Találatok a következő kifejezésre: Hogy számolják családit (7 db)

Hogy számolják a gyest, családit tört hónapra? 20. án szültem, egész hónapot adnak vagy kiszámolják napokra?

Legjobb válasz: GYest tört hónapra kapod a családit viszont egész hónapra.

GYest tört hónapra kapod a családit viszont egész hónapra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!

Az OEP által kiküldött családi kedvezményes papírnál hogy számoljak?

2010-ben Gyed-en voltam, majd gyesen, majd tgyáson, és újra gyed-en. Az oep kiküldte a papírt, hogy kérem-e az adójóváírást, és hogy kérem-e a családi adókedvezményt, és ha igen, mikortól hány Ft-ot. Erre mit válaszoljak? Kb. 72000 Ft gyed-et kapok (nettó). Mekkora kedvezményt kérjek, ha a gyerekek ( 2 gyerk?c)apja nem egy háztartásban él velünk papíron?(Nem vagyunk még házasok, én vagyok ideiglenesen bejelentve az ? állandó lakcímére). Hogy kell számolni ilyenkor? SEGÍTSÉÉÉÉÉG!

Legjobb válasz: A családi adókedvezményt 2011-re kérheted, és persze, kérjed a 2 gyerekre, úgyse tudod teljesen kihasználni, de nem kell adót fizetned. Szóval ne összeget irj, hanem hogy 2 gyerek utén kéred, beirod az adataikat és kész. És persze kérjed az adójóváirást is, de ez mindkét papir 2011-re vonatkozik, azt ugye tudod?

A családi adókedvezményt 2011-re kérheted, és persze, kérjed a 2 gyerekre, úgyse tudod teljesen kihasználni, de nem kell adót fizetned. Szóval ne összeget irj, hanem hogy 2 gyerek utén kéred, beirod az adataikat és kész. És persze kérjed az adójóváirást is, de ez mindkét papir 2011-re vonatkozik, azt ugye tudod?
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen, tisztában vagyok vele, hogy 2011-re vonatkozik, csak abszolút nem tudtam mit írjak. Nagyon köszi az infót!
A családi teljes, a GYES/GYED a napok számával arányos.


Mennyi családi pótlék jár? Hogyan számolják? Három gyermekem van. Első 22 éves, egyetemet kezd szeptemberben. Második 20 éves, esti tagozaton-középiskola- tanul tovább. Harmadik 17 éves.

Esti tagozatra való beíratkozáskor azt mondták, hogy CSP -re jogosult gyermekem 25 éves koráig. Nem teljesen esti oktatás, inkább délutáni -14-20 óráig, hetente 3 nap.

Legjobb válasz: Az egyetemistára biztos nem kapsz, de beleszámít, s így nagyobb összeget kapsz. Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt. http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/csaladi_potlek_ha..

Az egyetemistára biztos nem kapsz, de beleszámít, s így nagyobb összeget kapsz. Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt. http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/csaladi_potlek_ha..
Csak a nappalira járóra kapsz. A legnagyobb nappalira fog járni?

El tudnátok nekem mondani hogy ha most munkanélküli lettem és kapom 90 napig a munkaügyi kp.tol az ellátást utana miket lehet igényelni és hol? És hogy szamoljak ki az egy főre juto csaladi egyseget?

Igénylet már valamelyikötök ilyeneket és megkapta?

Legjobb válasz: Attól is függ h mióta van munkaviszonyod. De ha nem vagy Kolompár, vagy Dzsenifer ne számít sok jóra...

Attól is függ h mióta van munkaviszonyod. De ha nem vagy Kolompár, vagy Dzsenifer ne számít sok jóra...
Miért kell ez az állandó szitás nem erre kíváncsi a kérdezõ. Itt megtalálod a számítást. http://www.szocialis_ellatasok.abbcenter.com/?cim=1&id=78186
A kérdező hozzászólása: A férjem kocsija is számít?? És nem értem ezt az egy egységre utó p énzt tudnátok példát írnia? Férjem jóvedelme 73000 netto ebbõl hogy kell levezetni?? Nem értem 2 n vagyunk
A kérdező hozzászólása: Diszlexiás vagyok lehet ezért nem tudom de sokszor nem értek dolgokat fõleg ami ilynnszámolás bocs meg a hlyesírásért is de meg vagyok ilyedve mert lajár a 3 hónapunk s munka nincs januárra van gy igeret de az messze van még!!
Igen a férjed kocsija is számít, hacsak nem mozgáskorlátozott, amúgy nem lehet 855ezernél nagyobb értékû, mert bukta a segély. A foglalkozást helyettesítõ támogatásnál az 1 fõre jutó jövedelem nem lehet 25650ft-nál több, itt te számítasz 1 egésznek, a férjed már 0, 9. pl a férjed kap nettó 73ezer ft-ot, akkor azt 1, 9-el kell osztani akkor az 1 fõre esõ jövedelmetek 38421 ft, erre sajnos nem jár semmi. A tb átvállalási határa 34200ft, ott 2 egésznek számítotok, az 1 fõre esõ jövedelmetek 36500, ami szintén felette van a határnak. Fizetned kell havonta 6660 ft-ot tb-re.

Most akkor mennyi a GYED? 130800 a bruttó fizum, ezután, hogy számolják a GYED-et? Mennyi a nettó, ha én kérem a családi adókedv-t?

Hiába számolom a kalkulátorral, olyan nevetséges összeg jön ki a 2011-es évhez képest, hogy egyszerüen nem hiszem el

Legjobb válasz: http://adozona.hu/Kalkulatorok/GYES_GYED_kalkulator_Z28BZO Én itt néztem meg és mivel addig amíg megkaptam pontosan számolt így gondolom az utána is pontos lesz. Ezzel nekem a te béredre 69e körüli összeg jött ki tavalyira meg 77-75 közötti. Sajnos kevesebb lesz jóval mert elvették az adójóváírást! :(

http://adozona.hu/Kalkulatorok/GYES_GYED_kalkulator_Z28BZO Én itt néztem meg és mivel addig amíg megkaptam pontosan számolt így gondolom az utána is pontos lesz. Ezzel nekem a te béredre 69e körüli összeg jött ki tavalyira meg 77-75 közötti. Sajnos kevesebb lesz jóval mert elvették az adójóváírást! :(
Ha nem volt más jövedelmed tavaly, és volt 180 bérezett napod, akkor a bruttó gyeded valamivel több, mint 90 ezer lesz egy 30 napos hónapban (31 naposban valamivel több). Ebbõl levonás: 10% (9000) nyugdíjjárulék, és 16% (14400) személyi jövedelemadó. Ha kéred az adókedvezményt, akkor az össz. levonás 13400, vagyis nettóban kb. 77 ezer lesz a gyeded.

Hogy számolják a családit visszamenőleg?

1 hónapos a babám (pontosan holnap lesz annyi), ma kaptam meg a családit...

Legjobb válasz: én a helyedben felhivnám a mákot akihez tartozol, én is voltam hasonlo helyzetben. ott adnak egy mail-cimet ahová a panaszt benyújthatod és nekem már másnap visszairtak és rendezõdtek a dolgok.sok szerencsét!

én a helyedben felhivnám a mákot akihez tartozol, én is voltam hasonlo helyzetben. ott adnak egy mail-cimet ahová a panaszt benyújthatod és nekem már másnap visszairtak és rendezõdtek a dolgok.sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Reggel óta próbálom õket hívni, de elérhetetlenek:((
Szia! A két gyerekre 26600, egy hónapra, gondolom így osztották el, amikortól megszületett. Te mikor igényelted, hogy már megkaptad? Nekem 6 hetes a babám, lassan egy hónapja, hogy megigényeltem, de még mindig semmi. Nekem is második baba.
A kérdező hozzászólása: Szia, nekem 17-én született a lányom. 23-án vették át a papírokat és tegnap kaptam meg a pénzt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!