Találatok a következő kifejezésre: Hogy néz a szájpenész (6 db)

A szájpenész hogyan néz ki?

ha csak a nyelvén látom az azt jelenti hogy még korai stádiumban van?mennyi id? alatt múlik el? fáj neki?

Legjobb válasz: A szájpenész foltokban jelenik meg a nyálkahártyán. Próbáld meg letörölni, ha nem tudod, akkor szájpenész, ha letudod akkor csak a tejtõl fehér a nyelve. Nálunk volt mindkét gyerkõcnek, ha szájpenésze van észre fogod venni, nem az egész nyelve volt fehér, hanem jól körülhatárolható foltokban. Fájni nem fájt egyiknek sem, vagyis én nem vettem észre. A nagyobbikat 3 hónap után tudtuk megszabadítani tõle, úgy hogy minden nap minden etetés után kentem a száját, cumiját, a kicsinél 2 héttel megúsztuk.

A szájpenész foltokban jelenik meg a nyálkahártyán. Próbáld meg letörölni, ha nem tudod, akkor szájpenész, ha letudod akkor csak a tejtõl fehér a nyelve. Nálunk volt mindkét gyerkõcnek, ha szájpenésze van észre fogod venni, nem az egész nyelve volt fehér, hanem jól körülhatárolható foltokban. Fájni nem fájt egyiknek sem, vagyis én nem vettem észre. A nagyobbikat 3 hónap után tudtuk megszabadítani tõle, úgy hogy minden nap minden etetés után kentem a száját, cumiját, a kicsinél 2 héttel megúsztuk.

Hogy néz ki pontosan a szájpenész? Hogy ismerhetem fel, ha esetleg az van a kislányomnak?

Legjobb válasz: Fehér lepedék a szájban. Olyan mintha tej lenne. Ha le tudod törölni (egy ujjadra tekert gézlappal) akkor nem szájpenész ha nem tudod letörölni akkor szájpenész. Nekünk 2 hónapja van. Kezeld nehogy bekerüljön a bélcsatornába mert akkor a popsija isolyan lesz sõt még a hsha is fájhat. Én kezelem boraxal 3-4 alkalommal a kezdetektõl és ezt megúsztuk viszont nem múlik.

Fehér lepedék a szájban. Olyan mintha tej lenne. Ha le tudod törölni (egy ujjadra tekert gézlappal) akkor nem szájpenész ha nem tudod letörölni akkor szájpenész. Nekünk 2 hónapja van. Kezeld nehogy bekerüljön a bélcsatornába mert akkor a popsija isolyan lesz sõt még a hsha is fájhat. Én kezelem boraxal 3-4 alkalommal a kezdetektõl és ezt megúsztuk viszont nem múlik.
hát ahogy leírtad, az szerintem már szájpenész. Ha ilyen hólyagszerû.Ha nem olyan sok van neki, akkor még nincs nagy baj, de mielõbb lássa doki, jól teszed, ha elviszed, mert fájni fog neki ha sok lesz és nem tud majd tõle enni meg inni.
Szerintem ez a neve annak lila ecsetelõnek: pyoctamin Csak vigyázni kell vele mert amihez hozzáér úgy marad. Semmivel nem jön le semmirõl.
van az a lila ecsetelõ, nekünk felírta a doki egybõl, és 3-4 nap alatt el is tûnt. A rózsméz, vagy rózsavíz(ki hogy ismeri) nekünk nem használt.
Fúúú én rózsamézzel kezelem 2 hónapja és nem hajlandó a doki felírni komolyabbat.
Az lehet szájpenész, próbáld meg letörölni a védõnõ is ezt fogja csinálni.
Mi annak a lila ecsetelõnek a neve?Az egyik ismerõsömnek a lányának is ilyennel volt bekenve a szája, és gyorsan elmúlt a szájpenésze!
A baba száján, nyelvén, szájpadlásán és az ínyén szokott elõfordulni. Fehér foltok, amik nem jönnek le, ha törölnéd textillel. Csak óvatosan próbáld megtörölni nedves ruhával vagy gézzel, esetleg fültisztítót belemárthatod rózsamézbe és úgy töröld. Ha nem jön le, akkor szájpenész, akkor inkább kérdezd a védõnõt, h mit ajánl rá, mert 3 napnál tovább ne kezeld rózsamézzel. Inkább lássa doki ha 3 nap után is olyan még neki, vagy, ha egyre több van és nagyobbak. Remélem tudtam segíteni. :)
Na, az kell nekem...mivel nem írja fel szerintem kikönyörgöm a patikában. Valamennyire ismerem már õket.
A kérdező hozzászólása: Hát ma vettem észre, hogy kis fehér hólyagocskák (vagy valami hasonló) vannak a száján, és oldalt a szájában. A nyelve picikét lepedékes, mintha tej lenne. Nem tudom, hogy csak felázás-e, vagy szájpenész. Hétfõn mindenképp megmutatom védõnõnek.
A kérdező hozzászólása: Az ajkáról nem jön le, belül még nem próbáltam. Majd ha felébred meg is próbálom. Az ajka felázhat, és nézhet tõle így ki?

Szájpenész hogyan néz ki? Ha nekem az van veszélyes lehet a páromra nézve ha megcsókol?

Legjobb válasz: Nagyon kicsi a valószínûége, hogy szájpenészed van. Az attól alakul ki ha gyenge nagyon az immunrendszered, ezért van a kisbabáknak is. Felnõttnél még nem is hallottam róla, bár tény hogy miért ne lehetne? nem lehet hogy aftád van? Az fehér hólyagocska, fájdalmas nagyon.

Nagyon kicsi a valószínûége, hogy szájpenészed van. Az attól alakul ki ha gyenge nagyon az immunrendszered, ezért van a kisbabáknak is. Felnõttnél még nem is hallottam róla, bár tény hogy miért ne lehetne? nem lehet hogy aftád van? Az fehér hólyagocska, fájdalmas nagyon.
Ja és szerintem ne csókolózzatok ha zájpenész gyanús vagy, bár nem is értem hogy van ehhez gusztusotok, az egy gombás fertõzés.
A kérdező hozzászólása: egy nem mondtam hogy az van kettõ mibõl gondolod hogy megcsókolnám...jah és három azért köszi a segítséget
Szajpenesz. Nekem volt, gyogyszer mellekehatasakent. Feheres foltos (pettyes) lepedek a nyelven. Nem faj, es nem eget. ha kiszarad a szad, akkor esetleg kaparja a torkodat. PAtikaban nagyon jo oblogetos cucc van ra. Valami Glycerine boraxatum, v mi. Alapovetoen nem veszelyes a masikra, de mivel gombas fertozes ezert elkaphatja, ha hajlamos ra.


Hogy néz ki a szájpenész? Mivel szokták kezelni?

10 hetes kisbabámnak még nem volt, de most látok valami fehéres lepedékszer?t a szájában, amir?l nem tudom eldönteni, hogy mi lehet.

Legjobb válasz: Azt nem tudom hogy néz ki,mert szerencsére még nem találkoztam vele, de valami ecsetelõt adnak rá,ha jól tudom. Nekünk fel is írta gyerekdoki,mikor született a kicsi,de nem váltottuk,mi mert ha kijön akkor majd megveszem,ha meg nem akkor minek álljon itt. Szerintem ha tudod vidd el a tanácsadásra mihamarabb és ezt még a védõnõ is tudni fogja,hogy az-e vagy sem.

Azt nem tudom hogy néz ki, mert szerencsére még nem találkoztam vele, de valami ecsetelõt adnak rá, ha jól tudom. Nekünk fel is írta gyerekdoki, mikor született a kicsi, de nem váltottuk, mi mert ha kijön akkor majd megveszem, ha meg nem akkor minek álljon itt. Szerintem ha tudod vidd el a tanácsadásra mihamarabb és ezt még a védõnõ is tudni fogja, hogy az-e vagy sem.
A szájpenészt leginkább lepedékszerû fehéres anyaghoz tudnám hasonlítani.Amit rózsamézzel szoktak kenegetni, egy kis gézlapot tekersz az ujjadra és arra öntesz a rózsamézbõl és körbe törlöd vele a száját. Egyébként a doki fel szokta írni receptre.

Hogy néz ki a szájpenész a baba szájában? Mennyi idős korig fordul elő?

Legjobb válasz: Fehér színû foltok, lepedék. Ha az ujjadra csavart gézzel megpróbálod letörölni, nem jön le, ha erõsen törlöd, esetleg lejöhet, de akkor piros marad a helye. Hogy mennyi idõs korig fordulhat elõ, nem tudom, a gyerekeimnek nem volt .)

Fehér színû foltok, lepedék. Ha az ujjadra csavart gézzel megpróbálod letörölni, nem jön le, ha erõsen törlöd, esetleg lejöhet, de akkor piros marad a helye. Hogy mennyi idõs korig fordulhat elõ, nem tudom, a gyerekeimnek nem volt .)
Az én kisfiamnak, 5 hetes korában volt aztán eltünt és most két hete vettem észre, hogy megint megjelent neki, most 7 hónapos, azt mondták azért jelent meg megint, mert most mindent a szájába vesz.
Fehér foltok vannak a nyelvén, esetleg belül a szájában oldalt, de lehet az ínyén is. Ahogy az elsõ válaszoló írta, úgy tudod megnézni. Ha netán szájpenész, akkor a gyógyszertárban lehet kapni borax-glicerines oldatot amivel kezelni kell. Tekersz az ujjadra egy steril gézlapot, teszel rá az oldatból és óvatosan de határozottan dörzsölöd vele ahol látsz fehér foltot. Ha szoptatsz akkor a cicit is kezelni kell minden szoptatás elõtt és után, ha cumizik vagy üvegbõl eteted akkor azokat is naponta 3-5alkalommal. A popsija is piros lehet ha átmegy a pocakban a penész. Kérhetsz rá boraxos popsikenõcsöt, de jó rá a sudocrem is.

Hogy néz ki a szájpenész? Honnan tudom ha az van a babámnak?

Legjobb válasz: Ha belenézel a szájában és fehér lepedékes, akkor valószínüleg az attól van. Ujjra tekert borax glicerines gézzel kell kitörölni a száját. És a mellbimbót is kezelni kell.

Ha belenézel a szájában és fehér lepedékes, akkor valószínüleg az attól van. Ujjra tekert borax glicerines gézzel kell kitörölni a száját. És a mellbimbót is kezelni kell.
A szája belül a nyelve is fehér, én ahoz hasonlítanám mintha tútós, tejfölös dolgott evett volna , és az apró darabkák ott maradnak, így néz ki körülbelül, a lányomnak ilyesmi volt!
Szia nekünk ugyan nem volt, de a barátnõméknek igen. Ilyen fehéres színû lesz a baba fogínye+a nyelve illetve az egész szájüreg. Borax glicerinnel ecsetelték, hamar elmúlt náluk. Üdv
Bocsi elírtam:Túróst akartam írni!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor nem az lesz, csak nagyon nyûgös, és tömi a száját erõszakosan valamint szívogatja az alsó ajkát pár napja. De akkor talán a foga. Vagy már nem tudom. 6 hónapos.
Szerintem a foga jön, a lányom is eszt csinálta fogzáskor!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!