Találatok a következő kifejezésre: Hogy nézi a doki, (29 db)

Ha Bromocripint szedek, mikor lesz jo a prolaktin szint és hogy nézi a doki havonrta?

Legjobb válasz: Hogy kinek mikor hat az változó, mert azoknak akiknek felírják más-más értékû az emelkedés (van akinek csak enyhén emelkedett, van akinek nagyon magasan), eltérõ a betegeknél a kiváltó ok (pl: pcos,hipofízis adenóma, egyéb baj),a tabletta adagolása sem egyforma, hiszen az orvosok az elõbbiek alapján szabja meg a szedését . A gyógyszert felíró orvost kérdezzed meg, hogy nálad mikorra teszi a normális értékek megjelenését. A hormonszint kontrollja vérvétellel történik.

Hogy kinek mikor hat az változó, mert azoknak akiknek felírják más-más értékû az emelkedés (van akinek csak enyhén emelkedett, van akinek nagyon magasan), eltérõ a betegeknél a kiváltó ok (pl: pcos, hipofízis adenóma, egyéb baj), a tabletta adagolása sem egyforma, hiszen az orvosok az elõbbiek alapján szabja meg a szedését . A gyógyszert felíró orvost kérdezzed meg, hogy nálad mikorra teszi a normális értékek megjelenését. A hormonszint kontrollja vérvétellel történik.

Hanyadik heti UH-n nézi a doki, hogy minden rendben van-e a májjal és a tüdővel?

Már túl vagyunk a 20. heti UH-n, a doki rendben találta a szívet, gyomrot, veséket, hólyagot. Viszont a májról és a tüd?r?l nem nyilatkozott. Nekem ez fel sem t?nt eddig, viszont egy ismer?sömnek a 24. héten derült ki, hogy bár eddig minden eredménye jó volt, a kicsi tüdejével baj van, a születés után meghalna. Mikor nézik a májat és a tüd?t?

Legjobb válasz: Szia! Nálam az orvos alapból nézte a belsõ szerveket, és mindig mondta, hogy rendben vannak. A szívre külön rákérdeztünk, mert a családban volt szívfejlõdési rendellenességgel született gyermek. Õ rendben találta, de elküldött gyermekkardiológiára, ahol szintén uh-val megnézte egy szakember. Úgy gondolom, hogy egy jobb uh-s orvos észreveszi, ha valamivel gond van, de a biztonság kedvéért érdemes rákérdezni, amikor legközelebb mész.

Szia! Nálam az orvos alapból nézte a belsõ szerveket, és mindig mondta, hogy rendben vannak. A szívre külön rákérdeztünk, mert a családban volt szívfejlõdési rendellenességgel született gyermek. Õ rendben találta, de elküldött gyermekkardiológiára, ahol szintén uh-val megnézte egy szakember. Úgy gondolom, hogy egy jobb uh-s orvos észreveszi, ha valamivel gond van, de a biztonság kedvéért érdemes rákérdezni, amikor legközelebb mész.

30 hetes kötelező UH, nekem a dokim (magán) miért nem mondta? Mit néznek olyankor? Nektek hogy volt?

Nekem 33 hetesen kell visszamennem újra akkor ad vérvételre paírt de ennyi, az uh-t nem említette.

Legjobb válasz: Van ahol 30, van ahol 32 hetesen szoktak csinálni. Hogy pontosan mit néznek,már nem tudom. Hívd fel és kérdezd meg a dokit, miért nem akar uhot csinálni

Van ahol 30, van ahol 32 hetesen szoktak csinálni. Hogy pontosan mit néznek, már nem tudom. Hívd fel és kérdezd meg a dokit, miért nem akar uhot csinálni
Szia! Én ugy tudom, hogy 32hetesen van a kötelezõ uh, de nemtudom, hogy mit néznek, mert én hétfõn megyek rá. Kötelezõ vérvétel van 34hetesen, gondolom arra kapsz papírokat. Mindenéle képpen kérdezz rá az uh.ra, de "szép" dolog tõle, ha esetleg elfelejtette. Szerintem védõnõvel is beszélhetsz errõl, hívd fel akár most.
nekem 28 hetesen csinaltak, nem lehet, hogy neked is elobb volt? nekem a 36. heti uh maradt ki (de teljesen, nem is lesz). a 32.(28.heti) uh-n neztek: baba biometriai korat, bdp, hc, ac, fl, szóval a szokásos dolgokat, a doki megmutatta a pici heréit, meg hogy van haja, és hogy hogy fekszik, milyen állapotban van a méhlepény, mást nagyon nem. elég hamar lement, talan meg a veset nezte, meg hogy mennyi magzatviz van.. amugy ha a nodokid mindig megvizsgal uhn (engem mindig megvizsgalt), akkor nagyon nem aggódnek.

18 hetes kismama vagyok, szerintetek normális, hogy a dokim még egyszer sem vizsgált meg kézzel vagy hüvelyi ultrahanggal? Mindeig csak hasi ultrahanggal néz meg. Nekem nem hiányzik, hogy "nyúkáljon", csak kiváncsi vagyok, hogy másnál is van-e így.

Legjobb válasz: Hüvelyi uh-val már nem is fog, abból már nem látnak semmit. Kézi vizsgálat pedig még nincs, általában még nem szokták ilyenkor a méhszájat vizsgálni, de ez is dokija válogatja, valaki mindig nézi, valaki csak a végén.

Ja, szerintem nem látni a méhszájat. Legalábbis azt nem nézik ultrahangon, sose nézték. A veszélyeztetettségem miatt (éppenséggel megrövidült a méhnyakam, 1000 lett a cg-m) kórházba küldött a magándokim további kivizsgálásokra, ott is manuálisan nézték a méhnyakat, de átküldtek ultrahangra is, hogy a méhlepényem nem nyúlik-e bele. Megint 13:27 voltam.
Hüvelyi uh-val már nem is fog, abból már nem látnak semmit. Kézi vizsgálat pedig még nincs, általában még nem szokták ilyenkor a méhszájat vizsgálni, de ez is dokija válogatja, valaki mindig nézi, valaki csak a végén.
Nekem sem néztek még méhszájat sajna, pedig jó lenne tudni mi a helyzet.Holnap megyek pont vissza, kiváncsi leszek megnézi e?26 hetes kismami
Engem sem vizsgál a dokim hüvelyivel, mert hasin szépen látszik minden (de egyébként is azt csak az elsõ trimeszterben szokták). Elõzõ terhességemnél nem tudom pontosan mikor, de az biztos, hogy a 20. hét után vizsgált meg elõször manuálisan.
Nálam eleve hüvelyi ultrahanggal és manuális vizsgálattal állapította meg a terhességet. 13. hétig elvileg hüvelyi ultrahangot használnak a dokik, mert azon még jobban látszik az apróság (közelebb van a vizsgálófejhez, a hasi ultrahangnak több szöveten kell áthatolnia). Az elsõ kötelezõ ultrahangon is azzal vizsgáltak a kórházban. Most nézem a kiskönyvem, az elsõ Cg feljegyzés a 13 hetes terhesen volt, vagyis akkor már nézte a méhszájamat.
Igaz magán doki és én el is várom ezért az alaposságot: az elsõ három hónapban hüvelyi uh-val nézte meg a babát, a 12. héten pedig megnézte manuálisan a méhszájat. A 16. héten szintén. Így állapítja meg hogy zárt e. Ezt be is írja a kis könyvembe minden egyes alkalommal. Ez alapvetõ dolog, hiszen ha nem kellõen zárt a méhszáj feljuthat a fertõzés, vetélés lehet belõle. Ennek a kizárása érdeke mindenkinek azt gondoltam, de úgy látszik vannak dokik, akik igen lezseren veszik ezeket a dolgokat.
13:27 vagyok. védõnõhöz se jársz, ott se írnak bele? Nálam ez úgy ment, hogy amikorra a doki visszarendelt, azon a héten vizsgálat elõtt elmentem a védõnõhöz pisimintával, ott volt vérnyomásvizsgálat, súlymérés, kellemes nõi csevej stb. Ezt a védõnõ dátummal-pecséttel beírta, és az aktuális véreredményeket is rögzítette, ahol éppen kellett. Majd a védõnõ által megkezdett rovatba írt be a doki, írta a cg-t meg a többi megjegyzést. Nekem a végére betelt a kiskönyv, mert az utolsó harmadban veszélyeztetett lettem, sûrûn kellett mennem. Tudod mit? Szerintem gondolkodj el orvosváltáson...
hát pedig nyúlnia kéne. igy fogalma sincs a méhszáj állapotáról. de gondolom a kismama könyvbe azért odavésett egy- két számot hasraütésszerûen. nagyon bátor.
A kérdező hozzászólása: azt hogy zárt -e a méhszáj, lehet e látni hasi ultrahangon??
A kérdező hozzászólása: a citológiat pont azelõtt csinálták mielõtt kiderült, hogy terhes lettem, úgyhogy azt már nem kellett. Nekem hasi ultrahanggal állapította meg a doki hogy terhes vagyok.
18 hetesen már kellett legyen citológia is és ahoz kell h megvizsgáljon "úgy" is, magát a terhességet is hüvelyi uh-al vagy manuális vizsgálattal állapítják meg. Legalább is nekem így volt. 32 hetes km
Nekem a méhszájat hüvelyivel nézi, úgy jobban látja a méhnyak hosszát is. Kézzel még soha nem turkált meg. 26 hetes kismama
Hüvelyi uh csak az elsõ 12 hétben van. Nekem csinált kézi vizsgálatot a doki már a 10. héten, azt mondta minden rendben, zárt a méhszáj. A méhszáj állapotát az ultrahang nem mutatja ki.
A kérdező hozzászólása: ilyen cg eredmény nincs írva sehova. Azért köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: persze, ilyen súly , vérnyomást nekem is írtak, de mást nem.
Már megint 13:27. A kórházi ellenõrzésen az ultrahangot hüvelyileg csinálták! 31 hetesen! Szóval hasi ultrahangon a méhszájat bizonyosan nem tudják vizsgálni.
A kérdező hozzászólása: nekem eleve nem ír soha a kiskönyvembe. Idáig 1x voltam terhesgondozáson, ott írtak bele. pedig a 16. héten volt egy kis vérzésem is, de akkor sem nézett meg manuálisan csak ultrahanggal. azt mondta hogy levállt egy kicsit a méhlepény széle, pihenjek.
9 hetesen volt utoljára hüvelyi uh-om.azóta csak hasi van.méhszájat 19 hetesen nézett elõször.akkor volt 3000.aztán 4 hét múlva mikor legközelebb mentem akkor nem vizsgált, csak uh-ot csinált.aztán 3 hét múlva mentem megint akkor nézett méhszájat, akkor már 2000 volt. 26+1 hetes km

Azt mondta a doki hogy a ciklus 3. napján menjek mert vért vesz. Ebböl mit néz meg?

Legjobb válasz: Több falyta hormont néznek ilyenkor. Nekem a 21-ik napon kell menni megint. Akkor már csak azt nézik volt-e pé.

Több falyta hormont néznek ilyenkor. Nekem a 21-ik napon kell menni megint. Akkor már csak azt nézik volt-e pé.
Hormonszintet. Valószínûleg kell még majd menned a 13. és a 23. napon is.
Szerintem így is megvizsgál. Szurkolok hogy sikerüljön a kis tesó!
A kérdező hozzászólása: Remélem sikerül.Tegnap bõgve jöttem ki a wc-bõl, hogy már megint megjött:(Várom a további válaszokat is:)
Mi most kezdtük a kivizsgálásokat, 1 év sikertelenség után. Endokrinológushoz mentem, õ kért 3. és 21. napi ciklus vérvételt, a 3. napon terheléses cukrosat is. Még nõgyógyászhoz is kell mennem. A páromat elküldte andrológiai vizsgálatra és urológushoz, szerencsére neki minden eredménye átlagon felüli. A vérvételek eredménye elég sokára van meg, én is várok még az enyémre. Erre a sors fintora, hogy most késik..:D

Honnan tudja megállapítani cm-re pontosan a doki, hogy mennyire tágult ki a méhszáj? Kézzel vagy valami egyébbel nézik? Sokáig tart?

35 hetes kismama

Legjobb válasz: Nem hallottam, hogy cm-re állapítanák meg. Nekem ujjnyira nézték, ujjal... Fájni nem fáj (ha jó a doki és nem szadiz, mert ha igen, akkor fáj, de akkor sem vészes:))

Nem hallottam, hogy cm-re állapítanák meg. Nekem ujjnyira nézték, ujjal... Fájni nem fáj (ha jó a doki és nem szadiz, mert ha igen, akkor fáj, de akkor sem vészes:) )
Ujjnyira nézik és kézzel, nem centire. Nem tart sokáig, nem kell tõle félni, nem fáj.
Ijjnyira, és nem rosszabb, mint egy sima nõgyógyászati vizsgálat. Szerintem kisebb bajod is nagyobb lesz ennél...-)

Veszprémben a Csongrády doktornál a 4D-s uh végig 4D? Csak mert sok olyat olvasok hogy a névlegesen 4D uh alatt szinte végig 2D-t néznek, és csak néha kapcsol át a doki 4D-re.

Legjobb válasz: A 4D ultrahang csak babamozi, a diagnosztikai jelentõsége gyakorlatilag nulla. A fejlõdési rendellenességek kiszûrése a 4D nem igazán alkalmas, még akkor sem ha laikusként az ember másképp gondolja. Nem véletlenül nézik tehát 2D-ben.

A 4D ultrahang csak babamozi, a diagnosztikai jelentõsége gyakorlatilag nulla. A fejlõdési rendellenességek kiszûrése a 4D nem igazán alkalmas, még akkor sem ha laikusként az ember másképp gondolja. Nem véletlenül nézik tehát 2D-ben.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, de azért tettem fel ezt a kérdést, mert én babamozit szeretnék, hisz a genetikai uh-ok már megvoltak.Nem ez volt a kérdésem, de köszönöm.
31+3=betöltött 31. hét utáni harmadik nap. Ez már a 32. hétben van, amit még nem töltöttél be.
Én a neten mikor ela olvasom hogy mi vonatkozik erre hétre, akkor azt a hetet olvasom amiben éppen bennevagyok, ebben az esetben a 32.-et! :) Ha doki kérdezi akkor 31 hetes vagy, hiszen ezen már túl vagy, de amikor az ilyen fejlõdéses dolgokat olvasom, akkor azt a hetet szoktam amit éppen töltök! :)
Mindig a betöltött hetet kell mondani, illetve annyi idõs vagy. Nekem egy orvos magyarázta el egyszerûen: Akkor vagyunk 1 évesek, amikor betöltjük azt. Végül is igaza van. Meg egyébként sem érdemes kavarni, mert a vizsgálatok is ehhez vannak igazítva. (30+4 hetes)
(ui: elsõ voltam, csak elfelejtettem odaírni)
Szerintem máris érdemes elmenned! :) Gratulálok! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! :)
Már menj is.Biztos ad majd terhességmegtartó gyógyszert, ill. hát vetélés után szoktak.Biztos ami biztos. Én már az 5. héten szaladtam a dokihoz, mivel már volt két vetélésem.Kaptam Duphastonr rá.Akkor igaz még nem uházott, hisz pici volt a terhesség, de neked már mindennek kell lennie, látni fogod a picurod kis szivecskéjét. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Megmondom õszintén már alig várom hogy lássam, meg halljam a kicsi szivét dobogni :) neked is köszönöm hogy válaszoltál!(te dolgoztál állapotosan?)
Második vagyok. Nem, karácsonykor tudtam meg hogy baba van, és januárba már nem mentem.Mivel álló munka, sok utazás, zötykölõdés.Még csak tesztem volt, de a háziorvos már ki is írt.Nem mertem kockáztatni, bár az elõzõ kettõvel is az elejétõl itthon voltam, mégis baj lett, tehát nem ez befolyásolja a dolgot, pesze extrém nehéz munkát nem szabad semmiképp. Szép és egészséges terhességet neked.
A kérdező hozzászólása: Én dolgozom most is , reggelente takarítás van a munkahelyemen aztán csak ücsörgés, de néha érzem föleg most a melegben hogy fáradok akkor megállok pihenni, lehet az orvos engem is kiir majd táppénze rögtön, majd kiderül mit lát a legjobbnak. Viszont kívánok minden jót!
Nekem is volt a terhességem elõtt egy vetélésem kb. 9 hetesen, utána 2, 5 hónappal lettem várandós újra. Mivel pedagógus vagyok, volt 2 hónap szünetem, szeptemberben 17 hetesen még visszamentem dolgozni, decemberben kiírt véglegesre a doki, féligmeddig veszélyeztetett terhes voltam (nem kellett feküdnöm, csak kímélni magam). A babám 37. hét után született, teljesen egészségesen, éretten (3500g 55 cm) és nem volt semmi komplikáció. Amikor nekem pozitív lett a tesztem én elsírtam magam örömömben, ez a boldogság és az az "csoda" érzés, ami akkor született meg bennem, ma is tart, amikor a kislányomra nézek. A legjobb dolog! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!