Találatok a következő kifejezésre: Hogy néz a szájpenész Mivel szokták (1 db)

Hogy néz ki a szájpenész? Mivel szokták kezelni?

10 hetes kisbabámnak még nem volt, de most látok valami fehéres lepedékszer?t a szájában, amir?l nem tudom eldönteni, hogy mi lehet.

Legjobb válasz: Azt nem tudom hogy néz ki,mert szerencsére még nem találkoztam vele, de valami ecsetelõt adnak rá,ha jól tudom. Nekünk fel is írta gyerekdoki,mikor született a kicsi,de nem váltottuk,mi mert ha kijön akkor majd megveszem,ha meg nem akkor minek álljon itt. Szerintem ha tudod vidd el a tanácsadásra mihamarabb és ezt még a védõnõ is tudni fogja,hogy az-e vagy sem.

Azt nem tudom hogy néz ki, mert szerencsére még nem találkoztam vele, de valami ecsetelõt adnak rá, ha jól tudom. Nekünk fel is írta gyerekdoki, mikor született a kicsi, de nem váltottuk, mi mert ha kijön akkor majd megveszem, ha meg nem akkor minek álljon itt. Szerintem ha tudod vidd el a tanácsadásra mihamarabb és ezt még a védõnõ is tudni fogja, hogy az-e vagy sem.
A szájpenészt leginkább lepedékszerû fehéres anyaghoz tudnám hasonlítani.Amit rózsamézzel szoktak kenegetni, egy kis gézlapot tekersz az ujjadra és arra öntesz a rózsamézbõl és körbe törlöd vele a száját. Egyébként a doki fel szokta írni receptre.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

9 hónap körüli babád hányszor szopizik egy nap? És miko?

4

Miket néznek a 2 hónapos státuszon?

Mit kell tudnia egy 2 hónapos babának? A kiskönyvben csak az 1 hónapos és a 3 hónapos kérdések vannak benne, vagyis annak is csak a töredéke. A papíron milyen kérdések vannak? Köszönöm.

5

Náthás baba szobájába jó a hidegpárásító ilyenkor?

2

Ha 5 hós babámat hátulról nézem egyik válla kicsit lejjebb van, mint a másik. Ez mitől lehet? És a fejét kicsit balra dönti, ha maga elé néz! Masszírozást ajánlottak rá! Az segít helyrehozni?

1

Mitől vérezhet a babám orra?

3

10 hónap körüli baba eheti már azokat az ételeket, amiket magunknak főzök?

10 hónapos a kislányom, mindig külön főzök neki főzelékeket,ezen kívül természetesen kap gyümölcsöt, tejtermékeket.Szokott kapni kiflit margarinnal és sonkával,vagy lekvárral.Szükség van-e arra, hogy már pl.tésztát egyen?Néhány családtag macerál,hogy miért nem adok neki gyümölcsjoghurtot, és egyéb szerintem elég cukros dolgokat.Én az ilyesmit inkább házilag készítem el, de kicsit rosszul érzem magam, mert ilyenkor úgy érzem azt gondolják,hogy én nem akarom megvenni neki.

3

2 év korkülönbség a gyerekek között. Mennyire lesz nehéz?

Kisfiam 15 hónapos. 6 hetes terhes vagyok, tervezett baba, nagyon örülünk, hogy úton van. Mégis, néha elgondolkodom, hogy nem-e lesz túl kevés korkülönbség köztük, mennyire lesznek nehezek a mindennapok...ugye meg lehet oldani? Kisfiam egyenlőre eléggé pörgős, akaratos baba, ráadásul most kezdi próbálgatni, mit ér el hisztivel. Arra lennék kiváncsi, ki hogy élte meg a második terhességet kis gyerek mellett, illetve, ha kibújik a kicsi baba, mennyire lehet a naggyal elfogadtatni, mennyire nehéz különböző helyzeteket megoldani. Köszi előre is a válaszokat! :)

6

19 fokos lakásban megfázhat-e a baba?

Fűtés még nincs, sajnos csak két hét múlva lesz. Nem gondoltuk, hogy már most ilyen hideg lesz, szerelés alatt áll a kazánbekötés.
Fürdetés előtt bekapcsolok egy kis ventiillátoros fújót, de az nem mehet egész nap. 8 hetes a baba, jól felöltöztetem, lehet így baja?

12

Mikor a legkönnyebb leszoktatni a cumiról egy gyereket?

Ha egész piciként, mégcsak pár hetesen nagyon rákap. Pár hónaposan el lehet venni tőle, vagy 1, 2, esetleg 3 évesen, ovikezdés előtt? Mikor a legkönnyebb? Ki mit tapasztalt ezügyben?

Nagyon köszönöm.

5

10 hónapos babának lehet már tehéntejjel tejbegrízt főzni?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!