Találatok a következő kifejezésre: Hogy nyugtassam a babám (5 db)

Miért sír ennyit a 7hetes babám? Hogyan nyugtassam meg?

Tudnátok segíteni,els? baba,és nagyon kétségbe vagyok esve már. Kb. Két hete van az,hogy minden nap este 6 óra körül elkezd keservesen sírni,és ezt általában olyan tízig csinálja,mire végre elalszik. Volt már olyan is,hogy éjfélig sírt. Ilyenkor semmi nem jó neki,a cici sem. Sokszor még álmában is( mire végre elalszik) sikítva sír,és arra ébred ismét. Folyamatosan rágja az öklét,ömlik a nyála,és sokszor van hasmenése. Legalábbis szerintem az egymás után 5 híg széklet az. Borzasztóan sír,sikítva és nem lehet megnyugtatni semmivel.Nem a hasa fáj,mert akkor másképp sír és feszíti magát. Próbáltuk már hamarabb fürdetni,hogy hamarabb altassuk,próbáltuk kevesebb ruha,több ruha,szomjas lenne,hordozókend?t is próbáltuk,énekeltem,ölelgettem,semmi sem segített és nagyon sajnálom ?t is,meg magunkat is,mert már hetek óta ez megy,és egyre nagyobb köztünk a feszültség az Apjával is. A gyerekorvos nem mond semmit,a véd?n? szerint meg vannak sírósabb babák,de én azt érzem,hogy fáj neki valamije. =( Mi lehet ez? =(

Legjobb válasz: hát én nem tudom nekem akkor szokott így sírni a babám ha bántja a foga!nekem is rettenetesen nyáladzik meg rágja az öklét!a védõnõ azt mondta hogy már bántják a fogai!de az nálatok nem lehet mert még csak 7 hetes a ti babátok!

hát én nem tudom nekem akkor szokott így sírni a babám ha bántja a foga!nekem is rettenetesen nyáladzik meg rágja az öklét!a védõnõ azt mondta hogy már bántják a fogai!de az nálatok nem lehet mert még csak 7 hetes a ti babátok!
A kérdező hozzászólása: Én is ezért zártam ki ezt a lehetõséget mert még nagyon kicsi hozzá, bár van egy fehér pont az ínyén, ha felébredt, lefotózom, hátha tudtok segíteni, hogy az mi lehet, az azóta ott van neki, mióta megszületett. Csak így már elõre rettegek az estétõl. Nappal jól van, csak este jön ez a sírás.
Az en kisfiam mindig igy kezdte es ugyanez volt allandoan. Nallunk kiderult tuti hasfajas van. Szerintem nallatok is. Adtal neki Grippe vizet? Vagy komenyes hasfajos teat? Mit ettel ami bantja a pocijat? Esetleg? En a teat magam ittam, mert a fiamba nem lehetett belediktalni - hat eleg pocsek ize volt! De megerte. Ez az ordito siras 2 nap alatt elmult mert az anyatejjel visszakerult hozza az ami kellett, hogy nyugi legyen. Emlekszem nallunk is volt feszultseg mert az ember miutan megerkezik egy kisbaba nem erre szamit. Volt hogy anyosom szegeny sirt es sirt mert nem tudtuk hogy mi baja a Kicsinek...amig egy b.nom fel nem homalyositott. En nem tudtam megmondani, hogy miert sir. Nem tudtam kulonbseget tenni se az ehes se a duhos siras kozott. Probalj neki Grippe vizet adni es ha szoptatsz igyad azt a pocsek izu anizsos komenyes teat! Hatha segit. Sajnalom, hogy igy szenved es vele egyutt mindenki a csaladodban!
A legnagyobb fiamnak már 3 hónaposan kijött a foga. Nem kizárt, hogy Babádat a foga bántja, mert a fogcsírák már akkor mocorognak amikor mi nem látjuk még! Olvasd el ezt: http://www.dokimami.hu/2010/08/29/segitseg-elromlott-a-kisba..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a cikket is, már olvasom =) Infacolt és Espumisan-t kap a hasfájására illetve Mecsek Baby teát, ebben édeskömény és kamilla van. Amikor a hasa fáj, olyankor erõteljesebb ordítás-szerû a sírása és feszíti a lábait meg az egész testét és a hasa is kemény, ezért zártam ki a hasfájást. Az hajnalban szokta utolérni, szegénykémet, pedig már alig eszem valamit, hogy nehogy bántsa a pociját. A Gripe vizet nem lehet kapni, legalábbis az összes patikában ahol próbáltam azt mondták, hogy nem forgalmazzák és a netrõl sem tudtam rendelni :( Holnap megyünk a gyerekorvoshoz megint megkérem, hogy mégis csak nézze meg az ínyét, akármennyire is lehetetlennek tûnik. Az Apukájának 4 hónaposan már 4 foga volt..nekem nem tudom, mert anyukám nem emlékszik rá. Csak már borzasztóan sajnálom õt is, meg hát magunkat is :( Én is együtt szoktam vele sírni :(
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó, köszönöm a cikket! Mivel a kora miatt gyógyszerek még nem jöhetnek szóba, a D vitamin adag emelése akkor segíthet? Azzal nem ártok neki ugye?
Próbáld ki a Normaflore-t. Minden este adjatok neki fél ampullával, a 3. naptól javulnia kell a hasfájásának, ha esetleg mégiscsak a hasa fájna. Ha hat, akkor nem szabad abba hagyni, mert elmúlik a hatása. :)
Kitartás! Nekünk is ez volt csak este 9-tõl éjfélig :) hú nagyon nehéz volt gondolom már totál kivagytok. Én ilyeneket próbálnék: mindenképpen megmutatnám a fehér pöttyöt az tuti, és kérlek írd meg mi volt az, aztán ha a cici sem jó akkor fejnék egy picit cicizés elõtt mert az megindítja és könnyebben jön, lehet hogy nem jön és arra dühödik be. Én nem zárnám ki a hasfájást sem, szerintem két görcsoldót adni egyszerre túlzás is lehet. Próbáld meg nem a görcsöt oldani, hanem a bélgáz túlzott mennyységének képzõdését megakadályozni laktáz enzim cseppel. Kitartás!!

Babám 6hetes. Mostanában a délutáni séta majd szopi után egy szerűen annyira elkezd sírni, hogy beleremeg mindene. Nem tudom megnyugtatni sehogy. Hogy próbáljam, hogy nyugtassam, mit csináljak?

Legjobb válasz: Szerintem hasfájása van! Nézz utána mit lehet ilyenkor tenni és hétfõn vidd orvoshoz, de addig is a gyógyszertárba biztos tudnak rá adni valamit.

Szerintem hasfájása van! Nézz utána mit lehet ilyenkor tenni és hétfõn vidd orvoshoz, de addig is a gyógyszertárba biztos tudnak rá adni valamit.
Igen, a hasfájás pár hetes korban szokott kezdõdni sajnos, nálunk is volt mindkét lányomnál. Lehet adni neki Espumisan cseppet vagy Infacolt, ezek segítenek a levegõt a beleibõl eltávolítani, de nekünk ezek nem igazán használtak. Ringatni kellett õket minden nap délutántól estig. Esetleg gondold át mit ehettél, nem volt-e valami puffasztó, vagy sok tejtermék, mert ezek okozhatnak még pocifájdalmat. Ha ez minden nap elõjön, akkor érdemes egy kicsit kifejni szoptatás elõtt, mert a tej eleje laktózosabb, és attól is fájhat a pocija.
Hordozni próbáltad már? Sok rejtélyes esetben a baba simán csak testközelségre vágyik de a hordozás a hasfájáson is segít(meleg és folyamatos hasmasszázs:) )

Hogy nyugtassam meg a babát?

19 hetes kismama vagyok már ficánkol a baba aminek örülök csak sajnos hajnal 3-kor még fennt vagyok mert annyira mozog hogy nem tudok aludni tőle. Szép dolog csak egyre fáradtabb vagyok ez miatt hogy nem tudok aludni. Hogyan tudom megnyugtatni úgy hogy utána hagyjon aludni?? Valaki valamien módszert tud e?? Előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Hát szerintem sehogy sem. tudod majd amikor megszületik éjjel is 3 óránként fogsz szoptatni és akkor még fáradtabb leszel. Tudom gáz, de ez van én 7 ónapig csináltam... aztán leszokott a cicirõl. De most kell megedzõdnöd, mire megszületik majd megszokod, hogy alig alszol. Ha teheted pihenj le nappal, talán mindkettõtöknek jobb lesz.

Hát szerintem sehogy sem. tudod majd amikor megszületik éjjel is 3 óránként fogsz szoptatni és akkor még fáradtabb leszel. Tudom gáz, de ez van én 7 ónapig csináltam... aztán leszokott a cicirõl. De most kell megedzõdnöd, mire megszületik majd megszokod, hogy alig alszol. Ha teheted pihenj le nappal, talán mindkettõtöknek jobb lesz.
Ezt neked kell kitapasztalnod. Nekem pl. a kisbabám kisajátította a jobb oldalamat. Ez azt jelenti, hogy ha jobb oldalamon alszom és hozzáér akár egy kicsit is a pocakom az ágyhoz akkor addig rugdos még el nem fordulok. De így van akkor is ha a nadrágom felér a pocimra, vagy ha hozzá ér valami. Ki kell tapasztalni, mert ha azt veszed, most még nagyon pici a baba és ennél jóval erõsebbeket fog rúgni. 30 hkm
Szia, én 24 hetes vagyok, és az én babám általában hajnal kettõkor mocorog. Mi lenne, ha ennél vagy innál keveset, valami nem cukrosat, hanem táplálót? Mondjuk eleve lenne az ágyad szélén egy joghurt vagy egy keksz. Azt mondják, beáll a baba ritmusa, mikor van ébren, és mikor alszik. Szülés után is elképzelhetõ hogy hajnal 3-kor fogod etetni. Hátha ettõl hamarabb megnyugszik. Persze ez csak egy ötlet.


Hogyan nyugtassam meg a babámat ha idegenek kezében nyűglődik?

2 hónapos babámat ha a vendégek kézről kézre adják, illetve a családtagok nyúzzák (büfiztetik,ringatják,stb.)egy rövid idő után nyűgös lesz,és csak nálam nyugszik meg, cicit kér. Idegen helyen csak fokozódik. Azt mondják, picit hagyjam hogy sírjon, de mivel van egy kis köldöksérve, bűntudatom van, ha más kezébe sírni látom..Nehezen értik meg, hogy ha kézről kézre adják, hol leteszik, hol felveszik, hol ringatják,stb..összezavarodik, és nyűgös lesz. Ehelyett megkérdezik, mit ettem, mert biztos fáj a pocija..karmol az ideg az okoskodástól, jobb lenne,ha ők is beismernék, hogy náluk nem bír meglenni. Persze könnyebb egy hasfájásra fogni.. Rossz nézni, úgy csinálnak vele, mintha már több hónapos lenne. Ha sír, nem adják oda egyből, folytatják a ringatást.

Legjobb válasz: Állj a sarkadra,elvégre a te gyereked nem?te vagy az anyja!Mi az hogy nem adják oda!? elveszed tõlük és kész.Megmondod hogy nem fáj a hasa,nem éhes,csak már unja a pofátokat!ennyi...

Állj a sarkadra, elvégre a te gyereked nem?te vagy az anyja!Mi az hogy nem adják oda!? elveszed tõlük és kész.Megmondod hogy nem fáj a hasa, nem éhes, csak már unja a pofátokat!ennyi...
nem bántani akarlak, de miért is hagyod..? állíts szabályokat a vendégeknek. egyszerre max. 2-3 embert hívjatok vendégségbe, akkor is max 1-2 órára. elég heti egy vendégség. 2 hónapos csecsemõ nem mutogatni való szenzáció, nem cirkuszi látványosság. ha látod, hogy nyûgös, akkor határozottan kérjed a babád. menj oda ahhoz, akinél van, és nyugodtan vedd ki a kezébõl és vonuljatok el, másik szobába vagy egy csendes helyiségbe. aki ezen megsértõdik, az akár ne is menjen többet hozzátok. ha meg rákezdik a mit ettél szövegre, akkor mondjad nyugodtan, hogy lelkiismeretes anyuka vagy, olyat nem eszel, amivel bánthatnád a kicsi hasát. és ez nem hasfájós, hanem nyûgös sírás a sok húzástól-nyúzástól.
Én nem zártam el a rokonoktól, de ha elkezdett nyûglõdni szó nélkül kivettem a kezükbõl. Engem nem hat meg a magyarázkodás. Átvettem tõlük és pont. Mondjuk nálunk senki nem volt ilyenkor olyan bugyuta, hogy ne akarja visszaadni és még be is szóljon.
Egy 2 hónapos babát nem kellene kézrõk kézre adogatni. Az ellen én sem vagyok, hogy a nagyszülõk felvegyék, de soha nem volt nálunk egyszerre nagy rokonsereg, még jóval késõbb sem. Idegen helyre meg nem mentünk még ilyenkor (legalábbis nagyon ritkán, kivételes alkalmakkor).
Én 3hós koráig nem is vittem rokonokhoz, pont ezért. Mindenki csak gügyögött volna. A kislányom, nem bazári majom, akit fogdosni, meg gagyorászni kell neki. Emberi lény, akinek én vagyok az anyja és annak adom oda, aki megbízható, értelmes felnõtt. Te iss állj a sarkadra, megmondod a rokonoknak, hogy ha meg szeretnék nézni, nézzék az ágyon, vagy a kezedben, de nem adod oda, mert nyûgös lesz. Pici még, a te közelségedre és illatodra van szüksége, nem a másik 100rokonéra.
Miért csinálják ezt a rokonok?Nálunk ugyanez van/volt és a falra mászok attól, hogy "de hát a hasa fáj..." És nem egy helyen olvastam ugyanezt..
persze hogy nem képesek megnyugtatni.az én kisfiam 9 hónapos, de ha elkezd sírni az anyósom ölében(szinte mindig) akkor elveszem tõle, és kész.Letojom én mit gondol a rokon, a gyerekem a legfontosabb.
A kérdező hozzászólása: Pont azért kérdeztem, mert az ember tanácstalan. Azok a hülye szakkönyvek bizonytalanítják el az embert, amiben sok hülyeséget írnak, hogy had legyen más kezében, picit had sírjon, stb...nem akarok a gyerekemnek rosszat, ráadásul, mindenki szeretné egy picit szeretni..talán azt szerettem volna, hogy szokja az embereket is..de belátom, ez most még nem állja meg a helyét.Elsõ alkalommal nem tudom még mi a jó neki, egy ostoba módszernek akartam megfelelni, így nem könnyû úgy a sarkamra állni, ha nem tudom még, mi a helyes..Második alkalommal már másképp lesz és az érzéseimre hagyatkozom. Köszönöm a tanácsokat!
Kedves Kérdezõ! Miért hagyod, hogy a családtagok "nyúzzák" a babádat? Õ nem tudja megvédeni magát, csak a sírásával jelzi, hogy neki erre nincs szüksége. Ahogy többen is írták már elõttem: állj a sarkadra, mert késõbb csak rosszabb lesz. (pl. hozzátáplálás kérdése stb.)
Ha a fiam ( 8 hós) sír más kezében, és az nem adja oda, hát elveszem. Anyósomnál, ha meglátja, sír, a hangjától is sír, így már meg sem próbálja felvenni. Nekem viszont fognom kell ilyenkor, hogy megnyugodjon. 6 hós koráig nyugodt volt, nem félt, volt 2 hónap, mikor bárki csak közelebb ment hozzá, sírt. Te vagy az anyja, lesz.rnám mit gondolnak, a gyerekben az rögzül, hogy anya felvett, megnyugtatott, kész.
Az én lányom 8hós koráig utált idegen helyen lenni, most is néha van rá példa(1 éves múlt), de csak, ha nem szimpi neki a hely, vagy személy! Én kicsinek, ha valaki nagyon fogni akarta, de a gyerek nem, azonnal elvettem és mondtam nálam nyugszik csak meg! erre jöttek azzal, h kézhez szoktatom, stb... TE vagy az ANYJA! Annak adod, akkor és addig, amíg szeretnéd, mondjanak amit akarnak, gondoljanak amit akarnak! Egyik füleden be, másikon ki! Nekem sok problémám volt a családon belül a gyerek miatt! De keménynek kell lenni, mert ha nem vagy az, õk egyre több mindent fognak megengedni maguknak!
A kérdező hozzászólása: így is mindig megkapom, hogy kisajátítom..
Nekem nagymamám ki akarta venni a kezembõl "mondván, hogy add ide, te menjél fõzni, úgyis sír, majd én elaltatom" Szerintetek megnyugodott?Teljesen kiakadtam, de nem akartam megsérteni, mert imádom a mamámat is és amúgy is sértõdékeny.
A kérdező hozzászólása: Mert könnyebb az anyára fogni, hogy rosszat evett, mint beismerni, hogy õk nem képesek megnyugtatni.
Egyetlen szakkönyv sem ír olyan butaságokat..! 2 hónapja szültél, az egész új neked, neked is anyává kell érned. Ez a kis csöppség teljesen rád van utalva. Ha te nem véded meg, akkor ki vigyáz rá? Ez a rossz érzés, ami benned van, nem más, mint anyai ösztön. Éppen ideje, hogy hallgass rá és felnõttként viselkedj, ne pedig egy gyermeki szerepben, aki fél a rokonok dorgálásától. Az ismerõseid sem értenek a gyerekekhez, empátiából is nullára vizsgáztak. Ne legyen vendégáradat, csak azt és akkor hívd meg, aki számodra is megnyugtató. A baba pedig nem cirkuszi majom, ahogyan többen írták, hanem egy élõ ember! Te pedig az édesanyja vagy, aki felel érte, aki védelmezi õt. Ébresztõ!

Hogy nyugtassam meg a babám ebben a frontos időben?

3 hetes a kislányom, és egész nap nyafog. Nem bírok vele, akármit csinálok nem jó. Cici után nem alszik el, pedig már fáradt. Csak sír, el?ször csak panaszkodik, aztán vísítás lesz bel?le. Már így ébredt reggel, hajnalban nyugtalanul aludt.

Legjobb válasz: miután megszoptatod és nem alszik el akkor add oda neki a cumit és simogasd a hasat nyugtasd meg vagy mond azt hogy ssssss mert ilyen hang van az anyaméhben is és ez megnyugtatja.....

miután megszoptatod és nem alszik el akkor add oda neki a cumit és simogasd a hasat nyugtasd meg vagy mond azt hogy ssssss mert ilyen hang van az anyaméhben is és ez megnyugtatja.....
Találjatok ki együtt valami jó módszert! Olyat, amit könnyen alkalmazni tudtok, nem fárasztó és illeszkedik a ti napirendetekbe. Késõbb le lehet szoktatni róla õt is, úgy 3-4 hónapos kora körül. Egyet viszont szerintem kerüljetek el: ne cipeljétek körbe körbe kézben, a 10 kilós gyereket már nehezebb lesz... ha muszály õt mozgatni, mert úgy megyugszik, próbáld ki ezt: tedd a mózeskosárba, úgy vedd ölbe és döcögtesd a térdeden finoman, közben dúdolj neki vagy tegyél be zenét, próbálhatsz közben cumit is adni neki (ha nincs az elveid ellen) Remélem segítettem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!