Találatok a következő kifejezésre: Hogy néz manapság a (11 db)

Miért van az hogy manapság a fiúk a nőnek csak a testét nézik a fejét meg nem annyira?

Jó nem általánosítok hogy minden pasi ilyen, de pl ha van egy lány kerek, feszes fenékkel, meg jó mellekkel de a feje mondjuk már annyira nem a legszebb ezt megnézik, de ha átlagos teste van, ezt úgy értem hogy nem sovány, nem telt, de a melle mondjuk nem a legjobb, de az arca nem csúnya vagy szép, akkor arra már nem mondják hogy de jó csaj. pl.: csúnya fej jó test :

Legjobb válasz: Kövezz meg, de akkor is az arcot nézem elsõre. Ha az arc és a mosoly nem tetszik, akkor utána jöhet a bensõ. Ha az sem passzol, akkor a testét már nem fogom nézni.

Kövezz meg, de akkor is az arcot nézem elsõre. Ha az arc és a mosoly nem tetszik, akkor utána jöhet a bensõ. Ha az sem passzol, akkor a testét már nem fogom nézni.
Egyáltalán nem csúnya az arca az elsõ linken levõ csajnak..
"Kövezz meg, de akkor is az arcot nézem elsõre. Ha az arc és a mosoly nem tetszik, akkor utána jöhet a bensõ. Ha az sem passzol, akkor a testét már nem fogom nézni." Te hogy csinálod azt, hogy megnézed a bensõjét és addig kerülöd a testét. Addig bebetonozod nyakig vagy tóban ismerkedtek, hogy nehogy elrontsd a sorrendet?:D
Azért, mert a fejükben semmi érdekes nincs.
"suliban is ha egy csajnak nincs szép feje, vagy csúnyácska, de szexi teste van akkor egybõl megnézik." Attól még, hogy csúnya az arca, még bámulhatom a mellét meg a fenekét suliban. Amúgy inkább az arc a fontosabb nekem.
A kérdező hozzászólása: meg nézd meg a pornósokat...
A kérdező hozzászólása: nem de azért látom hogy suliban is ha egy csajnak nincs szép feje, vagy csúnyácska, de szexi teste van akkor egybõl megnézik.
Ezeknek annyira nem csúnya a fejük. De én mindig a fejet nézem meg elôször.
Hát én nem tudom de engem a teste és az arca is érdekel. És ezzel még sok sok sok ismerõsöm is így van, és már nem gyerek egyik sem.
Ez az, hogy egyes nõknek az arca ronda a teste meg jó, az bizonyíték arra, hogy a pasik az arcot nem nézik meg?
A kérdező hozzászólása: jó nem bûnronda feje van, de azért inkább a teste hangsúlyosabb.
Miért van az, hogy manapság a nõk csak a fiúk arcát nézik, a test meg le van sz*rva? Ez kicsit igazságtalanság, mert jó teste bárkinek lehet, jóképûnek viszont születni kell.
nálam nem ez az értékrend.. és 18/l
Sajnos elég sok embernek (férfinek is) a státusz szimbólumok a fontosak, még párkapcsolatnál is.. :( De azért vannak még bõven kivételek! Szóval nem kell keseregni, van remény!
Nos, az elsõ két kérdés szerintem nem olyan gáz, ha nem az anyagiak felmérése miatt teszik fel õket. Párommal mi is az elsõ randin már ezt bõven kitárgyaltuk, hogy ki hogyan és kivel él (õ pl. anyukájával, és cseppet sem zavar(t)), mik a jövõbeni tervei, mit szeretne majd késõbb dolgozni stb. A bankszámlás meg iphone-os rész viszont vicces :D De ha valakinek ezek fontosak, és ezzel indít, akkor nézd a jó oldalát, hamar kiderül az anyagiasság, és nem folysz jobban bele a kapcsolatba.
Hát öcsém, 30 körül már illik nem anyádékkal élned, dolgoznod és saját, önnálló élettel és pénzügyekkel rendelkezned.És nem a barátnõ szerzés miatt, hanem mert ez a normális.És szerintem senki nem akar egy vesztessel lenni, aki ennyi idõsen még nem rendelkezik élettel...Ez nem felszínesség.Persze egy max 20 éves lányt, aki most kezd élni, azt nem érdekli talán, de egy nõt igen.
A kérdező hozzászólása: Félre értettétek a kérdésemet, úgy látom, igen valamilyen szinten érdekel mindenkit a másik anyagi helyzete, de ha ez az elsõdleges, akkor azt butaságnak gondolom. És különben is lehet valakinek több milliárdja is, ha egyébként meg nem éli az életét, nem boldog hanem reggeltõl estig dolgozik és csak a dollár jelek lebegnek a szeme elõtt. Így értettem, talán így már egyértelmû mindenkinek.
az, h kivel élsz, az egy nõnek azért fontos kérdés, mert ha családot alapítotok, nem mindegy, kihez lesz férjecske lojálisabb, bukhat itt el egy házasság aztán, hogy mi a foglalkozása azért lehet fontos, h kb. egy végzettségûek-e, sok férfit feszélyez, ha a nõnek magasabb iskolája van, szóval feszültségforrás lehet, ez nem feltétlenül, mint az elõbbi, de lehet a tõkéje azért fontos, h tudnak-e egyáltalán együtt életet kezdeni, sajnos manapság kevés ember teheti meg, h önálló életet kezdjen, saját mindennel, persze ebben az esetben lehet keresni akár már együtt a párnak az alternatív megoldásokat, tehát a "legkönnyebben" megoldható probléma telefon, értékrend kérdése, ha valakinek ez a fontos, neked meg nem, abból úgysem lesz kivitelezhetõ kapcsolat, kár is erõltetni
Én 30 felett vagyok, de ha egyedülálló lennék, biztos meggondolnám, hogy kezdjek-e valakivel, aki az anyjával lakik.
Szerintem keress tovább nyugodtan, nem mindenki ilyen.Sajnos te pont belefutottál pár hasonló leányba, akik valljuk be csak a pénzre mennek. Minden ember más.
Most õszintén emberek?! Mi nem felszínes már? Mindeki arra mondja , hogy felszínes, amivel éppen nem tud szolgálni. HA te nem vagy jóképû, nem vagy magas, nincs pénzed+ idõd éveken át izmosra eddzeni magad, akkor jó kinézettel nem tudsz szolgálni. Egy nõ ha ezt várja el, akkor FELSZÍNES. Azok akik viszont ilyenek külsõre, azt mondják , ez egy könnyen kapható, korrekt elvárású nõ. Akik belül nullák érezelmileg, jellemben, azok meg azt a nõfajtát nevezik felszínesnek akiket nem érdekel a külsõd, csak hogy mennyire vagy kimódolt intelligens tanult sznob hódolós udvarlótipus, és nekik meg pont ez nem tetszik, ezt tartják FELSZÍNESNEK. mindenkinek azok az elvárások fájnak , amikkel nem tud szolgálni. Hidd el, amiket kérdezõ írtál, azokkal akik rendelkeznek csuklóból, egyik sem tartja felszínesnek azokat a pinákat, akiknek ez miatt bejön a faszi. Egyszerüen korrektnek tartják. Egyébként meg anyagiasak ezek a nõk, Nyilván hogy nem akarnak megrohadni örök lemondások, élvezet, , ingerszegénységben valaki mellett, aki nem tudja produkálni a színvonalat. A férfiak is ezt követik, én sem állnék le akámilyen nõvel, aki ronda, meg valami putrisorról lett szalajtva, plussz annyi IQ ja van mint ahány szeme, és olyan cuccokban van, mintha a sarki csövesrõl rángatta volna le, meg pöfögõ trabantal zakatolna. Kicsit cinkesnek érezném.
Szerintem is természetes hogy érdekli az anyagi helyzete a másiknak, csak ettõl nem lessz felszínes valaki. Nyilván jobb ha van saját ház meg rendes kereset, de ez persze nem kizáróok. Fontos az is milyen életet él, én pl 24 vagyok egyetemista idén végzek, a pasim is egyetemista szóval diákok vagyunk. Vagyis pont leszarom hogy még a családjával él, nincs kocsija a telója meg már min 6 éves. Viszont ha már x éve dolgoznék nekem mindez meglenne valószínûleg én is hasonló anyagi beállítottságú partnert keresnék. A kérdezõ valószínûleg nem jó nõknél próbálkozott, de sok nõ eleve olyan stílusú akin látszik hogy pénzre/megjelenésre hajt aki ilyennel kezd az meg is érdemli. Amúgy attól még nem biztos hogy felszínes valaki mert az elvárásaitok nem egyeznek. Persze ha azért nem akar mert nem ilyen vagy olyan telefonod van, az egy hülye liba akkor meg nem értem mért foglalkonak vele. ahelyett kiröhögnék hogy ok ez nekem nem is kéne. Mégis sokan az ilyen csajokat fûzik...
Elõzõ, ez totál jó vélemény volt. CSak annyi, hogy te például mibõl állapítod meg egy neked tetszõ egyénrõl, hogy mennyire pénztárca centrikus elvárásai vannak? MErt ez egy belsõ, elmében eldõlõ tulajdonság, és nincs ráírva senkire. Egy ágról szakadt egér lány lehet hogy jobban rá van szorulva egy pénzes fas zkalapra, mint egy full Gucci néni. Nem lehet ezt annyira ránézésre se megállapítani hidd el. Ahogy egyetemen is lehetnek olyanok, akik már menõ üzletasszononyok mert úgy hozta a sors meg a családi háttér, és nem preferálják a nagyon diák srácokat. Ez sincs igazán ráírva elsõre. Csak ha megismered. AKkor meg már ott vagy, hogy ez miatt le is lettél morzsolva, ha nem ütöd a szintet, és ottvan a csalódásélmény. Tehát jóformán akárkinél próbálkozhatsz, és akárkinél be is bukhatod.
16-ossal értek egyet a legteljesebb mértékben. Bunkó kérdés az iphone 5-re és az arra vonatkozó, hogy mennyi van a bankszámládon, viszont, hogy dolgozol-e, vagy anyáddal laksz-e, az már szimpla óvatosság. Nehéz manapság a megélhetés, de a 30 körüli férfiak nagy része már nem azért lakik anyukával, mert nem lenne más lehetõsége, hanem mert lusta és jobb neki, ha ki van nyalva a feneke. Az sem árt, ha egy ilyen idõs férfinak azért azért meg tud állni a saját lábán és elmegy dolgozni.
24-es kérdésedre reagálva én nem állapítom meg mert nem nagyon ismerkedek, az összes eddig pasim baráti körbõl volt vagy valamelyik ismerõs kezeskedett érte tehát ezek az infók már a kezdetben megvoltak. 23-as voltam
Hát ez a fajta párválasztás azért szerintem nem mindenkinél van így. Általában az idegen, kívülálló nõket leszólítok módszer van a zöménél szerintem. Úgy meg nehéz megmondani ki miféle, mire van ráállva.
Én 21 évesen ismertem meg a férjem volt 3nadrágja meg 2 pulcsija cipõ, kabát, póló és alsó ruházat meg adóssága. Aztán eltelt tíz év lett tök jó munkája(ismeretségem által) és kezdett többet keresni mint én... aztán elhagyott :-) akkor mikor az én szénám kezdett nem jól állni ... persze másik szerelem miatt nem az anyagiak miatt... de furcsa fintor volt ez az élettõl... Most 32 vagyok és a mostani páromnak sincs szó szerint semmije(!) ... hozzá tenném nem vagyok bányarém de nem vagyok egy világ szépe sem de tudok szeretni nagyon is de már elmúltam 30 :-))))))
Kicsit elsarkítod! Mi a felszínes? Nézõpont kérdése. Ha az felszínes, hogy megkérdezi hol és kivel élsz felnõtt férfiként, akkor mindenki felszínes. Mások zsebében egy intelligens nõ nem turkál, ez nem felszínesség, butaság. Hogy fontos-e az iphone? Nem.. De, aki azt mondja, nem fontos, milyen életet alakított ki magának egy férfi 30 éves korára mondjuk, az hazudik. Ha én nõként kiharcoltam magamnak egy bizonyos életszínvonalat, akkor egy férfi is tegye meg! Akkor felszínes vagyok? Nem. Következetes. Ha egy férfi a nõt végig méri, megnézi mi van rajta, milyen sminkje, majd beszélgetnek, megkérdezi mit dolgozik? Hol él? Akkor felszínes? A te gondolatmeneted alapján igen, pedig ez így mûködik. És nincs ebben semmi rossz! Tanulj, dolgozz, törekedj olyan életre, ami SZÁMODRA elfogadható és jobb. A többi csak ezután fontos, mint ahogy a kérdésed is.
Azért nem mindegy, hogy azt kérdezi valaki, hogy anyukádékkal laksz-e még vagy hogy van-e Iphone 5-öd. Tekintve, hogy 30 alattiakat kérdeztél, én is azt feltételeztem, hogy ekörül jársz vagy már elmúltál, hisz nem mindegy, mely korból szemléled a dolgokat. Ami a lényeg: az, hogy 26-27 éves korod körül megkérdezik a nõk, külön élsz-e és mit dolgozol, nem bunkóságból teszik. Egyszerûen, egy ennyi idõs embertõl szerintem már nem nagy elvárás, hogy önálló életet éljen és legyenek céljai munka területén. És hogy jobban értsd: még itt sem az a lényeg, hogy valóban külön élsz-e vagy mennyit keresel, hanem hogy mennyi életrevalóság van benned. Ha azt mondod, hogy "áh, anyámékkal élek, mindek költöznék el, ha legalább fõznek-mosnak rám", az kicsit gáz. Ha ehelyett azt válaszolod, hogy "Még otthon élek, bár szeretnék külön költözni, de úgy gondoltam, amíg nincs kivel, addig jobb, ha félreteszek a késõbbiek megalapozásához", az máris másabb. Az elsõbõl az jön le, hogy egy lusta semmirekellõ vagy, akinek jó, hogy kinyalják a popóját, a másodikból az, hogy nem vagy te önállótlan, csak felelõsségteljesen gondolkodsz - ennyi ennek a kérdésnek a lényege, nem több. A meló meg sima érdeklõdés, kit ne érdekelne a máik munkája? Az, hogy mennyit keresel, bunkó kérdés, az Iphone 5 meg nevetséges. De én ilyet sose kérdeztem, és a barátnõimet sem így ismerem, pedig bõven 30 alatt vagyunk még.
Néhánynak igen.
Van akinek nem ez számít, hanem h legyél jóképû és magas, de az is ugyanannyira felszínesség sztem.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, volt, hogy elkezdtem ismerkedni egy lánnyal és ezek voltak az elsõ kérdései: Van saját családi házad? Van autód? Mit dolgozol? Válasz: Van igen, a Rózsadombon lakom, van egy nyári autóm: Porsche, télen pedig Bmw x5-el közlekedek, de ne haragudj, mert megismerkedtem egy másik lánnyal.
Felszínes az, aki megkérdezi, kivel laksz és mit dolgozol? Ezt nem tudtam. Bocsi, akkor felszínes vagyok. A bankszámládon lévõ pénzrõl aki érdeklõdik , az bunkó, senkinek semmi köze hozzá. Az iphone5-rõl pedig azt se tudom, mi.
29N
A kérdező hozzászólása: Már ne haragudj, de szerintem igenis felszínes az, aki azért néz le valakit, vagy utasít el, mert nem multimilliárdos!
Utolsó, az a baj, h manapság ez is mind pénzkérdés. A magyar emberek többsége annyit keres, h épphogy nem hal éhen, akkor kérdem én, hogyan tartson fenn vki egymaga egy lakást?
A kérdező hozzászólása: Ki mondta, h harminc vagyok?! Én biztos nem! Talán meg kellene tanulnod szöveg érteni és másnak beszólogatni, alaptalan gyökérségeket.
Akkor miért nem írod le, hogy hány éves vagy, te csíra?
A kérdező hozzászólása: Már bocs, de neked biztos nem írom le a korom, lehet te a srácokat szereted, de én a nõkhöz vonzódom. Azért megnézném milyen házban él egy ilyen nagy IQ bajnok, meg hogy mibõl szerezte a rávalót :)
Te igensokos, más vonatkozik egy 20 évesre, meg egy 25 évesre, meg egy 30asra.De ha túl fogyatékos vagy erre, akkor hibáztass továbbra is másokat a saját baromságaidért.Legalább több nõ marad az épp elmélyûeknek.
A bankszámla nem érdekel se az, hogy kinek milyen telefonja van.Meg az sem, hogy milyen a munkája.Azért egy 30-as éveiben járó férfi még a szüleinél lakjon?Nem kell külön lakással rendelkeznie, de azért albérletben esetleg? Hova akarod felvinni a lányt mondjuk vacsorára? Ahol csak akkor jó ha kettesben vagytok. Nem hogy még külön a szüleid is egy másik szobában hallgassák mit beszéltek egymással. Vagy ja elküldeni õket otthonról arra a jó néhány órára? Na meg ha a lány is már külön él a szüleitõl azért gondolom ugyanez elvárható egy férfitól. És már azért 30-as években járó férfiról beszélünk, még a 20-as évek közepe, végefele oké ha a szüleinél lakik. de utána már nem normális dolog.

Hogy néz ki manapság egy tesióra a középiskolában?

Tudom, hogy rossz kategóriába írom a kérdést, de talán itt találom a legtöbb 17-18 éves lányt/fiút. Tõlük várom a válaszokat elsõsorban. Köszönöm!

Legjobb válasz: 10-15 perc bemelegítés játék. Az elõzõ tanárom az engedte hogy játszunk egész órán, csak az volt a lényeg hogy mindenki csináljon valamit. Ha voltak akik csak ültek akkor köv. 1-2 hét kemény munka. Ha meg volt valami felmérés 1-2 gyakorlás leosztályozta utána játék ..

10-15 perc bemelegítés játék. Az elõzõ tanárom az engedte hogy játszunk egész órán, csak az volt a lényeg hogy mindenki csináljon valamit. Ha voltak akik csak ültek akkor köv. 1-2 hét kemény munka. Ha meg volt valami felmérés 1-2 gyakorlás leosztályozta utána játék ..
Kaptok egy labdát és játszatok
A kérdező hozzászólása: A bemelegítés mibõl áll? Van még olyan, hogy sasszézás? Coopert kell még futni? Kötélmászás esetleg?
Nekünk "szigorúbb" tesitanárunk volt, többnyire fél órát melegítettünk-erõsítettünk aztán néha nagykegyesen focizhattunk. Cooper volt, magas- és távolugrás párszor, kis- és medicinlabda, sprint, kötélmászás ritkán, szekrényugrások, fejen- és kézenállás, fekvõ, felülés, ilyesmik. Persze heti 2-3 alkalomtól erõs senki nem lett, meg lehetett "lájtosan" csinálni a feladatokat, közben nézni ahogy a másik osztályok a pályán fociznak. Cserébe utáltuk mint a szart.

Sokan azt mondják hogy a lányok manapság a külsőt nézik, én pl még általános iskolába járok 8. -ba és csak azt veszem észre hogy az jön be nekik hogy mennyire tudja megjátszani a fejét a gyerek hogy mekkora egy s*ggfej. Mért van ez nem értem?

pl van egy osztálytársam aki magas de mellette olyan gizda mint egy szerencsétlen etióp, szemüveges,úgy sikongat mint egy kislány és abból áll az élete hogy mindenkinek beszólogasson még a tanároknak is ugat és buknak rá a csajok...

Legjobb válasz: kis kukis vagy te még ehhez

kis kukis vagy te még ehhez
sajnos ilyen ez... én sem értem miért van, pedig jóval idõsebb vagyok nálad
Minden magyarázat túlbonyolított. A mai csajok a "gizdákra" buknak. Pont. :)
ezt kikérem magunknak, nem a gizdákra bukunk!! :DD am meg azért sztem, mert annak a srácnak van önbizalma és határozott, nem úgy mint te, aki egy gép elõtt ülve ezeon nyavalyogsz:) 16/L
Pedig ez van. Nézz szét az utcán. Ez csak egy régi duma a határozottságról. Valójában mindegy, hogy határozott, vagy határozatlan gizda. Rengeteg csajt látok, aki szinte úgy vezeti a gizdáját, húzza maga után, és ezek jó csajok, de a LÉNYEG, hogy gizda legyen mellettük! :D
A kérdező hozzászólása: ott a pont! :D

Miért van az, hogy manapság a 8 általánost+érettségit semmibe sem nézik a munkaerőpiacon, amikor oda is azért nem kis teljesítmény kellett, hogy eljusson valaki?

Ráadásul nem mindenkinek van olyan agykapacitása, hogy diplomás legyen. Már az érettségivel se tud mindenki megbirkózni, szóval ahhoz is átlagon felüli agykapacitás kell. Hogyan fog kinézni a jöv?? Lesz egy "fels? osztály" akiknek genetikailag fejlett agya van és ?k diplomásként d?zsölni fognak, a többi ember pedig hajléktalanként fog flangálni az utcán?

Legjobb válasz: Én is épp ezen filóztam, az érettségimmel kiröhögnek, max. szalag mellé mehetnék 3 mûszakba a szakmámmal. (Mûszerész vagyok.)

Én is épp ezen filóztam, az érettségimmel kiröhögnek, max. szalag mellé mehetnék 3 mûszakba a szakmámmal. (Mûszerész vagyok.)
17:16, teljesen egyetértek, de azért azt nehéz objektíven eldönteni, mire van szükség a munkaerõpiacon. Ezt alapvetõen a piac maga dönti el. Tény hogy van pár szak, ami csak kamudiplomákat gyárt, de szerintem akkor sem egyszerû meghozni egy ilyen döntést. :)
Ha ez megnyugtat, a diplomások sem dõzsölnek. 3, 5 hónapos munkakeresés után most személyi asszisztens leszek a diplomámmal. Félreértés ne essék, nagyon örülök, hogy végre lett munkám, de a diplomámmal kitörölhetem. Nem érte meg sem az idõt, sem a pénzt, amit ráfordítottam.
"Egyáltalán nem biztos, hogy a diplomásnak fejlettebb agya van, mint egy érettségizettnek. Csak jobb az anyagi helyzete, esetleg van protekciója. Sok érettségizettet ismerek, akiknek jobban vág az agya, mûveltebb, mint néhány diplomásé. Ma ez a divat, hogy legyen diplomád. Amíg tanulnak a fiatalok, nem jelennek meg a munkaerõ piacon." Neked teljes mértékben igazat adok, ha azok jutnának diplomához akiknek eszük is van hozzá, nem csak pénzük nem teremne ennyi csökkentértelmû mérnök, psichológus, vagy szellemileg elmaradott közgazdász.
Egyáltalán nem biztos, hogy a diplomásnak fejlettebb agya van, mint egy érettségizettnek. Csak jobb az anyagi helyzete, esetleg van protekciója. Sok érettségizettet ismerek, akiknek jobban vág az agya, mûveltebb, mint néhány diplomásé. Ma ez a divat, hogy legyen diplomád. Amíg tanulnak a fiatalok, nem jelennek meg a munkaerõ piacon.
89%, 17:01, Ne haragudj, megkérdezhetem, milyen diploma?
"amikor oda is azért nem kis teljesítmény kellett, hogy eljusson valaki?" Mert igen is kis dolog az érettségi (legalábbis középfokú, emeltet meg csak olyan tesz, aki tovább akar tanulni). Ha valakinek normális, esetleg attól valamivel rosszabb értelmi képességei vannak, akkor meglepõen kevés tanulással is össze lehet kaparni egy hármast, még a jobb nevû középiskolákban, gimnáziumokban is. Azzal viszont egyet értek, hogy a fõiskola/egyetem nem nem való mindenkinek.
17:01! Milyen diplomád van? Mert én informatika szakon végeztem és már a diplomamunka elõtt volt szerzõdésem.(Ismeretség, protekció nélkül!) Amúgy pedig olyan szakokat, amelyekre nincsen igény a munkaerõpiacon, nem kellene támogatnia az államnak. Csak azokat, amelyekre szükség van. Aki pedig olyat akar tanulni, amire a munkaerõpiacon nincsen szükség, az fizesse a tanulmányai költségét!
Hát nem tudom, de én például a diplomásokat nem nézem semmibe. Próbálj egyszer elbeszélgetni egy diplomással és rádöbbesz mennyire ostobák.
"És nem kell hajbókolni, csak éppen, mint rangban felettetek állónak kijár némi tisztelet." Már a katonaságon vagyunk, vagy mi? Amúgy hidd el, soha senkit nem tiszteltek még azért mert van egy-két diplomája. A tisztelet ugyanis nem a papírnak, hanem az embernek szokott szólni, mert diplomát szerezhetsz, de a tisztelet nem jár hozzá. Azt ki kell ám érdemelni!
Hülyeség ez a kérdés, egyáltalán nem szükséges átlagon felüli értelmi képességekkel bírni sem egy érettségihez, sem egy diplomához. Inkább azt mondanám, hogy átlagon alul, azaz egy 100-as IQ szint alatt már lehet nehezebb az érettségi, illetve nincs értelme diplomának, de még ez sem teljes igazság, mert van olyan, hogy szorgalom, ami sokszor ha nem is teljes mértékben, de ki tudja váltani a tehetséget. A másik nagyon fontos körülmény, az idõ és a pénz. Ha van idõd és el tudod magadat tartani, vagy segítenek a szülõk, akkor szorgalommal simán szerezhetsz diplomát. Persze nem IT szakra kell menni, mert oda tényleg kell a 100-as, 110-es feletti szint. Másképpen: magolással nem lehet programozást tanulni, muszáj, hogy átlásd amit csinálsz.
Szerintem sok diplomás rájött arra hogy hiába költött pénzt, fordított idõt, energiát a diplomára, nem tud elhelyezkedni vele. De a kérdésre válaszolva a 8 általános, és érettségi ma már alapnak számít, ha nincs mellette szakma akkor valóban semmibe sem veszik, mert semmit nem is ér.
Valakinek a fizikai munkát is el kell végeznie.
Bocs a flúdért, véletlen volt.
Igen, ez valóban elgondolkodtató.
Szóval kedves diplomások, egyszerûen nem értem a problémátok lényegét. Nektek nem elég az, hogy dolgozom helyettetek és megkeresem a fizetésetek, nektek még minden internetes fórumon, chaten, és egyéb honlapon is hajbókolni kell, mert ti esküsztök rá, hogy ûbermûvelt, roppant tapasztalt, sokoldalú és roppant kiváló szakemberek vagytok? Tudjátok mi ezzel a gond? Az, hogy ezt egyedül ti állítjátok magatokról, a külvilág rólatok egészen mást gondol. :)
Szóval kedves diplomások, egyszerûen nem értem a problémátok lényegét. Nektek nem elég az, hogy dolgozom helyettetek és megkeresem a fizetésetek, nektek még minden internetes fórumon, chaten, és egyéb honlapon is hajbókolni kell, mert ti esküsztök rá, hogy ûbermûvelt, roppant apasztalt, sokoldalú és roppant kiváló szakemberek vagytok? Tudjátok mi ezzel a gond? Az, hogy ezt egyedül ti állítjátok magatokról, a külvilág rólatok egészen mást gondol. :)
Nézzétek meg például a 66%-os kedves válaszoló hozzászólását, róla például feltételezem, hogy diplomás. És tudjátok mibõl vontam ezt le? Egyedül az õ szellemi képességeik merülnek ki egy ilyen óvodás szintû reakcióban: -Te vagy a hülye, nem én!
"Igen, vannak köztük ostobák, ahogyan a 8. osztályt végzettek között is akadnak bunkók. (pl. te!)" Mi történt kedves barátom, véletlenül rátapintottam valamire? xD
Tudom 17:50 tapasztalatból írtam, nyáron a helyi önkormányzathoz voltam "bérbeadva" és azthiszem még legalább két évig a diplomások tudatlanságán fogok röhögni.
A válasz megírásának idõpontja: ma 17:48 Hát, ebben is van valami!
"Az iskolázottság is valóban csak akkor számít, ha a papír mögött érezhetõ a valódi tudás és rátermettség a megjelölt pozíció betöltéséhez." Sajnos ez ebben az országban nem jellemzõ. Rendszerint a papírok mögött nulla tudás rejlik, és mindegyik mellé felvesznek egy alacsonyabb végzettségû, ámde szellemi képességei birtokában lévõ kisegítõt, titkárnõt, tanácsadót, aki végre tudja hogy mit csinál.
"de én például a diplomásokat nem nézem semmibe. Próbálj egyszer elbeszélgetni egy diplomással és rádöbbesz mennyire ostobák." Igen, vannak köztük ostobák, ahogyan a 8. osztályt végzettek között is akadnak bunkók. (pl. te!)
Az iskolázottság is valóban csak akkor számít, ha a papír mögött érezhetõ a valódi tudás és rátermettség a megjelölt pozíció betöltéséhez. Mivel ma valóban divat diplomát szerezni, már sok területen túlkínálat van az ilyen végzettségû emberkékbõl, különösen a frissen végzett, gyakorlat nélkülibõl. Az is igaz, hogy egy szakmával alkalmazottként sem fog senki dõzsölni, nyolc általánossal pedig betanított munkásként, három mûszakban pedig már boldog lehet valaki, ha alkalmazzák minimálbérrel. Nekem nincs érettségim, van ugyan egy szakmám amiben soha nem dolgoztam és már nem is tudnék, 50 leszek és már két éve nem találok munkát. Egyre inkább azt érzem, hogy ez már csak nehezebb lesz, és sehová nem kellek. Új szakma kitanulásához nincs pénzem, de ha lenne is, kevés az esély, hogy ennyi idõsen, szakmai tapasztalat nélkül alkalmazzanak.
Úgy szarom én le, hogy te a gyártósor mellett lenézel valakit, mert diplomás ahogy van. Megtehettem volna annak idején én is, hogy elmegyek a Tesco-ba árufeltöltõnek 400-as órabérért, de én ehelyett tantárgyanként minimum ezer oldalakat tanultam meg, hogy fenn tudjak tartani egy autót(nem Suzukit), egy lakást, a családomat és természetesen a munkanélkülieket. Az én életem sínen van, innentõl teljes mértékben lényegtelen, hogy egy csak érettségivel rendelkezõ egyén irigykedés miatt lenéz engem.

Hogy néz ki manapság a terheléses cukorvizsgálat?

Régr?l még azt tudtam, hogy egy pohár cukrot annyira felhigítanak, hogy iható legyen és azt kell meginni.

Legjobb válasz: Szia!Én pont tegnap voltam.Nálunk még mindig így csinálják,annyi külömbséggel,hogy raknak bele citromlevet és így iható.Nem jön ki.Két pohárral kell meginni,kb. összesen 2dl.Vigyél magaddal kis üvegben citromlevet és kérdezd meg,hogy belerakhatod-e,hátha ott nem tartanak.Az eredményen nem fog változtatni az biztos.Nekem a védõnõ is javasolta,hogy vigyek.Elõször leveszik éhgyomorra a vért,utána megiszod a cukros vizet,onnantól számítva 1 óra múlva és 2 óra múlva vesznek vért.Közben nem ehetsz,de vizet ihatsz.Cukros vizet csak egyszer kell inni.Remélem segítettem.25 hetes kismama

Szia!Én pont tegnap voltam.Nálunk még mindig így csinálják, annyi külömbséggel, hogy raknak bele citromlevet és így iható.Nem jön ki.Két pohárral kell meginni, kb. összesen 2dl.Vigyél magaddal kis üvegben citromlevet és kérdezd meg, hogy belerakhatod-e, hátha ott nem tartanak.Az eredményen nem fog változtatni az biztos.Nekem a védõnõ is javasolta, hogy vigyek.Elõször leveszik éhgyomorra a vért, utána megiszod a cukros vizet, onnantól számítva 1 óra múlva és 2 óra múlva vesznek vért.Közben nem ehetsz, de vizet ihatsz.Cukros vizet csak egyszer kell inni.Remélem segítettem.25 hetes kismama
nálunk is hasonló a helyzet. Megiszunk 1 pohár tömény glükózt (cukrot), teszünk bele egy kicsi citromlevet. Leveszik elõtte a vért és nálunk utána 2 óra múlva vesznek újra 1x. Ennyi.
Az elõzõhöz :tömény glükózt akartam írni VÍZZEL és citromlével.
Szia! Nálunk vinni kellett 1/2 liter teát, lehetett belecsavarni citromot is, de azt kérték, hogy ne legyen gyümölcstea, mert abban nem oldódik fel a szõlõcukor. Éhgyomorral kellett mennem, megszurták az ujjam végét és néztek egy azonnali vércukrot, majd 3 kémcsõ vért vettek és utána megittam a cukros lötyit. Aztán 2 óra múlva újabb 1 kémcsõvel vettek vért. Mondták, hogy ne egyek és ne igyak míg le nem telik a 2 óra, közben max. ásványvizet, ha nagyon muszáj.
Reggel 7-re éhgyomorra kell menni a laborba, ott leveszik a vért. Utána meg kell innod az ott kevert cukros lötyit, majd 2 óra hosszára elmehetsz, de közben nem ihatsz és nem ehetsz semmit. 2 óra múlva ismét leveszik a vért, és kész.

Mennyire érdemes manapság a lakberendezõnek állni? Úgy érzem van elhivatottság és tenni akarás is. Szakmabeliek véleményére tanácsára lenne szükségem, illetve hogyan is néz ki az egész a tanulástól egészen addig hogy szakképesítésem lesz?

Legjobb válasz: nem vagyok szakmabeli, de több ismerõsöm is van, akik azok. õk nem javasolják. miért? a magyarországi átlagembernek nincs pénze fogadni lakberendezõt, vagy olyan is van, kinek lenne pénze, de saját maga szeretné megtervezni az otthonát. arra a minimális rétegre (akinek kell), pedig túl sok lakberendezõ jut.

nem vagyok szakmabeli, de több ismerõsöm is van, akik azok. õk nem javasolják. miért? a magyarországi átlagembernek nincs pénze fogadni lakberendezõt, vagy olyan is van, kinek lenne pénze, de saját maga szeretné megtervezni az otthonát. arra a minimális rétegre (akinek kell), pedig túl sok lakberendezõ jut.

A Szomszédokból a kerekesszékes Szilvivel mi lett, meg lehet nézni hogyan néz ki manapság?

szurnám.:D (tehát nem tévesztettem el a kategoriát)

Legjobb válasz: http://videotar.mtv.hu/Videok/2009/05/29/15/Szomszedok_55_re.. Õ az 12:33-nál?

A magyar filmgyártás szégyene. Mindennek a legalja. Ami pénzt elszórt a magyar filmipar a semmire, az döbbenet. Milyen szánalmas visszanézni, hogy mivel riogatták az embereket már a '90-es években. Bõhm bácsi nem fizette be a csekket, már jött a rendõr/végrehajtó kombó. Szánalmas.
A kérdező hozzászólása: a barátok közt tán nem szánalmas? Oké, hogy a szomszédok kicsit elnagyolt, de nem nonstop arról a nyáladzásról szól, mint a barátok közt. EGyértelmü amugy, hogy a barátok köztet jobban kajálják az emberek, mert semmi köze nincs a kis szutykos életükhöz, mindenkinek jol esik napi fél órában mesevilágot néznie, hogy ne szomoritsa a saját nyomora az idõ alatt legalább. Nem tudom miért kell fikázni a szomszédokat, a barátok közthöt képest sokkal életszerübb.
Egy kerekesszékes lányt te meg fikázhatsz? Mert az nagyon korrekt, nem?
A kérdező hozzászólása: én azt sem tudom, hogy valojában mozgássérült volt e.

Nem nézik bunkónak a férfit a nők, ha nem biztos, hogy ismerik az illemet? Vagy ismerik a lányok manapság ezt az illemet?

Ugye mindig a n?ket kell el?reengedni. DE viszont kocsmában, étteremben a férfinak kell el?re menni. Viszont ezt mennyire ismerik a n?k? Tehát ha megyek egy étterembe egy lánnyal akkor ha el?re megyek bunkónak fog nézni vagy nem?

Legjobb válasz: hátilyen késdobálós kocsmába tényleg te menj elöl, meg olyan étteremben ahol asztalhoz kisérnek és neked illik ezt intézni... szerintem nem fog bunkónak nézni énis ugy gondolom hogy ilyenkor a fiu menjen be elõször.

hátilyen késdobálós kocsmába tényleg te menj elöl, meg olyan étteremben ahol asztalhoz kisérnek és neked illik ezt intézni... szerintem nem fog bunkónak nézni énis ugy gondolom hogy ilyenkor a fiu menjen be elõször.
Szerintem sokan ismerik ezt. Bár nekem személy szerint az a "kedvencem" amikor nagy lovagiasan elõre engednek mondjuk a suli ajtóban. Két böhöm nagy nehéz fémajtót kell elképzelni. Elõre engednek, én küszködök a nehéz fémajtóval, alig bírom kinyitni, õk meg örülnek a fejüknek, hogy milyen udvariasak voltak. Nem azt mondom, hogy nem bírom el, de akkor inkább úgy udvariaskodjon, hogy az nekem is jó legyen. Akkor inkább menjen elõre, és tartsa meg az ajtót, mint hogy nekem kelljen küszködni vele.
Szia! Szerintem ezt sokan ismerik, én is, és úgy is gondolom, hogy így helyes, mi a párommal ha nem is hetente, de mondjuk kéthetente egyszer beülünk a kocsmába az ismerõsökkel valamire, ilyenkor mindig a párom megy be elõttem, ha bármi gáz lenne õ az erõsebb. (szerencsére eddig semmi ilyen nem történt) 22/L
Persze, hogy ismerjük! :) Aki meg nem, az vagy nagyon fiatal, vagy nagyon mûveletlen.
a nõk többsége ismeri az illemet, így ezt a szabályt is. neveletlen prosztó p*csák meg nem mind1, mit gondolnak Rólad :D? irreleváns a véleményük.
A kérdező hozzászólása: "hát...bunkónak lehet h nem könyvelnélek el, de feltûnne és nem kapnál érte pirospontot " Pont erre irányult a kérdés. Pedig ez illem.
Szerintem ismerik a lányok ezt az illemet, legalábbis a környezetemben biztos. Legfeljebb figyeld a hölgy reakcióit, és ha nagyon értetlen és vágja a pofákat, akkor ismertesd vele az illemet és ennek okát.
hát...bunkónak lehet h nem könyvelnélek el, de feltûnne és nem kapnál érte pirospontot 20/L
Hali Hugom 16 lvesen ismerte már ezt az illemet és a barátnõim nagy része is tudta ezt.Lehet , hogy embere válogatja , de én a nõk 90%ánál azt vettem észre , hogy tudják mirõl van szó.Hogyha pedig a lány akar bemenni akkor mond el neki , hogy miért is neked kell menj elõre.Kifelé pedig neki kell elõl menjen. Sok sikert!
Én pl. ezt ismerem, és nem zavar, ha párom elõttem bemegy. De ez lenne a legkevesebb, amit elvárok a férfiaktól, jobb lenne, ha pl. metrónál nem taposnának agyon (mikor már az ajtóban van a lábam), hogy leülhessenek.
Új vagy az oldalon, mi?
Klassz pasi vagy, hogy nem sz.rakodsz és leszólítod a nõket. 23/l
Akik ilyen kerdeseket tesznek fel.
aki zaklat
úgy kell érteni, hogy sok a béna felszedési kísérlet. a pszichopaták valójában megnyerõek.
A kérdező hozzászólása: Az utolsó érdekes. Azt jelenti, hogy kedves, figyelmes?
egy pszichopata mint kedves és figyelmes :D? mikor nincs empátia és érzelem világa :D?
éppen ezért bárki másnál jobban megy neki, hogy úgy tegyen. nem akadályozzák az érzelmek, nem jön zavarba. azaz pont az ellenkezõje annak, ami a kérdésben szerepel. elõször megnyerõ, amikor be akar fûzni. a többi késõbb jön.
A pszichopata képtelen érzésekre, talán csak a gyûlölet az egyetlen emóció amit képes kihozni magából, és a kiszemelt lány áldozattal határozott céljai vannak: lehúzni anyagilag, kihasználni a szeretetét, b*szni vele (mert szeretkezni képtelen), persze védekezni se hajlandó mert az kényelmetlen. Nincsenek céljai, nincs erkölcsi rendje, kizárólag a saját kedve szerint cselekszik, és eszébe se jut hogy ezzel másokat bánt. Elõször persze eljátssza a szexi, figyelmes, lovagias álompasit, aztán ha már annyira közel vagy hozzá hogy ne tudd csak úgy otthagyni (összeköltöztél vele, terhes lettél tõle stb), és onnantól kezdve jön a lelki terror. Na ilyen egy pszichopata pasi. Volt hozzá szerencsém, kösz nem kérek még egyszer. :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!