a tanár, sír a tanár, kirohan vagy éppen orra alá motyog .... Megváltozott az oktatás .... nincs eszköze a tanárnak a fegyelem fenntartására és ezt a legtöbb fegyelmezetlen diák ki is használja. ... kevés falubeli vagy kisvárosban lakó teheti meg hogy másik iskolába hordja a gyerekét reggelente ...
72% miért nem úgy teszed fel a kérdést mi értelme az iskolának?... hiszen tanulni könyvbõl is lehet... így gondoltad? ezt akartad megfogalmazni? vagy egyéb a zavaró tényezõk nem is léteznek az iskolákban, erre akarsz kilyukadni?
sok embernek fogalma sincs a probléma igazi okával... Azzal, hogy az írni olvasni nem tudó diákot elküldjük 2. 3. oasztályba csak tovább züllesztjük az oktatás minõségét és plusz feladatokat adunk a tanárnõnek ... sé a gyenge képességû diák olyan terheket kap a vállára amit nem tud kezelni ... diáktársai biztosan õt fogják okolni, mert ezt látják ... így van ez akkor is, amikor egy 16 éves kisgyerek még 13 éves diákokkal járja a 8. osztályt .... Biztos, m hogy más lesdz a célja a 16évesnek ... annak oka van, hogy még mindig nem képes elérni egy bizonyos szintet és annak semmi értelme nincs, hogy eltusolva tovább engedjük ... sõt sok tanár azért küldi tovább az ilyen diákokat, hogy tesó, unokatesó, nagybácsi, ne kerüljön egy osztályba ... vagy ne legyenek ilyen nagy korkülönbségek....
Mégis ki nem hagy kit tanulni?
Van racionális érv: a rosszindulat! A cél a magyar oktatás tönkretétele, és ezáltal a magyar társadalom minél szélesebb rétegeinek lebutítása. A demokráciában értékesebb a nagy számú alul mûvelt ember, mert a szavazata ugyanannyit ér, de tetszõlegesen félrevezethetõ bármikor. Vulgárisan fogalmazva elcigányosítás zajlik (nem pedig fordítva, ez nem is volt cél, csak álca).
A cigánypátyolgatás mellett nincs racionális érv természetesen.
A liberális egy fals, fonák viselkedésmintát követ ebben az ügyben (is). A cigány 700 éve nem zárkózik fel, mit gondol a liberális, miféle Istennek gondolja magát, hogy õ képesnek érzi magát erre? Továbbá miért öntenek ebbe további milliárdokat, amikor semmi eredmény? Egyszerûen nincs racionális érv a cigánypátyolgatás ellen, csak egyre jobban elszemtelenednek...
"Aki akar az tud tanulni." Ahhaaa, drága liberális barátom, csak hogy leírta végre valaki! Tehát akkor nincs pozitív diszkrimináció, nincs cigány ösztöndíj, stb. stb. Mert ha nem akar tanulni, akkor úgy sem fog, márpedig ha nem fog, akkor bizony érteni fog hozzá, hogyan tegye pokollá az osztálytársai és tanára idegeit. Na és persze ahhoz, hogyan szabotálja a tanórát! Megoldás: pozitív diszkrimináció beszüntetése, teljes szegregáció. Langyosok (pl. jobbikosok) kedvéért nem etnikai, hanem viselkedési alapon.
Sehogy sem. Egyszerûen nem érdeklik õket. Hadd kínozza meg a cigány a magyart! Lefogadom, hogy ezek az emberek még élvezik is a magyar kisgyerekek szenvedéssel teli ordításait, mert elmeháborodottak és nem lehet rajtuk segíteni.
"sokan válaszoltak ... te tudsz úgy tanulni, ha közben beszélnek hozzád, dobálóznak, megszégyenítenek, ha válaszolsz, kiközösítenek ha tudásodat megvillantod" Találó volt a jellemzésed a közoktatásról, sõt, az én személyes múltam nagy részérõl is - pedig nekem még nem is voltak cigány osztálytársaim. De mégis túléltem, és az elsõ diplomám mindjárt megvan. Nem hagytam magam lehúzni a mocsárba. Az egy dolog, hogy valaki szarul érzi magát az osztályközösségen belül, de olyan nincs hogy emiatt nem tud tanulni. Ezzel együtt szerintem az iskolára szükség van, akár szívás, akár nem, a közösséghez szokás miatt (inkább, mintsem a tanulásért) ezen át kell esni.

A 2012-es év jövedelem adó bevalláson hogyan számoljuk ki az adót? Az éves jövedelem egésze után 16%, vagy van alsó határ pl. :1000000Ft alatti jövedelem után nem kell adózni.

Legjobb válasz: Bízz a számítógépes programba, ha a 1253-as nyomtatványra pontosan bevésed a megszerzett jövedelmedet, az igénybevehetõ kedvezményeket (adójóváírás, családi kedvezmény stb.), és még azt sem felejted el beírni, hogy év közben a kifizetõk összesen mennyi adóelõleget vontak le: szóval ha ezeket pontosan beírod, a számítógéped nagyon szépen ki fogja számolni, hogy kell-e még fizetned, vagy esetleg visszakérhetsz. Bízz benne, a program nem téved, csak arra figyelj, hogy te se tévedj!!! :)))

Bízz a számítógépes programba, ha a 1253-as nyomtatványra pontosan bevésed a megszerzett jövedelmedet, az igénybevehetõ kedvezményeket (adójóváírás, családi kedvezmény stb.), és még azt sem felejted el beírni, hogy év közben a kifizetõk összesen mennyi adóelõleget vontak le: szóval ha ezeket pontosan beírod, a számítógéped nagyon szépen ki fogja számolni, hogy kell-e még fizetned, vagy esetleg visszakérhetsz. Bízz benne, a program nem téved, csak arra figyelj, hogy te se tévedj!!! :) ))

Mitől lehet az, hogy a telefonomon a számológépnél nem azt irja, hogy "számológép", hanem azt, hogy "Számoló-/n gép"? Ez csak valami gyári hiba?

Nem mintha nagyon zavaró probléma lenne,csak kíváncsi vagyok :)

Legjobb válasz: Az èn telefonom az értesítések helyett ezt írja: Értesí- tések (mikor lehúzod a tálcát)

Az èn telefonom az értesítések helyett ezt írja: Értesí- tések (mikor lehúzod a tálcát)
A kérdező hozzászólása: Akkor ez gyári hiba, nem? Amúgy köszi szépen a válaszod!

Honnan tudom meg hogy egy motor üzemórás avagy sem? Tudnátok mondani nem üzemórás cross és enduro cross motort mondjuk 125 ccm-set. Hogy számoljuk az üzemórát?

Legjobb válasz: Suzuki RMZ, Honda CR, Yamaha YZ. Létezik óra számláló, ami akkor mûködik ha megy a motor. De az olcsóbb, hogy körülbelül tudod mennyit motorozol és vezetsz otthon egy kis füzetet amiben bennevannak az idõk, és hogy mikor mit cseréltél. Ne vegyél ilyen motort. Sokan nem foglalkoznak az ilyen idõszakos cserékkel, könnyen megjárhatod.

Suzuki RMZ, Honda CR, Yamaha YZ. Létezik óra számláló, ami akkor mûködik ha megy a motor. De az olcsóbb, hogy körülbelül tudod mennyit motorozol és vezetsz otthon egy kis füzetet amiben bennevannak az idõk, és hogy mikor mit cseréltél. Ne vegyél ilyen motort. Sokan nem foglalkoznak az ilyen idõszakos cserékkel, könnyen megjárhatod.
A kérdező hozzászólása: "Ne vegyél ilyen motort. Sokan nem foglalkoznak az ilyen idõszakos cserékkel, könnyen megjárhatod." Nem értem ezt.Ha én nem üzemórást veszek akkor mikkel nem foglalkoznak?Amiket írtál azok akkor nem üzemórásak?A Suzuki TSR 125 (1996-os) az jó választás lenne?Köszi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Holnap dogát írunk fizikából de nem értem hogy számolunk felhajtó erőt pl. m egyenlő10kg ró eygenlő 7.8 vegyenlő? ezt hogy kell meg ha pl a rót vagy a m keresünk?

Legjobb válasz: Ha F=felhajtó erõ (newtonban megadva), V=a test bemerülõ térfogata (köbméterben), ró=a folyadék avagy gáz sûrûsége (kg/köbméterben) (valamint a gravitációs gyorsulás=g=10m/secnégyzet) akkor F=V*ró*g 10 kgos test merül 7,8 kg/köbmétes sûrûségû folyadékba (nem tudom milyen mértékegységgel gondoltad a sûrûséget...). Ha a test nyugalomban van,akkor a rá ható erõk eredõje 0. Erre a testre nehézségi erõ (Fn=m*g=100 N) ill. F felhajtóerõ hat, elõbbi lefelé,utóbbi felfelé. Mivel az eredõjük 0,így F=Fn. A kapott egyenlet: 100=ró*g*V=7,8*10*V=78*V ebbõl: V=100/78 köbméter

Ha F=felhajtó erõ (newtonban megadva), V=a test bemerülõ térfogata (köbméterben), ró=a folyadék avagy gáz sûrûsége (kg/köbméterben) (valamint a gravitációs gyorsulás=g=10m/secnégyzet) akkor F=V*ró*g 10 kgos test merül 7, 8 kg/köbmétes sûrûségû folyadékba (nem tudom milyen mértékegységgel gondoltad a sûrûséget...). Ha a test nyugalomban van, akkor a rá ható erõk eredõje 0. Erre a testre nehézségi erõ (Fn=m*g=100 N) ill. F felhajtóerõ hat, elõbbi lefelé, utóbbi felfelé. Mivel az eredõjük 0, így F=Fn. A kapott egyenlet: 100=ró*g*V=7, 8*10*V=78*V ebbõl: V=100/78 köbméter

Hogyan kell kiszámítani a munkaviszonyból származó, nem rendszeres jövedelmet, ? Fizetési papíron bruttó összeg van feltüntetve, és akkor hogy számolom ki a nettót? Vagy a bruttóra kíváncsiak? Gázártámogatáshoz kellene!

Legjobb válasz: Itt megtalálsz minden segítséget: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/142 Mostanra már leegyszerûsítették a kérelmet. Egyszerûen azt az összeget kell beírni, amit legutóbbi fizetéskor kézhez kaptál! Ezért érdemes elgondolodni azon, hogy van akinek jobban megéri januárban beadni a kérelmet, mert a január 31-ig beérkezett kérelmekre is megadják a támogatást visszamenõleg jan. 1-tõl, de általában a januári fizetési papíron már nem szerepel az esetleg kapott év végi prémium. Írj, ha nem fogalmaztam világosan!

Itt megtalálsz minden segítséget: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/142 Mostanra már leegyszerûsítették a kérelmet. Egyszerûen azt az összeget kell beírni, amit legutóbbi fizetéskor kézhez kaptál! Ezért érdemes elgondolodni azon, hogy van akinek jobban megéri januárban beadni a kérelmet, mert a január 31-ig beérkezett kérelmekre is megadják a támogatást visszamenõleg jan. 1-tõl, de általában a januári fizetési papíron már nem szerepel az esetleg kapott év végi prémium. Írj, ha nem fogalmaztam világosan!
Nem rendszeres jövedelemnek pl az év végi jutalom számít, vagy ilyesmi, amit nem kapsz minden hónapban, hanem csak kivételes esetekben. Egyébként egy normális bérpapíron rajta van, hogy mit tartalmaz a bruttó béred, milyen rendszeres vagy nem rendszeres jövedelmet és aztán szerepelnek a levonások, hogy mennyi járulékot stb vonnak le, forintosítva, és végül, hogy te mennyit kapsz kézhez. Szóval elvileg a bruttó és nettó is megvan. Hogy melyiket kéri az igénylés azt nem tudom, olvasd el a kitöltési útmutatót, de eddig a nettót kérték, tehát amit ténylegesen meg is kapsz.

Hogy számolok ovulációt nem 28napos ciklus esetében? Lehetek terhes védekezés esetén, abban az esethben ha a gumi bennem maradt, de nem szakadt ki?

Abban az esetben, ha a menstruációm 19-21nap közötti és az utolsó mesim március30-április3 között volt, de 5-én együtt voltam a barátommal, ahol a gumi különválásunkkor bennem maradt. Megnéztük nem szakadt el. Igaz, róla kerülhetet sperma hozzám a küls? részre. Tabletta bevételét?l tartok, de még id?be lenne. Lehetek terhesek? Az ovuláció számítását nem teljesen értettem(nálam nem 28napos a ciklus) Vegyem be a tablettát, vagy várjak?!

Legjobb válasz: Szerintem kevés az esélye hogy terhes legyél mivel most mult el a mensid!

Szerintem kevés az esélye hogy terhes legyél mivel most mult el a mensid!
Szia szerintem venned kéne ovulációs tesztet és az alapján megtudnád állapítani mikor vagy félidõnél!Szerintem nem esehettél teherbe ha 5én voltatok együtt!Nyugi!
Ha 3-án múlt el, és 5-én voltatok együtt, még ilyen rövid ciklus esetén sem lehetsz terhes. Viszont nõgyógyászhoz el kéne menned a rövid ciklusaid miatt, ha még nem voltál (emiatt).
A kérdező hozzászólása: Rosszul számoltam ez elõbb (nézzétek el, kicsit nyugtalan vagyok - nem tervezett lenne...bár ha jön...) a ciklusom a mesi elsõ napjától a következõig átlag 25nap. Ez normális? Ebben az esetben sincs sok esélye a pocaklakónak ugye?!

Hogyan számolom ki a térerõsségre nem merõleges felület fluxusát?

Valaki elmagyaráz, nagyon megköszönném, esetleg valami ábrával. Ugye van egy adott térerõsség és egy adott felületet elforgatok pl. 30 fokkal hogyan es fokent miert valtozik ugy a fluxus? Valaszt elore is koszonom!

Legjobb válasz: A fluxus a felületegységen merõlegesen áthaladó erõvonalak száma. Ha alapjáraton nem merõlegesek az erõvonalak/vektorok, akkor veszed a vektorok merõleges vetületét a felületre és így számolsz fluxust. Mivel a vetület fokonként változik, így a fluxus is. Ha nem tiszta így sem, megpróbálom még jobban elmagyarázni.

A fluxus a felületegységen merõlegesen áthaladó erõvonalak száma. Ha alapjáraton nem merõlegesek az erõvonalak/vektorok, akkor veszed a vektorok merõleges vetületét a felületre és így számolsz fluxust. Mivel a vetület fokonként változik, így a fluxus is. Ha nem tiszta így sem, megpróbálom még jobban elmagyarázni.
A kérdező hozzászólása: Közben gondolkoztam rajta, meg le is rajzol
A kérdező hozzászólása: Közben gondolkoztam rajta, meg le is rajzoltam, es ahogy elmagyaraztad igy mar ertem. Koszi szepen!

Van egy keresztmetszetem egy kivágott fáról, hogyan számolom az évgyűrűit? (a legbelső, bél körüli gyűrű az első, vagy azt nem kell számolnom? )

Legjobb válasz: A mérsékelt övi fák mindhárom metszetén felismerhetõk, kialakulásukat az évszakok váltakozása okozza. Leginkább a bütümetszeten szembetûnõk, mint a bél körüli koncentrikus körök vagy ellipszisek. Az évgyûrûben két pászta különíthetõ el: a tavaszi vagy korai pászta a tavasszal, az intenzívebb tápanyagfelvétel idején képzõdött, lazább szövetekbõl áll, a nyáron létrejött „õszi” vagy kései pászta ennél tömörebb. A sugármetszeten az évgyûrûk párhuzamos vonalakként, a húrmetszeten parabolikus vagy szabálytalan görbékként látszanak. A trópusi fafajoknak nincsenek évgyûrûik, de a csapadékosabb és szárazabb idõszakok váltakozása gyakran azokhoz hasonló növekedési zónákat hoz létre. Egyszerûbben, nem gyûrûnként kell egy évet számolni, hanem kettesével. Minden vastagabb gyûrû után van egy vékonyabb, ami a hidegebb évszakban alakul ki.

A mérsékelt övi fák mindhárom metszetén felismerhetõk, kialakulásukat az évszakok váltakozása okozza. Leginkább a bütümetszeten szembetûnõk, mint a bél körüli koncentrikus körök vagy ellipszisek. Az évgyûrûben két pászta különíthetõ el: a tavaszi vagy korai pászta a tavasszal, az intenzívebb tápanyagfelvétel idején képzõdött, lazább szövetekbõl áll, a nyáron létrejött „õszi” vagy kései pászta ennél tömörebb. A sugármetszeten az évgyûrûk párhuzamos vonalakként, a húrmetszeten parabolikus vagy szabálytalan görbékként látszanak. A trópusi fafajoknak nincsenek évgyûrûik, de a csapadékosabb és szárazabb idõszakok váltakozása gyakran azokhoz hasonló növekedési zónákat hoz létre. Egyszerûbben, nem gyûrûnként kell egy évet számolni, hanem kettesével. Minden vastagabb gyûrû után van egy vékonyabb, ami a hidegebb évszakban alakul ki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!