Találatok a következő kifejezésre: Hogy rendezzem a (128 db)

Hogyan rendezzük a befizetetlen villanyszámla dolgát? Egyáltalán rendezzük-e?

Szüleimnél kikapcsolták az áramot, mert nem volt kifizetve a díj. A húgom a segítségükre sietett, hogy adják neki oda a kifizetetlen csekkeket és majd ő befizeti. Erre apám azt mondta, hogy adjon 60 ezer forintot és majd ő mindent elintéz... Ennyi pénz nem volt a húgomnál és ismét kérte a befizetni való csekkeket. Apám nem volt hajlandó odaadni és természetesen ismét tökrészeg volt, mint minden nap.

Legjobb válasz: Anyud nem tud segíteni? Az biztos, egy fillért ne adjatok apátok kezébe, mert megy az mindenhova, csak oda nem ahova kéne!

Anyud nem tud segíteni? Az biztos, egy fillért ne adjatok apátok kezébe, mert megy az mindenhova, csak oda nem ahova kéne!
hasonló volt nálunk is a probléma csak mi voltunk olyan hülyék hogy 270 ezer forintot odaadtunk apámnak hogy õ majd befizeti a villanyt.2 hétig nem láttuk majd részegen pénz nélkül hazaért.... hogy mire költötte el a pénzt rejtély mert a tartozást nem fizette ki.
akkor szerintem nincs is nagyon mirõl beszélni. talán ha apátok egy kicsit józanabb lesz, akkor kellene kérni tõle a csekket. ha meg nem adja, akkor vagy anyutokat, vagy akkor hagyni, és elõbb - utóbb lehet, hogy megjön az esze. :( tudom, hogy nem könnyû, de muszály valahogy észre téríteni.
Ha már ki van kapcsolva az áram, akkor nem elég a befizetetlen csekket befizetni, van ki-és visszakapcsolási díj is. Szerintem személyesen az ügyfélszolgálaton tudnának segíteni.
Tesód vagy a te számládról fizessétek majd a számlát. Apádnak tök felesleges pénzt adni. Csakis átutalva fizetném ezek után a számlákat, mindent. http://www.dijnet.hu
Apukád nem dolgozik, csak anyukád? Sajnos ez általában bevett menetrend - alkoholista férj mellett valamilyen pszichiátriai betegséget "kifejlesztõ" anya, és az elszenvedõ, a gyerek. Nem tud anyukád elválni? Valahova máshova, nagyszülõkhöz költöznétek? Kinek a nevén van a lakás, van-e haszonélvezet? Hány éves vagy?
ismerõs szitu..alkoholra valamiért mindig van pénz. anyukádat el kéne hozni apád mellõl
A kérdező hozzászólása: Apám minden nap tökrészeg. Ez az egyetlen nála, ami számít. Szerintem nemsoká a vizet is le fogják kapcsolni náluk. Anyukám 25 éve pszichiátriai segítségre szorul és nyugtatókon él apám miatt.
Én a szolgáltatóhoz mennék, és ott érdeklõdnék.
A szolgáltatóhoz hiába mész, ott csak annak adnak felvilágositást akinek a nevére szól a számla. Én pénz nem adnék a helyedben, ha áramot akarnak, akkor úgyis odaadják a számlákat.
A kérdező hozzászólása: Igen, de apám nem adta meg a szerzõdési számot sem, ráadásul az összes dokumentum el van téve a szemünk elõl.
A kérdező hozzászólása: Én középkorú vagyok már, csak sajnos ebben a kérdésben tanácstalan. A ház közös tulajdon a két gyereké és a szülõké, de csak a szülõk használják, mert mi gyerekek elköltöztünk onnan.

20 hós kisfiamnak hogy rendezzem a karácsonyt és az előkészületeket?

20hós a kisfiam és lassan karácsony.rá tudnám valahogy vezetni az egész karácsonyi dologra?pl mikuláskor kirakjuk a csizmát az ablakba és másnap lesz benne valami.így karácsonykor a nagy sütés-f?zés után szeretném ha valamennyire különleges lenne számára a karácsony.szeretném ha tudná hogy azt az ajándékot karácsonyra kapta:-) lehet hogy nem jól fogalmaztam de remélem értitek:-)

Legjobb válasz: Szia! Nem tudok neked segíteni,de erre kíváncsi vagyok.Az én kisfiam karácsonykor 19 hónapos lesz.Ajándék ötleted van már?E.

Szia! Nem tudok neked segíteni, de erre kíváncsi vagyok.Az én kisfiam karácsonykor 19 hónapos lesz.Ajándék ötleted van már?E.
Szerintem már elég nagy ahhoz, hogy értse kicsit másmilyen napok vannak karácsony körül. Hiszen ilyenkor különleges készülõdések, sütések-fõzések vannak. Persze az az igazi izgalom és várakozás még nincs, de szép lassan az is kialakul. Együtt feldíszítitek a lakást, kipucoljátok a csizmát, csináltok mézeskalács sütiket amit õ is díszíthet. Aztán majd meglátja a csizmában az ajándékot és örül, még lehet, hogy nem érdekli ki az a Mikulás vagy, ha majd lát egyet az utcán akkor elbújik, de ettõl még örülni fog a csizmában található ajándéknak. A karácsonyfa is különleges lesz számára. Az én lányom elsõ igazi karácsonya, amikor már rendesen be volt zsongva az 3 évesen volt. De már 2 évesen is oda volt az egészért, csak éppen nem mondogatta, hogy mikor lesz már karácsony stb...
szia! Én nem értem a kérdést. Az miért nem elég, ha együtt díszítitek fel a fát, a lakást (asztaldísszel pl), ha egész nap karácsonyi dalok szólnak, ha adventi naptárat vagy betlehemet készítetek? Szerintem ez bõven sok egy ilyen kis gyereknek. Az én fiam 23 hónapos lesz. Adventi naptárat feltétlenül szeretnék készíteni neki, a többit majd meglátjuk, mert a hugi épp karácsony elõtt fog érkezni, ez bekavar kicsit az ünnepi készülõdésbe.
Szia!Tavaly másfél évesen úgy gondolom hogy megértette már, mert sokat beszéltem neki, sok DVD-t néztünk ami mikulásos volt.KItettük a csizmát az ablakba és másnap eggel örömmel nézte hogy tele van:) Nálunk úgy esett hogy 5-én volt afaluházba mikulás így megismerkedtünk vele is személyesen.Nem félt tõle:) De szerintem idén 2, 5 évesen már jobban felfogja.Nálunk mondjuk nem közösen van fa díszítés hanem titokba.Õ addig mamánál, szomszédba, bárhol van.Aztán megvacsorázunk és utána megnézük a karácsonyfát ajándékokkal:) (a szobába volt eddig a fa). Nálunk Thomas mánia uralkodik ezért Kivetítõs Thomas könyvet kap ami a diát a falra vetíti, könyveket, gyerek laptopot, Thomas firugát fog kapni.Nagyszülõktõl apróbb játkokat meg pénzt mivel új szobabtort szeretnénk majd neki venni:)
nálunk szerintem úgy lesz, hogy lassan elkezdem neki mondogatni a mikulást, meg karácsonyt.lesz csizmapucolás, meg ablakba kirakás.aztán csinálunk majd együtt adventi koszorút, díszítjük a lakást, közben mesélek neki a karácsonyról.aztán 24-én, mikor alszik, feldíszítjük a fát, mire felébred, addigra állni fog.lesz zene, meg finom ennivaló, mézessüti.
Vannak nagyon jó mikulásos/karácsonyos leporellók is. Ezeket is nézegethetitek, tanulhatjátok a karácsonyi gyerekdalokat. A lányom pl. még nemigen beszélt, de már a Hull a pelyhes fehér hót "elénekelte". Úgy halandzsázott, hogy a dallama totál felismerhetõ volt + egy-két szótöredék is a helyén volt:) Készíthettek együtt karácsonyi díszeket, akár papírból kivágott hópelyheket, üvegmatricát. Kifestõk is vannak bõven, akár tudsz kinyomtatni is. Ezeket ugyan még tudja szépen színezni, de elfirkálhat rajtuk.
Szia!A legkisebb gyerekem 22 hónapos lesz karácsonykor.Most már õt is bevonom a készülõdésbe.A lakásdíszítés, karácsonyfadísz készítés, sütés-fõzés mind ilyen.A karácsonyfát akkor díszítjük majd amíg õ alszik.Idén elõször díszít majd a középsõ gyerekem velünk együtt.Azon még gondolkozom hogyan is lesz átvezetve ez a dolog.Õ még nagyon hisz abban hogy az ajándékot a Jézuska hozza.Ha felébred a kicsim akkor szépen felöltözünk, megvacsorázunk.Énekelünk, és egy gyertyát körbe adva mindenki gyújt egy csillagszórót.A gyertya aztán égve marad azokért akik nem ünnepelhetnek már velünk.Utána ajándékbontás, és játszunk együtt.A mikulásnál csizma kitéve, reggel benne az ajándék.Adventi naptárat is szoktunk.A majdnem 6 éves lányom nagyon emlékszik a karácsonyokra és hogy mit kapott.Ez a legjobb nap-így szokta jellemezni:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ.igyekszem majd pl a dvd és a mesekönyv jó ötletnek tûnik , nézzük majd és mikor elérkezik akkor biztosan ismerõs lesz neki, illetve az adventi naptár is nagyon jó :-) ajándék ötletem még nincs.gondoltam valami egymásra rakosgatható kockákra vagy ilyesmire mert ég olyanunk nincs, de egyenlõre nem tudom .köszi :-)

Ha egy olyan lányt hívok el beszélgetni valahova, akinek van barátja, hogyan rendezzük a számlát, illetve mi fér bele?

Arcra puszi, simogatás, ölelés belefér még?

Legjobb válasz: persze simogatás...csókolózás hogyhogy nincs a listán? :D

persze simogatás...csókolózás hogyhogy nincs a listán? :D
Minek hívod el, ha van barátja? Mármint beszélgethetsz vele - mint barát. De azért ne kezd már el taperolni. Ja, és a számla: mindenki fizeti a sajátját. Egyértelmûen. 21L
Szerintem ha jót akarsz magadnak, ne nagyon hívogasd.Ha a lány komolyan gondolja a barátjával, akkor esélyed sincs, illetve bajba is keverheted magad, konfrontálódhatsz esetleg egy féltékeny baráttal.Ha a csajt sikerül megszerezned, akkor meg retteghetsz azon hogy veled ezt mikor fogja megcsinálni.
Felesbe, illetve semmi.

Tudnátok mutatni segédletet ahhoz, hogy hogy rendezzem a weboldalaimat mondjuk egy nagy . Php fájlban, hogy ne kelljen az összes oldalnak külön . Html fájlt létrehoznom? Bõvebben a leírásban.

Tehát, hogy a weblapom oldalai ne külön html fájlokból legyenek elõhívva, hanem mondjuk egy php fájlból vagy egy nagy index.html fájlból. Lehet rosszul fogalmaztam meg, de nem tudtam ezt valahogy normálisan, a lényeg, hogy úgy szeretném alakítani a weboldalam, hogy az oldalaim ne több különbözõ html fájlokban legyenek, hogyan tudnám ezt elérni? Megköszönném a segítséget.

Legjobb válasz: Tervezési mindának v. patternek hívják azt, amire kíváncsi vagy. Én személy szerint úgy szoktam csinálni (nem biztos, hogy követendõ), hogy adott egy kezdõ oldal, ami tartalmazza a fejlécet, a láblécet és a tartalmat. A tartalmat pedig külön PHP fájlok töltik fel attól függõen, hogy melyiknek mi a funkciója: bejelentkezés, képnézegetõ, bemutatkozás.

Tervezési mindának v. patternek hívják azt, amire kíváncsi vagy. Én személy szerint úgy szoktam csinálni (nem biztos, hogy követendõ), hogy adott egy kezdõ oldal, ami tartalmazza a fejlécet, a láblécet és a tartalmat. A tartalmat pedig külön PHP fájlok töltik fel attól függõen, hogy melyiknek mi a funkciója: bejelentkezés, képnézegetõ, bemutatkozás.
a php egy programozási nyelv, és nem elsõsorban olyanra való, amire te használni szeretnéd. eleve nem értem miért szeretnéd egybeolvasztani a különválasztott fájlokat, pont az a lényeg, hogy mindig csak azok a fájlok töltõdnek le, amik épp a usernek kellenek. ha összeolvasztod õket, hatalmas lesz a lekérés, és végeredményben lassabb lesz a weboldalad.
Ehhez nem kell még php sem, elég ha különbözõ aloldalakat különbözõ divekbe teszed, és attól függõen teszed õket láthatóvá Javascripttel, hogy melyiket akarod mutatni. Jqueryvel még animálhatod is. Az átmenetek nagyon gyorsak lesznek, mivel oldalváltáskor nem kell tölteni. De ha sok nagyméretû oldalad van, akkor a kezdeti betöltés tart sokáig: ezen úgy segíthetsz, ha betöltött html-ben csak a kezdõoldal divje van benne, a többit meg ajax-szal töltöd be a háttérben, amíg a felhasználó a kezdõoldalt lesegeti.
Célszerûnek tartom a sok kis php-t, ahogy Tengor mondja, áttekinthetõbb és karbantarthatóbb. Amikor elõször próbálsz módosítani egy évekkel korábban írt kódot, értékelni fogod ezt a szempontot.
Scriba állításában ott a hiba, hogy: 1: És mi lesz az url-ekkel kisbarátom? 2: Nem csak a szerveroldali kód fog lassan lefutni, hanem még a DOM rendering is... hmm rendkívül jó választás. Tanács: Dolgozz gettel (De csak az oldalmeghíváshoz ) Az oldalak kódját több kisebb php fájlba tartsd, és legyen egy külön függvénytárad ami tárolja az általában szükséges függvényeket / változókat Hozd létre az index.php filet sima html tartalom <head> ... Ami kell neked </head> <body> <?php if(!empty($_GET) && !empty($_GET['p']){ $page_file = $_GET['p']; include_once($pagefile.'.php'); } else{ include_once('home.php'); } ?> </body> Így már csak a linkeket kell jól megadnod és királyság van. Ilyen lesz egy lapod URL-je [link] Ez csak egy nagyon kezdetleges ötlet, nem etalon, nem is feltétlenül követendõ, ha mégis akkor program és biztonsági szempontból is kiegészítendõ!
A kérdés az volt, hogy hogy lehet egyetlen fáljba bele tenni több oldalt. Én pont ezt írtam le és nem rábeszélni a sok fájlos megszokott megoldásra, mert EZT KÉRDEZTE. Ezzel nyilván nem lehet hatalmas, összetett oldalakat kezelni, de 8-10 lappal tökéletesen mûködik, mobilos oldalakon alkalmazzák is ezt. URL-ek nélkül is megvan az ember ilyen kis oldalaknál. A sebesség sem probléma: lehet hogy egy tizedmásodperccel késõbb töltõdik le a nyitóoldal, de utána nem kell többet a szerverhez fordulni.

Ha már a Behajtó cég küld nekem fizetés felszólítást és lejár a levélben levő határidő amikorra fizetnem kellene, akkor még mennyi időm lehet arra hogy rendezzem a tartozásom mielőtt kijönnének?

Haverom azt mondja hogy 1 hetem még b?ven van a határid? lejárta után hogy rendezzem a tartozásom. Ez már csak azért is jó lenne, mert nekem addigra át is lenne utalva az adósságra szánt összeg amivel rendezni tudnám a dolgokat. Valakinek, valami tapasztalat?

Legjobb válasz: menj be a céghez mindenképp és mondd el nekik, hogy meglesz a pénz, csak kicsit késel. max felszámolnak egy 3-4%-os késedelmi kamatot, de nem fogsz tartozni. megértik simán, nekik is az az érdekük, hogy visszafizesd. be kell menni

menj be a céghez mindenképp és mondd el nekik, hogy meglesz a pénz, csak kicsit késel. max felszámolnak egy 3-4%-os késedelmi kamatot, de nem fogsz tartozni. megértik simán, nekik is az az érdekük, hogy visszafizesd. be kell menni
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! én telefonra gondoltam, úgy nem lenne elég meggyõzõ szerinted?
Ha ki is mennek, akkor sem csinálhatnak semmit, be se kell engedd õket. Ha fizetési meghagyást bocsájtatnak ki közjegyzõvel, akkor 15 napod lesz kifizetni, ha nem fizetsz, akkor jöhet a végrehajtás, de az sem 2 hét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Most azért legalább egy kicsit megnyugodtam :)

Tisztelt Doktor Úr! Nemrég abbahagytam a fogamzásgátlót. Nem sokkal utána elkezdtem szedni a PreMens tablettát, hogy rendezze a ciklusomat. Ennek 3 hónapja. A menstruációmat szépen meghozta, habár 35. napra, de egymás után 3x megjött. Most viszont már kés

Tisztelt Doktor Úr! Nemrég abbahagytam a fogamzásgátlót. Nem sokkal utána elkezdtem szedni a PreMens tablettát, hogy rendezze a ciklusomat. Ennek 3 hónapja. A menstruációmat szépen meghozta, habár 35. napra, de egymás után 3x megjött. Most viszont már késik. Most már 49 nap telt el, és semmi. Szedjem tovább a PreMenst, vagy hagyjak szünetet? Terhes nem vagyok. (Korábban a gyógyszer abbahagyását követően 1 évig, majd pedig 1,5 évig nem volt meg a menstruációm.) Köszönettel: Helga

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát szedheti, de amennyiben ilyen hosszú idő eltelt a legutóbbi vérzés óta, mindenképpen javaslom a részletesebb hormonális kivizsgálást. Lehetséges, hogy más jellegű kezelésre is szüksége lenne. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát szedheti, de amennyiben ilyen hosszú idő eltelt a legutóbbi vérzés óta, mindenképpen javaslom a részletesebb hormonális kivizsgálást. Lehetséges, hogy más jellegű kezelésre is szüksége lenne. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Nemrég abbahagytam a fogamzásgátlót. Nem sokkal utána elkezdtem szedni a PreMens tablettát, hogy rendezze a ciklusomat. Ennek 3 hónapja. A menstruációmat szépen meghozta, habár 35. napra, de egymás után 3x megjött. Most viszont már kés

Tisztelt Doktor Úr! Nemrég abbahagytam a fogamzásgátlót. Nem sokkal utána elkezdtem szedni a PreMens tablettát, hogy rendezze a ciklusomat. Ennek 3 hónapja. A menstruációmat szépen meghozta, habár 35. napra, de egymás után 3x megjött. Most viszont már késik. Most már 49 nap telt el, és semmi. Szedjem tovább a PreMenst, vagy hagyjak szünetet? Terhes nem vagyok. (Korábban a gyógyszer abbahagyását követően 1 évig, majd pedig 1,5 évig nem volt meg a menstruációm.) Köszönettel: Helga

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát szedheti, de amennyiben ilyen hosszú idő eltelt a legutóbbi vérzés óta, mindenképpen javaslom a részletesebb hormonális kivizsgálást. Lehetséges, hogy más jellegű kezelésre is szüksége lenne. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát szedheti, de amennyiben ilyen hosszú idő eltelt a legutóbbi vérzés óta, mindenképpen javaslom a részletesebb hormonális kivizsgálást. Lehetséges, hogy más jellegű kezelésre is szüksége lenne. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

2003-ban megbüntetett a BKV ellenőr.2008. dec-ben felszólitott a behajtó ügyvéd, hogy rendezzem a 20. 000 Ft-os csekket. Ennyi év után jogosan követelik? Ha nem fizetek, mire számithatok?

Legjobb válasz: Van egy tippem, kiktõl kaptad a felszólítást. Ha nem írtál alá semmit, nem bizonyítható, keress egy ismerõst, aki jól ért a joghoz.

Van egy tippem, kiktõl kaptad a felszólítást. Ha nem írtál alá semmit, nem bizonyítható, keress egy ismerõst, aki jól ért a joghoz.
Ha egy bizonyos K.S küldte akkor az annyit is ér. Tele van a net a nevével, a követeléseinek a 90%-a légbõl kapott a többit sem kell komolyan venni. Ha reális esélyt látna rá , h behajtsa akkor nem sima levelet küldözgetne hanem bíróságra menne és fizetési meghagyást kérne. Ezek a levelek csak ijesztgetésre jók, kiküld mondjuk 10 ezret és ha csak minden 100. ember beijed és fizet már megérte neki és mivel sokan tényleg megijednek és nem gondolkodnak be is fizetik. Eleve attól , h bíróság meg per meg végrehajtás összecsinálja magát és úgy van vele, h inkább fizetek nehogy baj legyen. Te ne ess ebbe a hibába, hiszen ezzel nem oldódik meg semmi, ráadásul az adatbázisukba is megmaradnak az adataid sõt odaírják mellé, h egyszer már fizetett és mint ilyen úgyis fogsz még kapni.
De ó, hogy feltetted ezt a kérdést! Én is kaptam ilyet, csak majdnem 400.000 Ft-ról.. nem..nem írtam el! Amit az elsõ válaszoló írt, azt honnan tudja? Ha így van, akkor nekem rengeteg büntim elévült már!
No igen :-) Egy apróság: http://www.bkv.hu/jegyinfo2009/potdij2009.html Van alul egy felsorolás, kik foglalkoznak behajtással, ügyvédek. A felsorolásból az elsõ és a második fickó egy irodához tartozik, együtt dolgoznak, de a legtöbb ügy el se jut hozzájuk, mert mindent a telefonosok és az adminisztrátorok intéznek. (már nincs közöm hozzájuk hála a jó égnek) Az aláírásuk is benne van automatikusan a számítógépben, a pecsétet se saját kézzel nyomják a papírra. A dolgozókkal szemben se tart be minden elõírást a cég. Szóval ha hozzájuk kerültél, akkor ezt így vedd. A többit nem ismerem a felsorolásból.
A 21:43-asnak: Én írtam az elévülõs dolgot. A BKV Figyelõ oldalon többször elõjön a téma és ugye egyesek a polgári peres követelést húzzák elõ ahol 5 év az elévülési idõ. Viszont van egy személyszállításra vonatkozó ami szerint 1 év ( parkolási társaságokra is ez vonatkozik). Egy másik szerint pedig a vasúti személyszállításra 5 év az elévülés. Annyi biztos, h buszra, és villamosra 1 év, a BKV szerint viszont a metrón fogaskerekûn és HÉV-en 5, viszont az ombudsmani vizsgálat kimondta, h nem lehet így megkülönböztetni hiszen egy cégrõl van szó, tehát 1 év mindenhol. A BKV viszont még az 5 évnél régebbi büntiknél is nyomja a felszólítást. Ez amúgy nem törvénytelen ( de az ombudsman ezt is kifogásolta), hiszen felszólítani bárkit bármire fel lehet akkor is ha alaptalan a követelésed, de ha bíróságon próbálná meg behajtani akkor nem sikerülne, mert elévült tartozást nem lehet. A másik pedig az, h egy sima levél, amiben az ügyvéd közli , h a BKV felé tartozásod van és fizessél neki X összeget, az nem hivatalos értesítés. Mi is a probléma vele: 1. Egy sima postán feladott levél nem értesítés, hiszen mondhatod, h meg se kaptad nem lehet ellenõrizni. Erre való a tértivevény, a postás csak neked adhatja oda ( elvileg) és neked alá kell írnod, h átvetted. Ezzel igazolható. 2. Az ügyvédnek mellékelnie kell a meghatalmazó levelet, amelyben a BKV elismeri és aláírássával igazolja, h tényleg eljárhat az érdekében. Megbízólevélnek hívják és az ügyvédnek ezt amúgy minden tárgyalásra vinnie kell a bíróságra ezzel igazolja, h igen a védence megbízta, h képviselje õt. 3. Az ügyvéd és a BKV is azt mondogatja, h bizonyítsd be, h nem te voltál és akkor békén hagynak. A valóság ezzel szemben az, h fordítva mûködik a dolog, nekik bizonyítani azt, h jogos a követelésük. Létezik olyasmi, h ártatlanság vélelme, vagyis ameddig be nem bizonyítják , h bûnös vagy addig ártatlannak kell tekinteni. A BKV honlapján van fent lyen kitétel , h az aláírás hiánya nem mentesít a pótdíjazás alól. Ez nem igaz, aláírás hiányában ugyan hogy bizonyítják, h tényleg õ volt aki lógott, pláne ha bemondásra írták fel az adatokat? Egy aá nem írt papírt nem fogadhat el a bíróság bizonyítékként, ha mégis megteszi akkor hajrá lehet írni papírt arról, h a BKV tartozik neked pár millával, amit vállal, h mondjuk hó végén kifizet neked. Az aláíráshoz meg odaírod, h nem írta alá, és lehet a bírósághoz menni , h hajtsák be rajtuk. A helyes eljárás ilyen ügyvédi fenyegetések ( de más fenyegetéseknél is) Sima levélként jött? Kukába dobni és elfelejteni, nem kaptad meg Tértivevényesként jött? Aláírod, majd erre már válaszolsz és megkéred az ügyvéd urat, h küldje át a jegyzõkönyveket, amik a büntetést igazolják és a megbízólevelét, h jogosult a BKV képviselõjeként eljárni. Ha nem küldi ezeket el akkor nincs mirõl beszélni. Ha a jegyzõkönyvön bármi nem stimmel akkor szintén megírni és közölni , h nem fizetsz. Ha a bíróságtól jön fizetési meghagyás ( aminek az esélye ezeknél az eseteknél majdnem nulla) akkor 15 napon belül írásban ellentmondani ( fontos, ha nem mondasz ellent és nem idõben akkor jogerõs lesz és behajtják). Ellentmondás esetén perré alakul át, ilyenkor vagy belenyugszik az ügyvéd és nem indítja meg a pert ( ilyenkor vmennyi illeték befizetése esetén elindul) és akkor rövidesen megszüntetik az eljárást, vagy per lesz és nekik kell bizonyítaniuk, h a követelés jogos. Egyébként az ügyvéd levelében az elõre elksézült válaszok is érdekesek. Vmi ilyesmi szokott lenni: A tartozást elismerem kifizetem a mellékelt csekken A tartozást részben vagy egészben már rendeztem, bizonylatokat mellékelem. A tartozást elismerem, de nem tudom egy összegben fizetni, részletfizetést kérek. Olyan miért nincs, h nem ismerem el? Ill. van, ez esetben levél megy a kukába.
Ha esetleg bizonyítani akarod, hogy nem kaptál levelet, kérd ki az állítólagos tértivevényes leveled ajánlási rakszámát-ha nem ajánlott levélrõl van szó, akkor nincs mirõl beszélni-aztán a kerületed postáján(11.kerület 112-es posta, stb) kikérni a levélsorszámot.ez alapján kiderül, kaptál-e levelet (elvileg pedig), hogy aláírtál-e valamit! ezt onnan tudom, hogy pont ma kerültem hasonló hlyzetbe és sikerlt találnom egy segítõkész PostásHölgyet!
Az elévülési idõ egy év, metrón és HÉV-en szerzett büntetésnél 5 év. Ha ez letelt nem lehet behajtani. A felszólításra ha nem tértivevényes levélben kézbesítették ( nem írtad alá , h átvetted) ne reagálj mert nem hivatalos értesítés így nem bizonyítható, h értesítettek. Ugyanis ha az elévülési idõn belül értesítenek akkor újraindul az 5 éves elévülési idõ. Ha tértivevényes jön akkor se fizess azonnal kérd ki aj egyzõkönyvet a büntetésrõl és kérd el az ügyvéd megbízólevelét, amivel igazolja, h a BKV megbízta arra, h eljárjon a képviseletében. Ha a jegyzõkönyvben nem stimmel bármi akkor megint ne fizess ( pl. nincs aláírva, nem a te adataid vannak rajta vagy nem pontosak).

Hogy rendezzem a szülőmmel a pénzügyeim?

Nem akarok túl sok konkétumot írni.

Legjobb válasz: Mennyi idõs vagy, és mire kéne az a pénz? Nem tudom, mennyirõl van szó. Én sose bíztam másra a pénzemet, már 11 évesen se, amióta van zsebpénzem.

Mennyi idõs vagy, és mire kéne az a pénz? Nem tudom, mennyirõl van szó. Én sose bíztam másra a pénzemet, már 11 évesen se, amióta van zsebpénzem.
szólj a rokonnak, akitol kaptad. ennyi.

Már két év foglalkoztat az írás! Igazából nem tudom, hogy miért kezdtem bele, de azóta elég sokszor írok. (Lent**) Hogyan rendezzem el magam és a sztorikat?

**Legfõbb bajom az, hogy eléggé nagy a fantáziám és így nagyon sok történetet írok és gondolok ki egyszerre. Jelenleg 18(!!) téma van elképzelve. Ebbõl csak 9 vagy 10 van elkezdve! Még lefekvés elõtt is ezekre gondolok, hogy legalább az agyamba haladjak, sõt mikor megyek a suliban vagy jövök onnan még akkor is. A suliban is írok egy mindenes füzetbe. Totál káosz.

Legjobb válasz: Most mit akarsz mit mondjunk?

Most mit akarsz mit mondjunk?
Nyiss meg mindnek egy mappát. -Keress képeket amik kifejezik a hangulatot, karaktereket, helyszíneket. Lakástervezõvel készíthetsz alaprajzokat is.Gyûjts zenéket, amik hangulata, témája kifejezi a történet érzelemvilágát, dinamikáját. -Mindegyikhez írj egy rövid storyboardot pontrol pontra, egy-egy mondatban foglald össze hogy mi történik. - Ez után írj egy rövid kérdezz-feleleket. Mi a konfliktus? Mi oldja föl? Karakterek elõtörténete és céljai, motivációja? Mi gátolja ebben? Mit tesz azért, hogy elérje a célját? -Nézz utánna a taglalt témáknak. Hova kell kardal odavágni hogy tényleg elvérezzen? Hogyan étkezik egy prima balerina? Milyen gravitáció, tömeg, légkör szükséges az általunk ismert élet fenntartásához? Milyen szimbólumokat használ a buddhista vallás? -Döntsd el ki(k)nek a szemén keresztül mesélsz, milyen szavakkal, világnézettel, vallással, nyelvi szinttel. Atomfizikus a karakter? Vidéki? Kisgyerek? Politikai vezetõ? Sokkos állapotban van? Egy idegen civilizációból származik? Erõs szlenget használ? -Kezdd el megírni a felvázolt történetet. Sok sikert :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a második kommentelõnek!
18 téma nagyon sok még ha 9-10 az amivel foglalkozol akkor is, írd le mindegyik ötleted külön-külön válaszd ki a legjobbat vagy amelyik a legjobban tetszik, dönts el ki a fõszereplõ, milyen világban játszódik, a történet honnan hova halad, a történet fõbb pontjai. A többi ötletedet is hasznosíthatod, nézd meg, hogy melyiket tudod beleírni az eredeti történetedbe és alakítsd úgy hogy beleilleszkedjen a világba amirõl írsz. Ezek persze csak támpontok a saját elképzelésed alapján dolgozz. A lényeg az, hogy csak egy történetet írj, ha írói válságba kerülsz akkor fantáziálhatsz másról is, de ne kezdj bele másik történet kidolgozásába mert az alap történeted könnyen háttérbe szorulhat.
Írd le a történeteid fõbb pontjait, hogy nehogy elfelejtõdjön.
Az sem mindegy hogy melyik ötlet mekkora kapacitású. Van amit egy egypercesben ki lehet bontani, van amire egy több száz oldalas könyvekbõl álló trilógia ajánlott. Kész sztorival 18 egypercest megírni azért két hét alatt, még suli/meló mellett is simán. Racionálisan gondold át, hogy melyikben mennyi van ténylegesen, és mi az ami csak töltõ rizsa.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!