Találatok a következő kifejezésre: Hogy segítsek babámnak a (38 db)

Mennyire gyakori, hogy a szülés végén a doki belekönyököl a hasba, hogy "segítsen kinyomni" a babát?

ÁEK-ban (MÁV) szültem, kifejezetten gyors, problémamentes szülés volt, de a végén a doki egyszer csak rám ugrott és iszonyú fájdalmat okozva, "rásegített" babám születésére. Gyakorlatilag kinyomta bel?lem....Arra hivatkoztak, hogy nagyon legyengültem a végére. (Alig 3-4 órát tartott a szülés, szépen tágultam, nem tudok róla, hogy elakadt volna a baba...) Más is tapasztalta ezt?

Legjobb válasz: Szia! nekem azért nyomta a doki a hasamnál a babát mert vákumot kellett alkalmazni.

Szia! nekem azért nyomta a doki a hasamnál a babát mert vákumot kellett alkalmazni.
Az egyik barátnõm hasán 2 áploló könyökölt, amikor az orvos már elfáradt, azért hogy kinyomják a babát, mert nembirt kijönni a rövid köldökzsinór miatt.
Én is 3 órát töltöttem a szülõszobán, elõtte egy órát "vajúdtam" otthon kétpercesekkel, ki tudtam volna nyomni a babám, mikor meglátta a fejét a doki, azt mondta hogy segít neki egy kicsit, egy nyomás és kint lesz (nem hittem el neki hogy kint lesz egy nyomással, és nem is tudtam átgondolni, hogy mi az hogy segít a babának), szóval nekem is megnyomta a hasam, de nem éreztem belõle semmit, csak másnap kicsit a bordám fájt azon az oldalon. Viszont egyszerre kicsusszant a lányom. Én is gondolkoztam már rajta hogy megkérdezem majd tõle, hogy miért is volt így. Most biztosan nem lesz ilyen, legalábbis az elsõ babánál szerintem, már ha sikerül megszülnöm õket simán. Remélem! 24 hetes ikres kismama
Az én pocakomra is rányomott, de nem igazán könyökkel, inkább alkarral. Utána napokig pokoli epegörcseim voltak, az orvos szerint valószínûleg vagy a baba, vagy õ maga nyomta meg az epémet :=). De a makkegészséges baba minden kellemetlenségért kárpótolt. Inkább nyomja meg az orvos a hasam, minthogy valami baja (pl. oxigénhiány)essen a kicsinek.
Gyakori. Segítenek vele a babának, mamának.
Engem ugyan csaszaroztak, de miutan kint volt a baba belem is belem "konyokoltek" gyomorszaj kornyeken, amivel allitolag kinyomtak belolem a mehlepenyt. Nem lehet, hogy nalad is arrol volt szo?
Engem is "megkönyökölt" a dokim, pedig a szülésem összvissz (amit a szülõszobán tötöttem) háromnegyed óra volt. Szerintem segít a babának, hogy kint legyen mielõbb, és ne kerüljön oxigénhiányos állapotba!
És ezt nyilván elmondta a barátnõdnek. Hogy tud így csöpögni valakibõl a rosszindulat...
Ezek sajnos nem rossz indulatbol jonnek. Az en baratnomnek azt mondta az orvos hogy:nyomjon mar mert mennek aludni!!!
Valószínû nem tudta már mivel motiválni...
Biztos az is "poén" volt, hogy amikor már látszott a születendõ babám feje, akkor az aktívan segédkezõ nõgyógyász felvette (az utolsó tolás elõtt) a mobiltelefonját :(
Egyetértek az utolsóval. Valószínûleg poénnak szánta az orvos, hogy aludni menne vagy konferenciára siet. Mi végigpoénkodtuk a szülést, sokat segített, hogy ne érezzem olyan elveszettnek magamat. Sok olyan dolgot mondott a szülésznõ és az orvos is, amibõl egyetlen mondatot, szót sem szabad komolyan venni, ezek mind azért hangzottak el, hogy erõt adjanak. Egy komplikációkkal terhelt, nehéz terhesség és végén nekik köszönhetem, hogy a fájdalmak és újabb komplikációk ellenére is csendben, jó hangulatban szültem meg a makkegészséges kisfiamat. Én értékeltem, pedig bizony a végén rámászott a szülõágyra és úgy nyomta a hasamat (ezt is elpoénkodtuk :=) ).
14:14 vagyok.Sajnos ebben az esetben nem poenkodasrol volt szo.Az ismerosomnek elorehajlo mehe van ezert felt erosen nyomni. Sojnos en is ennel a brutalis dokinal szultem, nem kell bemutatni az otromba stilusat, latszik rajta hogy unja az egeszet, akkor miert nem megy nyugdijba, mar megtehetne. Nagyon haragszom ra.Ez a harmadik szulesem volt, az elso ketto is fajdalmas volt de megis egy szep szuleselmeny maradt vissza, mert kedves es segitokesz dokinal szultem.
a barátnömnek azért könyökölt a doki a hasába, mert mennie kellett Konferenciára és már indulnia kellett!na ezt adjátok össze.....
Én az elsõ gyereket nehezen nyomtam ki, mondta is a doki, hogy a következõ fájásnál segít. Na, gondoltam, hogy most beletérdel a hasamba, mert hallottam már én is ilyet. De csak egy kicsit nyomta meg. Anyu viszont mondta, hogy a bátyámat úgy könyökölte ki belõle az orvos, úgy fájt, azt hitte, hogy eltört a gerince. De nem is sírt fel, már annyira el volt kékülve. Szerencsére késõbb nem lett baja, de ott már muszáj volt a durvaság.
22:22-esnek: csaszar alatt szedtek ki a mehlepenyt, de elobb gyereket ki, utana konyokoles, hogy lepeny is jojjon es utana varrtak. Egyebkent kulfoldon szultem. 22:17-es
Tulajdonkeppen az egyik muvelet a sok kozul amit csinalnak de Tilos igy kinyomni a gyereket. Mintahogy Tilos a mehszajat kezzel tagitani.
nekem még jól is jött, hogy nyomta a hasam, mert eléggé elhúzódott a kitolási szakasz (1 óra volt), valahogy nem éreztem erõsnek a tolófájásokat... na nem azt mondom, hogy jól esett, de addig csak "nyomkodtam jobbra-balra", onnantól meg 2 perc alatt kibújt a kislányom. :)
A kérdező hozzászólása: Jah, azt tudom még hogy szülés után szokták nyomni az ember hasát, hogy könnyebben távozzon a vér és egyéb bent maradt anyagok. Nyomta nekem utána is :)
A kérdező hozzászólása: , A méhlepény a szülés után nem sokkal távozott magától :) Meg is lepõdtem :) A babámat nyomta kifelé.... Azért nem értem, mert nem tartott hosszú órákig a kitolási szakasz...nem tudok róla, hogy bármi baj lett volna a babával.... mindegy, már túl vagyunk rajta, csak eszembe jutott, megérdeklõdöm, más is járt e így :)
22.17-es hol szültél????? Összevarrtak és utána jöttek rá, hogy bent maradt a lepény, vagy mi? Azt császárnál kiveszik.
Sajnos van olyan, hogy siet a doki, és azért alkalmaz olyan módszereket, ami egyébként elkerülhetõ lett volna. Én pl. 1 héttel túlhordtam, már minden nap mentem vizsgálatra. Utolsó elõtti napon felszóltak a dokimnak, hogy itt vagyok, 3 órát vártam, nem jött le. Hát, megvizsgált az ügyeletes doki, aztán hazamentem. Végülis neki is van diplomája, nem? A fogadott orvosom, nem tudom miért gondolta, hogy nekem egész héten minden nap jobb dolgom sincs, mint õrá várni. Másnap szombaton indult meg a szülés. Behívták, hát ki volt akadva, hogy miért nem vártam meg tegnap, õ meg akarta indítani nálam a szülést, mert ma szabadnapos. Na, hol van az oxitocin. A férjem azért nem állta meg szó nélkül, de ha én szülnék még egyszer, tuti nem nála szülnék.

A párotok segít nektek a baba/babák/körüli tehendőkben? Az én párom semmiben minden rám marad. A múltkor megkértem, hogy segitsen fürdésnél, a füle botját nem mozditotta. Sokszor úgy viselkedik mintha nem az ő gyerekei lennének! Ti hogy csináljátok?

Legjobb válasz: Én közöltem, hogy ma õ csinálja, mindent kikészítettem, majd pápá, és elmentem tornázni. Mire hazaértem persze senki nem aludt, de megvolt a vacsi, a fürdés, tiszta, illatos gyerekek, itták a kakaót. Az altatás rám maradt, de az már semmi:) Nem kérni kell, közölni, hogy ez a feladat, tessék végrehajtani, mert te most nem érsz rá.

Én közöltem, hogy ma õ csinálja, mindent kikészítettem, majd pápá, és elmentem tornázni. Mire hazaértem persze senki nem aludt, de megvolt a vacsi, a fürdés, tiszta, illatos gyerekek, itták a kakaót. Az altatás rám maradt, de az már semmi:) Nem kérni kell, közölni, hogy ez a feladat, tessék végrehajtani, mert te most nem érsz rá.
Szomorú az ilyen hozzáállás!Én "férjetcseréltem", azóta tudom, milyen az, amikor TÁRSam a férjem.Az elsõnél nem mûködött a "bezzegaPista", sem a kérés, sem a feladatleosztás..de bevált egy gyerektelen csinibaba..Na, azóta szült neki 3-at, én viszont BOLDOG vagyok!Nagyon boldog.Csak azt tudom ajánlani, próbálkozz bátran és kitartással!Jegyezd meg, hogy házvezetõnõre lesz szükséged, ha így megy tovább, vagy a pszichiátriáról nem engednek el olyan könnyen..Talán segít!
Az én párom amiben tud, segít. Pl. elsõ naptól kezdve Õ fürdeti a kislányunkat. Ez az Õ dolga :) ha fõzök, vagy sok a dolgom megeteti, pisis pelust cserél, (kakisat nem vállalja :D) öltöztet és ha este nagyon fáradt vagyok, akkor Õ altatja el a gyerkõcöt. délután 5ig dolgozik, de amint hazaér átveszi tõlem a csöppséget, ha nincs itthon dolga. Végeredményben megcsinál mindent a kakis peluson kívül. (amin anyósomék csodálkoznak is, mert szerintük a fiuk sose volt gyerek centrikus... na de hát mégis csak az Õ babója :) ) 9hós kislány anyucija
Az én párom is segít mindenben. Õ viszi teljes egészében a kertet, de bent is bármikor bevásárol, elmosogat, felporszívóz, kérés nélkül is. A gyereknél ugyanez, kezdettõl fogva õ fürdet, bármikor átpelenkázza, játszik vele, megeteti, stb. Sõt, sokszor rá tudom bízni, és addig én elmegyek ide-oda, ahová kell.
szia! szerintem ez vagy jön magától vagy nem... erõltetni semmiképpen sem lehet. Nálunk a férjem fürdeti sokszor, játszik vele, vigyáz is rá amikor ráér. De szívesen csinálja. 4 hónapos a kisfiunk, így van az elejétõl fogva.
nem akarlak elkeseríteni, de az én férjem MINDENBEN segít. éjjel etet, ha látja, hogy dolgom van akkor kérés nélkül ki-bepakol a mosogatógépbõl, ha úgy adódik tereget, ha kell fõz. Természetesen én vagyok otthon, szóval nagyjából mindent megcsinálok, de van hogy úgy jön ki a lépés, hogy besegít és sosem kell kérni. A fürdetés az fixen mindig az övé és a hétvégi játszózás is, azalatt csinálom a komolyabb takarítást. Nálunk az lehet a titok, hogy õ ezt látta otthon is, az apósom is mindig kap otthon kis feladatokat (pl. õ porszívózik), de anno is tudott pelenkázni, fõzni õ is, szóval a férjem ezt látta normálisnak. Ahol a fiú azt látja, hogy az apa ül a fotelban, meccset néz, anyjuk meg robotol, ott majd nála is ez lesz a normális.
Nálunk a gyerek körül alapvetõen mindent én csinálok, nem pelenkáz, nem fürdet, nem sétáltat, altatni és etetni meg leginkább én tudok, mert a kicsi - mivel mindig velem van - csak tõlem fogadja el (még fõleg szopizik). Max. 2-3 órára tudom ráhagyni, akkor is próbálom úgy kihozni, hogy ne kelljen altatni és etetni, sõt pelenkázni se.. VISZONT ezen kívül itthon sokat segít, fõz, takarít, tereget. Inkább a házimunkát vállalja, mint a kicsit. Õ ilyen, nincs önbizalma a gyerek ellátásához, ill. egy részéhez kedve sem. Én néha szívesebben cserélnék vele, mert azért fárasztó napi 24 órában minden idegszálammal a kicsire koncentrálni, de legtöbbször kibújik alóla. Néha rosszul esik, pedig nem panaszkodhatok, mivel amúgy segít, csak nem ebben. Ez van.
Szia! Én megértelek. Sajna nekem sem segít sokat. Néha bevásárol, vagy eljön velünk, h. ne egyedül cipeljek, de más házimunkát semmit nem csinál. Mondjuk sokat dolgozik, és itthon is folyton csöng a telefonja (ettõl is idegbajt kapok), és pihennie is kell, ezt tudom. A legrosszabb, h. nem mer kettesben maradni a gyerekkel, mert attól fél, vmi baja esik, és õ lesz a hibás. De megmondtam neki, hogy ha õ eljárhat heti 1x uszodába a barátaival, én is el fogok járni kondizni, és addig õ lesz a babával. Néha elaltatja a gyereket, mert közben õ is alszik és kényelmes neki...
Kicsit hasonló, de nem ennyire rossz nálunk a helyzet. Próbáld vele megbeszélni. Nálunk az jött be, hogy bizonyos dolgokat õ csinál, az ugyan nem sok, de nekem nagy segítség. És igaz az is, hogy nem sokat van itthon.( Nálunk a nagyobbat õ fürdeti, odaadja neki a vacsit, mesél neki. Közben én a kicsit - 3 hónapos - rendezem el, fürdetem, etetem.)
Ferjem 7-15-ig dolgozik es kb. 15:30-ra van itthon. Ilyenkor atveszi egy kicsit a babat, jatszik vele de nem is lehetne maskent mert a fiam olyan apas, hogy ahogy megjelenik maszik oda hozza, ha kimegy a nappalibol szabalyosan szaguld utanna. En le vagyok ejtve. Igy, ha nagyon faradt is kenytelen vele foglakozni. :) Aztan o is leul pihenni, megnezi a hireket, furdik/zuhanyzik. Ugyhogy kb. 1-1, 5 orat van vele a baba miutan hazajott. Utanna megint en veszem at. Segit a furdetesnel de alltalban en furdetem a kicsit. A mosas az o dolga es a vasalas is. Vasarnap focit vagy forma 1-et nez es ezalatt szokott vasalni. Nekem ez igy tokeletes, neki kikapcsolodas. :) Kethetente egy delutant/estet vigyaz a babara amikor en baratnozok vagy elmegyek kikapcsolodni. Kethetente meg o megy es en vigyazok ra. A takaritas ram marad de szivesen elvan a picivel amig porszivozok, felmosok vagy kitakaritom a furdot.
Úh, nagyon sajnálom az olyan anyukákat akiknek nem segít a párjuk szinte semmit.Én megoldottam úgy az "elõzetes felmérését", hogy hazavittem egy kis szobakutyát, persze õ alapból szereti az állatokat, de már a kiskutyához való hozzáállásán fel lehetett mérni, hogy apának is nagyon jó lesz.Elsõ perctõl kezdve füröszötte a kutyát, vitte sétálni, etette, nekem szinte semmi munka nem maradt az állat körül.Ez még most is így van, 3 év után, még nem született meg a babánk, de már most kijelentette, hogy a babát õ fürdeti, õ pelenkázza, fõleg szülés után nekem csak a regenerálódás lesz a dolgom:) )És biztos vagyok benne, hogy ez így is lesz ahogy mondja.Ha másként viselkedett volna, már nem lennénk együtt.Nekem fontos, hogy mindenben mellettem álljon, és ez 10 éve így van.
Én csak azt szeretném mondani, hogy mennyire elszomorító, hogy minden második kérdés errõl a témáról szól!Nem értem, hiszen az apa is belegyezett a baba jövetelébe, ott volt a fogantatásnál és õ is boldog volt a születéskor!Nem csak a jó dolgokban kell ott lenni, hanem akkor is, mikor visítva sír, mert fáj a hasa!És most kicsit meg is rémültem, hogy persze ezt nem mindenki gondolta volna a párjáról a terhesség elején...én sem gondolom, hogy majd az enyém ilyen lesz...és most mégis félek! :S
Hm... nálunk mindig máshogy alakul. Van, hogy segít, fürdet, etet, pelenkáz, játszik, stb... De van, hogy semmit se csinál. Ez a több eset. A minap mikor már totál kivoltam, és kértem, segítsen egy kicsit, azt vágta a fejemhez, hogy tudtam, mit vállalok, viseljem a kínjait és ne idegbetegeskedjek. Na, ez marha nagy segítség volt:( 10 és 30 hónapos a 2 gyerek

1 eves babam nem jatszik mas babakkal, csak sir a kozelukben es elsem enged. Mindenert sir, amit el tud erni a kezevel azert is, hogy anya adja oda. Mit tehetnek? Hogy segitsek neki?

Kulfoldon elunk en vagyok vele egesz nap. Apa keson jon csak heti 1 szabadnapja van.Vele is elvan,de csak mig fel nem tunok. Viszem babaklubba ott ugy ahogy elfoglalja magat,de ha felveszem pl. a szomszed kislanyt,iszonyu orditasban tor ki,amig egyutt vagyunk veluk csak a kezemben erzi jol magat.Kerlek kedves anyukak,segitsetek! Vagy szakemberhez kene fordulnom?Koszonom a valaszokat

Legjobb válasz: Teljesen normális a lányod. Nincs vele semmi gond. Mit vársz egy 1 évestõl? Még az ovisok is csak egymás mellett játszanak kezdetben, nem egymással. Kb 4-5 éves kor között jön el a közös játék ideje. A te babád is változik majd, de most még csak kisbaba.

Teljesen normális a lányod. Nincs vele semmi gond. Mit vársz egy 1 évestõl? Még az ovisok is csak egymás mellett játszanak kezdetben, nem egymással. Kb 4-5 éves kor között jön el a közös játék ideje. A te babád is változik majd, de most még csak kisbaba.
Nagyon sok baba ilyen ebben a korban. Csak veled érzi magát biztonságban, ez egyrészt alkati dolog, másrészt az életkorából is adódik. Adj neki idõt, és ne erõltess semmit. Szerintem vidd továbbra is a klubba és emberek közé, de hagyd, hogy az öledbõl szemlélõdjön. Majd eljön az ideje, amikor felszabadultabb és bátrabb lesz, de lehet, hogy tényleg csak óvodás korára. Addig is add meg neki azt a biztonságot, amire szüksége van.
A kérdező hozzászólása: Szia! Koszonom a valaszod, fiam van :) Egyaltalan nem turi a babakat magakorul. Amint kozelit fele a masik baba uvoltve jon hozzam. Itthon meg visit, sikit mindenert.Jatekert, ha nem eri el, ha eli akkor is, hogy en adjam oda neki.A pelenkazas es oltoztetes is katasztrofa. Elso gyermek, nem tudom normalis-e ez a viselkedes?
A kérdező hozzászólása: Kedves masodik valaszolo! Koszonom a valaszod. Remelem idovel tenyleg javul a helyzet :) csak a fulem nem birja:) amugy pedig kis bujos, gagyogos imadni valo kisfiu aki szereti a pocijat:)
Bocs, nem tudom miért írtam lányt. Talán mert nekem kettõ jutott belõlük. Nyugi, ugyanilyenek voltak annak idején. Sõt néha most is. A kicsi 2 éves, a nagy 4, 5.
A kérdező hozzászólása: Semmi gond:) Koszi meg egyszer! Legyen sok oromotok bennuk :)
Szerintem típus függõ. Nincs vele gond, egyszerûen ilyen. Az én kisfiam is, barátnõmé pedig egészen más volt már ekkora korában is. MOst 4, 5, még mindig nehezen ismerkedik, és nehezn illeszkedik be olyan helyen, ahol nincs ott a régi barátja. Iszonyú érzékeny.
Huuuha amit leirtal mintha en irtam volna :) csak nekem lanyom van, meg apuka munkaja is stimmel :) ) Kepes megutni a masik babat ha a kozelebe van, epp ma mar ugy kikeszultem az egesz napos nyafitol sikitastol hogy mar sirtam es nem tudom mikor lesz ez mar jobb, sajnos. Legalabb a nyivogasrol lehetne leszoktatni
A kérdező hozzászólása: Kedves Anyukak!!! Nagyon koszonom a valaszokat!! Megnyugodtam, hogy ez igy normalis.Probalok turelmesebb lenni vele es elterelni a figyelmet.Most ha visit nem foglalkozom vele, csak ha lenyugszik.Ez bevalni latszik :) MINDENKINEK TOVABBI JO BABAZAST!


Segítsen valaki! A száraz babot ha főzöm, mitől lehet hogy eggyik fele kezd szét főni a másik fele pedig még kemény?

Kérlek ne hurrogjatok le nem tudok f?zni,csak most própálgatok,és nem tudom hogy én rontottam el valamit vagy ne és ha igen hogy lehet helyre hozni.

Legjobb válasz: Lehet, hogy olyan babot vettél, amiben össze volt keverve az idei meg a tavalyi bab. A régebbi persze nehezebben puhul. Elõzõ nap este áztasd be, másnap fõzd! Ha mégsem fõ rendesen, tegyél bele egy késhegynyi szódabikarbónát, sokkal hamarabb kész lesz! Sok sikert!

Lehet, hogy olyan babot vettél, amiben össze volt keverve az idei meg a tavalyi bab. A régebbi persze nehezebben puhul. Elõzõ nap este áztasd be, másnap fõzd! Ha mégsem fõ rendesen, tegyél bele egy késhegynyi szódabikarbónát, sokkal hamarabb kész lesz! Sok sikert!
Elõzõ este be kell áztatni, és másnap lehet fõzni. Ha ez megtörtént, lehet, hogy kevert babot vettél. Azaz nem ugyanazon évi termést. Minél régebbi, annál nehezebben puhul. Egy évben, egy helyen termett egyforma bab egyszerre puhul. Én is jártam már így, azóta csak tuti bevált helyen veszem a babot. Ha összekeverik a tavalyit a 2 évvel ezelõttivel, vagy régebbivel, szárazon nem látod a különbséget, fõzésnél derül ki. Bolti csomagolttal, és piacon kofától vásárolttal is jártam így. Azóta ugyanannál az 1 zöldségesnél veszem, aki õsszel mindig szól, hogy mikor érkezett meg az idei bab. Kevergetni meg csak a rántással szoktam, a legvégén.
Látod, nem te vagy béna, hanem a forgalmazók, kereskedõk trükköznek. További jó fõzõcskézést, és ne feledd: gyakorlat teszi a mestert. 40 éve fõzök, de még így is be-becsúszik 1-2 baki. Vannak ételek, amikbe bele sem fogok, mert ahányszor próbáltam, sosem sikerült. Pl. fánk. Meg még akad egy pár ételféleség. De még a mai napig hallgatok mások tanácsára, trükkjeire, mert a jó pap is...
Hol vetted a babot? Máskor piacon vegyél termelõtõl, mert azok mindig ott vannak, és nagyobb a garancia a "kevert babok, borsók, lencsék" kivédésére. 18.30-as-nak én is 35 éve fõzök, és nem tudok fánkot sütni, viszont túró karikát tudok, és az szinte már fánk.
pontos választ nem tudnék írni de kevergeted?leáztattad elõtte?
A szódabikarbóna jó ötlet, de attól a puha még jobban szétmegy. Viszont akinek kényes a gyomra, nem fog égni tõle. Legfeljebb nem kell rántással sûrítenem, a széfõvõ besûríti. Más megoldás nincs, majd a keményet kiteszitek egy kis tálkába, annyira kemény nem maradhat, hogy a fogatok beletörjön.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, de már 1 napja ázott és szódabikarbónát is tettem bele.Akkor már csak az maradt, hogy tényleg kevert volt a bab.Köszönöm szépen már azt hittem én vagyok ennyire béna.:)

A 10 hetes babám 5-6 naponta kakil. Van ezzel még így valaki? Pocakját szoktam maszázni, hogy segítsek neki egy picit, de nem is "panaszkodik" a picim jó kedvű, jól alszik stb.. Az orvos azt mondja minden rendben, vannak ilyen babák.

Legjobb válasz: Ha normális állagú a széklete,nem erõlködik,nem sírós miatta és fõleg ha anyatejes ne csinálj semmit.A kamilla pedig allergizálhat is és ok nélkül nem kell hasmenést csinálni neki+nem hiszem,hogy egy 10 hetes babának kell a finomított répacukor.Az orvosod szerint is ok minden!

Ha normális állagú a széklete, nem erõlködik, nem sírós miatta és fõleg ha anyatejes ne csinálj semmit.A kamilla pedig allergizálhat is és ok nélkül nem kell hasmenést csinálni neki+nem hiszem, hogy egy 10 hetes babának kell a finomított répacukor.Az orvosod szerint is ok minden!
Ha anyatejes akkor ne csinálj semit ez természetes .Ha nagyon zavar egyél meg egy pár mandarint vagy kivit. Nekûnk segitett.
Így van, ha anyatejes, a szervezete jól hasznosítja a tejet. Nem kell vele semmit csinálni.Fõleg, ha õt nem zavarja. esetleg te ehetsz néhány szem aszalt szilvát vagy szilvalekvárt. Átjutva a tejbe ez segíthet. Bár ha õ így jól érzi magát, én ezt se csinálnám. Amíg csak anyatejes volt az én kislányom, addig õ is csak 4-5 naponta rakta tele a pelust. De akkor bõven bepótolta a kimaradt napokat is:) )) Most 6 és fél hónapos és lassan kóstolgatja a gyümölcsöket is, így már kicsit gyakrabban van tele a pelus.
Probáld meg a kamillateát. Használ hasfájásra is és lazítja a székletet. Kifejezetten cukrosan adva meghajtja a Babát. Jó egészséget és boldog babázást kívánok!!
Anyatejes 9 hetes kisfiamnak is volt ilyen gondja, csak õt meg is viselte hogy 3 napig nem kakilt.A laktoherb szoptatós tea nagyon bejött, napi 1 litert ittam és igy minden nap volt széklete 2-3-szor.Most csökkentettem, már csak egy pohárral iszok és igy is van széklete, de ha abbahagyom akkor megint nem tud produkálni:DPróbáld ki a tejedet is növeli és a babának sem kell külön adni semmit.Sok sikert!
Van aki csak 3 évesen kezd el beszélni... Tök változó...
Hivatalosan 3 éves kor után tartjuk kórosnak, ha egyáltalán nem beszél. De ez gyermekfüggõ, mint szinte minden. Ismerek olyat, aki 3 éves koráig szinte semmit se mondott, utána pedig hirtelen beindult. Sokat beszélgess vele, mesélj neki, mondókázz, énekelj, nevezd meg az õt körülvevõ tárgyakat, dolgokat! Most ez segít a legtöbbet. De fõként ne aggódj, nincs elkésve!!!!
1 évesen még nagyon korai, szerintem ritka az a baba, aki beszél. Néha becsúszik egy-egy értelmesnek hangzó szótag, de sok esetben a szülõ hallja bele. Ilyenkor még utánoznak, a saját nyelvükön mondják el, amit szeretnének. Az egyszerûbb szótagokat, szavakat utánunk mondják, ha!!! van kedvük. Nincs semmivel sem lemaradva a babád, ne aggódj 9 hós kislány anyukája, magyar tanár

Hogy segítsek kiszívni babámnak a cicit teljesen? Van tejem, mégis csak 60-70-et tud kiszívni 1-1 cicimből? Utána nem jön neki és balhézik. Fejővel sem nagyon jön, pedig érzem, hogy van benne.

Bimbóvéd?vel szoptatok, máshogy nem megy egyáltalán. 9,5 hetes

Legjobb válasz: Ez volt nálam is a gond. Nem tudta kiszívni a babám a tejcit, csak nagyon-nagyon nehezen, és balhézott õ is. Sajnos meg kell várni, míg erõsebb lesz. Ne kezdj el neki tápszert adni! Én sem adtam. Nagyon nehéz idõszak ez, de kitartás! Sajnos ennek köszönhetõen nekem kicsit csökkent a tejmennyiségem egy idõ után. 4.5 hósan elkezdtem a hozzátáplálást. Most 6 hónapos elmúlt kislányom, ahányszor csak tehetem, cicire teszem, nem is iszik meg más folyadékot csak tejet. Fejni is szoktam, abból mindig babarizzsel csinálok neki reggelit. Egy idõben tejszaporító fejést csináltam. 7-7, 5-5, 3-3, 1-1 percekig kell fejni egyik majd másik mellbõl felváltva. Ez összesen 32 perc. Nem számít, ha nem jön belõle, csak csináld végig, de ne tovább. Hátha segít.

Ez volt nálam is a gond. Nem tudta kiszívni a babám a tejcit, csak nagyon-nagyon nehezen, és balhézott õ is. Sajnos meg kell várni, míg erõsebb lesz. Ne kezdj el neki tápszert adni! Én sem adtam. Nagyon nehéz idõszak ez, de kitartás! Sajnos ennek köszönhetõen nekem kicsit csökkent a tejmennyiségem egy idõ után. 4.5 hósan elkezdtem a hozzátáplálást. Most 6 hónapos elmúlt kislányom, ahányszor csak tehetem, cicire teszem, nem is iszik meg más folyadékot csak tejet. Fejni is szoktam, abból mindig babarizzsel csinálok neki reggelit. Egy idõben tejszaporító fejést csináltam. 7-7, 5-5, 3-3, 1-1 percekig kell fejni egyik majd másik mellbõl felváltva. Ez összesen 32 perc. Nem számít, ha nem jön belõle, csak csináld végig, de ne tovább. Hátha segít.
A kérdező hozzászólása: És az nem baj, ha nem tudom kiüríteni a melleimet???
Biztos, hogy jelentõs mennyiség marad benne? Két mellbõl szoptatsz? Én azt javaslom, hogy próbáld meg (legalább átmenetileg) többször is váltani az oldalakat szopi közben. Így ahogy egymás után jönnek a tejleadó-reflexek, valószínûleg könnyebben ki is fog ürülni a vége. (Egyébként a védõ okozhat ilyesmit... :S)
A kérdező hozzászólása: sajnos nem is érzem a tejleadót sem :( 2 mellbõl szoptatok, ha már az egyiken megy a balhé, váltok
Az nem feltétlenül baj, ha nem érzed. A babádon sem látod, hogy ritmusosan nyel?
A kérdező hozzászólása: Max pár percig. De ma is mértem, és egy cicibõl max 60at tudott kienni, holott régen ment a 140 is. Nem értem.
És mi történik egy evési fázis után? Rögtön balhézik és váltasz? Vagy még azon marad és cumizik? Le kellene írnod, hogy hogy zajlik egy teljes szoptatás és milyen gyakran szoptatsz, talán több részlet segítene...
A kérdező hozzászólása: Írtam privit utolsónak! :)

Hogy segítsek a babámnak? Nagyon sír és fáj neki!

Pàr napja szorulàsa van a 15hôs babàmnak!Kijön neki,de közben ordit,nagyon fàj neki.Kemèny a vègtermèk,de nem vères.Nagyon aggódom.Lehet aranyere?A doki annyit mondott,hogy ne egyen banànt,ès hogy adjak neki este Laveolac laktulozt.Olvastam a tüneteit.Nem merek adni neki....szerintetek?Amugy a narancstôl lehet szorulàs?Egyedül narancsot kapott,gerezdeket.Eddig azt nem nagyon kapott.

Legjobb válasz: szegényke. Szilvalekvár ha van otthon az nagyon jó. Hogy ne legyen annyira kemény, langyos vízbe keverd el.

szegényke. Szilvalekvár ha van otthon az nagyon jó. Hogy ne legyen annyira kemény, langyos vízbe keverd el.
Szerintem is nyugodtan adhatsz neki laevolacot, állítólag nem szívódik fel, ezért lehet pl. terhesség alatt is szedni, de én sem adnám este, mert hátha szélgörcsöket okoz éjszaka és nem tud aludni a pici. Érdemes a házi praktikákat is bevetni : szilvalekvár, õszibarack, kefír, sûrû rostos baracklé is beválhat. Igyon sok folyadékot, egyen sok rostos kaját és kerüld az olyan ételeket, ami fogja hasát pl. banán, répa, krumpli. A narancstól szerintem nem lehet szorulása, pont ellenkezõleg, nagyobb mennyiségben inkább hashajtó.
Kisfiam is sûrûn kap Laevolac szirupot, mert sajnos õ is székredéses fajta (tõlem örökölte). Soha, semmi baja nem volt tõle. Ebéd után szoktam neki adni, a doktornõnk így javasolta. Mindig használ székrekedés esetén, nem azonnal, hanem másnap.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!Azèrt nem mertem neki adni, mert hànyàs, puffadàs...lèphet fel.Este nem merem csak neki adni, h nehogy èjjel jöjjön elö valami mellèkhatàs.
tudsz neki segíteni kicsit, ha felhúzod a lábait, mert akkor könnyebben ki tudja nyomni, akkor sem kellemes - egyem a kis szívét - de akkor könnyebben ki tudja nyomni a kemény székletet. Laveolac adható sztem, az ilyenre való. vagy valami mellékhatás miatt nem mered? a glicerines kúp is jó, az arra van, hogy segítsen könnyebben kijönni a bent ragadt székletnek.
Adjal neki Laveolacot, miert nem mered?
repat, rizst, banant nehany napra teljesen hagyd ki. Adhatsz neki Laveolac-ot, en is adtam ilyenkor a lanyomnak.
A kérdező hozzászólása: Kõszi! Holnap veszek neki, mert nincs itthon.Kûp viszont van.De az nem csak akkor jó, ha nem kakil egyàltalàn?Mert õ ma pl.kètszer is, de mindkètszer ordítva.
igen, én is ugy szoktam, ugy 1 dl körül és azt kicsit felhigitom vizzel, van hogy délután is adok neki, ez nálunk mindig beválik.
Glicerines kúp a leggyorsabb!
1-2 deci maximum
A kérdező hozzászólása: Ès mennyit adjak belöle?
probálj neki szilvalevet adni (én bioboltban veszem 100%os szilvalé)
A kérdező hozzászólása: Reggeli utàn adtam neki laevolacot, meg kapott ma szilvalekvàrt is higitva.Mèg semmi nem tõrtènt.

Hogy segítsek megtanulni ülni a babámnak?

5 hónapos és 1 hetes. Napok óta egyfolytában próbál ülésbe húzódzkodni, kivéve teljesen vízszines fekvésb?l. De ha a pihen?székében van, vagy az ölünkben, akkor folyatamosan próbál hasizomból felülni. Ülhet egyáltalán már ilyan korban, nem lesz baja a gerincének? És ha igen akkor hogy segítsem ebben? (még nem mászik, még csak nem is kúszik)

Legjobb válasz: Szia! Semmilyen módon nem kell neki segíteni, majd magától rájön, hogy hogyan kell csinálni, erõltetni nem szabad. Az én 4 hósom is egyfolytában ezt csinálja. :)

Szia! Semmilyen módon nem kell neki segíteni, majd magától rájön, hogy hogyan kell csinálni, erõltetni nem szabad. Az én 4 hósom is egyfolytában ezt csinálja. :)
Sehogy!Nem szabad ültetni!Majd amikor erõs lesz a gerince és rájön az ülés "technikájára" fog õ ülni önállóan.Hadd kínlódjon csak :) Lehet egy-két hét és ülni fog :)
Ez is egy mozgásfejlõdési fázis, mikor a babák próbálnak felülni (vagyis inkább elõre hajolnak). Ez még messze van a valódi felüléstõl. Én soha nem mertem erölteni az ülést. Úgyis csak akkor ül fel, ha már érett rá. A fiam pontosan 9 hónapos volt, mikor egyedül felült.
SEHOGY!!! Ráadásul az, amit most csinál, nem feltétlenül a felülés egyik fázisa. Inkább csak felfedezte ezt a képességet, hogy fel tud kicsit húzódzkodni, és tetszik neki, próbálgatja. Az igazi felülés négykézláb térdelésbõl alakul ki, amikor tenyéren és térden támaszkodik, majd melléül a sarkának, (esetleg közé), és feltolja magát ülésbe kéztámasszal. Majd amikor már ki tudja jól egyensúlyozni a testét, nem lesz szükség kéztámaszra sem.
Egyetértek az elõttem szólókkal: sehogy!! Elõbb-utóbb fel fog ülni, ráadásul még elég korán is van neki, ugyanis a legtöbb 7-9 hónapos kora körül kezd ülni.
Az én lányom is ezt csinálta 4 hós korától, de nem ült fel hasizomból sosem.Mindenhol húzódzkodott, 45fokba kellett állítanom a babakocsit is, mert nézelõdni akart.8 hónaposan tanult meg mászni rendesen és ahogy elkezdte a mászást, 2 nappal késõbb tanult meg igazából ülni úgy, hogy kitette a popsiját oldalra.Azóta bárhol leül, ha kedve van. Nem törvényszerû, hogy így húzódzkodva fog felülni, sõt valószínû, hogy csak akkor tud majd, amikor mászik :) Egy jó tanács: Ha pihenõszékben ücsörög, akkor lehetõség szerint legyen bekötve vállnál is (5 pontos övre gondolok), mert az én lányom addig próbálgatta a felülést benne, amíg egyszer elõredõlt és lógott fejjel kifelé a székbõl.Nagyon ijesztõ volt!(Bár neki még tetszett is csak az a baj, hogy az étkezõasztalon volt a szék). 9 hós kiscsaj anyuja

Hogyan segítsek a 3 és fél hónapos babámnak?

Veleszületett szívrendellenesség következtében pacemaker beültetésen ment át a kicsikém. Egy hónapos koráig csak a jobb oldalán volt fektetve, mert azalatt az id?alatt kapott különféle infuziókat.Mindig csak jobb oldalra fordítja a fejét alvás közben is, sajnos már a fejecskéjén látszik egy kicsit az elfekvés nyoma. De probálom a másik oldalára is fordítani, de mindig kirúgja magát egy id? után hiába támasztom meg. A bal oldalát még csak most kezdi felfedezni, most kezdi arra is fordítani a kis fejecskéjét. A hasán nem szeret feküdni egyáltalán. Ha hasra fordítom a fejecskéjét csak egy kicsit tudja megemelni. Arra gondoltam, azért nem szeret hason feküdni mert a kism?szer nyomhatja a gyomrát.

Legjobb válasz: Szerintem nem azért nem szeret hason lenni...a babák többsége nem szereti.(véleményem szerint) Melletted alszik a kicsi vagy kiságyban? Mert ha melletted akkor valószinû h felég fordulva alszik. Én átrendezném a szobát h ha feléd fordulva alszikakkor az a bal oldal legyen. Remélem érthetõen írtam:) Egyébként a mi babánk mindig csak felém fordulva aludt,z bal oldal volt,de átettük az ágyuknkat,így is felém fordulva alszik leginkább,de az már a jobb odala:) Ujonnan pedig hason alszik,mert rájött h tud forgolódni:)4hós. Ne aggódj idõvel rájön h milyen sokféleképp tud alukálni:)

Szerintem nem azért nem szeret hason lenni...a babák többsége nem szereti.(véleményem szerint) Melletted alszik a kicsi vagy kiságyban? Mert ha melletted akkor valószinû h felég fordulva alszik. Én átrendezném a szobát h ha feléd fordulva alszikakkor az a bal oldal legyen. Remélem érthetõen írtam:) Egyébként a mi babánk mindig csak felém fordulva aludt, z bal oldal volt, de átettük az ágyuknkat, így is felém fordulva alszik leginkább, de az már a jobb odala:) Ujonnan pedig hason alszik, mert rájött h tud forgolódni:) 4hós. Ne aggódj idõvel rájön h milyen sokféleképp tud alukálni:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!