Találatok a következő kifejezésre: Hogy nézi a doki, hogy (29 db)

Hanyadik heti UH-n nézi a doki, hogy minden rendben van-e a májjal és a tüdővel?

Már túl vagyunk a 20. heti UH-n, a doki rendben találta a szívet, gyomrot, veséket, hólyagot. Viszont a májról és a tüd?r?l nem nyilatkozott. Nekem ez fel sem t?nt eddig, viszont egy ismer?sömnek a 24. héten derült ki, hogy bár eddig minden eredménye jó volt, a kicsi tüdejével baj van, a születés után meghalna. Mikor nézik a májat és a tüd?t?

Legjobb válasz: Szia! Nálam az orvos alapból nézte a belsõ szerveket, és mindig mondta, hogy rendben vannak. A szívre külön rákérdeztünk, mert a családban volt szívfejlõdési rendellenességgel született gyermek. Õ rendben találta, de elküldött gyermekkardiológiára, ahol szintén uh-val megnézte egy szakember. Úgy gondolom, hogy egy jobb uh-s orvos észreveszi, ha valamivel gond van, de a biztonság kedvéért érdemes rákérdezni, amikor legközelebb mész.

Szia! Nálam az orvos alapból nézte a belsõ szerveket, és mindig mondta, hogy rendben vannak. A szívre külön rákérdeztünk, mert a családban volt szívfejlõdési rendellenességgel született gyermek. Õ rendben találta, de elküldött gyermekkardiológiára, ahol szintén uh-val megnézte egy szakember. Úgy gondolom, hogy egy jobb uh-s orvos észreveszi, ha valamivel gond van, de a biztonság kedvéért érdemes rákérdezni, amikor legközelebb mész.

Ha Bromocripint szedek, mikor lesz jo a prolaktin szint és hogy nézi a doki havonrta?

Legjobb válasz: Hogy kinek mikor hat az változó, mert azoknak akiknek felírják más-más értékû az emelkedés (van akinek csak enyhén emelkedett, van akinek nagyon magasan), eltérõ a betegeknél a kiváltó ok (pl: pcos,hipofízis adenóma, egyéb baj),a tabletta adagolása sem egyforma, hiszen az orvosok az elõbbiek alapján szabja meg a szedését . A gyógyszert felíró orvost kérdezzed meg, hogy nálad mikorra teszi a normális értékek megjelenését. A hormonszint kontrollja vérvétellel történik.

Hogy kinek mikor hat az változó, mert azoknak akiknek felírják más-más értékû az emelkedés (van akinek csak enyhén emelkedett, van akinek nagyon magasan), eltérõ a betegeknél a kiváltó ok (pl: pcos, hipofízis adenóma, egyéb baj), a tabletta adagolása sem egyforma, hiszen az orvosok az elõbbiek alapján szabja meg a szedését . A gyógyszert felíró orvost kérdezzed meg, hogy nálad mikorra teszi a normális értékek megjelenését. A hormonszint kontrollja vérvétellel történik.

Azt mondta a doki hogy a ciklus 3. napján menjek mert vért vesz. Ebböl mit néz meg?

Legjobb válasz: Több falyta hormont néznek ilyenkor. Nekem a 21-ik napon kell menni megint. Akkor már csak azt nézik volt-e pé.

Több falyta hormont néznek ilyenkor. Nekem a 21-ik napon kell menni megint. Akkor már csak azt nézik volt-e pé.
Hormonszintet. Valószínûleg kell még majd menned a 13. és a 23. napon is.

Honnan tudja megállapítani cm-re pontosan a doki, hogy mennyire tágult ki a méhszáj? Kézzel vagy valami egyébbel nézik? Sokáig tart?

35 hetes kismama

Legjobb válasz: Nem hallottam, hogy cm-re állapítanák meg. Nekem ujjnyira nézték, ujjal... Fájni nem fáj (ha jó a doki és nem szadiz, mert ha igen, akkor fáj, de akkor sem vészes:))

Nem hallottam, hogy cm-re állapítanák meg. Nekem ujjnyira nézték, ujjal... Fájni nem fáj (ha jó a doki és nem szadiz, mert ha igen, akkor fáj, de akkor sem vészes:) )
Ujjnyira nézik és kézzel, nem centire. Nem tart sokáig, nem kell tõle félni, nem fáj.
Ijjnyira, és nem rosszabb, mint egy sima nõgyógyászati vizsgálat. Szerintem kisebb bajod is nagyobb lesz ennél...-)

Megvizsgálhat úgy a doki hogy beinduljon a szülés? Esetleg amikor nézi a magzatvízet? Volt valaki akinek megindult a szülés vizsgálat után?

Reménykedjek hátha?

Legjobb válasz: Nem hiszem, régen amikor kézzel vizsgálták a nõket sem indult be, nem hogy most.

Nem hiszem, régen amikor kézzel vizsgálták a nõket sem indult be, nem hogy most.
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdezem mert tegnap is néztek magzatvízet és utánna voltak fájásaim, majd elmúltak de estére állandósult a fájdalom ami persze reggelre megint abbamaradt.holnap megint nézik...na hátha beindulna már :D
Nekem 1. terhességnél 3x néztek magzatvizet, az elsõnél kézzel tágított a doki hogy egyáltalán beférjen a csõ mert teljesen zárt voltam. Mégsem indult be, pedig én is szerettem volna mert már túlhordtam. Végül indítani kellett, de még az oxitól sem indult egykönnyen.
Délben megvizsgált a doki, tök zárt voltam, bár a vizsgálat után ülni sem tudtam... 4kor elfolyt a magzatvíz, reggel 8kor meglett a baba.
Szia. Nekem a lányommal volt csak sima vizsgálatra mentem megvizsgált 9 körül és közölte 13 után induljunk vissza a kórházba... Igaza lett délután 17:41re meglett a lányom...

Jövőhéten mennem kell egy teljes vérképet csináltatni, mert elég magas a vérnyomásom! Azt mondta a doki, hogy ott nézik a vesével, a szívvel, vagy a májjal nincs-e esetéeg valami baj! és ha mégis találnak valamit?

Legjobb válasz: Szia! Konkrétan mi a kérdés? A magas vérnyomásnak oka van. Ezt próbálja kideríteni a doktor. Ha a laboreredmények utalnak valamelyík szerv problémájára, akkor azt tovább vizsgálják. Ha meglesz a magas vérnyomás konkrét oka, akkor azt fogják kezelni gyógyszeresen, és valószínû vérnyomáscsökkentõ gyógyszert is kell szedni.

Szia! Konkrétan mi a kérdés? A magas vérnyomásnak oka van. Ezt próbálja kideríteni a doktor. Ha a laboreredmények utalnak valamelyík szerv problémájára, akkor azt tovább vizsgálják. Ha meglesz a magas vérnyomás konkrét oka, akkor azt fogják kezelni gyógyszeresen, és valószínû vérnyomáscsökkentõ gyógyszert is kell szedni.

30 hetes kötelező UH, nekem a dokim (magán) miért nem mondta? Mit néznek olyankor? Nektek hogy volt?

Nekem 33 hetesen kell visszamennem újra akkor ad vérvételre paírt de ennyi, az uh-t nem említette.

Legjobb válasz: Van ahol 30, van ahol 32 hetesen szoktak csinálni. Hogy pontosan mit néznek,már nem tudom. Hívd fel és kérdezd meg a dokit, miért nem akar uhot csinálni

Van ahol 30, van ahol 32 hetesen szoktak csinálni. Hogy pontosan mit néznek, már nem tudom. Hívd fel és kérdezd meg a dokit, miért nem akar uhot csinálni
Szia! Én ugy tudom, hogy 32hetesen van a kötelezõ uh, de nemtudom, hogy mit néznek, mert én hétfõn megyek rá. Kötelezõ vérvétel van 34hetesen, gondolom arra kapsz papírokat. Mindenéle képpen kérdezz rá az uh.ra, de "szép" dolog tõle, ha esetleg elfelejtette. Szerintem védõnõvel is beszélhetsz errõl, hívd fel akár most.
nekem 28 hetesen csinaltak, nem lehet, hogy neked is elobb volt? nekem a 36. heti uh maradt ki (de teljesen, nem is lesz). a 32.(28.heti) uh-n neztek: baba biometriai korat, bdp, hc, ac, fl, szóval a szokásos dolgokat, a doki megmutatta a pici heréit, meg hogy van haja, és hogy hogy fekszik, milyen állapotban van a méhlepény, mást nagyon nem. elég hamar lement, talan meg a veset nezte, meg hogy mennyi magzatviz van.. amugy ha a nodokid mindig megvizsgal uhn (engem mindig megvizsgalt), akkor nagyon nem aggódnek.

18 hetes kismama vagyok, szerintetek normális, hogy a dokim még egyszer sem vizsgált meg kézzel vagy hüvelyi ultrahanggal? Mindeig csak hasi ultrahanggal néz meg. Nekem nem hiányzik, hogy "nyúkáljon", csak kiváncsi vagyok, hogy másnál is van-e így.

Legjobb válasz: Hüvelyi uh-val már nem is fog, abból már nem látnak semmit. Kézi vizsgálat pedig még nincs, általában még nem szokták ilyenkor a méhszájat vizsgálni, de ez is dokija válogatja, valaki mindig nézi, valaki csak a végén.

Ja, szerintem nem látni a méhszájat. Legalábbis azt nem nézik ultrahangon, sose nézték. A veszélyeztetettségem miatt (éppenséggel megrövidült a méhnyakam, 1000 lett a cg-m) kórházba küldött a magándokim további kivizsgálásokra, ott is manuálisan nézték a méhnyakat, de átküldtek ultrahangra is, hogy a méhlepényem nem nyúlik-e bele. Megint 13:27 voltam.
Hüvelyi uh-val már nem is fog, abból már nem látnak semmit. Kézi vizsgálat pedig még nincs, általában még nem szokták ilyenkor a méhszájat vizsgálni, de ez is dokija válogatja, valaki mindig nézi, valaki csak a végén.
Nekem sem néztek még méhszájat sajna, pedig jó lenne tudni mi a helyzet.Holnap megyek pont vissza, kiváncsi leszek megnézi e?26 hetes kismami
Engem sem vizsgál a dokim hüvelyivel, mert hasin szépen látszik minden (de egyébként is azt csak az elsõ trimeszterben szokták). Elõzõ terhességemnél nem tudom pontosan mikor, de az biztos, hogy a 20. hét után vizsgált meg elõször manuálisan.
Nálam eleve hüvelyi ultrahanggal és manuális vizsgálattal állapította meg a terhességet. 13. hétig elvileg hüvelyi ultrahangot használnak a dokik, mert azon még jobban látszik az apróság (közelebb van a vizsgálófejhez, a hasi ultrahangnak több szöveten kell áthatolnia). Az elsõ kötelezõ ultrahangon is azzal vizsgáltak a kórházban. Most nézem a kiskönyvem, az elsõ Cg feljegyzés a 13 hetes terhesen volt, vagyis akkor már nézte a méhszájamat.
Igaz magán doki és én el is várom ezért az alaposságot: az elsõ három hónapban hüvelyi uh-val nézte meg a babát, a 12. héten pedig megnézte manuálisan a méhszájat. A 16. héten szintén. Így állapítja meg hogy zárt e. Ezt be is írja a kis könyvembe minden egyes alkalommal. Ez alapvetõ dolog, hiszen ha nem kellõen zárt a méhszáj feljuthat a fertõzés, vetélés lehet belõle. Ennek a kizárása érdeke mindenkinek azt gondoltam, de úgy látszik vannak dokik, akik igen lezseren veszik ezeket a dolgokat.
13:27 vagyok. védõnõhöz se jársz, ott se írnak bele? Nálam ez úgy ment, hogy amikorra a doki visszarendelt, azon a héten vizsgálat elõtt elmentem a védõnõhöz pisimintával, ott volt vérnyomásvizsgálat, súlymérés, kellemes nõi csevej stb. Ezt a védõnõ dátummal-pecséttel beírta, és az aktuális véreredményeket is rögzítette, ahol éppen kellett. Majd a védõnõ által megkezdett rovatba írt be a doki, írta a cg-t meg a többi megjegyzést. Nekem a végére betelt a kiskönyv, mert az utolsó harmadban veszélyeztetett lettem, sûrûn kellett mennem. Tudod mit? Szerintem gondolkodj el orvosváltáson...
hát pedig nyúlnia kéne. igy fogalma sincs a méhszáj állapotáról. de gondolom a kismama könyvbe azért odavésett egy- két számot hasraütésszerûen. nagyon bátor.
A kérdező hozzászólása: azt hogy zárt -e a méhszáj, lehet e látni hasi ultrahangon??
A kérdező hozzászólása: a citológiat pont azelõtt csinálták mielõtt kiderült, hogy terhes lettem, úgyhogy azt már nem kellett. Nekem hasi ultrahanggal állapította meg a doki hogy terhes vagyok.
18 hetesen már kellett legyen citológia is és ahoz kell h megvizsgáljon "úgy" is, magát a terhességet is hüvelyi uh-al vagy manuális vizsgálattal állapítják meg. Legalább is nekem így volt. 32 hetes km
Nekem a méhszájat hüvelyivel nézi, úgy jobban látja a méhnyak hosszát is. Kézzel még soha nem turkált meg. 26 hetes kismama
Hüvelyi uh csak az elsõ 12 hétben van. Nekem csinált kézi vizsgálatot a doki már a 10. héten, azt mondta minden rendben, zárt a méhszáj. A méhszáj állapotát az ultrahang nem mutatja ki.
A kérdező hozzászólása: ilyen cg eredmény nincs írva sehova. Azért köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: persze, ilyen súly , vérnyomást nekem is írtak, de mást nem.
Már megint 13:27. A kórházi ellenõrzésen az ultrahangot hüvelyileg csinálták! 31 hetesen! Szóval hasi ultrahangon a méhszájat bizonyosan nem tudják vizsgálni.
A kérdező hozzászólása: nekem eleve nem ír soha a kiskönyvembe. Idáig 1x voltam terhesgondozáson, ott írtak bele. pedig a 16. héten volt egy kis vérzésem is, de akkor sem nézett meg manuálisan csak ultrahanggal. azt mondta hogy levállt egy kicsit a méhlepény széle, pihenjek.
9 hetesen volt utoljára hüvelyi uh-om.azóta csak hasi van.méhszájat 19 hetesen nézett elõször.akkor volt 3000.aztán 4 hét múlva mikor legközelebb mentem akkor nem vizsgált, csak uh-ot csinált.aztán 3 hét múlva mentem megint akkor nézett méhszájat, akkor már 2000 volt. 26+1 hetes km

A dokitok hányadik héttől nézi rendszeresen a méhszájat, hogy nyitva van-e? Az én dokim nem nagyon nézi, Én meg mindig attól parázok, nehogy nyitva legyen.21 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Nekem kb. az ötödik hónap óta nézi és jegyzeteli a kiskönyvembe az eredményt. Ha "felnyúl" az mér maga a méhszáj állapotának a vizsgálata is egyben. Nekem sem mondta, csak akkor jöttem rá, amikor meg is jegyezte, hogy meg van rövidülve a méhszájam.

nekem minden alkalommal nézte/nézi! 34.hetes kismama
Nekem kb. az ötödik hónap óta nézi és jegyzeteli a kiskönyvembe az eredményt. Ha "felnyúl" az mér maga a méhszáj állapotának a vizsgálata is egyben. Nekem sem mondta, csak akkor jöttem rá, amikor meg is jegyezte, hogy meg van rövidülve a méhszájam.
Szia!Nekem minden vizsgálatnál nézte!
nekem még nem nezte, 28 hetes vagyok ma holnap megyek hozza, akkor kiderul
szia, a 28 hetes kismama vagyok rakerdeztem a dokinonel azt mondta csak akkor nezne, ha gorcsolnek, mert a mehszaj nyilasa gorccsel jar, en meg nem gorcsolok 36. hettol fogja folyamatosan nezni azert se nezi, hogy ne tegye ki a huvelyemet fertozesnek, meg van, akik picit vereznek utana. passz. remelem segitettem
utolsonak:egy kis enyhe barnás folyásom volt, de fájdalom, görcs semmi.Pedig 1cm.-re rövidültem.Nem akartam beleültetni a bogarat a füledbe, ne aggódj! Különben csak azt mondták rá, pihenjek, amennyit tudok és ne emeljek, de ettöl függetlenül túl is hordhatom!Kellemes babavárás! 34 hetes kismama
utolsó elotti vagyok, az utolsótól kérdezném: és éreztél valami furcsát? én nem aggódtam eddig, mert a 3. trimesztert viselem eddig a legjobban, ami eleg fura, es némi alvasi gondon kivul meg hogy gyakran jarok a wcre teljesen jól vagyok! és az adataim és végig tokeletesek voltak!! de most beleultetted a bogarat a fulembe!
Az utolsóhoz, csak annyit, hogy nekem 28 hétre teljesen lerövidült a méhnyakam, és puhult a méhszáj.Azt mondták görcsölnöm kellett volna-semmit nem éreztem!!!!!! Szóval a nyilásnak nem velejárója a görcs!
Szia! Én most 19 hetes vagyok. Nekem eddig egyszer nézte (14 hetes voltam). Múlt héten voltam nála, akkor azt mondta, h mivel nincs panaszom, most nem nézi, de következõ alkalommal nem marad ki.
Szia! Nekem még nem nézte egyszer sem. Holnap terhesgondozáson akarom megkérdezni hogy mikor mert tudni szeretném mi újság odalent. 33 heteske
A 12.hét óta 2x nézte, most vagyok 23 hetes és azt mondta innentõl 2-3 hetente nézni fogja.Mondjuk nekem voltak gondjaim, jobban odafigyel emiatt.
köszi! nekem se folyásom se barnam nem volt az egesz terhesseg alatt! igazabol neha keszit csak ki idegileg a tavolabbi csalad, de vegulis kibírom :D elnezest az offert, de milyen a mehszajvizsgalat? "csak" benyul, vagy be is vilagit, vagy?
Szerintem így is megvizsgál. Szurkolok hogy sikerüljön a kis tesó!
A kérdező hozzászólása: Remélem sikerül.Tegnap bõgve jöttem ki a wc-bõl, hogy már megint megjött:(Várom a további válaszokat is:)
Mi most kezdtük a kivizsgálásokat, 1 év sikertelenség után. Endokrinológushoz mentem, õ kért 3. és 21. napi ciklus vérvételt, a 3. napon terheléses cukrosat is. Még nõgyógyászhoz is kell mennem. A páromat elküldte andrológiai vizsgálatra és urológushoz, szerencsére neki minden eredménye átlagon felüli. A vérvételek eredménye elég sokára van meg, én is várok még az enyémre. Erre a sors fintora, hogy most késik..:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!