Találatok a következő kifejezésre: Hogy számolják 12 hetes (6 db)

Segítséget kérek! Az utolsó ultrahangos papírom szerínt holnap leszek 9 hetes. Hétfőn vizsgált meg a doki aki azt mondta, hogy 9 hét 4 nap de a kis könyvembe 9 hetet irt. Akkor most mikor menjek 12 hetes ultrahangra? Honnan számoljam?

Legjobb válasz: Szia! Valószínûleg pár nappal nagyobb a babád, de szerintem akkor menj amikor a mensi szerint a 12. hétben vagy, tehát 11+vmennyi naposan. Nálatok nem adnak pontos idõpontot a vizsgálatra? Nálunk elõjegyzett idõpont nélkül szóba sem állnak az emberrel...

Szia! Valószínûleg pár nappal nagyobb a babád, de szerintem akkor menj amikor a mensi szerint a 12. hétben vagy, tehát 11+vmennyi naposan. Nálatok nem adnak pontos idõpontot a vizsgálatra? Nálunk elõjegyzett idõpont nélkül szóba sem állnak az emberrel...
Az uh-adatok alapján menj.
3. válaszoló vagyok. Igaz fontos a 12. heti UH, de nyugodj meg nem lesz semmi baj.Én 11+2 hetesen voltam és nem lett rossz az eredmény.Ha késõbb mész pár nappal abból sem lesz gond.Ha tudod pontosan, hogy mikor fogant a babád akkor kitudod számolni, hogy mikor vagy 12 hetes.
elsõ vok: 11. vagy a 12. hétben kell megcsinálni, de nem naphoz kötött mint pl az AFP, mert az uh-n fizikai valójában vizsgálják meg a babát fejétõl a talpáig minden szervét megvan-e, nyakiredõ vastagság jó-e, hasfal zárt-e stb, mindegy az a néhány nap! Minden jót!
Szia!A kiskönyvbe mindig a betöltött hetet írják.Én 12+2 hetesen voltam az ultrahangon.Az jó volt, nem volt gond.
A kérdező hozzászólása: Nyakiredö érték mikor jo?és rossz? Mi van olyankor ha rossz?
Akkor úgy menj ahogy a dokid mondta.Nem kell pont a 12. hetet betöltött napon nyakiredõre menni.Én is pl. 12+5 hetesen voltam és teljesen ok minden és nem szóltak hogy fú nem pont kerek 12.hetesen mentem.
A kérdező hozzászólása: Úgy tudom h a 12 hete uh nagyon fontos.Nem baj ha késõn megyek vagy korán?
A kérdező hozzászólása: Nem kell idõ pont!Azt mondta a doki h találkozunk 3 hét mulva zz uh és õ a 9 héttel számolta.
Szia! A terhességi heted még sokszor változhat.A kis könyvben beírt hetek száma szerint számold a dolgokat.Nekem 3 héttel nagyobb a babám, de nem foglalkoznak vele. Boldog Babavárást! 34 hetes
Nekem 11 hetesen és 1 nposan csinálták meg a 12. heti UH-ot, mivel akkor más miatt (haematóma) úgyis mennem kellet.

A 12 hetes uh -t hogyan számolják? Az utolso menstruácio elsõ napjátol?

jövöhét hétfõre irta az orvos az uh -t utolso mensi szerint akkor leszek 11hetes 1 napos ,fognak már látszodni a végtagok?? bocsi elsõ terhességem :)

Legjobb válasz: 11+1 nap, az már a 12. hét. Fog látszódni minden :)

11+1 nap, az már a 12. hét. Fog látszódni minden :)
Szia, nekem 9+3 hetesen látszódtak a kezek, lábak, feje, háta...mozgott is :) nagyon szuper volt látni. tehát már ennyi idõsen már majdnem lesz 7cm a baba, kis ufóra fog hasonlítani, de nagy öröm lesz. én per pill a nõvérem 12hetes fotóit nézem egy hét múlva én is megyek, már alig várom. :) élmény lesz.
A kérdező hozzászólása: már számolom a napokat :) ))))) a férjemmel és édesanyámmal megyünk, reméljük hogy rendben lesz minden :) elsõ uh 4-5 hetesen volt akkor még nem volt szivhang :(
szuper lesz! :) látni fogod, ahogy izeg-mozog! :) ) nagy élmény!

2013 szeptember 23an voltam 12 hetes 4 napos. Az utolso mensim elso napjat sajnos biztosra nem tudom. Mikorra teheto a fogantatas juniusra vagy juliusra? Hogyan szamoljam ki?

Legjobb válasz: Ha UH szerint volt ennyi idõs a magzat, akkor indulj ki abból hogy korának megfelelõen fejlõdik. Mivel az UH gép is úgy adja meg a kort, hogy beleszámítjacazt a 14 napot ami átlagban eltelik a menses elsõ napja és a fogantatás között, számlj vissza szept. 23-tól 10 hét 4 napot, és kb. akkor volt a fogantatás. Elvileg ez kb. július közepe.

Ha UH szerint volt ennyi idõs a magzat, akkor indulj ki abból hogy korának megfelelõen fejlõdik. Mivel az UH gép is úgy adja meg a kort, hogy beleszámítjacazt a 14 napot ami átlagban eltelik a menses elsõ napja és a fogantatás között, számlj vissza szept. 23-tól 10 hét 4 napot, és kb. akkor volt a fogantatás. Elvileg ez kb. július közepe.
A kérdező hozzászólása: nagyon szepen koszonom a valaszt! es ez mennyire biztos hogy igy kell szamitani?
elsõ pontban leírja az alábbi cikk http://www.dokimami.hu/2010/06/26/40-okossag-kezdo-terhesek-..
Akárhogy számoljuk, ezek alapján júniusi fogantatás sehogy se fog kijönni. Max. július eleje, de szerintem inkább közepe.
júliust is írtak, nem júniust..
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek!!!
a fizetésed 70%a de nem lehet több mint 91 ezer ft
De a gyed 70%, de a táppénz nem annyi, hanem 60.
Elõzõnek: Ha a bruttó béred 124000 Ft, annak a 70%-a 86800. Ebbõl GYED esetében ( jelenleg) 16% SZJA-t és 10% nyugdíjjárulékot vonnak. Ha egy gyermek után érvényesíted az adókedvezményt ( terhesség 91. napjától lehetõséged van rá), akkor a fenti összeg nettója 74232 Ft, adókedvezmény nélkül 64232 Ft. Elõbb azonban valszleg TGYÁS-t kapsz, amibõl csak SZJA-t vonnak, így annak összege 82912 Ft (nettó, 1 gyermek utáni családi adókedvezménnyel együtt). Ezen kívül a szülést követõen havonta családi pótlékot is kapsz, melynek összege 12200 Ft egy gyermek után( ez nettó összeg, nem vonnak belõle adót- és járulékot).
a táppénz az elsõ 2 hétben 70% utána 60
Gyed max 96 ezer
én voltam az elözö válaszoló. kicsit összezavarodtam. nem ugy van hogy a gyed a fizetés 70%-a? pl nekem nettö 90 a keresetem két éve folyamatosan dolgozom, akkor én hogy fogok kapni?és akkor mit? mert akkor én félre lettem tájékoztatva :S pf!
Ja, és nem a nettó után kapod a gyedet, hanem a bruttó után. Vagyis ne úgy számolj, hogy ha kerestél 100-at kézbe, akkor a gyed 70 lesz:) A 90 ezer nettóval nagyjából 140 ezer lehetett a bruttód, ami azt jelenti, hogy a gyeded bruttóban 98 ezer lesz, nettóban meg adókedvezménnyel 88 ezer, anélkül 78 ezer.
és az adókedvezmény mitõl függ? mindig is féltem mert ugye 89 ezer a jövedelmem, és ha szülök akkor majdnem hogy tönkre megyünk mert akkor kapok 65 ezret. 124 a bruttóm annak a 70%át kapom? az hogy lehet?
A kérdező hozzászólása: Huuuuuu, nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)

Hogy számolják a 12 hetes ultrahang időpontját?

Az utolsó menszeszem alapján 11 hetes terhes vagyok. Az els? ultrahang eredmenzem (ami menszesz alapján számolva 8. héten volt) 5-6 hetes terhességet allapítottak meg.

Legjobb válasz: az ultrahang eredmény szerintin, én ugyan így jártam, tehát menzesz szerint a 14. héten

az ultrahang eredmény szerintin, én ugyan így jártam, tehát menzesz szerint a 14. héten
Én is az elsõ uh alapján számolva mentem a 12. hetire. Nekem is van 2 hét csúszás. Viszont a 18 hetesre már a menstruáció szerint, a védõnõ igy javasolta. Majd szóllnak ha nem megfelelõ a baba mérete és vissza kell számolni.
Szerintem az a legjobb, ha megkérdezed a védõnõdet. Végülis õ ezért (is) van.

Én egy 9 hetes kismama vagyok 2010. július 1-je óta van munkaviszonyom! 2012.12.26-ra vagyok kíírva! Melyik az a nap legkorábban, amikortól elmehetek táppénzre úgy, hogy a jelenlegi bruttó 123000 Ft-os fizetésemből számolják a gyedet? Üdv. Nettus

Legjobb válasz: A gyedhez és a Tgyáshoz ha jól tudom 365 napos munkaviszony kell. Ha elõtte is volt munkaviszonyod, akkor szerintem akkortól mehetsz, amikortól a nõgyógyász kiír... Akkor Tgyás-ig (szülés elõtt 4 héttel) táppénzt kapsz, utána jün a Tgyás, majd a GYED. Szerintem kérdezd meg a könyvelõt, vagy a HR-est, õk jobban tudják.

A gyedhez és a Tgyáshoz ha jól tudom 365 napos munkaviszony kell. Ha elõtte is volt munkaviszonyod, akkor szerintem akkortól mehetsz, amikortól a nõgyógyász kiír... Akkor Tgyás-ig (szülés elõtt 4 héttel) táppénzt kapsz, utána jün a Tgyás, majd a GYED. Szerintem kérdezd meg a könyvelõt, vagy a HR-est, õk jobban tudják.
mehetsz bármikor mert a Gyed alapja a szülést megelõzõ év bevételébõl számolják. Én augusztusban szültem és májustól voltam táppénzen, mégis a max. tgyást és gyedet kaptam. A feltétele pedig a 365napos munkaviszony.
Igazából mindegy, ha tavaly is ennyi volt a jövedelmed. Ha tavaly kevesebb volt, akkor június végéig mindneképpen dolgozz. Alapesetben a gyed alapja az igénylést megelõzõ év (nálad ez 2012 lesz), ha volt abban az évben 180 bérezett napod. Ez akkor lesz meg, ha június végéig dolgozol, és utána mégy táppénzre. Viszont ha nem lesz 180 bérezett napod, akkor a kedvezményszabály értelmében a tgyás alapjául szolgáló, 2011-es jövedelem lesz a gyed alapja is. Ezért írtam, hogy ha kevesebb volt tavaly a béred, int a mostani 123 ezer, akkor dolgozz június végéig, és ez a bér lesz a gyed alapja.
Másodiknak: a gyed alapját nem a SZÜLÉST, hanem az IGÉNYLÉST megelõzõ évben elért jövedelem alapján számolják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszait! A 365 nap munkaviszonyom bõven megvan, viszont tavalyi évben kevesebb volt a fizum! 3-asnak: még kérdés lenne, ha ebben az évben szükségeltetik a 180 nap (amihez ugye június végéig dolgoznom kellene) beleszól a számításba, hogy május 14-22-ig táppénzen voltam egyéb betegség miatt?
Az utolsó mondatban a július júNius akart lenni - tehát június 29-tõl lehetnél ebben az esetben táppénzen)
A kérdező hozzászólása: Sajnos táppénzen voltam, tehát akkor úgy készülök, hogy július 9-tõl kb! nagyon szépen köszönöm a segítséged, muszáj volt hozzá(d)tok fordulnom, mert nálunk a könyvelõ nem igazán van a helyzet magaslatán :-S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!