Találatok a következő kifejezésre: Hogy számoljam heteket (26 db)

Mikor érdemes elmenni az első terhességi uh-ra? Hogy számolják a heteket?

Úgy olvastam h a 7. hét környékén érdemes először elmenni mert akkor már van szívhang is a babának. De honnan számolják a 7.hetet? A menstruáció első napjától?

Legjobb válasz: Szia! Én ugy vagyok vele hogy nincs olyan hogy mikor érdemes!Szerintem minnél elõbb érdemes elmenni! Még akkor is ha nem sokat lát doki csak pl petezsákot! Az ugy kb az 5.hét!Nekem amikor kimaradt a menszim akkor rá egy hétre teszteltem és ahogy látam pozi,rogtön mentem dokihoz! Van pozi teszted? Ja és az utolsó menszi elsõ napjától számolják!

Szia! Én ugy vagyok vele hogy nincs olyan hogy mikor érdemes!Szerintem minnél elõbb érdemes elmenni! Még akkor is ha nem sokat lát doki csak pl petezsákot! Az ugy kb az 5.hét!Nekem amikor kimaradt a menszim akkor rá egy hétre teszteltem és ahogy látam pozi, rogtön mentem dokihoz! Van pozi teszted? Ja és az utolsó menszi elsõ napjától számolják!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Nekem Szombaton kellett volna megjönnie csináltam egy tesztet és volt egy halvány csíkom.Utolsó mensim febr.28-márc 4-ig volt. Majd le szakad a derekam és fáj a hasam.
Ha nincs olyan panaszod, ami gyanús (nagyon erõs görcs, vérzés, barnázás), akkor szerintem érdemes megvárni a betöltött 6 hetet. Én megpusztultam volna, ha nem lett volna még szívhang. Így is megijedtem, mert egy szûk héttel kisebb volt, mint lennie kellett volna - nagyon megnyugtató volt, hogy ver a szíve. (Menzesz szerint 7 hét 3 naposan voltam, de késõbb foganhatott a baba, mert 6 hetesnek felelt meg.) Az utolsó menzesz elsõ napjától számold a heteket.
Utolsó mensi elsõ napjától számolják a heteket, betöltött 6. hét elõtt nem érdemes menni, de inkább 7. hét (általában betöltött 6- és 7. hét közt indul be a szívmûködés). Amíg nincs szívmûködés, addig hivatalosan meg sem állapítja a doki a terhességet, hiába van petezsák.
Nekem nov 24 én volt utolsó menszeszem , december 24 én teszteltem pozitivat, elmentem január elején orvoshoz aki uh -n még nem látott semmit csak nyálkahártyát , elküdött vizeletett leadni ami szintén pozitív lett, utána visszamentem 1 hét múlva akkor is csak petezsákot látott utána 2 hétre rá megint mentem és csak akkor volt szívhang. Nem érdemes ilyen korán elmenni dokihoz várj legalább 3 hetett , tudom hogy nehéz megállni de megéri mert mire mész már lesz szívhang is :) . 18+4 hkm :)

Hogy számolják a terhességi heteket?

Legjobb válasz: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html A terhességi heteket mindig az utolsó havi vérzés elsõ napjához számolják.

http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html A terhességi heteket mindig az utolsó havi vérzés elsõ napjához számolják.
Az utolsó rendes menstruáció elsõ napjától. Tehát 2 hetes vagy amikor megfogan a pici (28 napos cikl. esetén), 4 hetes vagy amikor nem jön meg a köv. menzesz. És így tovább egészen a 40. hétig.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat És még az érdekelne, hogy 7 vagy 5nappal számolják?
7-tel, mivel 1 hét 7 nap!

Hogy számoljak? A ciklusom 29-30napos. Aug 6án volt utoljára menstruációm. Késői peteérésem volt, nem félidőben, hanem kb6 napot késett. Most a mensim kimaradt, pozitív a tesztem. Honnét számoljam a heteket?

Legjobb válasz: Gratulálok a babához:) Nekem az lenne a kérdésem, hogy neked hány nap késés után mutatott a teszt pozitívat? Csak, mert nekem is késõi peteérésem volt most. A menzeszem 3 napja késik, de a teszt tegnap még negatív volt:( Válaszod köszönöm!!!!

A kérdező hozzászólása: hát igen, én is így voltam, nem szokott késni, ráadásul peteérés elõtt 3 nappal voltunk együtt. ezért nem is teszteltem elõbb, nem gondoltam, hogy sikerült. köszi a jókívánságokat, kitartást nektek!
Szia! Én írtam tegnap elõtt: Sajnos nekem megjött ( Vagyis kezd) Az én idõm sajnos még nem jött el. Nagyon megszivatott a szervezetem, mivel nekem még soha nem késett...-most meg jól pofára estem, mert mertem bízni egy kicsit, hogy talán most jött el az én idõm:( Majd legközelebb!!! NEktek jó egészséget kívánok, és köszönöm a válaszod!!!!:)
Gratulálok a babához:) Nekem az lenne a kérdésem, hogy neked hány nap késés után mutatott a teszt pozitívat? Csak, mert nekem is késõi peteérésem volt most. A menzeszem 3 napja késik, de a teszt tegnap még negatív volt:( Válaszod köszönöm!!!!
a terhességet mindig az ut. menses elsõ napjától számítják. még akkor is, ha tudod a fogantatás napját.
A kérdező hozzászólása: én a kimaradt mensi napjától számított hatodik napon teszteltem elõször, s akkor már pozi volt. még várjál vele néhány napot. szurkolok. majd írd meg!
A kérdező hozzászólása: sziasztok! 12mm-es petezsákot látott a doki, és jó szívmûködést!
A kérdező hozzászólása: köszi lányok! holnap, azaz kedden megyek dokihoz, kezdem érteni a dolgot, de akkor holnap szívpulzálásra még nem számítok.
Próbálom kiszámolni: Elmondásod szerint a peteérésed kb. aug. 26.-án volt. Eszerint ma 5 hetes és 3 napos vagy. 3-4 nap múlva már látni szívpulzálást! :-)
Nem igaz, nem az utolsó mensitõl számolnak. KIVÉVE, ha 28 napos a ciklusod, és mondjuk a 13-15 napon volt peteérésed. Jó nagy bonyodalmakat okozhatna szülésnél.. Szóval a korai ultrahangokon, a 13. hétig tökéletesen megállapítható a magzat kora, mivel ilyenkor teljesen ugyanúgy fejlõdnek. Kérdezd meg a dokid, mi a babád ultrahang szerinti kora, de elvileg úgyis módosítania kell a 12 hetes nagy uh-n. Ha pontosan tudod mikor volt peteérésed, akkor adj hozzá két hetet, és annyi idõs terhes vagy. Mikor mész orvoshoz? :-)
Nekem 35 napos ciklusaim voltak, így a peteérésem se a 14., hanem a 21.napon volt. Elõször a mensi napjától számolták a terhességet, de aztán módosították 1 héttel késõbbre, ahogy én is számoltam. Valószínû neked is ez lesz, elõször mensi szerint számolnak majd, aztán áttérnek az uh szerinti méretre. Grat a babához!
10:18-as vagyok. Köszönöm!!!Majd legközelebb bízom benne, hogy sikerül nekünk is:)

Az alábbi esetben hogy számolják a terhességi hetet?

A ciklus végén lévő ovunál sikerült a megtermékenyítés. Ilyen esetben honnan számolják a terhességi hetet? Ugyanúgy 4-5 hetesnek számít (ciklus első napjától) vagy kevesebbnek? Ez függ a ciklus hosszától is?

Legjobb válasz: Minden esetben az utolso menzesz elso napjatol szamoljak.

Minden esetben az utolso menzesz elso napjatol szamoljak.
Pontosan, mindig az utolsó mensi elsö napjától. Csak akkor nem ha nem volt mensi a közelmúltban. A teesetedben lehetséges, hogy korrigálják de majd csak a 12-ik hét körül. Mond a dokidnak ezt.
mindig mindent az utolsó vérzés alapján mindegy mit mond az ultrahang! persze az is mérvadó, ..
A kérdező hozzászólása: Én ezt értem, de ha normál 28 napos ciklust veszünk figyelembe, akkor ugye normál terhességi hétnek megfelelõen fejlõdik a magzat. Viszont ha a ciklus 3-4. hetében fogan meg (tehát a végén), mert nem normál hosszúságú ciklusról van szó, akkor a magzat nem lesz 6 hetes (ciklus elsõ napjától nézve) korában olyan fejlett, mint ahogy az orvosi könyvben írtak szerint kéne. Szóval, emiatt 2-3 hetet simán "csúszik" a terhességi hét nem?
Nezd, nagyon keves nonek van pontosan 28 napos ciklusa es pont a14. napon peteerese, de ez a protokoll. Valamihez viszonyitani kell es ezert kerik az utso menzesz elso napjat. Mert ezt azert nagyjabol mindenki tudja. Az ovut mar kevesebben. Amugy meg idovel folyamatosan korrigaljak a szules varhato idopontjat, es persze az epp aktualis kort. De amugy neked is egyszerubb, ha ugyanugy szamolod, mint mindenki mas, mert abbol kevesebb a felreertes. Hivatalosan en is 18 hetes es 6 napos vagyok. Mondhatnam azt is, hogy 16 hetes, mert ha az ovut vesszuk, akkor kb annyi lehetek, de amugy meg mindenki mas 18 hetesnek hivja ezt a kort. Vannak vizsgalatok is, amik korhoz vannak kotve es ott is a hivatalos kort kell nezni. Ne adja eg, hogy neked is amniora kelljen menned. Azt csak a 16. hettol lehet elvegezni. Ha elkezdesz kavarni a szamokkal, akkor beleeshetsz abba a hibaba, hogy egy ilyen vizsgalatra tul koran mesz v kesel 2 hetet, ami rgy ilyen vizsgalatnal nagyon nem mindegy, plane, ha varni kell az eredmenyre 2-3-4 hetet. Szerintem ne aggod tul. Hasznald a jol bevalt protokolt, a dokik is ezt hasznaljak es mindenkinek igy egyszerubb
Nekem az elsõ ultrahangon volt egy szûk hét különbség a méretben, pár nappal hosszabbak is a ciklusaim, és az orvos egybõl korrigálta a szülési dátumot, és 5 nappal késõbbi idõpontra tette az utolsó menstruációt is. Azóta azzal számolunk, nagyjából stimmel is a dolog. De szerintem elég ritka lehet, hogy ilyen kis eltérést módosítanak, mert még senkitõl sem hallottam ilyet.
Az utolsó mensi elsõ napjától számolják, de ha az elsõ ultrahangon eltérés van, akkor a doki módosítja a terhességi kort és a szülés várható idõpontját (az uh szerinti korra).

Várandósági heteket/hónapokat hogyan számolják?

Legjobb válasz: A hónapokat számold hónapfordulók alapján, a heteket meg hétforduló alapján, így elkerülheted a félreértéseket. Ugyanis 4 hét nem egyenlõ egy hónappal:) Vagyis a 40 hét pár nap eltéréssel 9 naptári hónapot jelent. A legegyszerûbb így számolni: január 1. volt meg utoljára, szombaton, akkor pl. március 19-én leszel 12 hetes, de április 1-én leszel 3 hónapos terhes:)

A hónapokat számold hónapfordulók alapján, a heteket meg hétforduló alapján, így elkerülheted a félreértéseket. Ugyanis 4 hét nem egyenlõ egy hónappal:) Vagyis a 40 hét pár nap eltéréssel 9 naptári hónapot jelent. A legegyszerûbb így számolni: január 1. volt meg utoljára, szombaton, akkor pl. március 19-én leszel 12 hetes, de április 1-én leszel 3 hónapos terhes:)
Hetekben szokás számolni az utolsó menstruációtól kezdve. Amikor a vérzés kimarad, akkor 4 hetes a terhesség, annak ellenére, hogy a fogantatás még kb. csak két hete volt. Azért kell az utolsó vérzéstõl számítani, mert az biztos, szemmel látható, a bent zajló események (megtermékenyülés, beágyazódás) idejét pedig pedig nem lehet pontosan tudni.
A kérdező hozzászólása: ::
Ha Jan.24-én fogant a babám, most hány hetes? Szülés ideje?

8 hét 3 naposan a CRL 27 mm. Utánanéztem a neten, és ez mindenhol nagyobb terhességre utal. Bizonytalan terminus van a papíromra írva. Szerintem 2 héttel kevesebbet számolnak. Hogyan számoljam ki a pontos időmet?

Legjobb válasz: Nekem 8 het 6 naposan volt 2,5cm. Szerintem neked max 1 hettel szamolhattak el, mert 2 hetnel meg mar sokkal nagyobbnak kellene lennie. Interneten Pl: www.babaszoba.hu

Nekem 8 het 6 naposan volt 2, 5cm. Szerintem neked max 1 hettel szamolhattak el, mert 2 hetnel meg mar sokkal nagyobbnak kellene lennie. Interneten Pl: http://www.babaszoba.hu
Nekem 9 hét 3 naposan volt 22mm.Igazából soha nem fogod sajnos biztosra megtudni.Én pl.a picim fogantatását percpontosságra tudom;a terhességemet pedig ahány orvos nézi, annyi adatot mond. Szerintem max 1 héttel számolták el.
Szia! A mamanet.hu szerint 9hét 3napos terhességnek felel meg a 27 mm-es CRL. De azért ez nagyon változó ám!!!!!! Ilyenkor még napról napra más az eredmény. Na meg attól is függ, hogy mennyire pontosan méri le a doki. A lényeg, hogy kb. 1 héttel valóban idõsebb a terhességed, de a 12. heti uh-ot szokták alapul venni.

Hogy számoljam a heteket?

A várandós naptár szerint 8 hetes kismama vagyok. (Ezek szerint a 40 hétb?l 8.) Voltam orvosnál és meger?sítette a terhességet, de azt mondta, hogy 6 hetes. (De ez a magzat.) Ha valaki megkérdezi, mit mondjak? Melyik számít?

Legjobb válasz: Szerintem a nyolc hetet mond, mert mindenki ezt használja. Az orvosi papírokon, és a védõnõnél is így fog szerepelni. És a szülés idõpontja is ugye a 40. hét, tehát célszerû ezt használni. Így te sem fogsz elkeveredni, hogy hol is tartasz! Gratulálok a picihez!

Szerintem a nyolc hetet mond, mert mindenki ezt használja. Az orvosi papírokon, és a védõnõnél is így fog szerepelni. És a szülés idõpontja is ugye a 40. hét, tehát célszerû ezt használni. Így te sem fogsz elkeveredni, hogy hol is tartasz! Gratulálok a picihez!
Egyszerû: számolj utána te is. (csak nehogy egy harmadik verzió jöjjön ki belõle.) A terhességi hetet így számoljuk: (az orvosok is) Neagel-féle: az utolsó menzesz elsõ napjához adj hozzá 7 napot, és ebbõl vonj le 3 hónapot. Így megtudod mikor várható a szülés. Ebbõl pedig könnyen ki lehet találni hány hetes vagy. Pl.:UM(utolsó menzesz): július 14. plusz 7 nap:július 21.minusz 3 hónap: április 21. Ekkor van a terminus. Szülés ideje. Ez 40 hét. Számolj vissza egy naptár segítségével és megkapod a hetet is. Gratulálok én is

Kodolányi fősulin hogy számolják a páros-páratlan hetet? Mint a naptárban vagy ahogy az év kezdődik (szept.14-től)?

Legjobb válasz: Kérdezd meg a tanulmányi osztályon. Ott biztos megmondják. PTE-n a tanulmányi idõszak elsõ hete a páratlan hét, második a páros és így tovább...

Kérdezd meg a tanulmányi osztályon. Ott biztos megmondják. PTE-n a tanulmányi idõszak elsõ hete a páratlan hét, második a páros és így tovább...

Segítséget kérek! Az utolsó ultrahangos papírom szerínt holnap leszek 9 hetes. Hétfőn vizsgált meg a doki aki azt mondta, hogy 9 hét 4 nap de a kis könyvembe 9 hetet irt. Akkor most mikor menjek 12 hetes ultrahangra? Honnan számoljam?

Legjobb válasz: Szia! Valószínûleg pár nappal nagyobb a babád, de szerintem akkor menj amikor a mensi szerint a 12. hétben vagy, tehát 11+vmennyi naposan. Nálatok nem adnak pontos idõpontot a vizsgálatra? Nálunk elõjegyzett idõpont nélkül szóba sem állnak az emberrel...

Szia! Valószínûleg pár nappal nagyobb a babád, de szerintem akkor menj amikor a mensi szerint a 12. hétben vagy, tehát 11+vmennyi naposan. Nálatok nem adnak pontos idõpontot a vizsgálatra? Nálunk elõjegyzett idõpont nélkül szóba sem állnak az emberrel...
Az uh-adatok alapján menj.
3. válaszoló vagyok. Igaz fontos a 12. heti UH, de nyugodj meg nem lesz semmi baj.Én 11+2 hetesen voltam és nem lett rossz az eredmény.Ha késõbb mész pár nappal abból sem lesz gond.Ha tudod pontosan, hogy mikor fogant a babád akkor kitudod számolni, hogy mikor vagy 12 hetes.
elsõ vok: 11. vagy a 12. hétben kell megcsinálni, de nem naphoz kötött mint pl az AFP, mert az uh-n fizikai valójában vizsgálják meg a babát fejétõl a talpáig minden szervét megvan-e, nyakiredõ vastagság jó-e, hasfal zárt-e stb, mindegy az a néhány nap! Minden jót!
Szia!A kiskönyvbe mindig a betöltött hetet írják.Én 12+2 hetesen voltam az ultrahangon.Az jó volt, nem volt gond.
A kérdező hozzászólása: Nyakiredö érték mikor jo?és rossz? Mi van olyankor ha rossz?
Akkor úgy menj ahogy a dokid mondta.Nem kell pont a 12. hetet betöltött napon nyakiredõre menni.Én is pl. 12+5 hetesen voltam és teljesen ok minden és nem szóltak hogy fú nem pont kerek 12.hetesen mentem.
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom h a 12 hete uh nagyon fontos.Nem baj ha késõn megyek vagy korán?
A kérdező hozzászólása: Nem kell idõ pont!Azt mondta a doki h találkozunk 3 hét mulva zz uh és õ a 9 héttel számolta.
Szia! A terhességi heted még sokszor változhat.A kis könyvben beírt hetek száma szerint számold a dolgokat.Nekem 3 héttel nagyobb a babám, de nem foglalkoznak vele. Boldog Babavárást! 34 hetes
Nekem 11 hetesen és 1 nposan csinálták meg a 12. heti UH-ot, mivel akkor más miatt (haematóma) úgyis mennem kellet.

Sokan mondjátok, hogy 6 hét után hallani a szivhangot. De mikortol számoljam ezt?

akkor mikor van szivhang. a doki aztmondta hogy menjek vissza ha 1-2 hetet késik. most késik 1 hetet,de akkor mit tegyek?ha mostmegyek vissza halani már a szivhangot?mert a peteérélst?l kezdve még csak 3 hetes vagyok. menzit?l meg 5 hetes. sokan mondjátok hogy 6 hét után hallani a szibhangot. de mikortol számoljam ezt?

Legjobb válasz: Az utolsó mensi elsõ napjától számolja az orvosi gyakorlat a terhesség korát, ez optimális esetben két héttel kevesebb, mint a peteérés óta eltelt idõ. Tehát te öt hetes vagy. Jó egy hét múlva már lehet szívhang.

Az utolsó mensi elsõ napjától számolja az orvosi gyakorlat a terhesség korát, ez optimális esetben két héttel kevesebb, mint a peteérés óta eltelt idõ. Tehát te öt hetes vagy. Jó egy hét múlva már lehet szívhang.
Elviekben akkor vagy 6 hetes, amikor a mensid 2 hetet késik. De akkor sem biztos, hogy lesz már szívhang. Nekem pl. a 8. heti UH-n volt, a 6. hetin még nem.
A kérdező hozzászólása: köszi:) akkor igazábol 3 hetes vagyok?mert 3 hete volt a peteérésem. akkor ha igy szémolom akkor 4 hetesen már lehet hallani a szivhangot. de akkor már 6 hetes leszek csak a betöltött igazi hetem lesz 4.igaz?
A kérdező hozzászólása: köszönöm
En is 5 hetes vagyok dokihoz amikor megyek pont 6 hetes leszek kiváncsian várom hogy lesz e szívhang.Már volt egy vetélésem most utrogestant szedek és nagyon félek hogy minden ok legyen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!