Találatok a következő kifejezésre: Hogy nevezik zsidók (3 db)

A cionisták legfőbb célja, hogy minden zsidó Izraelben éljen. Ezek után miért nevezi magát a kuruc. Infó, a Jobbik és társaik anticionistának?

Nem értem, mert állandóan attól rettegnek, hogy a zsidók idejönnek és felvásárolnak mindent meg lakóparkokat húznak fel. Ezzel szemben anticionisták, tehát azt akarják, hogy a zsidók ne a saját államukban éljenek. Nincs itt egy kis ellentmondás?

Legjobb válasz: ne leszavazzatok cáfoljatok meg. mert így történt...

ne leszavazzatok cáfoljatok meg. mert így történt...
egy idõszakban az ENSZ a cionismust rasszimusnak minõsítette. aztán kivették. biztos nem az izraeli lobbi miatt...
Hogy a szamárságokat eloszlassuk: A cionizmus célja KIZÁRÓLAG Izrael Állam léte és védelme, valamint, hogy minél több zsidó éljen a zsidók õsi hazájában, Izraelben. Semmi más, senkin nem akarnak "uralkodni". ( Legfeljebb magukon, hogy ne röhögjenek túl hangosan a szamárságokon és ne durvuljanak túlzottan, ha agresszót kell elhárítani, mert sajnos, azt nem ritkán kell. )
Egészen egyszerûen a szó alatt, mint cionizmus az emberek nem erre gondolnak. Sok politikával kapcsolatos szónak a közhasználatban nem ugyanaz a szerepe, mint az eredeti jelentése. Pár példának még demagóg, vagy populizmus, stb.
Sokan a zsidó szupremáciát is cionizmusnak hívják.És valójában ez ellen küzdenek sokan , a szupremácia ellen.
Mert a cionizmus valahogy a 40-es években - az üldöztetés alatt és után - teljesen átalakult és ma már nem az, ami a XIX-XX. század fordulóján volt. Ennyire egyszerû.
23:27 "...akik kiirtják az ottani lakosságot, hogy a "szent" földjükön élhessenek..." Kevesebb kurucos propagandát olvass. Másrészt: az ottani arabok nagy része is ugyanúgy kései (19-20.sz.) bevándorlók leszármazottja azon a területen, mint a zsidók.
Nincs, mikor egy kitüntetésbe is beleszólnak! Ha nem akarnának idejönni akkor egyáltalán nem foglalkoznának velünk.
mert muveletlen, altalanos iskolat sem vegzett idiotak, ezert nem tudjak mi az a cionizmus VAGY nem akarjak, hogy a zsidok Izraelben eljenek mindenki dontse el, hogy melyik igaz a ketto kozul
Kicsit off, a cionizmus rasszizmussá nyilvánítása a Szovjetunió nyomására történt, és miután meggyengült a tekintélye, ezt eltörölték.

Hogy nevezik azt az embert, aki a zsidó nép barátja?

Csak a cionizmus jut eszembe, de nem erre a szóra gondolok. Egy idegenszót keresek, csak normális válaszokat várok.

Legjobb válasz: filoszemita

filoszemita
a filo+szemita a jó (a filo - a barát, kedvelõ ahogy filozófia:filo-szófia - a bölcsesség szeretete, kedvelõje)
Sémita? (az antiszemita szó ellenkezõje)
Schindler, Vallenberg...
Az a barátjuk, aki felebarátként bánik velük is mindenkor! Tehát akkor a "kereszténység" nagy része barát?

Hogy nevezik a zsidók "sapkáját"?

Legjobb válasz: Kipa, yarmülke

Kipa, yarmülke
A vallásosabb zsidó férfiak által viselt sapka, a kipa, kapedli.
A sábeszdekli amúgy nem csúnya kifejezés, csak azért nem célszerû használni, mert azt sugallja, mintha csak sábeszkor (szombaton) kellene hordani. Pedig a kipát egy vallásos zsidó mindig viseli....
A sabeszedkli csúnya kifejezés, maradjunk a kipánál vagy kapdelinél.
F4szkalap!:D:D
SÁBESZDEKLI
Utolsónak: a Dohány utcaiban mindenki így hordja, kivéve az, aki papírdekliben megy be :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!