Találatok a következő kifejezésre: Hogy s kell (1459 db)

Van egy olyan házim hogy s= 2m, t= 1, 55 a=? S= a/3*t2 de ahhoz kellene az a és nemtudom hogyan kell kiszámolni.

Legjobb válasz: s=(a/2)*t^2 Van egy egyenleted, egy ismeretlened, mi nem megy? Csak át kell rendezni: s/(t^2) = a/2 a= (2*s)/(t^2)

s=(a/2)*t^2 Van egy egyenleted, egy ismeretlened, mi nem megy? Csak át kell rendezni: s/(t^2) = a/2 a= (2*s)/(t^2)
A kérdező hozzászólása: köszönöm már is világos.:)

Ha egy embernek van pl.30 hekt¨¢r f0‹2ldje ¨¦s el szeretn¨¦ adni, akkor kb 30db. ad¨¢sv¨¦teli szerz0‹1d¨¦s kell? vagy egy ad¨¢sv¨¦teli szerz0‹1d¨¦sbe bele kell hogy harminc db. hekt¨¢r f0‹2ldet ad el?

A negat¨ªv v¨¦lem¨¦nyeteket ne ide ¨ªrj¨¢tok m¨¢r!

Legjobb válasz: Ha egy embernek van pl. 30 hektár földje és el szeretné adni, akkor kb 30db. adásvételi szerzõdés kell? vagy egy adásvételi szerzõdésbe bele kell hogy harminc db. hektár földet ad el?

A kérdező hozzászólása: Ha egy embernek van pl. 30 hektár földje és el szeretné adni, akkor kb 30db. adásvételi szerzõdés kell? vagy egy adásvételi szerzõdésbe bele kell hogy harminc db. hektár földet ad el?
A kérdező hozzászólása: A negatív véleményeteket ne ide írjátok már! Hanem ha valaki okosabb akkor írja már le hogy-hogy mũködik. Elõre is köszönöm. :)
A kérdező hozzászólása: Elnézést kérek a mongol írásért, magától írta ki.
egy szerzõdésbe lehet, és minden földdarabot beazonosítva (tul.lap, stb)
A kérdező hozzászólása: Hogyérted? és ne rövidísd már le légyszives. :)
A kérdező hozzászólása: Valaki nem írna?
ha az eladó és a vevõ azonos, akkor egy szerzõdésben felsorolhatják tételesen - a tuladoni lapok szerinti adatokkal - a földterületeket ... csatolva mindegyiknek a tulajdoni lapját
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)
google a barátod, a tanár megadta mire kell rákeresned.
A kérdező hozzászólása: Nagyon-nagyon köszönöm!! Ez jó lesz! Mégegyszer is nagyon köszönöm!!
Nem tudom, ez mennyire segít. A fejhallgatónak van itt valami mûszaki jellemzõi. De hogy ez neked elég-e... http://www2.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/350000-3749..
Hát az a baj, hogy sajnos én sem. Nem tudom, hogyan kellene keresni.
A kérdező hozzászólása: Én egyszerûen nem találom sehol se a neten..Amúgy köszönöm!
Úgy látom, a mûszaki leírás nincs benne. Akkor még tovább keresünk.
Tudom. Azért segítettem. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!! Életmentõ volt!
Most látom, hogy a fejhallgató is itt van, a 20. oldaltól kezdõdik. Akkor talán ez elég is lesz.
Akkor ez sajnálatos. Kérj felmentés ebbõl a tárgyból.
A kérdező hozzászólása: Több órán át kerestem Google-n de nem találtam semmit.
Jaj de jó! Örülök neki!


S. O. S a suliban kaptam egy lapot amire azt írták hogy szemészetre kell mennem! Nagyon félek! Mit kell csinálnom majd ott?

mit fognak ott csinálni ne kíméljetek!(be vagyok tojva)

Legjobb válasz: Semmi fájdalmasat :D beülsz egy gép elé, és látsz egy léggömböt. Majd le kell olvasnod egy táblát. Rád tesznek egy szemüveg szerû dolgot, és azzal állítjak be a lencse élességét.

Semmi fájdalmasat :D beülsz egy gép elé, és látsz egy léggömböt. Majd le kell olvasnod egy táblát. Rád tesznek egy szemüveg szerû dolgot, és azzal állítjak be a lencse élességét.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm!és mennyi idõ míg készen lesz a szemüveg?
Változó, nekem múltkor 3 nap volt :D
A kérdező hozzászólása: köszi!és kb.mennyi egy gyengébb?
Enyém 32 ezer volt akciósan, nekem -2, 75-s van.
Változó!ha "divatosat" akarsz akkor kb. 20.000 minimum...
A kérdező hozzászólása: köszi!akkor nagyon drága!
Sok helyen hirdetnek akciót, viszont figyelni kell rendesen. Sokszor csak egy lencsére írják ki az árát, meg aminél kiirjak, hogy lencse x ft, azon semmi nincs, se tükrõzõdésmentesség, se karcmentesség, csak a lencse magában.
A kérdező hozzászólása: értem!köszi!

S. O. S Van egy receptem ahol csak annyit ir, hogy kovaszt kell késziteni a tejből, lisztből, cukorból és az élesztőből. Akkor ez azt jelenti fel kell futtatnom?

Legjobb válasz: Vagyis én már odatettem futtatni és mindjárt kész is..akkor most vajon igy kellett volna?? Lekváros buktához kell

A kérdező hozzászólása: Vagyis én már odatettem futtatni és mindjárt kész is..akkor most vajon igy kellett volna?? Lekváros buktához kell
Igen, jól csináltad! :)
A kérdező hozzászólása: huu.Köszike!!!
A tejet meglangyosítod, belekevered a cukrot, lisztet, élesztõt, aztán megvárod, míg magától feljön az élesztõ. Arra vigyázz, hogy ne legyen túl meleg a tej, mert akkor megölöd az életsztõgombákat és nem fog se felfutni a kovász, se megkelni a tészta. Én már jártam így... :) testmelegnél ne legyen sokkal melegebb! Nehogy felforald!
A kovász nem egyenlõ a felfuttatott élesztõvel, de ugyanaz a hatása. Ha kovászt ir a recept, akkor nyugodtan használhatsz tejben cukorral felfuttatott élesztõt, de a kovászban liszt is van. Tulajdonképpen megkelt tészta.
A kérdező hozzászólása: Ja ja, mostmár várom, hogy keljen:D Köszike mindent.

Milyen lett a rajzom? Sokat kéne javítanom igaz? Igaz hogy ezt sima hb-s ceruzával rajzoltam de szerintem rémes lett, Nem tudom mi a ti véleményetek, de kíváncsi lennék rá hogy mit kell kijavítanom:S

http://kepfeltoltes.hu/view/120523/690278369K_p_001_www.kepf..

Legjobb válasz: ÚÚ hát ha komolyan meg akarsz tanulni rajzolni, akkor azt ajánlom, hogy iratkozz be valahova, mert még nagyon sokat kell fejlõdnöd (már persze ha érdekel a dolog).

ÚÚ hát ha komolyan meg akarsz tanulni rajzolni, akkor azt ajánlom, hogy iratkozz be valahova, mert még nagyon sokat kell fejlõdnöd (már persze ha érdekel a dolog).
ahogy az elõzõ irta elkéne neked egy rajztanár amugy szerintem jó lett
Hát nem valami jó. Az a gond, hogy sokan elkezdik kidolgozni a képet mikor még nincsenek megfelelõen elhelyezve a nagyobb részek.Van a neten is elég sok oldal ami a fej arányairól szól. Ezek mankónak jók. Persze ha konkrét személyrõl van szó, mindig el fog térni ezektõl, de pont ez adja az egyedi karaktert. Öregeket relatív jobb rajzolni, mert több határozott pont van az arcon. Maszatolást felejtsd el vagy használj szenet. Ha képrõl készíted segít, ha 1:1-ben másolsz.
Szögletes, maszatos. Ajánlom, hogy sztárfotókat másolj, hanem keress öregemberekrõl képet, és azt! És keress rajztanárt!
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget.

12+4 hetes kismama vagyok, tegnap sima 2 d-s uh-on azt mondta a doki hogy ha kell a nemére vonatkozóan valamit mondania akkor ő azt mondja hogy kisfiú. Mennyire lehet ilyenkor arra adni amit a doki mondott? Fiúknál vagy lányoknál szoktak tévedni?

Már van egy kisfiam és nagyon kislányt szerettünk volna.De én mégis éreztem az elejét?l fogva hogy fiúcska lesz!

Legjobb válasz: sZERINTEM nem sokat kell! Szerintem akármilyen szakmához értõ, ill. tapasztelt doki is mondja, én nem hinném el. Én igen kicsi esély látok rá, fõleg hogy 2d-s. De lehet. Azért ne éld bele magad, lehet még kislány...

sZERINTEM nem sokat kell! Szerintem akármilyen szakmához értõ, ill. tapasztelt doki is mondja, én nem hinném el. Én igen kicsi esély látok rá, fõleg hogy 2d-s. De lehet. Azért ne éld bele magad, lehet még kislány...
Nekem ilyenkor 4D-n mondták hogy kislány, de a 2D-s felvételen is mutatta a 3 csíkot. Még nem voltam azóta uh-n, de kíváncsi vagyok. Ne vedd készpénznek, bármi lehet még. :) Nekünk mindegy, a lényeg hogy végre sikerült a babó! Boldog pocakosodást!
12 hetesen még sokat tévedhetnek a dokik, azért szokták inkább csak a 18. heti uh-on elmondani a véleményüket, de még az se 100 %. Amúgy a dokik a 2D-n ugyanolyan biztonsággal látják a nemét, mint mondjuk 3D-n.
Nekem 12 hetesen határozottan jelentette ki a doki hogy kisfiú...tudod ki hitt neki fõleg hogy már van egy otthon és punist vártam. Igaza lett kisfiú lesz... 36 hetes pocis Azért lássuk be olyan nagyot nem tévedhet...50-50%:D:D
Nekem 12 hetesen még semmit nem mondott, de 16 hetesen is voltam és akkor sima 2d-n azonnal megmondta hogy egyértelmû fiú. Nekünk van egy lányunk hogy nagy volt az öröm, fõleg mivel apa is ott volt és látta. De nálad még lehet hogy nem kell 100 %ra venni. De a lényeg hogy egészséges legyen:-)
Én 12 hetesen voltam 4 dimenziós uh-n, ott láttuk a kukiját, majd 1 hét múlva mentem a dokimhoz, és ott is tisztán látszott a kis fütyi:) Nekem is van már egy fiam, és én is lányra tippeltem, de fütyije van:) Szerintem ez inkább attól függ, mennyire mutatja meg magát!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Én nem is tudom miért de elhiszem neki hogy kisfiú.Talán mert én is így érzem.Aztán ha a 16 hetes uh-on azt mondják mégis hogy kislány akkor még nagyobb lesz az öröm!!!De én a kisfiúnak is ugyan úgy örülök, másfél év után jött össze, úgyhogy mindegy mi lesz.Ha mégis fiúcska akkor a 3. lány lesz talán!!!Mindenkinek boldog pocakosodást kívánok!
Phuha! nekünk ilyen tájban nem mondott semmit még a doki! de nekünk magzatvizvételre kellet mennünk magas kombinált teszt eredmény miatt! és épp ma jött meg az eredmény hogy egészséges kisfiunk lessz! mondjuk nálunk nem a neme volt a lényeg hanem az hogy egészséges legyen! ennél jobb hir ma nem is jöhetett volna! nagyon örülünk!xy ennyi ált a papiron! ami a fütyijére utal! és ez 99, 5 % os!.) :) boldog babavárást és egészséges babót 20+3 hetes kismama!

S. O. S. Akinek Debrecenben volt amniócentézise leírná pontosan hogyan zajlott, illetve hogy mire kell odafigyelni előtte és utána, rögtön utána hazaengedték-e, akkor is ha még utaznia kell hazáig?

Legjobb válasz: Szia Ancsuri, megvolt hétfõn a beavatkozás, ami tényleg nem volt olyan szörnyû ahogy írtad is. Azóta lényegében csak feküdtem, és szerencsére eddig jól vagyok, most már "csak" az eredmény miatt izgulok nagyon. Te meddig pihentél? Nem szeretnék kockáztatni, de olyan jó lenne már kicsit kimozdulni, úgy érzem lassan megõrülök itthon...

A kérdező hozzászólása: nincs idõpont, mert valójában fel sem lehet õket hívni telefonon. én mindig hétfõn és kedden voltam, arra készülj, hogy rengetegen vannak, és több óra a várakozás. szerintem nem csinálják meg az elsõ alkalommal, akkor csak uh van, és egy rövid tanácsadás.
A kérdező hozzászólása: Szia Ancsuri, megvolt hétfõn a beavatkozás, ami tényleg nem volt olyan szörnyû ahogy írtad is. Azóta lényegében csak feküdtem, és szerencsére eddig jól vagyok, most már "csak" az eredmény miatt izgulok nagyon. Te meddig pihentél? Nem szeretnék kockáztatni, de olyan jó lenne már kicsit kimozdulni, úgy érzem lassan megõrülök itthon...
A kérdező hozzászólása: Sokat olvasgattam (talán túl sokat is ) és volt aki azt írta, hogy õ szigorúan 2 hétig feküdt a vizsgálat után, és persze olvastam olyanokat is akik csak pár napot pihentek és utána csináltak mindent ugyanúgy, mint elõtte ezért is nehéz eldönteni vajon melyik a helyes út, mert kockáztatni semmiképpen sem szeretnék... Sajnos a 16. heti vértesztem eredménye nagyon rossz lett, alacsony Afp, magas Hcg színt, 1/20 valószínüség a 21-es triszómiára , és 38 éves vagyok úgyhogy persze a korom is közrejátszott. Próbálok persze bizakodni és csak arra gondolni, hogy minden rendbe lesz, de vannak pillanatok amikor megjelennek elõttem ezek a számok a papíron, mint amikor elõször láttam ezt az eredményt, és olyankor nagyon nehéz... Nagyon köszönöm a biztatásod, és szép napot neked!
A kérdező hozzászólása: Kedves Ancsuri, köszönöm szépen a válaszod. Nekem hétfõn lesz, sajnos rossz lett a vértesztem eredménye, pedig a kezdetektõl ettõl a vizsgálattól tartottam a leginkább, így most nem túl sok lehetõségem maradt a mérlegelésre... Az utazást kocsival értem, persze nem én vezetnék, de a hazaút akkor is 50 km és az út minõsége néhol nagyon rossz... Én kedden voltam ott a klinikán a genetikai tanácsadáson, kb 4 órát várakoztam az ultrahangra+a tanácsadásra, úgyhogy gondolom ez hétfõn sem lesz gyorsabb. Meg tudnád esetleg írni, hogy neked a vizsgálatot ki végezte?
Látom mindketten nyíregyháziak vagytok, mint én. Azt szeretném megkérdezni, hogy engem genetikai tanácsadásra küldtek ( nem olyan jó kombinált teszt után vagyok). Ha átmegyek Debrecenbe, akkor csak tanácsadás lesz vagy elvégzik a magzatvízvételt is. A rendelés H, K, Sz, Cs bármelyik napján mehetek? Kell idõpont?
Örülök a jó hírnek! Boldog babavárást! :-)
A kérdező hozzászólása: Megvan az eredményem, teljesen negatív:) )) Annyira boldog vagyok! Köszönöm, hogy gondoltál rám!
A kérdező hozzászólása: szia, ma kell mennem az eredményért......
Szia! Mi újság az eredménnyel?
Szia! Ugye minden rendben volt? Jó pihenést! :-)
A kérdező hozzászólása: Én is Nyíregyházán :) Köszönöm, hogy gondolsz rám, és majd megírom, hogy mi volt...
Sajnos nem tudom a doki nevét. :-( 50 km nem gond, kb. mi is annyira lakunk Debrecentõl (Nyíregyházán) és meg se kottyant az utazás. Annyira örültem, hogy vége a több órás várakozásnak, hogy szinte fel sem tûnt az az egy óra amíg hazaértünk. Biztos vagyok benne, hogy minden a legnagyobb rendben lesz nálatok is, majd gondolok rád hétfõn! :-)
Én hétfõn megyek a vér eredményemért, az uh-on minden rendben volt!! Amúgy az ottani vérvétel mennyire tuti eredményt mutat?? Meg amúgy mi az a vérvétel mit néznek meg vele? Idegességembe elfelejtettem megkérdezni, vagy lehet mondta csak nem emlékszem rá!!

S. O. S ma 18-án lejár a szerzödésem viszont 2010. 01. 04-én kezdenék, csak hogy nem kellek már de a szerzödést már alá irtam ez most jelent valamit?

január 4.-március 31 irtam alá a szerzödésem "kölcsön cégel" ,nem volt a nevem a jövö évi beosztáson ezért ma felhivtam a fönökömet aki közölte hogy már sajnos nem kellek stb...de senki nem értesitett,mit csináljak a jövö évi szerzödésem akkor már nem él vagy mi?fordulhatok valahova mármint feljelenteni a céget hogy "szerzödést szegtek"?

Legjobb válasz: Ha már mindketten aláírtátok a határozott idejû szerzõdést, az nemcsak téged kötelez, hanem a munkáltatót is. Vagy elkezd "dolgoztatni", vagy fel kell mondania. Ha aláírta a szerzõdést, és mégsem akar foglalkoztatni, akkor munkaügyi bírósághoz fordulhatsz.

Ha már mindketten aláírtátok a határozott idejû szerzõdést, az nemcsak téged kötelez, hanem a munkáltatót is. Vagy elkezd "dolgoztatni", vagy fel kell mondania. Ha aláírta a szerzõdést, és mégsem akar foglalkoztatni, akkor munkaügyi bírósághoz fordulhatsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!